- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kansas
addikt
Á, épp ellenkezőleg: én az a naiv ember vagyok, aki hisz a gyártóknak, hogy ha egy prociban letiltanak valamit, azt jó okkal teszik...
Ha meg a kákán is csomót keresnék, állandóan a kákával foglalkoznék
Asszem most egy ideig engem jól kiszolgál az X4 925-ös, ha lejjebb mennek majd a memóriaárak, talán lapot cserélek alatta, de az sem biztos, végül is ebbe is fér még.
Meg ha elérhető áron lesznek legalább 30-40GB-os SLC SSD-k, akkor újítok egyet rendszerlemeznek. -
Kansas
addikt
Köszönöm szépen, erre(is) voltam kíváncsi, feljebb sehol sem látom...
Az elméletemről annyit, hogy soha nem állítottam mást, csak 2 dolgot:
- lehetséges
- elméletEzt nem cáfoltad.
Másrészt még mindíg kíváncsi lennék arra, átlag 100db(de ha akarod, legyen 1000db) X2 555-ből hány darabot lehet bármilyen szinten és hányat teljesen feloldani?
Kíváncsi lennék továbbá, hogy az általad eddig eladott pretested feloldott CPU-k felhasználói közül hány érzékel a feloldott magokból eredő hibát?
Ez utóbbit sajna elég nehéz megfogni, mert Windows alatt tökéletes HW esetén is vannak fagyások, kilépkedés SW bug miatt, az ember nem feltétlenül veszi észre, ha a heti 5 hibából 2 megelőzhető lenne magfeloldás nélkül... persze nem is biztos, hogy érdekliAzt pedig készséggel elhiszem, hogy a te mintád reprezentatívabb, hiszen én, mint mondtam alapból kerülöm a tuningot, és nincs pénzem úgy procit venni, hogy hátha... igyekszek olyan procit venni, ami biztosan tudja azt a teljesítményt, amire szükségem van, és csak akkor nézem meg, húzható-e, ha cserén gondolkozok, mert több kraft kell.
-
Kansas
addikt
Ebből nekem csak az látszik, hogy az X2 555 mennyit eszik alapon és kilockolva.
Nem mérvadó, mivel nyilván a cache miatt meg az egyéb levágott részekből fakadóan az X4-es felénél valamivel többet kell ennie, tehát eközött és a kilockolt közt valszleg nincs akkor a különbség.
Ami mutatná a valós viszonyokat, ha emellé még oda lenne téve egy rendes x4 955-ös alapon hajtva.Ettől függetlenül természetesen annyiban igazad van, hogy jó eséllyel jóval kisebb eltérésről van itt szó, mint a Fermi esetében(tehát nem kell nagyságrendekkel többet fogyasztania),
Ami biztos(forrás): az X4 955 valahol 95W és 125W között fogyaszt(125W TDP osztály), az X2 555 pedig valahol 65W és 80W között(80W TDP osztály), függően attól is, hogy sikerült. Én ebből vontam le a következtetést, amire az elméletem építettem.Másrészt gondolom(tipp), a letiltott procimagok túlnyomó többségében valami hiba az oka a letiltásnak, ami a standard QC tesztpadon kijön, használat közben nem biztos. Ahol nem lehet reaktiválni valamit, ott biztos.
Ezen aligha veszünk össze. Te kértél egy lehetséges magyarázatot, én meg adtam egyet, ennyi.
-
Kansas
addikt
Magyarázat szerintem:
mert Fermi módra túllépték az eredetileg becélzott TDP-t és ezért vágtak le magokat... nem mondom, hogy ez AZ ok, még csak azt sem, hogy a legfőbb ok, de erős tippem van, hogy ez az egyik ok a magvagdalásra, és ez még a tuningosok számára a legjobb felállás, mert nem feltételez egyéb hibát, tehát az x4-esített proci csak többet eszik, más baja nincs
Egy biztos, az nem két ugyanolyan proci, maximum két ugyanolyannak szánt proci. Azért vágtak le az egyikből, mert nem ugyanolyanra sikerült...Vajon miért van az, hogy a 95W TDP-jű X4-nek a felezett X2-es verziója nem fér bele a 45W-ba, de még a 65W-ba sem, csak a 80W-ba? De még ha az eredeti TDP 125W is, ott sem áll fenn az összefüggés.
Ezért mondom, teszt érdekelne...Jó lenne beszélni valakivel, aki első kézből tudja, miért vannak a magok letiltva egészen pontosan.
-
Kansas
addikt
Ok, mondjuk én ritkán fejlesztek egyszerre procit és VGA-t, a kettő közt általában el szokott telni egy év is... általában egyszerre egy részegységet cserélek, kivéve foglalatváltásnál.
Nekem sincs ezresből a kerítés, de a szerencsejáték sem volt soha kenyerem.
Kinek mi jön be, ugyebár...
Azért néha én is elcsábulok:
Az előző procim 7750BE volt ugyanebben a lapban, az például, hiába volt BE, már a 3GHz-t sem vitte hosszútávon stabilan, fagytak, kilépkedtek a progijaim, játékaim(boltiak is, mielőtt a warezra fognád), mihelyt visszavettem alapra, semmi gond nem volt vele. -
Kansas
addikt
válasz
#98593280 #118 üzenetére
Értem én, de azt mondd már meg, légy szíves, hogy ez 100-ból hányszor jön be?
Meg számold hozzá egy jobb hűtés árát is...@HERR Z: arról, hogy ugyanannyit eszik egy x2-es vagy x3-as x4-esítve, mint az alap x4, valami tesztet linkelj, kérlek, látatlanba nem veszem be, ahogy azt sem, hogy az AMD passzióból tiltogatná le az L3-at meg a magokat, van ott bibi többnyire...
-
Kansas
addikt
Na ja, a tuning meg a négymagosítás lutri.
Ha meg olyan procit veszel, amit valaki tesztelt, az többe is kerül, ráadásul az sem 100%, hogy OK, végül is záros ideig volt tesztelve, korlátos eszközökkel.
A legtisztább(ha nem is a legolcsóbb) az, ha az ember egyből olyan procit vesz, ami tudja azt alapon, amire kell, aztán pár év múlva, ha kezd kevés lenni, az ember próbálkozik esetleg tuninggal. Ha bejön, kicsit tovább húzza a proci, ha nem, akkor se volt rossz vásár.Nekem már picit túlzó ez az OC/unlock fetisizmus, manapság már annyi különbség nincs a procik közt árban, illetve amit nyertél a procin, azt elbukod egy normális(halk+hideg) hűtésen.
Az én procim gyári hűtése nem túl hangos és a melegedéssel sem volt eddig gond, egy olyan hűtő, ami ennél érezhetőenjobb lenne(értsd: hallhatóan halkabb, esetleg 5-6 foknál többel hidegebb), az símán kóstál 8-10e pénzt, annyiból meg meglett volna az eggyel-kettővel nagyobb proci, aminek megint elfogadható a gyári hűtése, ha nem húzza az ember.
Szvsz mára az OC azoknak a sportja akik kifejezetten erre izgulnak, meg a trémark huszároknak...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- Újabb videón a Mafia: The Old Country
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Asztalos klub
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Eladó Garanciális (2027.10.08) AMD 7700 processzor Jegelve: torok.adam11
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3003
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 16GB ZALMAN I3 NEO Corsair 850W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest