- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gorlin
őstag
Szerintem a rácsos fele lefelé nézzen,én legalább is így csinálom.Mivel ha a hátsó ventillátor befelé fujja a levegőt akkor közvetlenül tud érintkezni a hideg levegővel az egész táp.
De ha kifelé fujja a levegőt akkor is jobb mert több hőt tud kibocsáltani a táp,tööbet tud kiszívni a ventillátor.
A másik hogy te fejtetőre állítottad.A táp tervezői is úgy akarták hogy a teljesen befedett része kerüljön felülre.Legalább is a cimkékból ,kapcsolókból kiindulva.
MOD:most tudatosodik bennem a ház tetejének kivágása amit írtál
Akkor nem szoltam,ha pluszba így barkácsolod akkor tényleg jobb lesz a hatásfoka a hűtésnek.
[Szerkesztve] -
gorlin
őstag
Elviekben igazad van.
DE:
én ezt a ventillátort olyan fordulaton használom hogy éppen elindul,és mondjuk nálam 1 ventit tudok előre tenni.Tehát egyszerűen ilyen fordulat mellett nem ''éri'' el az első ventillátor által behozott levegő a hátsó részt ,főleg hogy megfogja a hdd .Sőt olyan mintha nem is lenne ventillátor,kivéve a hdd-t hűtést ,mivel azt a feladatot tökéletesen ellátja.
Szerintem házfüggő az egész.Ha a te házad nagyon nagyon(mondjuk egy stacker) és előröl két nagyon halk 12-es fujja a levegőt,és hátulról egy szívja ki akkor lehet hogy a te rendszeredben az a jó.
Az én házamban viszont ,jobb hatásfokú ha közvetlen a tápra,illetve magára a processzorhűtőre megy a friss levegő.
De tényleg ezer féle megoldás lehet,nagymértékben függ a ház méretétől,kialakításától,és attól milyen konfigurációt kell hűteni.
Azért a zen tényleg szereti ha kap egy ''minimális'' légmozgást,érdemes erre figyelni. -
gorlin
őstag
Nem tudom milyen konfigurációd van amit én ajánlanék:
-3db 1200RPM-es Collink green power ventillátor.
-1 Coolink u8 1600-as hűtő vagy ha nagyon maximalista vagy akkor schyte ninja plus
-1 csomag ''gumicsavar'' ventillátorhoz.kb 2000 forint 12 darab van benne
*A hátsó 12-es befelé tolja alevegőt,egyrészt a zenre ,másrész pedig az óriási processzor hűtőre.
*A második ventillátor kerül a processzor hűtőre,teljesen leszabályozva éppen hogy elinduljon
*A harmadik pedig előre a hdd elé befelé tolja a levegőt.
Ez egy nagyon ütös hűtés tud lenni,én oldalra nem tennék.
Fontos hogy használd a gumi ventillátor rögzítöket mert sokat számít. -
gorlin
őstag
Már sok ilyen Zennel volt hosszabb tapasztalatom,de nem értem ezt a nagy ''csicsergés'' dolgot.
Ha komolyabban terheled akkor bizony a táp ciripelni fog,nagyon halkan ,mint egy 2.5-ös hdd seekelése hangszigetelt házból.
Core2 duo 6400 + x800GTo teljes terhelés 3dmark +2*prime,nem ''ciripelt'')
Egy régi 3200+-os AMD-s gépbe X800Pro-val pedig ciripelt(mind a kettő tuningolt volt)
De ez csak akkor hallható ha nagyon figyel rá az ember és odateszi a fülét a táphoz.
Namost ha játszól nem teljesen mindegy milyen hangot admég a legesleghalkabb játékzaj is elnyomja a ciripelést)
Ha meg internetezel,szöveget szerkesztes,de még közepes-erős terhelésnél is,akkor meg csendes,hangtalan.És itt a lényeg!!!
Egy Antech Phantom 500W-os táp a következőt csinálta:
Ugyan abba konfigba került mint a Zen.A zen teljes terhelésnél a langyosabnál kicsit melegebb volt.A phantom fél óra múlva notepad,és internetezés hatására elérte a tűzforró szintet,a géptől 1méterre is éreztem a hőhullámot
De ez még semmi.A phantomba van egy ventillátor ami nagyon ''átgondoltan'' a táp hátulján van (tehát a gép belsejéból ''kapja'' a friss levegőtés ha magas hőmérsékletet érzékel akkor onnan belülről próbálja tólni kifel a levegőt!)
3 fokozat van ,beállítottam hogy csak 60 foknál kapcsoljon be a venti,ez a 3 fokozat körül a legmagasabb)
Fél óra kökemény notepad és interetezés után elérte a hőmérsékletet.
És ekkor a következő történik:Teljesen felpörög 2 másodpercre,majd leáll!!!!!,vár 10 másodpercet felpörög 2 másodpercre majd leáll és így tovább lekapcsolásig )
Még mielőtt valaki elmondaná hogy ez egy Fanless táp,tudok róla.
De a régi 300W-os phantomot amit teljesen passzív volt már kivonták mert nagyon sok túlmelegedett...
Azért írtam le hogy érzékeltessem ez a táp ahhoz képest hogy fele annyiba kerül nagyon ,nagyon,nagyon Hűs és megbízható.
Akinek van Zen tápja nézze meg hogyan tartja a feszültségeket!!!Nagyon ,precíz,még ventillátorosból sem láttam ilyet.
[Szerkesztve] -
gorlin
őstag
válasz
Gol'Ranor #1279 üzenetére
A szellőzés jó ,az a fontos hogy a 12-essel (a hátsóval) befelé told a levegőt!Mert így megy a tápra is.Lehet minimumon járatni a ventit de egy minimális légmozgás legyen.
Ha az új verziót veszed meg 100% hogy menni fog.
Én a bóltban próbát nem nagyon erőltetném,egyrészt mert nem sok helyen engedik másrészt meg az új zennél szerintem felesleges.
DE FONTOS HOGY AZ ÚJ REVÍZIÓ LEGYEN -
gorlin
őstag
Megnéztem a dobozt:
Nem kell kibontatni ahhoz hogy megállapítsd hogy az új verziós zen-e.
-Ha szemböl nézed a dobozt a jobb oldalán ott kell lennie a TOP1 recommended kis körkép alatt az RoHS matricának.
-a doboz tetején a széria szám 6391xxxxxxx kezdődjön
-a doboz tetején a széria szám mellett legyen ott a kis kuka matrica! -
gorlin
őstag
sima 3500+,7600gt +scythe ninja
simán viszi,de természetesen te konfigodat is elviszsi minden gond nélkül.
Az a cpu hűtő egy gyilkos,ha ajánlhatom nézd meg ezt a házat: COOLER MASTER CENTURION 534 fekete.Ebben tökéletesen elfér a ninja
és nagyon komolyan néz ki ,maga a ház is nagyon komoly összezserelés,anyagminőség szempontjából.Az antec p150 ehhez képest egy nagy nulla...(pl ragasztott gagyi műanyag talpak az antecnél stb...)
-
gorlin
őstag
válasz
Veriakilis #1238 üzenetére
Nem mondta senki hogy rossz a régi Zen.Főleg hogy inteles konfigurációd van
AMD-vel biztosan lennének gondjaid.Ez neked akkor lehet fontos ha váltani akarsz AMD-re.
Ciripelő hangot meg akkor fogsz hallani ha teljesen leterheled a rendszered,mind a CPU-t mind a VGA-t(mondjuk 3dmark 2006+prime95).De ez így van egy Antech Phantomnál is,szerintem ezzel nincs semmi gond,az a lényeg hogy internetezésnél,vagy kisebb munkánál ne ciripeljen.
[Szerkesztve] -
gorlin
őstag
válasz
szamuraj #1221 üzenetére
Köszönöm!De csak véletlenül jöttem rá
amikor megvettem meg sem néztem,utána egy hónappal derült ki...
A számok alapján a te tápod is már a jó táp
Azt esetleg még írd le a többieknek hogy te hol vetted,mert ezek szerint onnan már újat hoznak.Én a Red towerben vettem.
Az a baj hogy szerintem még elég sok embernek próbálnak majd eladni raktárkészletről Zen-t és az még lehet hogy a régi.
Üdv. -
gorlin
őstag
válasz
Stalker-2572 #1218 üzenetére
Így van.ezek szerint a 639-el kezdődőek,illetve az új matricásak a jók.
Mindenképpen legyen rajta az a cimke amin a kuka át van húzva!
Közben rájöttem miért:
Mivel 2006.Július 1 től meg kell felelnie a tápgyártóknak annak a feltételnek hogy csak meghatározott anyagokból építhetik a tápjukat ,hogy amikor a szemétbe kerül ne okozzon akkora problémát.
Ezt az új szabványnak való megfelelést jelöli az áthúzott kuka cimke és ROHS matrica,gondolom amikor áttervezték ennek a szabványnak megfelelően a tápot megoldották az alulterheltség problémáját is. -
gorlin
őstag
válasz
Stalker-2572 #1216 üzenetére
olvass vissza a forumban páran leírták.
-
gorlin
őstag
válasz
szamuraj #1211 üzenetére
Nem hamisítványt kaptál.Egyszerűen csak annyi történt hogy valaki visszavitte és eladták neked újra...
Vagy azért mert nem indult a gépével,vagy azért mert túl hangosnak találta a ciripelést.
Én még amikor beérkezett magyarországra akkor is vettem egyett és az bizony fóliás volt.Ellentétben a mostaniakkal -
gorlin
őstag
válasz
Szten Márs #1205 üzenetére
Ezt én is tudom,ezt próbáltam leírni
-
gorlin
őstag
válasz
Stalker-2572 #1203 üzenetére
ROHS
[link]
''ps.: szerintem semmi köze az AMD-hez'':Amd rendszerek alatt szokott előfordulni hogy nem indul a gép(én erre gondoltam)
-
gorlin
őstag
válasz
Stalker-2572 #1197 üzenetére
Jó hír minden amd-s nek !!!
Most szereltem össze egy AMD 3500+ os gépet FSP zen táppal.
Meg sem nyikkant.Ezen nem csodálkoztam mert tudtam hogy nem szereti az AMD-t
Ez a táp 2005 októberi-novemberi.
Viszont!
Vettem egy FSP zent 1 hónapja,minden mindegy alapon ezzel is megpróbáltam.
És lőn tökéletesen megy!!!
Megnéztem közelebről és van rajta két plussz matrica ami a régin NEM VOLT!!
az egyik valami ROFL,vagy ROHL(nem emlékszem majd megnézem pontosan ha érdekel valakit)a másik pedig egy kis matrica amin egy kuka van áthúzva!!
A red towerbe vettem. -
gorlin
őstag
Ha valakit ez megnyugtat most vittem vissza az egy éves Antec Phantomot.Ami kétszer annyiba kerül mint a ZEN.Valamikor bekapcsol,valamikor nem és furcsán zizeg az egész táp majd két Mp után leáll teljesen leáll.De hogy ne legyen egyszerű ezt csak max 2 naponta adja elő.
Meglátjuk mit mond a szervíz
Sajnos ez van... -
gorlin
őstag
válasz
zsiga667 #780 üzenetére
Sajnos nem tudok túl sok bíztatót mondani.
Nekem egy 3200+-os A64,Asus A8NSLI premium ,2.5ös 40gigás hdd ,2*1Giga corsair memória,x800GTO -val meg sem nyikkant csak felpörgött(de mivel nem ehhez a géphez vettem nem volt akkor gond)
Viszont a másik gépben.AMD 2800+Sempron 200-as Wd,512 Mb ram ,Ati 9550Pro, vígan megy hibátlanul.
Érdemes megpróbálni mielőtt megeszed.(De szerintem a 4 hdd miatt neked tökéletesen működni fog) -
gorlin
őstag
válasz
Lop Pomomoka #775 üzenetére
Két lehetőséged van:
Az egyik a nexus hdd doboza(15.000 forint)amit akkor érdemes megvenned ha nagy házad van,és nem túl sűrűn játszol,másolsz stb.(inkább internet HTPC)Azért mert hajlamos a túlmelegedésre.
A másik egy Toshiba 2.5 ös hdd(én ezt javaslom)én is ezt használom és 100%-ig meg vagyok elégedve.Egyáltalán nem lassú.
A dolog hátránya hogy ebből a típusből(Tosiba 16Mbyte cash) jelenleg 60gigásat tudsz venni normális áron.
De ha neked elég(nekem még a 40 is elég) akkor nem bánod meg.
Ami nagyon fontos:A samsungot mindenképpen cseréld le mert borzalom amit az tud rezegni,sivítani ,kerregni(helyette Western digitalt ajánlok)
-
gorlin
őstag
Bár ez off-nak számíthat de azért leírok egy két dolgot.
Nemrég vettem egy Coolink U8 92-es hűtőt.Előtte a gépembe egy Coolink U8 120-as volt ami elvielg jobb.
Azért cseréltem mert a nagyobb hűtő ment az inteles konfigra.
És megdöbbentő dolog történt!
A kisebb coolink sokkal jobban hűt.Rá is jöttem miért:
Mivel elég közel került a passzív táphoz a nagy borda ,ezért folyamatosan kapta a meleget.
Egy szóval mindenkinek ajánlom a coolink u8 92-eset passzív táphoz! -
gorlin
őstag
Hello!
szerintem sajnos nem ez a baj.
Mivel gondolom tömegesen viszik vissza ezeket a tápokat (mivel valakinek megy valakinek pedig nem )ezért egész egyszerűen visszacsomagolják és kész.(amivel most ebben az esetben talán még egyett is értek,mert nem feltétlenül a táp rossz egyszerűen konfiguráció függő)
(én régebben 3 darabot hozattam persze egyenként garanciális cserével és mindegyik csak annyit ért el hogy felpörgött 2 mp-re az egyik ventillátor.Ezeket a tápokat visszavitték.Szerinted mit csináltak velük?Kidobták?
Szerintem nem...
Amit most vettem az sem volt új .Porosak voltak a sarkai!!.
Az a baj hogy nem láttátok milyen volt az első szériás ZEN.
gyönyörűen becelofánozott,bontatlan csomagolásban érkezett.És 100% hogy nem ronda barna gumival tekerték össze.Két napig ömlött az a ''lakk,és festék'' szag.
De mégegyszer hangsúlyozom ,az a lényeg hogy működik és van rá 2 év garancia.
Ezuttal kivételesen nem érdekel hogy kipróbálta e valaki előttem.
[Szerkesztve] -
gorlin
őstag
Amúgy egyébként nálam tényleg jelentkezett ez az új ''illat'' az első vásárlásnál(ez kb tavaly májusban lehetett)amit két hete vettem az már nem volt annyira ''új'' illatu
(azt hittem csak az enyém ilyen)
De mindegy a lényeg hogy működik. -
gorlin
őstag
ÁLJ!!!!!!! Ezt most azonnal védesd le!!
Én nem így gondoltam de aki jobb az jobb.
Elismerem ez a legjobb ami ehhez a táphoz passzol.(Talán lehetne kékes lila a betűtipus mint a táp)
[Tényleg hívd fel őket ,egy ilyen szettet muszály mellékelniük!!!!]
Ha tudod tedd ki úgy ezt a képet hogy ne kelljen rákattintani ,hanem minden betévedő láthassa!(persze kisebb méretben)
[Szerkesztve] -
gorlin
őstag
Ez tökéletes.
Csak tedd bele egy lámpaburokba amit egy ötnegyedes helyre lehet illeszteni mondjuk a dvd felé.
És a lámpaburokba legyen beleírva hogy :Starting ZEN...
De az ötlet tényleg jó amit csináltál.lehet hogy nekem is kell majd egy ilyet barkácsolnom ha átteszem egy másik gépbe.(az meg aztán egy külön fejezet amikor én nekiállok forrasztgatni
)
-
gorlin
őstag
Le a kalappal.
De azért valahol ez nagyon nagyon szemét dolog(már az FSP részéről)
Egy ilyen tápot hidegindítani?
Még a 1200Ft os Codegen-t se kell.
Ez pont olyan mint betolni egy ferrárit.
Na mindegy ,remélem csak szériahiba és magyarországra jutott az egész széria
(de maga az eszköz amit csináltál tényleg jó lett,esetleg írhatnál az Fsp-nek hogy a következő passzív tápjuk mellé betehetnének egy ilyet).
[Szerkesztve] -
gorlin
őstag
-
gorlin
őstag
''akiknek túl ''hangos'' a hűtőgépe 2 szobával odébb''
nem tudom hogy viccnek szántad e,de ezt én már megéltem amikor teljesen leahlkítottam a gépem.(le is irtam itt a ph-n)
Szóval először lecseréltem a vga hűtést passzívra,aztán jött a processzorhűtő lehalkítása,aztán a passzív táp,aztán betettem egy 2.5-ös hdd-t.Aztán a crt monitor ciripelés nagyon idegesített(szerencse hogy akkor cseréltem tft-re).És még mindíg hangos volt!!!
Jött a hangszigetelt ház,de még mindíg
Végül amikor a ventillátorok csavarjait kicserétem gumi ''csavarokra'',tartókra eljött a pillanat.
Nagy hallgatózás,ugyan az a brummogó hang,idegességembe lenyomtam a gépet és a hang megmaradt .
A hűtő volt
Szóval lehet viccként felfogni de ha az embert egyszer elkapja a passzív érzés nincs megállás.
Azóta 3x annyit ülhetek a gép előtt nem fájdul meg a fejem,nem fáradok el. -
gorlin
őstag
Oké akkor megnyugodtam
Pedig 100% hogy régen fóliás volt a ZEN.
Lehet hogy szegény kereskedő már nem tud mit csinálni azzal a sok visszavitt példánnyal,mert tényleg elég érdekes hogy valahol tökéletes valahol pedig nem.
Az a lényeg akkor hogy működik.(kopp.kopp.kopp)
Az biztos viszont hogy a phantom sokkal jobban melegid mint a zen.
Ezzel csak azt akarom mondani hogy szerintem álljon lefelé a rács,huzza ki a házból a levegőt egy 12-es (minimálisra letekerve,két ellenálással,épphogy menjen)Ajánlom a Coolink Green 1200-es ventillátorát!Olcsó és nagyon halk.)és majd nyáron egy minimálisra letekert nyolcas a ház elejébe.
Nekem egy hangszigetelt házban ami azért jobban bent tartja a meleget ez tökéletesen elég.
De ez attól is függ mennyire terheled.Ha sokat játszol érdemes a 12-esből és a 8-asból mondjuk hátra kivezetni a szabályzót,és ha kell akkor feltekered.(lehet előlapi panelhez is csatlakoztatni csak az drágább).
ha nem lennének ezek a hülye dolgai ennek a tápnak messze földön ez lenne a legjobb.
MOD:Jut eszembe ,nekem is U8-120 om van ,és én is rá szoktam tenni egy olyan 8-as ventillátort amit a zalman hűtőkhöz adnak (OP1)ez teljesen le van szabályozva,és fújja rá a levegőt a tápra.(igaza van Rudinak tényleg sokat számít)
Viszont nekem a processzor hűtő alján van a hozzá adott ventillátor ez átfujja a levegőt a bordák között.
[Szerkesztve] -
gorlin
őstag
Szerintem egyértelmű hogy a rácsos rész nézzen a processzor felé.Mert ha a tömör részt teszed oda(megfordítod a tápot) akkor a rácsos rész a ház teteje közé beszorul a levegő.
Neked fóliás volt vagy csak egy sima dobozban?a kábelek egy barna gumival voltak összefogva?(kiváncsi vagyok én mit kaptam)
Üdv. -
gorlin
őstag
Nem tudom nektek fóliás volt e a táp?
mert nekem nem .Futárral hozattam ,gondolom ez egy visszavitt példány mert láttam hogy porosak a sarkai ,meg nincs olyan büdös szagaamikor leég róla az a hülye lakréteg,tehát már valaki használta.Vagy csak kipróbálta és nem ment.
De biztos hogy volt már gépben.
De mivel abban a gépben amiben akarom működik,és pontosan tartja a feszültséget,szépen csendben kibírom nem érdekel(pedig rettenetesen mániás vagyok arra hogy amit veszek az original legyen).
Ott van rá a két év garancia.HA BÁRMI BAJA LESZ repül vissza.Ez az első eset hogy így fogom fel. -
gorlin
őstag
Egy kicsit a tápról is beszélnék:Ö
Szóval megint vettem egy ZENT,mert kellett a másik gépbe is egy passzív táp.
Betettem az Asus A8NSLI premiumba,ugye ott két ''tápvezetéket'' kell rákötni az alaplapra.
Megint a régi móka: Felpörög a venti(2mp-re) majd leáll.Ha kihúzom azt a ''kis'' tápkábelt akkor már rendesen felpörög a gép,elindul de nem töltődik be semmi,még a ''bios se jön be'',tehát sötét képernyő.
ezek után betettem egy K7V880-ba és ott tökéletesen működik.Mivel ebbe a gépbe vettem ezért nem zavar hogy nem megy az asusba de azért ez nagyon nagyon rossz.
Szörnyű!!
[Szerkesztve] -
gorlin
őstag
A lényeget elfelejtettem:Én nem erőltetném a cseretápot.Mert szerintem ugyan ezt fogja produkálni nektek is.Érdemes másra cserélni lehet hogy nektek sem volt ''kompatibilis'' a lappal.
Vagy mindenképpen vigyétek be a gépet oda ahol vettétek a tápot,és próbáljátok ki az új tápot az eladó előtt,nehogy rátok fogja hogy direkt rongáljátok a tápot
Ezt azután mondom miután a szemem előtt adta meg magát a fóliás zen...(és hála az istennek hogy eladó sráccal próbáltuk ki,így ő is hitt a szemének,amúgy nagyon rendes volt,
kipróbáltuk még egy pár táppal ugyan azt a lapot miután eltávozott a zen de tökéletesen mentekmég a kétezer forintos Codegennel is
-
gorlin
őstag
Ezzel nem akartam dicsekedni,mert azt hittem hogy egyedi eset volt az én zen tápom de ugyan ez történt az enyémmel is ezért cseréltem Phantomra.(Pedig azóta is ajánlottam mindenkinek,azt hittem az én lapommal volt a gond
)
Szóval:Minden tökéletesen ment egyszer csak nem kapcsol be ,Ha benyomtam a bekapcs gombot egy másodpercre felpörgött a proc hűtő ventillátora ,de nem kapcsol be.
És itt jön a dolog érdekes része.visszavittem ,hoztak egy újat, fóliás volt én bontottam ki ,és ugyan az .És utána hiába tettük más gépbe ott sem ment.
Bár azt sajnálom hogy előtte nem néztük meg egy másik gépbe.
Utána kipróbáltam 5 féle táppal ,beleértve a phantomot is ezt a lapot és minden tökéletes volt.
Tehát a lapom nem ''ronthatta el''.
Szomorú
[Szerkesztve] -
gorlin
őstag
''Azért az is számít ha nem a ház fémlemeze van a táp fölött hanem mondjuk semmi, ezért írtam, hogy server''
Ezalatt mit értesz?Ha felülre szereled ugyan úgy ott van a ház ''teteje'' még egy szerverházban is.Lehet hogy nagyobb hely van mint a kisebb házban,de nem annyira nagy a különbség.
Most jelenleg 1 de kettővel is tökéletesen ment még anno a ZEN.
Még valami.
Azért azon érdemes elgondolozni hogy aki több hdd-t akar használni kell e neki a paszzív táp?Mivel ezekenek a zaja is elég nagy.Én 2.5-ös hdd-t használok.Így csendes
[Szerkesztve] -
gorlin
őstag
Mondok egy példát.Én ezt a tápot Stackerben használtam(ami mondjuk hogy nagy ház
)
De betettem a házhűtő ventillátort.Mert anélkül nagyon melegedett.Én max 40-42fokot mértem.amint olvastam Rudi többet.Kb ennyit tesz a házhűtő meg a nagyobb ház.
Viszont fontos!Ha a ventillátor ''gumi csavarokon,rögzítésen'' van akkor szinte teljesen elnyelődik még a 12-es ventillátor vibrációja is és teljesen leszabályozva hangtalan mégis elegendő.
Egyébként ilyen ventillátor rögzítő ,zajcsökkentő szettet én a revoltecnél láttam(3200Forint) -
gorlin
őstag
Nekem is volt ilyen tápom nagyon stabil jószág
A feszültségek tényleg annyi amit rudi írt!betonstabil.Ezzel szemben a phantom (amit a cikkben lehet látni a képen) a következőt tudja:
11,84
4,784
3,28
Nekem jobban bevált a zen.Kicsit be akartam biztosítani magamat azzal hogy a phantom 350W,de nem számít semmit.
és van még egy dolog ami nagyon érdekes:
Sokat olvastam hogy a Zen ciripel terhelés alatt a phantom viszont nem.Még annó félve vettem meg a zen-t de pozítivan csalódtam.Athlon Xp 2500+@3200+ X800pro@Xt 512Ram két dvd ,minden gond nélkül tökéletesen vitte.És nem volt ciripelés.Ezzel szemben a phantomnál Hallom! ha max terhelésnél van.És a phantom sokkal jobban melegszik.
Egyszóval nagyon jó kis táp a ZEN.De mindenképpen érdemes a hátsó házhűtő ventit felszerelni,és minimumon járatni.Most remélem mindjárt jön valaki és megmondja hogy így már nem is olyan halk a passzív táp.DE IGEN HALK.Sokkal halkabb mint bármilyen ultrahalk ventillátoros táp.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Anime filmek és sorozatok
- Formula-1
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Házimozi belépő szinten
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- LG 38WN95C - 38" Ívelt NANO IPS - 3840x1600 - 144hz 1ms - Nvidia G-Sync - AMD FreeSync - ThunderBolt
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac Surface üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gen. gar
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest