- iPhone topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Netfone
-
Mobilarena
Összefoglaló
Firmware letöltése
XEH (független) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
TMH (Telekom) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
A52s 5G ujjlenyomat olvasó tapasztalatok
Fotók a mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
válasz
gerner1 #12065 üzenetére
Ők figyelmeztetnek például arra, hogy a (szinte minden készülékben lévő) lítium-ion akkumulátorok egyáltalán nem igénylik a teljes feltöltést – sem az első bekapcsolás előtti első töltésnél, sem utána. Sőt: akkor cselekszik helyesen, ha mindig csak rátölt valamennyit, de nem 100 százalékig tölti.
Szerintem már rég litium-polimer akkuk vannak a telókban, így ez a cikk helyből kuka
-
gargyai
csendes tag
válasz
gerner1 #11672 üzenetére
Az esetek zömében, az ilyen-olyan APP használattal kapcsolatos problémák zömére gyógyír tud lenni az éppen érintett/kérdéses APP gyorsítótár törlése & az OS -é a Recovery -ben.
Úgy tűnik, ez megoldotta a navis problémám és még gyorsabb is lett a teló.
Köszönöm a segítséget mindenkinek! -
t-joco
tag
válasz
gerner1 #11676 üzenetére
Május vègéig nem volt semmi probléma a telefonnal, se térerő, sem kijelző villodzás terén. Utána kezdte el ezeket a "jelenségeket". Teljesen elégedett vagyok vele, ezeket leszámitva, ezért gondoltam, hogy vennék helyette 1 ugyanilyet. Kérdés, hogy jó ötlet-e?!
Vagy mit ajánlanál, milyen telefont vegyek, ami tudásban hasonló az A52s-hez?! -
-
maszatomy2
csendes tag
válasz
gerner1 #11625 üzenetére
Egy megörökölt telefon, azzal kezdtem, hogy Telefon menüből Gyári Állapot visszaállítás. A Recovery-ben nem jártam. Majd Switch-el klónoztam át a régi telóról. Egy újabb Gyári állapotba állítás és úgy kipróbálni még klónozás előtt egy fájdalmas időveszteség, de ha nem marad más...
-
PirosHello
senior tag
válasz
gerner1 #11619 üzenetére
Igen, az első "Aftermarketes" utángyártott, a második "Original pack"-os pedig eredeti. De az eredeti sokkal drágább itt, mint amennyiért máshol - pl az általam említett Speedshopban - kapható. Sztem Batistua7 fórumtárs eredetit szeretne a kérdése alapján.
Egyébként az általad linkelt webáruház "pontosságára" jellemző, hogy ez az utángyártott akku-ami több webshopban szerepel- 4400mAh-s, nem 4500-ös....Elhiszem, hogy Neked pozitív tapasztalataid vannak velük, így én ugyanígy vagyok pl. a Speedshoppal. Pl. nem tesznek ki pl. az utángyártott Samu akkuról képet, mert nem szeretnének "megtéveszteni" senkit......
De mindenki maga dönt természetesen arról, hol költi a pénzét. Mások bizonyára más preferenciákról írnak majd.
-
válasz
gerner1 #11599 üzenetére
Nem a mobilhálózati és GPS vételi viszonytól függ sajnos. (A GPS amúgy is csak addig dolgozik erősen, míg fixet nem talál, utána már elvan magában). Régebbi gmaps verziók sokkal szerényebbek voltak, most már érezhetően több erőforrást használ.
Tegyük hozzá, hogy nappal többnyire teljes fényerőn megy a kijelző navi közben, ha nincs kikapcsolva az automata fényerőszabályozás, ettől már önmagában is merül a telefon és melegszik az akksi + a műszerfal sem hideg nyáron. Éjszaka azért kevésbé durva a helyzet.
-
bul07
nagyúr
válasz
gerner1 #11599 üzenetére
Balatonnál, M6 Érd könyékén, de akkár Nagyvárad v. Gyula vagy Debrecen környéke mindegy, ha megy akkor melegszik a telefon és merül mint egy kő a vízben
Sőt a telefon is jelzi hogy hogy nagyon energia zabáló még háttérbben is.Megy a nett ahol van 5G ahol nincs egyébb.
Már rég tapasztalom de mostanra idegesít ezért kérdeztem.
-
válasz
gerner1 #11575 üzenetére
Nem emlékszem pontosan, csak arra, hogy az még az 5.1 frissítés előtti valamelyik utolsó firmware volt, talán a februári. De az biztos, hogy az kb. egyszeri eset volt, és sokkal kevésbé volt már stabil az a firmware, mint a tavaly augusztusi, Android 12-es, ami akkor is hozta ezeket a számokat, amikor egy hónapig nem volt újraindítva.
Fogalmam sincs, hogy mit piszkálnak folyton a motortérben, de egyre távolabb kerülnek a megoldástól. Persze az is lehet, hogy a Google valamelyik biztonsági frissítése tehet róla, vagy egyszerűen maga az Android 13 nem egy szerencséskiadás, de én már előre rettegek a 14-es frissítéstől.
Annyira, de annyira szeretnék már nyilvánosan bocsánatot kérni az egész topiktól egy jól sikerült frissítés után a sok nyafogásért.
-
válasz
gerner1 #11493 üzenetére
Ezzel pedig ismét előkerül, hogy a többségnél, miért nem jelentkezett (eddig sem) ?
Ezt nem értem, a többség ezzel nem foglalkozik, inkább az a ritka, hogy valaki tudatosan tiltogassa az erőforrásrabló appokat. És mint írtam, nálam se azóta aktív az app, mióta problémáim vannak a telefonnal, hanem régebb óta, csak úgy tűnik profilt váltott. 😏
Amúgy még mindig nem vagyok meggyőződve róla, hogy megoldottam a gordiuszi csomót, ehhez bizonyíték kell, több napi használat formájában. Csak annyira megdöbbentem tegnap, hogy muszáj volt megosztani.Amúgy, az mindenképpen respekt, hogy hogy legalább Te, megvizsgálsz több aspektust is egy korábbihoz képest 👍
A látszattal ellentétben én soha semmiben nem vagyok biztos, a tévedés és a kételkedés jogát mindig fenntartom.
-
válasz
gerner1 #11451 üzenetére
Az a 2G, 3G választás lehetősége, egyre több készülék esetén eltűnik, ha a SiM Telekom-os, vagy Yettel -es .
Nekem Telekomos ÉS Yetteles van a készülékben, de még megvan.
Régebben 1-2x nekem is előfordult, hogy a zsebemből feloldva és érdekességekkel a képernyőn vettem elő, de nálam be volt nyomva a Smart Lock. Kikapcsoltam, azóta soha nem fordult elő. Mondjuk azért vicc, hogy ezeket mind ki kell kapcsolgatni (dupla kopp, khmm), hogy az ember ne hívogasson random senkit, meg ilyenek, amikor zsebben van a cucc.
Mostanában meg azt kezdte el (legutóbbi két frissítés nincs fent), hogy feloldom és 2mp után megint lezár egy villanással. Korábban hónapokat ment el a telefon két restart között (vagy max. az érkező frissítések miatt indítottam újra), de most kicsit sűrűbben "kéri". Szerencsére ez az egyetlen, ami hülyeséget csinál, más nálam nincs. -
Predatorr
őstag
válasz
gerner1 #11297 üzenetére
Arra próbáltam célozni, hogy elektronikai és szoftveres téren valamiért az egész EU magasról szarik a fogyasztóvédelemre. Mi lenne, ha autókat adnának el alkatrészek híján, hogy majd egyszer frissítik ülésekkel, ajtókkal, stb, de addig is kihagy pár henger? Persze az ajtókkal elromlana egy újabb henger, stb. Mert eulában „as is” oszt' jó napot.
Hibás szoftverrel kiadott terméket, vagy hibás szoftvert beiltani, pont.Amúgy a legújabb frissítéssel visszatért a msngr kép/videó nem küldése, de annyit fejlődött a rendszer, hogy a korábbi módszerrel már nem javítható.
A képernyővédelem annyit fejlődött, hogy zsebben már fel is old (lényegében, ha valaki ellopja, csak zsebre kell tennie, és nemsokára hozzáfér mindenhez), egyszer csak hallom, hogy a telefon appba pötyögődnek a számok.
Drbubo77: Mert az aztán hibátlan.
-
crok
nagyúr
válasz
gerner1 #11302 üzenetére
Nem eszik azt a kását olyan forrón
Azért nagyon karcsú azon alkalmazások száma amit nem lehet meglépni ma Magisk mellett.. nem mondom hogy mindegyik sétagalopp de azért vastagon vannak lehetőségek, app fejlesztői és Magisk oldalon is
Tripped Knox-ot meg nemigen fog csak Samsung által írt app nézni.
-
DrKapocs
őstag
válasz
gerner1 #11302 üzenetére
Szerencsére nem érint a dolog, de mint elméleti lehetőség nagyon érdekelne. Utoljára a Xiaomi mi2s-em rootoltam. Nyilván van hátránya, észnél kell lenni vele, de sok előnye is van. Számomra az, hogy a Titanium backuppal full rendszermentést, gyakorlatilag egy lemezképet lehetett csinálni, na az patika volt. Egyszer beállítottam mindent és ha valami rosszul sült el, akkor ment vissza a lemezkép és mindent visszakaptam.
-
-
bul07
nagyúr
válasz
gerner1 #11291 üzenetére
Két alkalmazás amit közvetlenül linkeltél rosszak voltak tele reklámmal
Kipróbáltam a linkelt rutint is
Az csak annyit csinált hogy ha töltőre dugtam akkor volt egy effekt és ennyiViszont a rutinos oldalon volt egy alkalmazás linkelve
True Amps: Battery Companion [link]Ez elég jó főleg hogy magyar nyelv is van benne
Elkezdtem használni meglátjuk -
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
gerner1 #11200 üzenetére
Ha a készülék aktív CSC-je EUX, akkor az itt leírt módszerrel átváltható ILO-ra, ugye? Megnéztem, hogy a másik készüléknél is az OXM firmware-ben van mindkettő.
Így az adatok megmaradnak? Ha jól értem, itt nem is flasheli újra a készüléket? -
ricsip
addikt
válasz
gerner1 #11199 üzenetére
*#1234#
ha kijelölöm itt böngészőben, és a floating menüben a hívást választom, behozza a tárcsázóban, rányomok a ződ kagylóra, USSD homokóra, majd hibaüzenet: kapcsolódási hiba v. érvénytelen MMI kód
Ha kikopizom, majd tárcsázóba beillesztés, akkor rá sem kell nyomni a kagylóra, azonnal betölti a version szürke képernyőt.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
gerner1 #11139 üzenetére
Mi ez a CA? Nekem is DIGI-Voda váltás volt, és gyorsabban merül a telefon. Egyébként SIM csere segíthet ezen? Nekem még régebben azt mondták, időnként érdemes SIM-et cserélni, pont a fejlesztések miatt. Most látom már 4 éve váltottam DIGI-re, lehet érdemes SIM-et cserélni.
-
t-joco
tag
válasz
gerner1 #11135 üzenetére
Kb június eleje óta van ez a jelenség,amit főleg munkahelyen tapasztalok. előtte sosem volt térerő gondom. Június elejével kapta meg a digi mobil a vodafone hálózatát, ez is közrejátszhat?
Mikor leugrik 4G-ről Edge-re, hálózatot keres a telefon, van hogy "vibrál" a kijelző.. ez normális? -
bul07
nagyúr
válasz
gerner1 #11123 üzenetére
Én csak a jeti fórumát követem és ott van említve nem egyszer a fejlesztés utáni térerő gond
Azt nem tudom hogy a többi hogy fejleszt
Én Telekomos vagyok flottás így én nem kapok meg semmi újítást nem érzem a fejlesztést, 5G se lesz a csomagunkba talán csak akkor ha lelövik majd a 4G-t -
t-joco
tag
válasz
gerner1 #11118 üzenetére
1 évig nem volt semmi gondom az A52s-el. Se térerő se más tèren.
Pár hete kezdett el "ugrálni" a térerő olyan helyen is, ahol eddig nem volt semmi gond vele. Kicsit utána olvasva tudtam meg, hogy ez a hiba a telefon típushibája. Ismerősnek sima A52-e van, ugyanezzel a hibával... -
artifexor
csendes tag
válasz
gerner1 #11078 üzenetére
Köszi. A kettő közötti váltás az lassíthat a kapcsolaton, vagy abba nem szól bele ez a része? Előtte Yettel volt, az ennél rosszabb volt, többek között ezért is váltottam Telekomra, csak hát ez így meg nem annyira nagy előrelépés a Yettelhez képest.
Nincs 5G ignorálás, az 5G engedélyezve van, mert ha van 5G, átvált, használja. Az egy dolog, hogy nekem lassabbnak tűnik érzésre az oldalak betöltése 5G alatt, de nem mértem stopperórával, lehet rosszul érzem.
Akkor nincs más, nem telefon probléma, várom, hogy javítsanak a hálózaton.
-
ricsip
addikt
válasz
gerner1 #11055 üzenetére
Közben megnéztem asztali gépen: ott még talán so-so elfogadható helyen az első oldal jobb szélén alul szerepel a garancia idő mellett a típuskód.
Na de mobilon m.alza.hu-n teljesen le kell görgetni az oldal legaljára, már a hülye review-k és a kapcsolódó upselling szarságot is elhagyva legutolsóként látszik csak ugyanez az infó. Na ott tényleg szar helyen van.
-
-
válasz
gerner1 #10881 üzenetére
Én csupán az üzemidőhöz áltlánosságban kapcsolódóan jegyeztem meg, mint DiGi -s
Világos. Én meg mint Digis, már az átállás előtt is észrevettem a magasabb fogyasztást, ellenben azóta nem figyeltem.
Nem tudom van-e érteleme, az eltérő felhasználói szokásaink függvényében
Persze! Ha tudsz mondani egy külső műszerrel mért mAh vagy watt értéket (mivel én ezeket mértem), azt össze lehet hasonlítani. Továbbra sem érdekel a laboratóriumi/tudományos pontosság, és feltételezem, hogy te is lakásban töltöd a telefont, nem a hűtőszekrényben és nem teszed a napra töltés közben
Viszont segítene például kideríteni, hogy pontosan milyen hatásfokkal is működik a töltés ebben a telefonban.
-
válasz
gerner1 #10879 üzenetére
A 05.30 & 06.01 -et nem értem miért kapcsoltad össze
Dehát leírtam.
06.01.: DiGi átállás Vodafone hálózatra
05.30.: akkor írtam először, hogy vacak az üzemidő a frissítés után. Akkor még 2 nap volt az átállásig, de már 4 napja teszteltem a frissítést.Ja, az ujjlenyomatolvasó a frissítés óta lassabb lett és többet hibázik.
Accubattery kevesebb elhasználódast firkál ezen készüléken is(!), mint amennyit a belakott állapottal egyező (jelenleg, még..) eredményt adó két méresi módszerem új & korábbi értékeinek eltérései mutatnak.
Vagyis az általad műszerrel mért Ah alapján az akku jobban el volt használva, mint amit az AccuBattery írt? Tudsz esetleg egy pontos mérési adatot írni, amit össze lehetne hasonlítani? Ma reggel 1%-ról 100%-ra egy USB mérő alapján 19.5Wh töltés ment bele, 9.16V-on 2150mAh. Ha 5V-ról töltöttem volna az ~3900mAh lett volna, 95% hatásfok mellett pont kijön az a ~3750mAh kapacitás, amit az AccuBattery írt a töltés végén (előző töltés végén ugyanezt írta, szóval ha téved is, következetesen teszi). A hatásfokot természetesen teljesen hasból írtam
de egy jobb fajta buck konverter hatásfoka kb. ennyi. Az eldisszipált teljesítményről meg fogalmam sincs.
-
válasz
gerner1 #10876 üzenetére
Szerintem, azzal, hogy újraindítás után nem tapasztalod, tulajdonképpen meg is olodottad a kérdést.
Nem igazán, mert a tüneti kezelés nem azonos a probléma megoldásával. Továbbra sem világos, hogy mi okozta a problémát.
Emellett van egy rohadt idegesítő probléma, nevezetesen, hogy az ütemezett szemkímélő mód nem kapcsol ki reggel. Este bekapcsol, de reggel nem kapcsol ki, kézzel kell kikapcsolni. Másnál működik rendesen?Szóval, aki eddig szintén DiGi -t használt plö NET -re, az ne csodálkozzon, ha kvázi azonos térerő jelzés, és a korábbiakkal azonos 'felhasználói-szokásai' mellett, azóta, kevesebb az üzemdije.
Ez valóban lehet befolyásoló tényező, ellenben az átállás június 1-én volt, én viszont már május 30-án írtam, hogy mennyire gáz lett az üzemidő, így ezt a tényezőt ki is zártam.
Viszont az ügy pozitív hozadéka, hogy letöltöttem én is az AccuBattery appot, hogy ránézzek, mi is folyik odabent, és két feltöltés után elég biztosan állítja, hogy az akku állapota 86%-os, ami 14 hónap használat után ez ~havi 1% degradációt jelent.
Kíváncsi vagyok, hogy aki használja az akkukímélő töltést és nem tölti 80% fölé, annak vajon hogy áll ez a szám?
Persze önmagában ez sem indokolja azt a csökkentést, amit tapasztalok, az eredeti átlag 10 óra SOT helyett most kb 8 és fél órának kéne lenni, ehelyett a max 7 az azért nem túl acélos.
-
válasz
gerner1 #10873 üzenetére
Hmm... Lehet találtam valamit. 🤔
Be van nálam állítva egy bixby rutin, ami energiatakarékos módba kapcsolja a telefont, amikor megnyitom az egyik játékot. Az elmúlt pár napban feltűnt, hogy néha gyanúsan melegszik a telefon, mikor ezzel játszom, pedig nem kéne, hiszen visszaveszi az órajelet (is).
Ma egész nap gyanúsan lassan merült a készülék, el is kezdtem örülni, aztán elindítottam a játékot (ami egyébként egy sudoku játék, alapból sem nagyon pörgeti a procit, energiatakarékos módban pedig órákig tudtam eddig vele játszani), a telefon durván melegedni kezdett, főleg miután kiléptem, tehát a bixby rutin kikapcsolta az energiatakarékos módot, és úgy is maradt. Az akksi bukórepülésbe kapcsolt:Lehet, hogy a CPU governor beállítások körül pacsáltak el valamit? 🤔
Miután újraindítottam a telefont, mintha visszaállt volna a "normális" fogyasztás.Kéne valaki, vállalkozó szellemű, aki amúgy nem szokta használni az energiatakarékos módot, és kipróbálná, hogy nála is csinálja-e a telefon a fenti jelenséget, miután be, majd kikapcsolja!
-
válasz
gerner1 #10857 üzenetére
Hát ez az, nálam sem.
A régebbi gombos telefonokon, ahol a piros gomb volt a ki-bekapcsoló gomb, minden további nélkül elhiszem, hogy ilyen elő tudott fordulni, de ezeknél...biztonsági-öv csatja nyomta meg vezetés közben
Azért, hogy ilyen behatás érje, elég mostohán kell bánni a készülékkel. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest