Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Sony Xperia P - fémtestvér
Új hozzászólás Aktív témák
-
choosen
tag
válasz
agyas11111 #356 üzenetére
Elég érdekesen lehet telefonálni ha így fogod a készüléket.
-
neorow1
aktív tag
válasz
agyas11111 #1290 üzenetére
Már szerdán megrendeltem, de csak hétfőn lesz meg, gondolom készlethiány van a T-nélkül.
-
sub71
aktív tag
válasz
agyas11111 #1044 üzenetére
Te miröl beszélsz? Ausztriában olyan telefonokat adnak szerződéshosszabítással ingyen, ami nálunk több tizezer forint!!! Van olyan tarifa, mellyel bármely EU országba beszélhetsz ingyen 100 percet, azt hiszem mindez 25 €/ hónap stb Ja még annyit Sopronban minden Osztrák szolgáltatónak van térerő, mig a magyar szolgáltatók a határtól 1-2 km-ig bírnak sugározni!!!
-
rbalint88
addikt
válasz
Angoloknál haver havi ~ 10k huf előfizuhoz (korlátlan net, kb magyar 60%a a percdíj) kétévente kap új telót, legutóbb tavaly egy desire s-t. Igen, ingyen.
-
Dany007
veterán
válasz
Ja mivel kb tizedannyi nagyváros van itthon, mint a nyugatabbra fekvő országokban. Úgy "könnyű". De mondjuk egy Német o-ot vagy Fr.o-t lefedni már keményebb dió.
-
zserbox
őstag
válasz
agyas11111 #669 üzenetére
ez nem teljesen igaz mert ugyanarra használtam de a progik frissítésével egyre szarabbúl futottak a cuccok.
-
Droid_
tag
válasz
agyas11111 #560 üzenetére
-
rbalint88
addikt
válasz
agyas11111 #558 üzenetére
akkor vedd az olcsóbbat és meg van oldva, úgy se vagy heavy user állításod szerint
-
rbalint88
addikt
válasz
agyas11111 #556 üzenetére
úgy gondolom, bármelyiket is veszed, elégedett leszel, nem lesz ott, hogy "bezzeg a "másik!
a másik dolog, hogy mint az életben nagyjából minden, ez is kompromisszumokkal jár. el kell döntened, mi a fontosabb. a telefonvásárlási canossa-járásod leginkább annak tudható be, hogy te sem tudod igazán, hogy mit akarsz. -
Dany007
veterán
válasz
agyas11111 #546 üzenetére
Hajrá!
Amennyit szenvedtél már itt a választáson, remélem sikerül a számodra legjobbat kiválasztani! Na meg azt is remélem, hogy majd itt elmondod melyiket választottad.
Én még hűségidőben vagyok, szóval nekem mindenképpen várnom kell -
Dany007
veterán
válasz
agyas11111 #543 üzenetére
Ez szerintem nagyban személyes használati stílus függő.
Az én telefonomra a mobilarénások 1,5-2 napot írtak. És van, hogy 3 napot is elmegy lazán.
Jó, aktív használattal persze órákon belül is le lehet meríteni. De nekem pl a 3G és a GPS mindig ki van kapcsolva. Csak akkor kapcsolom be ha használom is. Kijelző fényerő is 50% alatt van mert nekem így kényelmes. Egyedül a wifi megy mindig. De ez is fölösleges.Szóval szerintem a használótól nagyban függ az egész. Sok embert ismerek akiknél a GPS éjjel nappal megy. Megjegyzem teljesen fölöslegesen.
Szal ezek jó megközelítő értékek, hogy 2 nap, de igazán csak akkor fogod megtudni ha te magad használod. -
sdd2
veterán
válasz
agyas11111 #519 üzenetére
Ha jól tudom ebben a hónapban megkapja vagy Júliusban, nem tudom pontosan. Nyáron az biztos, hogy az összes Sony megkapja. De nyugodj meg, segíteni fog hisz kihasználja majd a 2 mag erejét, míg a GB csak 1 magot használ ki...
-
Droid_
tag
válasz
agyas11111 #481 üzenetére
Eddig a Ars S vs P vitában a GB közti különbséget hoztad fel, ami akkor sem fair a Phez képest. De ha úgy nézzük, hogy P-ICS vs Arc S GB, úgy is tutira jobb a P.
-
rizso
addikt
válasz
agyas11111 #474 üzenetére
A teló topikjában nekem azt mondták, hogy zenehallgatásban nagyon erős a kicsike.
Az én tököm is kivan már a telóvásárlás miatt. Lassan egy hónapja csak a V3 van velem, amivel ugye sok mindent nem lehet csinálni - konkrétan az emailjeimet sem tudom megnézni vele, vagy csak nagyon körülményesen.
Ha lenne pénzem (vagy időm kivárni az árcsökkenést), akkor tuti a P-t venném, de lehet hogy most más alternatíva után fogok nézni, mert már tényleg nagyon unom ezt a semmilyen állapotot...
Ha egy ~20k-val olcsóbban lehetne kapni a P-t T-mobile-nál, már itt lenne nálam
Galaxy S Advance nem tetszik?
-
Droid_
tag
válasz
agyas11111 #475 üzenetére
Már sokszor le lett írva, hogy miért van a sebességkülönbség. Ha 4 évre veszel telót, akkor ne az GB-s első 1-2 hónap szerepeljen a sebesség mérlegelésénél, hanem a 3,5 (
) év ICS. Olyan nincs, hogy egy 2012-es kétmagos teló lassabb legyen a frissítések után, mint egy 1 magos 2011-es.
-
werszomjas
addikt
válasz
agyas11111 #475 üzenetére
Én is nézegettem az Arc S-t, neked tetszik?
Sztem a hátlap minősége elég gyenge, az oldalán pedig az a szürke műanyag rész is olyan olcsó hatást kelt (kb mint a Neo meg Neo V), ha a külsőt nézzük, inkább az One V vagy az Xperia P.
Ja és One V mellett a Sense felület is, mely sztem jobb mint a Sony vagy bármely más telefon felülete.
Ja és az Arc S nem biztos, hogy fog még ezután bármilyen frissítést kapni, míg az új Sony-k és az One V valszeg megkap még néhány kört, melyekkel a sebesség / optimalizáltság csak nőni fog.
-
rizso
addikt
válasz
agyas11111 #471 üzenetére
Csilli-villi újdonság ide vagy oda, ha Arc S és One V között kellene döntenem, én tuti a HTC-t venném. Lehet, hogy valamivel gyengébb a belső, de az anyaghasználat, összeszerelés, külső egyértelműen jobb.
Igazából nem is értelek, hogy mi ez a nagy vita önmagaddal. Ha jól értem, akkor mindenre van külön céleszközöd, és azok mellé keresel egy kiegészítő "öszvér" megoldást. Erre tökéletesen elég egy One V. És akkor megoldódott az ár problémája is, hiszen a One V-vel spórolnál jó pár ezrest...
-
gabe8719
senior tag
válasz
agyas11111 #469 üzenetére
Továbbra is hangsúlyozom, hogy nem állt szándékomban egyetemes igazságot megfogalmazni, szimplán egy jól látható tendenciára alapoztam a véleményem.
A 4-5 évvel ezelőtti készülékek zöme máig teszi a dolgát ahogy kell, a családban pl. mostanáig kifogástalanul szolgál egy N95 és egy W910i is. Semmi bajuk nincsen, az akksik kezdik lassan feladni a harcot, ami ennyi idő után már természetes. Viszont kíváncsi lennék mondjuk egy N8-ra, hogy 2 év múlva mikor 4 éves lesz, hány darab végzi a kukában az állományból. (de még mielőtt megsértenék egy Nokia fant, ez szinte bármelyik mai készülékre mondhatnám).
Csak arra próbáltam összességében rávilágítani, hogy manapság ha valaki 3-4 évre tervez, jó eséllyel sajnos az is kénytelen lesz már a tervezett idő előtt a zsebébe nyúlni, mert a mai cuccok finoman szólva nem életre vannak tervezve függetlenül attól, hogy mennyibe kerülnek. Sajnos.
Jó, nyilván gariidőn kívül is lehet szervizeltetni bármit jópénzért, de azért egy 4 éves telefon alaplapcseréje elég húzós költség is lehet, figyelembe véve, hogy a komplett pakk talán összesen sem ér addigra annyit. -
gabe8719
senior tag
válasz
agyas11111 #467 üzenetére
Nyilván ezen okból állt ott az, hogy szerintem.
Elismerem, hogy azért vannak néhányan akik tényleg úgy vásárolnak, hogy amíg szét nem esik, addig az lesz - sok szempontból érthető és védhető álláspont, nincs is ezzel semmi gond a világon.
Bár ezen a ponton azért kifejezném az aggályaimat, miszerint kíváncsi lennék, hogy melyik mai telefon lenne képes 4 éven keresztül ráköltésmentesen kiszolgálni a gazdáját - szerintem kb. egyik sem. Az is ritka manapság, ha probléma nélkül túléli bármelyik a 2 éves garancia-időszakot, utána szinte óraműpontossággal jönnek a gondok. Nyilván nem mindegyiknél, de sajnos ez már tényleg egy tendencia.A fogyasztói társadalom ugye..
-
Droid_
tag
válasz
agyas11111 #455 üzenetére
Viszont ha több évre tervezel, akkor lehet hogy a jobb hardvert preferálnám, hiába drágább. Az aktuális ár-érték arányt és a best-buy ajánlatokat akkor kell ilyen szinten nézni, ha max 2 évre veszel telót, mint én, és nem 4 évre.
-
Droid_
tag
válasz
agyas11111 #447 üzenetére
Anyaghasználatot, designt, videó minőségét, kijelzőt tekintve is jobb a P, mint az Arc S.
Ami a sebességet illeti, benchmark programokat abszolút nem veszem figyelembe. Sőt, amíg két telefon közti sebességkülönbség nem jelentős és nem akad, laggol kifejezetten egyik sem, addig azokkal sem foglalkozok. Bőven vannak annál nagyobb különbségek, amik jobban befolyásolják a mindennapi használat élményét, mint tizedmásodpercek egy-egy alkalmazás betöltésénél.
Gyakorlatilag minden tényezőt összehasonlíthatsz a két telóban, csak a sebességet nem. Olyan nem létezik, hogy egy később kiadott, jobb hardverral rendelkező teló lassabb legyen, mint az elődje a frissítések UTÁN. Az ICS-t érdemes megvárni, nekem mindenképpen döntő tényező lesz.
-
Dany007
veterán
válasz
agyas11111 #448 üzenetére
És amúgy sikerült már dönteni?
Ha esetleg nem tudsz dönteni és ráér a vásárlás akkor sz.tem várd meg a gyári ICS-es P-t. Ennyi esélyt még lehetne neki adni. Aztán majd meglátjuk. -
Fekka
tag
válasz
Ezt már előttem is leírták, de természetes, hogy GB-n az Arc S gyorsabb, hiszen alapvetően egy másfélszer gyorsabb processzor van benne, mint a P-ben (hiszen GB-n nem számít a két mag). Ha nincs megfelelő számítási teljesítmény, akkor mindegy, mennyi RAM-od van a telefonban. Ezért van az, hogy a GB simább az Arc S-en, mint a P-n (én nem tapasztaltam semmi akadást a P-n, bár nem próbáltam még Arc S-t...)
Ami meg az Arc S-en lévő ICS-t illeti - nem releváns. Semmi értelme sincs ezzel összehasonlítani a GB-t futtató P-t. Ha jól van optimalizálva az ICS az Arc S-re, akkor elég az az 512 MB RAM is, ami abban a készülékben van, így simán lehet, hogy folyamatosan futást tapasztalsz.
Ha a P-re is kijön az ICS 4.0.4, akkor lesz értelme visszatérni erre a kérdéskörre -
agyas11111
tag
válasz
mondjuk, ha a P akkuja tovabb birja, akkor mindegy, az fontosabb.
-
AlrightSir
tag
válasz
agyas11111 #440 üzenetére
Ugye mit értünk normál használat alatt. A legtöbben így simán elérik a két napot, pl itt van egy az engadget hozzászólásokból: "The battery is fine. Moderate users like myself can get up to maybe 2 days of use." Ha valakinek ez nem elég, akkor másik lehetőség után kell nézni
-
AlrightSir
tag
válasz
agyas11111 #438 üzenetére
Mármint a 1,5-2 napot? Mert sajnos az akkuidő mindig érzékeny pont a mobiloknál (a kivételtől eltekintve), manapság már örül az ember, ha egyáltalán ennyi ideig bírja.
Az egyértelmű, hogy a P leggyengébb pontja az üzemidő, de hátha javít valamit rajta a frissítés, az SXS-hez hasonlóan.
-
AlrightSir
tag
válasz
agyas11111 #435 üzenetére
Ez az akkutéma kezd unalmassá válni. Bog is elmondta, hogy 1,5-2 nap, PHARD szerint se vészes, nyilván érdemesebb a felhasználói véleményekre alapozni, mintsem a papír szerinti üzemidőre.
-
pit stop
addikt
válasz
agyas11111 #429 üzenetére
Ha 4 évre gondolkodsz legalább, akkor két érvet ne felejts el P mellett:
1, Alu ház miatt remélhetőleg nem lesznek rajta kopások, jobban bírja majd idő kerekével a harcot.
2, Mivel ez most jött ki - új modell - valószínűleg (biztos) tovább fogja támogatni Sony (már csak azért is mert már saját gyereke), mint az épp kifutó Arc S-t. -
HardSanyeee
őstag
válasz
agyas11111 #431 üzenetére
Akkor utoljára:
Az Xperia P-n jelenleg GB van, ami nem használja ki a két magot, ergo jelenleg olyan mintha egy egy magos 1 Ghz-es CPU dolgozna benne.
Az Xperia arc S-ben egy jobb minőségű 1,4 Ghz-es CPU van, így meglepő módon ez a készülék gyorsabb.
Majd ha megjelenik a P-re az ICS, akkor az lesz gyorsabb, ennyi. Csak néha kicsit a jövőbe kéne nézni. Plusz halkan megjegyzem, hogy az arc S már túl van pár szoftveren, ami alatt optimalizálódott a rendszer. -
Frozzy
őstag
válasz
agyas11111 #431 üzenetére
ugyan az az android verzió van mind 2őn tehát kicsit fail :S
-
HardSanyeee
őstag
válasz
agyas11111 #392 üzenetére
@Dany007: Az arc S-re gondolt súlyügyileg nem a One S-re, csak elírta.
Viszont továbbra se értem, az arc S 117 gramm, az se eget rengető nagy különbség. Megkérdezhetem, hogy milyen telefonod van jelenleg? Feltételezem nem egy nehéz típus, ha zavar egy telefon súlya.
Mi nem mondtuk, hogy jobb egy telefon kamarája, mint egy kompakt gépé, de általános használatra bőven elég. Főleg videózásban, ott tudnak már elég szépet alkotni. Plusz a telefon többször van nálad, mint egy kompakt gép.
-
Dany007
veterán
válasz
agyas11111 #392 üzenetére
Hmm..
Jó a méretekkel lehet, hogy variálnak és v.színű tényleg a legvastagabb méret van megadva, okés. De a súllyal biztosan nem variálnak. Az egzakt tényszerű adat. Azt ha másként érzed akkor rosszul érzed.
És ahogy olvastam fél gramm különbség van a kettő között. Maximum a méretből adódóan tűnhet talán nehezebbnek.
Mivel a P kisebb ezért a súly kisebb felületen nagyobb nyomást fejt ki a kezedben, mint az S ami nagyobb ezért nagyobb felületen jobban eloszlik a súlya.
Más ésszerű magyarázatot nem tudok erre.A videózás és fotózás meg egy olyan dolog, hogy mezei otthon használatra, családi képek és videók készítésére bőven elég az amit egy ilyen telefon tud. Aki nem fotós, nem hozzáértő és nem ez a hobbija bőven megelégszik egy ilyen telefon képességeivel.
Én pontosan ezért vettem ilyen telefont. Mert nem vagyok hajlandó egy kirándulásra külön cipelni egy kompakt gépet egy videókamerát meg még a telefont is magammal!
Mindez egyetlen telefonban viszem magammal. A minőség tekintetében egyetértek veled. Egyértelmű, hogy nem képes olyan minőséget fotózni egy telefon, mint egy kompakt gép. De erre nekem nincs is szükségem. Nézd meg ezt a képet: [link]
Ezt egy 0 forintos 2 éves készülékkel csináltam. Ami már megjelenésekor is csak alsó-középkategóriában szerepelt. Mindenféle hozzáértés tudás és beállítás nélkül készítettem! Úgygondolom ennyiért ez ba***tul jó!
Kamerában szintén. Láttam a P sample videóit. Bőven jó ahhoz, hogy családi videókat csináljon az ember.
Tehát átlag embernek átlagos használatra teljesen fölösleges minden feladathoz / szükséglethez külön egyedi eszközt vásárolnia!Itthon itt a 110-es LCD. HTPC rákötve. Amit felveszek majd a P-vel full HD -ben videót a gyerekről akár DLNA-n keresztül vagy vezeték nélkül wifin keresztül átveszem a PC-re és már nézem is. Ugyan ez a fotókkal. Sokkal egyszerűbb, mint egy kompakt gépet hordozni, memóriakártyát cserélgetni, kábelt kötözgetni stb...
Amúgy minden attól függ hogy mennyire komoly telefont mennyi időre szeretnél magadnak. Mert én mindig nagyobb léptékekben gondolkozom. Nem 1-2 évre választok telefont. És ahogy írtam is sok oldalúan kihasználom a tudását. Ergo nekem még magyar fizetéssel sem számítanak az a 30 ezer forint ha arról van szó. Pedig ez durván egy heti fizetésem. Külföldön pedig ezt jobb esetben 2-3 nap alatt megkeresed! Muszáj, hogy megkeresd mert ez kb 2-3 napi minimálbér.
Szerintem ne add lejjebb a dolgot. Ha neked az S tetszik akkor ne sajnáld rá azt a 100 eurót pluszban. Persze ha 1,5-2 év múlva lecseréld akkor gondold át jobban. -
Dany007
veterán
válasz
agyas11111 #388 üzenetére
Héj héj héj
Ki beszél itt arról, hogy a 4 vagy 4,3 colos telefonon kell visszanézni a felvett videót?Csak nem gondolod? Ki a franc akarna 4 colon videózni?
Természetesen úgy értettem, hogy amit a telefonnal felveszel videót, azt az otthoni 110-es plazmán / LCD-n nézed vissza! Eszembe nem jutott volna, hogy a telefonon nézd vissza a videót. Nyilván a családnak se a telefonon fogod mutogatni a videókatSzal azért kell a full HD, hogy ami videókat a családi kiránduláson csináltál, otthon visszatudjátok nézni a Full HD-s 110-es TV-n. Persze a 720p se rossz, de ha egyszer ma már szinte csak full HD tv-ket lehet kapni akkor mért ne használnánk ki a lehetőségeit?
A következő bekezdésben meg te magad válaszoltad meg a kérdést.
Ha te is úgy olvastad / azt állítod, hogy az ICS majd megoldás lesz a mikro akadásokra a P esetében akkor hol a probléma? Jó persze, nem szép dolog, hogy nem egyből azzal jön. De azt a pár hetet / hónapot megéri kivárni.Azt meg, hogy az egyik ilyen gyors a másik meg nem, úgyis pár hét használat után fogod igazából megérezni. Az én telefonomnál is van olyan, amikor már újra kell indítani, mert érezhetően belassult. Kitudja, hogy azok a kirakott teszt telefonok milyen "állapotban" vannak.
"Tesztek, tapasztalatok alapjan a ONE S 1-1,5 napig birhatja a strapat, nem fullos müködtetessel, ebben elhiszem, hogy egy pöttyet a P jobb lehet, de az is 1-1,5 naposra kell belöni."
Jó, most én meg azt írtam, hogy a PH!-s tesztek / tapasztalatok alapján csak 1 napot bír. Éppenhogy. Míg a P meg 1,5-2 napot.
A külső meg persze szubjektív. Szerintem az S az a megszokott tepsi kinézet. Mindenféle extrán kívül. Na jó talán a fém és a színe az plusz. A P-nek viszont végre van egy egyedi design-ja. A vastagság megnehogymár probléma legyen
A One S 7,8mm, az Xperia P meg 10,5mm vastag. Most komolyan azt a 2,5mm különbséget észreveszi bárki is? Zavar ez bárkit is? Nehogymár 2,5 mm-en akadj fennEz nem érv, mert nem hiszem el. Ha azt mondanád van a kettő között fél - 1 centi akkor elhiszem, hogy probléma. Na de 2,5 mm ?
Ez csak a szokásos e-penis növelésre jó semmi másra. Ha az S azt a 2,5mm-es különbséget inkább akkuba építette volna be, lehet tovább bírná 1 napnál.
"De igazabol, ha a P-re es az S-re szükitem a kört, a kettö között 100 EUR is van am!!!"
Külföldi átlagfizetéshez képest az a 100 euró nekem nem tűnik soknak. Kérdés megéri -e neked? Én nagyon azt érzem, hogy te igyekszel az S felé hajlani. Legalábbis sok olyat írsz, aminek abszolút nincs jelentősége csak, hogy előny legyen az S irányába.
Ha viszont itthoni viszonylatot nézem, a S plusz tudása nem ér meg 100x300 forintot (nekem).Na de végezetül azért az első videós rész gondold át újra
Azon nagyot lestem!
szerk.:
@HardSanyeee:"a P 120 gramm, a One S pedig 119,5, amit szintén nem tudom hogy jön ki, hogy a P sokkal nehezebb."
Most nézem, tényleg! : o
-
HardSanyeee
őstag
válasz
agyas11111 #388 üzenetére
Már bocs, de néha nagy hülyeségeket tudsz összehordani, előbb a műanyag miatt behorpadós dolog pl és most is mondtál párat. Szerintem mindenki döntse el maga, hogy mire elég a telefonja videózási képessége, de azért általánosítani nem kéne.
A menü valószínűleg azért gördülékenyebb az arc S-en, mivel ott magasabb órajelen ketyeg a CPU (ami amúgy is jobb minőségű), ennyi az oka. Majd ha jön az ICS, akkor remélhetőleg fordul a kocka a P javára.
A fizika és a matematika törvényeit nem tudom, hogy tudod felrúgni, amikor a P 10,5 mm vastag a One S pedig 7,8, ami határozottan nem fele olyan vékony, a P 120 gramm, a One S pedig 119,5, amit szintén nem tudom hogy jön ki, hogy a P sokkal nehezebb.
-
Dany007
veterán
válasz
agyas11111 #380 üzenetére
Én az Arc S-t és a One V-t alapból kizárnám. Mindegyik max 720p-ben képes felvenni.
Ez szerintem ma már kevés. Ha meg több évre tervezed a telefont, akkor meg főleg kevés.A P esetében meg érdemes lenne megvárni az ICS-t. Sokak szerint az majd sokat dob rajta. Úgy hallottam a 2.3 nemigazán támogatja a dual magot az ICS meg már igen. Ha ez igaz akkor nem is értem hogyan lehetett így kiadni egy telefont.
A mérete egyáltalán nem vészes. 12x6cm. Kellemesen elfér az ember kezében.
A One S már 13x6,5cm. Sokkal ez sem nagyobb, de azért összhatásban biztos meglenne a tepsi érzés. És a kijelzőjének sincs olyan felbontása, mint a P-nek. Mármint a ppi-je.
Ugye a P-nek 275ppi a One S-nek meg 256ppi. Nem nagy a különbség, na de azért na...Ráadásul a PH!-s teszt szerint a One S még közepes használat mellett is alig bírja egy napig! Itt a P tesztjében pedig azt olvashattuk, hogy 1,5-2 napot bír.
Amúgy elég jó árazások vannak nálatok. Ennyire számít az ár?
A felépítésén meg ne aggódj szerintem. Úgy kell hozzáállni, hogy nem kell dobálni! Egy értékes telefonról van szó. Mercit se úgy vesz az ember, hogy mivan ha meghúzom az oldalát? Vigyázni kell rá, ennyi.
Masszívnak se kell lennie. Továbbra sem értem mi a cél vele?Annyi a lényeg, hogy ha kézbe veszed ne érezd úgy, hogy mindjárt összetörik a kezedben. Ennyi.
Nem katonai mobil nem is strapatelefon.
Nekem az LG P500 már annyit esett, hogy meg se tudom számolni. A sarkai karcosak lettek meg a hátlap, de amúgy semmi baja. Pedig ez aztán full műanyag.Szóval a felsorolt 4 típus közül én max az Xperia P-n és a One S-en gondolkodnék.
Ami az S mellett szól az maximum a hardver. Kérdés kihasználnád-e? Beats audió, gorilla glass. Kb ennyi. A P-ben meg van mondjuk NFC. Szintén kérdés kell-e ez?
Ami a külsőt illeti, szerintem a P szana-széjjel veri az S-t ilyen téren. Ezerszer szebb és elegánsabb a P, mondjuk ezüst színben, mint az S. -
rbalint88
addikt
válasz
agyas11111 #380 üzenetére
bonyolítom az életed: nézz meg egy htc rhyme-ot is. ha csak átlag dolgokra kell, tök elég, viszont jó a fülese és van hozzá dokkoló, ami jó móka. barátnőmnek ilyen van, 3 napig szokott ketyegni egy töltéssel, igaz nem használja túl sokat, de wifi, mobilnet fixen be van kapcsolva, gmailt időjárást szinkronizál és telefonál rajta legalább napi fél órát.
-
HardSanyeee
őstag
válasz
agyas11111 #372 üzenetére
Igen, mert a Google azt ajánlja fel, amire sokan kerestek rá, semmi valóság alapja nincsen a felajánlott keresési lehetőségeknek. Mellesleg nekem tökre nem ajánl fel ilyet a Google
-
gpek
tag
válasz
Kipróbáltam, Vodafone-on ilyen nincs
-
HardSanyeee
őstag
válasz
Ezt a videót már egy másik topikban is láttam és ugyanaz volt a véleményem, mint pár fórumtársnak itt: ilyen fogással hamarabb esik ki az illető kezéből a telefon, mint hogy elmenjen a térerő, magyarán abszolút nem hétköznapi ez a fogás... Plusz ha tényleg ilyen komoly lenne a probléma, akkor nem csak ez az egy oldal írna a hibáról.
A leejtésről meg... Deformálódik? Te miről beszélsz?
Nem gyurmából készülnek a telefonok, hogy deformálódjanak egy eséstől. Plusz az szintén nem ok sem a deformálódásra, sem az aggodalomra, hogy a telefon 5% gyengébb anyagból van, mint a maradék 95%-a. Műanyagból van a telefonom, ráadásul alapjáraton nem a legjobban összeszerelt modell és ejtettem már le néhány alkalommal betonra illetve kőre és tök semmi baja nincsen. Na meg alapból nem kell leejteni, akire erre elég gyakran hajlamos az vegyen strapatelefont
-
Dany007
veterán
válasz
Szerintem ez annyira nem probléma. Tudod iPhone-nál is megmondták - rosszul fogod!
De amúgy tényleg, olyan helyzetben, ahogy a csákó fogta a videón sose tartok telefont.
Általában 3 újjal fogom meg és hátulról mutatóujj támaszt, alulról kisujj támaszt. : )
Mindegy, szal az biztos, hogy marokra nem fogom a telefont.Persze ha a hiba tényleg valós akkor röhej, hogy erre nem figyeltek oda rendesen. Legalább ennyit lehetett volna tanulni az iPhone esetéből.
Amúgy a HTC One V-vel én is szemeztem. De szerintem az sehol sincsen a "P"-hez képest. Egyrészt kinézetre se olyan hűde, másrészt tudásra sem. A P azért sokkal elegánsabb, igényesebb kinézetű.
Mindamellett a V sem rossz! Azt az asszonynak néztem ki! Egy rövid ideig gondolkodtam rajta én is, mert hogy olcsóbb meg minden... de mondom ha már 60-65k-t (asszem ennyi itthon) kiadok egy telefonért, akkor inkább kiadok 80k-t egy tényleg frankóért (mert megakarom várni amíg ennyire lemegy a P ára). -
mpierre
veterán
válasz
agyas11111 #360 üzenetére
Az az egy teló, ami tényleg fémből van. Már a tok. Nekem a nokia 6500s repült többször - alul, felül plasztik - se semmi baja nem lett. A mostani full plasztik blédem is repült már, de az is túlélte.
Tehát a 6500s-ből kiindulva, ami szintén jól volt összerakva (annyira, hogy karmolta a saját billentyűit) nem hiszem, hogy gond lenne vele. Bár az is igaz, hogy az okostelók nem légi közlekedésre lettek kitalálva a kijelzőjük miatt.rizso: A fém készülék házba költöztetett telókat jobban kedveltem mindig is. Sokkal masszívabb, tartósabb érzetet kelt. Súlya van, nem nyiszog össze-vissza.
-
|AP|
veterán
válasz
agyas11111 #361 üzenetére
az általános sebességen és a design/méret kérdésen kívül számomra két dolog meghatározó egy telefonnál: a képernyő minősége, és az, hogy lehessen vele telefonálni
A térerő gond borzasztó idegesítő tud lenni.
De egyelőre sem a képernyőt, sem ezt a térerő dolgot nem láttam élőben, úgyhogy lehet nem vészes... viszont azért gyűlnek a fekete pontok... -
|AP|
veterán
válasz
Ez viszont már tényleg gáz... a kijelző problémával együtt ezek már olyan hibák amik engem már eltántorítanak a vásárlástól...
-
mpierre
veterán
válasz
Sanszosnak érzem, hogy bármilyen telót a megfelelő helyen marokra fogva sikeresen "árnyékolom" az antennáját. Esetleg, ha még fémkesztyűt is húzok a kezemre...
Ráadásul elég idióta módon kell megmarkolni ahhoz, hogy előjöjjön a hiba, ha tényleg az. Az alul-felül plasztik jogos. De kérdem, most milyen telód van? Az is plasztik.
-
rbalint88
addikt
válasz
agyas11111 #354 üzenetére
ha ez segít, én sensationről (szintén 4,3", mint a one s) fogok "vissza"váltani a P-re. egyszerűen túl nagy a képernyő, pedig 186cm vagyok ehhez társuló kézmérettel, de nem kényelmes használni, nem lehet stabilan fogni.
-
AlrightSir
tag
válasz
agyas11111 #320 üzenetére
bocsánat, dupla
-
AlrightSir
tag
válasz
agyas11111 #320 üzenetére
Hát igen, 100k lenne ideális ár érte. Egy forinttal sem több. De az SXS is magasabban kezdett úgy emlékszem, nyilván a P ára is esni fog. Akinek nem sürgős a vásárlás (mint nekem), annak érdemes egy kicsit várnia, plusz addig is véleményeket hallgatni a telefonról.
-
Dany007
veterán
válasz
agyas11111 #318 üzenetére
Lehet, hogy félreértetted. Én a magyarországi kártyafüggetlen árakra értettem amit írtam.
Ez pedig jelenleg a következő:Na, ha jól számolom a kettő között nincs 6.000 forint különbség! Ez szerintem nem sok.
Az S-nek több, mint kétszer akkora tárhelye van (ugye P-nek 11,3GB míg az S-nek tisztán megvan az a 32GB). Az S-nek nagyobb a kijelzője (ami valakinek pozitív valakinek negatív), viszont sokkal jobb a felbontása (ugye S=340ppi, P=275ppi). Erősebb hardver, nagyobb felbontású kamera.Ezzel szemben a P-nek annyi az előnye, hogy fémházban van és jobb technológiás a kijelzője. Bár ha visszaolvasol van velük egy igen durva színtorzulásos probléma ami egyelőre még nincs orvosolva. Plusz a P akksija jobban bírja.
Több tesztben is írták, hogy valószínűleg a fém unibody ház az amiért ennyibe kerül. Én nem mondom biztosra, de az biztos, hogy valamiét felár van rajta. Lehet ez a kijelző és / vagy a ház nem tudom. De szerintem ez így nem arányos.
Főleg, hogy sok esetben - pl tárhely és hardver - a P csak a középkategóriába tartozik. Míg az S a felsőbe. -
pit stop
addikt
válasz
agyas11111 #314 üzenetére
A ház a P-nél mindenképpen egyedi, és nehezen lehet akár hasonlót találni.
Viszont üzemidővel vitatkoznék, bár várjuk meg itteni tesztet, jövő hét elején elvileg kinnt lesz. Specifikáció alapján annyit bír mint Xperia U, és 1,5-2 napot az is bírja (mint Xperia P).
-
pit stop
addikt
válasz
agyas11111 #305 üzenetére
Sola jön majd 3,7-es kijelzővel.
Egyébként pedig menj be a fórumba főoldalról, és mobiltelefonoknál meg fogod látni azt a topikot
-
Dany007
veterán
válasz
agyas11111 #310 üzenetére
Nekem is a formája tetszik a P-nek.
Igazából talán még a Sony az amelyik alig-alig dob ki új készülékeket. Most itt az EU-ban is csak ez a 3 debütált újként.
Ellenben nézz meg egy HTC-t, aki hetene két három új készüléket dob piacraAmúgy pont amiket felsoroltál, azok miatt jön be nekem is a P + a design. Az árazás nálatok meg már barátibb. De gondolom itthon az a majdnem 30%-os ÁFA is sokat nyom a latban.
-
mpierre
veterán
válasz
agyas11111 #310 üzenetére
A formaterve jön be nagyon. Vagy xperia P, vagy az xperia acro S (ha behozzák) lesz. Ár függő.
-
mpierre
veterán
válasz
agyas11111 #306 üzenetére
Ejha. Elég kellemes. És ez?
-
tjb007
nagyúr
válasz
agyas11111 #306 üzenetére
Pedig ez biztosan/garantáltan nem fog.
-
rizso
addikt
válasz
agyas11111 #283 üzenetére
Így hirtelen: Galaxy S Advance. Hasonló teljesítmény, hasonló ár.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót
SONY Xperia P
Készülék tulajdonságai:
Operációs rendszer
Android GB 2.3
Android ICS 4.0.4 -2012. aug.
Android JB 4.1.2 -2013. ápr.
Kijelző, megjelenítő
LED-TFT WhiteMagic technológia
16 millió szín
qHD (540x960) felbontás
4" (~275 ppi)
Processzor, képmegjelenítő
ST-Ericsson NovaThor U8500 1GHz
Mali-400
Memória, tároló
1 Gb RAM
16 Gb tároló
(2 Gb alkalmazásoknak, 11.3 Gb egyéb)
Micro SD bővíthetőség nincs
Egyéb
Unibody ház
3.5 jack
microUSB 2.0
microSIM
microHDMI
Bluetooth 2.1+EDR (up to 3.0)
WiFi
NFC
- Battlefield 6
- Azonnali fotós kérdések órája
- OTP Bank topic
- Mobil flották
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Energiaital topic
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest