- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
válasz
defiant9 #1596 üzenetére
Én egyet értek veled, vszeg úgy van ahogy gondolod de anno sokat foglalkoztam hőtan/áramlástannal és többek közt amit megtanultam azaz, hogy a baj vele az, hogy valójában a dolog amint nagy rendszerben gondolkozol kiszámíthatatlan. Lehet úgy van ahogy gondolod de lehet nem. Banális dolgok meg tudnak borítani a lehetőségekhez képest szépen felépített/kiszámolt/!modellezett! rendszereket.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Quiksilver #1601 üzenetére
Nézz végig a topicon teli van cicergő, elhulott, elrobbant ZENekkel. szerintem ez a táp senkinek nem ajánlható.
-
Dare2Live
félisten
válasz
canniball #1576 üzenetére
Tapasztalat az amit tapasztalsz. Az nem amiröl olvastál a forumon. Vagy neked mást jelent a tapasztaltad szó?
A 100%ot pedig nem azért írtam mert 1 vgy 2 vagy akár 3 darab Zennel lett volna dolgom. Nem mindha egy szervizes véleménye meghatározó lenne de azért messze meghatározobb mint az átlagé.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Veriakilis #1572 üzenetére
olvasd már el miböl indult az egész.....
vki nemtudta értelmezni amit leírtam + levágott egy részt a mondatomból és evvel az egész más értelmet nyert és erre reagáltál(tok)
egyébként szimpi a ZEN megoldásod + örülök elkészült a HP projekt. Régen néztem már be a "topicodba"
-
Dare2Live
félisten
OK, hogyan próbáljam ki?
Mi legyen a metódus?Hát berakod egy, két másik gépbe.
"Amúgy mitől döglik? A melegtől?"
Nem mondanám, hogy a melegtöl nálam 1gép kivételével mindegyik gépben volt 2+db 120as venti tehát a minimális légmozgás + a nem 40Cs belső hőmérséklet bőven biztosítva volt és mégis sorba meghaltak.
"Ha tényleg nem jó a Zen, akkor mi legyen helyette, ami csendben van?"
Én a corsair VX450Wt ajánlom. halk, 80plus+ os(magas hatékonyság), rendesen müködik a hő és tulfeszvédelme(tápok 90%nak ezek közül legalább az egyik nem müködik) és ha véletlen 500W al terheled azt is lazán viszi max a ventije felpörög. Ja és 5év garival árulják a legtöbb helyen, ez se mindegy. Ára olyan 14-15K körül van.
Ha kevésnek érzed a VX450W teljesítményét ami az általam ismert userek 99%nak elég akkor én az Enermax modu 625Wt javaslom persze ennek már elég "szép" ára van...
-
Dare2Live
félisten
válasz
hétalvó #1429 üzenetére
levegővel ilyen szintü konfigot full passzivan nehéz lesz.....
vizzel meglehet csinálni csakhát az elég drága igaz utána kertes 0hangu háznál zárt ablakoknál ha beléptem a szobámba nem hallottam, hogy megye a gép... és leültem a gép elé bekapcsoltam és azt vettem észre, hogy nem bekapcsolam hanem ki.... -
Dare2Live
félisten
válasz
Johnny Cage #1455 üzenetére
kb uez a konfig mint a tied és uilyen efektek (is) voltak anno zennel. másik zennel is. sima 300Ws korrekt táppal gond nélkül ment a konfig.
-
Dare2Live
félisten
válasz
didyman #1385 üzenetére
Nem magyarázok én neked semmit.
Csak belinkelem ide a hszedet. Remélhetőleg hszed a topicban taálható irdatlan mennyiségű panasszal karöltve elriaszt mindenkit ettöl a szériahibás táptol.
btw nemérdekel, hogy te a szériahibát nem magyar vagy nem szabványos szónak tekinted attol énmég használom és jellemzően értik. -
Dare2Live
félisten
válasz
szamuraj #1383 üzenetére
rosszul tudod.
Nem csak a terhelés mennyiségétől, hanem az eloszlásától is függ a dolog. Nekem pl anno a tunning dual cores sok hdds rendszeremet nembírta megmozdítani pedig az elég energiaigényes egy konfig.
No de nem ezért jöttem ide hanem linkelni didyman tápszakértő egyik tapasztalatát evvel a táppal kapcsolatban. Ő az akivel úgy féléve elég komolyan beszélgettem itt arrol, hogy az FSP-ZEN egy zizegő el nem induló konstrukcióhibás táp e vagy mint szerinte nem.
hátakkor:
[link]
No Comment -
Dare2Live
félisten
válasz
didyman #1132 üzenetére
Vicces olvasni Flashcash hozzászólása ''Annyiban igazad van a konstrukció hibáról.... Itt kispórólták ezt az áramkört.
után olvasni a te hozzászólásod:
Az FSP korrekt cég és a Zen alapvetően használható, s nem konstrukcióhibás táp csak inkompatíbilis bizonyos terhelési viszonyokkal, amíg te a szavak értelmét sem tudod felfogni, hiába érvelek akárhogy, nem fogod elfogadni.
Javaslom, hogy kezeltesd az FSP-vel kapcsolatos üldözési mániádat, mert amíg ez egy egyszer leírt, egyéni vélemény...
( Tényleg egyéni véleményem pl, hogy konstrukcióhibás.....)
ésutána olvasni Nyunyu véleményétAztan csereltem 7900GTO-ra, ezzel a bekapcsolasi mizeria ugyan megszunt, viszont a korabbi idegesito zizegese elviselhetetlenne fokozodott....
Aztán olvasni Silver-ét:
''Jelentem megoldódott a Zen problémám!
Na persze nem a ciripelés múlt el, hanem vettem helyette egy teljesen más tápot.'' (De neki gariztatta a kiskere!)
Szóval egyhén lol ez a ''csak nekem'' üldözési mániám van. -
Dare2Live
félisten
válasz
Csaba_20_ #1126 üzenetére
A magyarországi FSP nagyker hozzáállásából indultam ki azt húztam rá a cégre mertugye...
Egyébként köszönöm szépen a linket, tanácsot következő gépmegbontás elött írok nekik, hogy mit és hogycsináljak mert tényleg kabaré ahogy a nagyker hozzááll a problémához.
[Szerkesztve] -
Dare2Live
félisten
válasz
didyman #1116 üzenetére
GST és nem GS és nem tökmind1 mennyit fogyaszt egy normális, nem hibás.... tápnak vinnie kéne. De hát ez nem az, ez egy konstrukció hibás táp (Amiről a gyártója el se ismeri, hogy hibás gyártja tovább minősítve evvel magát.)
Úgy nyilvánulok meg amíg igazat mondok és érvekkel alátámasztom az érvelésemet amíg csak akarok, ha nemtetszik...... -
Dare2Live
félisten
válasz
CriticalHit #1109 üzenetére
Nem csak alulterhelt gépeken jelentkezika probléma, nálam is szarozott anno ugye az agyonhúzott alllandales 2hdd+2optikai drive + 7600GST esetén. Ha nincs rádugva a 7600GST ventije a mai napig meg se moccan a konfig.
Töklutri, hogy menni fog e a géped vagy sem legyen az akár egy Core2duos istenharagja is. -
Dare2Live
félisten
válasz
didyman #1087 üzenetére
Nem azt mondtam Te moderátor, hogy műszaki cikkekkel nemszokott probléma lenni.
Itt arról van szó, hogy az FSP-ZEN tápegysége szériahibás: ''A működési tartomány, egy nagyon szűk sára korlátozód''ik(aka rengeteg konfigban nememgy) + a zúgás proléma. (aka pont arra nemjó, hogy kussbavan)
és míg a szintén szériahibás Chieftec-Sirtec 410Wost azonnal visszavették a kiskerek éscsak a szerelgetés + 2-4hétig nincstápom miatt idegeskedett az ember addig a ZENnél a helyzet sokkal rosszabb.
Dobozára ugye rásincs írva 0dB akko mékéne gariztatni? Mi is az a 0dB? itt nálunk müködött a Józsi a szervízbe megnézte, ha otthon nálad nemmegy akkor mással van a hiba sorry!
Persze lehet kermizni meg fogyasztóvédelem aztán 3hónapig nincs tápod...
Politikában, hogy mindenki hazudik hát ezvan, de azért egy müszaki cikk honlapján, oldalán ne hazudozzon az illető cég. Mega pédád is eléggé vicces... politikát müszaki cikkhez hasonlítani.....?
Elhsizem lehet menni kermihez, fogyasztóvédelemhez és a végén valszeg kicserélik, de te meg próbáld meg azt megemészteni, hogy egy 20.000+FTs táptól nem ilyet, nem szériahibát várunk.
Témát már rég lekellett volna zárni, egyre inkább flame szaga lesz az egésznek én már beírtam az imhom, lehet mondogatni, te tápszerelő, hogy vegyél nyugodtan ZENt mert tuti működik nálad otthon uolyan arányban mint azt minden más minőségi 2x.000Fts tápnál már megszoktuk ésha baja lenne akkor kisker azonnal visszaveszi....
ennyi, max jobban, összeszedettebben tudnám leírni amit akarok mégeccer, nemhinném sokat hozzá tudnék rakni, úgyhogy a témát én befejeztem. -
Dare2Live
félisten
''azzal nem próbálkoztál, hogy a vga venticsatijára valami állandó terhelést rakni?
#1044 ''A helyzetet egyébként megoldottam avval, hogy leragasztottam a ventit így nemtud forogni deazért próbál bekapcsoláskor és a rendszer vígan elindul.''
Már jópár hete megoldódott a problémám, nemvagyok mérges öszintén gondolom, hogy olyan tápot ami konstrukció hibás több szempontból is ''a működési tartomány, egy nagyon szűk sávra korlátozódik'' + rengeteg esetben zúg és a dolog specialitása és magyar kiskerek hozzáállása miatt még gariztatni se lehet azt nemszabad megvenni, ha elötte otthon nemtudod kipróbálni. -
Dare2Live
félisten
nekem meg a légkondi gari lapom nincs lepecsételve majd jövőre lelesz és az +2év garit jelent.
Azhogy sikerült ezt elérnem, nemváltoztat azon, hogy hivatalosan 5év garivanrá és nem 7 és az átlagvevőnek ez a dolog nemjár, hiába veri az asztalt és ír a panaszkönyvbe, ottmarad a kezében a használhatatlan 22.000Ftért megvásárolt FSP-Zen fémdoboz.
sztem nagyjából kitárgyaltuk a témát.... -
-
Dare2Live
félisten
''Mindent'' rálehet fogni mindenre. ok, elhiszem.
A kérdés sokkal inkább a Bátran ajánlható ez a táp embereknek?
És erre az én válaszom, hogy nem mivel lehet, hogy otthon meg se fog moccanni a gépe még akkor sem ha kondikat köt rá és izzóval terheli. És mivel magyar kisker jellemzően nem cserélik garanciába lesz otthnra egy csodaszép 20.000Fts kék doboza.
ennyi.
Opeles példára javallom, hogy következőnek 10W-40es olajat töltsön bele az illető, sok bmw uettől szenved ott megoldja a problémát. samu lcd 193Tm 4éve működik pedig nemkeveset nyúzom. -
Dare2Live
félisten
válasz
george11 #1058 üzenetére
jellemzően nincs de évente mindig belefutok 2-3nemkompatibilis ez azzal dologba.
anno az asus mb + asus vga nemmegy együtt volt a leg''viccesebb''
Egyébként tényleg partalan a vita, nemistudom min vitázunk egyszerűen leakartam írbni senki se vegyen ilyen tápot mert kutya se tudja, hogy használni is fogja tudni vagycsak lesz egy 20Ks kék doboza. -
Dare2Live
félisten
válasz
didyman #1050 üzenetére
Nem saját tapasztalat, külföldi fórumokon Zen után nézegetve derült, ki, hogy nemcsak a ZEN szenved ilyen ''aprócska'' gyermekbetegésgektől... persze lehet éktelen baromság.
Minden táp zug ha egészen minimálisan is tehát akkor az FSP alapból marketing-hazudozik ha ilyet írkálnak pl a honlapján, hogy Noise: full load =0dB. Mivel szűrőt... nem ír mellé ezért persze nemlehet velük semmit tenni, nemlehet evvel gariztatni a tápot.
Fsp hibája az ami: Inkorrekt cég, hogy nemismeri el ezen széria ''gyermekbetegségét''.
Én azért, hogy a kiskerem nemcsináltat a központi akármivel terhelési görbét amit aztán átad a nagykernek aki meg lehet kiröhögi hát ezért nemhibáztatom.
Biztos rengetegen használják hibátlanul, anno nálam is ment gépcsere elött hibátlanul ettől függetlenül az egyik legszarabb tápsorozat a 410Ws chieftec-sirtec mellett sőt sok szempontból annál is rosszabb, mertugye még gariztatni se tudod és csak nézed, hogy van egy 20.000Fts kék fémdobozod ami szarra se jó.
Mellesleg meg megkerestem Stollt aki a már leírt kondis dolgot ajánlotta ami hol ment hol nem. aztán kipróbáltam a hallogénizzós megoldást nemsok sikerrel. És ezenfelűl is próbáltam terhelni a 12Vs ágat.....
Ezekután meg azthiszem van jogom a kutyánakse ajánlani és lebeszélni mindenkit erről a táp szériáról mert hibás és mindenki mást lebeszélni az FSP tápokról mert az FSP egy inkorrekt cég. (Aztmost nememlítem, hogy valszeg nemcsak a zennek vannak problémái.)
De akinek van 20.000Ftja arra, hogy vegyen egy kék dobozt aminél jóesélye van, hogy semmire se tudja használni az csak vegye meg! -
Dare2Live
félisten
válasz
[SiLveR] #1046 üzenetére
sipolással hálisten a saját tápomnál nemtalálkoztam. Másnál nemrég hallottam, hát aki azért veszi meg mert már csak akkor 0/1 venti maradt a gépben az is 800at forog és 120as ''halhatatlan'' és ehelyett ezt kapja gondolom, hogy tépheti a haját. Végülis csak 2XKt adott ki és sokkal rosszabb a helyzet mintha egy minőségre etalon seasonicot vett volna. és vissza se veszik mert a zugás az nemhiba.
Pécsi kisboltba vittem vissza nevet direkt nem mondok ez a dolog egyértelműen az inkorrekt FSP bűne. (Mertha korrekt lenne akkor nem árulná még mindig ezt a valszeg konstrukcióhibás tápot + akinek hibádzik kicserélné.( vagy visszaadná a pinzt.))
azért furcsa egy tápszakértő rámondja erre, hogy ezek csak ''gyermekbetegségek''. -
Dare2Live
félisten
válasz
didyman #1047 üzenetére
apró gyermekbetegségek?
Az a táp amit akkor szabad megvenni ha otthon kitudod próbálni, hogy megy e vele a géped és nem ciripel + megkell jósolni, hogyha új gépet veszel akkor az menni fog e vele, különben ''dobhatod'' ki az a táp nekem egy senkinek nemfogom ajánlani mert oriásiakat szívhat vele táp.
Nekem mind1, hogy mert vadiúj konstrukció vagy miért és akik megveszik azon emberek túlnyomó többségének szintúgy.
bughalmaz tényleg picit rosszó rá, lefinomítom egy senkinek nemajánlható mert teljesen lutri, hogy megye vele a gépe ésha nem nemveszik vissza mert kröberöhögik, hogy deenek semmi baja. Szóval szarabb mint egy 410Ws konstrukcióhibás chieftec-sirtec mert az ha megadja magát akkor legalább cserélik. Ellenben Zent adhatod el ha megveszik vagy dobhatod kiaz ablakon vagy cserélheted le emiatt a fntasztikusan jó 22ezer forintos táp miatt a géped reménykedve abban, hogy a köv gépeddel hajlandó lesz megmozdulni a zen.
A hibás széria se jószó valszeg mert ahol utánaolvastam és nemkevés helyen ott mindenhol elöjött a ZEN ''gyermekbetegsége'' szóval nem hibás zen szériáról hanem minden Zen hibásról kéne beszélni. Csakhát lehet, hogy van jó zen is bár én 99%ra veszem, hogy a konstrukció a hibás.
nah lefeküdtem aludni. -
Dare2Live
félisten
újabb csoda evvel a csodatáppal:
Leírom úgy amblokk a storymat mert sokmindenre rávilágít. Még leeht Stoll, csaba_20nak is lesz +infó az utolsó zenes ''kalandomból'':
Anno még a64es gépemnél(3000+ 939, asrock dual sata, g400/7800gt...vga)komplette átáltam vízre a hang miatt, 0venti, hddk vizes boxban durván körbehangzsigetleve, szivatyú szintúgy lehangszigetelve.... maradt 1tápventi a gépben úgyhogy eladtam a blue stormom és vettem egy zent.
A gép tökéletesen működött aztán jött az új intel proci énmeg nemtudom így utólag minek de teljesítmény örületemben eladtam az a64es rendszerem és beszereztem egy e6300+giga ds3at vga karinak egy matrox g400at akartam használni.
A rendszer megse nyikkant. Először még(melegen) elindult 15.000-20.000uF nyi kondival aztán avval sem. próbálkoztam 60wos izzóval szintén felemás sikerrel. A furcsa az egészben azvolt, hogy 7800GT, 7600GST... al lazán ment a gép de a hibátlan matrox karival nem.
erre bedühödtem és vettem egy 7600GSTt. Persze 1hét után miután minden kafán ment nekiálltam, hogy rárakom a vizesblokkot a vgara mertugye avval 0hangú a rendszerem. Miután ráraktam a blokkot jött a régi történet: A gép megse moccanik. ha rádugtam a vga kari ventijét a vga kari venti kimenetelére akkor meg lazán ment. Elövetem a kondikat bekötöttem molexre, hogy hátha csak egy kis ellenállás(kapacitás) kell neki de megse nyikkant. Bekötöttem az itthon föllelhető összes 3*120as és 1*80as ventit molexre de megse nyikkant. Haviszont a vga karin lévő venti tápcsatit terheltem gyönyörűen müködött.
Hát erre varjatok gombot.
A helyzetet egyébként megoldottam avval, hogy leragasztottam a ventit így nemtud forogni deazért próbál bekapcsoláskor és a rendszer vígan elindul.
Hát kb ennyi.
A 10.h sz*ás után eldurrant egyébként az agyam és vissza akartam dobni szervízbe, hogy gari, vagy adjanak helyette ekármit mertezegy szar deugye körbe röhögtek mertugye náluk tökéletesen működik.
Hozzátenném nem a szervíz a hibás hanem az FSP forgalmaz folyamatosan hibás tápszériákat. Merugye nemcsak a ZENnel vanilyen....
konklúzió: Csak akkor vedd meg ha otthon kitudod próbálni, hogy megy e vele a géped és nem ciripel + ugye nem egy évre veszed szóval aztis megtudod, mondani, hogy a következő gépedel elfog e indulni vele.
Mivel ezt átlaghalandó nemtudja megtenni és a hibás szériák megjegyzése se a feladata így én senkinek se javaslom, hogy bughalmaz szar FSP tápot vegyen. -
Dare2Live
félisten
válasz
george11 #1001 üzenetére
core2 rendszer:
e6300@3360mhz 1.35V
2*1gb ram @2.2V 480 5-8-8-23
2-3hdd
7600GST (vagyha játtszok akkor kölcsökért 7900GT)
benq 1655 dvd író
kiscsillió usbs eszköz.
7600GTS/7900GT vel atomstabilan megy a rendszer deha egy 2000FTs vga karit használok akkor táp megse moccan.
''vicces''
szerk: másik gépnél mi érdekelne?
[Szerkesztve] -
Dare2Live
félisten
P/N 9pa300b001
sn s5532000659
asrock dual sata 3000+ sima 6600al szépen ment
giga ds3 + e6300 + matrox g450el viszont megse nyikkant.
haviszont megterheltem egy 60Ws izzóval akkor tökéletesen ment
(Gondolkodtam, hogy 7600GSTt vegyek vagy egy 60Wos izzó menjen folyamat végülis a 7600GST lett.)
Hangját aki részletezi az írja be, hogy már milyen/hány venti mellett hallja a zajt! -
Dare2Live
félisten
válasz
[SiLveR] #965 üzenetére
Fa*t korrekt
az én core2 3360ra tunningolt rendszerem 2giga ram 2hdd 1 dvd iró 7900Gt 6usb csatlakozáshoz szerinte 518wos a recommended psu. na ezt egy 300Wos zen viszi. Mérővel max 192Wot tudtam mérni úgy hogy dvdt írtam, másik hdd defragmentált, procik burnal voltak terhelve és futott egy grafikai demo.
Tehát ugy 2.5*túlbecsülte a szükségeset. de 2*minimum.... -
Dare2Live
félisten
huha holnap majd veszek görög billt.
abban nemtudsz segíteni, hogy ezen az átkozott lapon [L] http://www.gigabyte.com.tw/FileList/Image/motherboard_productimage_ga-965p-ds3_big.jpg[/L] mi a fene tud ilyen nagyfrekvenciás zajt kiadni? megörülök tőle és nemjövök rá mi pedig már végigtapiztam mindent. -
Dare2Live
félisten
válasz
Veriakilis #873 üzenetére
vannak olyan helyek ahol kb max 5-6mp ig tudom rajta tartani a kezem no nálam ilyenmeleg...
szoba ugy 23-24Cs hűzról oldalfalak levannak szedve.
a64 3000+, ati9200 ami fűt neki...... azaz felvehet kb max 100wt a gépem.... -
Dare2Live
félisten
az normális egy ilyen tápnál ha az oldalfala olyan meleg, hogy 5-6mp nél tovább rajta se tudom tartani a kezem?
a szobám 25C környékén van a gép alatt nem egy istenharagja erőműt értek úgy max 100wt vehet fel -
Dare2Live
félisten
életem legdrágább tápja ésmég ilyet is csinálnom kell vele???
Nah most elgondolkodtam....., lehet csinálok egy kondi ellenállás tranzisztor párost ami elején amikor kkondi feltöltődött kapcsol de azis lehet kivágom a fa*ra. Na nehogymár egy 20Ks tápnak ilyen kelljen az 1000fts mercurynak meg nem.... -
Dare2Live
félisten
vettem egy ilyen tápot és a konfigommal a64-3000+ 1 hdd 1dvdiró ésegy ati9200 nemtudom bekapcsolni. Haviszont egy 7800GT csücsül a gépben akkor meg tökéletesen megy.....
viszont a 7800GTt nemsokára vissza kell adnom és addig megkéne oldani vhogy, hogy a 9200vel is működjön rendesen....
vkinek erre bármi 5lete...?
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 64GB RAM 2TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest