- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
Új hozzászólás Aktív témák
-
dedy19
tag
Sziasztok.
Érdeklődni szeretnék,hogy ezzel a lappal Asus m4a785d-m evo fel lehet e oldani a 4ik magot ezzel a procival Amd Athlon II X3 445 3,1GHZ
Válaszotokat előre is köszönöm!
Üdv..
dedy -
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
gabor901113 #312 üzenetére
ITT kérdezd meg, ez a topic már "halott".
-
gabor901113
tag
Sziasztok. Ha még valaki szokott ide felnézni akkor kérlek valaki segítsen nekem az l3 cache feloldásában.
Athlon 2 x3 445 processzorom van és magfeloldós asrock m68c-s ucc lapom.
Magfeloldást próbáltam nem stabil sajnos de l3-mat nem tudom hol kell beállítani?!
Köszi előre is -
boxos23
aktív tag
válasz
///Krisz\\\ #310 üzenetére
Köszi a segitséget nagyából értem mit irnak a hsz-ben.
-
boxos23
aktív tag
Hali azt szeretném kérdezni hogy most halotam elsőnek olyanról hogy a cpu-k rejtet magjait fel lehet oldani, valami cpu unlock core.
És pontosabban az érdekelne hogy ez csak amd vagy intel prociknál vagyis pontosan mely prociknál lehet használni -
Atla
senior tag
Rossz helyre irok tudom,de egy gyors válaszra lenne szükségem.
Asszonypalytásnak meghalt a gépe,és tervezek venni egy alaplap memória processzor
triót,és tudni kell h nem vagyunk eleresztve,szóval olyan 30-35k amit elbír a családi kassza.
Namármost kinéztem egy Phenom II x2 555 processzort,és egy lapra lenne még szükségem,
de lehetőleg olyanra amiben unlockolható a +2 mag.
Amit a cikkben javasolnak ASUS lap nem kifejezetten illik bele az anyagi kereteimbe,tehát
aki tud olcsóbb alaplapokat az soroljon egy párat ha nem okoz gondot.Én olyan 15-18k körüliekre gondolnék. -
Kronos3000
senior tag
Athlon X2 255,(3.1Ghz,2Mb-L2)felhasználói szinten tökéletesen elégedett vagyok,sosem játszom,viszont csinálok több dolgot egyszerre,a háttérben fut gyakran konvertálás is,és zökkenőmentesen gyorsan teszi a dolgát,egy Ashrock lapban.Amióta pedig egy ssd-n van a win7...valami brutálisan gyors lett minden,boot,programok indulása...stb
-
lemusz
addikt
Athlon II X3 440 (Rana) procim és Gigabyte M68M-S2P (rev.1.) alaplapom van. Az lenne a kérdésem, hogy feloldható-e a 4. mag és/vagy az L3 cache? Ha igen, akkor hol? Biosban nem találtam semmi olyat, ami a magfeloldásra utalna. Kérem valaki segítsen. Köszönöm.
-
Dagaddt
aktív tag
Érdekes lett ez a cikk!
Lehet, hogy ritka madár vagyok, de így az egyetem vége felé kibaszottul számít miért és menyit adok.
Tehát az hogy az Intel procija jobb vétel volna átlag felhasználónak lehet, de ezek szerint én nem vagyok átlag felhasználó? Eddig nem tudtam!
(azon azért töprengjünk el hány diák végzett mostanában és hányan járnak jelenleg is még műszaki felsőfokú oktatási intézménybe. Ma pedig már alap követelmény, hogy a munkájukat klasszikus módon is és számítás technikai eszközökkel egyaránt képesek legyenek elvégezni.)
Szóval ha ugyan azon az áron kapok egy gyakorlatilag lényegesen jobb teljesítményű processzort (a mag aktiválásról már ne is beszéljünk) és nem csak, hogy olcsóbb lapban is elketyeg, de (ÉS ERRE A CIKK NEM TÉRT KI vagy ha már enyire belemegyünk a részletekbe mondhatnám halgatott róla részlehajlóan) abba az olcsóbb lapba aztán bele lehet pakolni később akár egy hatmagos Phenom II-t is ha mégis pénz áll a házhoz!
Ja bár gondolom le jött, de nekem aki szintén még ebben az árkategóriában keresgél nagyon fontos a render idő, de drágábbra egyszerűen nincs pénzem.
-
easy...rider
őstag
válasz
Oliverda #301 üzenetére
csak nekem a következők miatt jött ez a következtetés:
PH tesztben alig volt teljesítmény növekedés Resident Evil 5-ben,
Phenom II X2 555 + HD5850 és Phenom II X4 B55 + HD5850 között.
Csak akkor volt amikor Phenom II X4 955 + HD5850 használtak.A másik tesztben szintén alig volt teljesítmény növekedés Resident Evil 5-ben,
Phenom II X2 555 + HD5870 és Phenom II X4 B55 + HD5870 között.Phenom II X2 555 + GTX480 és Phenom II X4 B55 + GTX480 között viszont volt teljesítmény növekedés Resident Evil 5-ben! Kb annyi mint a PH tesztben Phenom II X2 555 + HD5850 és Phenom II X4 955 + HD5850 között.
kicsit bonyolult, de remélem jól írtam a dolgokat
-
Oliverda
titán
válasz
easy...rider #300 üzenetére
Elsőre kissé félreérhető volt amit írtál.
Lehet pár oka. Op. rendszer, a játék pontos verziója, VGA driver.
-
Oliverda
titán
válasz
easy...rider #298 üzenetére
A VGA-nak semmi köze nincs a magfeloldáshoz.
-
easy...rider
őstag
A Resident Evil 5 alatt úgy tűnik csak Radeonnal nem megy a plusz két feloldott mag!
itt is feloldott maggal dolgozott a tesztkonfig és GTX480-al gyorsult a B55a teljes cikk itt olvasható:
[link] -
zsolt320i
senior tag
Sziasztok,
egy olyan kérdésem lenne hogy az Athlon 240-es processzorom sok vagy kevés egy Sapphire 4670-es kihajtásához?
-
cserkopater
csendes tag
Sziasztok!
Én feloldottam 2 magot, de a Dead Rising 2 játék ugyanúgy megy 4 maggal és 2 maggal is. Nekem egy AMD Phenom II x2 555 Black Editionom van egy Gigabyte m52l-s3p (rev 2.3) alaplappal ATI radeon 4830 512mb és 2gb kingmax 1066 os ram dual channelbe.
A CPU-Z rendesen kiírja a 4 magot, meg a vezérlő pult/ teljesítmény és karb../rendszer is kiírja hogy amd phenom II x4, de nagy változást nem vettem észre. A 3dMark06 is ugyan annyi fps el fut le 4 magon mint 2 magon, annyi különbséggel hogy a cpu test kicsit jobban megy. Akkor most hogy van?
Válaszokat előre is köszönöm szépen!
Sziasztok! -
soup86
csendes tag
Ezekkel a 4 magos Athlon-okkal végre komolyabban is foglalkozhatnak 3D-s rendereléssel a kispénzű művészek, a fogyasztással sincs gond mivel a boot.ini-ben tetszés szerint megadhatom a használni kívánt magok számát a /NUMPROC= kapcsolóval. Így pl. modellezésre elég 1-2 magot bekapcsolni.
-
-
PipfejBob
csendes tag
Sziasztok!
Olvastam ezt a cikket, megtetszett nekem ez a magfeloldósdi, de eddig csak AMD-s processzorokkal láttam ilyet. Nekem van egy Intel Core 2 duo E6700-om, az lenne a kérdésem hogy elvben van-e esély arra, hogy feloldjak benne egy-két magot vagy 1-2 MB cache-t? És ha igen mi szükséges ehhez, hogyan lehet ezt megvalósítani? Gondolom ha lehetséges, akkor be kellene szerezni egy új alaplapot a mostani Asus P5B helyett. -
GerykO
aktív tag
Én tudok egy jó ötletet a tesztelésre, amiben kijön, milyen gyorsnak érezhető a rendszer.
Tipikus eset, legalábbis ismereteségi körömben is.Emberke leül netezni, mielőtt egy cikk olvasásba belemélyedne, elinditja a kedvenc zenéjét, aztán lerakja tálcára. Jön a levélolvasás, kapott 3-4 videót, vagy youtube linket, és nem digi nete van, akkor kénytelen ezekre várni, míg betöltenek, ez is megy tálcára. Jöhet iwiw/facebook, persze szimultán, mert úgy az igazi, /hogy tudja küldeni a körleveleket egyikből a másikba is
, a sok vér-gizike/pistike/, persze a kedvenc farm, és egyéb online-tamagochiknak menni kell /éljen az adobe flash (csak intelre optimalizálunk), és repül tálcára, mert valaki már zörget msn-en, vagy skypeon. Beugrik beszélgetés közben kedvenc PH oldalára, látja van 3-4 cikk ami érdekli, megnyítja őket külön lapokon, de mivel szubjektív egy webáruház hasonló oldalán is olvasgatja a cikkeket, 6-8 oldal a böngészőben, háhá lejött az első videó, repülnek a cikkek a tálcára. Néha egy üzenet, sock-wave plugin összeomlott, "bezárja" "megvárja" /a narkós "**** ****" opciót miért nem kinálja fel?
/. És tunerkátyán megy a Mónika-show is
. Persze a vinyó visít mert a vírusírtó dolgozik a háttérben, meg a torrent is firkálgat a lemezre, amitől persze akad a videó...
Szóval valami hasonló "mega"taskos tesztre gondoltam, ami szerintem elég életszagú, és itt kijön a merevlemez sebessége, a vezérlője sebessége, proci magjainak száma, memória mérete, hardverek prociigénye /nem láttam még olyan tesztkonfigot sem, ahol mondjuk tv-tuner, dedikált hangkártya, plusz hálókártya is lenne a gépben, amik mind-mind hozzá akarnak férni a procihoz, ami a megszakításkérelem-kezelést is próbára teszi/. Emlékszem még arra amikor a remek VIA chipset mellett a 633 cerka @ 950-en 1 GB memória társaságában nem tudta folyamatosan lejátszani a zenét, ha két vinyó közt másoltam /nem két partició, két külön fizikai vinyó, harmadikról ment a zene/. Mert ezek a hétköznapi szituációk szoktak kidobni olyan hibákat, amit egy akármilyen tesztprogram sem mutat ki.
Remélem látok azért majd ilyesmi tesztet is, mert itt jön ki, milyen gyorsnak is érezhetjük a gépet, főleg ha a sok nyitott ablak közt mondjuk a win7 csilli-villi lapozással keresgélünk. Tudom kicsit hosszú lett, de sokminden ugrott be menet közben.
-
Számtek boltban dolgozom. A legtöbb eladásunk az E5400 és E3300 prociból van. Ponstosan ezek az érvek miatt. A 775 hiába kifutó dolog lassan, de az egyik legjobb ár/értékű!
Szerencsére volt lehetsőgégem egy moddolható X2 550-et találni.
Lutrira én sem vettem volna meg! De ha tuti, akkor jóhogy megér ennyi felárat!
-
SpongyaBob
veterán
válasz
dízelracer #287 üzenetére
Tudom, de most egyenlőre elég még a két mag is, lásd a cikkben is levan írva
-
dízelracer
őstag
válasz
SpongyaBob #286 üzenetére
11000 -ért (bruttó!) kapsz olyan alaplapot amiben megy a magfeloldás.
-
SpongyaBob
veterán
Most ruháztam be egy Phenom II X2 550 BE-re
Remek vétel volt a maga 22.000Ft-os árával. Két magon használom, mert a lapom nem teszi lehetővé a négymagosítást, mert csak SB700 van benne. De egy darabig biztosan nem fogok váltani, ha muszáj, jön egy másik lap és kész is
-
MZsoltee
veterán
válasz
Lotusomega #283 üzenetére
-
Lotusomega
senior tag
Jó a teszt. Nekem csak egy kérdésem van, milyen alaplap kell ahhoz hogy feloldjam a +2 magot, mindegyik képes rá, vagy csak az asus spéci alaplapja??? Köszi a választ
-
gabancs
addikt
A "saját vélemény" nagyon tetszik. Már csak azért is, mert én is ebbe a csoportba tartozok.
Pont ezért gondolkoztam el azon, hogy ilyen felhasználásra talán? elég lenne az ATOM proci is.
És miért jutott ez az eszembe? Mert nem csak keveset fogyaszt, de még igen kis helyen elfér.
Ez nekem nagyon tetszik:
http://www.argep.hu/product_1188596.html
Várom a véleményeket, mert nagyon rég óta nem foglalkoztam ezekkel a dolgokkal.
-
Zunex
tag
Amugy mit tudtok az Athlon II 630-as x4 prociról. Jó? Megbizható?
-
Zunex
tag
Én mindig is AMD-s voltam, és szerintem azis maradok
. Az intel a felsőbb kategóriás processzorokban jó, ami nekem nem lessz de nem is akarok mivel ki se lessz használva.. Nekem jó a 20-30E-res AMD proci
-
hitman6
csendes tag
A HT szorzóját növeld, mert 6x260=1560 elég kevés, ezt az értéket jobb 2GHz körül tartani!
Ajánlom: 8x260=2080, majd az NB szorzót is 8-ra! Nekem is ilyen procim van, az én beállításaim: CPU: 14x250=3500MHz, HT=8x250=2000MHz, NB=8x250=2000MHz, minden alapfesz, CnQ bekapcsolva=1,06V-1,418V, így szép kerek értékeket kapsz, az energia takarékos mód (CnQ) is csak: 4x250=1000MHz! -
lipi67
nagyúr
Sajna..sok ilyen van. S láttam már olyat is akinek melóra kellett (volna), és így kvra nem volt mind1, hogy valamivel másfél vagy 2 óra alatt végez, de..nem volt zsé..
Láttam én már terítőt vázával pc tetején, az dobta fel
-
lipi67
nagyúr
Hát..nem is azért "gyáztam", nem egy esztétikai csúcs, csak megnéztem már mit írt hobizoli, s meglepődtem "kicsit"..
Tudom, támadni fognak, de ma is azt mondom, ha mindenki olyan gépet venne amire szüksége van, még az i7-nek se lenne létjogosultsága, ill, nem ilyen arányban. Persze, nem anyuci hülye gyerekére gondolok, aki millás géppel nyomja a játékokat, s közben a nevét se tudja leírni..
-
hobizoli
nagyúr
Renderelesre meg streamjellegu sw-kez ahogy a cikkben is irjak egy celgepet kell osszerakni. Annal gyorsabb erre semmi altalanos celu gep nem lesz, nem hogy azonos aron, de 2x dragabban se nagyon
Poen, hogy gagyerák fapad cuccokbol kb felaron messze utosebb celgepet ossze lehet erre(!) rakni, mint amibol legubercsucsabb CPU-s, legatomcoolabbjasszabb deszkas, tengernyi RAM-s NASA eromu kijonPl sok evvel ezelott volt erre egy pelda: az u.n. RendiAthlon. Ezt 5db K7 Applebred core 1.8GHz Duron(!)-bol csinaltak, vmi full integralt microATX tok alap deszka volt szinten 5 db, 5db tap, 5db 256M DDR266-s RAM modul, 5db legkisebb HDD ami letezik eppen, na ez az akkor ubermajszternek szamito Hájpötrédingre (
) is kepes aktualis csucs CPU P4-s gepre (3GHz korul jartak akkor Chipzillaék, de lehet feljebb is), amiben volt asszem 2G RAM -akkor mar az 1G is fuha volt, a 2G-val meg barki igazi basszájbának erezhette magat...- szo szerint koroket vert es kerult annak a ~felebe (se).
Csinaltak hozza egy 5 emeletes kb mini ATX haz magassagu custom kuckot oszt 'pot.Az arc meg fogta a P4-t es csak eccerubb dolgokat csinalt vele ezutan, pl azzal vezerelte ezt a RendiAthlon-t...
Szerk.:
Na rakerestem kozben, nem volt konnyu mar megtalalni, de itt van:
http://www.bit-tech.net/modding/2004/08/21/9ghz_rendiathon"My computer (a 3 GHz Pentium4 with 2 GB RAM) took 1 hour to complete the task - however the Rendiathon took a mere 15 minutes for the very same job. Cutting rendering times by 75%? I think that's a mod job well done!"
-
Red Rebcs
tag
Üdv
Egy észrevétel
Nem tudom ki hogy van vele de igazából ezeknek a natúr cpu teszteknek mi értelme.
Lévén a tesztelt prócik Amd 2 foglalatba használható míg az Intelnél 3 foglalat van.
Szóval hiába van jó és ügyes proci az valamibe bele is kell rakni, és ekkor már megint
van különbség intel és amd között.Mennyibe kerül mennyire halálra ítélt.
Szóval inkább kicsit kompletten kellene nézni a rendszereket.
Nincs már a régi rendszer hogy egy alaplapba mennek a különböző versenyzők.
-
rumkola
nagyúr
válasz
kucseranor #267 üzenetére
1. neked nem 5000+ hanem sima 5000 kellett volna
2. régóta nem lehet kapni sehol, nem gyártják hónapok óta
3. webshopos vételt 8 napig visszamondhatod/nád, bár az már rajtuk múlik, hogy feltépett dobozzal visszaveszik-e (ugyanis csak bontatlan, sértetlen dologra érvényes a jogszabály) -
kucseranor
tag
Szereztem egy X2 5000+ procit. A webshopban persze 2.2Ghz-esnek írták....
Elindítom.....2.6Ghz :SBasszus Na ezzel most mit csináljak? Egyáltalán nem lehet már 2.2est újonnan kani?
-
JColee
őstag
Csak egy pár dolog szúr szemet:
1280x1024-ben, a klasszikus 4:3- ban ez bőven elég jó darabig.
1280*1024-ban a képarány inkább 4:5Emlékszel régen, amikor kifogásolták páran, hogy miért 1600x1200-ban mértek? Hát nem felesleges?
Próbáltad? Kétlem.Játék gépet mint régen, összerakni, úgy hogy megérje, kvázi lehetetlen.
Definiáljuk, hogy mit jelent az, hogy megérje. Egyénenként változó, szubjektív dolog, így ez a következtetés általánosítva nem igaz. -
Omega81
senior tag
Talán most még furán hangzik, de az egész CPU-biznisz abba az irányba tart, hogy lesz egy széles felvásárlói réteg, akinek elég a mostani kétmagosok teljesítménye, és lesz egy picurka réteg, akiknek komoly teljesítményre van szüksége, ők azok, akik nagy teljesítményigényű programokkal dolgoznak, illetve a gépépítők, a "hardvermániákusok". Az első csoport számára már nem is a teljesítmény a fő szempont, hanem az ár, majd másodsorban a járulékos költségek, illetve azoknak, akik kicsit foglalkoznak a témával, még a fogyasztás is.
Szia fLeSs
Hát ez így volt már sokakkal, a régi motorosokkal mint én, 2007 elején lett elegem az egészből, ez amit írtál, teljesen bizonyos.
A tuningom végleges beállításán és a garanciáztatáson túl, véglegesnek tekinthető a számítógépem, a mai napig mindent játszik és játszani is fog még egy darabig.
A paramétereit megadhatom: Core2Duo E6600 @ 3,5GHz-en (ha kell, EIST megy, okosan tuningolva), 2x2GB RAM tuningolva, 8800GT tuningolva, ez a lényeg, tuningolva mind, és az egész rendszer is hűtésileg, tiszta halk. 1280x1024-ben, a klasszikus 4:3- ban ez bőven elég jó darabig. Emlékszel régen, amikor kifogásolták páran, hogy miért 1600x1200-ban mértek? Hát nem felesleges?
Az egész nem arról szól mint régen, azért is hagytam aba.Aki meg követi a népbutítást és veszi az egyre nagyobb kijelzőket, az íííígy jár!
Összefoglalva, valóban beteljesült, játékra konzolt, dolgozni és NET-ezni pedig valami erre szakosodott másik eszközt. Játék gépet mint régen, összerakni, úgy hogy megérje, kvázi lehetetlen. De egy cikkben megcáfolhatsz.
-
Chaser
legenda
Na majd 9.5k-t adok sempronért, mikor a valós x2-met 12k körül fogom eladni hamarosan- legalábbis szeretném
-, aminek még párját erre nem is láttam. Jah meg nem veszek pretested cuccot, csak árulok
megtalál engem minden ami kell, úgy vagyok ezzel mint a nőkkel, nőnek se fizetnék...
szerk: Quan-Chi: 3300-asból is enyém volt itt a legjobb amíg el nem adtam, 4440mhz prime stabilan 1.35V-on g31 GB lapban
de eladtam, intelhez nincs olcsón hdmi-s lap, nekem meg kell a tv-hez, a 740g-s GB lapon van és remekül működik, főleg ezért lett amd, akarok majd egy kis kockagépet belőle, nem kell külön vga.
-
ZIL
tag
Az int. VGA-nak megvan az a varázsa, hogy amikor az ember videókártyát akar cserélni, de nem megy zökkenőmentesen a dolog, nem kell aggódni, hogy hogyan fogja használni a gépet közben. Mivel ez egy olyan extra ami néha tényleg nagyon sokat ér, és ráadásul sem az árban, sem a teljesítményben nem üt vissza, én kifejezetten örülök neki.
-
Kansas
addikt
Á, épp ellenkezőleg: én az a naiv ember vagyok, aki hisz a gyártóknak, hogy ha egy prociban letiltanak valamit, azt jó okkal teszik...
Ha meg a kákán is csomót keresnék, állandóan a kákával foglalkoznék
Asszem most egy ideig engem jól kiszolgál az X4 925-ös, ha lejjebb mennek majd a memóriaárak, talán lapot cserélek alatta, de az sem biztos, végül is ebbe is fér még.
Meg ha elérhető áron lesznek legalább 30-40GB-os SLC SSD-k, akkor újítok egyet rendszerlemeznek. -
Chaser
legenda
Xp az tényleg jó
Most is az van, meg valszeg marad is, de az állandó cpu cserélgetéssel nem vonnék párhuzamot, ramban is igazad van, amd-nél nem kell úgy figyelni mint intelnél, ott 1.65V felett nem sül meg az imc, szóval +pont az amd-nek ezért -is-
Amúgy nekem ha minden igaz sempron le-1300 lesz 2x512mb 667-es corsairral, GB 74G lap, 500-as sam. F3, 250-es FSP..ezekből már csak a proci hiányzik, nem gépbuzulok, ha kell kraft munka miatt akkor meg veszek egy x6-ot vagy i5-öt, bár valszeg előbbit. -
Malachi
veterán
Csak átfutottam a tesztet, de a végszót végigolvastam - remek. Kösz, komolyan, ilyesfajta laza őszinteséget ritkán látni tesztoldalakon. Mellesleg pedig kb. mindenben igazad van, amit leírsz benne. Átlagfelhasználói szemmel nézve, néhány évig megdobogtatja az ember szívét az a néhány + fps, amit egy gyorsabb processzor adhat, aztán már inkább az a fontos, hogy megérje, jó legyen, keveset fogyasszon és általában mindent rendben elvigyen. Arra meg felesleges még egy 4 magos cucc is. Egyelőre.
-
lipi67
nagyúr
válasz
echterion #243 üzenetére
Mindíg is Abitos voltam,(sírtam -ríttam mikor befuccsoltak) és a "játszótér" kinézetü gigákhoz pártoltam. (asus lapjai megőrjítettek (ami olcsó az..is), Biostar, DFI drága..Giga ok. Na.. Sikerült baráti áron venn em egy P45 DQ6-ot..Hát..csudaszép, stb, de végig valóban olyan érzésem volt, hogy "ilyet is tudunk" (kérdés kinek és mire)lap. Utána csináltam egy tesztet a a P45 UD3R-rel összevetve. Hm..Részletes tesztet akartam, de 1!!!! nap után értelmetlennek tűnt, tuningban, ramkezelésben az UD3R lényegesen jobb lapocska.
-
kisza25
félisten
a cikk végére érve én is pont erre jutottam, mikor a szubjektív vélemény volt soron,
én is a legjobb teljesítmény/fogyasztást tartom szem előtt és persze az ár/érték-et,
ezért is van egy Sempron Le-140-em kétmagositva,ha kell egy kis teljesítmény megrántva 3,5Ghz-re
volt egy 4magosítható Phenom II X3 710-em, de eladtam, mert nem használtam ki
ja és tetszett a cikk -
lipi67
nagyúr
Olyan ez mint az Xp.."kifutott"..de jó!
Én nem is váltok I3 i5-re sose, kihagyom, mint a 920-at is. Amire kevés lesz nekem ez, addigra lesz más alternatíva. S a ramok is..nem mind1, hogy AMD-be, i3-5-be gondolkodik az ember vagy i7.ZIL[/B]"+ nagyobb funkcionalitás a deszkából (int vga pl..." Szebb doboz ?
Azt írod, brutal teljesítmény, 8xxx kevés stb..Ha valamire kevés a 8xxx, mire is lesz jó az ivga? Kb annyit teszel vele, hogy letiltod..
Nekem meg olyan lap kellene amin semmi kütyü. fogadjon egy procit, vagy 8giga ramot, kezelje jól őket mint állat, bele tudjak tenni egy dvdt- meg 1 hdd-t, és legyen 4usb portja.
Viszont legyen hűvös, masszív és a biosa kinyalja a seggemet..Szép napot!
-
Longeye
tag
Gratulálok!
Nagyon jó cikk!
A döntöttekkel pedig maximálisan egyetértek.
Csak megerősített abban, ahogyan a gépem cseréjénél gondolkodtam alig 2 hónapja.
További sok hasznos cikket!
:-) -
echterion
nagyúr
Jaja, ezt mondjuk én is tapasztaltam már. Viszont ha a vga is izzad, akkor nagobb lesz néhány lapnál a Vdrop és nálam már volt rá példa, hogy emiatt lett instabil a proci, holott minden proci és memórianyüstölő programmal stabil volt. Én ezért szoktam így tesztelni. Arról nem beszélve, hogy így a tesztelés is élvezetesebb. Volt, hogy 2 órát nyomtam úgy a játékot, hogy észre se vettem az idő múlását, pedig csak egy kis teszt akart lenni, hogy stabil-e a cucc. Hiába no, amikor a város összes rendőre engem üldöz, az mindig jó mulatság.
-
echterion
nagyúr
JAja, ezt mondjuk én is tapasztaltam már. Viszont ha a vga is izzad, akkor nagobb lesz néhány lapnál a Vdrop és nálam már volt rá példa, hogy emiatt lett instabil a proci, holott minden proci és memórianyüstölő programmal stabil volt. Én ezért szoktam így tesztelni. Arról nem beszélve, hogy így a tesztelés is élvezetesebb. Volt, hogy 2 órát nyomtam úgy a játékot, hogy észre se vettem az idő múlását, pedig csak egy kis teszt akart lenni, hogy stabil-e a cucc. Hiába no, amikor a város összes rendőre engem üldöz, az mindig jó mulatság.
-
audi100td
nagyúr
válasz
kucseranor #234 üzenetére
Apróban találsz ilyen procit, ha mindenképp 4 magos kell, tesztelt procit kerress, pl.: [link]
Megfelelő alaplap is kell hozzá, ami SB710 vagy SB750-es déli híddal rendelkezik.
-
Chaser
legenda
Az itteniek nagy része sztem azért cseréli a 775-öt amd-re, mert az kifutott, nem lesz új proci -azt nem mondom újnak, hogy e3200 helyett behozzák az e3300-at pl-, 1366 dráááága mind lap, mind cpu tekintetében, 1156 meg már kifutófélben van és szintén elég drága. Ph-n ugyan sokszor féláron lehet 650-et, 750-et venni, de aki állandóan cserélgetni a cpu-t, annak ennyi nem elég, amd-nél meg van elég szép választék, többmagosításról' nem is beszélve. Van GB lap tizen pár k-ért ami még X6-ot is eszik, mi kerll még?...
-
kucseranor
tag
Volna egy kérdésem!
Az X2 5000-est honnan lehet beszerezni? Ebből akkor Deneb lesz elvileg, de a 7550/7750/7850 BE-vel mi van? Azokból 65nm-es 4magos lehet csinálni? Akkor melyiket lenne érdemeseb venni? -
ZIL
tag
Volt aki már említette korábban a Core2-AM2/AM3 váltást. Én is megcsináltam, ráadásul még csak a ramot sem tartottam meg...
Szóval egy p45-ös deszka 16000, egy E8400-as 23000, 4GB OCZ ddr2 20000 mentek el, és lett helyette egy 550BE 21000, egy 785GX 20000, 4Gb Samsung 1333 DDR3 20000.
Hogy megéte-e?
* minimális árkülönbség
- többet fogyaszt (de azért nem nagyságrendekkel)
+ időtállóbb
+ nagyobb alap és maximális teljesítmény az alaplapból
+ nagyobb memória teljesítmény (igaz pörgős darab 1700+ CL8 1,6V-on, de a másik is 1100 CL5-ön ment)
+ nagyobb funkcionalitás a deszkából (int vga pl., és egyéb apróságok)
+ Unlock után szimplán körberöhögi a korábbi teljesítményét, miközben terheletlen állapotban ez nem okoz nagyobb fogyasztást.
Szóval szerintem, ha valaki ügyesen csinálja megéri (már ha épp nem szar a forint).
A fogyasztással kapcsolatban meg a teszt kissé félrevezető, mert ugye a 775-ös rendszerek döntő többsége DDR2-es ramot használ amiből 4GB-már rendszer szinten is érezhetően többet zabál, mint 4GB DDR3.A végszó jó volt a tesztben.
-
Szeretem az ilyen hangvételű konklúziókat ami a végén volt, meg maximálisan osztom is a véleményt.
-
Gyusz
őstag
El kell indítani a Battlefield Bad Company 2-t és kiderül, hogy jó-e a proci.
Na jó, sikerült még Episodes From Liberty City alatt is egy fagyást produkálnom a látszólag stabil procival, de a Bad Company 2 tényleg hamar megfektette a gépet. Előtte Prime, minden játék, tömörítés, videokonvertálás, virtuális gépekben szöszölés, ps2 emulátor és minden ment flottul a legkisebb hiba nélkül. Persze nekem csak ezzel az egy CPU-val van tapasztalatom, de átlagos használat mellett hibát produkálni nem valami egyszerű feladat.
Amúgy meg nem értem ezt a feloldott procikkal szembeni félelmet, már régóta tiltogatnak le ép részeket is chipekből.
-
HERR Z
veterán
van olyan széria aminél 100/90, van olyan ami 100/20 +40 X3-á moddolható, ha tudod hogy "jó" széria van most készleten pl, akkor elég nagy az esélyed. Írtam, hogy 3 lapba nézem, ami gond szokott lenni az a ddr3 miatt van, mert annak sokkal ratyibb a kompatibilitása, de ezeket is nagyjából sikeresen meg tudjuk oldani/ki tudjuk deríteni
-
Kansas
addikt
Köszönöm szépen, erre(is) voltam kíváncsi, feljebb sehol sem látom...
Az elméletemről annyit, hogy soha nem állítottam mást, csak 2 dolgot:
- lehetséges
- elméletEzt nem cáfoltad.
Másrészt még mindíg kíváncsi lennék arra, átlag 100db(de ha akarod, legyen 1000db) X2 555-ből hány darabot lehet bármilyen szinten és hányat teljesen feloldani?
Kíváncsi lennék továbbá, hogy az általad eddig eladott pretested feloldott CPU-k felhasználói közül hány érzékel a feloldott magokból eredő hibát?
Ez utóbbit sajna elég nehéz megfogni, mert Windows alatt tökéletes HW esetén is vannak fagyások, kilépkedés SW bug miatt, az ember nem feltétlenül veszi észre, ha a heti 5 hibából 2 megelőzhető lenne magfeloldás nélkül... persze nem is biztos, hogy érdekliAzt pedig készséggel elhiszem, hogy a te mintád reprezentatívabb, hiszen én, mint mondtam alapból kerülöm a tuningot, és nincs pénzem úgy procit venni, hogy hátha... igyekszek olyan procit venni, ami biztosan tudja azt a teljesítményt, amire szükségem van, és csak akkor nézem meg, húzható-e, ha cserén gondolkozok, mert több kraft kell.
-
lipi67
nagyúr
válasz
MZsoltee #217 üzenetére
Gondolom a P35DQ6-ra gondoltál. wolf sztem kben jobban megy (ha úgy tetszik kevesebb fesszel) p35-ben. A lényeget kben sztem ki is mondtad, csak..Pont az a lényeg, olyan nagy a tuningpotenciája, hogy p35-ben is megy az 4GHz-et sztem. A kis 2180-as Abit 965-ben (IB9) ment nálam 3,8GHz-et, IP35-E -ben 4 felett. Fsb-ben se kellett szégyenkeznie (560 feletti fsb), de ez a g31-es is megy 450 felett.
Abban igazad van, elfogult vagyok, ez tény.
(#221) echterion: Igazad van, elkalandoztunk..
Én azért szóltam mert ok ok, jó az AMD, olcsó is de ami most trend lett (mert kb az lett), hogy 775-öt cserélik le, szerintem túlzás és nem kell temetni a 775-öt. Ha már az van, felesleges lecserélni mert van prociban választék, és van benne kraft. Lehet pont "nem szerencsés" az ársáv 20k -nak, mert 13-15k nál a 3300-as cerka pl. best..és még lap se nagyon kell hozzá.
-
HERR Z
veterán
az egész fogyi, meg a hibátlan modproci is kukás elméleted 2 helyen sántít:
-555-nél a default fesz: 1.3-1.4V
-955-nél a def. fesz: 1.35-1.4V
miért írom ezt le? Mert
X2->X4 1.3-1.35V: max 95W, fölötte maxx 125W, míg 955 default 125W
szal ellentétedben az eléméleteddel ha kifox egy jobb vid-es x2-t, egy energiatakarékosabb x4-es lehet mintha gyári x4-et vettél volnatudom hogy nehéz lesz a fermiből kiindulva ezt most elhinned, de így van, volt már "pár" procc nálam
-
echterion
nagyúr
A fogyasztásról annyit, hogy megnéztem egy fogyasztásmérővel a saját FX-5000-esem, hogy mi a különbség a 2 mag aktiválása előtt és után. Nos, az eredmény azt mutatja, hogy idle-ben nincs különbség (1-2 W csak, ami a mérési hibahatáron belül van), load-ban viszont van, mintegy 35-40 W.
-
echterion
nagyúr
válasz
#19617792 #222 üzenetére
Ebben egyetértünk, a három vagy négymagosítás lutri, összehasonlítási alapnak nem megfelelő. Csak natív kétmagosként szabad ilyen szinten összehasonlítani.
Viszont a pretested procikkal nem szokott gond lenni. Ha mégis, akkor általában meg lehet azzal a pár eladóval beszélni itt a ph-n, hogy adjanak másikat, vagy valami. Eléggé megbízható, segítőkész emberkékről van szó, szóval ezzel nincs gond szerintem.
-
Kansas
addikt
Ebből nekem csak az látszik, hogy az X2 555 mennyit eszik alapon és kilockolva.
Nem mérvadó, mivel nyilván a cache miatt meg az egyéb levágott részekből fakadóan az X4-es felénél valamivel többet kell ennie, tehát eközött és a kilockolt közt valszleg nincs akkor a különbség.
Ami mutatná a valós viszonyokat, ha emellé még oda lenne téve egy rendes x4 955-ös alapon hajtva.Ettől függetlenül természetesen annyiban igazad van, hogy jó eséllyel jóval kisebb eltérésről van itt szó, mint a Fermi esetében(tehát nem kell nagyságrendekkel többet fogyasztania),
Ami biztos(forrás): az X4 955 valahol 95W és 125W között fogyaszt(125W TDP osztály), az X2 555 pedig valahol 65W és 80W között(80W TDP osztály), függően attól is, hogy sikerült. Én ebből vontam le a következtetést, amire az elméletem építettem.Másrészt gondolom(tipp), a letiltott procimagok túlnyomó többségében valami hiba az oka a letiltásnak, ami a standard QC tesztpadon kijön, használat közben nem biztos. Ahol nem lehet reaktiválni valamit, ott biztos.
Ezen aligha veszünk össze. Te kértél egy lehetséges magyarázatot, én meg adtam egyet, ennyi.
-
törölt tag
válasz
echterion #221 üzenetére
Ebben nem is lehet kételkedni.
De ha már előkerültek a felsőbb régiós procik is, gondoltam megemlítem. Szerintem az AMD igazi aduásza még mindig ez a magfeloldás, egy ~20k-s prociból csinálhatsz egy ~35k-sat is, ha szerencséd van, vagy tudatosan így veszed. Ez nekem is tetszik, bár némi kétely még van bennem, hogy lehet, hogy pretested és garantált a hibátlan működés, de otthon mégis van valami bibi, ami csak a magfeloldás számlájára írható, mert úgy gondolom, hogy okkal lett letiltva a két mag. Ez alapján gondolom azt, hogy kétmagos procit (árát) kétmagos procival, négymagosét, négymagossal sportszerű összehasonlítani.
X2 @ X4 egy kakukktojás ebből a szemszögből, mert X2 ár és X4 teljesítmény.
-
echterion
nagyúr
válasz
#19617792 #220 üzenetére
Viszont jelen írás a 20000 Ft alatti árkategóriáról szól, ergó nincs értelme Q9550-esekről meg Phenom II x4-esekről beszélni. Így a hozzászólásoknak is ezt kellene tükrözniük, ill. erről kellene szólniuk, nem arról, hogy melyik a jobb a kettő közül.
Szerintem (és ebben nagyon sokan osztozunk ebben a világban) jelenleg ebben az árkategóriában egyértelműen az AMD a nyerő.
-
törölt tag
válasz
echterion #216 üzenetére
Én se AMD, se Intel fan nem vagyok, de első mondatod a visszájára is fordítható:
"Mindegy, az Intel fanok csak a nyers teljesítményt tudják felhozni, mint döntő érv az AMD-vel szemben."Mindegy, az AMD fanok csak ár/teljesítmény* mutatót tudják felhozni, mint döntő érv az Intellel szemben.
* ide még ezeket lehetne helyettesíteni: kompatibilitás régebbi lapokkal, magfeloldás
Szóval az éremnek két oldala van. Az viszont igaz, hogy hazánkban inkább az ár/teljesítmény választanak, de még inkább aszerint, hogy a lehető legolcsóbb legyen, "mer' úgyis csak a gyereknek kell játszani...", na de játékos gépbe a VGA meg a proci nem két fillér, legyen az akármi... Viszont olyan országokban, ahol magasabb az átlag fizu (meg nincs annyi fa52om adó), ott már többen engedhetik meg a nyers erőt. Egyik oldal ebben, másik meg abban jobb és általánosan fogalmaztam meg. Számomra legolcsóbb és legegyszerűbb lépés egy használt Quad, Q6600-tól Q9400-ig, ami efelett van, az már nem éri meg, akárhogyan nézem sem.
-
MZsoltee
veterán
válasz
elfelejtette #215 üzenetére
Köszönöm az infót, de a lényeg az az volt, hogy a Q6600-on kívúl ha igazán tuningolni akar valaki akkor P45-ös deszka kell hozzá, azzal meg kevesen rendelkeznek, mert ugye az összes kétmagos jól tuningolható P965/P35ben. És hiába veszel egy P965/P35-ös lapba Q9300 vagyy netán Q9550 nem fog 4Ghz-en menni, így a plusz teljesítmény sincs meg...
-
echterion
nagyúr
Mindegy, az Intel fanok csak a nyers teljesítményt tudják felhozni, mint döntő érv az AMD-vel szemben. Pedig az nyilvánvaló, hogy az AMD az ár/teljesítmény mutatóra van rákattanva. És hát valljuk meg, kis hazánkban azok a user-ek vannak döntő többségben, akik ezt nézik és nem a nyers erőt bármi áron. Az, hogy most ezt direkt vagy kényszerűségből teszi, ebből a szempontból lényegtelen.
-
-
HaZsolt
őstag
Aki figyelte a teszteket az rájöhet, hogy egy "Denebbé" unlockolt x3 425 éri meg a legjobban. 20 ezerért hozzá lehet jutni, ha előtesztelten veszed.
-
Jégkokó
veterán
Áprilisban vettem 21 ért egy E8400 procit , nekem tökéletesen megfelel egyelőrre nem érzem szükségét a 4 magosnak.De ha egyszer eljön az az idő akkor is gond nélkül válthatok arra.
-
doktordrog
aktív tag
Én örülök a G6950-esemnek, semmi bajom vele, jól el vagyunk
. Mondjuk tegyük hozzá, hogy sikerült lecsapni rá az Iponon, amikor 16k volt.
-
HERR Z
veterán
válasz
#19617792 #208 üzenetére
azt is nézd azért hogy am2(+) 2006-2007-ben indult, 1156 meg alig 1.5 évet él...de nézheted, akkor még x2 jó volt, ahoz képest x6 nagyobb ugrás mint i3-->i7
1366 meg 920-szal jah, az az értelmes platform most(intel vonalon), kár hogy olcsó gulfi annyira lesz olcsó későbbiekben is mint a q9550 most..
S940 meg szerver platform volt, azt ostobaság volt beleírnod, és az elég sokáig élt -
lipi67
nagyúr
válasz
#98593280 #202 üzenetére
Nemtom melyik része nem világos és miért. Ha elgépelés akkor bocsi, be-beugrok (érdekel a téma) de még elég vizesek vagyunk, 100%-osan nem tok lenni sajna. (Árvíz-Edelény).
Mi érthetetlen?(#206) MZsoltee : Wolfok akár még 965ös lapban is jól tudnak menni, hidd el. Persze értelek és meg is értelek, biztos bennem van a hiba (komolyan mondom), ha majd nem rohangálok mint a mérgezett egér, megpróbálom újra..
Nem tudiom már, hogy ki írta a 2180-as példát meg az SSD-t, tök igaz. Intelnél is lehet ésszerűen váltani akár váltani is szerintem, ez a lényeg. 2xxx/8xxx ha több kell jöhet a quad. Mire egy átlag User kinövi..addig isten tudja mi lesz, ezért váltani értelmetlen sztem.
-
törölt tag
válasz
#98593280 #173 üzenetére
"Tedd meg ezt az Intel-nél, kicsit nehezebb. Jelenleg 3 foglalat van a piacukon és év végén és jövőre jön újabb kettő! "
Megteheti, ha van már LGA1156 vagy LGA1366 lapja, Core i5, Core i7-et bele, aztán kész is. Ja hogy azok majd kifutnak, és? Egy Core i7 nem jó továbblépésnek, míg egy Thuban igen? Aki most Core i3-mal rendelkezik, az minek cserélje a fél gépet, amikor van Cire i5-750, meg Core i7 8x0? Vagy akinek Core i7 920 van, és feljebb akar lépni, jön majd olcsóbb Gulftown is, ha az kell... Kit érdekel, hogy jön újabb foglalat? Nem kell vele foglalkozni, AMD is váltogatta a foglalatokat rendesen. Socket 754, 940, 939, emlékszünk? Akkor meg az AMD volt a nyeregben...
-
Dare2Live
félisten
tetszett a végén lévő ferde szöveg.
-
MZsoltee
veterán
válasz
dízelracer #199 üzenetére
Valjuk be ez nem az átlag, ez inkább speciális eset, a legtöbben P35-DS3(P) vagy valami hasonlóval kergették a Wolfikat pl és a Q9550 alá vagy a q9300/q9400 alá meg nem a legjobb a P35- oda meg a P45 való. De mondjuk aki annó vett 40-60k-s lapot az ma már nem szórakozik, és megy i7-re, mert ott meg nem számít a lé...
Lippi: Ugye azzal tisztában vagy, hogy Te nem vagy a "normális"
kategória, mámint nem mesérteni akarlak, de ahogy látjuk te jutottál a világon a 4. legtovább ezzel a procival, az átlag user aki egyszer megnézni meddig jut el a procija és úgy használja annak nem éri meg a váltás.
Szóval ha valaki átlagosan tunigol mondjuk van egy jobb P35-ös lapja meg egy E5200-a vagy egy wolfija, az jobban jár olcsóbban kijön ha vált még ha csak AM2+ra is!
Átlagosabb P35-ös lapért kap 10-11k-t E5200 10k Wolfi meg legyen 20-22k.
Vagy vesz egy Q9550 50k vagy vesz egy feloldható pretested X2 550/555 25-26k vagy egy 955-öst 40k és egy jobb lapot 20kért. Akkor a vége 60/45k és minden új és garanciális.Egy a lényeg a 775 már csak használtan és olcsón éri meg, E3000/E5000, abban négymagosítani még talán P45-ös lappal is drágább főleg ha a magfeloldás alternatíva, aki ezt nem ismeri el az vagy nem tud számolni vagy elfogult.
-
Chaser
legenda
"Mielőtt azonban ezzel foglalkoznánk, meg kell említenünk, hogy a Pentium G6950 szokatlanul alacsony, 0,9-1 V-os feszültségen üzemel üresjáratban és terhelve egyaránt. Először azt hittük, hogy valamit elállítottunk a BIOS-ban, de nem, ez a valóság."
Azt megnéztétek/megnéznétek, a gyári órajelet milyen legkisebb feszen viszi? -
echterion
nagyúr
válasz
Scholes9 #197 üzenetére
Úgy tűnik, mégis kell.
Viszont úgy látom, itt is kezd kialakulni egy jó kis Intel kontra AMD csihipuhi. Nem vagyok részrehajló, de az Intel oldalán még nam nagyon hallottam olyan észérvet, ami miatt megérné a felárat. Persze, mindkét választás esetén kompromisszumokat kell kötni, attól függően, hogy mire veszi az ember. Ha egész nap konvertálgat, meg videót vág, és ebből még pénzt is lát, akkor vegyen egy quad-ot és tuningolja agyig, jó kis felárral. Ha átlag magyarról van szó, akkor eszébe sem jut ez a megoldás.
Egyébként a platformok közti váltás sem olyan vészes, márha ddr2-n maradunk. Én rendszeresen cserélgetem a konfigjaimat, mert ez a gyengém.
Szeretem kipróbálni a hardvereket. Ha ez ráfizetésés lenne, nem csinálnám, elhihetitek. Viszont nem is új, hanem leginkább garanciás, de használt cuccokat veszek, mert úgyse tartanak ki nálam sokáig. A legutóbbi FX-5000 eddig a rekorder a maga fél évével. A mostani, e1400-at is csak egy teszt kedvéért vettem, már megvan az utódja.
-
lipi67
nagyúr
válasz
dízelracer #199 üzenetére
[4,7GHz léggel csak 4helyre volt elég], de volt pár 2hely. Mind1 egy 955 alázza oszt' kész.
(#200) Scholes9: Ok, de legalább kicsit érted az én szempontjaimat is. Ha csak magok, nem q9550, ha tuning akkor az. Ha meg MHz kell, nem fogok AMD-t venni, veszek egy E0-s 8xxx és 4,6 24/7-ben. Nekem így jár az agyam, ne lőjetek már le érte
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elden Ring
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- LEGO klub
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged