Keresés

Hirdetés

!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Roger83

újonc

Már egy hete, hogy sikerült megcsinálni a tweaks segítségével a CPU zabáló python kiiktatását, és jelentem azóta is rendben működik. A CPU nem volt 10% felett, jellemzőn 1-5% között mozog. :)

Remélem ezzel véglegesen megoldótott a NAS problémám, mivel azóta fagyás sem volt, és már eltelt 1 hét, ami az elmúlt hónapok tapasztalta alapján már nagy időnek számít. :)

Köszönöm a segítséget gducknak és vanRobertnek! :R :R

• Roger83

újonc

válasz gduck #20338 üzenetére

Sziasztok!

Nagyon köszönöm a tanácsot, és az útmutatást!

Sajnos a linuxban nem vagyok nagyon jártas, de tegnap pár órás próbálkozás után sikerült feltenni a tweaks-et, és ott ki tudtam kapcsolni a tanácsolt 4db daemon-t.

És láss csodát...... :))

A python el is tűnt az alkalmazások közül. A twonky szépen működik, a TV látja a NAS tartalmát, Windows alatt szintúgy látom a felcsatolt meghajtókat, transmission fut, tehát ez így nekem tökéletes.
    Remélem így marad minden (akár újraindítás után is), és ezzel megszűnt a NAS néhány naponta történő kifagyása.

@vanRobert:
    Semmi más segédprogi nincs a NAS-on, ezért sem értettem én sem a dolgot. Régebben nem volt ilyen gond, ez most az elmúlt hónapokban jött elő. Nem tudom miért futott kettő TM kliens, nem én csináltam, az tuti :F

Most nagyon bízok abban, hogy gduck tanácsa megoldotta a problémámat. Addig nem megyek tovább a táp kicserélése irányba, ameddig ez így marad.

Köszönöm még egyszer a segítséget mindkettőtöknek! :R :R

• Roger83

újonc

Sziasztok!

Sajnos továbbra is küzdok az NSA310-zel. Folyamatosan magas a CPU használat, a python állandóan 90% körül megy. Akkor is ez van, ha a twonky ki van kapcsolva.

Ki tudja a python mit csinál, de feltételezem ennek következményeként a NAS néhány naponta kifagy. Olyankor sem SSH-n, sem böngészőből, nem elérhető az eszköz, a felcsatolt meghajtók nem látszanak a hálózaton, még ping-re sem válaszol. Csak azt tudom tenni, hogy kinyomom a "szemét" és hard-reset. :(
    Szerintem nem normális, hogy 3-7 naponta ezt el kell játszanom vele. :F

Tapasztalt más is már ilyet?
    Van valami ötletetek, hogy hogyan lehetne ezen a problémán javítani?

Köszönöm.

• Roger83

újonc

Mellékelek 2 képet az aktuális helyzetről.

A htop parancs ismeretlen volt a nas-omnak, bármilyen kapcsolóval próbáltam. :(

A tünet ugyan az: miután kikapcsoltam újra a twonky-t az webfelületen, 3-5 percig eltűnt a futó alkalmazások közül a python, majd 5 perc múlva megint megjelent ott, és hamar feltornázta magát 93-95%-ra. Ezalatt pedig a twonky tuti ki volt kapcsolva, még most is úgy van....

Most már tudom, hogy az 1bay-es NAS nem volt praktikus választás, de annó még azt sem tudtam mi fán terem ez a technika, csak letöltésre akartam használni.
    Ha most vennék, biztosan legalább 2bay-eset választanék.
    De egyelőre ez van, ezzel próbálok meg egyelőre boldogulni. :F

Köszönöm a tippeket, tanácsokat!

• Roger83

újonc

Sziasztok!

Nagyjából 5 éve vagyok egy NSA310 boldog(?) tulaja, és mostanáig minden rendben is volt vele.

A fórumban olvasottak, azaz a Ti segítségetekkel sikerült rá feltennem az FFP-t, ill. a Transmission progikat.
    Bevallom rögtön az elején, hogy linuxban egyáltalán nem vagyok otthon, szigorúan azt a leírást követtem, amit a fórumban találtam, és úgy nagy nehezen összejött eddig a mutatvány. Tehát totál szűz vagyok linuxban. :)

Teljesen átlagos célra használom a NAS-t, torrentezek vele, a letöltött filmeket TV-n megnézem, ill. windows alatt fel van csatolva meghajtóként a NAS-ba tett disk.

Pár hónapja kezdődött, hogy a NAS elkezdett szarakodni. Értem ezalatt, hogy sem a TV nem látta mint eszközt, sem pedig laptopról nem értem el. De még a management felületét sem. SSH-n sem tudtam bejelentkezni, még csak ping-re sem válaszolt. Fizikailag pedig működött (szünetmentes is van előtte), világított mint a karácsonyfa. A power gombot 2mp-ig nyomva tartva sem történt semmi, csak egy rövid csippanást lehetett hallani, de nem kapcsolt ki. Nem tudtam mást tenni, mint 5-6 mp-ig nyomva tartani a power gombot, majd elenged, és akkor kapcsolt ki. Pár perc pihenő után visszakapcs, elindult rajta minden, és újra látta a TV és laptop is.

Ezt a mutatványt kb. 3 hónapja 1-2 hetente el kell játszanom, mert mindig ezt csinálja a NAS. Aggódom, hogy a disk így előbb utóbb meg fog sérülni, aminek nagyon nem örülnék az adatvesztés miatt (családi képek, stb.)

Most hogy elkezdtem utánajárni a dolgoknak sokat olvastam a fórumot, és láttam hogy másnak is volt hasonló gondja. De azt nem tudtam kihámozni, hogy mi lett rá a megoldás.

A NAS CPU használata az egekben van, konkrétan stabil 100%-on. Ebből 93-95%-ot a python tesz ki.
    Próbáltam tanácsotokra a twonky-t kikapcsolni. Ezt követően rendben is volt a dolog, visszaesett a CPU terhelés 3-7%-ra. Ez tartott kb.5 percig, majd megint az egekbe ment, 100%-ra. A ludas megint a python volt a maga 90-95%-ával.

Segítsetek kérlek, hogy mit lehet ezzel tenni. Nem akarom hetente hardreset-tel újraindítani a NAS-t, mert azzal előbb-utóbb garantáltan hazavágom a disk-et benne. (a NAS-on a V4.62(AFK.0) firmware van)

Hálás köszönetem előre is!

Új hozzászólás Aktív témák