- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
echterion
nagyúr
Jaja, ezt mondjuk én is tapasztaltam már. Viszont ha a vga is izzad, akkor nagobb lesz néhány lapnál a Vdrop és nálam már volt rá példa, hogy emiatt lett instabil a proci, holott minden proci és memórianyüstölő programmal stabil volt. Én ezért szoktam így tesztelni. Arról nem beszélve, hogy így a tesztelés is élvezetesebb. Volt, hogy 2 órát nyomtam úgy a játékot, hogy észre se vettem az idő múlását, pedig csak egy kis teszt akart lenni, hogy stabil-e a cucc. Hiába no, amikor a város összes rendőre engem üldöz, az mindig jó mulatság.
-
echterion
nagyúr
JAja, ezt mondjuk én is tapasztaltam már. Viszont ha a vga is izzad, akkor nagobb lesz néhány lapnál a Vdrop és nálam már volt rá példa, hogy emiatt lett instabil a proci, holott minden proci és memórianyüstölő programmal stabil volt. Én ezért szoktam így tesztelni. Arról nem beszélve, hogy így a tesztelés is élvezetesebb. Volt, hogy 2 órát nyomtam úgy a játékot, hogy észre se vettem az idő múlását, pedig csak egy kis teszt akart lenni, hogy stabil-e a cucc. Hiába no, amikor a város összes rendőre engem üldöz, az mindig jó mulatság.
-
echterion
nagyúr
A fogyasztásról annyit, hogy megnéztem egy fogyasztásmérővel a saját FX-5000-esem, hogy mi a különbség a 2 mag aktiválása előtt és után. Nos, az eredmény azt mutatja, hogy idle-ben nincs különbség (1-2 W csak, ami a mérési hibahatáron belül van), load-ban viszont van, mintegy 35-40 W.
-
echterion
nagyúr
válasz
#19617792 #222 üzenetére
Ebben egyetértünk, a három vagy négymagosítás lutri, összehasonlítási alapnak nem megfelelő. Csak natív kétmagosként szabad ilyen szinten összehasonlítani.
Viszont a pretested procikkal nem szokott gond lenni. Ha mégis, akkor általában meg lehet azzal a pár eladóval beszélni itt a ph-n, hogy adjanak másikat, vagy valami. Eléggé megbízható, segítőkész emberkékről van szó, szóval ezzel nincs gond szerintem.
-
echterion
nagyúr
válasz
#19617792 #220 üzenetére
Viszont jelen írás a 20000 Ft alatti árkategóriáról szól, ergó nincs értelme Q9550-esekről meg Phenom II x4-esekről beszélni. Így a hozzászólásoknak is ezt kellene tükrözniük, ill. erről kellene szólniuk, nem arról, hogy melyik a jobb a kettő közül.
Szerintem (és ebben nagyon sokan osztozunk ebben a világban) jelenleg ebben az árkategóriában egyértelműen az AMD a nyerő.
-
echterion
nagyúr
Mindegy, az Intel fanok csak a nyers teljesítményt tudják felhozni, mint döntő érv az AMD-vel szemben. Pedig az nyilvánvaló, hogy az AMD az ár/teljesítmény mutatóra van rákattanva. És hát valljuk meg, kis hazánkban azok a user-ek vannak döntő többségben, akik ezt nézik és nem a nyers erőt bármi áron. Az, hogy most ezt direkt vagy kényszerűségből teszi, ebből a szempontból lényegtelen.
-
echterion
nagyúr
válasz
Scholes9 #197 üzenetére
Úgy tűnik, mégis kell.
Viszont úgy látom, itt is kezd kialakulni egy jó kis Intel kontra AMD csihipuhi. Nem vagyok részrehajló, de az Intel oldalán még nam nagyon hallottam olyan észérvet, ami miatt megérné a felárat. Persze, mindkét választás esetén kompromisszumokat kell kötni, attól függően, hogy mire veszi az ember. Ha egész nap konvertálgat, meg videót vág, és ebből még pénzt is lát, akkor vegyen egy quad-ot és tuningolja agyig, jó kis felárral. Ha átlag magyarról van szó, akkor eszébe sem jut ez a megoldás.
Egyébként a platformok közti váltás sem olyan vészes, márha ddr2-n maradunk. Én rendszeresen cserélgetem a konfigjaimat, mert ez a gyengém.
Szeretem kipróbálni a hardvereket. Ha ez ráfizetésés lenne, nem csinálnám, elhihetitek. Viszont nem is új, hanem leginkább garanciás, de használt cuccokat veszek, mert úgyse tartanak ki nálam sokáig. A legutóbbi FX-5000 eddig a rekorder a maga fél évével. A mostani, e1400-at is csak egy teszt kedvéért vettem, már megvan az utódja.
-
echterion
nagyúr
Nem rossz, nem rossz, bár néhány megállapítással nem értek egyet.
Pl. nem biztos, hogy az Intel csinálja a jövedelmezőbb bizniszt. Azért ezzel a magletiltós módszerrel az AMD a selejtjeit szinte 0-ra redukálja. Csak a full selejtes dolgokat kell kidobálnia, amiben semmi sem működik. És a tömegtermelés idejében nagyon fontos (ha nem a legfonosabb) pénzügyi tényező a jó selejtarány.Amúgy mostanában én is ezen gondolkodtam, amit a dőlt betűs részben olvasni lehetett, úgyhogy úgy döntöttem, utánajárok egy kicsit. Ennek nemsokára lesz is eredménye egy kis logout-os írás formájában.
A cikk végéhez még annyit tennék hozzá, hogy ha már mindennapi felhasználás, akkor egy még olcsóbb Athlon II x2 is bőven elég, ami azért jóval olcsóbb, mint a fentebb taglalt e6600-as. Tudom, mert volt e5200-es is és Athlon II x2-esem is. Ez utóbbi vásárlása után azért érezhetően pörgősebb lett minden. Nem jelentősen, de érezhetően.
A Phenom II x2 555-öst meg nem értem, hogy hogy jön ide a maga alsóhangon is 25.000 Ft-os árcédulájával.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- Régebbi játékok profilját frissíti az új GeForce driver
- Mafia: The Old Country teszt
- Medence topik
- Hálózati / IP kamera
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- BestBuy topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Eladó Garanciális (2027.10.08) AMD 7700 processzor Jegelve: torok.adam11
- Új,bontatlan,dobozos, számlás,garanciás 7800X3D CPu.
- Intel Core i5-14500 14-Core 2.6GHz LGA1700 (24M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Intel core I7 8700k
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 15 /Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 90% akku
- BESZÁMÍTÁS! HP EliteDesk 800 G1 TWR brand számítógép garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M-A R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Cooler Master MasterBox Lite5 500W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest