- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
lipi67
nagyúr
Sajna..sok ilyen van. S láttam már olyat is akinek melóra kellett (volna), és így kvra nem volt mind1, hogy valamivel másfél vagy 2 óra alatt végez, de..nem volt zsé..
Láttam én már terítőt vázával pc tetején, az dobta fel
-
lipi67
nagyúr
Hát..nem is azért "gyáztam", nem egy esztétikai csúcs, csak megnéztem már mit írt hobizoli, s meglepődtem "kicsit"..
Tudom, támadni fognak, de ma is azt mondom, ha mindenki olyan gépet venne amire szüksége van, még az i7-nek se lenne létjogosultsága, ill, nem ilyen arányban. Persze, nem anyuci hülye gyerekére gondolok, aki millás géppel nyomja a játékokat, s közben a nevét se tudja leírni..
-
lipi67
nagyúr
válasz
echterion #243 üzenetére
Mindíg is Abitos voltam,(sírtam -ríttam mikor befuccsoltak) és a "játszótér" kinézetü gigákhoz pártoltam. (asus lapjai megőrjítettek (ami olcsó az..is), Biostar, DFI drága..Giga ok. Na.. Sikerült baráti áron venn em egy P45 DQ6-ot..Hát..csudaszép, stb, de végig valóban olyan érzésem volt, hogy "ilyet is tudunk" (kérdés kinek és mire)lap. Utána csináltam egy tesztet a a P45 UD3R-rel összevetve. Hm..Részletes tesztet akartam, de 1!!!! nap után értelmetlennek tűnt, tuningban, ramkezelésben az UD3R lényegesen jobb lapocska.
-
lipi67
nagyúr
Olyan ez mint az Xp.."kifutott"..de jó!
Én nem is váltok I3 i5-re sose, kihagyom, mint a 920-at is. Amire kevés lesz nekem ez, addigra lesz más alternatíva. S a ramok is..nem mind1, hogy AMD-be, i3-5-be gondolkodik az ember vagy i7.ZIL[/B]"+ nagyobb funkcionalitás a deszkából (int vga pl..." Szebb doboz ?
Azt írod, brutal teljesítmény, 8xxx kevés stb..Ha valamire kevés a 8xxx, mire is lesz jó az ivga? Kb annyit teszel vele, hogy letiltod..
Nekem meg olyan lap kellene amin semmi kütyü. fogadjon egy procit, vagy 8giga ramot, kezelje jól őket mint állat, bele tudjak tenni egy dvdt- meg 1 hdd-t, és legyen 4usb portja.
Viszont legyen hűvös, masszív és a biosa kinyalja a seggemet..Szép napot!
-
lipi67
nagyúr
válasz
MZsoltee #217 üzenetére
Gondolom a P35DQ6-ra gondoltál. wolf sztem kben jobban megy (ha úgy tetszik kevesebb fesszel) p35-ben. A lényeget kben sztem ki is mondtad, csak..Pont az a lényeg, olyan nagy a tuningpotenciája, hogy p35-ben is megy az 4GHz-et sztem. A kis 2180-as Abit 965-ben (IB9) ment nálam 3,8GHz-et, IP35-E -ben 4 felett. Fsb-ben se kellett szégyenkeznie (560 feletti fsb), de ez a g31-es is megy 450 felett.
Abban igazad van, elfogult vagyok, ez tény.
(#221) echterion: Igazad van, elkalandoztunk..
Én azért szóltam mert ok ok, jó az AMD, olcsó is de ami most trend lett (mert kb az lett), hogy 775-öt cserélik le, szerintem túlzás és nem kell temetni a 775-öt. Ha már az van, felesleges lecserélni mert van prociban választék, és van benne kraft. Lehet pont "nem szerencsés" az ársáv 20k -nak, mert 13-15k nál a 3300-as cerka pl. best..és még lap se nagyon kell hozzá.
-
lipi67
nagyúr
válasz
#98593280 #202 üzenetére
Nemtom melyik része nem világos és miért. Ha elgépelés akkor bocsi, be-beugrok (érdekel a téma) de még elég vizesek vagyunk, 100%-osan nem tok lenni sajna. (Árvíz-Edelény).
Mi érthetetlen?(#206) MZsoltee : Wolfok akár még 965ös lapban is jól tudnak menni, hidd el. Persze értelek és meg is értelek, biztos bennem van a hiba (komolyan mondom), ha majd nem rohangálok mint a mérgezett egér, megpróbálom újra..
Nem tudiom már, hogy ki írta a 2180-as példát meg az SSD-t, tök igaz. Intelnél is lehet ésszerűen váltani akár váltani is szerintem, ez a lényeg. 2xxx/8xxx ha több kell jöhet a quad. Mire egy átlag User kinövi..addig isten tudja mi lesz, ezért váltani értelmetlen sztem.
-
lipi67
nagyúr
válasz
dízelracer #199 üzenetére
[4,7GHz léggel csak 4helyre volt elég], de volt pár 2hely. Mind1 egy 955 alázza oszt' kész.
(#200) Scholes9: Ok, de legalább kicsit érted az én szempontjaimat is. Ha csak magok, nem q9550, ha tuning akkor az. Ha meg MHz kell, nem fogok AMD-t venni, veszek egy E0-s 8xxx és 4,6 24/7-ben. Nekem így jár az agyam, ne lőjetek már le érte
-
lipi67
nagyúr
válasz
dízelracer #193 üzenetére
Világos. Hát..asszem az enyém is olyan trágya volt, zabálta a feszt, valami 0,73V-on is ment primesatbilan..
Én a nyár miatt (semmire se kell agép szinte a neten kívül, de pénz meg igen) cseréltem le, télre kiokoskodom, mi lesz a következő lépés, feltéve ha..kell. Mert Boginak Sims3-ra, a másik törpémnek meg WoW-ra nem nagyok kell.
(#197) Scholes9:
Így 40 felett teszek a játékokra, nem játszom soha, így erről nyilatkozni nem tudok, főleg arról, hogy alapon. Viszont ..most is mondom, aki Intel 4 magra hajaz és a 4mag és nem a MHz a lényeg, az nem Quad 9550-et fog venni. Ha meg vki azt, akkor tuningolja is, ezért kell ez neki. Alsó határon 4GHz. (Itt is inkább az a kérdés, mennyi-milyen kiscsi-fesz kell neki. ) Ha beteszed a gépbe és csak boot és kész, aláírom én, (..), de ez (főleg itt) nem jellemzó, s akkor a másik oldal se jöjjön már plusz kendermagokkal. Viszont ha tuning. (mert ugye q9550-et vett) na akkor ...Érted. X-y azért vesz amd-t, hogy 2ből 4 magot csinéljon és hurrá hurrá..
akkor én hagy vegyek már azért quadot, hogy 4,5GHz-en menjen..És az AMD hol lesz hozzá?
Ne linkeket mutassatok már, más tesztjeire hivatkozva. Van táblázatotok már a tuningosunkban, teszteljetek, nyomjátok a jobbnál jobb eredményeket, az "kézzel fogható".
[link] -
lipi67
nagyúr
válasz
#98593280 #183 üzenetére
Valami amiben 1et értünk.
Akinek mind1, úgy is tesz rá sztem, aki meg elvetemült és Intel oldalon keresgél, az q9550-et is fpo alapján vesz, és ahogy a másik oldalon a magok, úgy itt a tuning természetes. Ha vki quadot szeretnel és nem lényeg a tuning, vszínű q9300-mal is beéri alacsony szorzója ellenére.Ma már nem nagyon hiszem, hogy Ipont ostromolnák 8400/8500-ért, de pl egy sz.j féle 8400-ért Ipon árat is fizetnének. Bár ...Isten tudja. Ha van egy 775-ös deszkád, kis procival. Egy quad még mindíg jobb megoldás, mint fél konfigot kidobni. És egy 4GHz-en ketyegő quad 4-8 giga rammal..ma is ütős cucc.
-
lipi67
nagyúr
válasz
#98593280 #178 üzenetére
Hát az menjen is. Elhiszem, hogy van ilyen, de leegyszerűsítve, aki nem tudja, hogy mi a különbség, azt az sem érdekli, hogy mi van a gépében. Van akinek a színe számít (volt ilyen) és azt se tudja, hogy milyen a procija. Aki meg odafigyel ilyenekre, az már tudja, hogy Vargáné és társa nem a csúcsokat ostromolja
(#179) darál0w: Van akinek a szemét meg csak a naphemüvege menti meg..
-
lipi67
nagyúr
válasz
#98593280 #165 üzenetére
Vicc, hogy mennyibe kerül, ezt írtad. - A viccet erre írtam.
Én spec 64k-ért adtam el, 1 évesen és bánom. Tesztek: Nem értem, mit kéne látnom, sajna 1 szót sem értek belőle, a grafikonok meg. Miben, mi alatt stb..Olyan tesztet lehet csinálni amilyet akarsz..és kb egy super Pi-t azonos órajelen kellene. Nem látom a tesztkörnyezetet sem, de azt látom, hogy DDR3 alatt ment. Nálam már itt bukta. Bukta mert ugye Te, aki nem vagy informatikai idióta mint én tudod, hogy q9550 alá p45 kell, s nem x48 pl. DDR3-nál meg egy p45-ös lap szart se profitál belőle kb, oda RE kell, ami ugye meg nem a legoptimálisabb egy quad tuningra. És még bele se kezdtünk a boncolgatásba. Tuning meg. Pár 100 MHz maszatolás, annyiért nem érdemes. Kit érdekel 3, x GHz és mi a kukimat tud alatta Cinebench R10 alatt vagy Super PI alatt?Pl. 32biten a kütyüddel? Mennyi feszen? Miért dög meleg? [link][link]
Ne teszteket nézegess, csinálj magadnak 1-1 tesztet velük, többre mész.c2d lassúsága. Nem értettél, vagy nem jól fogalmaztam. Egy 2,8GHz-en ballagó 7400 tök elég mindenre és nem veszem észre 24/7-ben, hogy nem a quad vant benne a gépbe. Ha viszont dolgozni kell és leterhelem keményen a QUADOMHOZ képest lassú. Ezt akartam mondani.
a szarból várat-ra meg a tuningodra. Nem értettél. Ha egy quadom van és hajtani akarom, 4GHz alatt nem érdekel ha kell a kraft. Ha használni csak, nem is húzom mert alapon mindenre elég. Viszont ha.. Ha valóban konvertálgatok, (kb azt és olyan formából szeded le a netről amit és ahogy akarsz), nem 2-3 játék miatt veszel gépet (ami 4 magot is használ) akkor..akkor ott a kis cerka mert a MHz növelése a lényeg, hisz az alkalmazásaid szarnak rá hány magod van..
S akkor megint ott vagyok, hogy 6-7k-ért veszek egy 2180-at meg egy p35-ös lapot és 24/7-ben 3,6-on, vagy 3xxx és 4GHz felett..[link]
[link] -
lipi67
nagyúr
válasz
#98593280 #97 üzenetére
huhh..Nem semmi. Tudod az a vicc, hogy mikor egy Intel és egy AMD 4 magost összeresztenek és egy q9550pl.(ami szted vicc) alázza ezeket az olcsó AMD-ket, akkor TI hangoztatjátok, hogy nem azzal kell összevetni, az árat kell nézni és nem a magokat...
Intel 4 magja drága de tud, amd olcsó és nem ellenfele a q94,q9550-nek..Mit érdemes venni? Mindenkinek azt amit ki is használ. Nem? Ez szubjektív. Okosan Intelnél is lehet olcsó és ügyes, hidd el. Szaros g31-es nevetve megy 400FSB felett, kis cerkák is 4Ghz felett..Kérdés kinek kell. Mikor kellett a q9550-esen 4,4GHz-en ment 24/7-ben, a Team Xtreem 1200-as se göcögött 4-4-4-12 -ben PL 6-on..de, jött a nyár, kivettem a gépből 130k-t mert netre nem kell. Lett ez a kuki lap, a bajnok 3300-ast elcseréltem erre a 7400-re, és kuki 667-es kingston ramokkal"megerősítve", megy a gép és..amire most használom..semmi különbség. Ok, ha kevés az idő és nyitok meg sorra mindent, akkor eldobom az agyam mert tetü lassú, de ez ritka. Nekem elég lenne (ha találnék egy q716A-st 2180-as is most.)
A teszt és a végszó tök rendben van szerintem. Az igaz, hogy az Intel alá a deszka nem volt optimális, de most ha tuningba kezdenénk, jönnél gondolom azzal, hogy aki netre stb használja és olcsó cuccokat pakol össze az tuti nem fogja 4GHz felett járatni a procit egy P35-ben pl. Pedig szerintem az is szempont lehet, hogy "szarból várat"..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Használt, újszerű állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Bomba Ár! Dell XPS 13 9380 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest