Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung Galaxy S4 - negyedik, bővített kiadás, téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Carline
őstag
válasz
Eclips21 #62469 üzenetére
Volt S4 i9506-om is. Tettem is ide anno a CM13-ról képernyőképet, ott összejött ~5 óra. Akkor a telefon és az akku is csak 15 napos volt.
Meg is van: [link]
A G901F-en aktív használattal összejön a 6-8 óra úgy hogy az aksi több mint egy éves.
Valóban csoda lehet az az LTE, mert ez tényleg ennyit bír.
Te is azt hiszel el persze amit akarsz. -
Carline
őstag
válasz
bwin.party #62347 üzenetére
Nem véletlenül kaptak tőlem egy szép levelet ez miatt...
Gondolom ez miatt nem kaptak akkor prémiumot a felsővezetésben.
Szerintem pont annyira hatotta meg őket a leveled, hogy... sehogy. -
Carline
őstag
válasz
kalolaci #62269 üzenetére
Note4-ről nem tudok nyilatkozni, de esetleg ajánlanám az LG G4-et. Jelenleg egy G3 és egy S5 LTE-A (G901F) van nekem.
Méretben a G3 még megfelelő és az 5.5" QHD kijelző is elég impozáns. Hasonló (kicsivel jobb minőségű) van a G4-ben is, valamint ott Snapdragon 808 a SoC. A fényképező minősége nagyon jó, full manuális beállításokat is enged, már 6.0 rendszer van rajta, lehet büntetés nélkül romolni.
A G901F S5 egy kicsivel erősebb SoC (Snapi 805 + Adreno 420) a G900F S5-höz képest, de a fényképek minősége a G4-hez képest alulmarad. -
Carline
őstag
-
Carline
őstag
-
Carline
őstag
válasz
awakening87 #61292 üzenetére
Nekem a legutolsó S4 i9506 telóm az aboot felírásánál szállt el és nem volt download mód sem. JTAG-et rátettem azzal sem indult download módba.
Elvitte a garifutár és második nekifutásra cserélték is a főpanelt. (elsőnek visszaküldték hogy megfelelően működik [barmok]) -
-
Carline
őstag
válasz
Dj.Mike #60584 üzenetére
Ha azt megcsinálod indítsd is újra a telefont. Az újraindulás után sokáig fog a boot tartani, mert a telefon újból felépíti a dalvik cache tartalmát.
Lehet hogy kicsit kisebb lesz a mappa mérete és nyersz valamennyi helyet.
Ha backupot csinálok mindig törlöm a dalvikot, mert úgy nem kell majd egy gigát lementeni a recoverynek, újraindítás után meg úgyis újra létrehozza. -
Carline
őstag
válasz
dredjudge84 #60577 üzenetére
Azt nem tudtam milyen telód van. 9506-on vissza lehet térni 4.3-ra is
-
Carline
őstag
válasz
dredjudge84 #60575 üzenetére
Nem te voltál az egyetlen akinek nem tudták ellenőrizni a knoxot..
Ugyanolyan CSC-t tegyél vissza, úgy akár 4.3-at is vissza rakhatsz és nem ugrik a knox. -
-
Carline
őstag
válasz
#61600768 #59535 üzenetére
Szerintem ezt a kettőt például nem érdemes tiltani:
A Google címtár szinkronizálása /com.google.android.syncadapters.contacts
A Google naptár szinkronizálása /com.google.android.syncadapters.calendarHa felviszel egy névjegyet, vagy beírsz egy naptárbejegyzést akkor nem fogja a google fiókod összeszinkronizálni a neten lévővel. Pl. asztali gépen nem tudod megnézni majd, mert csak a telefonodon létezik.
-
Carline
őstag
válasz
migabi24 #59452 üzenetére
Én úgy gondolom, hogy egy Snapdragon 800 után már ég és föld különbség nem nagyon lehet. Vannak funkciók amik ebben, van olyan ami meg abban jobb, használhatóbb.
Még talán a fényképező rész az, amiben az S4-nek bőven több az állítási lehetősége. Ahhoz képest a stock LG Camera egy fapados érzetét kelti. Volt Galaxy K Zoom telefonom is, az meg még több mindent tudott kamera és képminőség terén is, de az ugye más világ.Szabcsizz Igen, de az AMOLED-hez képest a való világ is fakó.
-
Carline
őstag
válasz
Winchester95 #59426 üzenetére
Kérted, hogy írjak egy kis összehasonlítást a két telefonról.
Az LG G3 telefonja nem sokkal nagyobb az S4-nél úgy, hogy a kijelzője 5,5 inches. A True HD IPS kijelző feketéje köszönő viszonyban sincs a Samsung SuperAMOLED feketéjével szemben, de összességében rendben vannak a színek, a betekintési szög is elég nagy. Azért nem egy gagyi panel van benne. A felbontása szerintem már túlontúl nagy. Elég lenne az FHD is.
A készülékház vékonysága, kecsessége miatt az S4-é jobban tetszik, de a másik formaterve sem rossz. Az, hogy az LG-nek nincs csak képernyőgombja, külön megszokást igényel. Szerintem elfért volna az alsó keretre, ha más nem valami kapacitív érintőgomb.
A kijelzőjének egy átka van, hogy hajlamos besárgulni (hogy a hő miatt vagy más miatt azt nem tudom, de a fórumában is előfordult többeknél) de ezt a szervizben cserélik. Én használtan vettem a telefont és már átesett kijelző és alaplap cserén is.
A készülékháznak itt nem keretkopásos betegsége van, mint a Samsungnak, hanem a keret szokott megrepedni a füles csatlakozója környékén, de korántsem olyan ronda mintha lekopna.
Hangszórója tisztán szól, fülhallgatóját jobbnak érzem, mint az S4-hez adottat.
A SoC erős, de melegszik is eléggé. Ezt custom kernellel, megfelelő governor választásával esetleg alulfeszeléssel lehet orvosolni. Ebből a szempontból az S4 kb. ugyanolyan sebességet ad, cserébe hűvösebb. Bench tesztekben az S4 megelőzi az LG termékét, de játék során nem lehet észrevenni, hogy akadna vagy laggolna. (vagy csak én nem játszok annyit)
Ami végképp nem tetszett az S4-ben, hogy választanod kellett, hogy vagy marad a gari és használsz stock romot, kernel, recovery-t, vagy felteszel ezekből customot, de akkor a knox 0x1 lesz és ezzel a garid is ugrott. Ez az LG-nél szerencsére nincs így. Elég szép számmal van rá rom, kernel, így kiélhetem a ZTE Blade óta fennálló romolhatnékomat. S4-nél a rootolást sem lehet sajnos megcsinálni csak knox ugrással.
Ebben is van infravörös távirányító, mely végre a Panasonic tévémet is tudja kezelni. Az S4 adója túl rövid ideig adta a jelet és nem tudta bekapcsolni a tévémet. Valamint a G3-ban van infra vevő is és így régebbi tévét, music centert is fel lehet programozni a telefonra a saját távirányítójával.
Összességében nagyon szerettem az S4-et, mert erős a vas, szép a kijelző és kecses formaterv jellemzi, csak a gyártó belerakta azt a fránya knoxot. -
Carline
őstag
válasz
Den Hadnagy #59389 üzenetére
Sokat jelentene ha megírnád melyik változat (9505 vagy 9506)? Bár a 9506-t csak a Telekom árulta ha jól emlékszem.
Van-e rá gyártói garancia és ha igen mennyi? -
Carline
őstag
válasz
Carline #58256 üzenetére
Két és fél hete szervizbe küldtem a telót, mert szerintem meghalt az alaplapom ismét. Most nem én voltam a bűnös. Nem romoltam, nem mókoltam.
Első nekifutásra azt írták, hogy minden jó, náluk szuperül ment, tesztelték és hát visszaküldték mindenfajta javítás nélkül.
Egyből visszaküldtem és kifejtettem véleményem a szervizről.
Ma kaptam ismételten vissza (08.11-én javították meg). Most már működik is a telefon ismét. Alaplapot és akkut cseréltek meg 9 csavart.
Szoftvert frissítettek és már a lollival kaptam meg.
Közben vettem egy LG G3 telót, mert sokáig nem volt normális telefonom.
Most azt használom, lányom meg az S4-et. -
Carline
őstag
válasz
Alister71 #58316 üzenetére
Érdekes ez az ampere program. Gyári 2A töltővel 1200mA, másik samsung 1A töltővel is 1200mA..
A merülés meg nullára lehúzott fényerővel, kikapcsolt wifi, gps, mobilnet mellett 450mA, maxra húzott fényerővel, minden bizbasz fogyasztót bekapcsolva is ugyanúgy 450mA.
Szóval ezt a programot nem érzem túl hitelesnek. -
Carline
őstag
válasz
migabi24 #58257 üzenetére
Most semmin nem változtattam, mert örültem hogy garis lett a készülékem.
Offical és knox 0x0.
Nem tudom mi lett vele, de amikor a házhozjövő szervizes volt kinn akkor mondta, hogy az i9506 készülékkel sok a gond. Nagyságrendileg több, mint az i9505-tel.A szervíz jó sokáig nézte a semmit és más javításra beküldött i9506 készülékkel összehasonlítva, ugyanúgy voltak. Hibásan.
-
Carline
őstag
Nekem hó eleji főpanel csere után, a telefon egy hete reggel töltőn volt, de reggelre kikapcsolt állapotban volt, nem adott életjelt magáról. Akku ki-be de semmi. Töltést nem jelzi, bekapcsoló gombra sem reagált.
Mivel házhozjövő szervíz volt nálam hó elején így csak garanciafutárt tudtam hívni.
Múlt hét szerdán vitték el, majd csak ma (kedd) küldték vissza.
Munkalap szerint nem kellett semmi beavatkozást csinálniuk, mert tökéletesen működött a készülék.A szerviz véleménye: A készüléket átvizsgáltuk, szolgáltatásait ellenőriztük. A jelzett hibajelenséget figyelve hosszabb ideig teszteltük, melynek során hiba nem jelentkezett, hibátlanul működött.
Ennek ellenére a készüléken karbantartás jelleggel a beállításokat ellenőriztük, azt újrakalibráltuk, és a legfrissebb szoftvert telepítettük.
Megjegyzés: A készülék működését, más azonos típusú készülékkel összehasonlítottuk. A működésben eltérést nem tapasztaltunk.Ebben csak az az érdekes, hogy mikor be akartam kapcsolni a készüléket, a kijelző sötét, regzést sem ad. Semmilyen módba nem indul. Ugyanaz a jelenség mint amivel beküldtem szervizbe.
A telefont feltettem töltőre, az akku melegszik, töltés visszajelzés sem leddel sem képernyőn lévő animált akkuval nincs.Felhívtam volna a TMX szervízt de telefonos ÜSZ nincs.
Samsungot felhívtam az átvétel utáni tíz percben majd elmondtam a véleményemet a szervízről. Mondtam hogy a készülék újbóli beküldéséhez nem járulok hozzá, mert a bennlét alatt nem csináltak vele semmit, csak kamuztak egyet. (szerintem). Kértem hogy házhozjövő szervizes nézze meg a szerintük hibátlan készüléket és javítsa meg ott, hogy én is lássam hogy igenis bekapcsol és használható.
-
Carline
őstag
válasz
Atlantisz48 #58221 üzenetére
Lollipopon knox ugrás nélkül i9506-nál nincs root, így kipucolni sem tudsz. Max csak letiltani (amit enged).
-
Carline
őstag
válasz
FlashLed #57743 üzenetére
Nem rád, hanem nagy általánosságban értettem. Ugyanez volt anno az S Advance topikban is. (2.3.6 -> 4.1.2 váltáskor)
Szerintem már le lett írva, de !!! csak saját felelősségre !!! :
A telefonról mentsd ami kelleni fog. Minden program, beállítás törlődni fog.
Csinálj egy Factory Reset-et a recoveryből. Vagy egy gyári beállítások visszaállítása az android rendszerből.
Letöltöd az Odin 3.09-et. Letöltöd az a 4.3 romot amit használni akarsz.
Pl: T-Mobile 4.3 GT-I9506 telefonra
Ha letöltötted (pár óra) utána a *.zip fájlt kitömöríted. Kapsz egy *.tar.md5 fájlt. Jó nagy fájl lesz, 2-2.5GB.
A témaösszefoglalóban le van írva az odinozás menete.
Annyi a különbség, hogy ott még a régi odin volt és a "PDA"-t írja hogy oda tallózd be a fájlt, de itt már ez "AP" néven van. Elhelyezkedésre ugyanott van: a Files [Download] résznél fölülről a második.
Szóval betallózod, start -> várj mert sokáig csinálja. Ha végez újraindul a telefon és belép a recovery módba, dolgozik ott is. Ha végez akkor megint újraindul. Ekkor már a friss 4.3 rendszer fogad.
Knox nekem és rajtam kívül sokunknak 0x0 maradt.Szerk: Ha ezek alapján is úgy érzed, hogy nem tiszta a dolog és nem mered megcsinálni, akkor ne erőltesd.
-
Carline
őstag
Annyira tetszik hogy mikor még nem volt kinn a 5.0 akkor mindenki azon sírt, mikor lesz már? miért ilyen soká? ja de jó lesz ha kijön.. mert akkor...
Most hogy kinn van, pont arról megy a rinyálás hogy hogy tudom visszatenni a 4.4 vagy 4.3 rendszert.. mert az új nagyon fehér, meg memória bug..Én Mokee, CM11 majd CM12 és CM12.1-t használtam napi szinten, nekem tetszett, de előtte 4.3 volt a telón és azzal használtam. Nem is akartam gyári 4.4-re frissíteni.
Volt egy baleset egy frissítésnél és szerencsémre a szervíz cserélte gariban az alaplapot így újra garanciális a telóm. 4.4 volt az új panelen de visszatettem a 4.3-at mert nekem az bejött eddig is. Tudtam rootolni és így elégedett vagyok.
Ha kiváncsi leszek a samsung féle lollira felteszem (ha lesz rá root), ha nem tetszik, akkor meg visszatérek 4.3-ra. Rinya nélkül.. -
Carline
őstag
válasz
Carline #56848 üzenetére
Volt a napokban a szervizes a telefont javítása végett.
Nála sem adott életjelt magáról a telefon ezért főpanelt cserélt.
Így a knox ismét 0x0 lett.
Ez már alapból 4.4.2-vel volt, de gyorsan visszaraktam rá a 4.3 THM firmwaret. A knoxot nem bántotta. Towellel rootoltam, titaniummal visszaraktam a programokat, bloatware+knox kipucolva, xposed + wanam modullal amennyire lehetett testreszabtam.
Egyenlőre hagyom a romolást (pedig a CM12.1 tetszett rajta). Most újból örülök, hogy garis a telefonom...
Lehet eladom így és Note3-t veszek. Hardverileg szinte ugyanez, de több lehetőség van a romolásra. -
Carline
őstag
válasz
Carline #56837 üzenetére
Van fejlemény a halott S4-em ügyében. Elsőnek is köszönet palee69 fórumtársnak aki nagyon kedves volt így vasárnap, mert foglalkozott velem és adott próbára egy JIG-et.
A JIG működött, de a telefon azzal sem adott életjelet magáról. JIG után azért rádugtam odinra, de nem jelent meg a com porton.
Szóval agyhalott lett a kis drágám. -
Carline
őstag
válasz
awakening87 #56836 üzenetére
A bootloader nem lett frissítve, az még 4.3-as
Majd megírom hogy mi lett a végkifejlet.. addig nem írok konkrétumokat mert az ördög nem alszik és a nagytestvér mindent figyel.. -
Carline
őstag
Valakinek Heves megyében egy JIG nincs elfekvőben? Download mód kellene az S4-hez...
-
Carline
őstag
CM12.1 lollit használok egy i9506 telefonon.
Átállítottam LTE only-ra a preferált hálózattípust és akkor senki sem ért el. Nem csöngött ki, nem kaptam sms-t sem.
LTE díjcsomagom van, 5GB adattal.
Ez miért van?
Ha LTE/GSM auto állásban van akkor addig van mobilnet, míg nincs hívás (eltünkik az LTE felirat is).
Ha WCDMA only vagy WCDMA preferfed van beállítva, akkor a hívás alatt is tudom használni a mobilnetet.
Az nem megoldható hogy a hívás közben is lehessen LTE-t használni? Nálunk LTE van, 3G nincs. Ezért érdekelne a net hívás közben. -
Carline
őstag
Helium app
Ez root nélkül menti, majd visszaállítja az adatokat. Ha jól emlékszem a free verzióban csak egy az egyben ment, ha megveszed a fizetős licenszt, ott programonként jelölheted ki mit mentsen. PC-re is kell programot telepíteni a használatához.
Root jogok mellett én a Titaniumot használom. -
Carline
őstag
válasz
tehervonat #53709 üzenetére
-
Carline
őstag
válasz
tehervonat #53707 üzenetére
Hát ha fizetős verziód van azt frissítik és nincs már lolli alatt sem probléma. Én is írtam itt hogy a korai szakaszban a TB nem volt jó, de most már minden oké vele.
Gappsból 5.1 kell innen pl: [link] -
Carline
őstag
válasz
tehervonat #53705 üzenetére
Előtte ha kellenek az sms-eket, híváslistát mentsd le pl. ezzel.
Utána mentsd le a romot ami rajta van twrp-vel. Én a mentés előtt egy wipe dalvik-cache műveletet csinálok, mert elég nagy az az állomány és a telefon visszaállítás után úgyis felépíti.
Ha a mentéssel kész vagy akkor wipe data, system, cache és mehet fel az új rom.
Ajánlom az XDA-ról a most közzéadott CM12.1 v9.6-ot. Kell hozzá a kernel, patch és gapps. Minden leírva a topikjában.
Ha megvan a Titanium backup progi akkor a programokról is tudsz bizt.mentést csinálni és vissza tudod állítani bármely romon. Én is így használom már régóta és telók között is működik. -
Carline
őstag
válasz
lacika0926 #53616 üzenetére
Biztos hogy jó fórumba írtad? Egyébként ott S3 van ami exynos neked meg s3 mini ami novathor Soc.
Meg mit akartál a bootloaderrel? Az nem függetlenítés, csak a zárt bootloader nyitása. -
Carline
őstag
Dehát ez mindig is így volt minden készüléknél.
Mielőtt kijött bármelyik új rendszer, akkor:
"Jajj mikor jön már ki, végre feltenném mert az már cool! Segítsetek az upgrade-ben."
Miután kijött, akkor meg: "Jajj de szar ez az új rendszer, visszatenném a régit! Segítsetek a downgrade-ben." -
Carline
őstag
XDA-n nézd meg a CM12-t arter97 tálalásában. Én a kezdetektől használom. Napi használatra is tökéletes. [link]
Egy másik pedig egy Note4 portolt TW lollipop [link]
Ez is volt fenn pár napig, de nem bírja a szemem a TW-t.Új próbálkozás a CM12.1 rom, de még vannak gyerekbetegségei. [link]
Nekem egyszer csak gondolt egyet és a telefonálás alatt nem volt hang. Engem sem hallottak, én sem hallottam semmit. -
Carline
őstag
Új 5.1 alapú CM12.1 rom jelent meg az xda-n i9506-ra. [link]
Az új 5.1 kernel kell hozzá, plusz vadászni kell rá, ehhez való gapps-t. Én ezt tettem fel hozzá.
Ha a rom mellé egyből felraktam a gapps-t, akkor a cm fiók regisztráción nem enged túl. FC-zik.
Viszont ha a rom és kernel felrakása után elindítom a romot, bejelentkezik majd utána reboot recoverybe és úgy fel a gapps-t akkor megfelelően működik.
Az arter97 féle cm12-t használtam már eddig is kb. január óta. Egyre jobb lett. Most úgy gondolom adok az újdonságnak is egy lehetőséget.
A custom romok felrakásához TWRP recovery ajánlott. Ezektől pedig a knox 0x1 lesz. -
Carline
őstag
válasz
WOT-H-A-C #52687 üzenetére
Nekem is download módban ott egy sor, melyben a write protection enabled szöveg van, de tökéletesen fel tudok rakni a telóra recovery-t, modemet, stb..
Szóval nem az lehet a probléma.
Hogy mi? Sajnos passzolom.
A szokásos odin verzió, drivel, kábel, download mód megvoltak. -
Carline
őstag
válasz
WOT-H-A-C #52683 üzenetére
A lolli felrakásához az Odin 3.09 verziót ajánlják.
Ha az Odin bal felső sarkában megjelenik a telefon rádugása után ID: COM alatt kéken egy COMxx felirat akkor rendben van a driver is.Az odin használatához ki kell kapcsolnod a telefont, majd a hangerő le + menü + power gombbal bekapcsolni és a megjelenő képernyőnél hangerő fel gombbal belépni a download módba.
-
Carline
őstag
válasz
tomiivagyok #52604 üzenetére
T-mobile infó: [link]
-
Carline
őstag
válasz
felixo #52201 üzenetére
Érdekesen fordíthatták a samsungos szöveget.
Itt az áll, hogy 5.0 rendszerre frissítve legalább 950MB-tal csökken a szabad memória mennyisége.
Ha úgy lenne ahogy írják 2-300MB maradna szabad.Nem az lett volna a megfelelő ha azt írják, hogy legalább 950MB-ra csökken a szabad memória mennyisége?
-
Carline
őstag
válasz
migabi24 #51402 üzenetére
Nekem 4.3-as bootloader van a telón (i9506) és az arter97 féle CM12-t használom december eleje óta a telefonomon.
Az elején voltak gyerekbetegségei a romnak, de mostanra elég szépen javították a hibákat.
Üzemidőben is jó a CM12. Régebben tettem fel kijelzőidőt tartalmazó képernyőképet.
Egyes egyedül, ha lassított felvételt akarok csinálni, akkor tolom vissza a lementett 4.3 romot, mert csak gyári rommal érhető el a moddolt kamera amivel azt meg lehet csinálni. Bár ez csak 1x fordult elő, hogy kellett. -
Carline
őstag
válasz
mzsolty #51388 üzenetére
Amit te keresel akkor az a powerbank.
Ezer meg egyféle van.
Én a telefonhoz kaptam a Telekomtól egy 4400mAh Thumbox nevűt. Az S4-et 5%-ról 100%-ig feltolja elég gyorsan a 2.1A töltőágon. Ami marad benne töltés az még a lányom kisebb energiaigényű kínai telefonján tölt kb. 30%-ot.
Nekem ez bevált. -
Carline
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot a közelmúlt eseményei miatt (flame, OFF, személyeskedés, stb.) gyakrabban ellenőrizzük, nem érdemes itt (s persze máshol sem) a szabályokat megszegni, különösen a visszaesőknek!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest