Hirdetés
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bl.Gyo.
őstag
Nekem a xiaomi gyors töltő ment a telón, sima kabellel. Nem tudom mennyi watt, de 9v 2A-el ment bele (ez lehet pont 20w.
A gyari töltő és kábel 9v 6.5A.
A sima mezei töltő és kabel meg 5v 2A.
szóval ebből lehet következtetni a gyorsaságokra kb.
Van egy régebbi Xiaomi gyors töltős power bankom, azon majd kipróbálom/lemérem hogy tölt ha érdekli a fórum társat. Usb-s mérővel ami ki is írja hány wattal megy.A lényeg hogy támogat más gyártók gyors töltését is nyilván, Qualcomm chipset.
-
oba
addikt
Vannak supervooc-os power bank-ek, pl az Oppo is gyárt olyat, csak lehet, hogy itthon nem lehet kapni... én legalábbis nem találtam, igaz nem is néztem szét jól. Esetleg nézz szét, hogy EU-s forrásból tudsz e rendelni. A supervooc a szabvány neve, azzal fog csak gyorsan menni. A kérdés másik felére nem tudok mit mondani, nem tudom hogy ha nincs vooc-os töltő és kábel akkor mennyit vesz fel a telefon. Kábel és töltőfej együttesen kell ahhoz, hogy működjön a "oneplus család" gyártóinak telefonjain a gyorstöltés, nem elég magában a töltőfej.
-
gzoll
aktív tag
Van valakinek tippje olyan powerbank-ra, ami támogat valami ezzel a telefonnal működő gyorstöltést? Vagy bármilyen mondjuk QC3 szabványt támogató powerbank legalább annyival fogja tölteni a telefont ami arra rá van írva? Próbálom értelmesen feltenni a kérdést, sorry, nem megy. Szóval a telefon töltője ugye 65W és saját szabvány, de mondjuk a 20W-ot leadni képes powerbankból tud 20W-ot akkut etetni? És ha igen, van ilyen, akkor van valakinek javaslata kipróbált bevált darabra? :-)
-
fakekorom
tag
helló!
úgy látom, szépen pörög ez a topik, és csak kisebb kérdések merülnek fel.
akkor összességében ajánljátok ezt a telót, ugye?
köszönöm -
gabo89
senior tag
Sziasztok!
Gondolom egy frissítéssel megváltozott a launcher.
Ha felpöccintem az alkalmazás lista menüt, előjön a billentyűzet és a keresőbe teszi a "kurzort". Ezt ki lehet kapcsolni, hogy csak a lista legyen, ha felpöccintem? -
peti85
senior tag
Van egy "hatalmas" problémám: az alapértelmezett betűtípus a Roboto. Ez igaz is a rendszer 99%-ára, de az értesítési sávon, a gyári időjárás widgeten és az ébresztőben az idő beállításánál az idő más betűtípussal jelenik meg. Leginkább a 3 és 9 számoknál látszik a különbség. Ebben zavar hogy egy felületen egymás alatt megjelenő számok más stílusúak.

Igazából jobban is tetszik mint a Roboto, így ha valaki tudná milyen font ez, akkor megoróbálnám azt beállítani rendszerszinten. -
-
oba
addikt
válasz
spiritex
üzenetére
Mert egy párezer fős heves megyei kisvárosban élek és mobilos nincs a környéken sem. 20-30km-t kéne menni a legközelebbihez és gyanítom a Realmekhez nem igazán lenne nála készleten. Majd rendelek Aliról egy simát meg egy hydrogelt is hogy ha szar az utóbbi akkor tudjak rárakni valamit.
-
oba
addikt
-
peti85
senior tag
Biztos hogy a telefon be- / kikapcsolását jelöli?
Korábban legalábbis a Snapdragon SoC-ok ezt a funkciót nem tudtok, csak a MediaTek és HiSilicon alapú telókban volt ilyen funkció. A töltést viszont biztos hogy éjszaka máshogy vezéri, nekem amikor este rádugtam múltkor, akkor meg is kérdezte, hogy aktiváljon-e valamilyen funkciót (nem tudom mi volt a neve) ami nem gyorstöltés, így reggelre lesz feltöltve, kímélve az akkut. Bár már sok szakmai cikket/videót láttam ahol azt mondják nem káros a gyorstöltés. -
oba
addikt
válasz
Celtic86
üzenetére
A felfelé swipe után amikor megjelenik az összes alkalmazás ikonja, onnan is el lehet indítani bármit. Nem kötelező kirakni az asztalra. De persze ki hogyan szereti használni. Csak nekem úgy tűnik az előző hozzászólásod alapján, hogy ezt nem tudtad, mert a play áruházból indítottad az alkalmazásokat.
-
Celtic86
csendes tag
-
válasz
Celtic86
üzenetére
Ebbe én is belefutottam múltkor.
Angol a beállítás nálam, szóval úgy írom: Settings / Home screen & Lock sreen / App drawer settings / Add apps to Home screen.
Egyébként ha a kezdőlapon csinálsz egy felfelé húzást (swipe - hogy írják ezt magyarul?), akkor megjelenik az összes app -
oba
addikt
válasz
DroiDMester
üzenetére
Vagy használni a gyári fejet és kábelt, és ha 100-on van akkor levenni a töltőről. Nem 2-3 óra alatt megy tele hogy ne lehessen megvárni/kikakulkálni, hogy mikor lesz tele. Szerintem többet árt neki hogy ha éjjel párszor ki/be kapcsol a töltés mint maga a gyorstöltés. De ne kezdjük elölről ezt a töltés/akku mizériát 🙂 Nagyon sokan túl óvják az akkut ami eleve fogyóeszköz és elkerülhetetlen a cseréje, akármit csinál az ember.
-
Bl.Gyo.
őstag
válasz
DroiDMester
üzenetére
A gyári töltő is jó sima mezei kabellel, úgy is max 5v 2A-al tölti. Legalább a gyari törölje de lassú is egyben így, ez a legjobb megoldás. Gyári kabelével megy a 65w.
Tudom nem baj ha rajta marad egész éjjel, de valahogy nyugodtabb vagyok ha 3 órányi töltésre állítom az órát, semmibe nem kerül. -
-
Celtic86
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy a Play áruházból az elmúlt pár napban letöltött alkalmazásoknak nem tesz ki a telefon parancsikont az asztalra. Az alkalmazás listában ott vannak, de így elindítani csak a Play áruházból tudom az Indítás ikonnal...
Hogy lehet ezt orvosolni és miért csinálja? Eddig automatikusan létrehozott indító ikont mindenhez.Köszi előre is a segítséget!
-
oba
addikt
válasz
eisento
üzenetére
Ha nem túl nagy macera egy teljes resetet megejthetnél mindenféle backup nélkül, nulláról belakva a készüléket. Lehet, hogy nem segít, de sok anomáliát oldott ez már meg eddig. Nem tudom, hogy android 12 frissítés után csináltál e resetet. Ha nem, akkor pláne próbáld meg.
-
gzoll
aktív tag
válasz
eisento
üzenetére
Vagy ezt vidd el szervizbe, nekem Németországban ezzel a telefonnal tökéletesen ment a telenoros sim kártya minden probléma nélkül. Prágában, Berlinben, Bécsben és egyébként Washingtonban és New Yorkban is tette a dolgát, bár az USA-ban csak a reptéren kellett használnom telenort, egyébként vettem kinti SIM kártyát inkább, úgy mégiscsak olcsóbb...
-
eisento
addikt
Skacok. Van-e valakinek tapasztalata realme gt master telefon + yettel kartya komboval nemetorszagban? Ugye nekem volt mizeriam pl, pozsonyban, hogy hiaba hivtak nem csorgott ki a telo a hivo felnel olyan volt mintha ki lennek kapcsolva. Netem volt en hivni tudtam barkit... Vasarnap megyek nemetbe aztan kivancsi vagyok mire szamitsak.... Kartyacsere is megvolt (meg telenoros kartyam volt cserelve lett szep uj zold yettelesre) de sajna nem javult meg pozsonyban a dolog. Az a fura lehet csak nekem lehet nem fugg ossze a ketto, de pl. a kartyacsere utan is a hozzaferesi pontoknal meg mindig telenor van alapbol. Volt gyari visszaallitas is beallitottam manualisan is a hozzaferesi pontok neveit is, random idkozonkent kapok sms-t a yetteltol, hogy hibas csatlakozasi kiserlet miatt elkuldik a beallitasokat. Kuld 2 beallitast. bongeszo meg meg egyet. a bongeszoet mindig sikertelennek irja...
Ja meg amit nem ertek. belfoldon idehaza betonstabil a telefon, viszont amikor volt kiutan pozsonyba (kb. 1-2 orat toltottem kint) megzavarodott a telefon. random ujraindult de ugy, hogy nem kert se mintat se ujjlenyomatot mint maskor mikor en inditom ujra...
es ezt csinalja kb babolnaig, amikor megunom kikapcsolom a telot egy 10 percre majd bekapcsolom es minden fasza es utana megint stabil a telo akar honapokig... Yettel csopiba kerdeztem, kartyacseret javasoltak anno de ugye nem javult meg... Azota van ez miota a telenor yettel lett.... 
-
zolem
aktív tag
Jó volt itt.
De sajnos az örök rádióhullámok mezejére távozott kedves barátom.
Egy koppanás kíséretében láttam utoljára majd a mélybe merült.
Nem töltöttünk sok időt együtt de jó volt.
Voltak jobb és kevésbé sikeres percek,napok. Ez a cirka három hónap sok mindenre megtanított.
De emléke mindig megmarad.Nem hiszem, hogy itt még találkozunk.
Úgyhogy nektek sok sikert és kellemes együtt töltött időt kívánok. -
peti85
senior tag
Nem, nekem minden dátum választásnál vasárnap VOLT a hét első napja. De megtaláltam, hogy a telefon nyelv beállítása alatt két opció volt: magyar (Egyesült Államok) és magyar, ezek közül pedig az első volt az alapértelmezett. Ezt átállítva a másodikra már jó. Biztos félre nyomtam az első indításkor .
-
peti85
senior tag
Azt be tudta már valaki állítani, hogy Hétfő legyen a hét első napja rendszerszinten?
-
Anakin007
aktív tag
Update: a teljes factory reset, korábbi, mentett beállítások visszatöltésének mellőzésével megoldotta a gondot!
Még1x köszi Mindenkinek!

-
Anakin007
aktív tag
válasz
spiritex
üzenetére
Azzal csak az alkalmazás indításához kér ujjlenyomatot, ettől még az app-on belül nem lép be sajnos, de azért köszi.
Revolut-nál ott van a fingerprint logon, de inaktív a csúszka. Első indításkor rákérdezett, akarok-e jelszó helyett fingerprintel loginolni, engedélyeztem, de mégis.
Asszem factory reset és meglátjuk... Köszi azért mindenkinek az ötletekért!

-
Anakin007
aktív tag
válasz
Debilon
üzenetére
Simple-t még nem tettem fel, de most hogy említetted a fizetést, megnéztem a Revolut-ot. Ott sem működik, meg sem jelenik az ujjlenyomat ikon, mint a másik kettőnél sem.
De mint már írtam feljebb, arc és biometrikus azonosítás alapból engedélyezve van az appokban, akkor kell hack-elni, ha nem akarod az újdonságokat használni.Szerintem ez bukta, ezek szerint nem valami RealMe-s konfigurálás a ludas, hanem mélyebb, rendszer-szintű hiányosság/bug....
-
Debilon
addikt
válasz
Anakin007
üzenetére
Simple-ben első alkalommal és/vagy appon belül kell engedélyezni az ujjlenyomatos azonosítást
Nekem a simple-ben csak az a gondom, hogy (szerintem) nem tölti le valamiért az újabb tokeneket, csak app adattorles után, ha újra engedelyezem a kártyát az erinteses fizetéshez, az előző telefonon nem volt ilyen gond
-
Anakin007
aktív tag
válasz
Goose-T
üzenetére

Persze. Innen tudom, hogy jól működik a hw, mert egyedül képernyőzár-feloldásra tudom használni az arcfelismerést és az ujjlenyomat-olvasót is, semmi másra...Azért ez a 'hiányosság' jobban zavar, mint a sztereó hangszórópár hiánya, főleg hogy két-három utaláshoz egy zongorakoncertet kell előadni 2022-ben...
-
Anakin007
aktív tag
válasz
Bl.Gyo.
üzenetére
Pl. a SZÉP kártyás app-ban engedélyezve van az ujjlenyomatos és arcfelismerés is, alapból be volt pipálva mindkettő. A Blackberry-ken sem kellett semmit piszkálni appon belül, csak felraktam és kész. Biztosan telefon probléma. Még senki nem találkozott ezzel rajtam kívűl?
-
Anakin007
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Használok egy SZÉP kártya és egy banki app-ot, de egyiknél sem jelenik meg azujlenyomat-lehetőség azonosításhoz, állandóan pin-t kell megadni. A két app nem is azonos banktól van és eddig az "ótvaros" Blackberry Motion-omon is remekül működtek.
Ha az Alkalmazáskezelés->App-neve->Alkalmazásinformáció->Engedélyek lapon a jobb felső sarok ... -jára nyomva "Az összes engedély" -re bökök, ott mutat "Biometrikus hardver használata", "Ujjlenyomat-olvasó hardver használata" címkéket.
Mégis mi lehet a gond szerintetek?Korábbi BB telóimon felrakás és regisztrálás után azonnal jött az ujjlenyomat-lehetőség, nem kellett semmit állítgatni androidon, igaz, ezek 8-as és 10-es androidok voltak.
Előre is köszönöm mindenkinek

-
válasz
spiritex
üzenetére
ez olyan mindha a vizet hasonlítanád a kenyérhez!

az aksinak 40.fok felett már károsnak számít a hőfok, mivel a processzorban nincsenek vegyületek(mint az aksikban amiknek számít hogy mekkora a hőfoka) csak szilárd silícium így annak nem káros a 80.fok sem, szóval hülye hasonlatot írtál!
-
Bl.Gyo.
őstag
Nagyon meleg van a napokban. Ti leveszitek a tokot róla? Én néha igen de kényelmetlen úgy használni. Simán is elég meleg a készülék, tokban meg még jobban az lehet, nem akarom kinyírni az akkut, mert az már kiderült a meleg/forróság az akku legnagyobb ellensége.
-
gzoll
aktív tag
válasz
spiritex
üzenetére
Én is nagyrészt értetlenül nézem mindig ezt a fórumot, mert nekem az ég adta világon semmi bajom a telefonnal. Az elején volt egy fura software bug nálam ami megoldódott, a 12 frissítéssel pedig még jobb lett a rendszer, újratelepítés nélkül. Nagyon régóta ez az első telefonom, ami megy ahogy kell neki, nem lassú, nem szaggat, csinál mindent azonnal, és nem lep meg minden nap valami egzotikus hibával mint a Xiaomi tette. Nekem legutoljára ennyire stabil és problémamentes telefonom a Nokia Lumia 610-em volt. Nekem ebbe a sztereó hangszóró se hiányzik mert ha zenét akarok rajta hallgatni akkor vagy füles útközben vagy kirakom a hangot Bluetooth soundbarra. Az akkuja tényleg húzhatná tovább, de így, hogy ennyire gyorsan tölt még nem volt akku para sose.
-
Bukk900
őstag
válasz
Maxx Jácint
üzenetére
-
oba
addikt
válasz
spiritex
üzenetére
Én is szeretem. Nem igazán tudok belekötni semmibe. Egyedül a sztereó hangszóró lenne egy kellemes plusz, de így sem rossz azért. Nem ezen hallgatok zenét de akármilyen médiafogyasztás is jobb élmény sztereó hangszórókkal. De ettől függetlenül más egyéb gondom nincs vele.
-
spiritex
veterán
válasz
KaiotEch
üzenetére
Igen, nekem is éppen ez jutott eszembe, mert nekem - veled ellentétben - épp hogy ez a legkedveltebb telóm, ami valaha volt. Mondhatni semmi gondom vele, amire használom mindent gyorsan és könnyedén meg tudok vele csinálni. Jó a kijelzője, jó a beszédhangja, gyors, rengeteg a tárhely, egész jó fotókat készít, és hát fél óra alatt 100-on van...
-
spiritex
veterán
válasz
KaiotEch
üzenetére
Ha rákeresek valakire, és be van írva hozzá 3-5 szám, akkor annyiszor listázza ki, míg csak 1x kéne és majd azon belül kiválasztom melyiket akarom hívni.
Nekem ez a funkció éppen tetszik, mert megspórol nekem egy kattintást, nem kell külön belépnem az illetőbe, hanem mindjárt ki tudom választani, melyik számát szeretném hívni.
-
Maxx Jácint
csendes tag
Sziasztok! A telefon képét USB-C-ről közvetlenül át tudom vinni TV-re? Támogatja a telefon? Természetesen valamiféle átalakító kábellel gondoltam.
-
peti85
senior tag
De, a többi tárcsázó is ugyan ezt csinálja és a többi telefon is ugyan azt csinálja mint ez. Lehet vele telefonálni, fényképezni, meg tapicskolni a kijelzőt. Miért pont ezt vetted, amikor ezt tudja egy
20.000Ft-os50.000Ft-os teló is.
Fentebb leírtam, elsődleges problémám, hogy nem lehet beállítani, hogy ne listázza ki az összes névjegyemet az összes forrásból, csak a Google kontaktokat és abból is csak azt, aki a "Telefonkönyv" csoport tagja. Persze a hozzá tartozó "Névjegyek" alkalmazásban ez működik. Egyáltalán mi a fenének van ilyen külön, amikor a tárcsázóban ott vannak a névjegyek?
A felülete sem tetszik a Google féle tárcsázónak, de az már másodlagos. -
Nekem a dualsim kezelés nem tetszik benne, a régi Xiaomin ki tudtam választani, hogy melyik simről hívja az adott számot, itt csak hozzá tudom rendelni fixen.
Nem egy súlyos gond, de a másik jobb volt.
Ha csak én vagyok a béna, és itt is működik ez valahogyan, akkor javítsatok ki -
Vannak céges számaid? Írj be többet egy adott személyhez. Ha rákeresek valakire, és be van írva hozzá 3-5 szám, akkor annyiszor listázza ki, míg csak 1x kéne és majd azon belül kiválasztom melyiket akarom hívni.
Eddig rohadt jó volt a Xiaomi, már sajnos az sem olyan, ott is ezek a hulladék google-s alkalmazások vannak. Már kb nem tud mit választani az ember. Van Samsung, meg Apple. Utóbbi kilőve alapból, az olyanoknak való, aki szereti, hogy mindent a képébe tolnak, gondolkodjon a telefon helyette.
Upd.: Megtaláltam az alkalmazást. Átnevezte automatán magát Telefon-ra, de ha rákeresek akkor True Phone néven szerepel. Hurrá!
-
gzoll
aktív tag
Én határozottan nem akarok beleállni senkibe meg nem akarok kötekedni, de mi ez a tömeges elégedetlenség a tárcsázóval kapcsolatban? Beütöm a telefonszámot, megnyomom a zöld gombot, hívás végén piros gomb. Ha ismerőst hívők akkor előtte kiválasztom a listából. Keresőbe beírom és három betű után ott van. El nem tudom képzelni, hogy mi olyan hiányozhat ebből amitől az élet nem kerek egész, és egyre többen írják hogy a tárcsázó szar. A többi tárcsázó app nem ugyanezt csinálja? 😂😂😂😂😂
-
Na leszedtem ezt a TruePhone-t. Működik, DE nem tudom kirakni asztalra, merthogy nem létezik a menüben. Ha rákeresek megtalálja, de akkor meg nincs hosszan nyomás. Tegnapi napon kellően felb@szta az agyamat ez a készülék, úgy néz ki ma folytatja. Nincs több türelmem hozzá!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 12/128GB Fekete / 12 hó jótállás
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Amit másodjára írtál meg is oldotta a problémát. A swipe után ha megjelenik minden ikon és rajta tartod az ujjad a kiválasztotton, úgy már fel lehet húzni az asztalra a parancsikont. Megoldva így, köszi szépen!
Hogy lehet ezt orvosolni és miért csinálja? Eddig automatikusan létrehozott indító ikont mindenhez.