- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Roger83
újonc
Már egy hete, hogy sikerült megcsinálni a tweaks segítségével a CPU zabáló python kiiktatását, és jelentem azóta is rendben működik. A CPU nem volt 10% felett, jellemzőn 1-5% között mozog.
Remélem ezzel véglegesen megoldótott a NAS problémám, mivel azóta fagyás sem volt, és már eltelt 1 hét, ami az elmúlt hónapok tapasztalta alapján már nagy időnek számít.
Köszönöm a segítséget gducknak és vanRobertnek!
-
Roger83
újonc
Sziasztok!
Nagyon köszönöm a tanácsot, és az útmutatást!
Sajnos a linuxban nem vagyok nagyon jártas, de tegnap pár órás próbálkozás után sikerült feltenni a tweaks-et, és ott ki tudtam kapcsolni a tanácsolt 4db daemon-t.
A python el is tűnt az alkalmazások közül. A twonky szépen működik, a TV látja a NAS tartalmát, Windows alatt szintúgy látom a felcsatolt meghajtókat, transmission fut, tehát ez így nekem tökéletes.
Remélem így marad minden (akár újraindítás után is), és ezzel megszűnt a NAS néhány naponta történő kifagyása.@vanRobert:
Semmi más segédprogi nincs a NAS-on, ezért sem értettem én sem a dolgot. Régebben nem volt ilyen gond, ez most az elmúlt hónapokban jött elő. Nem tudom miért futott kettő TM kliens, nem én csináltam, az tutiMost nagyon bízok abban, hogy gduck tanácsa megoldotta a problémámat. Addig nem megyek tovább a táp kicserélése irányba, ameddig ez így marad.
Köszönöm még egyszer a segítséget mindkettőtöknek!
-
Roger83
újonc
Sziasztok!
Sajnos továbbra is küzdok az NSA310-zel. Folyamatosan magas a CPU használat, a python állandóan 90% körül megy. Akkor is ez van, ha a twonky ki van kapcsolva.
Ki tudja a python mit csinál, de feltételezem ennek következményeként a NAS néhány naponta kifagy. Olyankor sem SSH-n, sem böngészőből, nem elérhető az eszköz, a felcsatolt meghajtók nem látszanak a hálózaton, még ping-re sem válaszol. Csak azt tudom tenni, hogy kinyomom a "szemét" és hard-reset.
Szerintem nem normális, hogy 3-7 naponta ezt el kell játszanom vele.Tapasztalt más is már ilyet?
Van valami ötletetek, hogy hogyan lehetne ezen a problémán javítani?Köszönöm.
-
Roger83
újonc
Mellékelek 2 képet az aktuális helyzetről.
A htop parancs ismeretlen volt a nas-omnak, bármilyen kapcsolóval próbáltam.
A tünet ugyan az: miután kikapcsoltam újra a twonky-t az webfelületen, 3-5 percig eltűnt a futó alkalmazások közül a python, majd 5 perc múlva megint megjelent ott, és hamar feltornázta magát 93-95%-ra. Ezalatt pedig a twonky tuti ki volt kapcsolva, még most is úgy van....
Most már tudom, hogy az 1bay-es NAS nem volt praktikus választás, de annó még azt sem tudtam mi fán terem ez a technika, csak letöltésre akartam használni.
Ha most vennék, biztosan legalább 2bay-eset választanék.
De egyelőre ez van, ezzel próbálok meg egyelőre boldogulni.Köszönöm a tippeket, tanácsokat!
-
Roger83
újonc
Sziasztok!
Nagyjából 5 éve vagyok egy NSA310 boldog(?) tulaja, és mostanáig minden rendben is volt vele.
A fórumban olvasottak, azaz a Ti segítségetekkel sikerült rá feltennem az FFP-t, ill. a Transmission progikat.
Bevallom rögtön az elején, hogy linuxban egyáltalán nem vagyok otthon, szigorúan azt a leírást követtem, amit a fórumban találtam, és úgy nagy nehezen összejött eddig a mutatvány. Tehát totál szűz vagyok linuxban.Teljesen átlagos célra használom a NAS-t, torrentezek vele, a letöltött filmeket TV-n megnézem, ill. windows alatt fel van csatolva meghajtóként a NAS-ba tett disk.
Pár hónapja kezdődött, hogy a NAS elkezdett szarakodni. Értem ezalatt, hogy sem a TV nem látta mint eszközt, sem pedig laptopról nem értem el. De még a management felületét sem. SSH-n sem tudtam bejelentkezni, még csak ping-re sem válaszolt. Fizikailag pedig működött (szünetmentes is van előtte), világított mint a karácsonyfa. A power gombot 2mp-ig nyomva tartva sem történt semmi, csak egy rövid csippanást lehetett hallani, de nem kapcsolt ki. Nem tudtam mást tenni, mint 5-6 mp-ig nyomva tartani a power gombot, majd elenged, és akkor kapcsolt ki. Pár perc pihenő után visszakapcs, elindult rajta minden, és újra látta a TV és laptop is.
Ezt a mutatványt kb. 3 hónapja 1-2 hetente el kell játszanom, mert mindig ezt csinálja a NAS. Aggódom, hogy a disk így előbb utóbb meg fog sérülni, aminek nagyon nem örülnék az adatvesztés miatt (családi képek, stb.)
Most hogy elkezdtem utánajárni a dolgoknak sokat olvastam a fórumot, és láttam hogy másnak is volt hasonló gondja. De azt nem tudtam kihámozni, hogy mi lett rá a megoldás.
A NAS CPU használata az egekben van, konkrétan stabil 100%-on. Ebből 93-95%-ot a python tesz ki.
Próbáltam tanácsotokra a twonky-t kikapcsolni. Ezt követően rendben is volt a dolog, visszaesett a CPU terhelés 3-7%-ra. Ez tartott kb.5 percig, majd megint az egekbe ment, 100%-ra. A ludas megint a python volt a maga 90-95%-ával.Segítsetek kérlek, hogy mit lehet ezzel tenni. Nem akarom hetente hardreset-tel újraindítani a NAS-t, mert azzal előbb-utóbb garantáltan hazavágom a disk-et benne. (a NAS-on a V4.62(AFK.0) firmware van)
Hálás köszönetem előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Viccrovat
- Milyen NAS-t vegyek?
- Call of Duty: Vanguard
- További aktív témák...
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3021, 91% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest