- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Sony Xperia P - fémtestvér
Új hozzászólás Aktív témák
-
rizso
addikt
válasz
Dany007 #6042 üzenetére
Bizony, ez legalább ellensúlyozza (egy kicsit) a fölösleges T-s alkalmazásokat/frissítésekkel való késlekedést. Meg hát T szinte már minden tanyán is van, így a garanciális ügyintézés is pofon egyszerű (nem úgy, mint pl. egy vidéken élőnek egy pesti gsm boltból vásárolt telefon esetén).
-
rizso
addikt
válasz
rObika8802 #5538 üzenetére
Jaaaa, az más tészta
De hogy fájjon is: nem is látszik, hogy törött a kijelzője
-
rizso
addikt
válasz
rObika8802 #5536 üzenetére
Ezt a Motorola V3 is tudja kb azonos használattal
Nálam már az is jó eredmény egy androidos telónál, ha egyik nap reggeltől másnap estig kihúzza...
-
rizso
addikt
válasz
Ferenczi Áko #5511 üzenetére
Nálunk ha jól emlékszem két hónap után jött a tiltás. Pont párom névnapja volt, aznap fürdőztünk is, és estefelé mikor indultunk haza, az tűnt fel, hogy nem keresték. Először azt hittük, hogy a telefonban lévő turbosim meghibásodott, aztán kipróbáltunk minden kombinációt, és kiderült, hogy a turbosim jó, a saját kártyái is jók, csak éppen a telefon nem.
Következő munkanapon betelefonáltam a a T-hez, és ott annyit tudtak mondani IMEI alapján, hogy le van tiltva a készülék. Egyből kerestem a srácot, akitől vettük, csakhogy a telefonszámot is kikapcsolták. Megtaláltam facebookon, és...és ez egy nagyon hosszú történet, sok csúnya dologgal. A vége az lett, hogy 5eFt-ért megcsinálta nekünk egy srác, amivel maga a telefon rendesen működött, csak éppen a garit buktuk a T-nél. Na mindegy, utána eladtuk, és maga a telefon még ma is tökéletesen üzemel. Az a nagy szerencséje a gyereknek (akitől vettük), hogy többe lett volna bíróságra járni, pereskedni, mint amennyit a telefonon buktunk (talán 3eFt). De ha találkoznék vele, akkor egy orrbavágással emlékeztetném rá, hogy mekkora egy tetűláda...
Egy biztos kikerülést tudok: többet nem veszek így idegentől telefont, még akkor se, ha látszólag minden rendben van, minden papírt rendesen megírunk.
-
rizso
addikt
válasz
rObika8802 #5488 üzenetére
Semmi bajom nem volt a Wave kijelzőjével. Bárki nézte a telefon kijelzőjét, nem azzal jött, hogy "Uhhh, baszki, ez pentile-os?? Nagyon sajnállak...", hanem hogy "Apám, de gyönyörű képe van!"
10"-es vga felbontás mellett biztosan észrevehető lenne, de 4" alatt wvga felbontás mellett (vagy nagyobb méretben nagyobb felbontáson) nem zavaró - legalábbis engem sohasem zavart (főleg, hogy nem is látszott semmi).
-
rizso
addikt
válasz
Ferenczi Áko #5484 üzenetére
A felülettel nem volt gondom. Ami zavart, az a skype, alternatív (használható) böngésző hiánya, microlaggos videólejátszás, állandó memóriahiba böngészés közben...
-
rizso
addikt
válasz
Ferenczi Áko #5475 üzenetére
Nekem nem az első volt, de én is használtam Wave-et
Sőt, páromnak meg ezüst WaveII is volt egy időben! A WaveII-t még ma is elfogadnám - csak androiddal a fedélzetén. Olyan szép SLCD kijelzőt, mint a WaveII-é, azóta sem láttam (a Sensationöm elbújhatott mellette, még összeszerelést tekintve is).
-
rizso
addikt
válasz
Ferenczi Áko #5351 üzenetére
Azért olyan nagy különbség nincs az S2 és a P fogásában - legalábbis nekem mindkettő kb egyformán volt kényelmes/kényelmetlen. Lehet, hogy az S2 kijelzője nagyobb (meg 1-2 mm-t a méretei is), de a P sem kis telefon, elég nagy a lenti része, így kb. ugyanannyira értem el a kijelző tetejét mindegyiken.
Anyaghasználat: S2 valóban csupa műanyag, de maga a telefon nagyon egyben van. P is egyben van, kivéve azt az alsó részt.
Belső memória: a névleges 16GB, hát khmm...Egy FHD videóra képes telefonnál lehetne több is. Meg amilyen alkalmazások/játékok vannak andoridra, azokhoz is jó lenne egy kicsit több hely. Korábban volt valamilyen akció a marketen, akkor én is vettem egy játékot, ami kb. 1GB-ot töltött le telepítés után! Szóval elég hamar meg lehet tölteni a ~13GB-ot.
Ami nekem nagyon tetszik a P-ben, az a kameragomb megléte
Pete55555: egyébként én is azt tudom tanácsolni, hogy nézd meg mindkettőt. Én el tudnám képzelni magamnak a P-t (főleg ha kicsit olcsóbb lenne), de szívesen használnék megint S2-t is (ha lenne annyi pénzem). Mindegyik készülék szerethető, és mindegyikben van valami hiányosság, vagy olyan dolog, amiben a másik jobb. Esetleg alternatívának még ott van az SGS Advance is a T-nél, vagy a hamarosan kapható ZTE Grand X In. Nekem ez a három a kiszemeltem jelenleg.
-
rizso
addikt
válasz
darvinya #5179 üzenetére
Azok az USB-k arra vannak, hogy kikapcsolt laptoppal is lehet vele tölteni a különböző eszközöket (volt pár ilyen laptopom)
Bekapcsolt laptopnál mindegyik USB-n keresztül lehet tölteni (legalábbis én még nem találkoztam olyannal, ami nem töltötte volna a telefont - hacsak maga a teló nem támogatta az USB-n keresztüli töltést), persze kérdés, hogy mennyi idő alatt töltődik fel így a telefon.
-
rizso
addikt
válasz
rbalint88 #4840 üzenetére
Bizony bizony, a Sensationnel volt szopacs - bár én még szerencsés vagyok, nem porosodott annyira, mint egyeseknek. Viszont a kis recsegések/ropogások idegesítettek, és igencsak bántott, hogy egy 100k feletti készüléknél ilyen hibák vannak (a nagyon gyengén muzsikáló hátlapi hangszóróról vagy a liluló burkolatról már nem is beszélek).
Egyelőre android vonalhoz térnék vissza, mert WP-nak még van 1-2 hibája/hiányossága, ami számomra fájó pont, meg ami tetszene is, az nem mostanában lesz T-nél 80k körül...
Dany007: igen, tudom, hogy sok minden orvosolható, meg hogy lehetne rosszabb is, de akkor is piszkálják az embert az apró bakik. P-ben nagyon tetszik a forma, a dedikált kameragomb, korrekt hardver, meg biztosan lenne SGS Advance-ben is néhány dolog, ami zavarna. Szerencsére nem holnap akarok telefont venni, így van még időm átgondolni, mérlegelni a dolgokat
Szerk: ppi annyira nem izgat, S2-n sem volt különösebb gondom a felbontással, 4"-en meg még annyira sem zavarna (de itt van mellettem párom Skate-je is, szintén 4,3", wvga felbontás, nem is egy minőségi panel, mégsem ronda szemből).
1080p jó dolog, de nem nagyon használnám ki. Meg hát a P beépített memóriája kicsit vicces számomra, így ahol tudnék ott spórolnék a hellyel (éppen ezért lehet, hogy videókat is csak 720p-ben csinálnék vele). Viszont ha már videó, úgy láttam, hogy a P-nek egész használható digitális zoomja van, hasonló, mint az N8-nak. Nem akartok nappali tesztvideót csinálni?s4tch: persze, nem akkora gond, ha garanciában cserélik, de azért jobban szeretném elkerülni a szervizt (nincs kedvem hetekre nélkülözni a kütyüt).
-
-
rizso
addikt
Sziasztok!
Most már egy jó ideje piacon van a készülék, így gondolom szinte minden apró hibája ismert már. Kérdéseim:
Milyen eddigi hibákról tudtok?
T-mobile-os készülékekre kint van már az ICS? Ha igen, akkor minden rendben van vele?
Klasszikus USB mass storage tényleg nincs, csak MTP mód?Előre is kösz a válaszokat!
-
rizso
addikt
Srácok!
Milyen fülest adnak mellé? Többfélét is láttam már a különböző unboxing videókban/képeken. Leginkább a T-s verzió érdekelne...
Illetve van már, aki tesztelte az OTG képességét USB-s microsd olvasóval/átalakítóval?
-
rizso
addikt
Nem hinném, hogy egy ilyen hardverű készülék ne szolgálna ki 3 évig. Az megint más, hogy orrba-szájba jönnek ki a durvábbnál durvább hardverrel rendelkező gépet, de kérdem én: szükség van rá? Nem hinném - számomra legalábbis nem. Amire egy ilyen készüléket használ az ember, arra a P bőven elég, sokszor még sok is.
-
rizso
addikt
Na, ma végre bekapcsolva is kipróbálhattam a kicsikét. Akadást nem igazán tapasztaltam, max annyit, mint pl. S2-nél gyári 2.3-mal. Miután kikapcsoltam a live wallpapert, utána meg tényleg semmi akadozás nem volt.
A kijelző szép, betekintési szögei is nagggyon jók. Automatikus fényerőn nem volt semmi színtorzítás (elég fényes volt az üzlet, gondolom az automata 50% fölötti értékre állította a fényerőt, szóval még úgy sem volt torz). Azért kipróbáltam, hogy ha maxra rakom mi lesz. Nos, úgy viszont észre lehetett venni 1-2 képen egy kis kontraszt-/színváltozást. Számomra ez nem olyan komoly probléma, beltéren úgysem maxon használnám, kültéren meg a láthatóság/olvashatóság a lényeg, nem a 100% színhelyesség.
A súlyát továbbra is kicsit könnyűnek éreztem. Ez van akinek tetszik, van akinek nekem. Én spec jobban örültem volna, ha Sensation-érzetű lenne, szeretem, ha nehéz egy telefon. Egy S3 is ki volt rakva, azt is könnyűnek, sőt, még könnyebbnek éreztem a nagyobb méret miatt.
Már csak egy kis árcsökkenés kellene a boldogsághoz
-
rizso
addikt
Akkor nem csalt a kezem, jól éreztem, ha másnak is feltűnt
Ha jól emlékszem agyas11111 fórumtársunk panaszkodott, hogy milyen dög nehéz cucc a P. Hááát, szerintem meg inkább könnyű, mondhatni gyanúsan könnyű, tényleg S2-höz tudnám hasonlítani. Volt Sensationöm is, na az már súlyosabb darab volt, lehetett érezni a "cuccot" benne - én imádtam a súlyát, tényleg jó volt kézbe venni.
OTG-vel hogy állsz? Ha esetleg lesz kábeled, és egy microsd-d USB átalakítóval, akkor kipróbálnád, hogy felismeri-e?
Illetve ezt bárki kipróbálhatná
Sőőőt, szívesen látnék/látnánk tesztképeket/videókat ebben a topikban!
-
rizso
addikt
Jaaa, azt hittem Telenoros. Ez így még elkeserítőbb, mert én is T-nél venném. Kicsit azért genyaság ennyire spórolni a tartozékokkal. Nem mintha annyira használnám a smart tageket vagy a hdmi-t, de jól esne az embernek valami kis extra. Pl. N8-hoz adtak hdmi meg OTG kábelt is, és még a kijelzőn is volt fólia (1 év után sem kellett leszednem, mert nem volt semmi baja).
Más: ma végre megtapogattam a kicsikét (igaz kikapcsolt állapotban, de legalább mindenféle lopásvédő/riasztó és kábel nélkül). Kicsit olyan érzésem volt, mintha nem lenne benne akksi., illetve a Galaxy S2-re emlékeztetett a méret és súly arányát tekintve.
-
rizso
addikt
válasz
agyas11111 #474 üzenetére
A teló topikjában nekem azt mondták, hogy zenehallgatásban nagyon erős a kicsike.
Az én tököm is kivan már a telóvásárlás miatt. Lassan egy hónapja csak a V3 van velem, amivel ugye sok mindent nem lehet csinálni - konkrétan az emailjeimet sem tudom megnézni vele, vagy csak nagyon körülményesen.
Ha lenne pénzem (vagy időm kivárni az árcsökkenést), akkor tuti a P-t venném, de lehet hogy most más alternatíva után fogok nézni, mert már tényleg nagyon unom ezt a semmilyen állapotot...
Ha egy ~20k-val olcsóbban lehetne kapni a P-t T-mobile-nál, már itt lenne nálam
Galaxy S Advance nem tetszik?
-
rizso
addikt
válasz
agyas11111 #471 üzenetére
Csilli-villi újdonság ide vagy oda, ha Arc S és One V között kellene döntenem, én tuti a HTC-t venném. Lehet, hogy valamivel gyengébb a belső, de az anyaghasználat, összeszerelés, külső egyértelműen jobb.
Igazából nem is értelek, hogy mi ez a nagy vita önmagaddal. Ha jól értem, akkor mindenre van külön céleszközöd, és azok mellé keresel egy kiegészítő "öszvér" megoldást. Erre tökéletesen elég egy One V. És akkor megoldódott az ár problémája is, hiszen a One V-vel spórolnál jó pár ezrest...
-
rizso
addikt
Nem pont idevág, de ha már említed a videót: szerintem inkább egy frankó, tényleg folyamatos 720p, mint egy kicsit is "darabos" 1080p.
Múltkor nézegettük haver 106cm-es FHD plazmáján az N8-cal készített 720p videóimat. Még a 720p is gyönyörű volt, majd' lemászott tv-ről a kép!
Szerencsére a P-nél megvan a folyamatos 1080p is - legalábbis nekem nem tűnt fel akadozás...
Beats audio meg mondhatni egy vicc, lényegében csak egy előre definiált EQ beállítás
-
rizso
addikt
Szerintem nem gáz, hogy alul-felül műanyag. Ilyen volt pl. a Wave-em vagy az N8-am is. Annyi, hogy ez nem igazi "unibody" ház. A Sensation az volt, de ott meg sokaknál maga a készülék lötyögött egy kicsit a "unibody" hátlapban (én is tettem az akksihoz egy kis darab papírt).
Mondjuk nekem tök fölösleges az alu ház, mert mindig elcsúfítom valamilyen szilikon-híbrid tokkal
-
rizso
addikt
válasz
werszomjas #350 üzenetére
Végtelenségig nem akarok várni. Max a következő havi árváltozásokat várom meg, amiben remélhetőleg csökken egy kicsit a P ára.
Én az xperia U-t törölném a listáról. Nem tudom mennyire vagy tárhely-fogyasztó, de szerintem iszonyat kevés az az ~5GB memória, főleg ha használod is a telefont.
-
rizso
addikt
válasz
werszomjas #348 üzenetére
Kb -10k. Azt hiszem én most várok még egy kicsit a vásárlással...
-
rizso
addikt
válasz
werszomjas #345 üzenetére
Eddig is csak webshop rendelés esetén volt 107991Ft az S két év hűség esetén, nem? Az most is annyi...
-
rizso
addikt
Phonearena tesztben is írnak a kijelzőről.
-
rizso
addikt
válasz
rbalint88 #285 üzenetére
Hát igen...Sensationre vagy vékony fóliát rak az ember, ami teljesen fedi a kijelzőt, viszont nehezebb felrakni, vagy vastagat tesz, de akkor a hajlított részt kihagyja. Fólia nélkül viszont nagyon szépen mutatott az a hajlított rész
agyas11111: azt hiszem a voda csak most vette fel a kínálatába, T-nél még biztos nincs, telenort meg passzolom. Eddig a sufni gsm-ek árulták csak, ha jól tudom. Ez a teló az S2 és Galaxy Nexus keveréke (szerintem). Tény, hogy nem lesz egy Sony P minőségű burkolat, de én az S2-vel is elégedett voltam - műanyag ide vagy oda...
-
rizso
addikt
válasz
agyas11111 #283 üzenetére
Így hirtelen: Galaxy S Advance. Hasonló teljesítmény, hasonló ár.
-
rizso
addikt
válasz
AlrightSir #280 üzenetére
Jó kérdés. Mondjuk nekem tök szinte tök mindegy, hogy GG vagy sem. Fóliát mindenképpen kerülne rá. Viszont hogy gyárilag van-e rajta fólia, passz. Szerintem nincs. Minden unboxing videóban leszednek egy fóliát, amin az első lépések vannak. Nem hiszem, hogy alatta van egy másik. Viszont az egyik videóban láttam fóliát is a csomagban. De ha nem is kapunk, ebayről filléres dolog beszerezni...
-
rizso
addikt
válasz
AlrightSir #278 üzenetére
Engem nem tántorított el ez a dolog. Sensationnél, S2-nél, N8-nál is voltak kijelzővel kapcsolatos érdekességek, lassan kezdek hozzászokni
-
rizso
addikt
Itt is írtak már erről a "hibáról". Azt hiszem samsung telóimnál volt egy opció a kamerában, hogy "láthatóság külső fényben". Ha ezt bekapcsoltam, akkor túlszaturált, nem valós színeket kaptam a kijelzőn, viszont tényleg jobban lehetett látni, hogy mit fotózok. Most vagy ezt akarták elérni itt is (mondjuk nem tudom mennyire látható így a kijelző napsütésben), vagy tényleg hiba, és remélhetőleg jön hozzá valami javítás.
-
rizso
addikt
Kíváncsi vagyok milyen áron kezd a T-nél, ha a vodánál ennyi...
-
rizso
addikt
Ebben a fórumban a 37.hsz-ben van két kép. Ha jól értelmezem a leírtakat, akkor a bal oldali a max fényerőn, a jobb oldali pedig automatikus beállításon van. Talán a beígért ICS javítja a színkezelést. Aztán lehet egyedi esetek. S2-nél is voltak ilyen furcsaságok...
-
rizso
addikt
-
rizso
addikt
Itt egy teszt, amiben van jó néhány tesztkép is - érdemes megnézni
Meg amúgy is érdemes átnézni a tesztet, akár kugli fordítóval is...
-
rizso
addikt
válasz
AlrightSir #233 üzenetére
Szép is lenne, ha az egyébként elegáns P ilyen szutyok csilli-villi, színváltós világítást kapna
Jó ez a szolid fehér...
-
rizso
addikt
Kijelző sárgasága nekem is feltűnt, bár szerintem a valóságban nem is volt, csak kamerán keresztül látszik ilyennek. Esetleg azt is tudom képzelni, hogy a fényerőt alacsonyra vették.
Szerintem az ára is hamar mélyrepülésbe kezd. Pl ott van az Arc/Arc S, azok is 100k fölött kezdtek, és most már jóval 100k alatt vannak (Arc S ~80k dominóval).
-
rizso
addikt
2:17-nél a teknős
-
rizso
addikt
válasz
rbalint88 #197 üzenetére
Számomra is elég lesz - bőven
Más: Xperia P vs One S browser
Szerintem semmi szégyenkezni valója nincs a P-nek...
-
rizso
addikt
válasz
AlrightSir #193 üzenetére
Ezek is jók, viszont nem 6MP...
-
rizso
addikt
Xperia U - OTG. Ha a kistesó tudja, akkor a P-nek is kötelező
-
rizso
addikt
Nyilván nem esküvőfotózásra való egy telefon, viszont jó ideje szinte csak telefonnal örökítek meg sok-sok emlékezetes pillanatot. Gépen visszanézve, vagy előhívatva simán megkapom azt a minőséget, amit elvárok
Dany007: mondhatni zéró tudás is elég a mobilos fotózáshoz. Általában automata beállítások mellett fotózok, nagyon ritka mikor manuális beállításokat használok. Egy dolog, ami mindenképp kell: biztos kéz. Meg ahogy kiskaktusz is mondta, a szöget is el kell találni. Van, hogy egy minimális mozdítás elronthatja, vagy akár fel is javíthatja az adott kép összképét/minőségét
Pl ez és ez a kép nagyon hasonló, csak egy kicsit más szögből készült, így mást állított be az automatika, és egész más lett az végeredmény (pedig mindkettőnél ugyanolyan idő volt). Ja igen, még valami: sokszor érdemes több képet csinálni, és utólag kiválasztani azt, ami tetszik...
Az eddigi tesztképek alapján szerintem a P igenis alkalmas mobilos fotózásra
-
rizso
addikt
A kamera gyengeségével úgy vagyok, hogyha már egyetlen 1 darab frankó képet látok az adott telefontól, akkor nem írom le. Ha csak a MA tesztfotóira adnék, akkor sok telefont nem vettem volna meg.
Pl Wave-et sem vettem volna, pedig egész frankó képeket lehet vele lőni - MA vs néhány saját kép.
-
rizso
addikt
A családban csak 1 Sony van (vagyis még SE), egy ray, ami ugye nem éppen csúcshardver, viszont amire öcsém használja (vagy akár én), arra simán jó.
One V-n is gondolkodtam, mert igazából a hardver elég lenne, a külső is szép, viszont a P annál is jobban tetszik. Nagyobb kijelző, dedikált kameragomb (nálam ez a mai napig pozitív dolog), meg azért mégiscsak szebb, és nem utolsó sorban a hardvere is fejlettebb...
-
rizso
addikt
A nem bővíthető belső memória gondolatával kezdek megbarátkozni (főleg ha OTG-n keresztül tudom csatlakoztatni a 32GB-os microsd-m), már csak az ár kell csökkenjen ahhoz, hogy megvegyem
Tegnap egy Xperia ray-t nyúztam, ami egész kellemes sebességgel ment. A P csak gyorsabb lehet nála, szóval szerintem átlag felhasználóként számomra bőven elég lesz...
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót
SONY Xperia P
Készülék tulajdonságai:
Operációs rendszer
Android GB 2.3
Android ICS 4.0.4 -2012. aug.
Android JB 4.1.2 -2013. ápr.
Kijelző, megjelenítő
LED-TFT WhiteMagic technológia
16 millió szín
qHD (540x960) felbontás
4" (~275 ppi)
Processzor, képmegjelenítő
ST-Ericsson NovaThor U8500 1GHz
Mali-400
Memória, tároló
1 Gb RAM
16 Gb tároló
(2 Gb alkalmazásoknak, 11.3 Gb egyéb)
Micro SD bővíthetőség nincs
Egyéb
Unibody ház
3.5 jack
microUSB 2.0
microSIM
microHDMI
Bluetooth 2.1+EDR (up to 3.0)
WiFi
NFC
- iPhone 16 Pro MAX 512 GB, Kártyafüggetlen - Makulátlan állapot! + AJÁNDÉK TOK - 3 ÉV GARANCIA
- Eladó egy Samsung a36 5g 8/256 GB samsung alle 2025/05/24 vásárlás
- iPhone 12 128 GB Éjfekete - 85.000 FT
- ÚJ - iPhone 16 Pro 512 GB Black Titán - - Apple Garancia - 0 perces, 0 ciklus
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- 12 GB-os DDR5 SODIMM laptop memória - garanciával
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Philips NA351/00 Dupla kosaras Airfryer eladó
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest