- Milyen mobilnetet vegyek?
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Samsung Galaxy Note9 - stylus-szimbólum
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
baani59 #17173 üzenetére
Az valamilyen szinten érthető, hogy dual 4G módban csökken a sebesség ahhoz képest, mint amikor csak egy SIM aktív és használja a rádiós egységet és antennákat - ez nem csak Samsung sajátosság, más gyártóknál is így van, ha nem aktív kétkártyás a készülék és nincs két külön modul...stb., Huawei topikokban is volt például szó róla, hardvere és szoftvere válogathatja persze, hogy mennyi az eltérés.
Más kérdés, hogy életszerűtlenül nagy különbséget nem okozhatna persze, de itt már más tényezőkkel is kell számolni, mint az általad is említett szolgáltatói rész, azon belül akár még olyannal is, hogy bizonyos előfizetéseket alacsonyabb prioritásba sorolhatnak a megelőző használati mód miatt a szolgáltatók, aztán úgy aránytalanul alacsonyabb mérési eredmény is születhet, mint amennyi valójában tud ott és akkor valósan a hálózat - másik, jobb prioritású előfizetéssel mérhető azonos feltételekkel jobb sebesség is -, vagy akár az sem lehetetlen, hogy a le- és felcsatlakozás után adott előfizetés más prioritású kategóriába kerül besorolásra, pláne sok tesztelgetős mérés után mondjuk alacsonyabba. -
m1lan
őstag
válasz
baani59 #17166 üzenetére
Speedtest az applikáció neve, csak így, simán. A Speedtest.net appja.
Így már értelek. Nálam csak a mobilinternet kapcsolgatással változik a sebesség, a hívás és az SMS nem befolyásolja. Előbbinél a "mindig rákérdez" opcióval is megpróbálkoztam, mert úgy aztán végképp nem korlátozhat semmit, de nem hozott javulást.Rákérdeztem a Note 10+ topikban, ott is jelen van ugyanez a hibajelenség. Ezek szerint Samsungéknál a Dual SIM csak annyit jelent, hogy rakhatsz bele két kártyát, de együtt használni ne nagyon akard őket.
Imádom a Note-ot, Samsungon kívül más telefont nem is használnék szívesen, de ha megint kelleni fog élesben a két kártya, akkor kénytelen leszek váltani...
-
m1lan
őstag
válasz
baani59 #17139 üzenetére
Köszönöm szépen!
"Ezután az alkalmazáskezelőben leállítottam a Speedtest Master Pro-t és töröltem az adatokat és a gyorsítótárat, mert nem tudtam átállítani, a mérendő kártyára, csak utána jöttem rá, hogy azt méri, amelyikre a beszélgetés is be van állítva."
Tehát utána tudtál mérni értelmes sebességet az 1-es kártyán ugyanazokkal a beállításokkal? Én sima Speedtestet használok, és a Dual SIM kapcsolóknál váltogattam a kártyákat mérés előtt. Az eredmény sajnos mindig ugyanaz, most mértem egyet gyorsan, a SIM1-en sem a feltöltés, sem a letöltés nem éri el az 1 megabitet.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverApró
! Tilos az FRP-lock témája, a warez, és az ezekkel kapcso-
latos segítségnyújtás továbbá a készülékfüggetlenítés nem hivatalos módon!
- Xiaomi Redmi Note 11 64Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BONTATLAN Új Iphone 15 PRO MAX 256-512GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Xiaomi 13T - 12/256 - fekete - garanciás
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G - 8/256 - Media Markt garancia
- Apple Iphone 13 - 128 GB (éjjfekete) Garanciális
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged