- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- VoLTE/VoWiFi
- A karcsúság ára
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sunone
aktív tag
válasz
Lord Zero #498 üzenetére
a HR letöröl a Qt rendszerfájljaiból is párat, így utánna nem indul a Maps, a Valami meg a Másik Valami, ezek közül persze a mapszos a legkellemetlenebb.
Láttam mát olyan embert aki hallott valakiről, aki visszarakta őket, de nem én fogom kipróbálni a HRt.
Más:
Nokia Bubbles -
ntomi0730
senior tag
Sziasztok! Megjelent egy frissítés hozzá (013.016). Az OVI-n keresztül nem látta, de ha rámentem a telefonba lévő "szoftverfrissítés" menüre, az kiírta, hogy van, és fontos (7mb)! Igazából nem látok rajta új dolgot, ha valaki frissít, és lát benne új dolgot, az írja le. Előre is köszi! Amúgy a telefonnal az elmúlt 1hónapba semmi probléma nem volt, pedig használva van rendesen
. Aki ilyen vásárláson gondolkodik, annak csak ajánlani tudom!!! Esetleg valaki nem tud hozzá olyan lezáró valamit, hogy ne kelljen az oldalán húzkodni, hanem a kijelzőn csak az ikont kelljen megnyomni?
-
Lord Zero
addikt
az nem töröl semmit. a személyreszabott beállításokat (téma, csengőhang, etc.) próbálja defaultra tenni.
a HR az igazi takarító (A hard reset ha nem is megy.. - miért ne menne?)szerk.
(#493) sunone: Régebben hiányosan állt fel az S^3as rendszer "nagytakarítás" után... - nekem ez új. mit jelent, milyen hiányosság? -
Negative
tag
Holnap én is bevásárlok egy fekete C7-et. Szintén E71-ről lesz csere.
Előtte még azért egy kiadósabb tapizásnak alávetem.. N8-al egyetemben, bár nemhiszem h megérné nekem a jobb kamera a +30K-t.
-
sunone
aktív tag
-
burasu4
senior tag
Ha minden igaz, akkor a hétvégén tulajdonosa leszek én is egy C7-nek!
Mire kell figyelni vásárlásnál? (Használtan veszem, nem GSM boltban, hanem innen a PH!-ról)
Vannak olyan dolgok, amire különösen oda kell figyelni? Összeszerelés, lögyögés stb...Remélem jó választás lesz E71 után. Azt nagyon sajnálom, de szeretném ezt is kipróbálni.
Köszönöm előre is!
-
szp1
addikt
válasz
loncsika #490 üzenetére
Szia
Saját tapasztalatok, másfél hónap után:
- komoly probléma nem volt, kétszer fagyott le, de sima ki-be kapcs segített.
-kihangosítva szépen szól, a navigáció is teljesen érthető a saját hangszórón is.
-SGS szerű a kijelző, de szerintem az ájfonét nem éri el a rajzolat minősége. Egy átlagos LCD-t klasszissal ver. Az általad említettek a "cipőjét köthetik" meg.
-nekem elég gyorsnak tűnik, de nincs viszonyítási alapom, előtte Samu 5230 volt, ahhoz képest Ferrari.
Telefonálok, net néha, fényképezés ritkán, video ritkán ( nagyon szép videót csinál ! ), FM rádió, navigáció......ez a fő használat.
És nincs agyonpakolva mindenféle fölösleges cuccal. -
loncsika
tag
Sziasztok!
Vacilláltam a nokia c7 és moto defy között, de asszem a nokiánál maradok. Vannak szériahibái a készüléknek? Vagy komolyabb problémái?
Ha kihangosítom telefonálás közben, akkor szépen szól, lehet érteni, mit beszél a másik? Tehát nem dobozhang, torz hang, vagy ilyesmi. Csak mert sokat használnám úgy családi beszélgetésekhez és a régi nokia 7373-asom az szépen szólt relatíve.
És a kijelzőjének élessége mihez hasonlítható? Milyen másik telefonhoz? Ez a másik kruciális pontja. Sajna a médiában nem volt bekapcsolva, így nem tudtam megnézni. Az 5800-hoz, vagy x6-hoz hasonlít jobban? Esetleg szebb azoknál?És mennyire gyors? Ok, vannak vidik, de az életben, akik használják naponta, azoktól megbízhatóbb lenne az info, bár minden relatív.
Én nem akarom agyonterhelni játékokkal, csak neteznék, sms-eznék, meg telefonálnék sokat vele.
Nagyon megköszönném a válaszokat.
Üdv
-
Lord Zero
addikt
nem, egyelőre nekem sem találja : )
se OTA, se OVI, se Softw. Updater
maga a PR1.1. csomag szinte pár perces, külföldi fórumok tollaival ékeskedem most: It may take some time before the new firmware is available for your region (látom a PC-ból, h a tiéd nem magyar, ezek szerint még ott sem elérhető, mások meg már fel is rakták) -
Lord Zero
addikt
mert így illő, ide is beírom - ha már C7 topik : ) - kijött PR1.1.
have luck -
holodp
aktív tag
Az MfE nem tudom mi, de a gmailt nem használom a telefonon... 2 freemailes fiók van beállítva. Esetleg van valami Ovi store-os progi amivel jobb lesz? Vagy ez a Nokia Messenger az?
A telefon tényleg stabil, abszolút semmi gond nincs vele. Nekem még a Maps frissítéssel sem történt semmi negatív. Lehet, hogy nálad összeakad valami a Mapsszal? -
sunone
aktív tag
A levelezés még nem az erősége a telefonnak. Az MfE + gmail párosítás teljesen megbízhatatlan, gondolom a google nem fektet túl nagy energiát a symbian illesztésére :-)
Szerencsére a nokia messenger (vagy hogyhívják) már ingyenes a C7-tel, korábbi telefonoknál még külön díjas volt (nokia mail néven árazták a szolgáltatók talán).
A telefon egyébként annyira stabil, amennyire stabil programokkal pakoljuk tele. Én most megszívtam az ovi-s nokia maps frissítéssel, mióta az fennt van, fagyogat, leáll a mozgásérzékelő, bezároghatnak a programok, elfogy a memória, a szokásos symbian bénaságok tömkelege.
Ellenben ha elkerülitek a Maps frissítést, gyakorlatilag atomstabil a telefon - ennyin múlik. -
genius34
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy a kijelző belülrő porosodik(jobb alsó sarkánál), találkozott már valaki ilyennel?Garanciában megcsinálják?
Válaszokat elölre is Köszönöm! -
holodp
aktív tag
Hali!
E-mail szinkronizálással kapcsolatban nektek működik rendesen?
Beállítottam szinkronizálásnál, hogy minden nap déltől 7-ig 15 percenként frissítse a bejövő leveleket, mégsem teszi, illetve a legváratlanabb időpontban, pl hajnali egykor is volt, hogy jelzett...
Mi a probléma? -
Joe bácsi
őstag
Ha úgy jártál vna, mint én, h. volt kb. 10 Nokiád és az összes, kivétel nélkül sz@r volt, akkor máshogy vélekednél! De én naívan, mindig adtam még egy és még egy esélyt a Nokiának, h. a következővel nem lesz semmi baj...... De mindig lett és ezért soha többé nem is fogok venni. Hál isten, több ismerősöm is szívott a Nokiával és ők is elpártoltak a cégtől!
-
ferrari1
őstag
válasz
Joe bácsi #471 üzenetére
Gondoltam.
Ha meg matatni kellene, akkor+ az a baj
Nem kell hinni más készülékről szóló topikban más telefonról butaságot beszélőknek. Nekem volt C7 és most N8 van, SOHA nem tudtam kioldani a zárat úgy, hogy elővettem bárhonnét is! De csinálj egy közvéleménykutatást erről.
-
Joe bácsi
őstag
Az elmulasztott eseményeket jelzi vhogy a telefon? Pl. villogó középső gomb vagy vmi?
Lezárt képernyőnél az információs sáv látszik vagy tök sötét az egész képernyő?
Csak az oldalán a pöcök zárja le a teló képernyőjét?
-
tatamama
tag
Sziasztok!
Tegnaptól birtokolok egy ilyen készüléket még most szokom de tetszik egy
dologra még nem birtam rájönni minden egyes bekapcslásnál kéri a régió/ország/
beállitást pedig mindig beállitom Magyarországra.
Mi lehet a gond? -
holodp
aktív tag
válasz
Georgie1224 #461 üzenetére
Köszi, sikerült.
Akkor mit használjak OMob helyett? Minit? Vagy maradjak a beépített böngészőnél? -
Lord Zero
addikt
válasz
petronella84 #462 üzenetére
hangsávot nézd meg, valószínűleg AC3. ha igen, cserélned kell (mp3 pl. Vitrualdubbal).
pár filmet én is átkódoltam már így (videohoz nem nyúl, ha jó az eredeti tömörítés, nem is kell) -
petronella84
csendes tag
Tegnap feltettem egy filmet,de sajna nincs hangja mi lehet a probléma,mert amit idáig feltettem meséket azokkal nem volt ilyen?Köszi
-
Wolf-15
tag
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség.
Keresek olyan ingyenes "Password Safety" (Jelszó tároló) programot aminek van Symbian^3 és Windows Vista-n futtatható változata is, és jó lenne ha szinkronizálható lenne (mondjuk USB kábelen).
Valami SPB Wallet-hez hasonló, lehetőleg magyar nyelvű és ingyenes kellene.Előre is köszönöm a válaszokat!
-
holodp
aktív tag
válasz
karldergroße #446 üzenetére
Szia!
Tudományos számológép ezen sincs, de ha jól tudom, lehet hozzá letölteni OVI-ról.
Ha a zöld gombot megnyomod, az összes bejövő-kimenő hívás ott van, és hívhatod.
A térképhez: a földutas témához nem tudok szólni, én Bp-n használom, de a hívást szerintem ki lehet hangosítani úgy, hogy felveszed, aztán megnyomod a kihangosítás gombot a képernyőn. Ezt még nem próbáltam ki ugyan vezetés közben, de szerintem így működik.Az én kérdésem:
Aki használ Opera Mobile 10-et, annak nem szokott csak úgy kilépni? Simán netezgetek, erre egyszer csak fogja magát és kilép a főképernyőre. Nokia böngészővel ilyen probléma nincs.A másik a zenelejátszó. Korábbi telefonomról beleraktam memóriakártyát, amin volt zene. Hogy tudom elérni, hogy a zenelejátszóban benne legyenek a számok, és ne fájlkezelőből kelljen egyesével lejátszani?
-
ferrari1
őstag
válasz
karldergroße #457 üzenetére
Lehet, hogy nem a legnagyobb a megfelelő. Gondolom próbáltál más méretűt is. Szerezz be SE-hez valót. Amit adtak a nokiához az nekem sem volt jó, valahogy sprődnek éreztem.
-
ferrari1
őstag
válasz
karldergroße #455 üzenetére
Ezzel nem értek egyet. A legjobb agybadugós sem ad semmi mélyet ha nem zár jól a gumiharang. Ki kell próbálni több méretet. Nekem pl. az SE fülesekhez adott középső a megfelelő. És igenis (az én fülemnek) nagyon is jó hangja van a WH-701-nek pedig nem vagyok igénytelen
-
karldergroße
senior tag
Ahhoz, hogy rádióerősítőre kössem, nem kell transzmitter, hiszen jackdugó-rca vezetékkel ez az 5800-nál is lehetséges. Ami engem zavar, az az, hogy miért igénytelenedik el folyamatosan a Nokia: miért ad egy 100000 ft-os telefonhoz egy ilyen ócska fülest? Persze, tudom, lehet más fülessel is hallgatni, de eddig az összes másik telefonom (6234-5310-5800) megfelelő minőségű fülessel érkezett. (Egyébként még az N8-hoz is egy gyalázatot adnak /WH-701/. Igaz, agybadugós, de semmiféle basszust nem produkál.)
-
sunone
aktív tag
válasz
karldergroße #449 üzenetére
szia, hazon belul van c7 es 5800, megvolt mar a zenei osszehasonlitas is.., alig van kulonbseg kuztuk.
Az 5800as hangszoroi oldalt vannak kivezetve, ezert kevesbe tompul el a hangja, ha asztalra lerakod.
Ellenben a c7est transzmitterrel barmilyen sztenderd radios erositore ra tudod kuldeni. Onnantol nem tema a hangminoseg.
A c7es fulese valoban emlitest sem erdemel, ha nincs otthon , vagy nem akarsz aldozni minosegi fulesre, akkor valoban jobban jarnal egy 5800assal.
-
petronella84
csendes tag
Azt be lehet állítani,hogy ha csörög akkor videó klippet játszon?Köszi!
-
szp1
addikt
válasz
karldergroße #449 üzenetére
Kihangosítva a C7 jól szól, szintén sztereo hangszórók vannak és a wide stereo is jól átjön.
-
karldergroße
senior tag
A zenelejátszója tényleg jó minőségű volt az 5800-nak, az ergonómiával volt baj.
Szerintem a C7 messze van (zene)minőségben az 5800-tól, ezért félek megvenni. És akkor még nem beszéltünk az 5800 sztereó hangszórójáról. Ráadásul míg az 5800-hoz kitűnő zenevezérlős fülest adtak, addig ehhez a C7-hez egy gyalázatos, egy nyomógombos, szivacs nélküli katasztrofális fostalicskát.Viszont a Symbian valószínűleg javult annyit, hogy esetleg érdemes lenne visszatérni hozzá.
-
Márky
tag
válasz
Szia,
Milyen a kijelölés az "új" Symbianon? --> jó, sokkal egyszerűbb. van egy listád, pl. sms-ek vagy email-ek, mondod neki, hogy kijelölés, és utána amire "rábiggyesztesz" azt kijelölöd... persze van olyan opció is, hogy minden elem kijelölése.
Híváslisták: külön füleken jelennek meg a fogadott/nemfogadott/hívott számok. teljesen jól átlátható.
-
svili
tag
válasz
Kérdés ehhez: Igaz-e, hogy a C7/n8-ban nincs equalizer???
Idézet a készülék tesztjéből:
"... használhatjuk a hangszínszabályzót (amely öt előre definiált beállítást tartalmaz), ..."
Sajnos a C7-en még nem sikerült zenét hallgatni, mert csak boltban nyomkodtam meg - akkor persze többször és alaposan, de az 5800 az egyik legszebben "muzsikáló" telefon volt, nemcsak a maga kategóriájában (feleségemnek volt több, mint 2 évig 5800as.és nagyon jól szólt rajta mindenféle zene [klasszikus, jazz, egyéb] persze minőségi Sennheiser fülessel..)
Remélem, tudtam segíteni..
-
karldergroße
senior tag
Tisztelt fórumozók! Volt nekem egyszer egy 5800-m, amelyet eladtam, mert a Symbian kezdetleges érintőképernyős megoldásait nem tudtam díjazni, megszokni. Most viszont megint szeretnék egy okostelefont és több okból a C7 vagy esetleg az N8 felelne meg (kamera, videó, ingyenes térképszoftver, bár voltak vele gondok...).
A kérdésem az lenne, javult-e valamit a Symbian az 5800 óta, vagy még mindig olyan bonyolult és fapados. Annak idején a következők voltak a problémáim az 5800-val kapcsolatban:
- Zenelejátszó: ki tudja miért, a Nokia mérnökeinek nem sikerült megoldaniuk, hogy az óriási képernyőn elférjen az album címe. Persze meg lehet lenni az albumcím nélkül is, de nem értem, miért kellett ezt lespórolni. Nem érthető, hogy egy érintőképernyős mobilon miért nem lehet megoldani, hogy a beállítások (pl. hangszínszabályozó vagy véletlenszerű lejátszás) egy érintéssel elérhetők legyenek. Gyakorlatilag ezeket éppoly nehezen lehet előcsalogatni, mint egy sima, nyomógombos modellből. Kérdés ehhez: Igaz-e, hogy a C7/n8-ban nincs equalizer???
- Naptár: A 5800-s naptárja – bár a symbianos telefonokat „üzleti” modellnek csúfolják – nem tud annyit, mint az 5310-é. Nem lehet például beállítani, hogy egy esemény a hét két napján ugyanabban az időpontban zajlik le. A telefon nem engedi, hogy a bejegyzést másoljuk, tehát, hogy az egyikből előállítsunk egy másikat. Ez minden további nélkül megy az S40-en, megkönnyítve hasonló bejegyzések készítését. Az S40 simán engedi, hogy egy rendszeres bejegyzés egy elemét átszerkesszük, vagy más napra helyezzük, időtartamát megnöveljük. Az 5800 az ilyen próbálkozásaimat hibaüzenettel kísérte…
Kérdés: Van-e ebben valami változás?- Számológép: „Üzleti” modell??? Tudományos számológép nélkül… Vicces. A 2XXX-es Nokiákon van tudományos számológép, itt nem volt. ???
- Üzenetek írása: prediktív üzemmódban az 5800 nem tudja az „előző (szó)” funkciót. Tehát ha választanunk kell a szavak között és véletlenül „túlfutunk” a megfelelőn, kezdhetjük elölről. Most tudja? + Van csökkentett karaktertámogatás, hogy a T9-et érdemben lehessen használni anélkül, hogy csak 70 karakteres SMS-eket írhassunk?
- Híváslisták: a zöld gomb megnyomására csak a tárcsázott hívás jelenik meg. Szerintem jobb az S40-es verzió, ahol az összes hívás megjelenik. ???
- Napló: Az 5800-ban kaotikus a telefonhívások naplózása, egy külön listán vannak az időpontok, onnan nem lehet menteni, egy másikon a hívások, onnan lehet, de ott csak az utolsó hívás jelenik meg. Hogy a két listát miért nem lehetett egyesíteni, jó kérdés. Még mindig így van??
- Kijelölés hosszú listából: tragikus. Egyesével, mindig újra belépve a kijelölés menübe… Nevetséges. Az 5310-esen egyet kijelölök és utána egy-egy gombnyomással a lista tetszőleges eleme kijelölhető. Hihetetlen, hogy a Symbian nem tudja azt, mint az S40. Milyen a kijelölés az "új" Symbianon?
- Térképszoftver: Ez volt a „leggyengébb láncszem”. A szoftver – valószínűleg a nem megfelelő default beállításoknak köszönhetően – rendkívüli mértékben túlértékelte a főútvonalakat/autópályákat a mellékútvonalakkal szemben. Ennek köszönhetően aztán pl. 120 km-en 30-40 km-rel hosszabb utakat javasolt csak azért, hogy főútvonalon haladjak. Az „optimalizált” és „leggyorsabb” útvonalajánlat mindig megegyezett. A „legrövidebb út” pedig bevitt volna minden mocsaras földútra. Amikor a legrövidebb út beállításnál kikapcsoltam a földutakat, a készülék nem bírt kiszámolni megfelelő útvonalat. (Próbálja ki mindenki: Sopronkövesden keressen útvonalat ezzel az idióta szoftverrel Szombathely felé, lője ki a földutakat és kapcsoljon a „legrövidebb út” üzemmódra. A szoftver egyetlen utat sem tud mondani, pedig az egyik a sok közül biztos, hogy a legrövidebb… Az útvonaltervező használata közben volt még egy nagy melléfogás: hívás esetén nem lehetett az ablakhoz rögzített telefont kihangosítani. Ezért aztán, ha nem akartam egy fontos hívást elmulasztani, kénytelen voltam a telefon lekapni az autós tartóról és fülemhez tartva beszélni. EZ az egész művelet meglehetősen balesetveszélyes és szabálytalan. Nem értem, miért nem lehetett ilyen esetben egyetlen gombnyomással felvenni a hívást és kihangosítani. Ez elfért volna azon az óriási kijelzőn, nem???... Kérdés: javult a helyzet valamit e tekintetben??
Köszönöm a válaszokat előre is!!!
-
Manci
tag
válasz
Arthuro_Adam #436 üzenetére
Telibe
Köszi
Le kell szedni játékot bármilyen célhonlapról, az ember szignózza és már kész is
-
Manci
tag
Az előretelepített "gyári" Office-szal Nekem teljes mértékben semmi gondom nem volt, ettől függetlenül felraktam az újabbat ami szintén ingyenes (pld OVI-ban is), viszont egyenlőre csak angol nyelven van. Első indításnál, 1X regisztrálni kell egy bármilyen e-mail címmel /én valódit adtam meg/, otthon tettem meg WiFi-ről, azóta nem megy fel netre és használható. Ennyi
De az előre telepített Office (ami magyar is) sem akart 1X sem felmenni a netre...
-
evy0107
csendes tag
Köszi szépen a választ!
A Quickoffice alkalmazásba mikor belépek és megnyitok egy txt vagy word dokumentumot folyton kiírja, hogy nincs alkalmazáslicencem és fel akar lépni netre (hogy vásároljak egyet), ppt és más fájlformátumnál ezt nem írja ki. De nekem nagyon fontos lenne, hogy a word dokot is tudjam kezelne, legalább olvasni úgy hogy ne ugorjon elő állandóan ez a szöveg... Mit lehetne ez ellen tenni? Nem akarok ezért fellépni a netre és még vásárolgatni is. Van ennek vmi gyors és ingyenes módja?
A válaszokat előre is köszönöm! -
KingSize
tag
Értem, köszönöm a válaszokat
nekem igazából akkor a füles lesz a fájó pont, számomra is érthetetlen hogy ha jól tudom ez egy középkategóriás telefon, és jár-e mellé egy ilyen füles eléggé érdekes
, igazából sokat gondolkodtam hogy melyiket vegyem meg (N8 vs C7)
de C7- mellet döntök szvsz jobb az anyag használat, igaz hogy a kamera le van butítva de az nekem nem is annyira fontos -
sunone
aktív tag
Mivel magunk kozott vagyunk, bevallhatjuk, azt hinni, hogy a telefonok melle minosegi fulest csomagolnak (barmely gyarto..), kb ugyanaz, mint a mikulasban hinni...
Ezek a fulesek max arra jok, hogy a boltban kiprobald, van-e csatlakozo az otthoni jol bejaratott es megszokott fulhallgatodnak. -
Manci
tag
Sosem volt igényem arra, hogy egész rohadt nap a féjszbúkon, emesenen, szkájpon, napiszaron, vagy bármi egyében lógjak. Nekem még csak nem is munkaeszköz a telefon, így arra sincsen szükségem, hogy 5 percenként lecsekkolja a Bejövő e-mail-jeimet, hátha valaki megint egy továbbküldős baromsággal lepett meg, vagy egyéb értesítőt bejelölésekről a fent említett fantasztikus honlapok/programok valamelyikéről...
-
Manci
tag
válasz
KingSize #427 üzenetére
1. Csak annyira, amennyire meleg a tenyerem (mégiscsak fém). Amúgy semennyire.
2. Igen, kapsz. A minősége hagy némi kivetni valót maga után, a "hulladék", "szar" illene rá. Elképzelni sem tudom, hogy van bőr a pofájukon a Nokiának egy ilyen használhatatlan izét csomagolni egy nem is olyan rég még 100e-es, majdnem "zászlóshajóhoz".... GázGéza
3. Ahogy olvasgatok itt ott, többen panaszkodnak inkább szoftver jellegű problémákra, mint hardverre (mondtam, hogy jó)
Beállításokkal szokott probléma lenni, hogy nem egyértelmű és egyszerű, valljuk be, elsőre tényleg nem az, de egy kis NYUGI kell hozzá, 1 teljes körű beállítás és kész is, de sztem ezt majdnem minden telefonnál meg kell csinálni minimum 1X. Egyéb probléma?
Érdemes elolvasni ezt a kb. 400 hozzászólást ha rászánsz egyszer egy kis időt...
Én pld. az első komolyabb szoftver frissítést várom a C7-re, bár nem mintha olyan komoly problémák lennének vele. Legalábbis Nekem
-
szp1
addikt
válasz
KingSize #427 üzenetére
1 nekem semennyire, bár filmet még nem néztem rajta, az lehet, hogy meghajtaná..
2 kapsz, de vacak
3 a wifi beállításokkal szívtam, hiába lőttem ki, mindig fel akart mászni, de megoldódott az e-mail beállításoknál kellett buherálni...de olyan probléma még nem merült fel amit nem lehetett megoldani.Manci: amikor vettem, bejelentkeztem az 500 Megás próbahónapra a telenornál. Nemrég telt le, persze nyaggattam eleget ez alatt az idő alatt és megnézve a számlálót nem egész 60 megát használtam el.....tehát nekem elég lenne a 100-as csomag is bőven.
Hozzáteszem, nem vagyok szociál netvörking függő, a fészbukkot csak hallomásból ismerem... -
KingSize
tag
Sziasztok, én szerdára tervezem hogy vásárolok egy ilyen típusú telefont, szeretnék hallani pár véleményt a telefonról, illetve 1-2 kérdésem lenne.
1. Használat közben mennyire melegszik a telefon?
2. Gyári fülest kapok-e hozzá? ha igen milyen a minősége?
3. Egyéb problémák a telefonnal kapcs.?Válaszokat előre is köszi
-
Wolf-15
tag
Az eddigi legjobb C7 teszt videó
http://www.youtube.com/watch?v=x4naOaoVK4E
-
Tyren
aktív tag
Kösz szép!
Háát.. túlzás lenne, ha azt mondanám, hogy elégedett vagyok az E52-mel, de azért rossz telefonnak sem mondanám. Annyi a gondom vele, hogy az E51 után néha kicsit lassúnak érződik. Meg csábít a nagy kijelző...Manci:
Az állandó adatkapcsolat valamennyire a szolgáltatók érdeke is, de tény, hogy nagyságrendileg növeli a telefon (aminek habár elsődleges funkciója a telefonálás, de korántsem egyetlen) használhatóságát. Egy kis adatcsomag ma már nem drága és 50-100MB szerintem egy hónapra elég, ha nem használsz túl sok online dolgot. -
Manci
tag
Igen, tényleg. Elnézést, de PONT a lényeget hagytam ki...
Mivel MÉGISCSAK egy telefonról beszélünk, meg kell hagyni, hogy telefonálni kifejezetten, jó, kényelmes vele, nem búg/zúg/akad a hangja, a beépített kihangosítója (zenelejátszásra szar, de nem megyek bele előző irkálásomba, miszerint lehet venni pld Xonar HDAV1.3 Deluxe + Logitech Z-5500-et ha ez a cél) nálam kb. 2 méterről is működik rendesen, nem kell üvöltenem és még hallom is az illetőt, SMS/MMS/e-mail küldeni/fogadni végtelenül egyszerűen/gyorsan lehet vele annak ellenére hogy tapis, amit mindig is utáltam, Névjegyzékében gyorsan meg lehet találni azt, akit szeretnénk, a szinkronizálás csak egy klikkelés kérdése...
Kicsit bírhatná tovább az aksija, remélem idővel ki fog jönni egy vele kompatibilis, de izmosabb darab is (az N8-as aksiját nem lehet bármikor cserélni, rendesen szét kell hozzá szedni, cserébe masszívabb...)
Néha talán mintha egy pillanatra beakadna a fizikai billentyűzár csúszka az oldalán, de nem vészes. (inkább, mint hogy lötyögjön és kioldjon)
Az azért tény, hogy a S^3 lehetne egy icipicit gyorsabb is, de egyáltalán nem zavaró, symbianhoz képest elég gyorsan bebootol, újraindul (+program) ha kell, működés közben azonnal reagál a különböző program nyitásokra/váltásokra, (több 100)fénykép/videó lapozásokra, én 1080p filmbe tekertem bele és egyből reagált (hangja nem volt ugyan, mert AC3 audio codeket nem támogatja sajnos, nem tom N8 támogatja-e), bejövő/kimenő több 100 SMS/MMS között is érintésre csinálja ami akarok. Több más fórumon, youtube videókban rinyáltak a 3 főképernyő közötti lapozásnál egy kis késésről, ami ugyan van (almenükben és sehol máshol nincsen), de ez szintén nem zavaró.Hogy kinek mi a jó telefon az egy borzalmasan szubjektív kérdés, de alapvetően mindig a 3 (lassacskán 4) legfontosabbat kell nézni (telefonálás, kinézet, ár) amikor telefont veszünk (nem laptopot, nem HTPC-t, nem autót, nem TV-t, nem sörnyitót, nem fingpárnát, nem légpuskatöltényt, hanem egy telefont). A többi az már csak "süket duma", egyéni igény, bár a használhatóságot befolyásolja...
...a 4. A net. Az internet elérhetőség. E-mail-t/MMS-t küldeni/fogadni eddig is lehetett. Nem is lassan. A videótelefonálást gyakorlatilag senki nem használja (tisztelet a kivételnek). Mi a büdös francért akar felmenni egy rohadt játék a netre? Semmi xtra, egy golyóval kell idétlenkedni, vagy bármi más, de egyből netre akar menni. Egy csomó játékot/alkalmazást el sem lehet indítani, hogy ha nem megy fel a teló a netre
Miért van ez? És akkor az Androidra meg egyenesen azt mondják, hogy net nélkül szinte használhatatlan a készülék. Ennyi erővel akár meg is dögölhetnének...
Üdv
-
-
-
Manci
tag
Mivel Symbian-ról van szó, szerintem teljesen tök mind1 a Naptár, Ébresztő, Ovi Maps, Névjegyzék, Fénykép nézegető, Fájl kezelő, vagy bármi más program, bármelyik lecserélhető igény szerint, csak keresni kell.
-
Manci
tag
Persze
Menü - Beállítások - Alk. beállítások - Helymeghatározás - Helymeghatár. módok
Kiegészített GPS - felmegy netre és erős netes rásegítéssel pontosítja, gyorsítja magát a helymeghatározást
Beépített GPS - a teló saját, beépített GPS-e
Bluetooth GPS - értelem szerűen külső, telóval párosított BT-os GPS
Wi-Fi/Hálózat - Ugyan az, mint a "Kiegészített GPS", csak lehetőség esetén Wi-Fi vel is, vagy csak azzal megy fel netre
Hálózatalapú - A könyékeden lévő fizikai adó-vevő antennákkal elég nagy pontatlansággal (100m - 5 km, stb...) háromszögeléssel besegít a helymeghatározásban. Minden egyes pozíció kérésnél 1 csatlakozás/bejelentkezés erejéig felmegy a netre és a legkisebb adatforgalmat fel is számítja.A Telenor-nál előfizetés nélkü 13 Ft/10kB. Így 1 nyamvadt Mb 1331 Ft !!!! 10 Mb / 2 Mb-es neteléréssel szó szerint pillanatok alatt nagyon komoly telefonszámlát lehet csinálni...
Mivel nekem nincsen net-előfizetésem, bluetoothos GPS-em, és értelem szerűen nem lehetek állandóan egy ingyenes vagy bármilyen más WLAN/WiFi mellett, CSAK a beépített GPS-em van kipipálva. A telefonon az OVI Maps - Beállítások - Internet - Kapcsolatnál Offline-ra kell netti (hogy még véletlenül se menjen fel netre, bár 1X-2X még így is beszívtam).
Kb. 3 hónapja használom a telefont napi rendszerességgel, próbálgatom mennyire megbízható, gyors, pontos simán a saját beépített GPS-e az OVI Maps-szal. Pár helyen a térkép pontatlan, rossz, sokszor nem találja meg a műholdakat és néha picit késik is.
DE!
Az esetek többségében még így is viszonylag gyorsan talál jelet (3-20 sec), van, amikor azonnal is, és teljesen ingyenes a program/térkép, ami azért teljes mértékben használható és nem mellesleg le is lehet cserélni mondjuk bármi más ingyenes vagy feltört program/térképre (Ndrive).Természetesen csodát nem kell a Beépített GPS + OVI Maps-tól várni, egy komolyabb 30-50 rugós, tényleges céleszközt nem lehet vele pótolni, de szerintem nem is ez a cél, a használhatón van a hangsúly.
Pont olyan, mint az N8 - C7 mizéria az idióta fényképezőjével: Tényleg "JÓ" képet akarsz? VEGYÉL egy fényképező gépet!!!A minimális memória különbségeket,
HDMI csatlakozót,
kamerát,
külsőjét leszámítva a 2 telefon között LÉNYEGI KÜLÖNBSÉG NINCSEN!Üdv
-
Tyren
aktív tag
Sziasztok!
Tudom, hogy nagyon szubjektív, de azért megkérdezem..
Jelenleg egy Nokia E52-esem van és azon gondolkozom, hogy lecserélném egy C7-esre. Szerintetek érdemes? A nagyobb kijelzőn kívül van komolyabb előnye? A csilli-villi nem érdekel. Amire nagyon háklis vagyok, az a sebesség. Volt olyan aki E52-ről váltott C7-re? Gyorsabb/lassabb nála? Illetve olvastam valahol, hogy a naptárja elég buta. Na én azt elég sokat használom. Tényleg gondok vannak vele?Előre is köszönöm a segítséget!
Tamás
-
evy0107
csendes tag
Sziasztok!
Meg tudná nekem vki mondani, hogy a főpanelen a 3G logó alatt mit jelent az az oda vissza nyilacska? Gondolom vmi kapcsolatot... Eddig nem volt ott, de állítgattam a telefont és vhol gondolom sikeresen bekapcsolhattam vmit. Remélem nem vmi netes kapcsolat, ami folyamatosan megy...
Még egy kérdésem lenne, mivel a teló 1 napos és most próbálgatom.
Ébresztésnél miért szól olyan rövid ideig a csengés? Ezt lehet vhol állítani? Mivel a másik telómon elég sokáig szólt, sőt amíg nem nyomtam le, abba se hagyta.
Előre is köszi a válaszokat! -
#hpq
aktív tag
A beépített quickofficet nem tudjátok véletlenül, hogy lehet eltávolítani? Csak azért mert nem találtam meg a telepített programok listájában és másikat tennék rá.
-
sunone
aktív tag
Nagyon pozitívnak tartom az E52-ből megismert és továbbfejlesztett energiatakarékos üzemmódot.
Ránézésre lejjebb veszi a grafikai teljesítményt (áramköröket), a világításokat, a rezgést, ÉS a 3G hálózatot is lekapcsolja.
(Ezt korábban külön programmal kellett kapcsolgatnom, a takarékosság/sebesség függvényében.) -
svili
tag
Nekem "bejövős" a C7, jelenleg is symbianos telefonom van (SE P1i).
Sokat nyomkodtam a C7-est és teljesen logikus és könnyen kezelhető a menürendszer. Itt legalább nem egy ikonhalmaz van, mint az Android-ban.
Eredetileg androidos telefont akartam venni, de lehet, hogy a C7 lesz a "nyerő"... -
zozoo83
tag
Haha almenü almenüjében?
Nem tudom én régóta használok symbiant és mindent mindenhol megtaláltam eddig, és ráadásul teljesen személyre szabható is mi hol legyen, ezt nem érzem hibának, de n8 sokkal jobb ennél! -
szz1966
csendes tag
Az Ovi maps tudja a TMC és használható is?
Mennyire kényes / karcolódik a C7?
Egyesek szerint ennek is gorilla glass az üveglapja. Igaz ez? -
Wolf-15
tag
Nagyon durva ez Gorilla Glass!
http://www.youtube.com/watch?v=bfcB9ASycjQ
http://www.youtube.com/watch?v=-GuEYeNBvOU
-
#hpq
aktív tag
Sziasztok!
Ma láttam Ovin kijött a Shazam fel is raktam csak annyi a probléma, hogy nem arra a meghajtóra teszi ami ki van választva hanem a C-re ott pedig nem sok szabad hely van. Már próbáltam újra telepítéssel de, semmi. Sehogy nem lehet ezt beállítani? -
kyru74
aktív tag
válasz
krisztian112 #404 üzenetére
A telenornál vettem és mivel nekem már volt élőfizetésem számom maradt a régi csak megint alá kellet írnom kettő évet és még kaptam 7500Ft vásárlási kedvezményt a vételárból.[link]
-
sunone
aktív tag
Egy 012.004-es szoftverfrissítés megoldotta az akkumulátor (fogyasztás) problémámat. Korábbi 6 óráról, 18-ra emelkedett az aktív használati idő...
-
kyru74
aktív tag
válasz
krisztian112 #400 üzenetére
Nem ez a vételár amiért elhozhattam .
-
szp1
addikt
válasz
krisztian112 #400 üzenetére
Én 17 500-ért vettem.....
Új hozzászólás Aktív témák
ma Megérkezett a Nokia második Symbian^3-mal szerelt készüléke, mely elegáns és gyönyörű külsőt kapott.
- Új ASROCK A520M PG Fèlkonfig - Ne hagyd ki! 0% THM-RE is!
- HyperX Cloud Alpha Wireless + HyperX Cloud Alpha 2 Olvasd el
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest