- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Veriakilis
senior tag
válasz
Dare2Live #1575 üzenetére
OK.
Egyébként sok rossz ZEN-el találkoztál?
Azon gondolkodtam, hogy - mivel már lejárt a 2 év garancia - szétszedem a ZEN-emet, és megnézem benne az alkatrészeket.
Elsősorban a kondenzátorokat, hogy minden rendbe van-e velük...
Ha valami égésnyomot találok, akkor esetleg kicserélem a gyengélkedő kondit.
Kiszáradhatnak a melegtől az elkók.Érdemes megnézni a belsejét, nem?
Jobb megelőzni a bajt. -
Veriakilis
senior tag
-
Veriakilis
senior tag
Érdekes, akkor hogy lehet, hogy az én 300W-os első szériás FSP-ZEN-em már több, mint két éve kifogástalanul üzemel?
-
Veriakilis
senior tag
Egy ötlet a ZEN felszereléséhez:
Így a táp nem fűti feleslegesen a gépház belsejét, és a táp is jobban le tudja adni a termelt hőt.
Nekem ez a rögzítési mód prímán bevált.Magával a táp rögzítésével nem sok munka van:
A Metalloglóbusnál vásárolható 10*10,es alumínium rútból méretre (a táp hossza adja a méretet) kell vágni 4 darab kis rudat, a rudak két-két oldalát kifúrni, menetet vágni bele, meg kell egy lemez, ami a táp hátulján rögzíti a tápot, és a rudakat.
Nekem lemezt sem kellett méretre vágni, fúrni, stb., mert a CHIEFTEC LCX-04B-B-AW-OP házhoz van egy külön lemez a tép rögzítéséhet, én csak lecsavaroztam ezt a lemezt, és betettem az alumínium távtartó rudakat.
Veriakilis
-
Veriakilis
senior tag
'alkalmaztamegy kis trükköt is: kábelkötegelővel beállítottam egy 8 cenits ventit ( 5V-on járatva) a táp mögé, ami a ház tetején lévő szellőző felöl beérkező friss levegőt keresztülfújja a tápon, így alig melegszik a Zen, és a kis ventinek alapfordulaton nincs semmi hangja.
'
Akkor minek vettél FSP-Zen-t, ha mégis ventillátorral hűtöd?
Vannak sokkal olcsóbb 12 cm-es ventillátorú tápok, amiknek a ventillátora csendesebb az általad használt felesleges pótlólagos '8 cenits ventit ( 5V-on járatva) '-nál...
Így semmi értelme annak, hogy passzív táp, ha raksz mellé egy ventillátort...
'a kis ventinek alapfordulaton nincs semmi hangja'
Ami mozog, forog, annak van hangja, szerintem ez fizikai törvény, legfeljebb valaski hallja, valaki meg nem...
Felesleges az a ventillátor, akkor már jobban jársz,- ha mindenképpenazt szeretnéd, hogy hidegebbb legyen a ZEN - ha házon kívűlre szereled fel, mintegy tükörpozícióban az eredeti táphelyhez képest.
Nekem így üzemel.
Veriakilis -
Veriakilis
senior tag
válasz
hétalvó #1415 üzenetére
'Nekem egy olyan ötletem lenne hogy megfordítom a tápot és rárakok egy 12es ventit ami kifújná a levegőt a házből. Ez a venti 10db-s.
'
Felesleges.
Ennek a tápnak tán az a jelentősége, hogy elég ha a gépházban egy db szellőztető ventillátor mozgatja a levetőt,- annak is elégnek kell lenni.
Így 1db szellőztető, és 1 db tápventillátor helyett (hagyományos ventillátoros táp) elég 1 db házszellőztető ventillátor is.
1 ventillátormnak meg mindenképpen kevesebb a hangja, mint kettőnek (ugyanazon szellőztető ventillátor mellett).
Az igazi jelentősége ennek a tápnak akkor van, ha teljesen passzív hűtésű gépbe használod,- olyanba, mint pl. az enyém.
Ez esetben is érdemes a géházon kívülre rögzíteni (hűvösebb marad) oda, ahova egyébként bellülre kerülne, csak a külső oldalra rögzítve.
Veriakilis -
Veriakilis
senior tag
válasz
Stalker-2572 #1340 üzenetére
AMD-kel gond volt mindig is az elindulással.
Most aztán hogy az új verziójú ZEN-el elindul-e, azt nem tudom.
A nem egyenletes terhelés (a különféle feszültségű ágak - 2*12V, 5V, 3.3V - miatt nem szokott elindulni a ZEN az AMD-s rendszerekkel. -
Veriakilis
senior tag
SN: S5282001657 az én ZEN-em szériaszáma, és nincs vele semmi baj.
Bár Intel a rendszerem.
Az alatt ,hogy nincs vele semmi baj (kop-kop), azt értem, hogy soha nem volt olyan, hogy ne indult volna vele a gép (bár ez AMD rendszereknél szokozz problémát okozni), nem melegszik túlságosan, és egyáltalán nincs semmiféle ciripelő hangja.
A ciripelő hangot lehúzott vincseszterrel, lekötött proc, ventillátorral (VGA=passzív hűtés) is ellenőriztem: egészen közelről fülelve sem hallok semmit...
Én nem mondanám, hogy a régebbi FSP-ZEN-ek rosszak lennének.
Az eltérő AMD-s terhelés miatti problémákat lehet, hogy kiküszöbölték az újakban, ez AMD-s szempontból persze jó.
Veriakilis -
Veriakilis
senior tag
válasz
csapos2 #1186 üzenetére
Először is ki kéne számolni, hogy mennyit fogyaszt a konfigod.
Különös tekintettel a 12V-os ágra, és emellett figyelembe véve a 3.3V-os, és 5v-os ágak terhelése mellet megengedett legnagyobb terhelésére a 12V-os ágnak.
Ez rajta van a táp matricáján.
Aztán tudni kéne, hogy mekkora áramot fog felvenni maximum a peltier elem?
Ebből a két adatból kiderülne, hogy bírná-e.
Ha ventillátorral hűtöd a Zen-t, akkor elvileg 400W-ot is bír, legalább is a Silentmax Silentmaxos matricával ellátott Zen-re azt írta, hogy hűtve 400W.
De ennek nézz utána, nehogy esetleg meglepetés érjen.
Mindenesetre nekem jelenleg a Zen alatt fújja ki a levegőt a házból egy 5V-on üzemelő kis 8 cm-es ventillátor, így hűvösebb, mint ha lekacsolom ezt a ventillátort.
Ha viszont 12V-ra kapcsolom a ventillátort, akkor teljesen hideg marad a Zen azzal a konfiggal, amit az adataimnál látsz.
Egyébként - ezért lehet hogy a 'szakik' megköveznek - a melegedéséből is következtethetsz arra, hogy mennyire bírja a peltiert, de jobb ezt inkább előtte kiszámolni, mint hogy kinyírd az a jó kis tápot.
Veriakilis -
Veriakilis
senior tag
válasz
szamuraj #1179 üzenetére
Ki akartam próbálni úgy, hogy a bordák vannak felfele, de így nem elég hosszú a kábel az alaplaphoz.
Marad így, ahogy van házon kívül, de bordákkal lefele.
Lehet, hogy teszek a tetejére egy szép nagy hűtőbordát.
Na nem mint ha nagyon melegedne, de szerintem az élettartam szempontjából jobb lenne ha teljesen hideg maradna.
Most jelenleg kézzel fogható, nem forró.
Veriakilis -
Veriakilis
senior tag
Azoktól kérdezem, akik kitelepítették a Zent a gépből:
Várhatóan mennyivel lesz hűvösebb a táp, ha a tele oldalát felülről alulra fordítom,- tehát a bordás része kerül fel, ahol a rácsos rész van?
Nekem elég a kézrátételes mérés eredménye is.
Érdemes vajon megfordítani?
Mindenesetre nem sok munka lenne.
Van valakinek ilyen tapasztalata?
Veriakilis -
Veriakilis
senior tag
válasz
Gipsz Jakab #880 üzenetére
Szellőztetett házban bírni fogja.
-
Veriakilis
senior tag
Amit e felett a hozzászólás felett írtam, az 23.5 C fokos szobahőmérséklet mellett értendő.
Nagyon jó kis táp a Zen. -
Veriakilis
senior tag
Mióta beköszöntött a hidegfront, azóta a Zen teteje (a tele lemezes rész van felül) már nem csak hogy nem forró, illetve meleg, hanem csak egy kisebb felületen melegszik át, a többi rész teljesen hideg marad.
A táp házon kívül van csavarozva.
Ez szerintem az igazán kíváló hatásfoknak köszönhető.
Kíváncsiságból lemérem, hogy hán C fok van a gép mellett. -
-
Veriakilis
senior tag
Egy idézet a cikkből:
'A bal alsó sarokban láthatunk még egy másodlagos monitorozó áramkört, mely túlfeszültség, alulfeszültség, túláram és túlmelegedés elleni védelmi funkciót lát el a 3,3 voltos, 5 voltos és a két 12 voltos ágon.
'
Ez érthető is, de vajon a bemenő feszültség ingadozásaira van-e a Zen-nen valamilyen védelem.
Gondolok itt egy esetleges hálózati túlfeszültségre.
Mekkor túlfeszültséget képes elviselni vajon?
Ha jól emlékszem, erről nem ír az angol nyelvű kis könyvecskéje.
Esetleg valamelyik szabványban lehet a válasz, amiket teljesít a táp? -
Veriakilis
senior tag
Felhozom a topikot, mert felbukkant egy másik félig-meddig passzív táp.
Csak az összehasonlítás végett.
Veriakilis -
Veriakilis
senior tag
Próbáltam a Zen-t lehúzott proc. ventillátorral, és lehúzott vincseszterrel.
A VGA gyárilag passzív.
Abszulút ZÉRÓ hangja van!
Nem ciripel.
Ha egészen közel hajolok hozzá (1-2cm),- vagy hozzányomom a fülem a táphoz, akkor alig-ali hallani olyan hangot, mint amit nagyobb trafóknál (220V/12V) lehet általában hallani.
De ezt a hangot már nem hallani 10-20 cm-ről!
Szóval gyakorlatilag nincs hangja.
Veriakilis -
Veriakilis
senior tag
Van valaki, aki gépházon kívülre szerelte fel az FSP Zent?
Mennyivel lesz így hidegebb a táp ahhot képest, mint amilyen a gépházban lenne?
Veriakilis -
Veriakilis
senior tag
-
Veriakilis
senior tag
Szerintem amíg pörög egy ventillátor, annak van hangja, még ha nagyon kevés is.
De ez a hanghatás szubjektív.
Hallgasd meg éjjel 2-kor, akkor biztosan hallani fogod.
Én nem szeretem a ventillátorok hangját.
Akkor is elmegy, ha rajta van a ház minden oldallapja?
Az alatt mit értesz, hogy a merevlemezt sem hallod már sokáig?
RAMDisk?
Veriakilis
Szerkesztve: helyesírás
[Szerkesztve] -
Veriakilis
senior tag
Zen tulajioktól kérdezem:
Próbáltátok már lehúzott vinyóval, és lehúzott proc ventillátorral a gépeteket?
Szóval úgy, hogy nem ment benne egyetlen-egy ventillátor sem?
Én próbáltam!
Nincs hangja, néma csendben megy a gép!
Bementem a Setupba, és néztem, hogy ne menjen túl magasra a proc hőmérséklete.
Mielőtt túlságosan felment volna, kikapcsoltam.
Veriakilis -
Veriakilis
senior tag
A teljesen az tudtommal azt jelenti, hogy minden alkatrésze ugyanaz.
Szóval a Silentmax az egy FSP Zen átmatricázva Silentmaxra.
Ha 400W-ot írnak rá, és adnak mellé egy 17eFt-os
ventillátort, akkor ha ez mind igaz (!) 400W-ot bir ki károsodás nélkül tartósan.
Feltéve, de nem állítva (valaki így is bele fog kötni), hogy tényleg ugyanaz a belseje.
Mindenesetre érdekes.
Szerinted nem durva egy kicsit az árkülönbség, ha tényleg csak át van matricázva?
Veriakilis -
Veriakilis
senior tag
Hol lehet tápkábel hosszabbítót venni?
Mármint a 24, és a 4 tűset?
Kívülre akarom felerősíteni a Zent, akkor pedig szükség lesz rá.
Veriakilis
[Szerkesztve] -
Veriakilis
senior tag
Kinek mennyire melegszik a Zen-je?
-
Veriakilis
senior tag
-
Veriakilis
senior tag
A Silentmaxx Fanless 400W-os táp, ami TTS-nél kapható, az most a Zen 300W-os tápja más matricával (és más módon megadott teljesítménnyel), vagy az FSP-Zen 400W?
(erről mintha írt már volna valaki feljebb)
Veriakilis -
Veriakilis
senior tag
Ez amolyan körkérdés.
-
Veriakilis
senior tag
Ki milyen alaplappal, és procival (mondhatnám konfiggal) használja a Zent?
Milyen hűtést használ a Zen mellett a procira, és milyen egyéb hűtéssel (VGA, házszellőztetés, HDD-hűtés)?
Milyen csendes így a gép?
Mennyivel melegebb a Zennel a gép, mint a régi táppal?
Veriakilis -
Veriakilis
senior tag
válasz
defiant9 #624 üzenetére
Vannak néha furcsa jelenségek:
nekem egyszer a billentíűzetem (!) ment tönkre, mert a régi gépembe berektam egy TV kártyát, amire rákötöttem a központi antenna koax kábeljét, és valószínűleg kapott valami frankó 'kis' feszültséget visszafele a gép a koax kábelről.
Érdekes módon a billentyűzet ment tönkre, és nem az alaplap,- még szerencse.
A billentyűzet nálam szerencsére amúgy is fogyóeszköz.
Pedig rendes földelt konnektorba volt csatlakoztatva a gép.
Mondjuk egyszer volt alkalmam kézzel is érzékelnia gépház (földelt test) és a koax közötti feszültséget.
Remélem azért kicserélik a Zent, és működik majd vele a géped.
Tudom milyen érzés, amikor vesz valamit az ember, és nem működik (még akkor is, ott a garancia).
Napokig kellett várnom, mire szereztem egy celeront, amivel le tudtam frissíteni az alaplapom BIOS-át, hogy elinduljon a D920-as procival.
Veriakilis -
Veriakilis
senior tag
válasz
defiant9 #617 üzenetére
Akkor valami olyasmi lehet a baj, amit Rudi is írt már: inkompatibilitás.
Ami jelen esetben a Zen számára nem megfelelő szimmetriájú terhelésre vezethető vissza.
Deez sem 100%.
Talán majd változtatnak az áramkörön, és kevésbé lesz majd kényes ilyen dolgokra, ha egyáltalán ez a baj.
Veriakilis -
Veriakilis
senior tag
válasz
defiant9 #611 üzenetére
Ma jött meg a Zen, és eddig kíválóan működik.
Rendesen indul, és újraindul, ha kell.
Milyen konfigurációval nem megy neked a Zen?
A kis füzetében irogatják nagyon az ATX 2.0 szabványt.
Gondolom nem véletlenül.
Viszont van egy ötletem azoknak, akiknek nem működik rendesen a Zenjük:
Sokan próbálták, hogy a Zen helyére beraktak egy másik tápot,- csak az volt a lényeg, hogy ne Zen legyen (Chieftek, Codegen, stb...).
Szinte kivétel nélkül mindenkinek ment rendesen a gépe a másik táppal (tán egy kivétellel).
Próbáljátok meg azt, hogy a Zent rakjátok egy másik gépbe, mégpedig olyanba, aminek az alaplapja ATX 2.0 szabványú tápot ír elő.
Ha azzal sem jó, akkor szerintem vigyétek vissza garanciába.
Ha viszont azzal tökéletesen megy, akkor lehet, hogy valamilyen összeférhetetlenség áll fenn a jelenlegi konfigurációtok, és a Zen között.
Mondjuk ez utóbbi állítás csak akkor érvényes, ha a jelenlegi konfigurációtok alaplapja nem ATX 2.0 szabvány szeriti, hanem a sima ATX szabványt követi.
Remélem használható ötletet írtam le.
Veriakilis
[Szerkesztve] -
Veriakilis
senior tag
Na megérkezett a Zen-FSP.
Nekem eddig hibátlanul működik (lekopogom: kop,kop),- indul rendesen, újraindításnál sincs probléma.
Alig langyos a Zen borítása,- igaz egyenlőre (amíg nincs kész a heatpipeos passzív proc. hűtésem) levett ház oldallappal, és házszellőztető ventillátor nélkül.
Most hallani csak igazán ezt a vacak gyári Intel hűtőt, hogy milyen hangos.
Eddig elnyomta a Codegen táp 12cm-es venillátorának orkán szerű hangja.
Próbáltam a Zent lehúzott processzor ventillátorral és lehúzott vincseszterrel is.
Nem hallok semmilyen ciripelő hangot,-
csak egészen közelről (pár cm) hallani nagyon halk 'trafó hangot'.
De a billentyűzet mellett csak a faliórát hallom.
A feszültségek stabilnak látszanak.
Veriakilis -
Veriakilis
senior tag
Ez a DTK 400W-nál is (!), és az FSP-Zen-nél is fennáll?
Mármint az, hogy ha kihúzod a 220V-ból a tápot, akkor utána elindul a gép?
Mielőtt megvetted volna a Zent, a régi táppal (ez milyen is volt) ment rendesen a gép?
Ha most mindkét táppal ez a helyzet, és előtte jól ment az eredeti tápoddal, akkor talán a Zen 'rontott' el valamit a gépben?
Pontosabban fogalmazva lehetséges, hogy a Zen újraindulásai miatt valami tönkrement a gépben (alaplapon, memórián), és most ezért indul a DTK 400W-al is?
Logikailag elvileg lehetséges a hibafelderítés, de ahhoz az összes információra szükség van, és még úgy sem mindig lehet felállítani egy biztos logikai következtetést!
Veriakilis -
Veriakilis
senior tag
[OFF]
Tudok küldeni kapcs rajzot, de csak pár nap múlva (haza kell mennem érte).
Az 555-ös időzítő annak idején (1987-88) pár 100 Ft volt, ha jól emlékszem.
Nem nagyon követem az alkatrész árakat, de szerintem ma sem lehet valami drága (ha ez a fajta van még, és nem jött ki helyette azóta valami újabb).
Szerintem max. 1000-2000 Ft-ból ki lehet hozni.
8 lábú IC az 555-ös, ha jól emlékszem.
Megnézem az asztalom mélyén azt a régi kapcsolási rajzot.
Veriakilis -
Veriakilis
senior tag
[OFF] De relét is lehet kapcsolni egy kisebb tranzisztoron keresztül az 555-össel.
-
Veriakilis
senior tag
Hát, ha értesz hozzá, akkor én anno építettem időzítő kapcsolót (stroboszkóphoz, stb...).
Az 555-ös IC vel kéne vezérelni mondjuk egy tirisztort, ami bekapcsolás után pár másodpercig bekapcsolja az izzót, majd 2-5 mp után kikapcsolja. (akkora tirisztorral, ami elviszi a 65W-os autó izzót.)
Elég egyszerű kis IC az 555-ös, és nem kell hozzá csak pár kondi, és ellenállás.
Veriakilis -
Veriakilis
senior tag
A Pixelnél rendelni kell a Zent, vagy van nekik általában?
Hol kapható még Budapesten a Zen?
Veriakilis -
-
Veriakilis
senior tag
válasz
Csaba_20_ #419 üzenetére
Unom már, hogy kioktassanak!
Nincs rá szükségem.
16 évesen már fényorgonát, erősítőt, stroboszkópot építettem.
Miért kell mindig mindenbe belekötni?
Ha valakinek a lakatfogó nem elég pontos, akkor sorba köt a táppal egy ampermérőt.
Gondoltam, hogy valaki előbb utóbb beleköt még a 220V-ba is.
De ha mindenáron kötekedni akarsz, akkor ne velem tedd!
Áll ki két drót a falból, fogd meg (birkózógép).
Igen Magyarországon hivatalosan 230V a hálózati feszültség, mégis mindenki (általában) kettőhúsznak mondja.
'3) Az SMPS sosem nem tisztán ohmikus fogyasztóként jelentkezik a hálózaton.'
Te el is olvasod amire írsz, vagy csak nézegeted?
Odaírtam, hogy nyilván nem tisztán rezisztens ellenállásként viselkedik a táp, viszont jó közelítéssel lehet számolni a feszültség és az áramerősség szorzatával.
'5) A mérésed elrendezése is helytelen, mert nem a releváns teljesítményt méred.'
Azt is odaírtam, hogy mivel lehet tudni, hogy mennyi a hasznos teljesítmény (FSP-Zen: 87%), ezért ezt is számításba lehet venni (nyilvánvaló, hogy ha 300W-ot ad le egy táp, és 'csak' 87% a hasznos teljesítmény, akkor több mint 300W-ot vesz fel (energia megmaradás elve...)).
'4) A rezisztens ellenállás ellenálló ellenállást jelent. Ha nem tudod mit jelent, amit írsz, inkább ne írd.'
A terhelés (ellenállás) lehet induktív (pl villanymotor) kapacitív (mint egy kondenzátor), és lehet ohmikus.
Kár, hogy van olyan villamosmérnök, aki még életéban nem fogott forrasztópákát a kezében...
De akinek nem inge, ne vegye magára!
Veriakilis -
Veriakilis
senior tag
Azért irogatam ennyit, mert mostanában mindíg ki akar oktatni valaki.
A múltkor valaki az Inet Dual Core (vagy mi a pontos neve a topiknak) -ban kioktatta a teljes társaságot, hogy úgysem értünk hozzá (mármint ahhoz, hogy mi a különbség a Giga, MSI, és ASUS lapok kondijai, és IC-i között).
Kicsit unalmas, de semmi baj.
Veriakilis -
Veriakilis
senior tag
Azért irtam ezt:
Annyit még, hogy ez így rezisztens ellenállást (fogyasztót) feltételez.
Tehát nem számol induktív, és kapacitív terheléssel...
De azért elég pontosan ki lehet számolni a teljesítményt.
A táp hatásfokát (amit elfűt) is számításba kell venni persze (de hát ez természetesen magától értetődik).
Kapcsoló üzemű táptól nem is várható más. -
Veriakilis
senior tag
Én két DOS-os progit írtam, és próbáltam Win XP alatt.
XP alatt lehet futtatni a régi jó öreg DOS-os progikat.
Akkor most mégegyszer leírom:
egy DOS os progit két példányban futtatva simán 100%-ig tudom terhelni a kétmagos processzorokat.
Általános iskolai fizika:
I = U / R
R = U / i
U = I * R
Ezt annak idején olyan kis szép háromszögbe rajzoltuk, és csak le kellett takarni azt, amelyikre az ember kíványcsi.
U
_____
I * R
És a lényeg:
P = I * U
Tehát ha mondjuk pl.: 2 ampert mutat a lakat ampermérő, akkor:
220V * 2A = 440W
vagy mondjuk 1.5 Ampert mutat a műszer:
220V * 1.5A = 330W
Annyit még, hogy ez így rezisztens ellenállást (fogyasztót) feltételez.
Tehát nem számol induktív, és kapacitív terheléssel...
De azért elég pontosan ki lehet számolni a teljesítményt.
Hja: és nincs semmi hiba az elméletben, ugyanis gyakorlatban is működik.
[Szerkesztve] -
Veriakilis
senior tag
Hol lehet a legolcsóbban kapni a Zent-t?
A pixelnél 19.900 Ft + áfa = 23880 Ft.
Van olyan hely, ahol ennél esetleg olcsóbb? -
Veriakilis
senior tag
Csak azért kérdezem, mert én is úgy gondolom, hogy elviszi, csak valaki azt mondta, hogy job lenne a 400W-os.
Értem én, hogy miért vagy mérges az ilyen kérdések miatt...
Meg aztán jobb, ha az ember azzól kérdez, aki nap-mint nap ilyen dolgokkal kísérletezik.
Szóval érdekesebb lehet a válaszod, mint a cikkek.
Sosem tudhatod, hogy a kérdező teljesen laikus, vagy esetleg elektronikával kapcsolatos a végzettsége.
De lehet, hogy fogok egy 'lakat' ampermérőt, és ráteszem a 220V os betáp egyik drótjára.
Akkor nyilván megtudom a pontos teljesítményfelvételt (persze 100% proc terhelés mellett).
UI.: 2 db DOS-os progival úgy leterhelem a két magot egyszerre, hogy totál 100%-os proc. terhelést kapok. -
Veriakilis
senior tag
-
Veriakilis
senior tag
Szerintetek elég az FSP-Zen a következő konfighoz?
Egy ASUS P5LD2 alaplapban lesz egy P4 2.8 dual core D920 proc, egy CD, és egy DVD író, plusz egy Maxtor 80GB-s SATA-s vinyó, és egy ASUS radeon EAX 300 VGA. -
Veriakilis
senior tag
Melyik alaplapokhoz jó az FSP-Zen?
Miből lehet megállapítani, hogy egy alaplap elinul-e vele? -
Veriakilis
senior tag
Van akinek ilyen táp van a gépében?
Érdekelnének a tapasztalatok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- be quiet! Dark Power Pro 12 1200W TITANIUM - Garancia 2032
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RW (593930)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- 0 perces COOLER MASTER MASTERBOX MB600L V2 TEMPERED GLASS eladó! SZÁMLA (a Te nevedre)! ÁRON ALUL!!!
- 2db új NZXT Aer P számítógép hűtőventillátor
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- PS Plus előfizetések
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R 9 9950X / RX 9070XT 16GB / 64GB DDR5 / 1TB 990Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest