- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
echterion #221 üzenetére
Ebben nem is lehet kételkedni.
De ha már előkerültek a felsőbb régiós procik is, gondoltam megemlítem. Szerintem az AMD igazi aduásza még mindig ez a magfeloldás, egy ~20k-s prociból csinálhatsz egy ~35k-sat is, ha szerencséd van, vagy tudatosan így veszed. Ez nekem is tetszik, bár némi kétely még van bennem, hogy lehet, hogy pretested és garantált a hibátlan működés, de otthon mégis van valami bibi, ami csak a magfeloldás számlájára írható, mert úgy gondolom, hogy okkal lett letiltva a két mag. Ez alapján gondolom azt, hogy kétmagos procit (árát) kétmagos procival, négymagosét, négymagossal sportszerű összehasonlítani.
X2 @ X4 egy kakukktojás ebből a szemszögből, mert X2 ár és X4 teljesítmény.
-
törölt tag
válasz
echterion #216 üzenetére
Én se AMD, se Intel fan nem vagyok, de első mondatod a visszájára is fordítható:
"Mindegy, az Intel fanok csak a nyers teljesítményt tudják felhozni, mint döntő érv az AMD-vel szemben."Mindegy, az AMD fanok csak ár/teljesítmény* mutatót tudják felhozni, mint döntő érv az Intellel szemben.
* ide még ezeket lehetne helyettesíteni: kompatibilitás régebbi lapokkal, magfeloldás
Szóval az éremnek két oldala van. Az viszont igaz, hogy hazánkban inkább az ár/teljesítmény választanak, de még inkább aszerint, hogy a lehető legolcsóbb legyen, "mer' úgyis csak a gyereknek kell játszani...", na de játékos gépbe a VGA meg a proci nem két fillér, legyen az akármi... Viszont olyan országokban, ahol magasabb az átlag fizu (meg nincs annyi fa52om adó), ott már többen engedhetik meg a nyers erőt. Egyik oldal ebben, másik meg abban jobb és általánosan fogalmaztam meg. Számomra legolcsóbb és legegyszerűbb lépés egy használt Quad, Q6600-tól Q9400-ig, ami efelett van, az már nem éri meg, akárhogyan nézem sem.
-
törölt tag
válasz
#98593280 #173 üzenetére
"Tedd meg ezt az Intel-nél, kicsit nehezebb. Jelenleg 3 foglalat van a piacukon és év végén és jövőre jön újabb kettő! "
Megteheti, ha van már LGA1156 vagy LGA1366 lapja, Core i5, Core i7-et bele, aztán kész is. Ja hogy azok majd kifutnak, és? Egy Core i7 nem jó továbblépésnek, míg egy Thuban igen? Aki most Core i3-mal rendelkezik, az minek cserélje a fél gépet, amikor van Cire i5-750, meg Core i7 8x0? Vagy akinek Core i7 920 van, és feljebb akar lépni, jön majd olcsóbb Gulftown is, ha az kell... Kit érdekel, hogy jön újabb foglalat? Nem kell vele foglalkozni, AMD is váltogatta a foglalatokat rendesen. Socket 754, 940, 939, emlékszünk? Akkor meg az AMD volt a nyeregben...
-
törölt tag
Na, ez úgy van, hogy: Először volt AM2, még K8-as procikkal (Athlon 64 X2, Athlon X2), aztán megjelent az AM2+, ami fizikailag ugyanaz, csak bővült a K10-es procikkal (Phenom I, Athlon X2 7000), aztán van az új AM3, amibe már Athlon II és Phenom II procik mennek. De van egy csavar a történetben. Első Phenom II procik AM2+-ba jöttek, csak DDR2 memóriavezérlő volt aktív. Aztán megjelent az AM3 variáns, amiben már mindkettő memóriavezérlő aktív (DDR2 és DDR3, egyszerre nem megy). Megfelelő AM2+ lapban megy az AM3 proci, AM2+ esetében DDR2 memória van, ezért a DDR2 memvezérlő aktív, míg AM3-nál DDR3 van, így a DDR3 memvezérlő aktív. AM3 proci belemegy AM2+ lapba, mert AM2/AM2+ 940 tűs, AM3 938 tűs. AM2+ lapban megfelelő BIOS-szal megy AM3, AM3-ba csak AM3 megy.
-
törölt tag
válasz
MZsoltee #158 üzenetére
Hát ez az, hogy újan 775 már felejtős, ha komoly konfigot akar az ember, mert mocsok drága. A X2 vs. X4 téma necces, mert ahogy az új termékeknél, úgy a használtaknál is az a fair szerintem, hogy X2 vs. C2D (pl) vagy X4 vs. C2Q, kétmagos a kétmagossal, négymagos a négymagossal. Mert a pretested X2 @ X4 gyárilag X2, csak éppen van lehetőség X4-re alakítani, emiatt kicsit kakukktojás. Ha X2 @ X4-et vesszük, akkor erősen AMD felé dől a mérleg.
Az aprón ~25k körül mennek a Q6600-ok, a Q9400-et meg ~33k körül lehet kapni, OEM. 775 két magon sem túl szerencsés, egyedül az E3000, ami fölötte van, az már túlárazott, pl E8400 40k+... Igazából az gondolkoztat el, hogy egy jó Quad (pl Q9400), vagy a fél gép cseréje egy X3-X4-hez...
-
törölt tag
válasz
MZsoltee #152 üzenetére
Hát a Q9550 drága, nem az én pénztárcámra van szabva, a pretested X2 szép meg jó, de négymagos Intel árát négymagos AMD árával vessük össze, ahol még mindig az AMD olcsóbb, de már nem olyan sokkal, mint Quad vs. X2 esetében. Ami nálam a teteje annak, ami szóba jöhet egy Q9400, de inkább alatta. Egy Q6600, az E5200 beszámításával lenne a legolcsóbb, csakhát a Q6600 "régi", meg többet eszik, mint egy Q9400. A Q9550 szerintem sem éri meg teljesen, mert az árából kijön egy X3-X4 + lap, de teljesítményre meg jobb a Q9550.
-
törölt tag
A Te véleményeddel 100%-ig egyetértek, én szerintem az LGA775 bár kifutó platform, mégsem nevezhető viccnek, pláne nem egy Q9550-nel. Az esetek jó részében elég egy C2D is, legfeljebb a Metro2033, Crysis, GTA4 kategóriájú játékok, amiket a gépet megeszik arra nem, de ez "ritka". Ha valakinek van egy meglévő és jó LGA775-ös konfigja, egy jó Quaddal simán elvan 2-3 évig is szerintem. A 4 magos proci már 2007 óta velünk vannak, aztán még mindig nem 100%-os a kihasználtságuk a mai programokkal, szóval egy 6 magos proci szükségessége (átlag felhasználásra és játékra) még odébb van. Én is megoldhatnám, hogy eladom a fél gépet és veszek AMD-t, de akkor lap, hűtő is mehet a levesbe, akkor meg már nem hiszem, hogy olyan olcsó lenne (procit aprón, lapot, hűtőt meg boltban), olcsóbb és egyszerűbb megoldás számomra (és talán többeknek is), hogy az aprót feltúrva keres magának egy jó Quadot, a fél gépet nem kell eladnia...
Szóval szerintem az LGA775 bár kifutó, még megéri fejleszteni, ha már megvan, amikor meg már "használhatatlan" lesz, addigra a jelenlegi Phenom II X4 is az lesz, mehetnek a levesbe.
Nekem aztán édesmindegy, hogy AMD vagy Intel, ami olcsóbban, egyszerűbben megoldható, megléphető fejlesztés, azt választom.
-
törölt tag
válasz
dangerzone #54 üzenetére
Kétféle X2 5000 van, a régi 5000+ még K8-as, AM2-es, 2.6 GHz-es, míg az új csak szimplán 5000, ez egy AM2+-os Phenom II X4 lebutítva, 45nm-en, 2.2 GHz. Ebben csak két mag aktív, ha szerencséd van, akkor +2 mag + L3 és lesz egy Phenom II X4-ed 2.2 GHz-en.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest