- Telekom mobilszolgáltatások
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Fotók, videók mobillal
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Samsung Galaxy Note9 - stylus-szimbólum
Új hozzászólás Aktív témák
-
tylerddd
veterán
válasz
tetova #18556 üzenetére
Én már hoztam fel érveket és leírtam, hogy szerintem miért lehetne opció a másik két készülék. Azt nem értem, hogy miért nem fogadod el, hogy a Lite egyes elemeiben rátesz a 9-re (amíg persze van, amiben gyengébb---bár ez is szubjektív) és azért, mert neked adott tulajdonságai nem szimpatikusak, miért kellene másoknak is így gondolnia. Pl. Somatom konkrétan le is írta, hogy miért a Note 9 lett a 10 Lite helyett. Ő döntött, hogy mi a lényeges számára, hogy neki mi kell jobban.
Nem hiszem, hogy nekem vagy bárkinek lenne tekintélye egy anonim fórumon, mindenki azt állít, gondol magáról, amit akar. Azt se tudom, hogy az életkorom mi alapján szűrted le.
-
tylerddd
veterán
válasz
tetova #18554 üzenetére
"Sajnálom, hogy Te csalódtál, és nem vagy elégedett a telefonoddal."
"Azt írtad, nem adnál 200 ezret egy „két éves vasért”. Szerinted a Note 10 Lite-ban milyen „vas” van?"
Örülök, hogy leírtad ezeket! Tökéletesen látszik, hogy nem akarod vagy tényleg nem érted, hogy miről beszélek. A 18535-ös kommentben próbáltam részletezni, példákkal is, hogy miről van szó, biztosan értelmetlenül fogalmaztam meg. Igaz, eddig többen értették, mint nem."Nem ismerem a OnePlus telefonokat, vélhetően soha nem is fogom. Lehet, hogy nincs igazam, de nekem fenntartásaim vannak a – nyilvánvalóan pénzért – agyondicsért kínai telefonokkal szemben, és nagy bátorságnak tartom bárkinek is ajánlani, főleg ilyen áron."
Biztosan nem ismered. A OnePlus már épp eleget bizonyított, nem valami huszadrendű noname, klóngyártóról van szó. Szolgáltatónál is kapható már itthon, több millió feliratkozóval rendelkező tech-youtuberek használják saját készülékként. Ilyen hozzáállással, ismeretekkel nagy bátorság bárkinek, bármilyen telefont is ajánlanod
-
tylerddd
veterán
válasz
tetova #18529 üzenetére
Értem, köszi!
Egy Note 9 topikban, Note 9 tulajként a Note 9-et ajánlod megvásárlásra 😊 Facebookos tech és mobilos csoportokban szokás ezt csinálni, amikor rákérdez valaki, hogy X telefont ajánlanák-e. Jönnek az emberek, hogy „+30k és megveheted Y-t, nekem olyan van, nagyon jó”, aztán kontráznak rá, hogy „nekem Z van, sokkal jobb, mint X meg Y és feleannyiba kerül.” Rendkívül elfogult vagy a készülékkel, érzelmi alapon akarsz másnak telefont ajánlani. Önigazolásba kezdtél, elégedettségi mutatókat pakolsz be, mintha magadnak is bizonyítani akarnád, hogy jól döntöttél anno.
Én leírtam a személyes véleményem, hogy miért nem adnék jó szájízzel 200-at egy Note 9-ért 2020-ban.
Ezután javasoltam két alternatívát. Butaságnak tartom ezeket a Note 9 alá helyezni. A gsmarenának egész jó összehasonlítója van. Be kell pötyögni a 3 modellt. Szerintem egyáltalán nem olyan egyértelmű a választás. Jöhetnek az egyéni preferenciák, hogy kinek mi fontos. Ha valakinek a frissíthetőség fontos, akkor a Note 9 kapásból elvérzett. Itt gyorsan megjegyezném, hogy ne te akard már eldönteni, hogy valakinek a frissíthetőség számítson-e vagy ne! Köszi! Úgy tapasztalom, hogy a többség számára egyik fontos szempont vásárláskor. Én pl. nem ugrok rá minden frissítésre azonnal, de a Note 9-nek az én szempontomból csak jót tettek a frissítések, még kerekebb lett a 10-zel, számomra hasznos funkciók adódtak hozzá. Kijelző: mi van akkor, ha valakinek a 90Hz és az FHD+ felbontás jön be és inkább azt választaná az WQHD+ helyett?! A Note 10 Lite/Nord-ban kijelzőbe épített az ujjlenyomat-olvasó, ami ráadásul optikai (mint minden más telóban), így nem valószínű, hogy olyan szeszélyes a működése, mint az ultrahangos verzióknak. Személyes preferencia szempontjából megint jobban szeretnék ilyet, mint a hátlapi verziót, ha választani lehetne. Lehet, hogy valakinek kell a vezetéknélküli töltés, engem hidegen hagy. Viszont vezetékesen a Nord-nál jobb a gyorstöltés. Tehát lehet, hogy egyes értékeiben gyengébb a 10 Lite például, de vannak olyan értékei, amik viszont előnyt jelentenek a 9-cel szemben. Ezért írtam, hogy innen jön az egyéni preferencia, a sakkozás. De ezek alapján ne akarj telefont ajánlani! Azért, mert valakinek nem tetszik a fúrott kijelző, lehet más lesz**ja vagy éppen tetszik is neki. Azt se értem, hogy miért baj esetleg az, ha valaki a pénzét egy fancy, dizájnra frissebb telefonra akarja költeni?Tegnap megnéztem elég sok Nord videót és nagyon szimpatikus lett a készülék, 200k-ért nagyon jól van balanszolva, szerintem. Ha 200k-m lenne és mindenképp vennem kellene készüléket, a 12/256GB-os verzió nagyon vonzó ajánlat 550€-ért.
-
tylerddd
veterán
válasz
tetova #18506 üzenetére
Amúgy néztem pl. a Note 10 Lite-ot. Nem hiszem, hogy megvenném, de lehet ráció abban a telefonban. Persze, van amiben gyengébb a Note 9-nél, de szoftveresen biztos tovább húzza majd ill. vannak olyan fícsörei, amik miatt vonzóbb lehet egyes felhasználóknak. Kinek mi a fontosabb. Én pl. a vízállóságát egyáltalán nem használtam ki a készüléknek (hátlapi fólia és kijelzővédő üveg miatt se lenne szerencsés szerintem), erről le tudnék mondani egy normális kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasóért cserébe.
-
gerner1
nagyúr
válasz
tetova #18201 üzenetére
Én még ott tartok, hogy apaszka ILO aktív-CSC -n van, ami OXM firmware. Seger viszont a friss TMH -ra érkezett ODX firmware update -tel kapcsolatban írt.
@ apaszka:
Váltottál te is ODX -re (ezzel kapcsolatban, mintha azt írtad volna, hogy "~kivárod", amíg érkezik OTA -n ⇒ILO -ra ...), vagy az OTA szerverek (a TMH -val egyidőben) kezdték el kiszolgálni ILO -ra is? -
fulton
addikt
válasz
tetova #18141 üzenetére
Beszéltem a Samsung ügyfélszolgálattal és csináltunk egy hálózat beállítás visszaállítását plusz egy telefon újraindítást.
Amit látok ha nem telefonálok és úgy lépek be a kapcsolatok menüpontban akkor tudom kapcsolni ki-be a volte kapcsolót tehát nem inaktív. Viszont amint telefonálok ledob a hálózatról a kapcsolatok menüpontban inaktívvá válik a kapcsoló, de gondolom ez normális (mármint hogy in aktív lesz a kapcsoló telefonálás alatt).
Egyébként 4g ir a telo ha épp nem telózok. -
-
gerner1
nagyúr
válasz
tetova #18067 üzenetére
Más ütemezés, más szerződések (szolgáltató⇔gyártó), stb. A független OXM -ben lévő régiók sem egyszerre kapják meg, hanem időben eltolva, hogy az OTA szerverek túlterhelését elkerüljék. Lásd, a szintén OXM -ben lévő német DBT, már több mint egy hete megkapta...
Egyébként, alternatív opciónak mindig ott van, hogy a szolgáltatós firmware -t lecserélem OXM -re, és akkor kvázi az esetek többségében hamarabb érkezik az update.
-
bacus
őstag
válasz
tetova #17492 üzenetére
a január 1.-i android 10-re is rá tudom odinozni a legfrissebb ( most letöltött) XEHfirmware-t anélkül, hogy elveszne minden a telefonomról, meg visszaállna az izraeli okosítás?
Csak annyi a trükk, hogy a home CSC -t kell kiválasztani?
Utoljára note2-nél használtam odin-t..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverApró
! Tilos az FRP-lock témája, a warez, és az ezekkel kapcso-
latos segítségnyújtás továbbá a készülékfüggetlenítés nem hivatalos módon!
- Black Myth: Wukong
- Horizon Forbidden West
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ZEN.com
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- BONTATLAN Új Iphone 15 PRO MAX 256-512GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest