- iPhone topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- MIUI / HyperOS topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
lipi67
nagyúr
válasz
#98593280 #202 üzenetére
Nemtom melyik része nem világos és miért. Ha elgépelés akkor bocsi, be-beugrok (érdekel a téma) de még elég vizesek vagyunk, 100%-osan nem tok lenni sajna. (Árvíz-Edelény).
Mi érthetetlen?(#206) MZsoltee : Wolfok akár még 965ös lapban is jól tudnak menni, hidd el. Persze értelek és meg is értelek, biztos bennem van a hiba (komolyan mondom), ha majd nem rohangálok mint a mérgezett egér, megpróbálom újra..
Nem tudiom már, hogy ki írta a 2180-as példát meg az SSD-t, tök igaz. Intelnél is lehet ésszerűen váltani akár váltani is szerintem, ez a lényeg. 2xxx/8xxx ha több kell jöhet a quad. Mire egy átlag User kinövi..addig isten tudja mi lesz, ezért váltani értelmetlen sztem.
-
törölt tag
válasz
#98593280 #173 üzenetére
"Tedd meg ezt az Intel-nél, kicsit nehezebb. Jelenleg 3 foglalat van a piacukon és év végén és jövőre jön újabb kettő! "
Megteheti, ha van már LGA1156 vagy LGA1366 lapja, Core i5, Core i7-et bele, aztán kész is. Ja hogy azok majd kifutnak, és? Egy Core i7 nem jó továbblépésnek, míg egy Thuban igen? Aki most Core i3-mal rendelkezik, az minek cserélje a fél gépet, amikor van Cire i5-750, meg Core i7 8x0? Vagy akinek Core i7 920 van, és feljebb akar lépni, jön majd olcsóbb Gulftown is, ha az kell... Kit érdekel, hogy jön újabb foglalat? Nem kell vele foglalkozni, AMD is váltogatta a foglalatokat rendesen. Socket 754, 940, 939, emlékszünk? Akkor meg az AMD volt a nyeregben...
-
Cickánykoma
tag
válasz
#98593280 #170 üzenetére
"az pont a régi DDR2-es deszkába fogja belepasszírozni a Thuban-t"
Nem kell azt passzírozni, tökéletesen beleillik a foglalatba. Max egy BIOS-t kell frissíteni.
Igy van, egy BIOS flasheléssel szépen megy a Giga 770UD3-as deszkámban az X6 1055T-m.
madgie komolyan, úgy szégyellem magam, hogy nem volt szívem az annó ócccsóért vett 8 GB-nyi DDR2-es RAM-omat kidobni a kukába és venni 2-3x áron DDR3-asat, mert haladni kell a korral....olyan hülyének érzem magam, de tényleg
-
lipi67
nagyúr
válasz
#98593280 #183 üzenetére
Valami amiben 1et értünk.
Akinek mind1, úgy is tesz rá sztem, aki meg elvetemült és Intel oldalon keresgél, az q9550-et is fpo alapján vesz, és ahogy a másik oldalon a magok, úgy itt a tuning természetes. Ha vki quadot szeretnel és nem lényeg a tuning, vszínű q9300-mal is beéri alacsony szorzója ellenére.Ma már nem nagyon hiszem, hogy Ipont ostromolnák 8400/8500-ért, de pl egy sz.j féle 8400-ért Ipon árat is fizetnének. Bár ...Isten tudja. Ha van egy 775-ös deszkád, kis procival. Egy quad még mindíg jobb megoldás, mint fél konfigot kidobni. És egy 4GHz-en ketyegő quad 4-8 giga rammal..ma is ütős cucc.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
#98593280 #181 üzenetére
mint írtam csak azért ragadtam ki ezeket a példákat, mert ezekből jól látszik, hogy egy ilyen összesítő táblázatra nem lehet hagyatkozni.
milyen sztorit jáccok el?
a q9550 vs ph965-t azért hoztam fel, mert ezek összehasonlításában meg éppen ugyanaz az eredmény jön ki nekem is, mint a német oldalnak, ebből pedig a fentebb írt dolog következik, hogy nem lehet erre hagyatkozni.egyébként csak nem egy üzlet nevében irogatsz itt?
-
lipi67
nagyúr
válasz
#98593280 #178 üzenetére
Hát az menjen is. Elhiszem, hogy van ilyen, de leegyszerűsítve, aki nem tudja, hogy mi a különbség, azt az sem érdekli, hogy mi van a gépében. Van akinek a színe számít (volt ilyen) és azt se tudja, hogy milyen a procija. Aki meg odafigyel ilyenekre, az már tudja, hogy Vargáné és társa nem a csúcsokat ostromolja
(#179) darál0w: Van akinek a szemét meg csak a naphemüvege menti meg..
-
lipi67
nagyúr
válasz
#98593280 #165 üzenetére
Vicc, hogy mennyibe kerül, ezt írtad. - A viccet erre írtam.
Én spec 64k-ért adtam el, 1 évesen és bánom. Tesztek: Nem értem, mit kéne látnom, sajna 1 szót sem értek belőle, a grafikonok meg. Miben, mi alatt stb..Olyan tesztet lehet csinálni amilyet akarsz..és kb egy super Pi-t azonos órajelen kellene. Nem látom a tesztkörnyezetet sem, de azt látom, hogy DDR3 alatt ment. Nálam már itt bukta. Bukta mert ugye Te, aki nem vagy informatikai idióta mint én tudod, hogy q9550 alá p45 kell, s nem x48 pl. DDR3-nál meg egy p45-ös lap szart se profitál belőle kb, oda RE kell, ami ugye meg nem a legoptimálisabb egy quad tuningra. És még bele se kezdtünk a boncolgatásba. Tuning meg. Pár 100 MHz maszatolás, annyiért nem érdemes. Kit érdekel 3, x GHz és mi a kukimat tud alatta Cinebench R10 alatt vagy Super PI alatt?Pl. 32biten a kütyüddel? Mennyi feszen? Miért dög meleg? [link][link]
Ne teszteket nézegess, csinálj magadnak 1-1 tesztet velük, többre mész.c2d lassúsága. Nem értettél, vagy nem jól fogalmaztam. Egy 2,8GHz-en ballagó 7400 tök elég mindenre és nem veszem észre 24/7-ben, hogy nem a quad vant benne a gépbe. Ha viszont dolgozni kell és leterhelem keményen a QUADOMHOZ képest lassú. Ezt akartam mondani.
a szarból várat-ra meg a tuningodra. Nem értettél. Ha egy quadom van és hajtani akarom, 4GHz alatt nem érdekel ha kell a kraft. Ha használni csak, nem is húzom mert alapon mindenre elég. Viszont ha.. Ha valóban konvertálgatok, (kb azt és olyan formából szeded le a netről amit és ahogy akarsz), nem 2-3 játék miatt veszel gépet (ami 4 magot is használ) akkor..akkor ott a kis cerka mert a MHz növelése a lényeg, hisz az alkalmazásaid szarnak rá hány magod van..
S akkor megint ott vagyok, hogy 6-7k-ért veszek egy 2180-at meg egy p35-ös lapot és 24/7-ben 3,6-on, vagy 3xxx és 4GHz felett..[link]
[link] -
fLeSs
nagyúr
válasz
#98593280 #165 üzenetére
nemtok németül, szal nemtom, hogy ez a "Abschließendes Rating" mit jelent, csak sejtem hogy a relatív teljesítményt, ebben az esetben pedig sztem enyhén el van b@szarintva a grafikon, pontosabban az összegzés.
az, hogy pl. az X2 250-hez képest (ezt vegyük 100%-nak) pl.. az i7-870 132%-ot ér el kicsit vicces. egy ilyen grafikon eredménye attól is függ, hogy hány és milyen féle programmal mérik ki a különbségeket és ahogy elnézem a jobboldali sávot van 8 office and multimedia alkalmazás és 9 játék.
még az office & multimedia összegzője alapján mért 100% vs 164% is igencsak kevés.
ha veszel egy i7-870-et és arra használod amire illik nem csak melldöngetésre hogy neked ilyened van akkor ez a proci átlagban kb. 2 és félszer gyorsabb annál az Athlonnál, de ez csak tipp, sztem még ennél is gyorsabb. most nem számoltam ki, de a Phenom II X2 555 és az i7-870 eredményei megvannak a saját tesztjeim alapján és van jópár program amiben utóbbi 3-4-szer gyorsabb.
szal ez most nem az Athlon ellen vagy az i7 mellett szól, hanem az összegző grafikonra hivatkozás ellen, pontosabban azt kell nézni, hogy mire veszel egy gépet.
de az egyébként igaz, hogy a Q9550 átlagban egy picit lassabb, mint a Ph 965 (legalábbis az én tesztjeim szerint). -
dízelracer
őstag
válasz
#98593280 #166 üzenetére
Ezzel nem értek egyet. Nagyon nem. De ez legyen az én problémám.
A boltosok meg az igazi no comment kategória. "Ezért nem is nagyon mernek jobbat ajánlani" Ezt ugye te sem hiszed el? Ők magyaráznak mikor 1000 forintért az anyjukat is eladnák (tisztelet a kivételnek). Ugyanmár ... -
Oliverda
titán
válasz
#98593280 #93 üzenetére
Muszáj volt már felhozni valamit mert a végén még szubjektíven sem lehetett volna Intel-t ajánlani.
Amúgy ha nem lett volna nagyobb a fogyasztása akkor lett volna alá sz@r chipset vagy akármi. Bármibe bele lehet kötni meg bármit fel lehet nagyítani és fordítva, csak szándék és hozzáállás kérdése az egész. Ez az újságírás egyik "szépsége".
Mindenesetre nekem azzal konkrétan nincs problémám, hogy szubjektív vélemény került a végére, sőt remélem, hogy ezentúl ez már következetesen egy hagyomány lesz, és a következő akármilyen Gulftown teszt végén is ott lesz, hogy sokat fogyaszt bazi drága meg a fenének sem kell ekkora teljesítmény max csak annak aki dolgozik vele, és vegyen mindenki inkább Phenom II X4-et vagy X6-ot mert azok teljesítménye is bőven elég.
Amúgy:
maga a teszt nem rossz.
"Ezek közül is a legszembetűnőbb a Hyper-Threading hiánya, ez a technológia hiányzik a Pentiumból. A Hyper-Threadinget lehet szidni, de a legtöbb asztali alkalmazás képes belőle profitálni, tehát hiányának következtében jó 10-20, esetenként 30% teljesítménytől esünk e"
30%? Hány magos procinál? Mert hogy egy magot nézve nem hoz +30%-ot az szinte biztos. Egy Clarkdale-nél egy jobb esetben hozhat 30%-ot ha a mindkét magot nézzük.
Mindenesetre az egy jó ötlet volt, hogy a csigabájt tesztlap helyét átvette a Asus Crosshair IV Formula. Tamásbátyó tesztje szerint most ez az egyik legalacsonyabb fogyasztással rendelkező 890FX-es lap:[link]
-
dízelracer
őstag
válasz
#98593280 #110 üzenetére
Ja hát nagyjából én is körül tudom határolni mi merre csak jó lenne erről egy átfogó tesztet látni grafikonokkal, konkrét eredményekkel.
Házigazdák ez enyhe célzás volt.
#97: "nem csak a bolt ad vacak konfigurációt (lga775-c2d-kodegen) a vásárlóknak, a vevőknél is alul van a mérce és most finoman fogalmaztam."
Ezt kifejthetnéd.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
#98593280 #93 üzenetére
Én is ezzel a véleménnyel értek egyet és mint látható, ennek a vonalán is fejlesztem a gépemet. A lapomat 2008 februárjában 20000Ft-ért vásároltam és még ma is belemegy a legújabb 6 magos Phenom II X6. Gondolom le se kell írnom, hogy hogyan dughatok bele hatmagos intel CPU-t egy hasonló korú intel lapba
Az meg, hogy 20-30 W-tal kevesebbet eszik az E6600-as konfig. Hát finoman szóval sem érdekel... Javaslom, hogy cserélje inkább le a 60W-os izzóját, akit ez mozgat ennyire...
Nekem is alapfeszültségen 3.25GHz-en megy a 620-as, ehhez meg aztán egyetem kell, hogy be lehessen állítani... EC=250 ; DDR RAM sebesség meg 800 helyett 667. És mindezt egy közel három éves lappal, SB600-as déli híddal.
"Ezzel szemben az Intel fél éve váltja a foglalatokat, ticktock... LOL. Szóval azt gondolom fejleszthetőségben, szabadságban, árban az AMD verhetetlen. A szubjektív része a cikkednek meg ez ellen szól, arról szól, hogy ne vegyetek AMD-t, mert ne..."
Nagyon idegesítő, hogy megint le kell írni, de tényleg 25x is, ha nem lehet már semmit mérési eredmények alapján felhozni az AMD ellen, akkor jön a szubjektív vélemény... na ez a LOL
-
lipi67
nagyúr
válasz
#98593280 #97 üzenetére
huhh..Nem semmi. Tudod az a vicc, hogy mikor egy Intel és egy AMD 4 magost összeresztenek és egy q9550pl.(ami szted vicc) alázza ezeket az olcsó AMD-ket, akkor TI hangoztatjátok, hogy nem azzal kell összevetni, az árat kell nézni és nem a magokat...
Intel 4 magja drága de tud, amd olcsó és nem ellenfele a q94,q9550-nek..Mit érdemes venni? Mindenkinek azt amit ki is használ. Nem? Ez szubjektív. Okosan Intelnél is lehet olcsó és ügyes, hidd el. Szaros g31-es nevetve megy 400FSB felett, kis cerkák is 4Ghz felett..Kérdés kinek kell. Mikor kellett a q9550-esen 4,4GHz-en ment 24/7-ben, a Team Xtreem 1200-as se göcögött 4-4-4-12 -ben PL 6-on..de, jött a nyár, kivettem a gépből 130k-t mert netre nem kell. Lett ez a kuki lap, a bajnok 3300-ast elcseréltem erre a 7400-re, és kuki 667-es kingston ramokkal"megerősítve", megy a gép és..amire most használom..semmi különbség. Ok, ha kevés az idő és nyitok meg sorra mindent, akkor eldobom az agyam mert tetü lassú, de ez ritka. Nekem elég lenne (ha találnék egy q716A-st 2180-as is most.)
A teszt és a végszó tök rendben van szerintem. Az igaz, hogy az Intel alá a deszka nem volt optimális, de most ha tuningba kezdenénk, jönnél gondolom azzal, hogy aki netre stb használja és olcsó cuccokat pakol össze az tuti nem fogja 4GHz felett járatni a procit egy P35-ben pl. Pedig szerintem az is szempont lehet, hogy "szarból várat".. -
Kansas
addikt
válasz
#98593280 #118 üzenetére
Értem én, de azt mondd már meg, légy szíves, hogy ez 100-ból hányszor jön be?
Meg számold hozzá egy jobb hűtés árát is...@HERR Z: arról, hogy ugyanannyit eszik egy x2-es vagy x3-as x4-esítve, mint az alap x4, valami tesztet linkelj, kérlek, látatlanba nem veszem be, ahogy azt sem, hogy az AMD passzióból tiltogatná le az L3-at meg a magokat, van ott bibi többnyire...
-
-
drherby
csendes tag
válasz
#98593280 #97 üzenetére
Én februárban vásároltam asztali gépet.
Két nagy áruháztól kértem ajánlatot.MOndtam 120 ezrem van a gépre.PCX: core2 e 7500, p43 es alaplap radeon 4830 gigabyte ház 460 as táppal 3 giga ddr2 es ram, 500 as samsung vinyó...
Ipon: Athlon II x3 435 MSI c45 ös lap 4 giga ddr3 1333 kingston, 1 terrás samsung vinyó, radeon 5670 a házra tápra nem emlékszem de a táp egy 430 as Chicony lett, a kártya meg 5750, 3 ezer forint plusszal
Ja a 3 magos Athlonból 4 magos Deneb lett....
-
fLeSs
nagyúr
válasz
#98593280 #93 üzenetére
Csak erre válaszolok, mert a többi a te szubjektív véleményed.
"Meg azt is megkérdezném, a PC Outlet-es tesztben miért ajánlotok játékhoz 4 magos i5-750-et meg 4 magos Phenom 955-öt?? A szubjektív véleményed szerint akkor ott is megfelelne az e6600 nem? LOL"
azt a cikket nem én írtam. egyébként azok a gépek amiről beszélsz idehaza már csúcskonfignak számítanak (tudom van drágább is, de akkor is), azokat meg gondolom komolyabb játékokra/programokra használják.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest