- Yettel topik
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Magisk
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Külföldi SIM-ek itthon
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabex1
csendes tag
Köszönöm én is a választ.
Igazából a pc-ről történő (DLNA) multimédia lejátszást is próbálgattam volna, de sajna ez sem jöt össze. Nem annyira értek ezekhez a dolgokhoz sajna - egyszerű alap felhasználó vagyok-.
Esetleg Szegeden valaki, aki segíteni tudna a frissítésben ( 2.3.5-re ), és a DLNA-ban ha lenne, annak nagyon tudnék örülni?
-
xAttilax
őstag
Nem szeretnék süket lenni csak azt nem értem, hogy miért kell korlátozni ilyen szinten? jó galaxy s wifi 5 nem vészes de 1-2 sony mp4 élen jár ebben... de van egy kommersz philips vibe-om (ami persze hangosabb) és ott be tudom állítani a limitet. szóval meg lehet oldani értelmesebben is.
-
-
kerekfej
őstag
Nekem is Class10 van és nekem a MicroSD-re gyorsabban másol. Szerintem olvass vissza kicsit (pár szót írtam erről) és windows-ba formázd meg gyorsba alapértelmezettként!
Mondjuk akinek SGS vagy SGS2-je van annak ez a készülék akár felesleges is lehet. Kár, hogy nem raktak ebbe SIM slotot.
-
agabe
addikt
nekem volt. erzetre egyerelmuen elsebb, mivel kisebb meretben ugyanakkora felbontas...ha jol be va allitva a fenyerzekelo appja, akkor a fenyerot is szepen allitgatja, szoval szerintem nem rosszabb mint a g70-ese...talan a max fenyereje kicsit kisebb, de erre nem emlekszem pontosan, mert azota az amoledes telok nagyon eros kijelzojehez akklimatizalodtam.
ha talalsz hasznaltan garisat 40-45 ezer korul, akkor az mar jo vetel, es a keszulek nagyon ossze van rakva.
Ha az extra strapabirossag nem olyan fontos, akkor meg 22-24ezer korul a zte balde egy jo rommal alig marad el a defy-tol, ezert ar/ertek viszonylatban az a kiraly, es a kijelzoje is hasonlo... csak meg kell nezni nincs-e rajta zavaro subpixel hiba. -
agabe
addikt
lehet, hogy a 2.2.2 -ben lévő szoft úgy módosítja a hangzást, hogy az sokaknak bejön.
Én sem hiszem, hogy adott hangchip máshogy szólna...max amit utána csinál valami progi a hanggal az eredményez mást, viszont ha már zenehallgatásról beszélünk, akkor az utánprocesszálás nem ad szebb hangzást.
Hifi világában pl. cd játszó, és erősítő, meg hangfal van, és összekötő meg tápkábelek.
Az erősítőn nincs semmiféle hangzásmódosító, mert ha van akkor az már csak ront a zenén.
Régebbi cuccoknál ilyeneket előszeretettel használtak, meg soksávos equaliezerekt is, de ma már csak a gagyibb cuccokon vannak ilyenek.Visszatérve az S Wifi 5.0 -hoz, itt (meg más hordozható lejátszókon) lehet értelme a hangzásmódosításnak, mert nem olyan kifinomult hangszórókból szólal meg a zene, hanem valami fülesből (ami lehet jobb-rosszabb).
Ezeknél lehet elérni olyan eredményt ami miatt jobbnak hallatszik mint módosítás nélkül, és ebben lehet jobb egyik progi a másiknál, de ez egyénfüggő is valamennyire, és az az oka, hogy a fülesek hangvisszaadási képességei igencsak korlátosak, így egy kis kiemelés, elnyomás, térhatás stb. hozzáadása kompenzálhat valamit. -
agabe
addikt
van olyan progi ami 2.3.5 alatt is rezeg.
pl. a Go!Chat facebook chat alkalmazás. Ha be vagy lépve, és csak háttérben fut, akkor üzenet érkezésekor rezeg a készülék.
Ez alapján lehet, hogy benne van a 2.3.5 -ben is csak rosszul, hogy mikor kéne rezegnie az oprendszer bizonyos belső alkalmazásiban. -
smkb
őstag
Köszi, hogy megnéztétek, közben megnéztem youtube-on Galaxy Player 5.0 review-kat, amik 2.3.5-el jöttek gyárilag, és valóban kivette belőle a Samu.
"Csak érdekességképpen, mit csinálnának ezek a beállítások? (Én az ilyeneket reflexből kikapcsolom, max. a hangszínhez nyúlok nagy ritkán.)"
Megváltoztatják a hangzás képét, főleg jó minőségű fülesekkel van ég és föld különbség a flat és a jól feldolgozott jel közt (Jet Effetc, BBE, stb..). Kiszélesítik a spektrumot, szélesebb lesz a tér a a színpad, jobban kiemelkednek a hangszerek, nagyobb lesz a dinamika. Az EQ nem képes semmi ilyesmire, az csak frekvenciákat erősít fel, csökkent, de nem tolja el őket, sem fázisukat. Kb. olyasmik ezek a jelmanipulációk, mint képanalízisnél mikor a hisztogramot szélesíted, vagy a gamma erősítést változtatod, élet keresel, elmosod, élesíted stb. csak mindezt hangon.
Egy példa, hogy miket is lehet csinálni a jelekkel. Képzelj el pl. egy 256 szürke árnyalatú képet (0 a fekete, 255 a fehér), ahol a képpontok zöme az alsó 0-40 szürke közt van. Ekkor a képet jórészt egy fekete pacának látod, mert a szem nem képes jól elkülöníteni az ennyire egymáshoz közel eső ilyen kis mértékben eltérő szürkéket (feketéket), pedig eltérő információt tartalmaznak. Ezen azzal lehet segíteni, hogy valamilyen függvény (lineáris, logaritmikus, exponenciális, stb.) mentén a színértékeket felszorzod, és ezzel széjjelebb húzod a hisztogramot, így pl. a 40-es szürkéből lesz 75-ös, a 30-asból 50-es, 20-ból 25, 0 marad 0 stb... ezáltal sokkal láthatóbbá válik a kép, miközben az információtartalma és a képen lévő alakzat is megmarad. Attól függően, hogy milyen algoritmusok mentén történik a képpontok feldolgozása lehet többféle eredményt elérni. Ez csak egy a millióféle feldolgozási lehetőségből.
A fentihez hasonlóan történhet ez a hangok esetén is a különböző frekvenciakomponensekkel, különböző eljárásokkal. Eléggé fül, fülhallgható és jelfüggő, ezért mindenkinek magának kell belőnie a kedvelt zenei stílushoz, füleséhez, füléhez.
-
smkb
őstag
Szia, én még 2.3.5-ösítés előtt állok. Korábban agabe azt írta, hogy a Sound Alive megmaradt, de most a te hozzászólásod olvasva olyan, mintha pár dolog nem lenne meg benne, főleg számomra a leglényegesebb beállítási lehetőségek.Említed hogy a 3D & Bass és a Clarify & Upscale mintha hiányozna. Ezeknek ott kellene lennie (2.2.2.)a felhasználói beállítások közt, az ekvalizer felett lévő 4 fülön egyenként. E kettő adta meg az igazi bónuszt a hangzásnak nem az ekvalízer. E kettővel össze lehetett hozni majdnem olyan minőségű hangzást, mint az iAudio-k Jet Effect-jével, illetve pl Cube lejátszóm BBE-jével... ami igen csak sokat dob bármely zenén. Megnéznéd mégegyszer, hogy tényleg hiányoznak-e, mert ha igen akkor nem teszem fel a 2.3.5-öt.
-
kerekfej
őstag
PH! blog: elkészült a Mobil Prohardver és Mobilarena!
zebede eléggé félrelolvastad
-
agabe
addikt
-
-
agabe
addikt
Van market enabler.
Pl. ez
Elvileg a leírás szerint ez csak a fizetőseket engedi megjlenni amik eddig nem jelentek meg, de ki lehet próbálni.
Ezen kívül könnynen elképzelhetőnek tartom, hogy van még más "custom" enabler is ami mindent engedélyez, de nem zaklat annyira a dolog, hogy foglalkozzak vele. -
agabe
addikt
-
jksx
senior tag
Szia!
Én úgy jártam vele, hogy a Kieshez nem tud csatlakozni a kütyü
Megpróbáltam az USB beállításokban a Kies opciót, ekkor az XP nem vesz tudomást a csatlakoztatásról.
Ha bekapcsolom az usb hibakeresés módot, akkor meg azért nem csatlakozik a Kies, de legalább az intézővel elérem a háttértárakat.
Ha átállítom háttértár opcióba akkor az XP látja, de a Kies nem csatlakozik.
Most akkor mi van -
kerekfej
őstag
Mivel egy egy Samsung Galaxy S telefon SIM kártya rész nélkül, ezért fontos, hogy jól elkülönüljön tőle és olcsón lehessen adni, hogy egyáltalán legyen rá kereslet. Ahol tudnak spórolnak (pl kijelző nem Amoled). A gyárit füles akinek nagyobb, magasabb az igénye lecseréli egy jobbra. Felesleges lenne túl jót adni hozzá, mert drágítaná az árat és valakinek a gyengébb fajta is bőven megfelelne,
-
bigmasterg
addikt
Dugd bele azt a ****** fülhallgatót. Ha elromlik egy sima fül/fejhallgató bedugás miatt, akkor dupla áron megveszem tőled.
Te arról olvastál, hogy nem működik mindenféle headset-el a kiosztás miatt. De ha nem megfelelőt dugsz bele, akkor sem lesz semmi baja, csak nem fog szólni.
De sima sztereó fülhallgató, amin nincs mikrofon, az TUTI, hogy működni fog vele. -
kerekfej
őstag
Valahol bent kell lennie, hogy használható másik fülessel is.
Angol Kézikönyve (rövid verzió)
Az van írva a csatlakozóhoz: earpiece (fülhallgatót jelent) és Multifunction jack (Multifunkcionális)
Vagy esetleg itt vagy itt van valami erről.
Bármilyen 3,5mm-es jackdugós szabványos fülhallgatót ráköthetsz.
-
Tegnap este tettem még egy kísérletet a gyári headsettel. A headset végül is hangminőségileg nem annyira rossz, a műanyag bigyók cseréje plusz némi kísérletezgetés után zenehallgatásra is alkalmasnak tűnt. (Viszont annyira kényelmetlen, hogy a teszt után vissza is csomagoltam a dobozába: ezen biztos nem fogok többé semmit sem meghallgatni.) Alapzajt nem hallottam, de a használt (elég esetleges) zenei anyagon nehezen is lett volna hallható.
Csináltam egy primitív A-B tesztet is egy (kb. öt éves) iAudio mp3 lejátszóval (gyári fülessel). A teszt nagyjából annyiból állt, hogy feltöltöttem mindkét készülékre ugyanazokat a számokat, kikapcsoltam mindenféle feldolgozást (equalizer, extra basszus, térhatás, stb.), majd mindkettőn elindítottam a lejátszást és cserélgettem a füleseket. A samsung szépen, tisztán szólt, de a hangképe mélyekben szegény és valahogy túl steril, egyáltalán nem kellemes. Az iaudión elmosódottabbak a részletek, de az egész hangkép kiegyensúlyozottabb, kellemesebb. (Persze az iAudio hangképét az évek során már megszoktam, a samsungnak meg nem passzol a fülese a fülemhez.)
Amúgy nem kizárt, hogy egy másik fülessel a samsungot szeretném jobban, szóval az én véleményem ne tántorítson el senkit attól, hogy saját fülével kipróbálja.
-
kerekfej
őstag
Milyen a hangminősége a zenelejátszójának?
-ezt kérdezte és nem a hozzáadott headsetétnem mertem beledugni, mert a készüléknek headset socket-je van (4 osztású a jack)
-ez zenelejátszó, ezért érdekes lenne ha nem lehetne hagyományos fülest rádugni, a kézikönyvébe azért nézz bele és akkor kiderül, hogy nem igaz amit írsz!Egyébként ilyen headsetet külön is lehet kapni 2500-3000Ft között, ez mindent elárul szerintem a minőségéről. Teljesen felesleges lenne ehhez jót adni, mert indokolatlanul drága lenne, akinek meg nem tetszik az úgyis vesz ennél jobbat.
-
kerekfej
őstag
Jó lesz ha már megjelenik, mert akkor letölthető lesz az EU-s verzióra is.
Ezek is jönnek nemsokára:
Samsung Galaxy S WiFi 3.6
Samsung Galaxy Note 5.3 - ez már elég impozáns, minden belekerül ami kimaradt az 5.0 Wifi-ből:
- Android 2.3
- 1GB ram
- 5.3" Super AMOLED kijelző 1280 x 800 felbontással
- 1.4GHz Processzor
- 8 Megapixel kamera -
Mymelody
aktív tag
"WiFi hotspotként üzemeltethető telefon viszont ritkaság" Te ne haragudj már, de ne írjál már ilyen butaságokat. Az androidos alaptelefonok is tudják 2.2 OS óta. Szerinted ritka az androidos mobil???
Ja androidos telót kapni már 20ezertőlt(használtan)? Bocs. Akinek meg 8éves nokiája van az meg ne akarjon már internetet megosztani.
A másik írtad/tátok minek ilyen SGS vagy WP7 mellé. Szerintem 1. nem meríted a telód zsenge akksiját amikor ezt használod 2. 4" VS 5" ég és a föld
Persze értem én: minek laptop ha van asztali gép, minek iPad-Tablet ha van notebook, de ha valaki megteheti és használja is miért ne? 45-50ezerért tudnánk mindannyian mutatni sok kütyüt aminek valóban nincs értelme -
David75
őstag
""Ki vesz ilyet?" Pl.
* aki reggel szeretné megnézni, hogy milyen lesz az idő, vagy átfutni a híreket,
* aki napközben néha megnézne valamit a wikipédián,
* aki a buszon elolvasna pár internetről letöltött doksit/cikket,
* akinek nyaraláskor vagy hétvégi városnéző túrához jól jönne egy GPS,
* aki gyakran használ (pl. angol) szótárt,
* aki a munkahelyen hallgatna néha egy kis zenét,
* aki miközben vonatozik, megnézne egy kihagyott sorozat epizódot,
* aki néha elütné az időt valami egyszerűbb játékkal,
* stb.
Fenti célokra remélhetőleg ez az eszköz alkalmas, és mint egy másik thread-ben már írtam, a nagyobb kijelző és a nagyobb aksi miatt akár alkalmasabb is, mint egy okostelefon, nem beszélve arról, hogy fele vagy harmadannyiba kerül (l. Galaxy telefonok). És így nem kell kidobni a régi telefont sem, ami ugyan buta, mint a föld, de megbízható, kicsi, a hangminőségével semmi baj, és több napig bírja töltés nélkül."Szerintem ezekre mind elég egy okos telefon is sőt ugye mire másra találták ki az okostelefonokat ha nem erre? Méghozzá egy galaxy s nem kerül 3x annyiba sőt kétszer annyiba se mint ahogy írtad hanem olyan 10-15k-val drágább max. Tehát a kérdés áll mégis ki a franc vesz ilyet?
-
FuRiONight
addikt
Amint írtam: tabletnek telefonnak nagy, ez a méret nem jó semmire, nem véletlenül 1-2 gyártó alkalmazza csak. Hordozhatóság szemponjából sem a legjobb, zsebbe nem tudod elrakni.
Kényelmesen 1 kézben? 4.3 colon i necces nem hogy 5"-on. Nekem is nagy a kezem, de akárhogy próbáltam 4.3 colon nem kényelmes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dobozos gamer MSI Prestige 14 /i7-1185G7/16GB/512 SSD/GTX 1650 4GB GB/FHD/IPS/Gari/
- HP Spectre x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -60% i7-1360P 32/2TB Intel Arc A370M 4GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -60% i5-1135G7 4Mag 16GB /512GB FHD IPS
- Samsung Q80T 55" QLED - 4K 120Hz VRR / FreeSync / HDMI 2.1
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -45% 17,3" Brutál i7-13700H 16/1TB Iris Xe FHD IPS
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest