- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Küszöbön a One UI 8 béta program
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Google Pixel topik
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
-
Mobilarena
Összefoglaló
Firmware letöltése
XEH (független) - 2025-01-01 (Frissítés: 2025-01-01) [Android 14]
TMH (Telekom) - 2024-11-01 (Frissítés: 2025-01-05) [Android 14]
A52s 5G ujjlenyomat olvasó tapasztalatok
Fotók a mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
osonte
őstag
-
gerner1
nagyúr
"25w-os töltője van valakinek? Mik a tapasztalatok? Melegszik a telefon?"
- Van. Nem használjuk rendszeresen, inkább 'vész' esetén. Jobban melegszik, mint 15W -tal."Ha a telon kikacsolom a gyorstöltést akkor mennyivel tölt ha a 25w-os töltő van bedugva? 10 vagy 15w-al?"
- 10W. -
Qtyii
aktív tag
Kezdek megnyugodni, hogy a töltés gyorsasága valószínű kellően tesztelt azaz nem fogja tönkre tenni az akkut ha több wattal töltik hiszen a telefon védi az akut az intelligens szabalyozassal.
25w-os töltője van valakinek? Mik a tapasztalatok? Melegszik a telefon?
Ha a telon kikacsolom a gyorstöltést akkor mennyivel tölt ha a 25w-os töltő van bedugva? 10 vagy 15w-al?
Gondoltam beszerzek egyet mert nem mindig este töltöm és például reggelente jól jöhet a sok kakaó ha szükséges... -
30z.Samu
félisten
Nekem ugyan nem flip topom van, hanem egy itteni GSM boltban láttam meg egy gumírozott vastagabb tokot, de az is jól szuperál eddig (kopp kopp). Munkahelyen véletlenül lerántottam a töltőkábelt a telefon pedig koppant. Igaz nem 1,5 méterről, de az én szívem is kihagyott.
-
-
Qtyii
aktív tag
Samsung flip tokot ajánlani tudom...
Most ejtettem le 1,5 m-ről...Hát mondanom sem kell megallt bennem az ütő akkorát csattant a kövön
De semmi baja hála istennek
Nos a gyári Samsung flippes tokokban nem csalodok...
De most ezt a szerencsés kimenetelt a műanyag háznak és a kicsit rugalmasabb váznak is betudhatom szerintem ... Nem tudom de a lényeg túlélte -
Csillary
lelkes újonc
A beérkező E-Mailek teljesen ötletszerűen sorakoznak. Elől vannak a napokkal korábbiak, majd nagy nehezen ki lehet sillabizálni, hogy valszeg melyek érkeztek ma, esetleg éppen most. Létezik ezen a csodatelón egy olyan beállítás, amely sorba állítja a beérkező gmaileket, lehetőleg időrendbe, legfelül a legfrissebbeket? Előre is köszönöm.
-
Kötike
tag
Sziasztok! A dinamikus zárolt képernyő képeit ki lehet tenni valahogy háttérképnek? Mert van pár ami tetszik és jó lenne háttérnek. Előre is köszönöm!
-
Trooper82
senior tag
Nekem is merül mint állat ebben a melegben , néha 43-44 fokig kúszott az akku hő. Kocsiban pedig ment a klíma gps közben kikapcsolt a telo..., Alig tudtam megfogni olyan forró volt...
-
Mizol29
senior tag
válasz
Mizol29 #4899 üzenetére
Közben meglett a megoldás, egyes appoknál nincs alapból bekapcsolva a felugró jelzés, manuálisan kell bekapcsolni az értesítéskategóriánál. Ezt nem vágtam, hogy ha itt rákattintok valamire akkor megjelennek további beállítási lehetőségek is. Szóval ez megoldva, de jött helyette egy másik probléma. Tegnap beállítottam, hogy a képeket szinkronizálja a onedrive-ba, első elindításnál a onedrive írja, hogy kapcsoljam be a kamerából való feltöltést amit meg is csinálok, de rá pár percre sír a onedrive, hogy nincs bekapcsolva és az opció el is tűnik a beállításokból. Na ilyenkor mi van? Kitöröltem a fiókot utána újra hozzáadtam, akkor megjelent újra az opció, de utána megint ugyanaz, jön az értesítés, hogy nincs bekapcsolva a kameráról való feltöltés és bekapcsolni se tudom mert megint eltűnik a beállításokból. Tegnap sikerült késő este felcseszni az agyam vele
-
A töltésfigyelő elektronika a töltőáram visszaesését figyeli, és akkor áll le a töltés, amikor a töltőáram a CV fázisban a kezdeti 1/10-ére esik. Mondjuk 2A kezdeti töltőáramnál 200mA-nél áll le. Amennyiben 500mA a töltőáram, 50mA a határérték.
Hát, nem. A töltőelektronika 0.05C alatt kapcsolja le a töltést, a C érték nyilván tudjukmi, ha már flegmázunk, mindenesetre semmi köze a kezdeti töltőáramhoz. Jelen telefonnál ez 200mA körül van. Mivel ott van a feszmérőd, meg is tudod nézni, kb. annál lesz a töltésnek vége, bármire is van dugva. Ha az önkisülése akkora lenne, hogy ennél nem tudna feltölteni, akkor már rég kukába kéne dobni (nem idős, kvázi rossz akkukról volt szó eddig, legalábbis én azt hittem).
A régi töltőfejre nem tudok magyarázatot, elég érdekes. 10+ darabot néztem meg eddig ugyanilyen feszmérővel és egyiknél sem láttam nagyobb értéket leadni. Élek a gyanúperrel, hogy az az adapter szimplán nem annyit tud, mint amit ráírtak. Az biztos, hogy semmi problémát nem okozhat, ha stabilan működik.
-
agy73p
senior tag
Akkor most jó a lassú töltés (pl régi Samsung töltő vagy usb) lítium-ion akkuknál kis áramerősséggel vagy nem?
Garmin karórák esetében kifejezetten az usb porton keresztül való töltést javasolják.
-
Breki
veterán
Kellett nektek a töltésről beszélni. Megérkezett a telefonom minden rendben volt beállítottam régi telefonról a dolgokat, átraktam SIM kártyát cseréltem, 19%-on volt gondoltam rárakom töltőre egy óra múlva nézem semmit se töltött. 17%-on volt. Mondom mi van van egy okos kábelem ami kijelzi milyen töltés, aszerint világít, a teljesen ketoktott telefont meg lekapcsolja a töltésről automatikusan. A régi Xiaomi telefont mindig ezzel töltöttem, radugtam, közvetlen az usb-s elosztómra simán a kábelkel és láss csodát azzal egyből kiírta, hogy tölti, ilyenkor mi van?
-
válasz
N€T0X|N #4908 üzenetére
Évekig teszteltem egy korábbi telefonom (az említett A3) töltését usb töltésmérő műszerrel (később látható lesz fotón). Gyengébb/elhasznált usb kábellel, amin kevesebb áram ment át, lassabban töltött fel a telefon, és utána 10-20%-kal gyengébb üzemidőt tudott, ez a tapasztalatom. Az okát sajnos nem tudom.
állítólag a lassú töltés bármilyen káros hatással lenne az akksira
A Li-ion töltési ciklusa két részből áll, egy CC és egy CV fázisból. A töltésfigyelő elektronika a töltőáram visszaesését figyeli, és akkor áll le a töltés, amikor a töltőáram a CV fázisban a kezdeti 1/10-ére esik. Mondjuk 2A kezdeti töltőáramnál 200mA-nél áll le. Amennyiben 500mA a töltőáram, 50mA a határérték. Egy idősebb, elhasználtabb Li akksinál előfordulhat, hogy a kelleténél nagyobb az önkisülése. Nem sok, de ahhoz pont elég, hogy sose érje el miatta az alsó határértéket, emiatt nem áll le a töltés, az akksi folyamatosan kapja az áramot.
Ennél jobban nem tudom neked elmagyarázni. -
válasz
DrKapocs #4906 üzenetére
Én nem azt írtam, hogy tudom a tutit és javaslatot sem kértem.
Csak annak kapcsán írtam, hogy állítólag a lassú töltés bármilyen káros hatással lenne az akksira - csakhogy nincs. Nem szándékom megmagyarázni, hogy bárkinek is muszáj lenne ugyanazt tennie, amit én csinálok, nem írtam ilyet.
Az én használati szokásom mellett nincs hova sietni, a PC meg úgyis 24/7 megy, munka okokból. Egyáltalán nem az a cél, hogy még lassabban töltsem és nem is direkt kímélés miatt csinálom, csak hát az USB ennyit tud, de nekem megfelel. Szükségtelen ezen rugózni. -
-
DrKapocs
őstag
válasz
N€T0X|N #4895 üzenetére
Ha neked így jó, nekem is jó. Ha gépről szeretnéd tölteni, hát tedd azt. Tényleg nem értem, hogy ez miért jó, de legyen... illetve, ha tudod a tutit és senki javaslata nem érdekel, akkor miért firtatod?
Ettől már csak egy jobb megoldás jutott eszembe. Régen voltak olyan szivargyújtó töltők, amik csak 5V 0,5A-t tudtak. Pennyben talán még most is van. Namármost, ha veszel egy hálózati szivargyújtó adaptert, akkor még a gépet sem kell járatni. Ez lesz csak az igazán kíméletes töltés.
De Alin biztos van olyan töltő is, ami csak 0,1A-es. Azzal egy örökkévalóságig lesz új állapotú az akku.
#4887 @Aryes: Ez egy régi történet, egy olyan Xiaomi telefonnal, ami csak 5V és max 1A-t tudott. Emlékeim szerint az töltő által adott amper volt sok, de ebben nem vagyok biztos. De nem vagyok nagy villanyász. Az biztos, a töltővel 2 akku főtt fel.
-
Crvsh3R
senior tag
Valaki a legutóbbi frissítés óta próbálta a telefont USB-C - USB-A adapterrel (USB 3.0) + USB-C USB-C kábellel (60W, 1m) PC-re kötni?
Eddig minden probléma nélkül működött a dolog, most is működik, viszont ennek ellenére a telefon "Android rendszer" névvel az értesítési sávban folyamatosan dobálja az "USB eszköz csatlakoztatva" "USB eszköz leválasztva" üzenetet, kb. 2-3 másodperces váltásban. Mindezek ellenére folyamatos a kapcsolat és tudok másolni a készülékről/készülékre. Korábban ez nem volt.
Amíg nem kötöm az adaptert a kábelre addig nem csinálja, de utána folyamatosan (pedig még a PC-re sem kötöttem rá), egészen addig, amíg újra nem indítom a készüléket. -
Az 1,55A-es töltőfejnél nincs ilyen korlátozás, ezért azt túl lehet terhelni
De van és nem lehet. Hacsak nem valami nagyon-nagyon ótvar, gyagyi kínai dzsunkáról beszélünk, de pl. az említett régebbi Samsung töltőt biztosan nem terhelsz túl egy másik telefonnal. Ilyen alapon napi szintű hír lenne, hogy ki és mit gyújtott fel töltés közben.
-
válasz
N€T0X|N #4896 üzenetére
A két cucc által közösen támogatott max. lesz a töltés, amit mindkettő elbír
Ha a táp szabályozza a "közösen támogatott" teljesítményt, úgy, hogy a határon üzemel, annak általában pukkanás a vége. Nem véletlenül szokták a tápot mindig túlméretezni.
A te esetedben a telefon korlátozza a felvett áramot, mivel tudja, hogy PC-re van kötve. Az 1,55A-es töltőfejnél nincs ilyen korlátozás, ezért azt túl lehet terhelni olyan telefonnal, ami 2A-t is fel tud venni. Hogy ez nem történik meg, vagy nem azonnal, arról a felhasznált minőségi alkatrészek tehetnek. Talán sosem fog pukkanni, de én azért nem kockáztatnék...
-
kutga
félisten
válasz
Sztyepadzso #4900 üzenetére
Valószínű erről van szó.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Samsung Galaxy A52 már alapból egy jól sikerült konstrukció volt, a modellvariáns pedig csak fokozza az élvezeteket, lényegében ugyanazon az áron.
- Wiz Khalifa: Grand Theft Auto VI - Érdekességek, látványosságok, képek, infók egy helyen.
- LEGO klub
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Robot fűnyírók
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Le Mans Ultimate
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest