Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• R.Zoli

őstag

válasz Petek #1473 üzenetére

Én már lassan egy hónapja a 400-as változatot nyúzom... Jó kis cucc ,de léghűtéses gépbe nem való...Egy maga szétfűti a házat...de ez a 300-asra is igaz volt... No persze házventi nélkül...Amint van egy házventid akkor meg minek passzív táp? Szóval ez van...

• R.Zoli

őstag

válasz Johnny Cage #300 üzenetére

Az elvet nézd...Én ezzel azt akartam hangsúlyozni ,hogy elmondani sem tudja szóban ,hogy egyik terméke mért jobb a másiknál attól eleve felesleges ilyet elvárni...Nem azt mondtam ,hogy elvárható lenne ,hogy készítsenek hanem azt hogy semmi esély rá ,mert ha akarna sem tudna....És ez ott szomorú ,hogy nem kéne magyar nyelvű leírás csak hozzáértés és elég lenne szóban a vevőt felvilágosítani de ez sem működik...

• R.Zoli

őstag

válasz tts #273 üzenetére

Pontosan a hozzáértésről volt szó semmi másról Te kevered a szenzont a fazonnal és személyeskedsz...

Szerinted az az eladó akinek fingja sincs arról mit forgalmaz ,hogy adna róla magyar nyelvű papírt???? Még a szakszöveg lefordításához sincs IQ-ja akkor valószínű ilyeneket fog csinálni ,hogy magyarul supportot ad... Nekem nem a magyar nyelvű leírással van gondom ,hanem azzal főképp ,hogy sokszor bemegyek egy számtech boltba és az eladó nem ért 10-ed annyit a témához mint én...Pedig még csak nem is ez a lesz a foglalkozásom, hobbyból jobban értek a dologhoz mint Ő főállásban...Ez itt a rohadt nagy gond és ha nem személyeskednél akkor rájöttél volna erre is...

• R.Zoli

őstag

válasz Johnny Cage #294 üzenetére

A tapaztalatomat ne Te mond meg mennyi...Lehet meglepődnél ha tudnád...
    Amit Te mondasz az a jó magyar mentalitás ,hogy ha készleten sok szar van akkor sózzuk rá a vevőre...Tudom ezt én is , jártam már ilyen helyeken...

Viszon nem ez a követendő példa...

Szerintem aminek értelme van ,hogy meghallgatod a vevőt mit szeretne , mennyit akar arra rászánni és ez alapján azt ajánlod ami a legjobb tudásod szerint a legmegfelelőbb számára és még meg is tudja fizetni...

Ami nálunk megy ott:

1. Az eladó azt sem tudja mit kéne ajánlani akármit is mond a vevő mert maga sem ismeri igazán a saját termékeit ,csak forgalmazza.
    2. Valami olyan szar termékből rendelt be ami a kutyának se kell (épp azért mert nem ért hozzá és még a keresletet sem tudja felmérni) és azt próbálja mindenkire rásózni...

Vagy a kettő kombinációja...

Rohadt nagy ellentmondásokat írtál le...Rásózza a vevőre a gatyit és akkor még emellett nem érdeke ,hogy reklamálni jöjjön vissza a vevő...Miről beszélsz ember???? Ha gagyi terméked van azt bárkire sózod rá elégedetlen lesz ,max. nem jön vissza reklamálni ,de többet vásárolni sem az tuti...A Te szavaidból az érződik ha a vevő nem is tudja mit akar igazán akkor ott azt adsz neki ami neked jó és nem neki...

Pfff....

• R.Zoli

őstag

válasz Csaba_20_ #270 üzenetére

Tökéletesen igazad van...
    Az pedig ,hogy annak kéne örülni ,hogy forgalmazza valaki totál magyar piaci viszonyokat tükröz...Mindenki forgalmaz mindent ,de korrekt support meg hozzáértés az sokszor hiányzik...Ettől már nekem is hányingerem van....DE az emberek is hülyék ,hogy olyan helyen vásárolnak ahol ergo átvágják őket azáltal ,hogy az eladó sem ért hozzá így valszeg nem is azt fogja ajánlani a vevőnek ami neki a legjobb...Pedig lehet a vevő többet ki is fizetne egy drágább ám neki megfelelő termékre ha az eladó legalább tudná mi a retket is árul saját maga...

• R.Zoli

őstag

válasz gorlin #251 üzenetére

Hagyjuk inkább,hogy a Phantomok 350-es változatánál ami valóban passzív (mert az 500-as nem az) mennyi hiba volt...A kezdeti darabok gyakorlatilag nem voltak képesek 200 watt feletti konfigot elvinni mert lekapcsoltak egyből ,meg túlmelegedtek ...

A mostani 350-esek stabilabbak de a Zen-hez képest még mindig sokkal rosszabb alternatívák a passzív tápra...Nekem a Zen-nel semmi gondom sincs a bekapcsolási terhelésen kívűl ,de amint lesz új vga-m ez is meg fog oldódni :)

• R.Zoli

őstag

válasz Fercsa #227 üzenetére

Bár most nem próbálkozom egy játék elindításával sem mert kipurcant a 6600GT-m...Pont venni akartam egy 6800GS-t és 2 nappal a gépből való kivétel előtt megpusztult...Azóta nem tudok olyan VGA-t belerakni amivel elindul a táp...Túl alacsony lett nálam is a 12 voltnak a terhelése :D

Vicces eset ,de csak egyszer kell elindítani :D Aztán lehúzom a plusz fogyasztókat amíg nem lesz meg az új VGA-m :D

Nálam 4 venti kell pluszba és indul a táp :) Persze indulás után 2 másodperccel már mind le van húzva :D

• R.Zoli

őstag

válasz stol #183 üzenetére

Jah ,de az a kompakt slim házba sosem tudsz legerősebb DC procit rakni SLI-vel karöltve és picit megtuningolva mindezt, meg 10K RPM-es vinyóval(kal) megfűszerezve stb...

Mindegyik másra lett tervezve...Egy irodai munka végett sosem csinálni ilyen gépet az ember amiben 1 ventis sincs ,de bármilyen konfigot elvisz 0 dB(A) mellett...Fordítva is igaz, nem fogsz azon a gépen talán leállni rendereltetni vagy valami hyper durva játékkal stuffolni...

Amit elfelejtettem még írni az előző hozzászólásomban ,hogy azt a 34 fokos házhőmérsékleltet 24 fokos szobahőmérsékletnél mértem.

Ami számomra kétséges (amire utalni akartam),hogy a nagyközönség számára ezek a tápok házon belül valóban kihasználásra kerülhetnek-e...Mert ugye amint a 30 fokot túllépjük a táp max. teljesítménye már nem 300W...A 400-as változatról nem is beszélve...Ott még inkább igaz ez a jelenség a nagyobb hőtermelés miatt...Azt a 30 fokos házhőmérséklete tartósan nem meghaladni már nem egyszerű dolog ventik nélkül...Ez lenne a lényeg...

• R.Zoli

őstag

válasz stol #181 üzenetére

Nagyon neccesnek érzem már ezt a 400 wattot...Full load ha mondjuk 87%-on működik akkor is 52 watt hőtermelés...Ez már nagyon sok egy átéalg gépházban plusz hőként...

Azzal a max. működési hőmérséklettel arra akartam utalni ha megnézed az adataimnál a honlapomon a gépemet akkor láthatod ,hogy nálam szinte minden hő kimegy a házból vizzel..A táp az egyetlen szinte ami fűti a házat és 2300Mhz-nél a proci full lóad 12 óra után (egy ventim sincs) 34 fokra felmegy a házhőmérséklet...Ez azért elég sok ahhoz képest szerintem...

Most át fogom helyezni a tápot a gépház felső táptartójába (eddig is ezt akartam csak nem volt ott szellőzőnyílás vágva a tetőn) és felette egy 12 centis rácsot vágok a tápnak...Remélem így lecsökken full terhelés mellett is a házhőmérséklet 30 fokra vagy az alá...

Még annyit tudok tenni hogy a VGA RAM-jaira és a rendszermemóriára is vízhűtést teszek és akkor még kevesebb hő marad a házban...

Ezzel az írással csak arra akartam utalni ha egy ilyen 400 wattos ''szörnyetegnek'' megfelelő környezetet akar teremteni az ember és nem akarja házventikkel elcseszni az összeképet akkor rettentően költséges , bonyolult, nehezen megtervezhető és megépíthető rendszert igényel a dolog...

• R.Zoli

őstag

http://www.fsp-group.com.tw/english/1_product/2_detail.asp?mainid=1&fid=52&proid=328

Na szóval aki über brutal gépet akar összerakni (7800GTX SLI-ben, Intel Dual Core procival,4-5 vinyóval és 2-3 optikai meghajtóval, 2 GB memomval :D ) annak az FSP elkészítette a ''nagyobbik'' Zen-t...

Egy kicsike bökkenő van azért vele...Az üzemi hőmérsékletben van ez a bökkenő annyit elárulok...

• R.Zoli

őstag

válasz marcee #149 üzenetére

Épp ez az ,hogy TE mindenkori max hőmérsékletet mondj ahhoz nem órák kellenek hanem egy egész héten müködő gépnél legalább egy fullos nap amikor először elérte a max. idle állapoti hőmérsékletet és majd mikor terheled utána egy magasabb hőmérsékletre fog visszahűlni mint az előző idle...

Amúgy a vízhűtés idekeverése nem annyira off topic mert igazából vízhűtésnél van a legtöbb értelme ennek a tápnak...És szerintem ahhoz is veszik a legtöbben...

• R.Zoli

őstag

válasz rudi #146 üzenetére

Ha már van 2 darab 12 centis venti a gépben akkor mindek passzív táp????
    Egyébként meg ha túlzásnak érzed a dolgot akkor azt szoktam mondani a full hangtalan gépet csak az nem szereti aki még nem dolgozott vele...
    Az ,hogy milyen erős konfigot raksz be alá az a Te dolgod ,az SLI-t csak azért hoztam példának mert most divatos...Ha egy dual procis konfigot írok éjszakai renderelésre az is hasonló dolog és akkor sem kell venti ...Az ,hogy ki mire használja lényegtelen, a csend mindeközben már nem...

• R.Zoli

őstag

válasz _cirmos_ #124 üzenetére

Sorry,félreérthető volt valóban...Igen én az átlagos felhasználóra gondoltam első körben aki napi 6-7 órát működteti max a gépet...A második pedig aki minden égi jót belepakol a gépébe és szinte sosem kapcsolja ki...

A high-end-et arra értem ,hogy mondjuk 3-4db 10K RPM-es vinyó, SLI, dualcore proci, egy kis tuning minden téren, több optikai meghajtó, egy jobb hangkártya stb...
    Szal sok ''apróságból'' jön össze a dolog... :)

Ami igazán a lényeg és amire célozni is akartam a high-end konfiggal,hogy egy passzív rendszer hatásfoka nem lineáris mint egy aktív radiátorosé...

Tegyük fel van egy radid ami tud 200 wattot leadni 23 fokos szobahőmérsékletnél...NAmost ha veszel 2 db ilyen radit az nem fog tudni 400 wattot leadni hanem kb. csak max. 300-at, aki ért hozzá tudja miért van ez most ez nem fejtegetném...Arról nem is beszélve ,hogy az Innovatek, meg Alphacool passzív radik teljesítményadatai ténylegesen 23 fokos szobahőmérséklet mellett érvényesek...Nyáron a passzív radik döglődnek már 25-26 fokban is...Szóval egy high-end gép hűtése passzívban 24 órában mondjuk egy héten keresztűl már nem kicsi kihívás...Az ,hogy egész héten megy különböző terheléssel annak ott van jelentősége ,hogy megterheled a radit mondjuk 300 wattal és amennyire felmegy a vízhőmérséklet azt nem fogja tudni visszadolgozni az eredeti hőmérsékletre ahonnan indult mondjuk 2-3 óra bekapcsolt üzem után...Ezért is nehéz egy passzív radiátor teljesítményét meghatározni mert rohadt sok dologtól függ...Ezért is kell kb. 25%-kal túlméretezni a várható teljesítményadatok tudatában!
    Sokan abba a hibába esnek ,hogy azt gondolják rohadt nagy radiátor , ''huhh nekem van 4m2 felületem passzívban ami bármit lehűt''...Jah a legjobb radiátor kialakítás mellett is ilyen hatalmas felület is édes kevés egy általam említett high-end konfighoz...Amit meg irogatnak páran ,hogy ''csak'' 350 watt lehet a legdurvább SLI-s, dual core konfig miden jóval telepakolva...Találkozott már valaki olyan konfiggal ami 350 wattot fogyaszt????? Lehet táp szempontjából nem sok a 350 watt manapság ,de azt lehűteni passzívban rémálom!!! Arról nem is beszélve ,hogy már ahhoz is elég nagy trükközések kellenek ,hogy abból a 350 wattból 300-320-at ki tudj vezetni a radikba...Máris nem könnyű, a dolog...

Szóval ha van több egység van a gépben akkor szinte mindennek a hőjét ki kell vezetni mert a vinyók is megpusztulhatnak ha 10K RPM-esről van szó, ugyanez igaz a FET-ekre és a RAM-okra is...Itt most nem fél éves konfigra gondolok hanem ha valaki 1,5-2 évig is biztosan akarja használni majd azt a konfigot...
    Igazából passzív radik mellett, házventi nélkül az a legbiztosabb ha egy ilyen konfignál a házba kb. 70 wattnál több hő folyamatosan nem ragad be...Ezt egy jobb ház még le tudja adni az oldallapokon át (nem midi házra gondolok....), de ha több az már irreálisan magas házhőmérsékletet eredményezhet...

Szóval én óvatosan fogalmaznék a ''könnyen'' megoldható ,csak kicsit gondolkodni kell kifejezéssel... Eddig csak a saját gépemet ''mertem'' full passzívra megépíteni, passzív radis vízhűtést már vagy 10-15-öt is összeraktam ,de a ''van egy ultra halk 12 centis venti a házban'' és ''semmi légáramlat a házban'' között a különbség óriási...Egy közepesen erős konfignál nem nagy cucc a teljes passzivitás, de a high-end kategóriában már nagy kihívás és legfőképp nem tervezgetés kell hozzá hanem sok tapasztalat,mert megtervezed ,összerakod aztán meglátod mi a hibája...És még akkor sem tudod ,hogy ez fog-e működni éveket és egy kondi valahol az alaplap sarkában (amire senki nem gondol)nem adja meg magát a magas házhőmérséklettől...

• R.Zoli

őstag

válasz tts #120 üzenetére

Na ez attól is függ mi a cél...Eleve milyen erős konfigot akarsz passzívban és ,hogy 24/24-ben működő gép vagy csak 7/24-ben működőt akarsz...

Egy átlagos gamer konfig ami 7/24-ben megy nagyon könnyen kihozható viszonylag olcsón passzív hűtéssel...Míg a 24/24-es high-end konfig már nem...

• R.Zoli

őstag

válasz Chieftec #82 üzenetére

Igen a FET-ekre külön csináltattam blokkot CNC maróval...Egy külföldi fórumon fennt voltak a konkrét méretek hozzá így csak odaadtam a marósnak és megcsinálta...A gyári blokkok mindegyik eléggé kis ócska volt...Ilyen 60 grammos blokkok voltak ,szal semmi anyag nincs bennük...Az én blokkom lett vagy 200 gramm :) Képeket dobok fel a hétvégén :) VGA RAM-okon van passzív borda de nem az igazi...Víz lesz rajtuk egy speckó kis blokkal , cask most már annyit szereltme a gépet ,hogy nincs energiám egy VGA blokk cseréhez sem...És még a RAM blokkjaim sincsenek fennt...pfff...Lassan annyi alkatrész áll a gép mellett mint ami benne van...Bár meg kell hagyni nagyon dúrva projekt lett... :)

• R.Zoli

őstag

válasz tts #115 üzenetére

HA szakavatott kéz szedi szét akkor semmi baja nem lehet mert könnyedén a fedőlap eltávolítása után is látható ,hogy történt-e lényeges változtatás a tápban vagy egyszerűen a vezérlő chip került cserére és úgy gondolták silentmaxos barátaink ,hogy ez a belső többre is hivatott...Gondolom nincs matricázva így a fedőlap könnyedén eltávolítható...

Amúgy nem túl jó a leírás a silentmaxxx oldalon mert a lényeget nem írják le ,hogy a kombinált 12 voltos teljesítményleadás mennyi??? Csak mert a 14+15A az elég brutál lenne...Főképp ,hogy arra sincs utalás mi az amit folyamatosan le tud adni és mi a ''peak'' érték ezeken az ágakon...Szal kissé sötét a dolog...

Gondolom leírást adtak hozzá, abban sincs semmi erre utaló infó???
    Amúgy mennyi ez a tápocska Nálad?

• R.Zoli

őstag

válasz Slax #80 üzenetére

Ez attól is függ mint írtam ,hogy a házban mennyire van meleg...Ha az alulról jövő légáramlat 35 fok körüli levegő akkor sok jóra ne számíts...Ezt úgy értem ,hogy a táp nem lesz hűvös ahhoz képest mint amilyen nálam pl...

HA kivágod felette a házat azzal nagyon sokat segítesz neki.De szükséges az alacsony házhőmérséklet is...Az alacsony házhőmérsékleten a 31-32 fok körülit értem vagy az ez alattit...

A legoptimálisabb ház ennek a tápnak a stacker mert könnyedén tud szellőzni...Ha pedig kevés lenne egy Zen akkor vesz az ember még egyet és berakja a másik táphelyre...Persze ehhez a tápok földjét egyesíteni nem árt ,de szakértő könnyedén megoldja és ez a táp elég tökös ahhoz ,hogy bírjon egy ilyen párhuzamos működést...

Arról nem is beszélve ,hogy könnyedén kivágható a Stacker felső lapja így a második táp is könnyedén szellőzhet :) Valszeg én is zt fogom csinálni de a jelenlegi konfigomnak az egytáp is bőségesen elég szal felesleges pénzkidobás lenne csak még egy Zen...Max. jól mutatna a házban :D

• R.Zoli

őstag

válasz OC #76 üzenetére

Hamarosan lesznek képek...Kb. 1,5 hét...
    Nem vettem komolytalannak de szerintem Te is tudod a választ ,hogy bármit be tudok szerezniszal kissé feleslegesnek éreztem inkább a kérdést... :)

• R.Zoli

őstag

válasz Chieftec #71 üzenetére

Kb. 3 hónapja használom ezt a tápot...Passzív radis vízhűtéssel, a hő a VGA-ról,Memo-ról, HDD-ről,CPU-ról ,chipset-ről,FETek-ről kimegy a házon kívüli radikba...

Egy CM Stacker-em van és az alsó táphelyre raktam be a Zen-t...Így gyakorlatilag olyan 40 fokot lehet mérni a hűtőbordáin idle...Full terhelésnél sem megy 50 fok fölé...A régi házamban ahol felül volt a házban és nem tudott szellőzni felfele a ház tetőlapja miatt ott idle volt 56-57 fok a bordáin...

Az egyetlen gond így most csak az ,hogy a VGA-nak aláfűt és a VGA-n olyan blokk van ami a RAM-okat nem hűti így azok melegebbek...De egy RAM-okat is hűtő blokkal ezt a jövőben kiküszöbölöm...

Amúgy simán jó a táp egyetlen házventi nélkül is...A rendszeremben összességében sincs egyetlen venti sem...A táp ebben a felállásban ami nálam van bármennyire terhelhető ,abszolut ''hűvös'' ahhoz képest is amilyen volt a régi házban ,ahol nem tudott felfele szellőzni...Igazából ez az egyetlen sarkalatos pontja ennek a tápnak...HA felfele megoldott ,hogy egy 20-25 centi hely legyen a táp teljes méretében szellőzésre akkor nem kell a környékére kisegítő venti...Persze ez attól is függ a házban mennyi hő marad bennt egyéb komponensek által...

Amúgy a konfigom nagy vonalakban: A64@2400Mhz,6600GT,1024MB DDR500Mhz,A8N-SLI Deluxe,Raptor 74 Gb, DVD író...

Új hozzászólás Aktív témák