- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
george11
addikt
Valaki tud tippet, hogy hova költöztessem a lapom? Atw még mindig sehol ....
Semmi extraszolgáltatás nem kell, csak menjen az oldal rendesen, és nem kelljen 3-4 hetet várni, míg frissíteni tudom
Jöhet privátban is, így kevesebb lesz az Off -
george11
addikt
válasz
waverider #1166 üzenetére
Igen arra gondoltam, hogy konkrét típusokat írj, ha nem gond.
pl.: 2vinyó ... nem mindegy, hogy 2db 500gigás sata 2 van, vagy 2db 10 gigás quantum fireball
A ventiszabályzó panelek meg ismét nem mellékesek, mert van akinek egy plusz venti beiktatásával megy csak a rendszer, szóval azt is jó lenne tudni, hogy a panel(ek)-en hány venti lóg.
Mellesleg a csökött atw-t változatlanul nem tudom elérniaz oldal megy, de nem tudok FTP-n kapcsolódni.... ''várakozás a szerverre''.
-
george11
addikt
válasz
Dare2Live #1155 üzenetére
Nem lesz egyszerű kör.
Miért nem próbálod eladni valakinek, akinek megy rendesen a gépével?
Ha elküldöd a fogyvédelemhez bevizsgálásra, akkor lehet, hogy egy olyan gépre kötik, amin semmi baja sem lesz. Akkor kapásból buktál 10.000Ft-ot (a bevizsgálás díja, ha Te vagy a ''hunyó'' ).
Az asztalcsapkodással sem leszel előrébb, max a bolt hozzáállása fog változni egy csöppet
A legnagyobb gáz az, hogy gondolom a te tápod sem csinálja minden géppel a hibát, magyarul ráfoghajták arra is(mondjuk ez már kicsit erkölcsi kérdés), hogy az alaplapod/vga-d nem kompatilibilis a táppal. Többek közt ezért sem érdemes az asztalt csapkodni, meg a fogyvédelemmel küzdeni(ráadásul a fogyvédelem csak tanácsot adhat,de senkit sem kötelezhet semmire).
Ezt csak jótanácsként írom, mert én a pult túloldalán(is) állok.
Vidd be a géped a boltba, és mutasd meg, hogy nem megy, aztán nézzék meg egy másik táppal(azzal nyilván fog menni). Akkor kéne adnia a boltban egy szakvéleményt/jegyzőkönyvet, hogy mi a téma a táppal.
Na ezzel már talán lehet valamit lezdeni a későbbiekben(ha pereskedni/akarsz vagy hasonlók), de a legjobb az lenne, hogy cserélnék neked egy másikfajta tápra, a különbözetet meg levásárlod, vagy mittomén/gondolom pénzt nem adnak vissza/.
Ez ritka hosszú OFF lett elnézést mindenkitől.
Az atw-vel még mindig nem tok FTP kapcsolatot létesíteni -
george11
addikt
waverider , nyunyu !
Ha kérhetnék pontosabb leírást a konfogokról azt megköszönném
/Egy géppel frissült a lista./ - csak frissülne, ha menne az ATW
[Szerkesztve] -
george11
addikt
''Eredetileg azert vettem tavaly novemberben, mert nem akartam latni mozgo/hangos alkatreszt a gepemben a HDD/ODD/vizhutes szivattyun kivul, erre a Zen siman tulorditotta mindet...''
Magyarul egy olyan házba tetted, amiben(ha jól értem) nincs szellőzés. Így ne csodálkozz, ha lekapcsol terhelés alatt.
Mellesleg a géped többi részének sem tesz jót, ha full passzívan megy. -
george11
addikt
Huhh ''kicsit'' elmaradtam a listával, de igyekszem pótolni a héten/hétvégén, ahogy időm engedi.
-
george11
addikt
Listát frissítettem
[link]
moma és matyee tőletek is szívesen várok email-en, privátban egy teljes konfig leírást ZEN s/n, p/n számot, ha nem túl kérés
[Szerkesztve] -
george11
addikt
Közeben lapot+procit cseréltem(ABIT KN9S, X2 4200+ AM2), a többi cucc maradt a régi.
Hiba nélkül megy a ZEN(se cicergés, se újrainduls/nemindulás).
Lehet kifgogtam az egyetlen tökéletes ZEN-t?
Listát majd frissítem, mert tesztelgettem pár géppel.(mindben jó volt) -
george11
addikt
válasz
venember83 #1092 üzenetére
80 Plus certified ATX 2.0 v 20 + 4 Pin / Fan-Less Zeo Noise / Active PFC / High Efficiency / 12 Cm Rifle Bearing Fan
/ SATA x 2 / P4 4Pin x 1 / Big 4 Pin x 4 / Small 4 Pin x 1/ Blue Color Coating / Nylon Mesh Cable Sleeve
Watt: 300
Ez csak nekem szúrt szemet?
Nem vagyok angolból jó,de ez az én olvasatomban azt jelenti, hogy jár hozzá(esetleg benne van), egy 12Cm-es golyóscsapágyas(bár az ball bearing lenne) venti.
[Szerkesztve] -
george11
addikt
válasz
Dare2Live #1067 üzenetére
Jól látod, de ez a staisztika még eléggé semmitmondó,mert kevés az anyag....
Ettől függetlenül értem a problémát, és bosszantó is,de nem nagyon van rá orvosság.(ettől függetlenl minden gépenél megvan a megoldás, csak nem ezt várná az ember ettől a táptól, viszont erre való a net...) -
george11
addikt
válasz
Dare2Live #1064 üzenetére
Én olvastam előtte a topicot,és felkészültem rá,hogy nem fog menni, ennek ellenére kellemesen csalódtam, mert hibátlanul működik.
Ennek fényében nem teljesen jó dolog lebeszélni róla az embereket, mert én speciel ilyen áron passzív tápot nem tudok másikat.
A másik dolog, az, hogyha valaki passzív tápot vesz az nem az átlag user, ha pedig nem az, akkor vásárlás előtt körülnéz a neten infók után, amiből kiderül(het), hogy sokat/kevesen szívnak vele, aztán mérlegelheti, hogy megveszi-e vagy sem.(természetesen mindig vannak kivételek is )
-
george11
addikt
Hogy ne is beszéljünk a nyomtatókról, amik XY kinyomtatott oldal után meghalnak(mind ugyan annyinál, ugyan úgy,és egyik sem javítható ....).
''A kiválló hatásfok rákfenéje miatt, a működési tartomány, egy nagyon szűk sára korlátozódott.''
Ez nagyon igaz minden területre. Egy F1-es motor sem jó semmire 5000-es fordulaton, ellenben 10-15000 felett más a leényzó fekvése.
Vszont, ha már ilyen specifikációval rendelkezik a táp, akkor ráírhatnák a dobozára,hogy mik a táp elvárásai.(nem mintha az egy egységsugarú felhasználón segítene, mert nekem aztán ráírhatnák,hogy melyik ágon hány ampert kér... úgysem tudnám kimérni/kiszámolni a gépem fogyasztását)
-
george11
addikt
válasz
Dare2Live #1044 üzenetére
Elég szomorú,hogy így jártál a táppal, de ettől még nem xar az FSP, vagy a ZEN.
Én a múltkoriban alaplappal,és rammal szívtam(AB9+2*1giga ram), külön külön mind ment,de együtt nem. Akkor a ram és a lap is bughalmaz?
De ezen kívül még kismilló inkompatibilitási probléma van a PC alktrszészekkel, mégsem mondják egyikre sem,hogy gyári selejt, hanem csak annyit, hogy nem mennek együtt.
Itt a lényeg azon van,hogy nem minden konfiggal kompatilibilis a táp, viszont erre sem a gyár,sem a kisker/nagyker nem vállal garanciát(max. ha jóindulató,akkor visszaveszi, és eladja másnak újként). -
george11
addikt
válasz
CriticalHit #1037 üzenetére
És mit terveznek át rajta?
-
george11
addikt
Ez elég fura.
Nem nagyon látok semmi rendszert a hibák és a gépek közt . -
george11
addikt
Listát frissítettem, bekerült mégegy gép, + kiegészítettem az Everest mem.teszt oszloppal.
Akinek nyöszörög, everest alatt, és nincs beírva a táblázatba, az szójlon már rám pls. priviben, és pótlom. -
george11
addikt
Csak bátran !!!
Szívesen fogadok minden infót a ZEN tulajoktól -
george11
addikt
Gyűlik az infó Dare2Live gépe is felkerült.
Aki még nem tette volna, az ne fogja vissza megát, írjon konfogot, száriaszámot.
Ha összegyűlne 20-30 gép, akkor már több következtetést lehetne levonni . -
george11
addikt
A jelenlegi állás így néz ki. (feltettem a netre, még soha nem csináltam ilyet, de működik
,csak a nick-emet bactam el
)
Akit érdekel [link] innen leszedheti
Remélem a lista bővülni fog a későbbiekben, mert így még nem sokat lehet leszűrni belőle, kivéve azt,hogy aminek a szériaszáma(S/N) 543-al kezdődik, azok nem nyöszörögnek. Bár ezt még nem lehet készpénznek venni, mert összvissz 4 gépről van adat.
Jemg visszajelzést várok, hogy egyáltalán működik-e az oldal ... -
george11
addikt
Elkezdtem megcsinálni a táblázatot, még kezdetleges állapotban van, de nagyjából már körvonalazódik
Ilyen mezőkre bontottam az egészet:
Tulaj/hiba, Szériaszám, Alaplap, Processzor, Ram, HDD, ODD, VGA, Hangkártya, Tuner, Hűtők, Egyéb PCI eszközök.
Egyenlőre így jónak tűnik a dolog, aztán majd, ha lesz több gépről/tápról infó, akkor még nyilván változhat. -
-
george11
addikt
válasz
venember83 #983 üzenetére
Lehet, hogy együtt a kettő lenne igazán jó
.
Serialnumber+konfig(minden részletre kiterjedően, tehát ventik,neonok,előlapi panel... minden, és hogy pontosan milyen hibát(?) produkált a táp, és mitől oldódott meg a baj).
Ha igény lenne ilyen listára, akkor én szívesen összeállítok egyet, ha mindenki elküldi nekem mailban/privátban az adatokat.
Aztán, ha összejönne jópár adat, akkor csinálnék egy táblázatot, hátha le lehetne szűrni belőle valamit.
[Szerkesztve] -
george11
addikt
Látod ezen énis gondolkodtam,mert nálam eddig mindennel megnt csont nélkül.
Szerintem nem selejt szériáról van szó, hanem lehet rájöttek FSP-ék a titok nyitjára,és az új tápok eleve úgy készülnek, hogy a ''bug''-ok ki vannak küszöbölve.
(Vagy nekem/nekünk van mákunk vele.)
Vagy lehet, csak bizonyos dolgokat nem szeret a táp(ami mostanában kihalnak a piacról), és ezért nincs mostanában probléma vele.
Össze kéne szedni egy listába, hogy esetleg a nem induló gépekben van-e valami közös? -
george11
addikt
Akkor egyedül nekem van tényleg csendes ZEN-em?
Nálam semmi hangja ninc akármivel terhelem a gépet. Vagy ez olyan dolog, ami idővel jön elő? -
george11
addikt
Én eddig 3 gépben próbáltam ki, és mindháromban hiba nélkül megy.
1:
MSI I845lap, 1700Mhz cerka, 128DDR 400, 20Gb seagate vinyó, MX200-as vidkari, audigy SE, lankari
2:
Asus KT600, 2100+XP, 256DDR 400, Ati 9250, 40Gb maxtor, lankari.
3:
Asus I945p, 3.0@3.6 Prescott, 2*512ddr2, 200Gb sata vinyó, 1dvd író, audigy4, 7800GTX.
Legutóbbi az otthoni gépem, és vidáman megy ezzel a táppal az Oblivion 4-5 órákon keresztül -
george11
addikt
És arra tudja valaki a megoldást,amit már kérdeztem korábban, hogy mi a túró az a plusz vezeték,ami köjön a tápból? Piros-feket vékony kábelpár, a végén egy kétpines csatlakozóval(olyasmi,mint ami a VGA-k gyári ventijén szokott lenni).
Garit két évet kaptam rá, nem volt fóliázott a doboz,de újnak tűnik,mert volt szaga eleinte.
Leírás szintúgy nem volt mellé. Leszedtem pdf-ben a netről, de abban csak a doboz on lévő dologk voltak bescannelve -
george11
addikt
Jelentem az otthoni konfiggal is hibátlanul megy, 1 óra használat után éppenhogy kézmeleg.
Ez az első olyan táp, amibe nem tudok belekötni zaj terén -
george11
addikt
Megérkezett a ZEN, most tesztelgetem. jelenleg csak egy tesztpadon van. KT600+2100XP,256ram, 2HDD - nem restartol, indul rendesen, elég csendes is
Viszont lenne egy kérdésem. Van egy vékony kábel (piros-fekete) a végén egy 2pines csatlakozó (olyan, mintha egy venti vezetéke lenne).
Ez mi célt szolgál? -
george11
addikt
Ma feladtam postára a Tagan-t, és megrendeltem a ZEN-t.
Remélem nem fogok csalódni benne(nem sok kedvem lenne ''szívatót'' csinálni hozzá
)
[Szerkesztve] -
george11
addikt
Na mostmár végképp úgérzem,hogy kell nekem egy ilyen picurka
Mindenkinek köszönöm a hasznos infókat -
george11
addikt
válasz
Quentin Ruby #921 üzenetére
Összesen 2 venti van a házban, egy 12-es elől a vnyó(k) előtt, egy pedig hátul a proci mögött.
A ZEN az hova ereszti magából a meleget, ha felfelé,akkor szoptam,mert nem sok helyem van a táp felett(mondhatni semennyi)? -
george11
addikt
Namégegy kérdés
A ház szellőzsét mennyiben befolyásolja egy ilyan táp?
(gondolok it a cpu, és egyéb hőmérsékletekre).
Egy TT Matrix házban lenne, elől-hátul 12-es ventik vannak 6V-on hajtva, elég lehet ez neki, mert a procim már ost is 50fok idle állapotban ... -
george11
addikt
válasz
venember83 #918 üzenetére
Erősen gndolkodok rajta, mivel annyira sikerült lecsendesíteni a gépem,hogy az a leghangosabb alkatrészem
Ez sem hangos,mert már 1,5 méterről nem lehet hallani,de mindig újítok valamit .... -
george11
addikt
válasz
Quentin Ruby #915 üzenetére
Akkor kezdek gyűjteni rá
-
george11
addikt
válasz
Quentin Ruby #911 üzenetére
Van egyszer az alaplapon egy 24 pines , van egy 8 pines csati(ez elvileg megy 4 pinessel is), és van egy molex csati.
Ha jól tévedek,akkor a crossfire/sli-hez kell a molex.
A 8 pines pedig a dualcore mellé javallott(de nem kötelező jelleggel)
Nálam húzva is van a rendszer ezért vagyok kicsit szkaptikus ezzel a táppal kapcsoltban, meg eléggé elszomorít,hogy se PCI-E csati, se 8 pines csati nincs -
george11
addikt
Az nem lesz később gáz,hogy csak 24+4 pines az alaplapi csatija?(a mostani lapon is 24*8-at kér)
-
george11
addikt
válasz
Quentin Ruby #901 üzenetére
-
george11
addikt
válasz
venember83 #899 üzenetére
Akkor még egy láma kédés:
Hol és mennyiért lehet kapni? -
george11
addikt
válasz
Veriakilis #897 üzenetére
Hát nemtom
Az, hogy +1-2 vinyó az OK, de egy X300SE, és egy 7800GTX közt azért elég nagy a difi fogyasztás terén(+80W saccra tuti van terhelésen) . -
george11
addikt
Lehet,hogy most leeszik a fejem, de megkérdem,mert nincs időn/kedvem 8xx hozzászólást végigböngészni.
Létezhet,hogy egy 300-as Zen elvinne egy ilyen konfigot ? :
LGA775-ös lap(most épp egy p5ld2 deluxe)
D840/D930 proci
2*1 giga ram
2-3 db SATA HDD
audigy4
dvd író
7800GTX
+ 2db 12cm-es venti
Előre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Új INTEL LAMINAR RM1 (LGA1700/1851) nullperces, rézmagos hűtők! GAR/SZÁMLA! A LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB Black/ új, bontatlan/ ingyen foxpost/ garancia
- NZXT Kraken ELITE 360 RGB White Vízhűtés!
- Silverstone st1200-pts tépegység
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- JBL Charge 6 és Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest