- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Erős specifikáció, kompakt formában
Új hozzászólás Aktív témák
-
hobizoli
nagyúr
Renderelesre meg streamjellegu sw-kez ahogy a cikkben is irjak egy celgepet kell osszerakni. Annal gyorsabb erre semmi altalanos celu gep nem lesz, nem hogy azonos aron, de 2x dragabban se nagyon
Poen, hogy gagyerák fapad cuccokbol kb felaron messze utosebb celgepet ossze lehet erre(!) rakni, mint amibol legubercsucsabb CPU-s, legatomcoolabbjasszabb deszkas, tengernyi RAM-s NASA eromu kijonPl sok evvel ezelott volt erre egy pelda: az u.n. RendiAthlon. Ezt 5db K7 Applebred core 1.8GHz Duron(!)-bol csinaltak, vmi full integralt microATX tok alap deszka volt szinten 5 db, 5db tap, 5db 256M DDR266-s RAM modul, 5db legkisebb HDD ami letezik eppen, na ez az akkor ubermajszternek szamito Hájpötrédingre (
) is kepes aktualis csucs CPU P4-s gepre (3GHz korul jartak akkor Chipzillaék, de lehet feljebb is), amiben volt asszem 2G RAM -akkor mar az 1G is fuha volt, a 2G-val meg barki igazi basszájbának erezhette magat...- szo szerint koroket vert es kerult annak a ~felebe (se).
Csinaltak hozza egy 5 emeletes kb mini ATX haz magassagu custom kuckot oszt 'pot.Az arc meg fogta a P4-t es csak eccerubb dolgokat csinalt vele ezutan, pl azzal vezerelte ezt a RendiAthlon-t...
Szerk.:
Na rakerestem kozben, nem volt konnyu mar megtalalni, de itt van:
http://www.bit-tech.net/modding/2004/08/21/9ghz_rendiathon"My computer (a 3 GHz Pentium4 with 2 GB RAM) took 1 hour to complete the task - however the Rendiathon took a mere 15 minutes for the very same job. Cutting rendering times by 75%? I think that's a mod job well done!"
-
ZIL
tag
Az int. VGA-nak megvan az a varázsa, hogy amikor az ember videókártyát akar cserélni, de nem megy zökkenőmentesen a dolog, nem kell aggódni, hogy hogyan fogja használni a gépet közben. Mivel ez egy olyan extra ami néha tényleg nagyon sokat ér, és ráadásul sem az árban, sem a teljesítményben nem üt vissza, én kifejezetten örülök neki.
-
Chaser
legenda
Xp az tényleg jó
Most is az van, meg valszeg marad is, de az állandó cpu cserélgetéssel nem vonnék párhuzamot, ramban is igazad van, amd-nél nem kell úgy figyelni mint intelnél, ott 1.65V felett nem sül meg az imc, szóval +pont az amd-nek ezért -is-
Amúgy nekem ha minden igaz sempron le-1300 lesz 2x512mb 667-es corsairral, GB 74G lap, 500-as sam. F3, 250-es FSP..ezekből már csak a proci hiányzik, nem gépbuzulok, ha kell kraft munka miatt akkor meg veszek egy x6-ot vagy i5-öt, bár valszeg előbbit. -
Chaser
legenda
Az itteniek nagy része sztem azért cseréli a 775-öt amd-re, mert az kifutott, nem lesz új proci -azt nem mondom újnak, hogy e3200 helyett behozzák az e3300-at pl-, 1366 dráááága mind lap, mind cpu tekintetében, 1156 meg már kifutófélben van és szintén elég drága. Ph-n ugyan sokszor féláron lehet 650-et, 750-et venni, de aki állandóan cserélgetni a cpu-t, annak ennyi nem elég, amd-nél meg van elég szép választék, többmagosításról' nem is beszélve. Van GB lap tizen pár k-ért ami még X6-ot is eszik, mi kerll még?...
-
-
Scholes9
nagyúr
Hát te nem tudom milyen teszteket olvasgatsz, de rendesen el vagy tévedve, Phenom 2 955 vs. Quad 9550 játékokban! kb. egy szinten vannak, van ahol az egyik nyer van ahol a másik, nézzük csak az árakat, több, mint 25k a különbség, amiből veszek pl. egy sokkal jobb vga-t vagy egy új tápot, 4gb ramot stb, stb. Gondoltam ezt nem kell magyarázni senkinek sem.
-
dízelracer
őstag
Dehogy is ütős. Miket beszélsz! Az egy elavult lassú drága régi szar. Egy őskövület, egy zsákutca, egy áramzabáló kihalt platform. Kukába vele!
szerk: Ha valaki ezelőtt beruházott egy minőségi 775lapba és drága, tuningos DDR2-be az pont hülye lesz hatalmas bukóval kiszállni és platformot váltani. Simán belenyom egy quadot. Teljesítményben ugyan úgy jó mint a ma kapható 4magosok és olcsóbban megússza az egészet mint egy komplett gépcserét ejtene meg. Ezt tudom én, tudod te, tudja mindenki csak van aki nem akarja megérteni. De ez van ...
-
törölt tag
Szerintem felesleges tovább erről beszélni, Te fanatikus Intel hívő vagy, tuningolgasd tovább az lga775-ös cumóidat, engem nem zavar.
Az viszont tény, hogy az Intel e8xxx-es 2 magos procijai meg a kvadok túl vannak árazva és újonnan idióta aki megveszi őket. Legalábbis számomra.
-
törölt tag
"egy q9550pl.(ami szted vicc) alázza ezeket az olcsó AMD-ket"
Nem tudom igazából miről beszélsz, egyrészt ha olcsó, az még nem jelenti minden esetben (most pl. nem) hogy sz@r. Másrészt az említett q9550 mondjuk olyan 65eFt a legolcsóbb Bp-i helyen. Kötve hiszem, hogy egy 35-45eFt-os 4 magos Phenom-mal érdemes lenne összevetni. Nincs miről beszélni. Aki újonnan ilyent vesz, egy informatikai idióta vagy megszállott Intel fanatikus.
Az "alázásról": nézd meg ezt a táblázatot (Abschließendes Rating, összteljesítmény): a 65eFt-os q9550 -nél 1%-al gyorsabb a Phenom 965. Miről beszélünk? Hol alázza szerinted? Maximum árban
Körül kellene nézni először a nagyvilágban, meg le kellene venni az Intel szemellenzőt a fejedről.
"ha kevés az idő és nyitok meg sorra mindent, akkor eldobom az agyam mert tetü lassú"
Lassú a C2d?
Látod tudsz te valóságtartalommal bíró dolgokról is beszélni
"az is szempont lehet, hogy "szarból várat"
Itt megint nem tudom mire gondolsz.
Tekintsük egy példát:
Asrock AM2+ -os HD3200 IGP-s alaplap, 12eFt
bele: Athlon X2 5000, 2,2Ghz, 11eFt
3. és 4. magfeloldás + tuning 3Ghz-re
eredmény: egy Phenom 955 kaliberű 4 magos L3 cache-es cucc.
Ami AMD-nél proci szinten 40-45eFt most.
Intel-nél ahogy láttuk, 65eFt.Ezt nevezném várépítésnek!
Sőt, hasonlóképpen a Phenom 550 unlockját B50-re. -
törölt tag
A Te véleményeddel 100%-ig egyetértek, én szerintem az LGA775 bár kifutó platform, mégsem nevezhető viccnek, pláne nem egy Q9550-nel. Az esetek jó részében elég egy C2D is, legfeljebb a Metro2033, Crysis, GTA4 kategóriájú játékok, amiket a gépet megeszik arra nem, de ez "ritka". Ha valakinek van egy meglévő és jó LGA775-ös konfigja, egy jó Quaddal simán elvan 2-3 évig is szerintem. A 4 magos proci már 2007 óta velünk vannak, aztán még mindig nem 100%-os a kihasználtságuk a mai programokkal, szóval egy 6 magos proci szükségessége (átlag felhasználásra és játékra) még odébb van. Én is megoldhatnám, hogy eladom a fél gépet és veszek AMD-t, de akkor lap, hűtő is mehet a levesbe, akkor meg már nem hiszem, hogy olyan olcsó lenne (procit aprón, lapot, hűtőt meg boltban), olcsóbb és egyszerűbb megoldás számomra (és talán többeknek is), hogy az aprót feltúrva keres magának egy jó Quadot, a fél gépet nem kell eladnia...
Szóval szerintem az LGA775 bár kifutó, még megéri fejleszteni, ha már megvan, amikor meg már "használhatatlan" lesz, addigra a jelenlegi Phenom II X4 is az lesz, mehetnek a levesbe.
Nekem aztán édesmindegy, hogy AMD vagy Intel, ami olcsóbban, egyszerűbben megoldható, megléphető fejlesztés, azt választom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gitáros topic
- Hardcore café
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Melyik tápegységet vegyem?
- AliExpress tapasztalatok
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest