Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Yettel topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bl.Gyo.
őstag
válasz
Vertigo18
üzenetére
Beállítások>jelszó és biztonság
Itt tudod beállítani hogy mivel és hogy akarod lezárni.Ha pedig jelszó nélkül csak felhúzással akarod nyitni, akkor a ebben a menüben a "lezárási képernyő jelszava"-be lépve a jelszó kikapcsolása, azt hiszem de nem biztos. Nem akarom ezt kipróbálni nálam mert akkor törli az ujjlenyomatokat is.
-
Vertigo18
addikt
Sziasztok!
Valamit elmókoltam a telómon és szeretném visszaállítani, csak túl béna vagyok hozzá. Régen, ha megnyomtam oldalt a "feloldó" gombot, akkor megjelent a képernyő és azon belül még fel kellett húznom az ujjamat a képernyőn (képernyőzár), hogy használni tudjam.Most, ha megnyomom az oldalsó gombot, akkor egyből tudom használni a telefont, nincs lezárva a képernyője.
Hogyan tudnám ezt visszaállítani? -
Milka 78
nagyúr
Azért az 7 éve volt. Ezen az alapon az AMD mint proci gyártó sem ajánlott hisz egy kalap ganéj volt akkoriban és fűt fát igértek, most meg látható hol tartanak.
Ettől függetlenül én is pl OnePlus Nord 3-at akarta, mert baromi jó az OS rajta és tetszik a formaterv, csak az ára ami vicces volt akkoriban. +65000 ft azért borsos felár és se normális ip védelem, se vezeték nélküli töltés.
-
gzoll
aktív tag
válasz
Milka 78
üzenetére
Nekem Moto Z2 volt legutoljára és annak fűt fát ígértek és végül egyetlen főverzió frissítést kapott és annyi. Pedig moduláris telefon volt, pont az volt a lényege, hogy az átlagosnál tovább tudod használni a battery mod-dal. Nekem ott a Moto elhasalt. Most a OnePlus Nord CE 4 jött ki, az lesz a befutó, bár még húzza a GT Master, és ha nem lenne ilyen satnya az akkuja akkor még évekig jó lenne nekem, de sajnos érzem hogy már nem lesz sokáig társ a mindennapokban.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Bl.Gyo.
üzenetére
Én lekopogom, de a Moto nekem eddig beválik. A főverzió frissítés az tetű lassú, az Edge 40 egyedül a palettáról még nem kapta meg a 14-et ( szerintem valami frixi lehet), de a biztonsági frissítéseket azt katonásan kapom. Ez utóbbi nekem fontosabb, bugok nincsenek a 14 meg jön amikor jön.
-
Bl.Gyo.
őstag
válasz
Milka 78
üzenetére
Nem tetszik a realme hozzáállása a dolgokhoz, kezd link lenni. Kár pedig jó telefonokat csinál. Ha a gt master be adja a kulcsot, lehet a kövi telóm sajnos valamilyen Samsung lesz (A3x, A5x széria, snapdragonal), pedig rühellem, de legalább normális a support, 4-7 év támogatás már. Motorolát is el hagyom, mert ott is bajok vannak a supporttal. Xiaomi-rol meg ne is beszéljünk. A Rom-olgatáshoz meg már nincs türelmem. Ez a 3 gyártó nagyon egy kutya már...
-
-
Bl.Gyo.
őstag
Indiába februárra ígért a realme frissítést a telora, úgyhogy mi is kapunk valamit nemsokára...
-
BaluNO
csendes tag
Sziasztok!
Olvasom a hozzászólásaitokat az én telefonomnál 2éves GT master készülék kb 2-3 hónapja figyeltem meg akku teljesítmény csökkenést.
Kicsit megnéztem a telefon beállításait és be volt kapcsolva a fiókok automatikus szinkronizálása, ugy gondoltam meg van a ludas mert nekem ez ki volt kapcsolva... háát kikapcsoltam.
A legnagyobb megletetésemre magátol viszakapcsolta a szinkronizálást... azóta többször kapcsoltam ki, és magátol viszakapcsolt.
Kicsit aggasztó ez a dolog, vajon melyik alkalmazás csinálhatja?
Esetleg van valakinek tapasztalat ebben mondjuk akinél hasonlóan viselkedik a készülék!?üdv Balu.
-
Bl.Gyo.
őstag
2 éves teló, gyári akku:
32% töltöttség, 8ó képernyő idő.
-
Ha már frissítés: valaki használja alternatív (pl. LineageOS) rommal? Tapasztalat? Sebesség? Átraknám, de banki appok vannak rajta. Állítólag az meg macerás.
-
Bl.Gyo.
őstag
Lehet az az óra sokat kommunikál a telóval, és azért. Nekem mi band 5-el van folyamatos kapcsolatban és úgy ennyi.
Nekem egy jó szériából lehet a készülék mert mai napig semmi panaszom rá pedig a kezdetektől nyúzom rendesen, sose volt szervizben sem. Semmi itt megírt panaszt nem produkált, akku jó még mindig, stb.
Mondjuk vigyázok rá, pl. nem ezt használom navigációra, nem nyomkodom töltés közben, nem esik le, stb. -
-Rolika-
senior tag
Ki lett próbálva a teló és működik. Megoldódott a hívás indítás-fogadás. Most megy a fiókba a Huawei P9 mellé.

-
Bl.Gyo.
őstag
válasz
madagaszkar
üzenetére
Nekem is februárban lett 2 éves és az akku még mindig elég jó. Gyári töltő-sima töltő össze vissza, 10%- és legtöbbször 90% között tartva mindig (néha 100 is). 3 óránál tovább nem volt töltőn soha és 100%on se állt sokáig. Sokat nyomkodom, fényerő 75%on van.

-
gya/352
tag
válasz
Di Natale
üzenetére
2021. decemberben vettem Alzanal felbontott csomagolással. Valószinüleg kirakati példány volt. Ez igy utólag leginkább az akku miatt hihető is, mert valahogy soha nem jöttek olyan akku idők mint amit itt sokan írtak. Ennek ellenére még mindig jól használható mindenféle szempontból. Jól futtatja az appokat, pedig eleg sok van rajta, komoly problémám nincs vele, a korábban említett kamera fagyást lassulást sem tapasztaltam. Minden frissitést megkapott, de gyári vissza soha nem volt.
-
Ha már kamera. Valahogy le lehet tiltani a kamera indítást a lock screenen?
-
zsinyeg
csendes tag
A kamrea alkalmazás nekem is rendszeresen fagy, lassú. Főleg ha más program is nyitva van mellette. Ha olyan felvételt készítek amit pl messengeren tovább akarok küldeni vagy később laptopon vissza nézni inkább több felvételt készítek mert hiba üzenettel nem küldi el, nem játssza le.
Gyári visszaállítás többször volt és nem segített. Szeptemberben egy évesen akkumulátor csere volt de most is elég gyengusz az akksi. -
ginola
addikt
Jó Kis telefon ez a master....gyorsan elment a 2 év....
-
Milka 78
nagyúr
Érdekes. Feleségem telójával semmi frixi nincs fotózás terén. Gcam-el is ez van?
-
-Rolika-
senior tag
Vissza jött emagtól a szervizelt teló. Mindenféle értesítés nélkül. Se email, se telefon, se sms. Egyszercsak hozta a futár.
Valahonnan szerzek majd egy SIM kártyát és kipróbálom. -
t1
veterán
válasz
madagaszkar
üzenetére
Ezt nálam is pont ugyanígy csinálja.
Én most nagyon valószínű. hogy Nothing Phone 2a-ra fogok váltani. -
ginola
addikt
Érdemes lenne pár tagnak optimalizálást csinálni, vagy gyári visszaállítást. Egy év intenzív használat után sok minden felesleges cucc lehet már a telefonon, ami a fenti galibákat okozhatja...
-
madagaszkar
tag
Nálam is sajnos. A videófelvétel még rosszabb, szaggat felvétel közben és utána is ugyan úgy játssza le. ( szaggatva ) Gondolkozom a cserén már egy ideje. Az akksi is sokkal hamarabb merül mint korábban. Februárban volt 2 éves a készülék, kizárólag a gyári töltövel töltöttem mindig. Csak nem tudom mi lenne az alternatíva helyette. Vodafonos vagyok egyébként.
-
peti85
senior tag
válasz
ADAM1337
üzenetére
Hát az f@sza. A kamera alkalmazás elkezdte nálam is a lassulást. Több mint egy másodperc mire elment egy képet, utána 2-3 míg megnyitja a galériát. A kamera alkalmazásban az adatok törlése sajnos csak nagyon rövid ideig segít. A zárképernyő magazin amióta "Carousel" névre váltott, azóta ugyan azt a 4 képet váltogatja. Ez utóbbi nyilván nem eget rengető, de látszik hogy bugos a szoftver. Az elején nem volt rossza a szoftver, de jelenlegi állapotban szerintem lenne bőven javítani való rajta.
-
Bl.Gyo.
őstag
válasz
ADAM1337
üzenetére
Fő verziók és komolyabb frissítések nem lesznek már (Android, UI, feature). De biztonsági frissítés elvileg még nyár közepéig kell jöjjön rá. Akkor jár le a 3 év security update. De már nem sieti el a dolgot a realme, max 1-2 security update lesz jó esetben szerintem.
Milyen kár hogy egy ilyen jó telefon nincs már támogatva, pedig simán versenyképes még ma is, sőt, sok sz@rt gyengébb soc-al adnak ki, pl sd695, meg helio G85 (új moto g24, és a Motorola orrba szájba hirdeti ezt a készüléket). Nagy kár érte. -
zsinyeg
csendes tag
Meddig kapja még a telefon a biztonság frissítéseket?
-
peti85
senior tag
válasz
gabbee75
üzenetére
Ha ki szeretnéd használni a maximális töltési sebességet, amit a telefon tud, akkor olyan töltőt kel venned, ami ismeri a BBK cégcsoport által használt saját gyorstöltési szabványt. Ezeket különböző fantázianéven találod, attól függ melyik márkájukhoz tartozik:
- Oppo: SuperVOOC
- Realme: SuperDART
- OnePlus: Warp Charge
Ezek között is vannak különböző teljesítményszintek, de ha a fentiek közül bármelyiket támogató, legalább 65W-os töltőt veszel, akkor menni fog a maximális töltési teljesítmény. -
Bl.Gyo.
őstag
válasz
gabbee75
üzenetére
2A töltővel nem lesz gyors töltés. 10w.
Nekem van egy xiaomi gyors töltőm, avval megy a gyors töltés persze nem gyári 65, de gyorsabb mint a sima. Gondolom egy jobb xiaomi gyors töltő is jó, gyorsabb lenne, Qualcomm Quick charge-t támogassa.
Valószínűleg az általad mutatott töltő is jó, de nincs tapasztalatom vele. -
gabbee75
csendes tag
Sziasztok! Segítsetek,behalt a töltőm a teló 2022 11-dik havi. Gondolom a töltőre nem vonatkozik garancia. Mivel tudnám helyettesíteni, hogy megmaradjon a gyors töltés? [kép] Ez jó lehet helyette?Vagy elég lesz egy 2A-es töltő is?
-
Bl.Gyo.
őstag
Én ezt az oldalt mentettem el: [link]
érdemes néha megnyitni és ránézni az árra mert néha 115 ezer, és akkor lecsapni rá.
Én megtartom a gt mastert ameddig bírja, tökéletes, és nincs a piacon készülék még amire megérné lecserélni. Szerintem felesleges úgy telót venni hogy a jelenlegivel meg van az ember elégedve, és az új se lenne sokkal jobb. -
Milka 78
nagyúr
Érdekes. Nekem pont 2 éves volt és több óra képernyő idővel (NFS, netezés, non stop gps és bt kapcsolattal) is röhögve kibírta az egy napot. Minden este töltöttem igaz nem gyorstöltéssel.
Viszont az Edge 40 kisebb aksival rendelkezik és ha megzargatod akkor bizony merül is. E téren gyengébb mint a GT Master.
Erősebb soc és sokkal nagyobb fényerejű kijelző, mindez kisebb aksival...csodák nincsenek
Ugyanakkor én elégedett vagyok a Moto-val. Még ha nem is hibátlan, de az aksin kívül kb minden téren előrelépés.
Ellenben érdemes vadászgatni az Emagos akciókra mert 115-116 ropi körül szokták szórni őket és annyiért piszok jó vétel. -
evko
aktív tag
Köszönöm a tippeket.
Utána nézek. A Motorolát szerettem régen.
-
-Rolika-
senior tag
Ha nem döglött volna be, akkor még egy darabig el lettem volna vele.
Lett helyette egy Xiaomi 13T. Akartam végre egy jó kamerás mobilt. -
ginola
addikt
A hasonló rendszer miatt érdemes ránézni a Oneplus Nord 3-ra, nem kiemelkedő semmiben, de mégis jól sikerült darab. Alzán néha felbukkan egy-egy felbontott darab jóval jutányosabb áron, mint az új.
A piac beárazza, sajnos nem sokan ismerik a Realme márkát. Egyébként nagyon hasonló tudású, de nyilván mindenben kicsit jobb a Samsung A52S. Volt mindkettő, de mégis jobban bejött a GT master.
A hangszóró recsegése javítható szervizben. -
evko
aktív tag
Sziasztok!
Ki mire cseréli, vagy cserélné ezt a telót?
Láttam olyan telót, ami 130K, de gyengébb a vas...
Ahogy elnézem, ez a teló még mindig jónak számít...
Ha most ez (8+256g) ér 50-et, nem gondolom, hogy 130-at egy rosszabb telóra, vagy épp csak egy minimálisan jobbra ki kellene adni...Várok még a cserével, de érdekel, ki mire cseréli, amire úgymond meg is éri....?
Itt most tényleg abból indulok ki, hogy ez ér 50K-t. Bár szerintem az enyém hibás (hangszóró recsegy néha), így még annyit sem.Üdv mindenkinek.
-
Kormi76
aktív tag
Viszonylag rég volt téma: melyik most az aktuálisan bevált GCam verzió, és honnan érhető el? Köszi!
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Ereshkigal
üzenetére
Fent van a H.A-n most is, de volt egy bőrönd verzió a X kerbe ami hetekig fent volt ennyiért.
Vaterán 50-ért is van. -
-
-Rolika-
senior tag
Közben a teló már emagnál van szervízre és valószínűleg megcsinálják(SIM probléma) Jobban örültem volna ha az árát adják vissza

Viszont semmi szükségem a telóra már. Szerintetek mennyiért lehetne elpasszolni? -
Maxx Jácint
csendes tag
Sziasztok! Fent van a theme strore ,de néhány kép kivételével nem találok normális háttérképet. A saját galériából sem tudok semmiféle háttérképet beállítani. És mozgó háttérképet sem találok. (Amúgy én vagyok a béna azt tudom.) Van valami megoldás rá hogy mókolás nélkül berakjak bármi képet, videót háttérkének? (valahogy úgy ahogy a Xiaomi megoldotta, ott egy katt és kész.)
-
Bl.Gyo.
őstag
Nem.
Lehet ahol vagy, gyenge a 4G és E-re megy le. Aztán repülő mód után a 4G-t keresi, felmegy aztán vissza E-re. Vagy mindenhol ezt csinálja amerre utazol? -
dReFiX
senior tag
Nektek nem csinált még olyat a készülék hogy mobil net le kapcsol fent egy e betű jelenik meg és nincs net csak repülő móddal való játék után.?
-
Segítség! Nem kapom meg az SMS-eket. Volt egy alternatív SMS kezelő app rajta. Azt használtam. Most letöröltem, hátha az a hibás.
Mi a beépített SMS kezelő app ezen a telefonon?
Mi okozhat ilyet? -
-Rolika-
senior tag
Nem ment 11-el sem, most ha jól emlékszem 12 van rajta. Az az igazság, hogy semmi szükségem a telefonra és meg is nyugodtam, hogy haverom kártyájával sem működött. Így nyugodt szívvel tudom visszaküldeni. Ha javítják és jó lesz, akkor valószínűleg megpróbálom eladni, ha pedig pénz visszafizetést ajánlanak(kétlem) az is okés.
-
-
gya/352
tag
Nekem is legújabb a szoftver. Régen működött, jó ideje viszont nem, de nem foglalkoztam eddig vele, meg el is fejeltettem, hogy hol kell bekapcsolni. Most rátaláltam de nem működ. Ami érdekes hogy abban a blokkban a Felébresztés emeléssel az egyetlen pont ami kapcsolható, a többit nem lehet átkapcsolni, mert rögtön visszaugrik.
-
gya/352
tag
Üdv.
A Beállítások/További beállítások/Kézmozdulatok és mozgás menüben van egy olyan hogy Megfordítás a bejövő hívások némításához. Nálam ezt nem lehet aktiválni, mert rögtön visszaugrik a kis pöcök. Másnál működik? Megnéznétek? -
roro27
tag
Sziasztok! Voda hálózaton működik nektek az átirányítás? Tudom aktiválni de hiába ugyanúgy ez csörög ki nem amire átirányítom.
Tapasztalatok érdekelnek! -
-Rolika-
senior tag
válasz
dora136
üzenetére
Azóta már lecseréltem egy Xiaomi 13T-re és csináltam rajta egy gyári visszaállítást. Viszont kipróbálni még nem tudtam, mert a Xiaomi esimes és nincs SIM kártyám amit bele tudnék tenni. Be kellene egyet szerezni, mert február közepéig még garis és ha nem jó, akkor menne vissza emagnak.
-
dora136
csendes tag
Szia! Én aktívat tettem bele, 1000 Ft os feltöltőkártyás Vodafone SIM (Auchanben vettük), a fő Yetteles SIM mellé. Megpróbalhatod inaktívval, mondjuk szerintem esélyes, hogy az nem lesz jó, én sajnos nem teszteltem minden lehetőséget, csak örültem a megoldásnak. Néhány hónapja már így működik nekem.
-
dora136
csendes tag
válasz
-Rolika-
üzenetére
Szia! Én egy évig nem tudtam használni a telefont, sajnos a frissítések és a gyári visszaállítás sem oldotta meg a hívás problémákat. A kezdetekkor még néha működött, aztán fokozatosan romlott el míg egyáltalán nem tudtam már hívást indítani és fogadni. Az neten böngészve ráakadtam egy megoldásra, hogy tegyek be SIM kártyát a 2. SIM slotba. Ehhez vettem egy eldobható kártyát, betettem és azóta tökéletesen működik a telefon, az 5G is megjelent azóta. Szerintem egy próbát megér.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Bl.Gyo.
üzenetére
Én is csak azért csaptam le rá, mert az emag akciózta 116-ért annyit meg megért.
A stock android bejön, nagyon fluid, hasonlít a Realme ui-ra, egyszerű, nincs agyon bonyolítva mint a Xiaomi rendszere. A kijelző érezhetően jobb mint a Masteré, jóval nagyobb a fényerő és lemásznak a színek róla. Viszont baromi sérülékeny, azonnal ment rá a Hydrogel. A fényerő szabályozás jól működik, fotóban szerintem jobb, a stereo hangszóró más dimenzió és ebből sikerült bőrös hátuljút szerezni (Masterből fehérem volt) az soc meg azért erősebb, +2gb ram és ugye víz és porálló.
Igazából pont annyival jobb mint amivel drágább. Mondjuk számomra 140-et nem ért volna meg akkor már hozzádobok egy Nord 3-ra ami 170 lett volna csak annyit meg nem akartam kiadni egy telóért.
Mindezek ellenére ha nem ejtem pofára a Mastert én sem cseréltem volna még legalább 1 évig.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRCSÖKKENTÉS Ravpower 6000 mAh-s mégis pici powerbank eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 7470 14" QHD IPS touch, i5 6300U, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 PLUS GIGABYTE 750W
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4025
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Vagy csak az enyém ilyen merülős?