Hirdetés
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Magisk
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- A Xiaomi 15S Pro a Qualcommnak és a MediaTeknek szól
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Honor Magic V2 - origami
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kyru74
aktív tag
válasz
krisztian112 #398 üzenetére
Szia!
De az aki hűségnyilatkozattal veszi mint én is akkor annak megér 12500Ft-ot. -
krisztian112
senior tag
Mint amint már valamelyik fórumozó írta "egy 8megapixeles ledes autófókuszos kamera miért állítania konkurenciát egy 12megapixeles autófókuszos xenonosnak?" Ezzel hogy edof van benne 80ezerért sok vásárlóját veszíti el.
-
holodp
aktív tag
Helyzetjelentés:
Továbbra is jól működik a telefon, mindent be lehet jól állítani, a GPS baromi hamar talál jelet offline módban is, jó a wifije is.
2 kérdés:
-kizárólag ehhez a telefonhoz nincsen még autós tartó? Mert ami univerzális van, azzal mindig benyomódik vagy a fényképező gomb, vagy a hangerő gombok, és egy kicsit zavar.
-a billentyűzár csúszka nektek is lötyög egy icipicit? Nem emlékszem, hogy amikor átvettem, akkor is volt-e neki ez a pici lötyögés/kocogás... Bár hibátlanul működik így is, csak nem tudom hová tenni. -
sunone
aktív tag
Megpróbáltam egy használható felvételt készíteni, de a fényképezőgépem mikrofonja nem vette tisztán a hangzást.
A C7-es hangszórója talán szélesebb spektrumban ad, persze mindkettőnek nulla a mélyhangkibocsátása.
Fülesen keresztül sokkal jobb a helyzet, a C7 abszolut tisztán, szépen szól.
-
svili
tag
Bár régebben kérdeztem a C7 zenelejátszójáról, (#391) sajnos azóta sem írt senki erről..
Ha valakinek azóta lenne megosztásra érdemes tapasztalata erről, annak előre is köszönöm!
-
sunone
aktív tag
ööö.., az N8-nak kevesebb a memóriája, nehogy "Zárjon be néhány alkalmazást..." üzenet legyen belőle.
Másrészt a tapicskavezérlője is pontatlanabb. -
sunone
aktív tag
akkuhelyzet változatlan,
- gmail van bekonfigurálva ovi-n keresztül, 30 perces frissítésekkel
- közösségi widgetek lelőve
- nokia battery, és a situations van felrakva, semmi más extra
- látható alkalmazás nem fut a háttérben,
- widgetek offline-banhétvégén hard reset lesz belőle...
-
-
-
ferrari1
őstag
Ha a kettőt hasonlítjuk sokkal jobban "csúszik" a C7. Én meg azt vallom, hogy elemlámpának ott a kulcstartóra szerelhető kicsi kámpa
Mivel volt C7-em és most N8 van azt mondom, ha pénztárcád engedi ne habozz. Nagyon nem fogod megbánni ha megveszed!
Mindjárt linkelek neked közeli képet valamiről.
-
kp78
addikt
válasz
ferrari1 #378 üzenetére
Hát akkor szerintem le is mondok róla, pedig vmiért jobban bejön, mint az N8.
N8-ba nekem pl. rohadtul nem kéne xenon, inkább zseblámpa funkció kellene, ha fényképezek, van rendes fényképezőm, nem állok le telefonnal bohóckodni.
Bár ezt kevesebbet fogtam kézbe, mint N8-at, de N8 vhogy olyan kézből kicsúszósnak tűnik.
Ezzel is nagyon kell vigyázni? A vékonysága miatt nem lehet könnyen ledobni? -
kp78
addikt
válasz
ferrari1 #376 üzenetére
Hát igen, a cikk maga teljesen olvashatatlan
Hogy tudna megbolondulni, aki ilyen kamerát rakott ebbe a telefonba
Remélem már kib@szták a Nokiától, mert ez nagyon nagy visszatartó erő a vásárlástól, és szerintem nem csak nálam.
Mindenben megfelelne, de ennyi pénzért ilyen képet
Nekem pont közeli szövegeket kellene fényképeznem vele...
Bár ez a kép ugyebár nem teljesen közeli, de nem hinném, hogy jobb a helyzet.
Esetleg ha vki még csinálna pár "rendes" közelit vmi szövegről -
ferrari1
őstag
Ezt az egyet csináltam "közelit" amíg volt C7-em. Hátha ez segít.
-
kp78
addikt
Üdv!
Erősen gondolkodom, hogy a lassan 2éves 5800-ám egy C7-re cseréljem, egyedül a kamera AF hiánya a visszatartó erő.
Én ha fényképezek, és jó fényképeket akarok van komoly digitgépem, viszont telefonnal szoktam (makróban) feliratokat, kiírásokat fotózni ha hirtelen kell.
Erre gondolom nem alkalmas az AF hiánya miatt
Megtenné vki, hogy azért linkel pár közeli képet pl. szövegekről, dobozok használatijáról stb?
Előre is -
Márky
tag
Futó alkalmások között mik vannak?
A "közösségi hálózatos" widget kint van vmelyik kezdőképernyőn?
Az email klienst belőtted? és ha igen, akkor milyen időközönként megy fel lecsekkolni a leveleket?
A Menü/alkalmazások/napló/másikfül -> nemtom mi a neveott milyen hálózati forgalmak vannak?
-
sunone
aktív tag
Valami átok alkalmazás meríti a telefonom, 6 óra alatt 80% szufla fogy belőle...
ha megtalálom kinyírom... -
eXodia
aktív tag
szia!
beállítottam a teló MAC addressét, de így sincs semmi
a routert és a telót is restartoltam :S majd próbálok keresni olyan helyet, ahol ki tudom próbálni. külföldi nokia oldalon is találtam erre a problémára pár topicot, néhány dolgot le tudam fordítani, beállítottam, de úgy sem sikerült
-
Manci
tag
válasz
Arthuro_Adam #358 üzenetére
A kiegészített GPS-szel felmegy netre...
-
eXodia
aktív tag
válasz
Arthuro_Adam #366 üzenetére
másutt még nem tudtam kipróbálni
ez a telónak a problémája lehet vagy a routeré?
-
eXodia
aktív tag
válasz
Arthuro_Adam #364 üzenetére
thx, a gps, így ok, már nem akar a netre menni, viszont a wifivel még az a problémám, hogy látja az itthoni wifi-t, csalakozni is tudok, de ha egy honlapot meg szeretnék megnyitni, akkor azt írja ki, hogy "Érvénytelen szervernév". Ez mitől lehet?
-
Arthuro_Adam
őstag
-
eXodia
aktív tag
válasz
Arthuro_Adam #358 üzenetére
köszi, sikerült!
a wifi beállítására van vmi ötleted?
-
Fryskitt
addikt
Persze, de egy 2mm-es optikának vannak sajnos fizikai korlátai. Sok dolog van, amiben jobb az N8 annak, aki kihasználja, autofókusz, HDMI kimenet, férfiasabb forma, de nekem egyik sem volt olyan fontos, hogy megérje a pluszpénzt. Fotózni nagyon szeretek, de 20e ft különbségből inkább vettem egy kis kompaktot a kesztyűtartóba, így mindig kéznél van.
-
Fryskitt
addikt
C7 és N8 tulaj egyszerre? Van még olyan, aki ennyire el van eresztve? Viccet félretéve, nyilván nem veszi fel a versenyt a C7-es kamerája egy autofókuszos darabbal, de kérdés, mire akarod használni? Jó fény és ideális viszonyok mellett szinte bármilyen kamera tud használható képeket készíteni, ha meg rosszak a viszonyok, akkor egyik sem. Szerintem, tesztképeket nézegtve az EDOF kamera amolyan általános, fotókhoz nem nagy igényeket támasztó embereknek való, míg az autofókuszos cuccokkal elvileg lehet jobbakat is lőni (makrót pl. csak azzal). Úgy általában szerintem kimondható, hogy a Nokia sosem volt erős kamerában. Én sem azért vettem C7-et, hanem az ingyenes navigációért, meg mert ez a telefon egséz funkcionális magában is, egy Androidos cucc meg csak akkor, ha állandóan a neten lóg.
-
vans?
őstag
Tegnap nyomkodtam egy baratom C7-eset, es azt kell hogy mondjam, jo ez a cucc.
Es tenyleg gyonyoru, jo kezbe venni.
-
brooxy
csendes tag
Szervusztok. A jelenlegi c7 tulajdonosoktól szeretném megkérdezni (főleg azoktól akik már használtak n8-ast), hogy szerintük mennyivel rosszabb a c7 kamerája és az általa készített képek minősége. Válaszokat előre is köszönöm.
-
eXodia
aktív tag
Sziasztok!
A wifi-t is próbáltam időközben, persze az sem megy...
Megtalálja, az itthoni routert, csatlakozik, majd ha a netet használni akarom akkor kirja, hogy érvénytelen szervernév. Mi lehet a probléma? -
samu74
addikt
Sziasztok!
Először is B.Ú.É.K meg minden jót.Olyan problémát tapasztaltam a családomban lévő C7-en,hogy net(böngészés) megy rajta de ha az OVI-s linkről töltenék valamit(amit ugye sms-ben kaptunk) hálózati hibával nem hajlandó pl. az ingyenes játékokat letölteni...
Mert a telefonban be se lehet lépni az OVI-ba.
Tehát a wifi megy,de a letöltés nemigazán.Természetesen van fiók is meg minden,de ez mitől lehet?
Esetleg nyomjunk neki egy hard resetet?Mert ez lenne a legutolsó,mert ugye nem a saját telóm...
Köszi a választ.
Ja, és még olyat kérdeznék hogy az OVI-t megkerülve lehet valamilyen fájlkezelővel vagy anélkül telepíteni rá játékokat? -
törölt tag
Köszi, ez megnyugtató.
A TomTom állandóan pénzt kérne mindenféléért s mivel régebbi a készülékem, így nem is tudom kihasználni a korszerűbb szolgáltatásokat. A Nokia pedig ugyanazt, vagy hasonlót ingyen ad. Igaz, rögtön hozzáteszem, hogy az internethasználat nem ingyen van, de az meg amúgy is kell, GPS-től függetlenül.
Azért van még egy furcsaság: a Nokia honlapján az OVI térképekhez alkalmas telefonok között nincs a C7-es. -
sunone
aktív tag
válasz
badacsony #336 üzenetére
A telefon alapszoftver eddig jó.
A Nokia Situations-szal akasztottam ki, amikor éjszakára offline-t időzítettem, azt nem szerette valamiért...Másrészt az exchange-ben nem tudok küldeni (gmail), míg az ovi messenger + syncml kombinációban nincs naptár szinkronizálás :-(
-
petronella84
csendes tag
Köszi a segítséget!Boldog Új Évet Mindenkinek!
-
törölt tag
Érdekes és elgondolkodtató, amit a GPS-szel kapcsolatos tapasztalataitokról írtok.
C7-esre tervezem lecserélni a 6120 Classicomat, és a régi TomTom-ot. Csak ritkán szoktam GPS-ezni autóval.
Bevállalható szerintetek a két régi eszköz a C7-esre cserélése? -
eXodia
aktív tag
Sziasztok!
Nekem is a GPS-el vannak problémáim :S Beállítottam a telefont úgy, ahogy írtátok, de nem működik.töltöttem le hozzá térképet de semmi. GPS-re várakozás van vagy 15 percen keresztül, utána meguntam... (beépített GPS van csak kipipálva). Ha bepipálom a hálózatalapú-t akkor meg 5 km-el arrébb érzékeli a pozíciómat, mint ahol ténylegesen vagyok :S
Regisztrálni kell vhol, hogy megtalálja a műholdakat? -
Ricardo
titán
válasz
petronella84 #337 üzenetére
Mindenképpen c7
-
Bathory Peti
aktív tag
válasz
Inkább C7 de ez magán vélemény
-
Fryskitt
addikt
válasz
Sztem is C7.
-
B1T3
addikt
válasz
A jövő a kettő közül a C7-esé. Fejlettebb a hardver és platform is. Összességében én a C7-et választanám, ha lenne hirtelen ilyen célra ennyi pénzem.
Pláne, ha hosszú távra tervezel…
Ja, és boldog új évet kívánok mindenkinek!
-
petronella84
csendes tag
Szeretném a segítségeteket kérni 2telcsin gondolkodom ezen a c7-esen és az x6 16gb-oson,melyiket ajánlanátok jobban?Köszi!
-
badacsony
őstag
Mennyire stabil a telefon szoftvere? Fagyásokra hajlamos?
-
Márky
tag
Sziasztok,
sikerült egy C7-est vásárolnom.
abba a problémába ütköztem, hogy a kijelző világítása nem kapcsol ki... Azaz ha lezárom a bill.-t (1perces és 10mp-es késleltetés van beállítva) akkor az óra és a dátum megjelenik, de végig meg van világítva a kijelző...
Vmit nem jól állítottam be? Küzd még vki ilyen problémával?
u.i.: Vodás a telefon, és 012.004.284.01 -es verzió van a rajta.
-
svili
tag
válasz
Space marine #329 üzenetére
Nem volt okos dolog kitörölni a Telenor Wap-ot - ez ugyanis egy internet-fiók, vagy profil (nem tudom a C7-en hogy hívják pontosan..)
Nekem a SE P1-en is így hívják az internet-fiókot.
A Telenor weboldalán találhatók beállítások - én anno a P1-re sms-ben kaptam meg a net (wap) mms beállítást.a SE magyar weboldaláról. -
Space marine
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap én is beléptem a klubbaegy 4éves N73-t cseréltem, szal van mihez hozzászoknom. Vettem hozzá egy 100megás csomagot is. Az első kérdésem: Kitöröltem a Telenor Wapot, viszont azóta nem akar felmászni az OVI áruházba. Annyira nem izgat a dolog, csak furcsa... Mi a csecs köze van a wapnak, mikor van wifi és mobilnet is
-
sunone
aktív tag
MfE fiókot csak ovin keresztül lehet beállítani, vagy van esetleg külön exchange opció a levelezéshez?
-
Lord Zero
addikt
nos, igazából nem én kerestem, hanem holodp, de azért köszönjük
én a telefonnal együtt érkező F-Secure-t használom, kvázi minden alapvető funkciója (keres, töröl, blokkol) a guardian analógiája (a locate mókát ki is próbáltam, rögvest küldte a koordinátákat/helyet - nyilván ha a telefon házon belül/falak közt lapul, a pozicionálás nem fog egy atomóra pontosságával bírni)
-
kyru74
aktív tag
-
holodp
aktív tag
válasz
Lord Zero #320 üzenetére
Köszi
Az a vicc, hogy amit a Skype oldaláról korábban és most is letöltöttem, az nem indult el, semmit nem csinált, de amit a Nokiaprogramokról szedtem le, azzal ment rendesen.
Megnéztem ezt az F-secure Anti-theftet, jónak tűnik. Gondolom azért ha hard resetelik a telefont, akkor ez sem működik. (pedig az lenne az igazi.) -
Lord Zero
addikt
uszkve három hete van már rá (működő!) Skype
innen (is) letölthető, nekem a december elejei v1.50.15_S^3 van fent, chat, hívás (skype - skype és skype - telefon egyaránt), fileküldés zökkmentesen megy (hívás közben nem tudsz filet küldeni + video call - még - nem támogatott)
a Skype oldalán történő célirányos rákeresést sem tartom oly furmányos kuruzslásnak, hogy ne menne, de azért itt egy link (mobilböngészővel: skype.com/m)szerk.
Továbbra sem tudtok rá valamiféle lopásgátló programot? - a preinstallált F-secure nem jó? én azt használom -
holodp
aktív tag
Szia!
Nekem péntek óta ilyenem van, és nekem nagyon tetszik.
Előtte még sosem volt okostelóm, úgyhogy nem igazán tudom, hogy most mik is a rossz dolgok benne.
Aksi idejéről egyelőre nem tudok nyilatkozni, eddig minden nap nyúztam mindennel: GPS, 3-4 óra Angry Birds, fényképezés, állítgatás, netezés, stb, és így esténként azért fel kellett tenni töltőre, de szerintem 3 napot simán ki fog bírni majd, ha már lenyugodtam.
Kijelzője nagyon szép, szerintem a felbontás is bőven elég, nem is értem, hogy egyeseknek mi bajuk van ezzel. Még közelről nézve sem pixeles.
Ha képeknél a kamerájára gondolsz: szerintem semmi gond nincs vele, működik a led is, abszolút nézhetők a képek. Nyilván egy tükörreflexes fényképező képeivel nem versenghet, de hát gondolom nem is az a cél. Videót még nem csináltam, de filmet tökéletesen lejátssza, semmi akadás, semmi probléma.
Nálam a sebességével sincs semmi gond, az összeszerelés minősége szuper. Amit én még nem tudtam rátenni, az a Skype, de gondolom nem sokára már lesz rá az is.Továbbra sem tudtok rá valamiféle lopásgátló programot?
-
blt.62
őstag
Szio!
Meg vagytok elégedve ezzel a mobillal? Aksi ideje is jó? Kijelző,képek,videók?
Sonyericcson Satio-t váltanék erre,és nem akarok rosszabbul járni. -
holodp
aktív tag
Na, a térképes problémáim megoldódtak, most már csak egy utsó kérdésem maradt.
Léteznek már az ilyen okostelefonokhoz lopás ellen védő programok? Nem igazán tudom, hogy ha van-e, akkor hogy működnek, meg hogyan véd, de ha igen, akkor az sem gond neki, ha teljesen újrahúzzák a telót? -
B1T3
addikt
Üdv, nem kell érte annyit fizetned, de azért ejnye.
(Ott a link.
)
-
holodp
aktív tag
Nektek megy a Skype ezen a telón? Lehet, hogy én töltöttem le rossz helyről rossz fájlt, de nekem el sem indul...
A másik pedig, hogy ha térképet szeretnék letölteni, akkor milyen telefontípust jelöljek be az ovi maps oldalán? Csak mert C7-es az pont nincs... És még Pc Suite is kéne hozzá, abból sem tudom, hogy pl a legújabbal megy-e a dolog... -
holodp
aktív tag
A telefon feltöltésével kapcsolatban lenne egy kérdésem.
Autóban is szeretném használni, de nem akarok külön töltőt venni hozzá. Viszont korábbról van egy kis kütyüm, ami szivargyújtóról felveszi a kakaót, a másik végén meg USB kimenet van. Ha beledugom a nokiás adatkábelt és összekötöm a telefonnal, akkor tölteni fogja? Nem károsodik esetleg tőle a telefon? -
holodp
aktív tag
válasz
Takiatti #305 üzenetére
Köszönöm, sokat segítettél.
http://gsmhome.hu/nokia-c7.gsm Én itt néztem, és a Garancia fül alatt azt írják, hogy a magyar garanciás jelölésű készülékek azok gyári garanciásak. Így kerül 100900 Ft-ba, a Nokia online shopban viszont 120 000. De ezek szerint nincs félnivalóm.
Még egyszer köszi! -
#hpq
aktív tag
Sziasztok!
Nagy Symbian fórumba már kérdeztem ezt de, mivel az már nem annyira aktív így megkérdezem itt is. Valamiért a C7-re nincs a Shazam aláírva és nem tudtok esetleg más zene felismerő programot ajánlani ami ingyenes? Előre is köszi.
-
Takiatti
csendes tag
Az attól függ, hogy itt vett, és ki-bekocsikáztatott cuccról van-e szó, vagy kint vett, és bekocsikáztatottról!
Ha kint vett, és bekocsikáztatott a cucc, akkor lehet, hogy csak a "bolti garanciát" kapsz rá, azaz, ha gond van odaviszed a boltba, és ha akarják megoldják, ha akarják akkor nem!
Mert a benne lévő EU garancia itthon nem mindig érvényes...
Ha a dobozban benne van a rendes magyar NOKIA garancia, ami ha jól tudom hologramos is, akkor nincs félnivalód, az csak ki-bekocsikáztatott motyó.
Ennyi!
Ha sokkal olcsóbb, akkor valszeg azért mert csak a bolti gari van rá.
Egy rendes NOKIA, vagy bármilyen másik gyártó saját magyar garanciája, készülékenként 10-20-25ezer forinttal dobja meg az árat.Én tv-kkel ,háztartási gépekkel foglalkozom, ott kb. ez a tendencia!
Remélem segítettem.
-
Wolf-15
tag
Hi!
Kérem ha valaki tud segítsen!Mivel a C6-01 fórum bedöglött és más élő Symbian 3 -as fórumot nem találtam ezért teszem fel itt a kérdésem.
Jelenleg egy SE K750-em van de a "Télapó" hoz egy Nokia C6-01-et vagy egy C7-est.
Nyitottam egy OVI e-mail fiókot és szeretném a kontaktjaimat feltölteni az OVI fiókba.
Hogyan tudom ezt megtenni addig is amíg nincs meg a Nokiám és az új telszámom?
A SE K750-el nem szinkronizál (természetesen), MyPhoneExplorer-el sem és MS Outlook-kal (ez már nem természetes) sem és a Google mail fiókkal sem.
Legalább is én nem találtam ilyesmit.Ha a választ nem is tudjátok, de valaki tud magyar nyelvű oldalt ahonnan tájékozódhatok az is szívesen venném.
Előre is köszönöm!
-
svili
tag
Sziasztok!
Használ-e valaki SPB Shell-t a C7-esen? Láttam az Ovi Store-ban, hogy van Symbianr^3-ra is. A fizetős változat ára egy kicsit húzós (8k Ft) de van Lite ingyenes változat. Használható normálisan ez is, vagy érdemesebb mélyen a zsebbe nyúlni? -
holodp
aktív tag
Bocs, de nem tudom, hol máshol kérdezzem meg, és mivel úgyis ilyen telefont veszek, gondoltam itt kérdezem meg.
Írták pár helyen, hogy a 0%-os áfatartalmú új telefonok vásárlásával vigyázni kell...
Mire kell figyelni, mi hátrányom lehet abból nekem? A garancia (már ha olyat veszek), attól még ugyanúgy érvényes?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 15 Pro Max / Natural Titanium / 256GB / Gyári kártyafüggetlen (156)
- iPhone 13 Pro / Sierra Blue / 256GB / Gyári kártyafüggetlen (142)
- iPhone 13 Pro / Graphite / 128GB / Gyári kártyafüggetlen (143)
- iPhone 12 / Blue / 256GB / Gyári kártyafüggetlen (147)
- iPhone 13 Pro / Sierra Blue / 128GB / Gyári kártyafüggetlen (152)
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Acer Predator Helios 300 - 15,6"FHD IPS - i7-7700HQ - 8GB - 256GB SSD+1TB HDD - GTX 1060 6GB -MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest