- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Fotók, videók mobillal
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Android szakmai topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
rum-cajsz
őstag
válasz
llaszlo #13859 üzenetére
Én jó darabig a jorte naptár pogramot használtam, de a sok ROM telepítés után feladtam, hogy mindig állítgatom. Most két calendar widgetet találtam hasznosnak:
Simple Calendar
Smooth CalendarA másodikat használom is, és eddig nem tapasztaltam problémát vele.
-
rum-cajsz
őstag
válasz
llaszlo #13850 üzenetére
Szerintem kilövi az adw-t a memória menedzser,
próbáld meg ezt a beállítást bekapcsolni:
Settings > System Preferences > System persistent
Nálam most így működik a teló, és eddig egy fc, vagy nagy belassulás nem volt.Amúgy érdekes ez az egész. Feltettem az 1.5-öt kb 28-án, és állandóan fc üzeneteket kaptam, volt amikor el is szállt az adw, vagy az android provessz. Próbálkoztam az ADW lecserélésével (Zeamra) úgy kicsit kevesebb hiba jött, de állandóan elfogyott a memória (gondolom az adw ilyenkor fut a háttérben). Valamit elcsesztem a system könyvtárban való turkáláskor, és elhatároztam, hogy elkezdem előröl az egészet. Feltettem pénteken az 1.5-öt, ezt az egy kapcsolót bekapcsoltam, és azóta lényegében nincs semmi gondom a telefonnal.
Illetve, ahogy írtam ma, sagesz mondata - a RAM méretéről - foglalkoztat még, de problémát még nem vettem észre a 20 MB szabad RAM miatt. -
impalaman
aktív tag
válasz
llaszlo #13842 üzenetére
Tudomásom szerint az összes leírás alapján sikeresen végrehajtható a visszatérés, én legalábbis biztosan leírtam mindent. Hogyha nem kerül fel a decemberi update előtt a sokak által csak "Time Machine" néven emlegetett fájl, akkor elszáll hibaüzenettel, ha pedig csak a Time Machine kerül fel a 2.1-re, akkor simán megy minden mintha mi sem történt volna, annyi változással, hogy utána fel lehet tenni a decemberi update-et vagy a sima 1.5-öt is. Utóbbit az angol T honlapjáról be lehet szerezni, de sok értelme szerintem nincs.
-
syl5
őstag
válasz
llaszlo #13820 üzenetére
Visszaolvastam, nem lustaság miatt kérdeztem ezeket a dolgokat, csak azért mert így közel két hónap kiesés után elég sok az információ áradat, ami így önmagában nem túl nagy gond, viszont a tapasztalatok alapján szerzett infókat már nehezebb összegyűjteni.
Ezt valóban felesleges volt megkérdeznem:
"És valóban vissza kell térni 1.5-re, ahhoz, hogy tökéletesen működjön a UK, vagy a Tre?"Azt is tudom már lényegében, hogy szükséges az UK, vagy Tre ROM az új FLB helyes működéséhez, nyilván tudom, hogy mi a ClockworkMod Recovery, és a Rom manager; de azt csak tapasztalatok alapján lehet eldönteni, hogy a UK, vagy a Tre Rom jobb, és hogy nyújt-e valami pluszt a ClockworkMod Recovery az Amon RA-hoz képest, amiért érdemes váltani?
Gondolom, hogy ahhoz, hogy a Rom manager-t használni tudjam kell a ClockworkMod Recovery. Csak ennyi a plusz?
Az alábbiakra viszont nem találtam választ a mostani hsz-okban:
"
Két idegesítő problémát produkál azóta:
-GPS nagyon lassan talál jelet (néha 1,5 -2 perc is megvan)
-Market-ről a letöltés nehezen indul el.Mostanában már a wifi is szokott szarakodni.
Úgy gondolom azért produkálja ezeket, mert a magyar 2.1-re tettem fel az FLB 1.1-et. Szerintetek?
" -
munnergep
senior tag
válasz
llaszlo #13707 üzenetére
Kb. így érzem magam most én is a telefonnal. 2 hónapja kell ténylegesen kihasználnom az okostelefon mivoltát, de sajnos mindig visszaköszön a memória hiánya és egyéb nyalánkságok, egyszerűen egy nagy erőlködés és kínlódás a használata. Telefonnak jó, játszani jó, de melóra alkalmatlan.
Alig várom, hogy legyen pénzem egy JÓ androidos telóra, de az még messze van -
rakal
senior tag
válasz
llaszlo #13587 üzenetére
Szerintem kimerítetted azokat a lehetőségeket,amit ez a hardver nyújt,ennyi.
Valószínűleg a Huaweinél már gőzerővel dolgoznak a következő modellen,ami már Froyo-ra is OK lesz.Jó játékszer volt a 8220,de lássuk a jövőt=remélhetőleg őszre meglesz!
8320 vagy 8240 ??
Let's see it!!! -
-
bucsupeti
senior tag
válasz
llaszlo #13584 üzenetére
Ezt nem nevezném extrémnek. Vagyis inkább úgy mondanám hogy én is kb ezeket használom (kivéve a képkeretet)
Szóval nekem nincs kellemetlen érzésem, vagy olyan gondom hogy lassú lenne a készülék.
Palmhoz képest gyengének nem mondanám, bár érdekelne hogy milyen Palmhoz képest mondod gyengének? -
Eclips21
őstag
válasz
llaszlo #13580 üzenetére
nem tom nálad mi a sok de mikor kijött az FLB 1.4.1 én 144játékot felraktam mindegyikkel játszottam legalább 3percet. Ez a dolog 3napot vett igénybe de egyet sem töröltem közben és semmi baja nem volt ment minden rendesen semmi reboot semmi restart igaz frissen telepített rom volt akkor
-
-
Watt25
veterán
-
Watt25
veterán
válasz
llaszlo #13569 üzenetére
Kérdés
Ennyire eleged lett a telefonból? Én most, hogy felraktam az App2SD változatot, meg lettem vele elégedve. Azért nem rosz dolog, hogy telerakhatom bármivel.
A Market probléma meg úgy tűnik, hogy szerver oldali hiba volt, mert már jobb, pedig én semmit sem csináltam. De a featured résznél még nem jelennek meg a képek. (De legalább látom már majdnem az összes App-ot, amit eddig.) -
Watt25
veterán
válasz
llaszlo #13561 üzenetére
Na, basszus, tényleg, találtam olyan ROM-ot, ami nincs agyonhackelve, és megy a MobilTV meg az App2SD is.
Viszont, egy érdekes dologra jöttem rá, szoptam azért még eleget a MobilTV-vel.
Ez a hülye T-Mobile valahogy a Local beállításokat is nézi a telefonon. A More Locale 2 használatával azonban a beépített "magyar" beállítások használatánál hu/NA/NA beállításokat állít be, ami miatt nem működik tovább a WebnWalk!
Szóval fel kell venni egy custom bejegyzést, melynek hu/HU/NA -t kell beállítani! Így működik a MobileTV!
Erre nem tudok mást mondani azon kívűl, hogy anyátok!(Mármint a T-Mobile-nak.)
-
Eclips21
őstag
válasz
llaszlo #13543 üzenetére
én is 3ezerért vettem XD de most jó újra formáztam telóval most 6MB/s alá nem megy de fölé se az írás
, az olvasás is nőtt 14 vagy 15MB/s
lehet valami difije volt kellett egy formázás neki de a gép csak akkor látja ha telóban van szerintem a kártya olvasó nem kompatibilis vele :S
-
Watt25
veterán
válasz
llaszlo #13530 üzenetére
Köszi a file megvan, de úgy látszik ezt elbastam...
Nem tetszett, hogy a MobilTV ikon az angol T-Mobile oldalára mutat és letöröltem az APK-t. De ez után egyáltalán nem ismerte fel WebnWalk-osnak a telefonomat, nem tudtam megjeleníteni a MobileTV-s cuccokat. (Közvetlenül az sdp fájlra mutató linkkel bejönnek az adások, de azért ez így nem jó.)
Most feltettem, amit küldtél, de most sem lett jó. Tehetem újra a ROM-ot...
Na, akkor már inkább kipróbálom valamelyik Custom ROM-ot, remélem valamelyikkel működik ez is. (Úgyis ma végre lesz egy 8GB Class 6-os kártyám a mostani 2GB-os, de csak 1GB-osként működő Class 0-shelyett és beizzítom az App2SD-t.)
-
rum-cajsz
őstag
-
Watt25
veterán
válasz
llaszlo #13519 üzenetére
Én csak annyit látok, miután visszajön a kép, hogy néha a soremelés karakter hiányzik és összefolynak a sorok, de egyébként a pingek kimentek és visszajöttek.
A végén is azt írja ki a ping, hogy 0% packet loss, ha csak 10-20 másodpercig kapcsolom ki a kijelzőt. Tehát én továbbra is azt mondom, hogy a WiFi nem szakad meg (vagy romlik el) rötön, amint kikapcsol a képernyő. De most sikerült reprodukálni a kb. fél órás esetet, vagyis fél órányi sleep után már destination unreachable lett az eredmény, akármit csináltam. Csak a WiFi ki-bekapcs segített.
Na, ezt kell már csak automatizálni. Kár, hogy fősulin programoztam utoljára Java-ban, de azért majd csak belejövök... -
Watt25
veterán
válasz
llaszlo #13517 üzenetére
Én azt néztem, hogy a telefonról pingetve van egy sorszám minden ping-hez. Kikapcsoltam pár másodpercre a képernyőt és fejben számoltam olyan ütemben a számokat, ahogy pinget. Amikor visszakapcsoltam a képernyőt, pont ott tartott a számláló, ahol fejben számoltam. Nem valami tudományos, de sztem ez azt jelzi, hogy a telefon irányából nem áll le a ping.
-
Watt25
veterán
válasz
llaszlo #13511 üzenetére
Most csináltam először ilyen ping-es tesztet én is. Valóban, ha a desktop-ról ping-elem a telefont, akkor majdnem azonnal, hogy elsötétül a telefon kijelzője, nem jön vissza a ping. Azonban, ha egy terminál programból a telefonról pingelem közben a gépet, akkor az nem áll meg! Tehát csak a ping-re nem válaszol a telefon kikapcsolt képernyővel, a kapcsolat él.
Egyelőre most azt tesztelem, hogy mi lesz akkor, ha sokáig így, kikapcsolt képernyővel mennek a ping-ek. Mert szerintem az fog történni, hogy fél óra múlva akkor sem áll helyre majd a ping, ha visszakapcsoltatom a képernyőt. (És valszeg a telefon felöl is megáll a pingelés.) Reméljük, hogy így van, és akkor talán lehet rá írni egy programot, ami ilyenkor ki, majd visszakapcsolja a WiFi-t. -
rum-cajsz
őstag
-
szente
addikt
válasz
llaszlo #13476 üzenetére
jah tényleg te linuxos vagy!
gondolom az eszköz kezelőt vágod hogy mi.(ha nem,akkor itt tudsz a hardverhez drivert rakni.)na most én még a pulse-omhoz nem rajtam fel a drivereket,csak ami az usb mass storage módhoz kell.
a letöltött driverben(amit az oldalon ajánl,meg a rendes pulse-os driverben)van egy *.inf file,ami tartalmazza a telepítési/driver információkat.ebben a file-ban két fajta driver van.
1.android sooner single adb interface
2.t-mobile 3g phone adb interfacenamost amikor most rádugtam a telót a gépre 4 ismeretlen eszköz volt(előzöleg ugye nem telepítettem drivert a pulse-hoz).és akármelyik ismeretlen eszközhöz fetelíthettem akár melyik drivert.(dúrva hasonlattal élve kb mint ha egy vinyó driverét felraktad volna egy dvd rom-hoz)és a win szerint megfelelően működik minden.
ha így sem érted akkor,maradjunk annyiban,hogy nálam nem működik!
-
szente
addikt
válasz
llaszlo #13473 üzenetére
megnéztem.amit ajánl hozzá illesztő programot az htc dream-hez van.fel tettem,de a progi azt írja,hogy can't found device,meg hogy vizitáljam és töccsem le az android.modaco.com/usb driver helyről a legfrissebbet.persze onnan is a dream usb drivere jön le.
még megpróbálom a pulse-os driverrel...
-
llaszlo
veterán
válasz
llaszlo #13464 üzenetére
Ezt nézze már meg valaki aki wint használ.
Ha minden igaz ez lesz annak a wines megfelelője amit már leírtam.
Főleg az érdekelne, hogy lehet-e vele több appot telepíteni egyszerre. -
llaszlo
veterán
válasz
llaszlo #13469 üzenetére
Sajnos úgy néz ki, hogy nem működik megfelelően. Vagy legalábbis nem minden appal.
A módszer nagyon egyszerű:
mount -o remount,rw /system /data
cp -a APP.apk /system/sd/app/APP.apk Ha használod az A2SD-t
cp -a APP.apk /data/app/APP.apk ha nem használod az A2SD-t
mount -o remount,ro /system /datakb ennyi. De nem minden esetben működik.
Én elnéztem valamit és kissé hazavágtam a rendszert. Későn jöttem rá, hogy mi volt a gond. Addigra már feltettem egy friss rom-ot.
Szóval csak akkor csináld, hogy ha tudod, hogy mit is csinálsz!!
Az adb-s módszer tutira működik most telepítek több, mint 100 appot és automatikusan másznak felfele a telóra.
-
llaszlo
veterán
válasz
llaszlo #13467 üzenetére
Elnéztem az A2SD-t mégis lehet fordítani, de csak a lépéseket. Mert az teljesen más formába kellene, bele kell tenni eleve a Custom ROM telepítésbe. Itt külön van a hivatkozás. De ép eszű ember úgyis A2SD-vel használja. Pont ez az egyik lényege a Custom ROM-nak. Max oda lehet írni, hogy x-pontól y-ig ne csinálja.
Szerintem úgy jobb lenne, mint ahogy pl CoolBoy leírásában is van. Csak ott az 5-ös pont nagyon zsúfolt. Másnak mi a véleménye?
-
rum-cajsz
őstag
válasz
llaszlo #13452 üzenetére
Nálam nem aktív, mert 100 MB-os mobil net előfizetésem van. Ez bőven elég az én szokásaimnak, és csak egy ezres.
Na, megnéztem, szerintem ez kell Neked (az előbb a wap-ot elírtam, bocs):
Havidíj nélküli GPRS szolgáltatás (Net START)
Viszont ha ezt használod tutira kapcsold ki a mobil netet, mert a gatyád is rá fog menni a telefonszámlára ( 50 000 Ft forgalomig: 13 Ft / 10 kB ). -
rum-cajsz
őstag
válasz
llaszlo #13425 üzenetére
Nekem itt is van egy csillag a szerver részben és az APN tipusa: default.
Ma megkértem az öcsém és küldött egy MMS-t, megkaptam. Viszont nekem aktív a netkapcsolat.
Szerintem az MMS-hez aktiválnod kell egy WAP kapcsolatot a t-mobile honlapján, és a telefonon tilts le minden mobil adatkapcsolatot. Elvileg így működnie kellene az MMS küldésnek és fogadásnak.
-
rum-cajsz
őstag
-
rhen
senior tag
válasz
llaszlo #13437 üzenetére
Én Google Readerben olvasom rum-cajsz blogját, ahogyan a Tiedet is, viszont rum-cajsz utolsó hozzászólásában a link valóban nem jó.
Szerintem attól, h eddig nem jelzett senki nem jelenti azt, h senkit nem érdekel, de én pl a blogokra a név alatt található linkkel szoktam menni, az mindig működik. -
rum-cajsz
őstag
válasz
llaszlo #13434 üzenetére
Természetesen feltűnt, hogy keresel fordítót, de mivel nem láttam fejleményt, gondoltam nekiállok. Fogalmam sincs, hogy van-e időm a teljes lefordítására.
Ha valaki lefordítja valamelyik pontot, írja meg a linket, és beírom a tartalomjegyzékbe.
Tőlem kikerülhet (ha véletlenül ez még nincs meg) a Te oldalara is a guide, csak szerintem a logoutra többen tévednek be, akik PULSE-ról keresnek információt.De szerintem is fogjunk össze. Melyik rész van már kész? Vezessünk egy közös tartalomjegyzéket, és írjuk bele, hogy ha valaki elkezdi fordítani, hogy más már ne kezdjen bele.
-
forgi
csendes tag
válasz
llaszlo #13426 üzenetére
Nálam sem működött, de sikerült megoldani. Nézd meg, hogy a mobilhálózati kapcsolatokban a következők be vannak-e kapcsolva (Adatroaming (lehet, hogy ezt nem kellett volna), Adatszolgáltatás, Mobil adat állandó bekapcs) Ha nem, kapcsold be.
A csak 2G hálózatok gombot én kikapcsoltam.
Az APN-k -ben az MMS beállítások alatt nálam hiányzott a
Hitelesítés típusa. Beállítottam a PAP-t. Nézd meg Te is, nálad van-e különbség, hátha segít!
Hja és én 1.2 FLB ROM-t használok. -
Watt25
veterán
válasz
llaszlo #13423 üzenetére
Ne kiabálj!
Név: T-Mobile MMS
APN: mms
Proxy: <Nincs beállítva>
Port: <Nincs beállítva>
Felhasználónév: mms
Jelszó: Gondolom, ez is mms
Szerver: <Nincs beállítva>
MMSC: http://mms.t-mobile.hu/servlets/mms
MMS proxy: 212.051.126.010
MMS port: 8080
MCC: 216
MNC: 30
Hitelesítés típusa: PAP
APN típus: mms -
Tharagul
csendes tag
válasz
llaszlo #13415 üzenetére
Köszi a gyors választ, Pont ettől féltem. Amúgy, ha otthon toltam rá a T-mobil honlap leírás szerint a T-s 2.1-et, akkor a szervízben szólhatnak érte, hogy már az van fent? És nem foghatják az újraindulásokat arra, hogy az általam otthon végzett T 2.1-esítés miatt romlott el a teló? Na meg, ha beviszem és azzal kezdem, hogy cseréltetni akarom? Mert azok a szerencsétlenek max. újra pakolják rá a 2.1-et... ekkor mondhatom, h otthon megvolt és a teló utána valamivel kezdte az újraindulásokat? (ergo semmi értelme, h azt mondják nekem megcsinálták, aztán csak szoftot frissítettek rajta -.-)
-
akos727
senior tag
válasz
llaszlo #13404 üzenetére
Ha jol emlekszem vki ezt meg is csinalta, egy galaxy s-re cserelte be de persze rafizetett nem keveset. Amugy kb milyen aron veszik vissza? Mondjuk ar/ertek aranyban jobbat nem talalsz mert a kovetkezo androidos gep is brutal draga. Persze ott a pulse mini de az sztem visszalepes. Ennel kisebb kijelzohoz nem lenne jo visszaszokni.
-
szente
addikt
válasz
llaszlo #13400 üzenetére
nekem sem működik.nem rég kaptam a t-től egy mms-t és nem töltötte le.mondjuk nem tudom,hogy be e kell kapcsolni külön a szolgáltatást,és ha igen,akkor nekem be van e kapcsolva...
más:
azt tudom,hogy hajlandó a telefon nem fogadni néha az sms-eket.de olyat tapasztalt már valaki,hogy a címzett nem kapja meg?
nem tudom,hogy a t-nél ki e lehetne verni a hisztit,hogy csináljanak valamit vele gariba.gondolom úgy is csak szoftvert cserélnének rajta és vissza küldenék,hogy jó,de szerintem nem oldaná meg a problémát(most csak az sms fogadásról beszélek).
nem tudom,hogy ki e lehetne harcolni egy készülék cserét,úgy hogy az eredeti vétel árért kapok egy másik készüléket.
szerintetek? -
llaszlo
veterán
-
tothlaszlo
csendes tag
válasz
llaszlo #13383 üzenetére
llaszlo: koszi a valaszt.
jol ertem hogy akkor vagy felteszek egy UK ROM alapu magyar modositast es remelhetoleg semmi ilyesmihez nem kell hozzanyulnom, vagy a hivatalos UK ROM-ot es akkor irogathatom be kezzel ezeket a dolgokat?vagy egyaltalan nem ertem jol...
koszi
laci -
rum-cajsz
őstag
válasz
llaszlo #13376 üzenetére
Én így csináltam:
Friss telepítés; Appbrain és Fast installer app. telepítése
- Market első indítása
- appbrain indítása, bejelentkezés
- Fast installer indítása, engedélyezésEz után ha böngészőben az install gombra kattintok a gépemen. A gépen megjelenik az alkalmazás mihez akar hozzáférni, és ha jóváhagyom, akkor a telefonon 1-2 másodpercen belül megjelenik a letöltés a felső státus sorban, és telepíti is az alkalmazást.
Most kipróbáltam a kedvedért 3G hálózattal ugyanígy működik. Nem kellett belépnem a telefonon az Appbrain alkalmazásba.
-
llaszlo
veterán
válasz
llaszlo #13372 üzenetére
Appbrain és Fast Web Installer használata. Legutolsó howto.
-
norbi19884
tag
válasz
llaszlo #13367 üzenetére
Már elvileg rootoltam gyakorlatilag meg nem csinált semmit az androot úgy, hogy vissza is vontam egyelőre még nem ütközem semmilyen akadályba minden ment amit akartam egy dolog idegesít, hogy nem tudok témát cserélni idegesít már az X10 mini kék témája ezt meg lehet valamivel oldani?
-
rum-cajsz
őstag
válasz
llaszlo #13359 üzenetére
Értelek én, de szerintem mégis jobb tiszta lappal indulni, később nem kell keresgetni, ha hiba jelentkezik, hogy melyik app az, ami beszart emiatt.
Az appbrain szinkronizációjával tényleg 5-10 perc a telepítés, viszont abban igazad van, hogy a beállítgatás már valóban több időt igényel.
-
rum-cajsz
őstag
válasz
llaszlo #13339 üzenetére
"Contactokat meg eleve gmailre kell tenni és akkor nincs gáz."
Én is ezt javaslom, mint llaszlo.
Létrehoztam egy gmail accountot, amit csak a telefon contactjainak szinkronizálására használok, így nem vesznek el a kapcsolataim, de nem is szemeteli tele a gmail a contacts listámat a telefonon. -
llaszlo
veterán
válasz
llaszlo #13322 üzenetére
Itt van egy durva fordítás a modaco-s howto-ról.
Az optikai tuningról is csináltam egy angol generált fordítást.
Mindkettő fordítására várom a jelentkezőket. Lehetne végre egy részletes normális howto-nk.
Csináltam egy blogot csak a fordításokhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával l
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB fekete, szép állapotban
- iPhone 15 Pro 128GB Független Karcmentes/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4355
- iPhone 11 Pro 64GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4354
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest