- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Kikristályosodik a Razr 60
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Johnny Cage
addikt
Egészséges az, ha a +12V-os ágon az Everest csak 11.79-et mutat? (Nincs rá módom, hogy műszerrel kimérjem.): [link]
A kábel meghosszabbítására gyanakodtam, bár kipróbáltam egy gyárival és egy házilag tákolttal is, hátha elszökik valahol az áram, de mindkettővel hajszál pontosan ugyanezt az értéket mutatta, úgyhogy talán maga a táp ad le ennyit. Az érték egyébként stabilnak tűnik, nem ingadozik.
-
Johnny Cage
addikt
Na tessék: külföldön simán beszerezhető a gyári tápkábel hosszabbító ([link]), itthon meg egy büdös darabot nem láttam sehol. A házilag barkácsolt módszerek meg rendre kontakthibát okoznak (legalábbis eddig én így jártam). Nem tud nekem valaki segíteni egy ilyen gyári hosszabbító cucc beszerzésében?
-
Johnny Cage
addikt
Még egy gyors kiegészítés: mivel Antec P180 tipusú házam van, ezért a ZEN rövid 12V-os kábele nem ér el az alaplapig, így egy barkács módszerrel kellett meghosszabbítanom (alaplapról leszerelt csatlakozóra ráforrasztott kábelek), de az korrektül meg lett forrasztva valamint minden kábel gondosan leszigetelve. Lehet e mégis ez a probléma forrása?
-
Johnny Cage
addikt
válasz
Johnny Cage #1455 üzenetére
Elképzelhető e, hogy nem birja el a ZEN ezt a konfigot?
-
Johnny Cage
addikt
Mennyit ad le a ZEN a 12V-os ágán? Véletlenszerű újraindulásokkal küzködök, amióta megvan az új rendszerem (konfig az adatlapomon). Ramot és procit stresszteszteltem alaposan és úgy néz ki nincs velük gond, 3 hétig megy gond nélkül, aztán egyszercsak ismét jelentkezik a jelenség. Aztán 3x 3 napon belül megint. Utána 2 hétig megint semmi. A táp 1 évig vitte az előző konfigomat, és amig nem váltottam az újra, soha nem tapasztaltam semmilyen problémát. Amióta az új konfig van, azóta határozatlan időnként előjön. Valószinűsithető ez alapján, hogy nem a táp a ludas?
-
Johnny Cage
addikt
Tápszakiktól kérdezném: van egy 350W-os FSP tápom (ez nem a ZEN), s nemrég épitettem alkatrészekből egy teljes konfigot: P4 3.2Ghz (Prescott) / 512 Mb 667 Mhz Kingston / Geforce 7300GT 256 Mb / 160 Gb Hitachi / 1 ODD.
A problémám az, hogy a gép határozatlan időnként egyszercsak újraindul, pedig nem tapasztaltam túlmelegedést. Régen volt már ilyen problémám tápból adódóan. Lehetséges az, hogy kevés a 350W a Prescott magos P4-nek? (Nem tartom valószinűnek). Egyáltalán valószinűsithető e, hogy ez tápprobléma? -
Johnny Cage
addikt
Lehet, hogy kifogtam, de ugyanígy vagyok vele. Ennyi panaszkodást táppal kapcsolatban még nem hallottam - ehhez képest a régi konfigommal is (i440 BX + 600Mhz Celeron + 256 MB), s az új konfigommal is (E6300 + P965 + 2x512 MB) kifogástalanul megy. Lassan negyed évszázada rendelkezek saját PC-vel, s azóta megfordult már néhány hardver a kezeim között, de eddig még körülbelül annyi alkalommal fogtam ki kifogástalanul működő hardvereket, amit fél kezemen meg tudok számolni. És mégcsak nem is ciripel... ezt most legkopogom.
[Szerkesztve] -
Johnny Cage
addikt
Javitson ki valaki, ha tévedek, de én itt [link] csak egy 12V-os kábelt látok.
-
Johnny Cage
addikt
Persze a ZEN-t eredetileg nem ehhez a konfighoz szántam, ahogy a P180-at sem. Csak gondoltam a jó ház stabil alapok épitésével kezdődik (főleg, hogy nekem régi vágyam volt egy relative halk rendszer kiépitése), viszont technikai okok miatt (időközben felmondtak a munkahelyemen) a fejlesztés kicsit váratott magára - mostanáig. Most már csak egy újabb reviziós P5B-E-re várok... jó lenne tudni, mikor cserélődik le nálunk a készlet 1.02 revizióra.
-
Johnny Cage
addikt
válasz
Johnny Cage #1133 üzenetére
Ja, és lehet, hogy piszkosul kifogtam, de még a tücsök sem ciripel benne.
-
Johnny Cage
addikt
válasz
Flashcash #1131 üzenetére
Nálam mondjuk kifogástalanul megy a ZEN közel 1 éve, úgy, hogy egyik 12V-os ágon sincs terhelés, s a 20+4-es tápkábelből is csak 20 tű van használva (régi BX-es alaplap) (bár a teljes képhez hozzátartozik, hogy 4 külső házventi is rá van kötve külön-külön, elosztók nélkül).
-
Johnny Cage
addikt
Kérdés: a ZEN két 12V-os ága közül a második az maga a 20+4 tűs csatlakozó plusz 4-ese e? Aközben merült fel bennem a kérdés, hogy láttam a vadiúj Geforce 8800 tesztképen, hogy két PCI-E csatlakozó van rákötve, amiről ha jól tudom a ZEN-en alapvetően egy sincs, de átalakitóval könnyen verbuválható valamennyi. Mennyi? (A 12 V-on 20A pedig ma mire elég?)
-
Johnny Cage
addikt
Csak hogy életjelet adjak a ZEN-emről, hátha valakit még érdekel, most lett durván fél éves, és nekem az azóta is meglévő őskonfigommal (i440BX, Celeron 600Mhz, 256Mb SD-ram, 1db dvd olvasó + 1db cd-iró, 40Gb Seagate ata100) még mindig kifogástalanul (és főleg halkan) működik. Sosem voltak indulási problémáim vele, pedig a konfigom egy őskövület (talán emiatt többet fogyaszthat?)..
-
Johnny Cage
addikt
Volt itt nemrég szó a garanciális javitásról, és nemrég nekem is szembesülnöm kellett a szervizek tétlenségével - ezért rákérdeztem a fogyasztóvédelmi felügyelőségnél. A 15 napos javitási határidő már a múlté - az uniós szabályokhoz igazodva ezt megváltoztatták, igy jelenleg ez úgy néz ki, hogy csak ''törekedni'' kell a 15 napra (csak tudnám, hogy ez mit akar jelenteni), de nem szabályszerű. Ciki.
-
Johnny Cage
addikt
válasz
Csaba_20_ #670 üzenetére
''Ha a forgalmazó a fogyasztó igényének teljesíthetőségéről annak bejelentésekor nem tud nyilatkozni, álláspontjáról legkésőbb három munkanapon belül köteles értesíteni a fogyasztót.''
Ez a gyakorlatban SEHOL nem működik igy. És pedig a bevizsgálás 2 héten belül aligha szokott megtörténni, amiről a bolt meg nem tehet. Sajnos Magyarországon különbség van a gyakorlat és a jog elméleti szövege között. (Én egy műszaki boltban dolgozok, és bizton állitom, elég rugalmasak vagyunk; ha pedig én tájékoztatom a vevőt arról, hogy ha lehetséges, javitva lesz, máris tájékoztattam a probléma megoldásáról, ezért ez a szöveg meglehetősen kétértelmű). -
Johnny Cage
addikt
''Azt mondták várjak 2 hetet visszaküldik a nagykernek oszt majd utána. Ez máshol is így megy ?''
Ez a korrekt eljárás. Mivel nem 72 órán belül vitted vissza (ennyi a törvény szerint előirt cserekötelezettség), nem kötelesek cserélni. A hivatalos úton járva visszaküldik, majd a gyártó képviselete bevizsgáltatja, aztán gondoskodnak a lap további sorsáról (javitás/csere). -
Johnny Cage
addikt
Én csak annyit mondok, hogy egyszerű újraindulástól vagy leállástól az alaplap szinte kizárt, hogy elszálljon. A winchester viszont a gyakorlatban kifejezetten nem kedveli az ilyesfajta megpróbáltatásokat. Más kérdés, hogy az meg nehezen megállapitható, hogy a táp milyen meghibásodása okoz újraindulást - olyan tipusú rendellenesség e, ami esetleg az alaplapban is kárt tehet.
[Szerkesztve] -
Johnny Cage
addikt
válasz
Veriakilis #586 üzenetére
Az kizárt dolog. Főleg nem az alaplap menne tönkre az újraindulásoktól, maximum a winchester-t károsithatja, ha intenziv seek-elés közben hirtelen elveszik tőle a kakaót.
-
Johnny Cage
addikt
Dehogy viszem. Örülök, hogy jól működik - ráadásul az enyém még csak nem is ciripel. Nem valószinű, hogy egy táp eddigi múltját (ergo hogy használt e vagy sem) az ''égett lakkszagon'' érdemes lemérni.
(Egyébként milyen indokkal vinném vissza? Hogy tökéletesen működik, de ennek biz' nem volt lakkszaga, tessék mán kicserélni..?)
[Szerkesztve] -
Johnny Cage
addikt
válasz
Chieftec #467 üzenetére
Nekem egy átlagos nap végén is óriási megkönnyebbülés, mikor leáll a gép és elhallgatnak a ventik. Ezért is kezdtem egy halk rendszer épitgetésébe, csak még a legfőbb zajkeltők jelen vannak (VGA hűtő, processzor hűtő), az átlagosnál is zajosabbak és alaposan el vannak használódva.
-
Johnny Cage
addikt
válasz
Veriakilis #426 üzenetére
Nem kivánok belefolyni eme magasröptü ''szakmai'' vitába, de a hisztis kirohanásod alapján joggal lehet feltételezni, hogy most sem vagy még távol attól a bizonyos fényorgonakészitő kortól, mit oly' büszkén (vagy több, mint büszkén) emlegetsz. Ne fárasszuk ezt a topikot ilyen felesleges, habzó szájjal bezongorázott esszékkel. Peace!
[Szerkesztve] -
Johnny Cage
addikt
Ha az előző, noname 200W-os tápom, viszonylag nagy terhelésen és elég extrém hőmérsékletben birta 6 évig (birja még most is, csak leváltotta a zen), sokszor több napos folyamatos működés mellett, házszellőztetés teljes hiányában, akkor igen szomorú leszek, ha a nagy névnek számitó FSP tápja meg nem fogja birni ugyanezt.
-
Johnny Cage
addikt
Nekem a BX chipset-es Asus-omon még van -5V-os ág, az BIOSban látszik is, hogy a ZENtől nem kap -5V-ot, de mivel semmi nem igényli, ezért ez semmilyen problémát nem okoz.
-
Johnny Cage
addikt
Rudi, sikerült már valamit kommunikálni érdemben az FSP-vel? Nálam igaz, hogy kifogástalanul megy, azért mégis kiváncsi volnék a paranormális jelenségek hátterére e táp körül..
-
Johnny Cage
addikt
Bár nem valószinű, hogy mostanában ilyenre bővitem a rendszeremet, de azért kiváncsi volnék rá, hogy a következő konfig megmérve mennyit fogyasztana aktiv terhelés alatt (ergo ez a táp elbirja e még):
AMD Athlon64 X2 - 4200Mhz
2x Nvidia SLI 7800GTX
1 GB RAM
Kiváncsivan várom a véleményeket. -
Johnny Cage
addikt
Nekem a következő konfiggal is stabilan megy:
-CD iró
-DVD olvasó
-40Gb ATA100 winchester
-Intel CeleronII (600Mhz @ 900Mhz)
-Asus CUBX-E (i440Bx + külső Promise ATA100 chip)
-Abit Siluro Ti4200 128Mb
Nem hinném, hogy erősnek számit manapság ez a konfig - és akkor még finoman fogalmaztam. -
Johnny Cage
addikt
Kérdés: vajh' elbirná a következő konfigot? :
Asus A8N-SLI (Premium / Fan Less)
Athlon 64 X2 3800+
Geforce 7800 SLI
1GB ram -
Johnny Cage
addikt
Ha magát a tápot sosem kapcsolom ki (csak a gépet, a tápot külön nem), akkor tovább melegedhet?
-
Johnny Cage
addikt
Végre megérkezett a már kissé türelmetlenül várt P180-as házam. Sajnos a rossz sejtésünk beigazolódott: nem ér el a ZEN atx_power kábele az alaplapig (pedig szépen viszi a BX-es Asus-omat is és a burkolatot megérintve szinte hideg). Igy átmenetileg házon kivül tárolom, emelvénynek a saját dobozát használva, de jó lenne találni erre valami megoldást. Tud esetleg valaki valami hosszabbitót erre?
-
Johnny Cage
addikt
Nos, akkor most az a nagy kérdés, hogy ha a jelenlegi lapomon van -5V-os ág, akkor használhatom e átmenetileg a Zen-nel avagy sem? Károsithatja e ez a tápot bármilyen formában?
-
Johnny Cage
addikt
''az eladó sem ért hozzá így valszeg nem is azt fogja ajánlani a vevőnek ami neki a legjobb''
Látom nem sok tapasztalatod van a kereskedelemben. Nyilvánvaló, hogy az eladó elsősorban arra törekszik, hogy azt adja el, ami NEKI a legjobb (a készletektől meg kell szabadulni, a gagyin át a csúcskategóriásig). Namost nyilvánvalóan az is érdeke, hogy a vevő elégedett legyen, legközelebb pedig vásárolni jöjjön vissza, ne reklamálni, ettől függetlenül nem mindig azt tartja szem előtt, hogy a vevő a lehető legjobbat kapja. A vevő pedig sokszor maga sem tudja, mit is akar igazán.
[Szerkesztve] -
Johnny Cage
addikt
Valaki magyarázza el nekem ezt a -5V-os izét. Amig még be nem szerelem a házamba..
-
Johnny Cage
addikt
Megkövetlek, igazad van. Bár a magyar fogyasztóvédelem tehetetlensége az ilyen és ehhez hasonló kihágásokkal szemben olyan, mint szarnak a pofon. A fogyasztóvédelmi szabályok elméletben jól hangzanak, de gyakorlatban már sokkal nehezebben érvényesithetőek (ha egy cég ellen panasszal élsz, mely a fogyasztóvédelem felszólitása ellenére sem hajlandó lépni, a fogyasztóvédelmi felügyelőség tehetetlen, polgári pert kell inditani, mely évekig elhúzódik, ráadásul veszteség esetén nem kevés anyagi vonzata van).
-
Johnny Cage
addikt
''mert magyart ''természetesen'' nem - amiért ugye az illetékes hatóság akár elő is vehetné a céget, amelyik ezt a tápot itthon forgalomba hozza...''
Ugyanmár, hány hardware-nél találtál magyar nyelvű leirást? Mert én egynél sem. Nincs erre vonatkozó törvény vagy szabály, örüljünk, hogy forgalmazzák. -
Johnny Cage
addikt
Namost arra adjon nekem valaki megoldást, hogy mi van akkor, ha a ZEN tápjai túl rövidek és nem érnek el az alaplapi csatlakozóig?
-
Johnny Cage
addikt
-
Johnny Cage
addikt
válasz
Johnny Cage #203 üzenetére
Up
-
Johnny Cage
addikt
Ezt a tápot egy Antec P180-ba szánom. Állitólag elég rövid a kábel, és mivel a P180-ban alulra kerül a táp, ezért nem biztos, hogy minden alaplapi csatlakozóhoz elér a 12V-os kábel. Át lehet hidalni ezt a problémát esetleg egy hosszabitó kábellel?
(+1 kérdés: régi Asus CUBX-E alaplap Celeron 600-as processzorral beszerelhető az ominózus vázba?) -
Johnny Cage
addikt
Egy 3500+ Athlon64-es konfigba szánom, SLI alaplappal, egyelőre maximum egy 6800Gt kártyával (és szerintem jó darabig egyedül marad, de később ki tudja), és megintcsak maximum egy dvdiróval illetve egy olvasóval. Jövőben talán nagyobb processzort és esetleg még egy videokártyát tennék bele. Elég lenne ez a táp?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen videókártyát?
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- ASUS routerek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Túra és kirándulás topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen asztali médialejátszót?
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Xiaomi Redmi 14 C 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Asus ROG Strix G713QE - 17"3FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 5600H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest