Nokia C7 - szépség a köbön

Hirdetés

Előszó, tartozékok

Az idei év nagyon mozgalmas volt, legalábbis a mobil operációs rendszerek tekintetében. Napvilágot látott az iOS4, a Windows Phone 7, az Android 2.2, melyek mindegyike másfajta szemléletet és felhasználói felületet nyújt a felhasználóknak. A nagy lépésekből persze a Nokia sem akart kimaradni, idén jelent meg a finn mobilóriás legújabb Symbian alapú rendszere, a Symbian^3 is, melyet mi csak "szimbián három" néven emlegetünk. A legelső ilyet futtató masina, a Nokia N8 rendesen megosztotta a közönséget, az újdonsággal kevésbé szimpatizálók többsége azonban nem a készülék képességeit és funkcionalitását, hanem az operációs rendszer ódivatúságát kifogásolta. Így a másik két bejelentett modellen, azaz a C7-en és E7-en nagyon sok múlik, hiszen mindkettő a felső kategóriában indul, így elvileg kiderül az, hogy mit lehet kihozni a finnek új operációs rendszeréből.

Nokia C7
[+]

Mint az a címből már kiderült, mai tesztalanyunk a Nokia C7: a nevében lévő C betű arra utal, hogy a telefon a kis mindenes szerepet tölti be (míg az N a multimédiás szeriát, az E pedig az üzleti szériát jelöli). A készülék hardvere megegyezik az N8-ban ketyegő vassal, azonban lemaradt róla a HDMI-csatlakozó, a 12 megapixeles kamerát pedig egy 8 megapixelesre cserélték. Amivel kitűnik a tömegből, az az extravagáns megjelenése, de erről még sokszor szó lesz a cikk folyamán, kiderül, hogy elég lesz-e az üdvösséghez.

Nokia C7
[+]

A készülék egy kicsi, királykék színű dobozban érkezett hozzánk az XXL GSM-től, ami újrahasznosított kartonból készült: szép dolog, hogy a Nokia is ad a környezetvédelemre. A doboz tartalma: egy microUSB-kábel (ami valószínűleg a világ legrövidebb ilyen kábele), egy hálózati töltő, két használati utasítás (csak nyelvükben különböznek), egy kézikönyv, ami az Ovi által kínált szolgáltatásokhoz nyújt segítséget, valamint egy sztereó headset. Utóbbi nem a legjobb fogás: a hangminőség oké, viszont a kényelmi faktor igen alacsony, kemény műanyagból készült a cucc, már tíz perces használat után is nyomja a fület.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés