- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
old rocker
veterán
Tudod, ez érdekes... ugyanis bennem is számtalanszor felmerült ez a kérdés: amikor megtervezik a szoftvert, a frissítéseket a nokia mérnökei, akkor mi az anyjuk kínjára gondolnak? A hétszázas topikban írtam erről egy kesergést, ami tulajdonképpen nem csak a telefonokra vonatkozik. Néha úgy érzem, minket, a középkorú és annál idősebb generációt már leírtak; örüljünk, hogy tudunk vizelni a megnagyobbodó prosztatánktól. És a reklámok is azt harsogják a pofámba, hogy leírtak, a fogyasztói társadalom atavisztikusnak talál, mert nekem nem az az elsődleges szempont, hogy a telefonommal engribördöt tudjak játszani, rákattanni a fészbükkre, megosztani a haverokkal, hol az anyámba vagyok, nem akarok esemesezni úgy, még mint soha, hanem elsődlegesen azokat a szolgáltatásokat, programokat preferálnám, amiket az E széria nyújtott. Naptár, teendő, tárgyalások, hozzá a best profiles progi, amelyik, ha meghatározott írásjelet raktam az emlékeztetőbe, a tárgyalás feltüntetett kezdő időpontjában off-ba, vagy némába (amit megadtam) kapcsolta a készüléket, majd a vége időpontnál visszaállította. Vagy a blacklist jellegű programok, a totál forwarder, a PC-vel szinkronizálható Handy Safe Pro, a ProfiMail, ami csaknem PC szintű levelezőprogram stb. A fészbükköt, egyes netoldalakat ritkábban szoktam látogatni; egy-két játék is van a telefonon, ha már nagyon nem tudok mit csinálni - de akkor már inkább zenét hallgatok, esetleg filmet nézek rajta. (Amit én raktam fel; youtube-ot nézni elvétve szoktam. De a zseniális mérnökök mindig kitalálják, mi a jó nekem, a gyökér felhasználónak, csak én nem tudok még róla. Ilyen húzás pl. az, hogy a 700-on már FP2 van; nos, ott vagy fixen alfanumerikusra állítod be a billentyűzetet, vagy qwertyre. Olyan lehetőség nincs, mint ami P1-nél még van, hogy sms írása közben is válthatsz, ha akarsz. Az FP2-nél ez megszűnt, csak igen nagy vargabetűvel lehet a beállításokban alfanumerikusra váltani. Márpedig érdemes eleve alfanum-ra beállítani, mert fektetett helyzetben tudsz belőle qwertit csinálni; de ha függőleges üzemmódban a kis qwertyre állítod be, abból már csak igen nehezen, hosszadalmas csikicsukival tudsz újra alfanumerikust csinálni. Na, az ilyenekre szeretnék választ kapni a zseniális mérnöktől, most ez mi a f@szért nem volt jó úgy, ahogy eddig? Miért kellett megváltoztatni? Mert a 13-14 évesek jobban szeretik a qwertyt?
-
Georgie1224
tag
A nokia wp8 elsőre vonzó, de épp múltkor olvastam, hogy a srác vett egy 920-at két napon belül eladta.
A csempefon kinézet elég béna.ON
Nekem 2 éves a C7-esem (decemberbe töltötte be a másodikat) és nagyon szeretem.
A mostani droid szutykok egyetlen dolgot nem tudnak csak, amit a C7 viszont tud.
FM transmitter. Ez nálam egy varázs szó. Mivelhogy kocsiban nagyon jól lehet használni az autósmód nevű app-al együtt.
Droidot csak aztért nem vennék még most se, mert a fenti technológia hiányzik belőlük.
Egyébként a kamerát szerintem felesleges leszólni, fix fókusz. Kit érdekel, amikor ha valaki ténylegesen fényképezni akar, akkor fényképező gépet használ. -
old rocker
veterán
Eléggé kinőttem már a kiscsoportból, még ha történetesen nosztalgiázásnak is veszed azt, amit írtam. Pedig nem az. Csendes, frusztrált tiltakozás egy új világszemlélettel szemben. Másold ki és rakd el magadnak: komolyan mondom. Azután vedd elő 59 éves korodban és vesd össze a saját érzéseiddel, akkor fogod tudni igazán dekódolni. Mellesleg még megjegyzem: huszonéves, frissen végzett egyetemistákkal dolgozom, akiknek teljesen természetes, hogy Mikinek szólítanak. Ezt csak azért szúrtam be ide, hogy esetleg leessen az elejéből az önirónia. De igazad van: maradjunk a szigorú szakmaiságnál, amit írtam/tunk, lóf@sz köze van a mobilhoz, annak kezeléséhez és a velük kapcsolatos problémákhoz. Legközelebb csak akkor írok, ha valami szoftveres problémám lesz. De azt is megsúgom neked, eléggé közel állok hozzá, hogy töröljem magam: a topikok döglődnek. Ha valami bővebbet, eltérőbbet, horribile dictu! irodalmibb hangvételút ír az ember, mindig akad valaki, aki beszól, még ha egy hülye szmájlival tompítani igyekszik is esetleg az élét.
-
attisx
addikt
Energy Profiler 1.26-tal lehet méricskélni. Ha üresjáratban, kikapcsolt kijelző mellett a fogyasztás nem nagyon megy 0,05W fölé, akkor feltételezhető, hogy nem egy a hátad mögött ténykedő folyamat szipkázza az akkut.
Illetve az ereje teljében lévő BL-5K akku feszültsége fullra töltve 4,16V környékén van, és szép egyenletesen csökken, míg a gyengélkedő viszonylag gyorsan beszédül 4V alá (legalábbis N86-nál ezt tapasztaltam).
-
gabor_01
senior tag
2 lehetőséget látok:
1. kölcsönkérsz egy jó aksit valakitől.
2. beviszed a Nokijához szoftverfrissítésre (megmondod, hogy hirtelen elkezdte meríteni az aksit).
Nekem utóbbi bejött, mert valóban hirtelen leesett a készenléti idő. Szerviz után visszaállt.
Én otthon hiába frissítettem agyon, meg reseteltem orrba-szájba.
Az aksira valóban 1 év van, annak a bevizsgálása külön pénzbe kerül. -
old rocker
veterán
-
old rocker
veterán
Köszi. Egyébként nagyon lassan kezdek megbarátkozni a deBellával; de a kitörölhetetlen spártai hőst a minusz 50-60 MB-al, a csak külön widgettel vagy ikonnal pótolható akksi, naptár, üzemmód és kapcsolatkezelést nem bocsátom meg neki. Mellesleg a Belle Extra buttons nekem nagyon bejött.
-
old rocker
veterán
Használok, mégpedig a widgetjével (1) együtt. Azért, mert ezen megjelenítem a név és ünnepnapokat, a gyárin pedig nem. A másik ok: két féle heti nézete van, alapból a második jön be. Itt egymás alatt vannak a hét napjai, a tennivalók (névnapok) pedig vízszintesen kiírva.
Vagyis az első oldalon van a fehér alapú gyári naptár widget + naptár ikon. A Belle csak egy dolgot ír ki egyszerre, és ahogy az idő telik, úgy mutatja a következőt. A widgetről a napi ténykedésre lehet jutni.
A második oldalra raktam ki a biz.Calendar widget 1 -et. Négy sorban rakom ki az emlékeztetőket. Ha rátapicskázok, megnyitja az egész tennivaló listát, 1 havi intervallumban. Ha ezt tapizom, akkor megnyitja (1-2 sec csúszással) a biz.calendárt; nekem alap nézet az előbb már leírt heti nézet. Kilépve belőle a widgetes oldalra jutok vissza.A widget nem pik-pak bootol be, de egyébként nem lassít a telón.
-
old rocker
veterán
Én is megvettem, de végül kikötöttem annál a kompromisszumnál, hogy az analóg órát használom, mellé kiraktam a wlan widgetet, alá az üzemmód widgetet. így ergonomiailag normálisabban néz ki; de az Anna "fejlécéhez" viszonyítva nem tudok közvetlenül a naptárba, a kapcsolatkezelőhöz és az akksi infóhoz eljutni.
Az analóg óra jobb oldalán elég tűrhetően látszik a napi dátum (ha a mutató nem takarja), a naptárhoz az első oldalon ikonnal + teendők widgettel, a másodikon a biznisz kalendárium widgettel tudok eljutni, a többi oldalról meg visszalapozok...
Az akksi töltöttségéhez van egy oviáruházból letölthető battery statusz nevű widget; ezt a II-III oldalra raktam az óra alá, a negyedik oldalon a Nokia Battery Statusz ikonja.
Hát így. Kicsit bonyolultabb, mint az Annánál és kényelmetlenebb.Van egy In-Call-Média nevű alkalmazás az oviban, ezt melegen tudom viszont ajánlani. Ez is 205 Ft,az ikonról napló - naptár - névjegy -üzenetek -számológép quickstart nyitható, ami átváltható jegyzetek - hangrögzítő -zenelejátszó - galéria - kamera gyorsindításra.
-
datolya
csendes tag
huh! látom lavinát indítottam el a 4-5 nappal
vannak időszakok amikor kevésbé használom tény, de amikor nyúzom akkor nekem sem bír ennyit, talán akkor másfél napig elmegy.
a belle frissítés után volt az hogy 35-39 órát bírt ki, vagy csak 24-et, aztán feltettem az app stopot, meg még nem tudom mi történt
azóta 4 napig is kitart, ha csak letörlöm róla a port akkor 5-ig is
mik futnak neked a háttérben, ha nem vagyok indiszkrét?
-
karldergroße
senior tag
Neked milyen widgeteket rakott fel?
Nekem csak kettőt: Bejelentkezés és Közeli helyek. egyik se jó semmire.
Van még egy poén: amikor az időjárásban új várost akarsz megadni, ez a kérdés vár:
A VILÁGON BELÜL HOL?
Hogy - a kisf@szomba - lehetne a világon KÍVÜL keresni bármit is????
-
gabor_01
senior tag
Nekem a Mobile ment fel, nem volt választási lehetőség. Eddig is az volt fenn és tökéletesen működött.
Most, hogy Belle van, rettentően lassú lett. Off-line módban meg kifejezetten idegesítő. Képeket ha mentek, nem lehet nevet adni a képnek. (Geoládák oldalait szoktam lementeni és a hozzájuk tartozó képeket.)
A gyári böngésző kifejezetten fejlődött az előzőhöz képest és nagyon élvezetes. (Csak nem tud oldalakat tárolni.) -
old rocker
veterán
Lehet; egyébkzáasént szerintem más is gatyázna a helyemben, miután azért néhány ezrest ráköltöttem vásárlás után a telefonra; quickoffice teljes, profimail stb. Az tény, hogy sokszor elhatároztam, letojom, nem frissítek. Különösen akkor, amikor olyan hozzászólásokat olvasok, hogy belle óta ez nem megy, az nem megy. Én a nevelt lányom Belle - s céhetesét nézegettem, amelynek során megállapítottam, hogy a működése gördülékenyebbnek tűnik, mint az enyém az Annával. Ugyanakkor találtam néhány dolgot, ami határozottan nem tetszik benne. Külsőségként pl. az óra, kezelhetőség szempontjából nekem a jelenlegi kapcsolatkezelő, akksi stb. jobban megfelel; de a "piros billentyűt" nem véletlen kérdeztem. A gyerek telefonkönyvébe, ha belépek - lehet, hogy felületes voltam - a bal vissza nyíllal lehet lépésről-lépésre kilépni. Az annánál ott a kilépés felirat. Egy tapintás és sutty, ismét a készenléti kijelzőn vagyok. (Vagy: piros billentyű ... gomb.) Na, ez pl. határozottan nem tetszik a Bellében.
A gördülékenysége miatt felraknám, valszeg rá is férne a telefonomra egy "tabula rasa", de pl. a Call&SMS filter nem kompatibilis a Bellével. Ha a közel hétezer Ft-os Profimail programtól is rázná a lábát, vagy a szerkesztős quickoffice változattól, tökön döfném magam.Hát ezért hezitálok ennyit és érdeklődök a piros "gomb" azaz billentyű funkcionalitásáról.
-
old rocker
veterán
Köszi. Tegnap nézegettem egy másik C7-en a deBellát. Valamivel gyorsabb, mint az Anna. De nekem változatlanul nem jön be. A SettingBar felülről lehúzható, de csak 1/3 kijelzős menüjében a gyári fényerő 'potméter", on/off line, általános/néma üzemmód váltás, bluetooth, wlan és zenelejátszó kezelőfelületen kívül 5 alkalmazás gyors indítás szabadon választott.
-
-
old rocker
veterán
EcoSwitch a neve a programnak, ami tól-ig és lemerülőben levő akksi esetén energiatakarékos üzemmódba állítja a telefont. Feltelepítettem, de le is töröltem:
a/.23 óra után vagy kikapcsolom, vagy a BestProfiles programmal off-line-ba állítja a telefont.
b/ A program ugyan jól tette a dolgát, de egy idő után hülyét kaptam tőle, hogy a beállított idő után, ha valamit meg akartam a telefonban/on nézni, állandóan kapirnyolhattam a kijelzőt, mert 5 sec után visszább vette a világítást.Mivel a settingbar-rel a fényerőt este egyébként is lejjebb veszem, (ha meg süt a nap, tökig ráhúzom vele a fényerőt), a telefon merülő akksi esetén egyébként is felajánlja, hogy energia takarékosba kapcsoljon-e, úgy döntöttem, teljesen felesleges egy + program.
Ugyanígy tettem a my screen orientation - nel is: először nagyon hasznosnak találtam, aztán egyre szűkítettem azon programok körét, amelyeket automatikusan döntögetve akartam használni. Végül csak a képnézegető maradt, ami helyett viszont olyan progit raktam fel, ami automatikusan átvált fekvőre, ha megdöntöm a telefont.Akkor minek fusson a háttérben még egy program?
-
karldergroße
senior tag
A business-calendert az Anna alatt kezdtem használni, mivel zavart, hogy a beépített naptárban nem lehetett másolni a bejegyzéseket. Ráadásul annak a naptárnak nagyon jó a heti nézete, pontosan látszik kis kockákon, mi meddig tart. Drag and drop módszerrel lehet az eseményeket másolni illetve más időpontra tenni. Az outlookkal jól együttműködik, én rendszeresen szinkronizálom. A belle naptára jobban bejön, újra lehet másolni benne, ezért nem tudom, hogy szerkesztésre fogom-e a BC-t használni ezentúl. Ugyanis van egy kis hibája a BC-nek: minden bejegyzésbe beleilleszt egy kis "nyomot", valami olyasmit, hogy létrehozva a business calender által. A nokia pure betűtípus nagyon kellene, te nem tudsz valami megoldást?
-
old rocker
veterán
Használom. Tulajdonképp felesleges faxni lenne, mert a gyári naptár is korrekt, hogy többféle naptárat tudsz beállítani, de ami nagyon jó benne: kétféle heti nézet van. Az egyik ugyanaz, mint a gyári.Vízszintesen a napok, függőlegesen az óra, kettő metszéspontjában koordináta rendszer szerűen az elfoglaltság. Szerintem nem igen lehet elolvasni, mi van a kis négyzetben. A másik, ami nekem jobban tetszik: függőlegesen egymás alatt teljes kijelző szélességben a napok, bennük az elfoglaltság(ok).
Találkozó vagy tennivaló beírásához én is a gyárit használom. -
kp78
addikt
Teendők kijelzése valóban gyengébb lett, de a Comingnext program segít ezen, ott azt is beállíthatod, hány figyelmeztetés legyen kint. Csak nem annyira illik a főképernyőbe szerintem, de vmit vmiért.
Én felraktam azért egyelőre ezt a programot. -
kp78
addikt
"Azért az, hogy a menüben minden ömlesztve van és a Beállításokat az Angry Birds mellől kell kihalásznom, az kicsit fura, de majd berendezem egy részét vissza mappákba."
Ez a "kupleráj" kellett a droidos népnek, hát meglépte a Nokia is, akinek meg van kreativitása, úgyis visszarendezi a korábbi symbianos menüjének mintájára.
-
oceanearth
őstag
Navigációval kapcsolatban!
A helymeghatározás beállításánál a Beépített GPS és a Hálózatalapú legyen bekapcsolva (a hálózatalapú a háromszögelést jelenti). Ill. legyen offline a térképalkalmazásokon belül a kapcsolat. Nekem így idáig még mindig működött. (és nem evett 1kb adatot sem) Max. fél perc és talál jelet. Én mindig a szélvédőre rakom a telót és úgy mindig talál jelet.
Érdekes jelenség, hogy sokkal előbb talál jelet, ha beütök egy célt. Ez már az 5800-nál is így volt. Ha nem ütöttem be célt, istennek sem talált jelet, ha meg beütöttem talált, itt is kb. ez figyelhető meg. -
datolya
csendes tag
Szia!
Nekem is van ilyen problémám az anna óta, hogy rányomok az ikonra és nem nyílik meg az alkalmazás.......
mióta ezt a hülyeséget (annat) rátettem csak a bajom van a telefonnalTegnap használni akartam a gps-t és kb. 10-15 percig nem talált magára, arról nem is beszélve, hogy az alsó rakparton mentem ez meg az október 6. utcával navigált és folyton dumált hogy balra meg jobbra........ azt hittem a földhöz vágom.
anna óta a gps sem működik és tök használhatatlan az egész, vagy a múltkori frissítés óta nem tudom, de tökre gagyi lett a navigáció így. -
Pierre75
senior tag
-
Pierre75
senior tag
A widget-ek offline módban vannak.
"Valamelyik program akar kimerészkedni a netre." Elvben nincs futó alkalmazás. Gondoltam rá, hogy felteszek vmilyen task manager-t, azzal talán ki lehet(ne) lőni, ami alapból nem látszik, de azzal meg több bajt csinálhatok magamnak, ha a működéshez mégis szükséges. -
brazz
csendes tag
Lehet, hogy akkor ez volt a baj. Energiatakarékos mód üzemelt, USB-n töltöttem, amikor láttam, hogy van frissítés. Az update nem figyelmeztetett.
Végülis most jó, bár sok változást nem láttam eddig.Korábban nálam a billentyűzet fagyott meg. SMS, térkép keresésnél nem reagált semmire a qwerty kiosztás. Reboot, most jó. Ennyi belefér, soha nem kapcsolom ki este sem a telefont, kéthavonta egy kikapcs elviselhető.
Ezek mellett is még mindig örülök, hogy nem androidot használok, nem jött be. Nekem a Symbian logikus, a többi rendszer nem.
-
dave_gahan
aktív tag
Igen, az Ovi Store-t én is frissítettem tegnap, jobban is tetszik, mint a régi, bár funkcionalitásban olyan nagy újdonságot nem találtam.
C7 vs 701: pont amiatt döntöttem nemrég a C7 mellett, mert bízom abban, hogy a Belle ezen is remekül fut majd, ill. nem kívántam dupla annyit fizetni egy 701-esért, mint amennyiért a C7-et vettem.
Egyelőre nem tervezem a gyári mail kliens lecserélését, de nem zárom ki, h kipróbálok majd vmi újat, ami valszleg az old rocker által már többször ajánlott Profi Mail lesz (főleg, h a Mobile Documents még beta-s). De azért köszi.
-
old rocker
veterán
bocs, nem rád akartam előzményezni...
PietPunto: egyébként E52 szoftverfrissítésnél jártam így, nem hogy az ikon, de még a lehetőség is "kiveszett" a telefonból, pedig független volt, csak a szám trés. A szervizeldében csak vonogatták a vállukat, minek frissítgetek otthon. Aztán a következő frissítés visszahozta...
-
sajo13
senior tag
Nekem is ez a gondom, egy viszonylag rövid email betöltésével is nagyon sokat szüttyög a gyári mail kliens, kb 10 mp-ig elvan. Annával sem változott a helyzet.
Hogy ilyenkor mi történik nem tudom, érdekes módon az Androidos telók ugyanazt a mailt egy szempillantás alatt betöltik.
-
Dxx
tag
Nem az ilyen vásárlókra gondoltam mint Te, hanem az olyan vásárlókra akik nem tudják hogy mit tud az adott készülék, Nem tudják milyen hardver működik, és nem tudják milyen funkciói vannak, csak azt hogy ez de jól néz ki, és csak is a kinézet számít
Nekem semmi bajom az Anna-val sem a Bellével, nem zavar hogy csicsázzák, sőt. Csak azt mondtam hogy valakinek csak is az számít hogy milyen dizájnos egy dolog. és ők vannak többségben, ezert is fejlesztenek erre a gyártók erőteljesen -
karldergroße
senior tag
A belle-lel is az a baj, hogy inkább a csicsával foglalkozik és az androidot próbálja másolni, ´pedig az android-függőket úgysem tudja elcsábítani, ahelyett, hogy a belső rendszer finomításával, felhasználóbaráttá tételével foglalkozna. Minek pl. 6 kezdőképernyő, amikor 3 bőven elég.? Nyilván azért, mert ez most trendi.
-
PietPunto
tag
Gondoltam arra is hogy kicsit sokért adom de láttam ennyiért a neten, ezért hirdettem meg 25-ért. Ha jól tudom a T-Mobile-on kívül még a Telenor forgalmazta, de már egyiknél se lehet kapni. Megkérdeztem GSM boltot de természetesen azt a választ kaptam hogy kevés pénzért lehetne eladni (8e ft-ért vennék be, köszi szépen akkor inkább marad).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- Bomba ár! Dell Precision M6600 i7-2720QM I 8GB I 500SSHD I 17,3" FHD I Quadro I Cam I W10 I Gari!
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest