Hirdetés
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- iPhone topik
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
-
Mobilarena
Samsung Galaxy Note9 - stylus-szimbólum
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Anulu79
addikt
Tud olyat a készülék, hogy egy adott időben mérje a felhasznált internet adatot? Na ezt jól leírtam.
Az lenne a lényeg, hogy le szeretném mérni, hogy pl. mekkora adatforgalmat generál egy app. Arra gondolok, hogy elindítom a mérést aztán majd amiko végeztem vele megállitom és kiirja az app, hogy ez idő alatt mekkora adatforgalmat generált.Remélem, hogy nem voltam nagyon kusza!
-
Soulfly842
addikt
válasz
johnnyjungle
üzenetére
Mondom: más szolgáltatónál ne számolj VoLTE-vel egyelőre. Max digimobile-on van egy valamilyen, de van aki nagyvároson kívül is használni akarja...
(jó-jó, tudom néhány kisebb településen is megy az)Ha akarod tudok olyan céget, aki már több ezer m2-es csarnokba is épített ki 4G-t a kültérről behozva a jelet, de az pár száz E lesz.
Lefedettséget érintő hibabejelentés-hez ragaszkodj a T-nél, ha többen használjátok egy helyen, akkor a T a legrugralmasabb a piacon abban (más semmilyen szinten nem nyitott erre konkrétan
), hogy saját ktg-re megoldja a problémát neked. -
johnnyjungle
tag
válasz
Soulfly842
üzenetére
Igen, a VOWIFI lenne a lényeg...
Mai napig nem veri nagydobra a technológiát egyik szolgáltató sem, pedig a digi helyében erre (is) építenék marketinget... "Nincs térerő? Adunk netet és mellé otthoni/irodai/stb lefedettséget (wifivel)! "
10 laikus céges ügyfélből mondjuk 5 hallott a Volte-ról (de keveri az lte-vel a fogalmat) és max 1 a vowifi-ről. És nem találok olyant, akinek felajánlotta volna a szolgáltatója (magától, a három nagy bármelyike), hogy beállítja neki a vowifit. Én teszem meg ahol van rá mód...@MaCS_70: elnézést, azt hittem viccelődsz. Fentebb mindent leírtak közben, de vowifi a lényege, hogy egy pincéből is tudok telefonálni, ha fent van wifi (olyan, mint a voip). Bekapcsolod az airplane módot, majd vissza a wifit és tudsz telefonálni.
-
válasz
Soulfly842
üzenetére
Világos, ez sok mindent megmagyarázott VoLTE-ügyben!
Köszönettel: MaCS
-
Soulfly842
addikt
válasz
MaCS_70
üzenetére
Az okát se feltétlenül a minőségben keresd. Vannak olyan területek pl. ahol a 2G vagy 3G vagylagos, de a 4G működik. Ezeken területeken, amikor VoLTE nélkül akar telefonálni az ember akkor leváltana a térerő a normál hívásoknak megfelelően, mivel alap esetben a 4G-n beszélgetést nem lehet folytatni - csak VoLTE-vel.
Most ez még helyspecifikus, de idővel egyre több ilyen hely is lehet. Ahogy a fenti írásban is írtam a 3G pl. fokozatosan lekapcsolásra kerül bizonyos szolgáltatóknál. A régi technológiák elavulttá válnak, a megoldásokat ki kell váltani, a régi frekvenciáktól akár meg is szabadulni.
Így egyre több ilyen hely lehet.
Amiben még jelentős differencia van: a hívások felépülési ideje. Hagyományos hálózatokon sokszoros a hívás felépülési idő. Sokszor egyébként abban látok a 'technológiák közötti szakadékot', h a régi kényelmi szolgáltatásokra nem készültek fel még a hálózatok. Ilyen pl. a hívásértesítő a telekomnál Foglaltság esetén, A VoLTE-vel egymást kizáróak. Vagy ha hív az ember valakit sokszor tapasztaltam már, hogy nem voltak meg ugyanazok a bemondások (ezt Telenor VoLTE-vel tapasztaltam), mint a hagyományos hívásnál (A hívott szám pillanatnyilag nem elérhető, stb.). Csak hosszú pauza, csend és hívásbontás.
Gyakorlati haszna tehát nem csak az egyéni felhasználás szintjén lesz, hanem a jövőre nézve is.
-
válasz
Soulfly842
üzenetére
Köszönöm!
A VoWifi mondjuk még nem jött szembe, bár sokkal izgalmasabbnak tűnik, mint a VoLTE.
A VoLTE meg ugye aktív (Vodafone), és a jelek szerint szerencsés vagyok, hogy a normál szolgáltatás is annyira jó, hogy nem érzem a különbséget.
MaCS
-
Soulfly842
addikt
válasz
johnnyjungle
üzenetére
Ha gondolod, akkor gyorsan eloszlatom ezt - úgy hogy mindhárom szolgáltatónál dolgoztam már (van ahol üzleti partnerként, de értékesítésben és sok egyedi tapasztalatot láttam, hallottam).
1, VoWifi csak a T-nél van, ha mégis - a jelenlegi tudásomhoz képest - változott/változna és már van/lesz a Vodánál is, akkor is a kezdeti életútján még több lesz vele a hiba (nem is olyan régen még nem volt... csak a minibázisok értékesítését próbálják folyamatosan tolni a KKV szektorban is, ami szerintem vicces (ez is szélessávú netről saját hókamókával ad térerőt, ott ahol nincs - de sokan panaszkodnak arra is)).
2, valid, h. az 5G miatt vannak finomhangolásban anomáliák, fokozatosan készítenek elő mindent és a 3G-t is lefogják kapcsolni.
3, Az emiatti kisebb anomáliák igazából előütemzett karbantartások. S biztos, hogy vannak priorizálások is ehhez kapcsolódóan, lehet, h. mást is érint pl. Vowifi? (ehhez kapcsolódóan technikailag kevés vagyok
)
4, Ezek a tervezett karbantartások Bp-n kívül mindenkit akár egyszerre is érinthetnek, hiszen a 800MHz-n a fejlesztéseket a Telekom és a Telenor megosztotta korábban Kelet-mo T hálózat, azt adja tovább, Ny Magyarország Telenor javarészt, azt adja tovább. Nyilván kisebb-nagyobb eltérések ezen kívül jócskán lehetnek.
5, bármilyen jó is a Vodafone marketingje, gyakorlatilag a három szolgáltató közül ő az egyetlen, aki úgy kommunnikálja az országos nagyon nagy lefedettségi százalékát (a másik két szolgáltató országos lefedettséget kommunikál... ), hogy a lakott területekhez képest. Személyes tapasztalatom inkább ÉK, K Mo-val van, ill. határok környékén és határvidékeken - labdába se rúg sokszor a lefedettség a másik két szolgáltatóval. Még sokszor az autópályán is gondokba ütköznek a sokat ingázók vele.A közelmúltban tárgyaltam egyébként helyi vadásztársaság egy nagy kutyájával, akinek a térerő volt a legfontosabb. Kapott tesztkártyát, jelenleg Telekomos volt, elküldte a vadászokat tesztelni az erdőkbe rohadt nagy területen (még a zemplénbe is)
Mondta, hogy a vodafone-os minőséggel tisztában van, ne is nevetessék ki vele, de arra jutott végül, hogy voltak kisebb eltérések (ahol a T-jó, de a Telenor nem, ill fordítva is!), de a kettő hasonló.Gyakorlati haszna? Van annak jócskán. Sok esetben lakossági ügyfeleknél is, akkor is ha alapban a kültéri jelerősség hibátlan lenne... Elég egy jó k is vályog ház, egy kis vasbeton, lemeztető, vagy erdős árnyékolás és mindjárt újraértelmezi az ember a gyakorlati hasznát a VoWifi-nek.
Ipari vagy kkv szektorban meg nem is kérdés. Világ végi telephelyek, csarnokok vasszerkezettel, árnyékoló tetőszerk-vel, rohadt nagy cégek technikai ellehetetlenédését ki lehet ki lehet küszöbölni így VoWifi-vel... (Hasonló rendszert ha kiépítenének önköltségen, vagy egy ~2000m2-es csarnokra jó pár millióra is rúghatna)...
Összegezve: Jó neked a T, emiatt ne válts

-
válasz
TODI1111
üzenetére
Köszönöm!
Az elmélettel ennyire, és talán egy kicsit jobban is tisztában vagyok -- bár akadnak azért erősen bizonytalan területek. (Még pár évvel a bevezetése előtt beszélt erről sokat egy hálózati mérnök barátom, és a jelek szerint nem avult el az akkori tudás.)
A nagy kérdés számomra (alapvetően csak kíváncsiságból) az, hogy ez a gyakorlatban mennyire működik jól, érezhetően. Csak mert én személyesen nem tapasztalok különbséget a régimódi használattal szemben.
-
válasz
johnnyjungle
üzenetére
Nem humorizál.
Tényleg kíváncsi vagyok rá, hogy miért olyan jó ez. A Note9-esen a Vodafone hálózatán folyamatosan látom a VoLTE jelét, a Note4-esen meg nyilván nem. Mégsem érzek különbséget a kettő között.
MaCS
-
thedarkfox
senior tag
válasz
johnnyjungle
üzenetére
Szerintem nem, de most túl álmos vagyok neki válaszolni.

-
válasz
johnnyjungle
üzenetére
Ez már régen piszkálja a csőrömet, úgyhogy ideje megkérdezni:
Pontosan mi az a VoiceOverLTE/Wifi, és mi a jeletőségük?
-
gerner1
nagyúr
válasz
johnnyjungle
üzenetére
Segítek egy picit.

A teljesség igénye nélkül, gyorskereséssel, itt van 3db poszt, OFF márka topikjából LINK / LINK / LINK
-Akkor, ezek szerint "plö" az Apple is sáros???... - De, ugyan ilyenek vannak pl a "Hüvely"-es topikokban is. Érdemes keresni 7-9-nél több helyen, mert egészen más lesz a "kép"...Aztán, itt van ez: LINK .. Ezzel meg az helyzet, hogy amit a megjelénsekori dátum alatt olvasni lehet, az igaz "ma" is. De helytálló lesz mindaddig, amíg be nem fejezik az 5G kiépítését. (pszt: a másik két szolgáltató sem éppen szeplőtlen...), én tudok olyan helyet (voda), ahol ilyen problémák legalább 5 hónapja fenn állnak (de, a user -ek visszacsatolása a legtöbb helyen az, hogy a "Té" -nél ~3-5 hét és megszűnnek ezek a 'gondok').
+ Lehetne sorolni, hogy pont az emlegetett "Té", az 5G kiép.-vel egyidőben, megszünteti a 3G -t. Vagy éppen (bármelyik szolgáltató) ha úgy tartja 'kedvük', akkor "csak úgy" ⇒megszüntetnek bázisállomást (igen, ilyenekről is vannak cikkek...), természetesen a korábban azzal a toronnyal ellátott területen élőket, erről, nem értesítve....
Szóval, ne csüggedj, más(ok) is rajt van(nak) a "hosszú-csöcsön". Ilyenek miatt nem biztos, hogy mindjárt azt érdemes "annullálni", ami éppen a kezedben van...
-
johnnyjungle
tag
válasz
gerner1
üzenetére
Köszönöm válaszod!
Nincsenek hiteles "info-forrásaim", hiszen mindenki mossa kezeit, legyen az aTelekom vagy Samsung. Az origo az, h minden hiba user error, hiszen ők mindent jól csinálnak - ebből kell aztán javítanom a call centeresekkel folytatott asszertív kommunikációval - akik előtt le a kalappal emberileg, persze az adjIstenen múlik a fogadj is. Ten

Nem vagyok antiglobalista, hiszen multiban nevelkedtem és sokat tanultam (és vagyok ma magam is ügyfélszolga), de ennél jobban idegesít az egymásra mutogatás "corporate" szinten, aminek a user esik áldozatául. Aztán frusztráltságában ő is mutogat, evvan
Értem, hogy vannak dolgok, amiket hivatalosan nem lehet bevallani/bevállalni, és most már azt is értem, hogy egy évvel ezelőtt a kisvállalati csomagommal miért kellett 3x telefonáljak a Tének, hogy - most figyelj - engedélyezzék a voltét (ezt a fogalmat így nem mondták ki persze). Félreérthető voltam, mert A Samut ott hibáztattam, amikor kimegyek a kertbe és az eszköz okosan válthatna vowifi és volte között, ehelyett újra kell tárcsáznom és megkérdeznem "meddig hallottál, Laci?" - de technikailag szemmel láthatóan nem vagyok úgy képben, mint te, simán lehet, h ezt a torony, stb nem tudja lekezelni, nem az eszköz.
A T-t meg ajánlom az ügyfeleimnek (szemben a másik kettővel), hiszen flotta közvetíttéssel is foglalkozom, és ebből a helyzetből profitálok is, mint állatorvosi ló...
Továbbra is frusztrált vagyok, hogy életem legjobb telefonját cseréljem le, vagy a szolgáltatót, illetve költözzek el
Azért az kicsit kickback nem, hogy mióta ez a telefonom van, alig használok gépet (mailekre válaszolok, ill. a google ökoban dolgozom) és ha megkérdezik, milyen (m,a már nem kérdezik), azt mondom, zseniális, csak telefonálni nem lehet vele rendesen 
Üdv,
-
gerner1
nagyúr
válasz
johnnyjungle
üzenetére
"Kiderült, h van VOLTE-m csak az ikon nincs a T-nél (újabb hívás közben derült ki).
vowifi bekavar a volte-be, ami gyanús, hogy az idióta samsung miatt van, nem T."
- Nem. Nem a Samsung az oka, és ezt te is borítékolhatod.Érdemes lenne első körben az infó forrásokat lecserélni, illetve az "infó-merítést" szélesebbre venni. Utána, számodra is körvonalazódna, hogy az 5G rendszer kiépítés miatt vannak kvázi ugyan azok az anomáliák, mint amikor anno a 4G -t építették ki a szolgáltatók.
Továbbá, más készülékek tulajdonosai is beszámoltak (a topikjaikban ) hasonlókról (többek közt ez az egyik, amiért mindjárt -primer körben- megborul hogy "ez+az a mobil-gyártó" tehet róla, stb...)Itt a topikban sem te vagy az első ezzel a problémakörrel. Keress rá, plö: apaszka járt hasonlóképp tavaly ősszel, és az Ő esetében számos "egyéb" infő forrás is ide lett emelve...
-
johnnyjungle
tag
Köszi mindenkinek a segítő hozzállást!
Flottás a szám, igen.
Kiderült, h van VOLTE-m csak az ikon nincs a T-nél (újabb hívás közben derült ki).
vowifi bekavar a volte-be, ami gyanús, hogy az idióta samsung miatt van, nem T.
T-s technikus most legutóbb képben volt, de precedens esetet nem ismer.
Továbbra is gond, h nem hallanak, ha a wifi kapcsolat aktív a telefonon, hiába van mobiladatra állítva a prioritás. Ezért, gondolom már, h a Samu a béna, mert ha kimegyek a kertbe és megszakad a wifi adatkapocs, a béna szoftver nem áll át a 4G-s kapcsolatra, hiába aktív...
Kezd elegem lenni a Samsungból is már, pedig ezt a telefont lelkismeretesen összerakták, csak ne lenne ennyi corportate bullshit a háttérben
-
gerner1
nagyúr
Az OTA szerverek, elkezdték osztani XEH - ra is a legújabb OXM update -et. Bizt.szint. 2021.01.01.
Mivel BL szint is változik ezzel, ezért, erről nem lehet visszatérni a "mostanira" sem.
-
tothak
tag
válasz
johnnyjungle
üzenetére
Hasonló tünetek voltak nálam is. VoLTE felirat nincs és nem is lesz, mert a Telekom szerintem nem ad olyan jelet a telefonnak. Ettől függetlenül ha hibás közben megmarad a 4g, akkor (elvileg) azon vagy.
Nekem a bejövő hívás esetén nem hallanak probléma azzal oldódott meg, hogy kikapcsoltattam központilag a VoWifi-t. A te "konfigurációdban" félek tőle, hogy nincs megoldás a problémára, csak a szolgáltatóváltás. Én most jöttem át Vodafone-tól, de amint letelt az 1 év hűség, rögtön menni fogok tovább/vissza Telenor-hoz. Eddig ők voltak számomra a legstabilabbak. -
Soulfly842
addikt
válasz
johnnyjungle
üzenetére
Telekomos ügyfélszolgálaton dolgoztam nagyon sokáig. ~2 éve jöttem el onnan. Az nem lehet, hogy valami egyedi dolgozói flottában van pl. a csomagod? Amikor eljöttem azok még nem voltak VoLTE képesek többségükben(Gondolom a telemátrix-val és sok mindennel nehezebb összehozni). Nem tudom, hogy változott-e ez azóta.
-
gerner1
nagyúr
válasz
johnnyjungle
üzenetére
thedarkfox, az egyik felvetésedre már leírta a lényeget.
Ami a hívásproblémákat illeti: azok -szerintem- nálad is "önmagától" meg fog szűnni, az első észleléstől számított kb ~3-5 hét elteltével. Amit addig lehet tenni ezek ellen: VoWiFi kikapcs + VoLTE kikapcs + átmenetileg 2G re állítani a készüléket (igen, láttam hogy írtad, hogy gyér a térerő ...⇒ezért használnád a VoWiFi -t...).
-
gerner1
nagyúr
válasz
thedarkfox
üzenetére
Így van.👍 Telekom -os SiM kártyával + ODX firmware -rel (ebben van benne a TMH..) nincsen VoLTE ikon. A "HD hívás" felirat pedig, gyakran nem helytálló, ha a vonal másik végén pl 2G -n van a készülék, akkor is kiírja, de attól még arra a hívásra nem lesz igaz a "HD minőség" egyik oldalon se.
-
thedarkfox
senior tag
válasz
johnnyjungle
üzenetére
XEH vagy TMH régiókódos a szoftver?most vettem észre t-s frissítéssel megy tehát TMH
Telekomnál ha jól rémlik nem mutatja a TMH-s romnál a volte kapcsolatot, de attól még él (hívás közben nincs hd hívás felirat?). Egyszerűen tudod ellenőrizni, hogy megye-e: hívás közben nyiss meg egy böngészőt, ha megy akkor aktív a volte, ha nem akkor levált 2/3g-re. -
johnnyjungle
tag
Kétéves N960F, aktuális Telekom frissítésekkel mindig.
Egy éve szenvedek a Volte és vowifi ügyében.
Telekomnál engedélyezve, eszközön engedélyezve, mégis problémás, akár a mobiladaton keresztüli prioritás ON, akár a wifin...
Van, hogy ki sem csöng itthon (vowifi prioritás, mert szar a térerő), vagy, hogy a hívő azt látja, csörög nálam hármat és kinyomom (nálam semmi nem látszik ebből). Van, hogy ha hívnak és wifin van a telefon, nem hallanak (a beállítások között a Mobil adat prioritás ON). Ha wifi kikapcs és visszahívom, már hallanak.
Airplane módban, bekapcsolt wifivel tudok hívást indítani és néha fogadni is (ha a menüben nem a Volte van priorizálva..).Tegnap este jött meg az eszem és beletettem egy Telenoros sim-et és jé, megjelent a statusbar-on a Volte jel. Telekom simm-el ilyet nem látok, csak a vowifit, amikor úgy állítom be, hogy azt használjam. Ha wifi és vowifi off, nem látok fent Volte piktogramot, mint a Telenoros sim-el. Tesztelni még nem volt lehetőségem, hogy összezavarodik-é a Telenoroson is, ha vowifi és Volte együtt aktív.
Másnál rendesen megy a Telekomon a Volte, ill. ott van a Volte logo fent, vagy Telekom esetében nincs is Volte jelölés? [kép]
Egyáltalán, lejet hinni T-nek, hogy ha bekapcsoljak a Volte-t adott számra, az tényleg működik? Szerintem vaj van a fülük mögött, mert ahányszor beszélek technikussal, teszi a hülyét...
-
seger
addikt
Telekomnak jött a januári
-
Mercel
senior tag
válasz
Zita0821
üzenetére
Szia,
Nem írtad minek a frissítése készült el és került rá a mobilra. De gyanítom rendszerfrissítésre gondoltál.
Szerintem teljes biztonsági mentés és gyári állapotról induljon újra a történet.
2 év egy rakás frissítéssel akár két főverzió frissítésével, a rengeteg feltelepített, törölt appal amúgy is nagy idő egy Mobil életében, jót fog tenni a reset utáni új élet.
Arról nem beszélve, hogy így jóval hamarabb kiderülhet hogy valóban szoftver hibáról van e szó. -
Galaxy Store jelez egy Discord frissítést, de nem tudja végrehajtani. Azt írja távolítsam el a telepített verziót és akkor fel fog menni ez. Ha leszedem, a frissítés is eltűnik. Hogy lehetne kiiktatni? Más tapasztalta esetleg?
-
Somatom
veterán
válasz
gyuri81
üzenetére
Automatizálóval. Pl. Tasker, Macrodroid. Ezeknek a tudása beépülőkkel bővíthető. Rengeteg Tasker plugin létezik (Taskerrel vezérelhető alkalmazások). Ez egy "szabvány", a Macrodroid is kezeli a Tasker beépülőket. Mindkettőnek van itt topikja, ahol szívesen segítenek.
Illetve, a konkrét project -hez keress rá az "IFTTT Tasker", "smart hub Tasker", stb. kifejezésekre! Hirtelen egy, a témával foglalkozó Google csoportot találtam. -
gerner1
nagyúr
Voda (VDH) régióra, érkezett egy frissítés OTA -n. Biztonsági szint: 2021.01.01.
-
apaszka
veterán
válasz
MaCS_70
üzenetére
Ez a gond . Éjjel ne ébresssszen már!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ezért nem használok ilyen és hasonló appokat!
Pesze ez csak az én véleményem,de felesleges ezek használata! Nekem csak az! Ha valakinek bejön ->ámen!
Az én telóm aksija nagyon hamar behal! Talán már holnap!
Ezt mondom jó egy éve . Mivel naponta vacak QI töltön van itthon és a kocsiban egész nap!
Igaz már elmúlt 2 éves lenni,de szerintem hasonló a tudása mint annó újan!
Nem nézem mennyit tud még mert egész nap vagy a waze,és Spotify kombó megy ,vagy itthon van munkára fogva!
-
Somatom
veterán
De, én nem időzítésről beszéltem, hanem arról, hogy a telón futó automatizáló figyeli a töltöttséget és amikor az eléri a user által megadott értéket, akkor küld egy utasítást a dugaljnak, hogy kapcsolja ki az áramot. Az alsó küszöbértéknél pedig kapcsolja vissza. Pl. az IFTTT egy erre alkalmas szabvány.
-
Prien
addikt
válasz
MaCS_70
üzenetére
Na jó, de ez éjszaka nem játszik.
Én erre egy Blitzwolf okoskonnektort használok, éjjelre felteszem töltőre, a konnektort meg beprogramozom, hogy pl.2 óra múlva kapcsoljon ki. Így nem lesz töltőn egész éjjel a telefon.
Hátránya, hogy csak saccolni lehet a töltöttségi százalékot, a Note ugyan kiírja, mikorra töltődik fel, de az is csak egy kb.érték, ráadásul nem is 100%-ra töltöm én sem.De a fentebb említett szervizes akkucsere árakból kiindulva egyre kevésbé foglalkoztat már az akku. Használom és kész.
-
Prien
addikt
válasz
MaCS_70
üzenetére
A töltést leállítani nem tudja az app, csak értesít, de az éjszaka nem túl jó...
Nappal meg magadtól is le tudod venni a töltőről 80% körül.Mondjuk nem is erre, hanem az akku elhasználódásának figyelésére gondoltam. Ja és maga az applikáció is fogyaszt, a maga állandó ébrenlétével. Én ezért mellőztem.
-
m1lan
őstag
Az én akksimra még mindig 85%-ot ír az AccuBattery, pedig össze-vissza töltöm. Érdekes, hogy az első évben 15% elpárolgott belőle, azóta viszont semmi.
-
baani59
aktív tag
-
törölt tag
Úgy látom, a 21-es szériára se kell majd pénzt kidobni...
-
fulton
addikt
Van aki használ VPN-t a telón? Hogy tudnám beállítani azt, hogy ahányszor mobilnetre kapcsol, kapcsolódjon automatikusan a VPN hez is?
/Egyelőre sajnos csak manuálisan tudok kapcsolódni, magyarul be a menübe és kapcsolódás./
Előre is köszönöm! -
seger
addikt
válasz
Soulfly842
üzenetére
Mai napig használom a céges kártyám van benne.
-
OFF
csendes tag
Egy gondom vele. Valószínűleg azért, mert nem gyári tokot használok. A bőr fliptok néha megmozdítja az S-pent. Ilyenkor csipog a teló és érdeklődik: Meg van az S-pen?
Inkább ok nélkül riasszon, mint hogy ne riasszon... -
válasz
Soulfly842
üzenetére
Egyedül azt sajnálom a saját Note 9-ben, hogy nem ez a nagyobb verzió. Láttam már használtan nagyon szép darabokat remek pénzekért, de valamiért nehezen adnám a fejem a használt készülékre. Magamtól vennék, mert vigyázok rá ill. ha mégsem sikerült a megóvás, akkor korrekt felvilágosítást adok az esetleges hibákról, javításokról stb., de hallottam már érdekes sztorikat is.
megj.: egyébként nem vagyok sznob, szoktam használt cuccot venni a megfelelő forrásból, termékkategóriából, de teló esetén valamiért szkeptikus vagyok.
-
Zita0821
friss újonc
Sziasztok!:) Új vagyok itt, egy hiba miatt jöttem.

A férjem 2éves Note9-ese december óta furcsaságot produkál. Ha a kijelző elalszik és egyből visszakapcsolná, akkor halványak, fakók a színek, az egész kijelző. Ha vár a visszakapcsolással pár percet, akkor újra élénkek a színek. A Samsung ügyf.szolg. hosszú gondolkozás után azt mondta, hogy szoftverhiba, rákerült a frissítés, de rajta maradt a régi is. Állítsuk vissza a gyári beállításokat.
Lehet ezt másképp megjavítani?
Tudtok nekem ebben segíteni? -
apaszka
veterán
válasz
Soulfly842
üzenetére
Jó teló volt!. Sajnálom. Onnantól lett kivéve pár hasznos dolog a szériából..

-
Prien
addikt
válasz
Soulfly842
üzenetére
Nektek nem volt elrepedve a tollnál a kerete?
-
OFF
csendes tag
Sziasztok! Novemberben vásároltam - mint kiderült utolsó pillanatban a bezárás előtt - Turbado-nál egy új 8/512 Note 9-et. Nagyon szeretem a telót. Megváltás a céges iPhone X után az egésznapos üzemidő - sok telefonálás, FB, Messenger, netezés -. Esti lefekvésig eddig max 3x merült le 15% alá az akksija.
Gyors teló, azonnal csatlakozik minden párosított eszközhöz - ami az iPhone X-ről nem volt elmondható -.
Remélem sokáig tudom még használni, úgy mint Haverom aki Note 3-at nyüstöl a megjelenéstől mostanáig probléma nélkül! -
Somatom
veterán
Meg tudná vki mérni, hogy a Xiaomi Wireless töltőnek mekkora a golyómérete?
-
Capella
senior tag
válasz
fulton
üzenetére
A képernyőre ki tudsz rakni parancsikont a VPN-hez külső programmal.
A Playről telepíted az Activity Manager vagy a Quick Shortcut Maker appot. Ezt elindítva rákeresel vagy kiválasztod a Beállításokat, majd ráböksz. Ekkor megnyílik egész sok beállítási lehetőség. A végén lesz a VPN, ahhoz csinálsz egy parancsikont a programmal. -
fulton
addikt
Sziasztok
Azt szeretném megkérdezni, (android 8.1 fut rajta) van e lehetőség gyors beállító menühöz hozzá adni a VPN kapcsolót?. Van beállítva egy VPN a telefonomon, de hogy bekapcsoljam mindig be kell lépkedni a menübe, ami elég "mélyen" van. -
válasz
szilasz007
üzenetére
Köszönöm!
Megnézem a Gen8 (UFO) Civicben, ami szintén nagyon lapos szélvédős.
MaCS
-
szilasz007
aktív tag
válasz
MaCS_70
üzenetére
Szia!
Semmit nem zavart be. Inkább a szélvédő alatt, mint az A oszlop alatt. Mondjuk ez lehet az autó kialakításától függ. Nekem egy 2006-os priusom van, annak elöl egész szép lapos felülete van, egy szép hosszú, lapos szélvédő felette. Sőt, a nyári kánikulába hosszabb úton elő is fordult, hogy a töltést lekapcsolta, mert úgy érezte túlmelegszik. (Egyszer ki is kapcsolt). Ez volt 2 óra autópálya után. Ott megtanultam, hogy ha monoton szakaszra érek nyáron, akkor a kijelzőt inkább kikapcsolom, így nem volt semmi gond.
-
seger
addikt
Miért kapcsol vissza a BT? Kikapcsolom, aztán egyszercsak nézem, vissza van kapcsolva...
-
válasz
szilasz007
üzenetére
Köszönöm! Erre még nem is gondoltam!
Amúgy én is balkezes vagyok, úgyhogy a bal oldali elhelyezés nem is lenne rossz, de az A oszlop a GPS-nek nem kavar be? (Elvben mondjuk nem szabadna neki...)
-
szilasz007
aktív tag
válasz
MaCS_70
üzenetére
Én autóban ezt használom telefon tartónak: https://www.amazon.co.uk/gp/product/B07YFDHT1W.
Mágneses. Kapsz hozzá egy kis fém korongot, amit a tokra rá lehet cuppantani. Annak helyét be lehet úgy lőni egy kis ragasztó szalaggal kísérletezve, hogy a vezetékmentes töltést ne árnyékolja (alsó harmad, középen jó). Mágneses tartása meg nagyon stabil. Autóba USB-ről megy a töltés, otthon, Qi-s állványról.
Nekem flippes clearview tokkal ez lett a jó megoldás. Mondjuk én bal kezes vagyok, és autóban jobb helyen van nekem a telefon bal oldalt. Így ki tudom nyitni a flippet és belül az A oszlop meg tudja fogni. Ergo nem lifeg. Flippes tokkal autóban nem egyszerű

-
gerner1
nagyúr
válasz
petymeg
üzenetére
"A zsírtaszító réteg milyen tartós? Le fog kopni, ha tok nélkül használom?"
- Amennyiben a gyári "oleofób" rétegre gondolsz, akkor az elég tartós, ha normál használatot veszünk alapul, amellyel kizárjuk az azt esetlegesen károsító mechanikai, vegyi, stb hatásokat.
Ugyanakkor, ha pl (valamiért...) időközben "tönkre megy", akkor van opció, amellyel ez a réteg újra "maxos" lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverApró
! Tilos az FRP-lock témája, a warez, és az ezekkel kapcso-
latos segítségnyújtás továbbá a készülékfüggetlenítés nem hivatalos módon!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Cyberpunk 2077
- Gitáros topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Hardcore café
- Gumi és felni topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Robotporszívók
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- További aktív témák...
- Apple iPad 11Pro Wifi+Cell 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- AKCIÓ! 16" Lenovo IdeaPad 5 Pro 16" Ryzen 7 5800H 16GB 1TB QHD+ 1év gar.
- Apple iPhone 11 64GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új, Aktiválatlan iPhone 17 Pro Max (256 GB) (rendelhető)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Az lenne a lényeg, hogy le szeretném mérni, hogy pl. mekkora adatforgalmat generál egy app. Arra gondolok, hogy elindítom a mérést aztán majd amiko végeztem vele megállitom és kiirja az app, hogy ez idő alatt mekkora adatforgalmat generált.