- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Sony Xperia XZ1 Compact - izomkocka
-
Mobilarena
Sony Xperia P - fémtestvér
Új hozzászólás Aktív témák
-
HardSanyeee
őstag
Fel szeretném tenni az Enigma ROM-ot, és az instrukciók között azt olvastam, hogy ki kell nyitni a bootloadert hozzá. És itt már problémákba ütközök. A leírás alapján a 15. lépésnél megakadok, egyszerűen nem ismeri fel a telefont. A 12-13-as ponttal voltak némi problémáim, de elvileg áthidaltam őket. Hogyan tudom ellenőrizni, hogy a 12-13-as pontok sikerültek-e? Mert a 15. pont sikertelensége sajnos arra enged következtetni, hogy nem jött össze a fent említett két pont. Valakinek van ötlete?
-
HardSanyeee
őstag
válasz razorka777 #27737 üzenetére
Jelenleg zárt a BL-em, de nyitható. Igazából csak az a fontos számomra, hogy megjavuljon a hang probléma és hogy megmaradjon a kinézet, nem tudom ez CM-el (vagy Enigmával) megvalósítható-e vagy jobban járok ha simán csak felrakom a Fidelity-t és egyből kész. Ezért próbálok információt szerezni, hogy mennyire nehéz a kinézetet visszacsinálni.
-
HardSanyeee
őstag
Úgy látom, hogy a Sony nem nagyon akar kiadni újabb frissítést a telefonhoz, ami számomra gond, mert a legújabb JB verzióban akadozik a hang lejátszás (zene, film, játék alatt egyaránt) és ha jól tudom ez nem egyedi hiba. Szóval épp ezért egy custom rom felrakására fogom rászánni magam, viszont nem tudom, hogy melyiket tegyem fel. Az a helyzet, hogy nekem kifejezetten tetszik a Sony felület és amint láttam csak a Fidelity rom hasonlít rá nagy mértékben, viszont a CM rom a gyári Android kinézettel rendelkezik. Az lenne a kérdésem, hogy ha a CM-et tenném fel, akkor valahogy rá lehetne varázsolni egy Xperiás kinézetet? Tudom, létezik Xperia Launcher, az némileg javít a helyzeten, de pl a tárcsázót, almenüket (pl beállítások), az értesítő sávot, stb-t is lehet Xperia-sítani? Vagy inkább tegyem fel a Fidelity romot azt jó lesz az is?
Előre is köszönöm! -
HardSanyeee
őstag
válasz roland091 #20738 üzenetére
Köszönöm a segítséget, úgy néz ki most már működik a dolog!
A PCC-n a biztonsági mentés visszaállításánál van olyan opció, hogy "Beállítások (pl dátum és idő, hang, nyelv, adatvédelmi beállítások)", illetve van egy olyan, hogy "Egyéb (pl a letöltött alkalmazások és játékok adatai)". Esetleg azt nem tudod, hogy a kettő közül melyik okozhatta a hibát? Az érdekelne, hogy a játék mentéseket meg tudom-e menteni az "Egyéb" kategóriából, vagy az a biztos, ha nem próbálkozok vele? -
HardSanyeee
őstag
válasz roland091 #20680 üzenetére
Teljesen kikapcsoltam a Stamina módot és elvileg 30 percre van állítva a frissítési intervallum, de továbbra sincs semmi. Lehet, hogy valami nincs bekapcsolva, aminek be kéne, hogy legyen, de nem találom, hogy mi is az. ICS alatt, amint jött email/üzenet azonnal szólt, de most egyáltalán nem teszi.
-
HardSanyeee
őstag
2 napja felajánlotta a PCC a JB frissítést, szóval fel is tettem SUS-al új telepítést választva. Két gondom lenne a rendszerrel.
Az egyik az, hogy a stamina mód nem kapcsolja ki a Wi-Fi-t ha nem használom a telefont. Ez még kevésbé zavar, de azért jó lenne rá valami megoldás.
A másik, ami jobban zavar, hogy se a gmail, se a facebook nem értesít email/üzenet stb érkezésekor, se akkor ha folyamatosan be van kapcsolva a wi-fi, se akkor ha éppen akkor kapcsolom be. Magyarán mondva nem működik az auto-sync. Gyanús, mert az alap kapcsoló widget-ből pont eltűnt az auto-sync ikonja, viszont a merülő akku módban meg van lehetőség a kikapcsolására.
Tudok erre a két problémára valami megoldást? -
HardSanyeee
őstag
Nekem sajnos nem megy SUS-al se Akkor várok, nincs mit tenni
-
HardSanyeee
őstag
A telefonkönyv nekem xxx-xxx-maradék formátumban jeleníti meg a számokat, ami a 061 kezdetű számoknál még jól is van tagolva, viszont a mobilszolgáltatók számainál nagyon nem mutat jól. Van-e erre lehetőség, hogy átállítsam a tagolást (vagy kikapcsoljam teljesen)? A készülék nyelve US angol, hátha beleszámít a dologba.
-
HardSanyeee
őstag
válasz Dany007 #4184 üzenetére
Ahogy írták, csak készüléket adnak ennyiért. Viszont úgy egy hete voltam benn megkérdezni és azt mondták hogy 6 ezer forintért a többi tartozékot is odaadják. De azért kérdezd meg szerintem biztos ami biztos.
Viszont nem vagyok benne biztos, hogy dobozt adnak hozzá. Egyszer egy MA-s játék keretein közül nyertem egy telefont amit az XXL GSM ajánlott fel, kaptam is hozzá töltőt, illetve headsetet is, viszont egy külön zacskóban kaptam a tartozékokat, nem pedig dobozban. Ezt is meg kell kérdezni. -
HardSanyeee
őstag
Ma megvettem én is a készüléket, viszont egyből gondom akadt vele és sajnálatos módon hardveres a probléma.
A kijelző jobb felső sarka és valamilyen szinten a bal alsó is sárgul. Viszont ez leginkább csak fekete színnél látszik és nem csak maximum fényerőn, hanem kisebben is.
Ez egyedi eset vagy más is találkozott ilyennel? -
HardSanyeee
őstag
Köszönöm a headsettel kapcsolatos válaszokat! Akkor nem kell csalódnom majd benne
@Knight666: Igen, pont a Te hozzászólásodban találtam meg a típusszámot, de gondoltam biztos ami biztos alapon megkérdezem.
-
HardSanyeee
őstag
A fórumon kereséssel azt találtam meg, hogy egy MH750 típusú headset jár a készülékhez a hivatalos csomag részeként. Valaki meg tudja erősíteni, hogy ez valóban így van-e? Ha igen, akkor meg tudná mondani, hogy hogyan szól? Előre is köszönöm!
-
HardSanyeee
őstag
válasz Rhino666 #2483 üzenetére
Egész pontosan merre található meg 95 ezerért?
A Domino nekem nem opció, mivel djuice-os vagyok és nem szeretnék függetlenítéssel és hasonló dolgokkal foglalkozni.#2484 nintendojet: Igen, pont tegnap voltam egy Sony boltban, én is láttam ezt. Abból a szempontból viszont érhető, hogy a telefonok jelenleg le vannak akciózva (bár nem mindegyik 10%-al, az tény).
-
HardSanyeee
őstag
Szépen esik az ára? Szabad tudni, hogy egész konkrétan hol nézed az árát? Csak mert a Sony megjelenéskor 131 ezerért árulta, bő negyed évvel a megjelenés után pedig csak 125 ezerre esett az ára. Persze egyes GSM boltokban van 100 körül is, de leginkább csak egy év bolti garival.
-
HardSanyeee
őstag
válasz agyas11111 #431 üzenetére
Akkor utoljára:
Az Xperia P-n jelenleg GB van, ami nem használja ki a két magot, ergo jelenleg olyan mintha egy egy magos 1 Ghz-es CPU dolgozna benne.
Az Xperia arc S-ben egy jobb minőségű 1,4 Ghz-es CPU van, így meglepő módon ez a készülék gyorsabb.
Majd ha megjelenik a P-re az ICS, akkor az lesz gyorsabb, ennyi. Csak néha kicsit a jövőbe kéne nézni. Plusz halkan megjegyzem, hogy az arc S már túl van pár szoftveren, ami alatt optimalizálódott a rendszer. -
HardSanyeee
őstag
válasz agyas11111 #392 üzenetére
@Dany007: Az arc S-re gondolt súlyügyileg nem a One S-re, csak elírta.
Viszont továbbra se értem, az arc S 117 gramm, az se eget rengető nagy különbség. Megkérdezhetem, hogy milyen telefonod van jelenleg? Feltételezem nem egy nehéz típus, ha zavar egy telefon súlya.
Mi nem mondtuk, hogy jobb egy telefon kamarája, mint egy kompakt gépé, de általános használatra bőven elég. Főleg videózásban, ott tudnak már elég szépet alkotni. Plusz a telefon többször van nálad, mint egy kompakt gép.
-
HardSanyeee
őstag
válasz agyas11111 #388 üzenetére
Már bocs, de néha nagy hülyeségeket tudsz összehordani, előbb a műanyag miatt behorpadós dolog pl és most is mondtál párat. Szerintem mindenki döntse el maga, hogy mire elég a telefonja videózási képessége, de azért általánosítani nem kéne.
A menü valószínűleg azért gördülékenyebb az arc S-en, mivel ott magasabb órajelen ketyeg a CPU (ami amúgy is jobb minőségű), ennyi az oka. Majd ha jön az ICS, akkor remélhetőleg fordul a kocka a P javára.
A fizika és a matematika törvényeit nem tudom, hogy tudod felrúgni, amikor a P 10,5 mm vastag a One S pedig 7,8, ami határozottan nem fele olyan vékony, a P 120 gramm, a One S pedig 119,5, amit szintén nem tudom hogy jön ki, hogy a P sokkal nehezebb.
-
HardSanyeee
őstag
válasz agyas11111 #372 üzenetére
Igen, mert a Google azt ajánlja fel, amire sokan kerestek rá, semmi valóság alapja nincsen a felajánlott keresési lehetőségeknek. Mellesleg nekem tökre nem ajánl fel ilyet a Google
-
HardSanyeee
őstag
válasz agyas11111 #356 üzenetére
Ezt a videót már egy másik topikban is láttam és ugyanaz volt a véleményem, mint pár fórumtársnak itt: ilyen fogással hamarabb esik ki az illető kezéből a telefon, mint hogy elmenjen a térerő, magyarán abszolút nem hétköznapi ez a fogás... Plusz ha tényleg ilyen komoly lenne a probléma, akkor nem csak ez az egy oldal írna a hibáról.
A leejtésről meg... Deformálódik? Te miről beszélsz? Nem gyurmából készülnek a telefonok, hogy deformálódjanak egy eséstől. Plusz az szintén nem ok sem a deformálódásra, sem az aggodalomra, hogy a telefon 5% gyengébb anyagból van, mint a maradék 95%-a. Műanyagból van a telefonom, ráadásul alapjáraton nem a legjobban összeszerelt modell és ejtettem már le néhány alkalommal betonra illetve kőre és tök semmi baja nincsen. Na meg alapból nem kell leejteni, akire erre elég gyakran hajlamos az vegyen strapatelefont
-
HardSanyeee
őstag
válasz mrhitoshi #139 üzenetére
Én egyáltalán nem ezt mondtam. Én azt mondtam, hogy mivel lehet frissíteni a telefont, ezért nem gond ha az legfrissebb verzió előtti verzióval jön. Nyilván hogyha nem lehetne frissíteni, hanem úgy maradna örökre, ahogy kiadták, akkor vártak volna, amíg elkészítik az ICS-t és utána adják ki, de ugyebár ilyenről szó nincs, mert lehet frissíteni.
"de baromira nem szeretem, ha kifizetett pénzért cserébe (ebben az esetben felső kategóriás cédula), nem a legfrissebb szoftver verziót kapom"
Ez most komoly? Úgy mondod, mintha fizetni kéne majd azért, hogy ICS-re frissíthesd a telefonod... Ne aggódj, benne van az is a telefon árában.
De igazából tökmindegy mi történik, kiadták GB-vel, azért van felháborodás, mert régi a szoftver. Kiadták volna bugos ICS-sel azért lett volna felháborodás, mert miért adták ki ilyen bugosan. Kiadták volna később normálisan működő ICS-el azért lett volna felháborodás, mert miért adták ki ilyen soká...
-
HardSanyeee
őstag
válasz hackeeeee #107 üzenetére
Lényegében semmi nem garancia, bár ha jól tudom a 2011-es modellek egy részére már elkészült szóval innen nehéz lenne már hónapokat csúszni.
Egyszerűen csak az a bajom, hogy az emberek úgy csinálnak, mintha a telefon megvétele után már semmit nem lehetne csinálni a szoftverrel és örökre úgy maradna, holott ez nem így van, különösen az Androidnál nem.
Azok az illetők, akik nem tudják hogyan kell frissíteni a szoftvert az újabb hivatalos verzióra, mert nem értenek, hozzá azok inkább ne panaszkodjanak. Ha ennyire nem képesek egy kicsit is keresgélni a neten, hogy hogy kell megcsinálni egy amúgy nem olyan sok időt igénybe vevő folyamatot, akkor azok tényleg megérdemlik.
És a hivatalos frissítésről beszélek. A főzött rom valóban más téma, meg nehezebb, azzal csak arra utaltam, hogy akit annyira zavar a GB és ért hozzá, az simán fel tud tenni főzöttet. -
HardSanyeee
őstag
Istenem, már megint az ICS mizéria... Komolyan ennyire nem képesek az emberek maximum 1 hónapot várni? Komolyan képes lenne valaki azért nem megvenni a telefont, mert hogy "csak" GB van rajta jelenleg? Gáz a GB, vagy nem lehet vele villogni vagy mi? Elhiszem én, hogy újabb az ICS meg minden, de az csöppet túlzás, hogy az a telefon, amin nincs ICS az egyből rossz, hulladék stb... Egyrészt nyugodtan fel lehet rakni főzött romokat azoknak akiket ennyire izgat az ICS, másrészt szerintem a telefon ára jelenleg jóval nagyobb probléma, mint az OS verziószáma ami rajta van...
-
HardSanyeee
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót
SONY Xperia P
Készülék tulajdonságai:
Operációs rendszer
Android GB 2.3
Android ICS 4.0.4 -2012. aug.
Android JB 4.1.2 -2013. ápr.
Kijelző, megjelenítő
LED-TFT WhiteMagic technológia
16 millió szín
qHD (540x960) felbontás
4" (~275 ppi)
Processzor, képmegjelenítő
ST-Ericsson NovaThor U8500 1GHz
Mali-400
Memória, tároló
1 Gb RAM
16 Gb tároló
(2 Gb alkalmazásoknak, 11.3 Gb egyéb)
Micro SD bővíthetőség nincs
Egyéb
Unibody ház
3.5 jack
microUSB 2.0
microSIM
microHDMI
Bluetooth 2.1+EDR (up to 3.0)
WiFi
NFC
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- War Thunder - MMO Combat Game
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Facebook és Messenger
- Filmvilág
- Óra topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- World of Warships
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.