- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyusz
őstag
El kell indítani a Battlefield Bad Company 2-t és kiderül, hogy jó-e a proci.
Na jó, sikerült még Episodes From Liberty City alatt is egy fagyást produkálnom a látszólag stabil procival, de a Bad Company 2 tényleg hamar megfektette a gépet. Előtte Prime, minden játék, tömörítés, videokonvertálás, virtuális gépekben szöszölés, ps2 emulátor és minden ment flottul a legkisebb hiba nélkül. Persze nekem csak ezzel az egy CPU-val van tapasztalatom, de átlagos használat mellett hibát produkálni nem valami egyszerű feladat.
Amúgy meg nem értem ezt a feloldott procikkal szembeni félelmet, már régóta tiltogatnak le ép részeket is chipekből.
-
HERR Z
veterán
van olyan széria aminél 100/90, van olyan ami 100/20 +40 X3-á moddolható, ha tudod hogy "jó" széria van most készleten pl, akkor elég nagy az esélyed. Írtam, hogy 3 lapba nézem, ami gond szokott lenni az a ddr3 miatt van, mert annak sokkal ratyibb a kompatibilitása, de ezeket is nagyjából sikeresen meg tudjuk oldani/ki tudjuk deríteni
-
HERR Z
veterán
az egész fogyi, meg a hibátlan modproci is kukás elméleted 2 helyen sántít:
-555-nél a default fesz: 1.3-1.4V
-955-nél a def. fesz: 1.35-1.4V
miért írom ezt le? Mert
X2->X4 1.3-1.35V: max 95W, fölötte maxx 125W, míg 955 default 125W
szal ellentétedben az eléméleteddel ha kifox egy jobb vid-es x2-t, egy energiatakarékosabb x4-es lehet mintha gyári x4-et vettél volnatudom hogy nehéz lesz a fermiből kiindulva ezt most elhinned, de így van, volt már "pár" procc nálam
-
echterion
nagyúr
A fogyasztásról annyit, hogy megnéztem egy fogyasztásmérővel a saját FX-5000-esem, hogy mi a különbség a 2 mag aktiválása előtt és után. Nos, az eredmény azt mutatja, hogy idle-ben nincs különbség (1-2 W csak, ami a mérési hibahatáron belül van), load-ban viszont van, mintegy 35-40 W.
-
darál0w
Jómunkásember
ezt ugye te sem gondolod komolyan...
ugyan azon gyártosorrol lekerült procik, amik nem selejtesek(persze amelyik nem oldahato azzal más a helyzet....az ebből a szempontbol "selejt")...semmiben nem különböznek egymástol, csak le vannak tiltva egyes részei, de nem a fogyasztásuk miatt...
a te elgondolásod alapján vegyünk egy phenom 925öt, ami nem fért bele a megadott TDPbe, de rájöttek, ha letiltják benne az L3at meg kisebb orajelre lövik be, és el tudják adni athlon 620ként a megfelelő TDP osztályban...irreális szerintem ( ez egy szebb szo a hülyeségre...)
teszt...én kimértem mit eszik a rendszerem.elnézve a tiédet hasonloak. nekem aktivált L3al felszerelt 620asom van. mérd ki mennyit eszik a rendszer csak ha a procit terheled. így VGAt kilőhetjük, ha használod a powerplayt (miért is ne használnád...)
-
Gyusz
őstag
Én is egy eredetileg X2-nek szánt procit használok X4-ként, és a gyári feszültségnél kevesebbel megy 3 GHz-et is (Eredeti órajel 2200 Mhz, és akkor nincs L3 cache, se plusz két mag). És sokaknál hasonlóan jól megy. Szóval a fogyasztással sincs mindig gond, maximum nem lehet annyival alámenni a gyári feszültségnek, mint egy nem csonkított procinál.
Alapból meg azért lehet kicsivel több a fogyasztásuk, mert ott a a cache, ott vannak a plusz magok, de attól hogy nincsenek aktiválva még lehet, hogy valamilyen módon számítanak. Plusz ugye sokszor magasabb alapfeszültségre vannak állítva.
-
TOM-202
senior tag
Na igen, szerintem is túl van misztifikálva a dolog. Nincs szerintem se akkora ugrás 2->3->4 magra váltás esetén érzékelhető teljesítményben csak mérhetőben mint ami volt az egymagosról az X2-re váltáskor anno.
Pontosan azért vettem én is 940BE procit mert csak egy kicsit kellett hozzáraknom az eladásból befolyt összeghez amiből meg tudtam venni a csúcsmodellt és nem kellett többé bűvészkednem az unlockolással. -
HERR Z
veterán
x2 555: 24-26k
X4 b55: 27-28k
X4 955: 35kamúgy pl más nem, de én már 3 lapom nézem a procikat, szal annyira nem lutri
a 7k meg te döntésed, hogy megnyugtat hogy retail x4-ed van vagy pedig veszel belőle eggyel jobb vga-t mondjuk....a magyar csóró, ott spórol ahol tud, lásd skót proci 11-12k volt és hozza a 35k-s 955 szintjét..."illetve amit nyertél a procin, azt elbukod egy normális(halk+hideg) hűtésen"
ugyanannyit eszik x2@x4 mint egy x4 szal ez hülyeség, ha alapból igényled a halkat akkor tökmind1 mennyit szánsz a procira megveszed a hűtőt"Szvsz mára az OC azoknak a sportja akik kifejezetten erre izgulnak"
nemtom, számomra van jobb helye annak a 20-25 ruppónak minthogy álljon feleslegesen benne(mondjuk én a legolcsóbol a legtöbbet megoldás híve vagyok, x6 is akkor lesz ha ár-értékbe ott lesz mint az 5000, szal max 20k-t adok egy donorért..)
Az meg hogy intelbe teknikailag ugyanez még vagy 15-20k-val drágább lenne már csak hab a tortán..... -
törölt tag
Tényleg nincs, egy X3 435 18eFT.
Egy Intel i5-750 most dobozos 60eFt.
Hát ez nem nagy különbség...
főleg hogy a 620-as Athlon-om húzva 3,5Ghz-en elérte ugyanazt a Cinebech értéket mit a 750-esnek van alapon. Húdejót huszárkodtam... és élvezem is60k-ból AMD-nél veszel egy cpu-t, egy alaplapot és 2GBramot.
Sőt, AM2+ -os alaplappal 4GB-ot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest