- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlc
csendes tag
Biztosan túlmelegszik, mert tettem rá ventilátort és így nem produkálja ezt a jelenséget!
Dehát akkor miért vettem passyí tápot?!Szerintem valami nem stimmel vele, mert házban is birta enyhe szellőztetéssel, most meg házon kivül sem megy el passzívan.
Jó lenne tudni hogy ez normális, vagy nem, mert akkor gariztatom.
-
tlc
csendes tag
Miből lehet tudni, hogy hibás a zen?
Mostanában többször leált a gépem, csak úgy ok nélkül.
Pont most is egy ilyen történet játszodott le.
Már elmult egy éves, és nekem mostanában kezdett el ciripelni! Elötte is volt hangja, de nem ilyen az inkább zugás volt, most meg tényleg ciripel.Most is váratlan újraindulás pont egy dvd írás közepén, és utána olyan mintha kattogna a zen.
A vinyók fel sem pörögnek és olyan mintha egy végtelen ciklusba kezdene (villognak az előlapi panel ledei).Most kb 10 perc várakozás után elindult egy kis kattogás után, olyan mintha tulmelegedne, pedig a múltkori után házon kivül van.
Szerintetek?
-
tlc
csendes tag
az feltünt már valakinek, hogy akiknek alapból nyöszörög a zen azoknak az alaplapi csipkészlete: Nforce4 ill. 875/865
A téblázat alapján ezt vettem észre és részben személyes tapasztalatom, hogy nem a zen-el van a probléma. Nállam a jelenség az, hogy az audigy2 ZS kártyám fura hangokat ad (persze nagyon halkan) gyakorlatilag hasonló hangot és a legfontosabb hasonló ütemben változik a ez a bizonyos zaj, mint ahogy a zen zúg.
Lehet valami összefüggés?
Gondoltam már az alaplapi fet-ic és a kondik cserére szorulnak, de a hangkártyánál már a zen megvétele elött ezt a hiba jelenséget produkálta. -
tlc
csendes tag
Öntsünk tiszta vizet a pohárba! A gyártót nem kell elítélni ilyen problémák miatt!
Ha az FSP ZEN tápegység alapjáraton egy ilyen magas frekvenciás hangot ad ki, az hibának minősül? Terhelve ez a jelenség nem jön elő!
Ez a cicergés szubjektív vélemény, nekem elég jó a hallásom.
Azt tisztázzuk, most akkor ez eszközhiba vagy csak inkompatibilitási probléma.
Ez gariztatható probléma? -
tlc
csendes tag
A táblázat alapján talán az én procim eszik a legtöbbet, föleg ha húzva van.
Érdekes dolgokat vettem észre. Már írtam, h nekem alapon van hangja, terhelésen pedig nincs! Az én procim P4 (478) 3.4 prescott, amibe ugye van TM1 (thermal monitor) ami a szorzót álitja 14re a magfeszültséget csökkentik 0.2% al. Elvileg 17 en kellne lennie, de h ne fütsön ill ne zabáljon visszaveszi a feszültséget ill a szozót.
A legujabb everestben van Stability Test ami mutatja a CPU Throttling adatokat ami ugyebár az akar lenni, amikor a cpu visszavesz a tejesítményéből mert már a ''hőhatáron'' mozog a teljesitménye. Ez nállam olyan 73-75c között vanés ekkor a Zen elkezd ''ciripeli'' pont akkor amikor látom h a CPU Throttling nem 0% on van. Ezt csak teszt kedvéért csináltam, gyakorlatilag majdnem kikapcsolt cpu ventivel!
Ennek a konzekvenciája talán az, h a Zen nem a ''túlterhelés'' miatt ZENél.
De akkor mi miatt?
[Szerkesztve] -
tlc
csendes tag
Tudom, hogy nem mérvadó ez az adat!
A bios ban is van ez!
Most megmértem hőmérővel, ott ahol a legmelegebbnek érzem (kábelek mellett két csavar környékén) 66C volt, A bios pedig 100c mutatott! Ettől függetlenül belül biztosan melegebb.
Alapjáraton olyan magasfrekvenciás hangot adki, mint a régi crt monitorom. Nem hangos, de azért hallható.
Terhelve nállam nem ad ki semmilyen hangot!
Ez egyébként valami hibát jelent (minőségi probléma) vagy teljesen normális? -
tlc
csendes tag
Nekem is ciripelő hangokat ad ki.
ZEN adatai
P/N: 9PA300B001
S/N: S5282001370
gépem:
P4 3.4 Prescott
Abit IS7-E
2x512Mb TakeMS
Samsung 160Gb SATA
Maxtor 80Gb SATA
Plextor PX-755a
Pioneer DVD-106S
MX440
Audigy2 ZS
Winfast TV2000XP Expert
AC Freezer4 (szabályozva)
AC 3 TC ventik (szabályozva)
A HDD-k hangosabbak mint a ventik, pedig ezek sem hangosak.
Most alapjáraton folyamatosan ''nyöszörög'', terhelve meg nagyon melegszik.
A szenzorok szerint terhelve 95C is felmegy.
Nem azért vettem ilyen tápegységet, hogy felpörgetett ventikkel hütsem, mert így ugyanolyan hangos mintha nem passzív tápot vettem volna!
Arrol még nem nagyon beszéltünk, hogy kinek milyen a házhütése.
Nekem van a táp alatt a gép hátulján és a gép tetején a táp mellett. Szerintetek milyen irányban érdemes fujatni a levegőt? A gondom, hogy a AC venti nem fordítható, a silentblade ami meg igen az meg morog, de ez mér legyen az én gondom. -
tlc
csendes tag
Mától én is zen tulaj vagyok!
Szedem ki a dobozból és nekem olyan benyomásom volt, mintha használt lenne!
Van rajta egy karc pont ott ahol a ház tartja és a csavaroknál is egy kis sérelmi nyom van + a meneten látszik, hogy volt benne csavar! Nem gondoltam semmire, nehogy előjöjjön a pesszimista énem.
Beépítettem, bekapcs, üzem, gondoltam mielőtt nekiugranék különböző tesztprogramokkal előtte felmelegítem egy kis videó kódolással. Amikor szedte szét a vob okat a dvd-rb akkor kb olyan 30-40% körüli terhelést kapott, na és ekkor megtörtént amitől tartottam!
Elkezdett ciceregni, de csak egy pár percig és utána elhallgatott! Na mondom most leterhelem teljesen mit reagál akkor. Nem adott ki semmilyen hangot és azóta is ez az állapot van!
De nekem nagyon melegszik! Főleg ott ahol a kábelek jönnek ki, van mellette két csavar.
Itt már olyan meleg h nem nagyon bírom megfogni!
Nektek is ennyire melegszik? -
tlc
csendes tag
Srácok
Én is készülők egy ilyen tápegység beszerzésére!
Volt olyan akinél tényleg nem indult el az alacsony feszültség miatt?
3.4E 1-2 hdd, 2 pörkölő
Audigy 2zs + TV tuner
és egy scanner ami usb ről van táplálva
Ja igen alap videokártya (egyáltalán nem játszok)
Kb 4Ghz fel lenne húzva és több órán keresztül maxon hajtanám (video kódolás)
Birja a Zen ugye?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Battlefield 1
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- FSP Aurum Pro 1200W 80 PLUS Gold - AU-1200PROH
- EVGA SuperNOVA 850 G2 80+ GOLD 850W teljesen moduláris tápegység garanciával
- Új INTEL LAMINAR RM1 (LGA1700/1851) nullperces, rézmagos hűtők! GAR/SZÁMLA! A LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- 0 perces COOLER MASTER MASTERBOX MB600L V2 TEMPERED GLASS eladó! SZÁMLA (a Te nevedre)! ÁRON ALUL!!!
- Lian Li HydroShift II 360 LCD /FANLESS/ GHS2LCD36W (593931)
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i7 9700 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2070 Super 8GB NZXT H510 ADATA 600W
- Samsung Galaxy S25 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest