- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Motorola Edge 40 - jó bőr
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kali8n
aktív tag
válasz
#73029888 #2041 üzenetére
Kár, hogy a samu leszarja az update-et. A galaxy s-nél is ráfogták arra, hogy azért nem lesz ICS, mert kevés az 512mb ram, a touchwiz-hez. Kinek kell a touchwiz?
az első dolgom kukázni az a sz*rt.
A nexus s-ből ítélve, aminek a hardvere megegyezik wifi 5.0-éval, a JB-t is simán elbírja a cucc, és ott már a project butter sokat dobna a smooth-ságon.
-
kali8n
aktív tag
válasz
#73029888 #2036 üzenetére
A menü + opera mobile az teljesen akadásmentes nekem. Jó, nagyon ritkán elvétve megakad egyszer-kétszer, de nem ez a jellemző. Játékoknál, pl doodle jump már szokott akadni, pedig emlékszem, hogy a KP4 alatt egyáltalán nem laggolt.
szerk: annyi, hogy én az OTA után csináltam egy factory resetet+formáztam a belső sd-t is, lehet ez segítene neked is valamennyit, csak ezzel minden adatod el fog veszni.
-
kali8n
aktív tag
válasz
#73029888 #2033 üzenetére
Jah, azt a KP7-es linket nem vettem észre. Egyébként ha nem fontos a magyar nyelv, akkor felrakhatod a KPF-et (amit fentebb Vyndree kolléga is linkelt), ami a KP4-nek felel meg, kivéve a magyar nyelvet. Hátha azon jobban futnak a játékok. Nekem egyelőre jó a KP7, mert szökőévente játszok csak a készülékkel.
Maga a rendszer meg elég smooth az adw launcher-el így is.
-
kali8n
aktív tag
válasz
#73029888 #2028 üzenetére
Amit találtál 2.3.6, az csak egy nandroid backup, amit valamelyik felhasználó lementett, és a felrakásához cwm kell, magyarul nem kapsz egy hivatalos gyári romot vele, mert a kernel custom marad. Ami pl. egy esetleges garanciális ügynél nem nyerő.
A kies meg valszeg a legfrissebbet fogja rátolni, ami a 2.3.6. Veszett ügy ez, én már beletörődtem. Majd ha lesz stable JB (remélem egyszer összejön), akkor azt felpattintom és öröm é bódottá lesz. -
kali8n
aktív tag
válasz
#73029888 #2026 üzenetére
Magyar nyelvű gyári romot sehonnan sem lehet letölteni. Szerintem az XWKP4-es 2.3.5 rom volt a legjobb erre a készülékre, azon nem is láttam akadást. De sajnos, én hülye frissítettem OTA-n 2.3.6-ra, és azóta már vannak akadások, főleg játékoknál, ahogy te is írtad. Feltúrtam a netet, hogy visszarakjam a KP4-et, de sehol sem találtam meg, úgyhogy nincs mit tenni.
-
kali8n
aktív tag
válasz
menyoronc #1718 üzenetére
Próbáld meg ez alapján, így sikerülnie kellene.
-
kali8n
aktív tag
Xda-n olvastam, hogy 2.3.6-ot elvileg nem lehet rootolni ezekkel a módszerekkel, csak rootolt kernellel vagy ha alapból rootolt romot raksz fel. Én is próbáltam a legfrissebb 2.3.6 XWKP7-et rootolni, de semmivel sem sikerült.
Mivel a KPH neked úgysem magyar, így visszarakhatod a 2.3.5 KPF romot (szintén nincs magyar nyelv benne), azt már lehet rootolni könnyen, vagy marad a custom kernel.
-
kali8n
aktív tag
-
kali8n
aktív tag
Üdv!
Ti meg vagytok elégedve a stock 2.3.6-tal?
Én pár napja frissítettem fel 2.3.5-ről OTA-n keresztül.
Hát bár ne tettem volna, szerintem ez egy selejt rom lett. A 2.3.5-tel semmi bajom nem volt, sosem akadt, minden oké volt vele. A mostani meg elég gyakran akad, szaggatnak a játékok stb.. emiatt csináltam is factory reset-et a recoveryből+wipe cache partition-t. Plusz a védett adatok alatt is visszaállítottam a gyári beállításokat úgy, hogy a belső sd-t is leformáztattam. Magyarul semmi szemét nem maradt rajta.
Sajnos nem lett jobb. Ugyanúgy akad tovább...így feleslegesen rakhattam újra mindent...Korábban kerekfej kolléga is leírta a tapasztalatait a #1454-es posztban. Kiemelném ezt belőle: "kamera üzemmódban ha változik a fényviszony a kijelzőn az ikonok mintha vibrálnának, 2.3.5-nél nem volt ilyen". Ez nálam is jelentkezik.
Azt vettem még észre, hogy a gyári videólejátszóval az összes videó villog, mintha folyamatosan állítgatná a fényerőt. Ezt valaki megnézné, hogy nála is jelen van-e?
Kipróbáltam egy másik video playert azzal nem villog, tehát a gyárit nagyon elszarták.Komolyan mondom, nem tudom hogy lehet ilyen romot kiadni. Aki hezitál, hogy frissítsen-e annak azt tudom tanácsolni, hogy NE!
Feltúrtam az egész netet, de egyszerűen nem lehet sehonnan sem letölteni a gyári magyar XWKP4-es 2.3.5 romot. Ha meglenne hezitálás nélkül visszaraknám, hiszen az hibátlan volt.
-
kali8n
aktív tag
pcnet: néha nálam is előfordul az ami nálad. 80%-nál látszólag megáll a töltés, ilyenkor újra szoktam indítani a kütyüt és akkor már azt írja, hogy 100%-on van. Majd 1-2 perc múlva ki is írja, hogy lehúzhatom a töltőről. És így 100%-ról is kezd el merülni. Azt nem tudom, hogy mitől van ez, mert sokszor simán felmegy maxra újraindítás nélkül is, csak néha csinálja, hogy megáll. Viszont az üzemidő meg ugyanolyan jó mint eddig, tehát ez nem akksi gond lesz. Gondoltam arra is, hogy a battery widget-em a rossz, de nem, mert az eszkösz névjegye-állapot menü alatt a töltöttségi szintnél sem írja telinek, csak a restart után.
menyoronc: egy átmeneti megoldást tudok, ha lenémítva kapcsolod ki, akkor nem lesz hang bootoláskor, de ha teljesen ki akarod iktatni akkor ténykeg törölni kell.
-
kali8n
aktív tag
válasz
Vyndree #1489 üzenetére
Én a feketéről akkor mondtam le amikor ennek a videónak az elején láttam, hogy ez is lakkfekete műanyag, és milyen ronda ujjlenyomatosan.
Érdekes, én ha meglátok valakinél egy fehér kütyüt nem gondolom, hogy buzi lenne.
Ha valaki meg annyiból meg tud ítélni egy embert, hogy milyen színű a készüléke annak gratulálok... az ilyenek véleményére úgysem kell adni. -
kali8n
aktív tag
válasz
menyoronc #1462 üzenetére
Galaxy S esetében is így van, hogy erősen kell benyomni, sokan azt hitték, hogy hibás a jack csatlakozó, majd kipróbálták és tényleg nem nyomták be eléggé. És ezt a wifi5.0-nál is így kell. Bedugod és a végén még rányomsz egy kicsit és érzed, hogy most pattant be teljesen.
-
kali8n
aktív tag
-
kali8n
aktív tag
Helló!
Nem kell bocsánatot kérni, ha valakit ezzel megsértettél akkor nála már komoly gondok vannak.
Mindenkinek lehet saját véleménye és azért van a fórum, hogy ezt másokkal is tudassuk.
Ha közelről nézed a kijelzőt akkor valóban látszanak a pixelek, de ez érthető, mert 5"-on már kevéske ez a felbontás, mondjuk engem egyáltalán nem zavar, ha nem keresed, hanem csak használod akkor észre sem veszed a pixeleket.
A gyári akku kijelző az szerintem is csak dísz, ezért használok battery widget-et. 80%-ig a gyári meg sem mozdul, olyan mintha tele lenne, szóval nem olyan pontos. Igen, 5%-onként változik a kijelzés, ezzel meg kell barátkozni, xda-n van/volt topic róla, de nem jutottak sok mindenre, itt is van.
Mondtad, hogy könnyűnek érzed a készüléket, hát a maga 182 grammjával szerintem annyira nem pehelykönnyű. A műanyagról meg annyit, hogy amíg nem recseg-ropog addig nekem nincs vele semmi bajom, ez pedig nagyon egyben van, mivel nem levehető a hátlapja.
Hát röviden ennyi lenne. -
kali8n
aktív tag
Látom megint nem pörög a topic, úgyhogy írok egy kicsit az akksiról.
Korábban mondtam, hogy sikerült több mint 9 órás kijelzőhasználatot elérni, hát most 10 óra lett belőle. Összesen majdnem 7 napot ment egy töltéssel, szóval elégedett vagyok. Itt egy screenshot a kételkedőknek:kép
Szerk: inkább csak linkelem mint beszúrom mert széthúzza a topicot. -
kali8n
aktív tag
Én AnySoftKeyboard-ot használok és ott beállítható, hogy rezegjen gombnyomásra úgyhogy ha csak ez zavar, akkor nem muszáj egy komplett új romot felrakni.
Menteni úgy lehet, hogy fel kell rakni egy olyan kernelt ami CWM-es és ott van ilyen, hogy nandroid backup és ez lementi az egész mostani romodat minden beállítással együtt. Asszem xda-n van ilyen kernel, annyi hogy ha vissza akarod tölteni a mentést akkor ahhoz megint kell cwm. (egyébként aki nem ismerné cwm=ClockWorkMod recovery)
-
kali8n
aktív tag
válasz
Vyndree #1176 üzenetére
Igen, sajnos a kies egy ipari hulladék. Random módon dönti el, hogy működik-e vagy sem. Szerencsére már én is 2.3.5-el vettem, így nem kellett szórakozni az update-el. Bátrabbak odinnal feltehetik rá a GB-t. Egyébként még régen Galaxy S esetén sokkal több telefont téglásított a kies mint az odin, mert a kies szimplán szar, az odinnál meg többnyire user error volt.
-
kali8n
aktív tag
Igen, még eléggé gyerekcipőben jár a moddolás terén, de annyi pozitívum van szerencsére, hogy xda-n már van külön topicja. Szóval már csak idő kérdése
Egyébként teljesen jól elvagyok a 2.3.5-el.
Akksival is elégedett vagyok, múltkor sikerült 9 órás kijelzőhasználatot elérni, csináltam is screenshotot róla--->[kép]
Netezésre is tökéletes, most is arról írok. -
kali8n
aktív tag
Igaz nem ezzel a készülékkel kapcsolatosan, de van tapasztalatom velük.
Nekem azt hazudták, hogy azért van kibontva minden mert megnézték, hogy minden tartozék hiánytalanul benne van-e a dobozban. Sajnos én már elkövettem azt a hibát, hogy ott vásároltam és én is bontottat kaptam, ráadásul látszódtak a készüléken a használat nyomai. Konkrétan karcos volt a hátlap, ki volt bontva az usb kábel, össze volt fogdosva a kamera lencséje stb.. még szerencse, hogy nagy nehezen hajlandóak voltak visszafizetni a vételárat, én azóta kerülöm őket.Szerk: nem azt mondom, hogy ott mindegyik készülék használt, de szerintem simán eladnak már visszavitt "hibás" készülékeket is...
-
kali8n
aktív tag
Az a természetes, ha visszafrissül magától, de erre is van egy megoldás.
Titanium backup-al jegelni kell a market updatert, és többet nem fog visszafrissülni, annyi, hogy root kell hozzá. És az a jó ebben, hogy nem töröl semmit, tehát ha majd egyszer mégis kellene az új market akkor csak kiolvasztod és frissülni is fog magától. -
kali8n
aktív tag
Sziasztok!
Lenne pár kérdésem a készülékről:
1. A wifijéről mi mondható el, elég erős?
2. GPS milyen? visszaolvastam, de csak egy ember írt le tapasztalatot róla, mindenkinek jól működik?
3. Sok tesztben azt írják, hogy SC-LCD van benne, de kiderült, hogy "csak" TFT, összességében milyen? színek, fényerő, pixeles-e?
4. Illetve valamilyen tipikus hibák pl. pixelhiba vannak-e?A válaszokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Diablo IV
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- sziku69: Szólánc.
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vicces képek
- Gumi és felni topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest