- iOS alkalmazások
- Egyéves Gemini AI Pro a Google-től a magyar egyetemistáknak is
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Nem lesz iPhone 19
- 2.1-es Bose sztereó hangrendszer a Redmi K90 Pro Maxban
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- 175 fotó, amit a Vivo X300 és X300 Pro kameráival készítettem
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Samsung Galaxy Note9 - stylus-szimbólum
Új hozzászólás Aktív témák
-
gthomma
senior tag
Első akkubattery mérés 79%-os aksi. Ez bizony már hulladék
-
gerner1
nagyúr
válasz
riotech81 #20992 üzenetére
Milyen -ezt- ellenőrző lépéseket tettél eddig [pl: tárcsázóba a *#0*# ⇒LOOPBACK: milyen eredményt ad (?), .... - a jelenlegei 5G -s hálózatfejlesztések kapcsán: a fallback lehetőségét+ ezekkel együtt járó lehetséges hibák lehetőségét vizsgáltad-e, stb, stb... ]. Illetve, milyen karbantartó műveleteket végeztél eddig, és azok valamelyike (pl: Recovery alatt "wipe cache partition" ...), mikor volt utoljára ?
-
gthomma
senior tag
Sziasztok! Ma szálltam fel a Note 9 vonatra, egy 8/512 verzióval, az aksi állapotát az akkubattery hány mérés után tudja kb közelítőleg megmutatni, illetve van-e lehetőség nem rootolt telefonon a töltő bedugások számának megtekintésére ?
(Meguntam az utánzatokat, igazi Notera vágytam)
-
riotech81
csendes tag
Sziasztok!
Mikrofon problémám van. Ha engem hívnak akkor engem nem hallanak, de ha visszahívom akkor minden rendben van. Azt hiszem, hogy volt már ez téma itt, csak nem találom. Van rá valami megoldás? Olyan rossz mindenkit visszahívni
-
fulton
addikt
Sziasztok
Találkozott már valaki azzal a hibajelenséggel hogy: használom a dex et, es reseteltem a telefont anélkül hogy leválasztottam volna a dex kábelt. Ujra indítás utan már csak ez fogadott es természetesen a dex sem a képernyő tükrőzés nem választható/nem működik.
Telefon reset, es telefon beállításainak visszaállátása megvolt de semmi. -
-
-
-
-
-
válasz
Somatom #20975 üzenetére
Ezeket:
egy Unicorn Beetle Pro strapa tok
egy kínai no name üvegfólia,
egy Spigen Neo Hybrid tok
egy gyári gumiszerű Cover (ez borzalmas, Note8 -hoz volt hasonló egykor, egy idő után ragacsossá válik a gumifelület rajta)
egy original Whitestone Dome Glass UV készletvalamint jóáron ezeket megvettem pluszban:
* egy 15W-os Kuulaa Fast Wireless asztali Wireless töltőt (KL-ZJ01),
* egy Baseus motoros autós Wireless tartót/töltőt (Rock-solid vehicle Mounted Holder Wireless Charger). -
-
-
-
-
-
-
-
Somatom
veterán
válasz
Arageus #20962 üzenetére
Köszi! Megvan. Az volt a hiba, hogy a kijelölés mód lasszón volt, nem négyzeten.
Oldman2:
Sztem gyenge. Legalábbis ahhoz képest, hogy legtöbbször írásra nem épp ideális körülmények között készülnek ezek a jegyzetek. Ez arra való, hogy mondjuk hívás közben gyorsan lejegyzetelj egy címet, telefonszámot, stb. Masszív jegyzetelésre nem alkalmas. Billentyűzettel gyorsabb vagyok. Ettől még hasznosnak tartom a tollat. Fínom kijelölésekhez (pl. képszerkesztés) nagyon jó. -
Arageus
tag
válasz
Somatom #20961 üzenetére
Lezárt kijelzős jegyzetnél a kézirás átalakítására gondolsz?
Megnyitod Samsung Notes-ban a jegyzetet
Szerkesztés
majd lent eszközöknél Kijelölés (kis szaggatot vonalas négyzet)
Kijelölöd az írásod
Ekkor bekeretezi és a felette megjelenő plusz menüknél 3 pötty -> Átalakítás szöveggé.Sajnos ha az spennel írt szöveg ferde (pl fekvő módban írtál kikapcsolt kijelzőre és ezért), akkor nehezebben vagy nem ismeri fel szövegként, és ilyen szöveget elfordítani sem enged (micsoda hülyeség, miközben minden mást lehet fordítani, nahmindegy)
-
Somatom
veterán
válasz
Oldman2 #20960 üzenetére
Nem tudom, mert nem találom a funkciót. Olyat találtam, hogy "S-Pen szövegbevitel", de az minden szónál átalakít. Elég idegesítő. Nem tudom, hogy kell mondjuk egy lezárt kijelzőre írt kézírásos szöveget beolvastatni. Talán vki tudja a tutit és akkor ki tudom próbálni.
-
-
Prien
addikt
válasz
susa03 #20942 üzenetére
2 kártyával nagyon merül, egyszerűen ez ilyen.
Én is gondolkozom akku cserén, bár nemrég volt itt téma, hogy otthon se nagy kunszt kicserélni.Ami mégis elbizonytalanít, hogy utána is ugyanez lenne, merülne.
Az akku cserélvel jelenleg kb.10% kapacitást lehetne nyerni, kiindulva, hogy most 83%-nak látja az accubattery, de az újnál se mutatna 100%-ot úgysem. Ráadásul nem is egy mérőműszer az app.
Sok funkció, toll érzékelés, 2 SIM, stb. Most töltőtől töltőig használom, itthon, munkahelyen, mindenhol van már töltő. Ez van, ez ilyen.
Ha a jelenlegi kínálat csúcsát, az S21 Ultrát nézzük az 5 ezres akkujával is hasonló a helyzet üzemidőben.
A plusz akku kapacitást "megeszi" a 120Hz ,meg a nagyobb kijelző még a takarékosabb procival is. -
A graf alapjan pedig 100%-os toltottsegnel tenyleg a kb 85%-ot jelento 3400 mAh-ra ulnek ra az ertekek.
Fene tudja, lehet az elejetol nalad alulkalulalta volna az akkori 85%-os allapotot?
Az biztos, hogy egy eves hasznalat mellett en meg nem lattam, hogy ne lett volna capacity drop az app-ban.
-
Somatom
veterán
válasz
MaCS_70 #20955 üzenetére
Ha jól emlékszem, akkor amúgy is használsz már automatizálót. A BT eszköz csatlakozási eseményre indíts egy média stop műveletet. Nem egy elegáns megoldás, de az X -edik alkalommal felcsendülő Last Christmas -szal ellentétben legalább nem okozhat hardveres károsodást.
-
Be kell ismernem, a Samsung hanglejátszója legyőzött... Bármit is ügyeskedek, amint meglátja az autót vagy újabban egy 1600 forintos BT hangszórót, elkezdi játszani a karácsonyi dalokat onnan, ahol legutóbb abbahagyta. Függetlenül attól, hogy szándékosan egyébként teljesen más tartalmat játszottam le vele.
A kapcsolódáskor lejátszás opciót vagy ötször be-kikapcsoltam, nem befolyásolja a működést.
Most éppen a "Last Christmas" megy, pár másodperces részletekben, kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a következő...
MaCS
-
m1lan
őstag
-
Nem tudom, nekem eddig az osszes telefonom eseten elegge megbizhatoan mutatta az eletciklus alakulasat.
Termeszetesen ettol meg nem er fel egy hitelesitett muszeres meressel.Amugy nem lehetetlen a 85%-on valo stagnalas, baratnom 3 eves S8-a 83%-on van, ugy hogy nagyon durvan van mindig csutkara meritve es fullra toltve
Dobsz egy kepet az app health tab-jarol?
-
m1lan
őstag
Április 27-én múlt el egy éve, hogy kifizettem a Pro verziót, azóta folyamatosan használatban van. Tavaly ilyenkor 85%-os volt az akkumulátorom az app szerint, és most is annyit ír 586 ciklus figyelembevételével.
Szerintem nem sokat ér. Az utóbbi 1 évben elég intenzíven használtam a telefont, sokkal gyakrabban is töltöttem, mint az első 1 évben, mégsem romlott még 1%-ot sem az akkumulátor állapota. Ilyen szerintem nincsen.
-
válasz
susa03 #20944 üzenetére
Igen, napi szinten, mondjuk en elegge intenziven hasznalom a keszuleket. A kek grafikon mutatja a toltesi ciklusokhoz kapcsolodo "elhasznalodasi" erteket. Amelyik reszen azt latod januartol, hogy csak 0.3 az egy tolteshez kapcsolodo elhasznalodas, ott csak 85%-ig toltottem a 100% helyett. A keszulek lenyegeben mult ev julius vegen lett teljesen szerviz altal cserelve, igy az akku is onnan kezdve uj, uj allapotaban az alkalmazas kb 93%-osnak jelezte, azota, azaz 9 honap alatt vesztett kb 3%-ot a kapacitasabol.
-
Somatom
veterán
válasz
Oldman2 #20947 üzenetére
Kipróbáltam. Lehet, hogy én vagyok a béna, de nem jöttem rá, hogy hogyan kéne ezt használni. Úgy nem lehet jegyzetelni, hogy a levegőben egyensúlyoz az ember. Letettem a telót az asztalra, fekvő nézetben. Nekiálltam volna írni úgy, mintha egy papírra írnék, de mielőtt a toll elérhette volna a kijelzőt, a letámasztott kézélem megérintette a home -ot és jegyzet app huss.
-
-
-
susa03
csendes tag
Sziasztok! Nem tud valaki egy használható akkumulátor tesztelő programot? (Ingyenes jobb lenne
) Azt vettem észre, hogy jobban merül a készülék mint eddig. Természetesen nincs beragadt program és mindig ugyanazokat használom. Két kártya lóg a hálózaton és kb 2 km-re vagyok a toronytól így nem épp ideális térerő szempontjából. Napi 2 óra "folyamatos" kijelző idővel 20-24 órát bír ki. Emiatt vacilálok, hogy elküldjem akkumulátorcserére, mert ennél jobb telót még nem találtam. Köszönöm!
-
válasz
thedarkfox #20940 üzenetére
Részemről semmi baj, erény elismerni, ha tévedtünk, az internet arctalan világában meg főleg.
-
Elég csak egy normálisabb webshopot megnézni, ott a 3 év a 250+ készülékeknél.
-
válasz
thedarkfox #20935 üzenetére
A "kis kék számok"-nak semmi közük a melléklethez, javaslom kattints rá a "kis kék számokra"
.... és szerintem tartsd magad inkább távol bárminemű hivatalos dokumentum/szöveg értelmezésétől....
A fórumtól ne, szórakoztató mikor valaki teljes meggyőződéssel harsog valami hülyeséget, persze csak addig vicces, amíg másokat nem próbál meg a marhaságaival félrevezetni....
-
m1lan
őstag
válasz
thedarkfox #20933 üzenetére
Szólj a forgalmazóknak is, hogy félreértették a jogszabályt. A Telekom weboldala szerint a Galaxy A02s 1 év, a Galaxy A52 5G 2 év, a Galaxy S21 Ultra 5G pedig 3 év teljeskörű garanciával kapható a korábbi 1 év (+1 év kiterjesztett) helyett. Apple termékekre mindig 1 év (világgarancia) járt, az SE (2020)-ra most 2 évet adnak, a 12 Pro Maxra pedig 3 évet. A Media Markt a jogszabály bevezetése/módosítása előtt feltüntette a pontos garanciaidőt, most a telefonok adatlapján a 3 sáv ismertetése látható.
-
thedarkfox
senior tag
Na akkor utoljára énis segítek aztán befogom a billentyűzetem.
Ismerem a jogszabályokat/kormányreneleteket stb...
Az indexelést a hivatkozást és A BEKEZDÉST IS. Amire TE hivatkozol:
1. Paragrafus ¹ (1) bekezdés blablabla...A felső kis kék ¹-es a MELLÉKLET ELSŐ PONTJA A 37 PONTOS MELLÉKLETBŐL (indexszám)
A mellette lévő (1)-es az adott Paragrafus ELSŐ BEKEZDÉSE!
TEHÁT NEM A MELLÉKLET ESLŐ PONTJA!Biztos nálam van baj a vezérlőben?
Én kérek elnézést. -
válasz
thedarkfox #20933 üzenetére
Hát ha nem tudsz egy ennyire egyszerű jogszabályt értlemezni (nem is a jogszabályt, de még a formai felépítését és indexeléset SEM) akkor szerintem is hanyagold a dolgot, nem hogy még te próbálj másokat "hasznos" fals információkkal ellátni..
Utoljára próbálok neked egy kis fényt gyújtani:
A 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendeletnek van 1, azaz EGY darab melléklete, 37 alponttal.
Ez annyit tesz, hogy az Első számú (és egyben egyetlen melléklet) mind a 37 pontjában felsorolt termékkörre vonatkozik az első paragrafus.....Sikerült felfogni, vagy még mindig baj van a vezérlőben?
-
thedarkfox
senior tag
válasz
gerner1 #20928 üzenetére
És Pug fórumtársak, ne kioktatásnak vegyétek, nem szokásom (najó de az, ilyen a természetem
) de nem veletek szembe! Csak a félreértések elkerülése végett írtam, segítő szándékkal.
(és hogy ne írjunk hülyeségeket
)
Az előző hszt. már nem tudtam szerkeszteni, sorry.Szerk:
Áhh látom meddő vita
Nemszóltam semmitse.... -
válasz
thedarkfox #20930 üzenetére
Segítek, egy melléklet van összesen és annak vannak különbőz pontjai (szám szerint 37)
Az adott mellékletben felsorolt összes termékkör tartós fogyasztási cikk. Remélem így már sikerül értelmezned...
-
gerner1
nagyúr
válasz
thedarkfox #20930 üzenetére
Mindegy meddig próbáljuk 'rágni', mert a telefonokra is vonatkozik. Nem véletlen, hogy a Samu web felületén is megváltoztak a kiírt "időtartamok"..
Ezzel kapcsolatban, engem plö más "zavar" (hogy mi-minek is van most nevezve a samu oldalán..), de mivel abban a Note9 nem lehet érintett, így ezért sem ide tartozik már. Az érintett készülékek topikjaiban viszont lesznek majd érdekes asszók, hogy akkor most plö (a samsung szerint) mit javít(?) díjmentesen az első évben (plö: egy ilyen "3éves" új szabály hatálya alá eső készüléknél)...
-
válasz
thedarkfox #20927 üzenetére
gerner1 kollega már megelőzött:
Tessék:
15. elektronikus hírközlő végberendezések 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen telefon, mobiltelefon, telefax-készülék, több funkciós készülék;
-
gerner1
nagyúr
válasz
thedarkfox #20927 üzenetére
A melléklet 15.pontjában van leírva...
-
thedarkfox
senior tag
-
válasz
thedarkfox #20925 üzenetére
Ne írjunk hülyeségeket, természetesen a telefonokra is kiterjed...
-
thedarkfox
senior tag
válasz
DDA40X #20921 üzenetére
Jogos a 3 év, de ha a jogszabályt megnézzük és nem csak kiragadunk belőle egy részt, akkor kiderül mire vonatkozik a 3 év
Lásd: [link]A jogszabály a telefonokra nem terjed ki. Részletek fentebb a linken...
Telefonokra soha nem fog érvénybe lépni, mivel nem tartós fogyasztási cikk. -
gerner1
nagyúr
válasz
DDA40X #20923 üzenetére
Az az új, hatályos Kormányrendelet szerinti. 3év teljeskörű azokra a termékekre, amelyek a rendelet hatályba lépésekor (& a dátumot követően) 250e Ft (vagy drágábban) kerültek/kerülnek érékesítésre.
A Note9 hivatalos értékesítése, bőven megszűnt a rendelet hatályba lépése előtt. Ergo...
-
DDA40X
aktív tag
Üdv!
Meg tudná valaki mondani, hogyha a Samsung oldalán 3 év garanciát írnak 250 ezer forint feletti készülékekre, akkor az érvényes a '18-ban a Telenornál vett készülékemre is? Anno én azt az infót kaptam, hogy csak 2 év van rájuk. Most miért írnak 3-at? Vagy az csak akkor lett volna, ha közvetlenül a Samsungnál veszem?
Van valami ellenőrző oldal, ahol le lehet ezt csekkolni?
Köszi! -
-
válasz
Leslie1966 #17610 üzenetére
Urak,
Van-e valakinek kölcsönbe Izraeli vagy Thai SIM kártyája?
-
gerner1
nagyúr
válasz
tylerddd #20916 üzenetére
Nem. Szerintem nem beszélünk el.
Arról van szó, hogy olyasmit tüntetnek fel "előnyként" , vagy nevezzük " újdonságként", ami egyebkent is az eddigi gyakorlat volt hosszú évek óta.
Amennyiben, a megjelent 'közleményt" figyelmesen elolvassuk, akkor az apróbetűs részt is figyelve az körvonalazódik, hogy az eddigekhez képest a negyedik évben már csak fele annyi support várható, mint eddig.
-
válasz
gerner1 #20914 üzenetére
Elbeszélünk egymás mellett, szerintem. Idei link, amit beraktam, ami arról szól, hogy az ott megadott készülékekre (2019+) 4 évig lesz biztonsági frissítés. Vagy az általad linkelt készülékek esetében is 4 évet ígértek? Vagy nem volt ígérve és mégis annyi lett? Itt ebből nekem az jön le, hogy a 2019+ telóknál garantálják ezt.
-
gerner1
nagyúr
válasz
tylerddd #20913 üzenetére
Felemás infók "keringenek". Akik, eddig nem voltak Samu tulajok, azoknak néhány évente ismetel néhány "inspiráló okot" az anyacég.
Néhány készüléktípus, gyorskereséssel (1-2 perc..) a teljesség igénye nélkül: S5 , S7e , és hogy legyen egy "Note" is a múltból : Note4 ...
Szóval, átnézve ilyesmiket (is), biztosan mindenkinek dob valamit a matek....
-
válasz
gerner1 #20908 üzenetére
Nem tudom. Sokadik iPhone után 2018 premier óta van meg a telefon, nincs tapasztalatom ezzel. Csak jó néhány hete ezzel volt tele a tech-sajtó, hogy 4 évig adják ki a Galaxy készülékekre a biztonságikat, de mi pont kimaradunk. Ott azt hiszem S10-es széria/újabbak voltak megadva. Ez meg a Samsung nyilatkozata.
-
gerner1
nagyúr
válasz
aswmaster #20905 üzenetére
"Olvasok utána. Note 9-re nem adják ki... Ez most komoly? Látom, hogy Note 10 Lite vagy minek ugyazba SoC-ja. Akkor miért nem?
- Azért, mert a Samsung eddigi gyakorlata (amibe még a Note9 bele tartozik...) az volt, hogy minden teló típus: 2db főverzió frissítést kap. Note9 -re, hivatalosan, ezért nem lesz 11 -es droid, mert megvolt a 2db, és kifutott típusként nem került már bele abba a körbe, amely az "új szelek" szerint 3db főverzió frissítést irányoz.
-
aswmaster
tag
Egy észrevétel Update témában.
Minap kezembe került nejem Huawei Mate 20 Pro-ja (ilyen okos konnektort állítgattam be rajta), mondom olyan más a felület (rég nem volt a kezemben). Nézem, Android 11. Mi??? Tényleg, az is kijött hisz. Olvasok utána. Note 9-re nem adják ki... Ez most komoly? Látom, hogy Note 10 Lite vagy minek ugyazba SoC-ja. Akkor miért nem? Tényleg csak XDA-ról lehet majd mókolni vagy azért lehet ebben változás hivatalosan is? Csak mert ha ugyanaz a SoC, akkor számomra nem logikus, hogy nem lesz v11...
Új hozzászólás Aktív témák
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverApró
! Tilos az FRP-lock témája, a warez, és az ezekkel kapcso-
latos segítségnyújtás továbbá a készülékfüggetlenítés nem hivatalos módon!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Battlefield 6
- Nagyon nem szokványos módon ment tönkre egy ASML gép Kínában…
- Építő/felújító topik
- Hamarosan Android és iOS rendszerekre is elérhető lesz a Planet of Lana
- eBay
- E-roller topik
- Robogó, kismotor
- További aktív témák...
- IPhone 16 Pro gyári független 100% hibátlan 2026.04.30.Apple jótállás
- TÖBB DB ELÉRHETŐ!! Huawei P Smart Z 64GB / 4GB RAM Zöld
- TÖBB DB ELÉRHETŐ!! Samsung Galaxy A13 64GB / 4GB RAM
- újszerű iPhone 16 Pro Max 256GB natural titanium natúr titán független Apple biztosítás
- TÖBB DB ELÉRHETŐ!! Redmi Note 10C 64GB / 4GB RAM
- Lian Li LCD-s 360mm-es vízhűtés akciós áron eladó!
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Apple Pad 5.generácio / 32GB / Wi-fi / 12Hó garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3667 100% Akkumulátor
- AKCIÓ! Apple Pro Display XDR 32 6K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő