Új hozzászólás Aktív témák
-
Pter_
tag
válasz
bounty123 #3002 üzenetére
Köszi, most látom, hogy sikerült elsőre is
Csak az Astroban ellenőriztem a fájl tartalmát, hogy sikerült-e átírnom rendben, és ott úgy láttam, hogy minden változatlan. Most lemásoltam mégegyszer a telóról a fájlt a gépre, és ott meg látom, hogy javítva van
Megy a netcounter rendben, köszi a segítséget! -
DarkByte
addikt
válasz
bounty123 #2978 üzenetére
De igen, ki kell adniuk a kernel forrását a Linux kernel licensze miatt. Huawei sem azonnal tette ki, kellett kb. egy hónap ha jól emlékszem.
Egyébként szerintem ha a MoDaCo-sokkal összebeszélne az ember, már most is megoldható lenne a magyarítás injektálása. Mondjuk én nem sok értelmét látom, mert a Market-ről leszedett progik ettől még angolok lesznek; nem hiszem hogy sok proginak lenne már magyar resource-a alapból. -
DarkByte
addikt
válasz
bounty123 #2966 üzenetére
Igen, ciki. Főleg hogy jóformán nekünk kellett szólni hogy kerüljön ki a honlapra. Nyilván már egy héttel ezelőtt kikerült volna ha épp nem jönnek közbe az ünnepek. Ez van.
Csak azért írtam mert már nem elsőnek beszéltünk a témáról, te pedig jóformán ebben a topikban laksz, szóval láthattad már előre hogy neked semmi érdekes nem lesz benne.Egyébként pedig nem vagyok jó passzban, épp most húztak meg egy vizsgán amire már egy hete tanulok. Azt hiszem most jobb ha kerülöm kicsit a fórumozást, bocsánat ha túl offenzív voltam.
#2971: nem szokásom ilyen közhelyeket irkálni, talán ez a második eset hogy előfordult. De valahogyan az az érzésem hogy idegen nyelvű fórumokhoz képest nálunk (legalább is a PH-n) állandóan morognak valami miatt az emberek (tisztelet a kivételnek). De mindegy, ez az én véleményem, gyakorlom inkább az önkontrollt hogy ne is reagáljak ilyesmire.
#2972: Shazam-ot én relatíve gyakran használom. Hasznos cucc.
Már reklám zenét is találtam meg vele.
-
-
DarkByte
addikt
válasz
bounty123 #2963 üzenetére
"És mégis mit vártál, meleg hógolyót?"
Már napokkal ezelőtt beírtam hogy semmi új nem lesz benne nagy valószínűséggel, csak ezzel - jelképesen- idehaza is hivatalosan elfogadottá válik a házi frissíthetőség. ROM hack-elős embereket nyilván marhára nem érinti, viszont páran kérdezték itt a hazai elérhetőséget, most válaszolt a T-s kolléga, ezért raktam be frissen.
Annyira bírom hogy mi magyarok semminek nem tudunk örülni. -
Akron99
aktív tag
válasz
bounty123 #2934 üzenetére
Szerintem még nem kell temetni a Win-t. Nekem hiányzik pár dolog az ott megszokottakból. Sok programnak, amit használtam megvolt a párja az asztali gépre is. így tudtam szerkeszteni vagy megnézni a fontosabb adataimat, akkor is ha éppen lemerült vagy nem volt nálam a PDA. Bár ezt a feladatot egyre inkább webes szolgáltatások veszik át, de azok rendszerint havi díjasok.
Történetesen még nem találtam, jó feladat (todo / teendők) kezelőt sem.
Olyanra lenne szükségem, amiben be lehet állítani rendszeresen ismétlődő feladatokat. Pl. minden hónap 12-én el kell végezni valamit.
Az Astrid tud hasonlót, de az a gondom vele, hogy ha nem kerül elvégzésre az adott feladat, és beéri a következőt, akkor nem látszik, hogy most már valójában két feladat van, mert az előzővel elmaradtam, illetve mintha a feladat elvégzéstől kezdve számolná a következő feladat időpontját. Azaz ha 23-án végeztem el (ami eredetileg 20-ára volt írva), akkor a következő feladatot, havi ismétlés esetén a köv. hónap 23-ra teszi, nem 20-ára (de még nem ellenőriztem, csak egyelőre úgy tűnik).Ismer valaki valami jó feladatkezelőt? Az lenne az igazi, ha jól paraméterezhető widget is járna hozzá.
-
alansmithee
tag
válasz
bounty123 #2917 üzenetére
sztem pedig teljesen érthető... engem már éppen meg nem köveznek mert meg mertem kérdezni mi van az igoval miközben mindenki ott hackeli a telefonját ahol tudja.. gondolom az sem véletlen jár garancia vesztéssel...
én így gondolom és vállalom is...
tessék lehet köpködni...
-
Pter_
tag
válasz
bounty123 #2865 üzenetére
Nálam biztosan nem ez volt a gond. A megvásárlás óta küzdöttem ezzel a problémával, mindent kipróbáltam, akkor oldódott meg teljesen a kérdés, amikor feltettem a modaco-s soft-ot. Azóta tökéletes. Volt egy köztes lépcső a t-mobilos decemberi update-tel, akkor már nem jelzett hibát, úgy nézett ki, mintha elmentette volna az új kontaktot, de mégsem.
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
bounty123 #2822 üzenetére
ízlések és pofonok
nálam a hangminőség az, ami iszonyatosan zavaró... :S a doboz hang megszokhatatlan, alig értem néha h mit mondanak nekem, meg engem is gyakran nemhallanak (éljen a madzsarultudás XD)
más: hogy tudom a gmailre a contactjaim felrakni pcről egyszerre, nem egyessével?? onnan utánna ha szinkronizálok, mind2 irányba történik?
kicsit magas nekem ez a szinkronizálásos cuccos, nem naon akar műxeni semmi XDhüje front XD
-
sippet
senior tag
válasz
bounty123 #2799 üzenetére
igy van, itt a PH-n is irtam, meg a modacon is en voltam az egyik panaszkodo. en is ugy tudtam, hogy ext3 particion nem kellene ilyennek tortennie, de mivel nem en vagyok az egyetlen, valszeg nem nalam van a hiba. a megoldas tenyleg az, hogy ujrainditaskor alapbol recoverybe bootolsz, es reflexbol nyomod a repairt.
-
sippet
senior tag
válasz
bounty123 #2795 üzenetére
én inkább a telefonból szeretnék wifi modemet csinálni, de valamiért nem megy a tethering a pulse-on.
valószínűleg azzal a driverrel van a hiba, ami miatt a kezdeti időkben a custom kernelt se tudták megcsinálni a modacon. két programmal is próbáltam (android wifi tether, anetshare), de nem akarja a jót, pedig utóbbi azt jelzi, hogy működik, a laptop mégse lát hálózatot.
-
KonzolKartel
őstag
válasz
bounty123 #2762 üzenetére
A decemberit teszem az SD-re. Az amon valamiért nem indul...felteszem az amont nyomom a piros+menü+bekapcsot és semmi. A fastbootot valamiért nem tudom, hogy hogy kell futatni
. Elindítanám és kilép...Bejön a CMD-s ablak és állandóan kilép. Most indítottam CMDből, de így se megy.
-
zs0lt33
csendes tag
válasz
bounty123 #2759 üzenetére
Köszi, már kezd összeállni a kép, MoDaCo fórumot olvasom szép sorban
Azért az fura, hogy nemrootolt telefonnal szinte semmit nem tud kezdeni az adb/ddms (reboot érthető, de screenshot pl.?)
Bart vs. Nand backup között van valami lényegi különbség? Utóbbit már megcsináltam, vinyón pihen
-
zs0lt33
csendes tag
válasz
bounty123 #2754 üzenetére
Köszönöm szépen!
Igazad van, kevertem a bootloadert a recovery rendszerrel.
Bootloaderből sikerült átjutni a recovery-be, a bootloaderből reboot is ment PC-ről, viszont az ADB itt is gázos nálam :S> ./adb shell reboot recovery
reboot: Operation not permitted
> ./adb reboot recovery
error: closedEgyikre se reagált a telefon. Mi lehet a baja?
-
bounty123
őstag
válasz
bounty123 #2750 üzenetére
A kék bootloader képernyőből az alábbi paranccsal be tudtam bootolni recovery módba:
"sudo ./fastboot-linux boot recovery-RA-pulse-v1.5.2.img
Zsolt: a vol le + piros + bekapcs nem recoverybe tesz, hanem bootloader módba, ami mindig a szokásos kék képernyő lesz. 3 féle módon mehetsz recovery módba:
1. bebootolás után a pc-ről adb shell reboot recovery
2. bebootolás után ha rootolt telód van: quickboot progi, recovery
3. kék képernyőnél pc-ről fastboot-xxx boot recovery-RA-pulse-v1.5.2.imgFölösleges az akksit kivenni kék képernyőnél, fastboot reboot-al anélkül is újraindul.
-
zs0lt33
csendes tag
válasz
bounty123 #2747 üzenetére
Már van
This ROM is now compatible (without custom Kernel) with the Pulse devices running the 'December update'.
Apropó, valaki már próbálta konkrétan ezt a ROM-ot?
- MoDaCo által készített
- T-Mobile style (fekete gyári theme, nem az alap szürke)
- 1.5 verzió (nem Android verziószám, hanem a custom ROM verziója!) -
-
sippet
senior tag
válasz
bounty123 #2707 üzenetére
Nalam azert ha 4 bongeszo ablak van nyitva, es meg emellett multitaskolok, akkor van, hogy rebootol a telo, de az origi romon sokkal rosszabb volt. Mindenkeppen ajanlom az u8230-as romot azoknak, akik elegedetlenek, es nincs szukseguk a 6 home kepernyore, sokkal gyorsabb es stabilabb(!) A keszulek vele.
-
-
sippet
senior tag
válasz
bounty123 #2622 üzenetére
hogy ennyire jól fut rajta a játék, kíváncsi voltam, a készülék tulajdonképpen milyen teljesítményre képes. találtam az xda-n [egy topicot], ahol nézegetik a softweg által készített benchmark alkalmazás (marketből letölthető) által kiköpött adatokat, és azt kell mondjam, hogy a számok alapján hiába szinte ugyanaz a hardver papíron, a pulse az u8230 1.1-es mcr-rel agyonveri a g1-eket, pedig a tesztelők többsége cyanogen romját futtatja, tehát már azok is agyon voltak twekelve. sőt, az egyik hozzászóló a napokban írta be a heron végzett tesztjének az eredményeit, és az én telómon annál is jobbak a számok. höhö.
játszhatnánk amúgy olyat, hogy mindenki letölti a cuccot, lefuttatja, és megnézzük, hogy tényleg van-e teljesítménykülönbség a romok között gyorsaságban, grafikában. no?
itt vannak az enyémek:
Huawei MoDaCo Custom ROM U8230 Edition 1.1, REBOOT REQUIRED htc_wwe/htc_hero/hero/hero:1.5/2.73.405.5/61267:user/release-keys
Processor ARMv6-compatible processor rev 2 (v6l) Linux BogoMIPS 527.56
Memory RAM 98140 Memory SWAP 32760Graphics
Total graphics score;123.43339
Draw opacity bitmap;62.249237;MPixels per sec
Draw transparent bitmap;13.247089;MPixels per secCPU Whetstone
Total CPU score;175.09117
MWIPS DP;12.75185;MWIPS(DP)
MWIPS SP;13.317353;MWIPS(SP)
MFLOPS DP;2.3172104;MFLOPS(DP)
MFLOPS SP;3.120585;MFLOPS(SP)
VAX MIPS DP;8.612081;VAX MIPS(DP)
VAX MIPS SP;8.53026;VAX MIPS(SP)Memory
Total memory score;158.23148
Copy memory;143.78145;Mb/secFilesystem
Total file system score;7.3335915
Creating 1000 empty files;11.787;sec
Deleting 1000 empty files;3.192;sec
Write 1M into file;1.0928962;M/sec
Read 1M from file;13.661202;sM/sec;SD card perfomance
Creating 250 empty files;12.076;sec
Deleting 250 empty files;9.992;sec
Write 1M into file;21.598272;M/sec
Read 1M from file;65.789474;sM/sec; -
llaszlo
veterán
válasz
bounty123 #2613 üzenetére
Én az 1.4.1 modaco-t használom és semmi bajom vele. A home-ból nem tudom, hogy utóljára mikor lépett ki. Talán amikor a GPS progit használtam. Viszont nekem szükségem van a 6 asztalra, meg voltak gondjaim az 1.0-val és az 1.1-el is. Ezzel kevesebb gondom van.
A kérdés még mindig az, hogy melyik 1.5-ről van szó? -
madmike
őstag
válasz
bounty123 #2532 üzenetére
azzal tisztában vagyok, hogy nagy kapacitású az akkumulátora,de ahol most tartok a visszaolvasással,ott sokan panaszkodnak az akkumulátorra.
Más téma. Ma végre megtapizhattam egy bekapcsolt Pulse-t az egyik T-pontban. Kellemes csalódás volt. Abszolút nincs gagyi érzete. A trackball nem begyere,de a kijelző még fóliával is kellően érzékeny volt. A gyorsaságra szintén nem tudnék rosszat mondani. az 5310em sokkal lassabb nála.
-
-
zsolabola
csendes tag
válasz
bounty123 #2430 üzenetére
Bounty123 jól olvatam, hogy te már feltetted a B118SP1-et ?
Az lenne a kérdésem, hogy a Modacon-n azt írták törli a user datát
Neked mi a tapasztalatod ?
Két helyen is megtaláltam hivatalosan
van az angol, és a német T-Mobnál is
Én a németről töltöttem le
de még nem raktam fel -
juan88
tag
válasz
bounty123 #2430 üzenetére
Igen, nekem is ez volt a probléma, de aztán megtaláltam a ZIP-et amiről írtál, és feltettem a decemberi frissítést. Nagyon szépen köszönöm a segítséget! Nagyon ideges voltam, alig tudtam gondolkodni. Mostmár megy normálisan a teló, rootolni vszínűleg fogom, de soha többet custom ROM, pszichológus vagyok, nem infromatikus.
szerk: rootolás után SD kártyára telepít ugye? -
zsolabola
csendes tag
válasz
bounty123 #2418 üzenetére
Igen olvastam, hogy azért nem kell előtte root-olni mert az már majd úgyis root-os lesz
sajna akkor sem indult el
És nem sikerült egyelőre megfejtenem, hogy miért.
egyszerűen nem boot-olt be
Utána a recoveryvel visszatettem a mentettet, ami gond nélkül ment
asszem csak nincs szerencsém -
zsolabola
csendes tag
-
zsolabola
csendes tag
válasz
bounty123 #2355 üzenetére
Nos eddig nem jöttem rá, hogy mit rontottam el, és a Modaco ROM-ot sem tudom feltenni.
Az a bajom, hogy sehogy sem tudom recovery módban bootolni a telefont.Ha bootloader módban próbálom akkor nekem csak a fastboot látja, abban viszont nem találtam recovery módú restart opciót, csak normált, ami megy is.
Ha az amon ra patch után normál módban újraindítom, akkor látja a fastboot, meg az adb is a telót.
Az adb-nek van olyan kapcsolója hogy adb reboot recovery, viszon az kb 2 másodperc filózás után azt mondja error, és nem történik semmi.Már kb 50x elolvastam inden hozzászólást itt is meg a modaco fórumon, de nem jövök rá.
tudom, hogy már 100x elmondtátok, meg hogy sok ember megcsinála már de valaki elmondaná mit rontok el ? Szűz nem rootolt pulse-om van
a lépéseim ameddig eljutok.
MCR ROM update.zip formában a kártyán.
boot loader mode (kék képernyő)
Install amon RA recovery patch OKHa jl sejtem itt kellene reboot recovery valahogy vagy nem ?
Bocs ha hosszú voltamköszi a segítséget
-
llaszlo
veterán
válasz
bounty123 #2374 üzenetére
Az érdekes az, hogy még mielőtt bekapcsoltam volna a swap-et már akkor is mutatta. Mert korábban is néztem free-vel és ha jól emlékszem akkor is volt már swap. Illetve most, hogy elvileg kikapcsoltam és újraindítottam meg backupoltam a telót most is megy. Na akkor ezt mivel lehet magyarázni? 1.4.1-es ROM van rajta. És akkor most hol van a swap?
-
-
llaszlo
veterán
válasz
bounty123 #2317 üzenetére
Az oks. Csak sajátot akarok.
Meg nem lehet a program telepítéseket jelszóhoz kötni? Nem akarok túl parásnak tűnni, de szerintem előbb-utóbb lesznek erre is vírusok, meg férgek, spyware-ek stb. Nekem hiányzik a külön user és admin jog. Hogy csak admin joggal lehessen telepíteni.
-
llaszlo
veterán
válasz
bounty123 #2262 üzenetére
Én azzal kezdtem, hogy nyomtam egy wipe resetet. Viszont közben új felfedezést tettem. Lehet flashelni a telefont a gépről is ha jól élrtelmeztem a fastboot-* fájlnak van ilyen opciója. Csak még arra nem jöttem rá, hogy hogyan. Mert ugyan letöltöttem egy update-ot, de amikor kiválasztom, hogy ezt a fájlt telepítse akkor ezt a hibaüzenetet kapom:
"macbook Pulse 1.1$./fastboot-mac update /Users/lacos/util/Android/ROM/update.zip
archive does not contain 'android-info.txt'
archive does not contain 'android-product.txt'
error: update package has no android-info.txt or android-product.txt" -
llaszlo
veterán
-
llaszlo
veterán
válasz
bounty123 #2258 üzenetére
Jaaa. Értem.
Most felnyomtam az 1.1-es customot. Azzal az a bajom, hogy vegyesen francia meg angol. Ez nem kissé idegesít.
Ághghghg megőrülök a hülye francia feliratotktól.
Megelégeltem megy vissza a gyári backup. Nekem még a memóriát is zabálja és állandóan gondom van csak vele. A widgetekkel főleg.
-
llaszlo
veterán
válasz
bounty123 #2255 üzenetére
Vissza raktam a gyári ROM-ot. Viszont sehogy sem látszik az EXT2 partíció. Így nem mountolja be? Egyszer tuti olvastam, hogy nem kell custom rom az apps2sd-hez. Fent is van az a2sd de mindig azt írja, hogy nincs megfelelően partícionálva a kártya.
Pedig linux látja és írni is tudja az ext2-t OSX szintén látja.
Újra formáztam egyébként mert valamiért ismeretlen fájlrendszert látott a gépem is először. Tehát ott volt egy hiba.
Quickbootnál próbáltam mindent ami ext-hez kapcsolódott, kivéve az ext2to ext3-at.
Akkor most próbáljam ki megint egy Custom ROM-mal? Az 1.4-es sem volt az igazi, mert ott meg valamiért nagyon lassúnak tűnt. Mintha valami zabálta volna a procit, restart után is. -
Oraculus
tag
válasz
bounty123 #2239 üzenetére
Szia!
Igen a Samu Spica-ra gondoltam.kopasz79:
Lesz a Spica a T-nél is? Akkor valamelyiket (Pulse, vagy G2 Touch) kiveszik a listából mert különben pont a kettő közé kellene nekik azt beárazni. Három majdnem azonos funkciójú készülék ilyen árrésen árulni nem éri meg nekik (az üzletpolitikai gyakorlatuk figyelembe véve).
Jövőre jön a HTC Hero utódja is és ezért szerintem ahhoz, hogy a T-nél is a Samu Spica forgalomba kerüljön a G2 Touch ki kell venni a listából. Rosszabbik esetben ha nem javulnak a hard és software gondok a Pulse készülékkel és netán nem fogy annyi amennyi kellene, akkor a T azt fogja kivenni a listából.
Ez az én magánvéleményem.Üdv.
Ori -
sippet
senior tag
válasz
bounty123 #2231 üzenetére
Szerintem ha valaki eleg bator hozza, akkor nem korai egybol romcserevel inditani, mivel sokkal hasznalhatobb igy a telefon. Miert kellenne, hogy egybol felidegelje magat az ember a hulye bugokon meg a lassusagon, ha lehet oket orvosolni?
Legegyszerubben a jozan paraszti eszt bevetve ugy tudod megnezni, hogy hova telepiti a programokat, hogy lecsekkolod, mennyi szabad tarhelyed van a belso memoriaban, aztan feltelepitesz nehany, lehetoleg helyigenyesebb programot, es ujra megnezed. Ha nem fogytak a megabajtok, akkor ertelemszeruen a kartyara ment a cucc.
-
>-48-<
aktív tag
válasz
bounty123 #2204 üzenetére
Ahogy bounty úr javasolta, használjatok "gps status" progit!
Ez egy iránytűn megmutatja, hogy merre és hány műhold látható. Egy kis sávon még a jelerősségüket is jelzi és kiírja, hogy a betalált holdak közül hány fix.
Ez azért fontos, mert a navi programok legtöbbször csak fix holddal hajlandóak dolgozni.
Lényeg a lényeg, ez a program közvetlenül kommunikál a készülék gps antennájával, tehát ha bekapcsoljátok az antennát és utána szabad ég alatt elindítjátok a GPS statust-t, mindenképpen kiderül, hogy működik-e a hardver. -
munnergep
senior tag
válasz
bounty123 #2202 üzenetére
Igen, ezek világosak voltak, garmin xt-t nagyon sok nokiára pakoltam fel + teszt, stb.
Nekem pont az a bajom, hogy egy darab műholdat sem talál (10 perc keresés után sem), viszont folyamatosan villog a status bar-on a gps jelző.
Arra szeretnék rájönni, hogy az a a gps jelző ikon az csak annyit csinál, hogy ha be van kapcsolva a gps, akkor jelezze (függetlenül attól, hogy mi megy a háttérben), vagy ténylegesen levizsgálja-e, hogy van-e hardveresen működő gps? Mennyire vagyok érthető?Lényeg: azt akarom kiszűrni valahogyan, hogy 1000% hardveres probléma és esély sincs rá, hogy szoftveres legyen. Mert ha szoftveres, akkor nem fogom szervízbe vinni, mert az mindig megoldható.
-
re-d-evil
tag
válasz
bounty123 #2186 üzenetére
A kispesti EUROPARK-ban, de ott már az ucsó volt, legalábbis a polcon.
Ablakra, műszerfalra és hűtőrácsra is szerelhető/cuppantható. Egyébként meg SAL SA 024 névre/kódra hallgat.http://www.salshop.sk/termeklap.aspx?term_id=8547
http://www.vatera.hu/sa_024_tapadokorongos_tarto_156694840.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy s23 256GB !!! (Snapdragon Gen 2-es SOC) Cream színű gyári gari + carbon szálas tok.
- ! 1 ÉV GARANCIA ! Független Samsung Galaxy Z Flip 4 256GB Graphite. WWW.TRUSTPHONE.HU - FLP394
- Új Poco F7 Ultra 512/16GB Black 3év garancia!
- Honor 400 Lite+ Honor Choice Earbuds fülhallgató, fekete, bontatlan, eladó
- ! 1 ÉV GARANCIA ! Független Samsung Galaxy S20 FE 256GB Cloud Mint. WWW.TRUSTPHONE.HU - FLP387
- Kingmax 2x2GB DDR3 RAM eladó
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Xiaomi Redmi Note 12s 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest