- Yettel topik
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A Pixel 10 minden színben és oldalról
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skizz
addikt
válasz
Johnny Cage #1546 üzenetére
szoftveres mérés nem mérés.
nálam az everest 12-es ágon 12.29-et mér, már vagy fél éve, pedig azóta nem 1 tápcserén estem át.
a többit nem is figyelem. -
szamuraj
tag
válasz
Szerintem ez normális nem kell aggodni.
-
S.Y.S.
aktív tag
válasz
Nekem is hasonló értéket [mutat]
-
Dare2Live
félisten
válasz
Johnny Cage #1455 üzenetére
kb uez a konfig mint a tied és uilyen efektek (is) voltak anno zennel. másik zennel is. sima 300Ws korrekt táppal gond nélkül ment a konfig.
-
LukE
veterán
válasz
Johnny Cage #1457 üzenetére
ismerosnel hasonlo, de erosebb gepet visz gond nelkul... (c2d meghuzva, gef7600, tobb vinyo) Lehet, hogy ez tul gyenge lett...
Ha rendesen csinaltad a forrasztasokat, akkor nem hinnem, hogy 10-20cm vezetek zavarhatna be. Bar merj ra egy multimeterrel, hogy hany volt van a 12V-os csatin. -
Johnny Cage
addikt
válasz
Johnny Cage #1455 üzenetére
Elképzelhető e, hogy nem birja el a ZEN ezt a konfigot?
-
didyman
őstag
válasz
Johnny Cage #1440 üzenetére
Ha újak az eszközök, nem voltak sokat mozgatva a csatlakozók, akkor jó eséllyel nem lesz gond velük, hacsak nem valami nagyon brutál terhelésnek vannak kitéve. A használt csatlakozóknál főleg a tápegység lehet sanszos, hogy kitágul a sok ki-bedugdozástól, ezen tűvel lehet segíteni, a dugóban található fémsarut szemből nézve négyzet alakúra kell erőszakolni (egyik oldala nyitva van, így nyújt rugalmas érintkezést és itt támad nagyobb rés, trapéz alakúra deformálva a sarut). Ezen kívül egy cseppnyi kontaktspré (nedves, kenő hatású) csodákat tehet és véd is a levegőtől, ilyen pl. a wd40 meg a Kontaktchemie valahányas.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Johnny Cage #1412 üzenetére
- Nem ebbe a topicba tartozik, nem kevés neki (egész biztosan nem), és én nem elsősorban tápra gyanakodnék. Memória, alaplap. Egy memtest86+ futtatása (www.memtest.org) javasolt mképp, vagy még inkább alkatrészcserélgetéses próbálgatás.
-
szamuraj
tag
válasz
Johnny Cage #1138 üzenetére
Van!
A többi a configomnál. -
Adi
senior tag
válasz
Látod, ez érdekes, szerintem mázlista vagy.
Én az előző P3-as gépemmel próbáltam szintén a Zent, de azzal is szívtam. A konfigom anno: P3T-1,26, MSI 694T Pro, Radeon 7000 (nem játszom, csak a DVI kimenet miatt kellett), 640 MB RAM, 1 HDD, 1 ODD. Szerintem fogyasztásban ez nem nagyon tér el a tiédtől, mégse szerette a táp.
Dare2Live: még nem cseréltem be az enyémet, mert a garilevele egy cimborámnál van és hetek óta nem képes postázni. -
didyman
őstag
válasz
Johnny Cage #1148 üzenetére
Van a CPU 12V-os ága, meg van a többi, ami a merevlemezre és az alaplapra megy-ezek lehetnek ''külön''.
-
LukE
veterán
válasz
Johnny Cage #1145 üzenetére
en is, de hanynak kellene lennie?
-
nyunyu
félisten
válasz
Errol jut eszembe a vicc:
-Hogyan lehet megduplazni egy Trabant erteket?
-?
-Ha teletankolod.
Zen ennel a konfignal tipikusan agyuval verebre.
Egyebkent sokadik gepemben nekem is CUBX-E van, jo lap, 800@1200-on hajtom, dognehez regi DTK 300W-os tappal.
Az legalabb halkabb annal a terhelesnel, mint a zizegos Zen.
[Szerkesztve] -
Johnny Cage
addikt
válasz
Johnny Cage #1133 üzenetére
Ja, és lehet, hogy piszkosul kifogtam, de még a tücsök sem ciripel benne.
-
LukE
veterán
válasz
Johnny Cage #1110 üzenetére
elvileg az egyik 12V-os ''ág'' az alaplapi ATX12V (az a 4-es, ami nem a 24-be tartozik, es ket citrom, ket fekete drot megy benne)
A mostani PH!-s tesztben az osszfogyasztast nezted?
''A teljes GeForce 8800 GTX-es konfiguráció, a tuningolt Core 2 Duóval együtt csupán 271 watt mozgósítására kényszerítette a tápot, ami az áramforrás 80%-os hatásfokát figyelembe véve kevesebb mint 220 wattos tényleges fogyasztást jelent. ''
20A@12V az 240W-ot jelent.
szoval 1 core duo, 1 8800GTX-es konfigot el kell hogy vigyen a zen. Rohogve. -
didyman
őstag
válasz
Johnny Cage #807 üzenetére
Dehogy fogyaszt többet. Mint korábban leírtam, nem a túl alacsony fogyasztás a gond, hanem a terhelés eloszlása az ágak között, amin többnyire a 12V pluszterhelése bír segíteni. Szó sincs arról, hogy egy minimumteher kell a tápnak, azt bőven túlszárnyalja bármilyen gép, csak a terhelés eloszlása az, ami változik és ennek megfelelően az a tartomány, amiben a táp éppen működik.
-
Csaba_20_
őstag
válasz
Johnny Cage #744 üzenetére
Ezt most miért mondtad? Szeretnéd kitárgyalni jobban a dolgot itt? Amit leírtam, az helytálló, azon a fogyasztóvédelmi felügyelőség nyulatkozata nem változtat.
[Szerkesztve] -
Csaba_20_
őstag
válasz
Johnny Cage #720 üzenetére
Nézd, nem kívánok itt vitát nyitni fogyasztóvédelmi kérdésekben, csupán megfelelően tájékoztattam a kérdező emberkét az őt megillető jogairól. Nem pedig a sok forgalmazó által alkalmazott önkényes törvénykezést mutattam be neki, mint te. Tény, hogy ma rengeteg számítástechnikai kisker a javítást/cserét/vásárlási összeg visszafizetését attól teszi függővé, hogy neki a nagyker mit intéz, de ez jogellenes gyakorlat és nem legalizálja az sem, hogyha mindenhol jogellenesen cselekszenek a kiskerekben. Amennyiben a továbbiakban vitatkozni szeretnél a témáról, várunk örömmel a fogyasztóvédelmi fórumon.[link]
[Szerkesztve] -
Csaba_20_
őstag
válasz
Johnny Cage #668 üzenetére
Nem egészen így van! Ez nem korrekt eljárás!
Amennyiben a fogyasztó hibásnak véli az adott terméket, úgy kifogását bejelentheti a forgalmazónak. Erről a forgalmazó köteles jegyzőkönyvet felvenni az 49/2003. (VII.30.) GKM rendeletnek megfelelően. Íme egy, az előbb említett rendeletnek megfelelő jegyzőkönyv: [link]
A jegyzőkönyvben rögzíteni kell (49/2003. (VII.30.) GKM rendelet 3.§.(1) f) ) a fogyasztó által érvényesíteni kívánt igényt.(csere, javítás, vételár vissza)
49/2003. (VII. 30.) GKM rendelet 3.§ (4)
Ha a forgalmazó a fogyasztó igényének teljesíthetőségéről annak bejelentésekor nem tud nyilatkozni, álláspontjáról legkésőbb három munkanapon belül köteles értesíteni a fogyasztót.
Tehát a bevizsgálásra 3 munkanapjuk van és nem két hetük! -
defiant9
tag
válasz
Johnny Cage #587 üzenetére
Nekem az Asus A8N-E -met tette tönkre a ZEN miközben próbálgattam hogy melyik az a legkisebb + terhelés amivel még elindul, a minimumpont közelében meghalt az alaplap. Szerencsére garis volt még a deszka és cserélték, a ZEN-em is be van adva a kis terhelésre nem indul hibával, még nem szóltak vissza. Szvsz. igen súlyos tervezési hiba, ilyennel nem mehetett volna át egy korrekt tesztsorozaton egy táp.
-
didyman
őstag
válasz
Johnny Cage #537 üzenetére
C'est la vie.
-
didyman
őstag
válasz
Johnny Cage #527 üzenetére
És komolyan vette
.
A lakk teljesen sztochasztikus dolog, ha a gyárban éppen ez a példány kevesebb lakot kapott, jobb helyen száradt, kiemelték hosszabb tesztre, stb akkor nem lehet érezni rajta. A ciripelés meg ezernyi dolog függvénye. -
didyman
őstag
válasz
Johnny Cage #525 üzenetére
Vidd vissza gariba. (bocs)
-
OC
őstag
válasz
Johnny Cage #442 üzenetére
akkor lehet, hogy kezd elhasználódni?
-
Csaba_20_
őstag
válasz
Johnny Cage #430 üzenetére
Johnny Cage írta:
habzó szájjal bezongorázott esszékkel.
[Szerkesztve] -
OC
őstag
válasz
Johnny Cage #414 üzenetére
Én sem tettem így eddig, de azért egy minden légmozgást nélkülöző házban lévő passzív táp esetén igencsak szükség lehet rá szvsz.
LukEont most írtam PM-et.
-
rudi
nagyúr
válasz
Johnny Cage #396 üzenetére
Nem feltétlenül a kis terhelésről van szó, az eloszlás is számíthat. Nálam pl. volt olyan, hogy reggel nem indult a gépem (A64 3000+, X800 GT, 1 HDD, 1 ODD), de amikor az albitársaim felkapcsolták a sajátjukat, akkor hopp, az enyém is el bírt már indulni. Aztán persze egyedi eset is lehet ez, ami csak az én tápomra vonatkozik.
-
rudi
nagyúr
válasz
Johnny Cage #372 üzenetére
Egyelőre nem volt időm ennek a paranormális jelenségnek a kivizsgálásához, amihez 3-4 Zen-re és egy csomó hardverre meg időre lenne szükségem. Egy tápos tapasztalataim alapján a gyártó lazán annyit mondhat, hogy hibás példány. A többiek elmondás alapú helyzete szintén nem túl erős alap.
-
rudi
nagyúr
válasz
Johnny Cage #370 üzenetére
Szerintem nézd meg a PH-s 7800GTX SLI tesztben a fogyasztási adatokat. Az X2 4200+ (nem 4200 MHz, mert az kicsit nagyon sok lenne) nem sokkal fogyaszt többet mint a mi tesztprocink.
-
OC
őstag
válasz
Johnny Cage #361 üzenetére
Na hát innentől még érdekesebb a helyzet. Mos már totál nem tudom, hogy hányadán alljak a Zen-el. Ezekszerint a logika az a kétesélyek kategóriába korlátozódik: Vagy megy, vagy nem megy. Vahgy mivan?
-
OC
őstag
válasz
Johnny Cage #346 üzenetére
Több, mint valószínű.
Ezek a konfigok támpontot adnak.
[link] -
didyman
őstag
válasz
Johnny Cage #344 üzenetére
A készenléti kör ilyenkor ugyanúgy üzemben marad, rövidíti a táp életartamát. Amennyiben macerás a gép mögé nyúlni, elég, ha csak akkor kapcsolod ki, ha mondjuk egy napnál tovább van kikapcsolva.
-
Fercsa
senior tag
válasz
Johnny Cage #341 üzenetére
nem ua..
amit belinkeltem az egy 24->20-as ami a mustarba 600 forint
azert ajanlottam ezt az atalakitot mert a lapodon ugyis 20-as csati van es sima 20-20-as hosszabitot nem lehet kapni vagyis en meg nem lattam.. -
steve1977
tag
válasz
Johnny Cage #338 üzenetére
Köszönöm a választ, megnyugtattál, nekem Asus TUSL2-C hez lenne, ez azért újabb, asszem fizetés után beszerzek egyet. Köszi még1szer.
-
dual24
csendes tag
válasz
Johnny Cage #327 üzenetére
Johnny Cage! Én is ugyanerre a ház (p180) és táp kombóra gondoltam. Olvasom, hogy rövid a kábel, de az a kérdésem, hogy csak a lapra menő nem elég hosszú-e, vagy a 12v-sek sem?
-
Fercsa
senior tag
válasz
Johnny Cage #327 üzenetére
[link]
egy ilyet probalj szerezni
24->20pin atalakito , par szaz forintbol meguszod.. -
LukE
veterán
válasz
Johnny Cage #322 üzenetére
ha elolvasod a zen adatlapjat, akkor majd te is megtalalod, hogy az 5Vstandby agon biza tobb mint 1A-t kepes leadni...
-
LukE
veterán
válasz
Johnny Cage #295 üzenetére
Az elso mondatnak sok ertelme nincs.
Ha a kerdes az volt, hogy a jelenlegi lapod hasznalni akarja a -5V-ot, akkor karosodhat-e a Zen, vagy a lapod, akkor arra a valasz a valoszinutlen. Lehet, hogy nem mukodne polo az alaplapi zajkelto, de nem hiszem, hogy baja lehet akar a tapnak, akar a gep tobbi reszenek. -
R.Zoli
őstag
válasz
Johnny Cage #300 üzenetére
Az elvet nézd...Én ezzel azt akartam hangsúlyozni ,hogy elmondani sem tudja szóban ,hogy egyik terméke mért jobb a másiknál attól eleve felesleges ilyet elvárni...Nem azt mondtam ,hogy elvárható lenne ,hogy készítsenek hanem azt hogy semmi esély rá ,mert ha akarna sem tudna....És ez ott szomorú ,hogy nem kéne magyar nyelvű leírás csak hozzáértés és elég lenne szóban a vevőt felvilágosítani de ez sem működik...
-
R.Zoli
őstag
válasz
Johnny Cage #294 üzenetére
A tapaztalatomat ne Te mond meg mennyi...Lehet meglepődnél ha tudnád...
Amit Te mondasz az a jó magyar mentalitás ,hogy ha készleten sok szar van akkor sózzuk rá a vevőre...Tudom ezt én is , jártam már ilyen helyeken...
Viszon nem ez a követendő példa...
Szerintem aminek értelme van ,hogy meghallgatod a vevőt mit szeretne , mennyit akar arra rászánni és ez alapján azt ajánlod ami a legjobb tudásod szerint a legmegfelelőbb számára és még meg is tudja fizetni...
Ami nálunk megy ott:
1. Az eladó azt sem tudja mit kéne ajánlani akármit is mond a vevő mert maga sem ismeri igazán a saját termékeit ,csak forgalmazza.
2. Valami olyan szar termékből rendelt be ami a kutyának se kell (épp azért mert nem ért hozzá és még a keresletet sem tudja felmérni) és azt próbálja mindenkire rásózni...
Vagy a kettő kombinációja...
Rohadt nagy ellentmondásokat írtál le...Rásózza a vevőre a gatyit és akkor még emellett nem érdeke ,hogy reklamálni jöjjön vissza a vevő...Miről beszélsz ember???? Ha gagyi terméked van azt bárkire sózod rá elégedetlen lesz ,max. nem jön vissza reklamálni ,de többet vásárolni sem az tuti...A Te szavaidból az érződik ha a vevő nem is tudja mit akar igazán akkor ott azt adsz neki ami neked jó és nem neki...
Pfff.... -
Adi
senior tag
válasz
Johnny Cage #253 üzenetére
Én is megkövetlek, mert dezinformáltam itt mindenkit.
De közben okosodtam.
Kiskeres cimbitől megtudtam, hogy alkatrészekhez nem kötelező a magyar nyelvű leírás. Tehát a Kellytech csupán egy kedves gesztust tesz azzal, hogy a Coolink tápokhoz ad ilyet.Csak komplett műszaki berendezésekhez kell adni kézikönyvet, alkatrészeknél föltételezhető, hogy szakember építi be, ergo neki nem kell útmutató.
Legalábbis most így tudom. -
LukE
veterán
válasz
Johnny Cage #261 üzenetére
naja, szabvany. ATX12V-nak hivjak szegenyt. ([link])
-5V - Mivel gyakorlatilag semmi nem használta, több mint 3 évvel ezelőtt kivették a szabványból. Néhány esetben a hivatalos ajánlást semmibe vevő tervezők (pl. alaplapra integrált SB Live! hangkártyák esetén) hibája miatt mégis gondok lehetnek a hiánya miatt. Ez annál is szomorúbb, mivel ezt a feszültséget helyileg elő lehet állítani egy néhány forintos integrált áramkör segítségével.... -
OC
őstag
válasz
Johnny Cage #261 üzenetére
-
OC
őstag
válasz
Johnny Cage #259 üzenetére
Az A8N-el menni fog, de a régi motyóval nagyon gyanús
-
OC
őstag
válasz
Johnny Cage #255 üzenetére
Vannak olyan alaplapok, amelyek igénylik a -5v-os ág meglétét. Pölö egyes MSI lapoknál az integrált hangkari használta valamilyen formában. A lényeg ennyi. Neked milyen laplapod van (értsd: mivel fogod használni a Zen-t?)
-
tts
addikt
válasz
Johnny Cage #256 üzenetére
nem is személyeskedni akartam, csak úgy általánosságban kérdeztem
-
tts
addikt
válasz
Johnny Cage #253 üzenetére
Azért az izgalmas lenne, ha mindenki, aki nem ad magyar nyelvű használati utasítást - ne adj isten izléses kis könyvecskét - a cuccához, egyik pillanatról a másikra abba hagyná a forgalmazást. Akkor hol vennétek (vennénk) hardvert? A fogyasztóvédelemnél vagy a tisztelt PH-s törvénytudóknál?
-
Adi
senior tag
válasz
Johnny Cage #233 üzenetére
Kevered a szokást a törvénnyel. Nem lehet úgy forgalomba hozni (műszaki) árucikket, hogy magyar nyelvű használati utasítást ne adnának hozzá. Ha mégis megteszik, azzal törvényt sértenek. A Fogyasztóvédelem mellett ez a másik hathatós eszköz, amivel egy-egy szemétkedő kereskedőt ''be lehet fenyíteni''.
Persze én sem szoktam ilyeneket keresgélni, mert egyrészt tudok angolul, másrészt meg tisztában vagyok vele, hogy az igénytelen magyar importőrök/kereskedők többsége erre magasról tesz. De még egyszer mondom: a bevett gyakorlat és a törvény nem ugyanaz (lásd még az utakon a ''Hogyan b*sszuk el a gyalogost a zebrán, ahol megkülönböztetett elsőbbsége van'' című autós vetélkedőt). -
Dada(SzB)
tag
válasz
Johnny Cage #233 üzenetére
KELL lenni magyar leírásnak, az már más kérdés, hogy ez mennyire valósul meg...
-
Fercsa
senior tag
válasz
Johnny Cage #230 üzenetére
hosszabito?
ha az atx kabelre gondolsz akkor talan egy 24->20-as atalakito megoldas lehet bar nemtom milyen alaplapod van pontosan.. -
Fercsa
senior tag
válasz
Johnny Cage #210 üzenetére
nekem csak az a bajom ezzel a parositassal ,h ebben a hazban venti nelkul nem uszod meg a tap hutest mivel legalul van es egy csatornaban szal ,ha forditva szereled be a tapod akkor se tud a meleg felfele aramolni mint Zollka gepebe
de ha kotod az ebet a karohoz akkor ventik kozul NorthQ-t ajanlom. -
LukE
veterán
válasz
Johnny Cage #220 üzenetére
[link] az importor. Ok valamit biztosan tudnak mondani.
-
OC
őstag
válasz
Johnny Cage #214 üzenetére
-
OC
őstag
válasz
Johnny Cage #212 üzenetére
120-as venti, hőleadón használom. Tip.: D12SL-12
-
OC
őstag
válasz
Johnny Cage #210 üzenetére
Én Nexust használok teljes megelégedéssel. Coolunkom is van, de mióta a Nexus hazakerült, azóta a szekrényben pihen.
-
LukE
veterán
válasz
Johnny Cage #203 üzenetére
P180 es Zen? Nincs P180-am, de szerintem ventilator nelkul rovid ido alatt a Zen megsulne a P180 csatornajaban.
Kabelt hosszabbitani lehetne, de szerintem az esetleg ropogosra sulo tap nagyobb gond. -
Doviziozo
aktív tag
válasz
Én eddig egy Cooler-Master Stackerben láttam ilyen tápot alulra szerelve, és abban elért a 12V-os csati az alaplap csatlakozójához.
-
Johnny Cage
addikt
válasz
Up
-
Doviziozo
aktív tag
válasz
Johnny Cage #188 üzenetére
Remélem én is, mert nekem is a tervbe van véve egy ilyen táp. Csak nem gyártanak a kezdeti szériákhoz képest gyengébb minőségüeket?!
-
OC
őstag
válasz
Johnny Cage #169 üzenetére
Igen, elég!
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest