- Magisk
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
betyarr
veterán
válasz
Anonymus23 #7835 üzenetére
192.168.1.* van megadva,true-ra van állítva.
elvileg ennyi... -
betyarr
veterán
válasz
Anonymus23 #7832 üzenetére
semmi,hiába frissítem.
-
Feccni
csendes tag
válasz
Anonymus23 #7829 üzenetére
Van web_prefix is, de azt itt írta valaki, hogy a 310S-nél nem működik. Nálam sem.
Nem tudom mi a gond, nem vagyok nagy penge linuxból, csak olvasgatok, meg csinálom amit írnak.A gyári tm-nél nálam ott nem volt json fájl.
De mindegy, egyelőre ez így jó. -
Feccni
csendes tag
válasz
Anonymus23 #7824 üzenetére
Teljesen jó, megfelelő tartalommal.
Most kísérletezem, elvettem a netet, így megjelent a lista. Ha visszaadom eltünik.
-
tigrici
tag
válasz
Anonymus23 #7805 üzenetére
csak simán " su " de lehet.hogy csak akkor amikor adminként vagy,de ha jól látom az mc-ben nincs csillag elötte igy lehet hogy nem is futtatható már nálad.
-
tigrici
tag
válasz
Anonymus23 #7803 üzenetére
akkor próbálj 1 su parancsot elötte arra majd ujra jelszót kér
a start könyvtárban ott van a telnetd.sh ? -
tigrici
tag
válasz
Anonymus23 #7800 üzenetére
Persze hogy azt kapsz..mivel az /ffp/start ba belépve keresed utvonallal együtt és onnan nem tudja értelmezni.lépj ki a könyvtárakból és ugy próbáld.
valahogy igy.root@nsa311:/home/shares# /ffp/start/telnetd.sh
Usage: telnetd.sh start|stop|restart|status -
törölt tag
válasz
Anonymus23 #7796 üzenetére
Nekem is írta ezt a megtagadott jogosultságot. Én egyszerűen figyelmen kívül hagytam a jogosultsági hibát és továbbléptem. Egyébként nem értem ennek az összefüggéseit. Nálam nem volt ez a Putty -s, telnetes lépés. Juice SSH -val beléptem és ennyi. Most akkor én indítottam telnetet, vagy sem? Tulképp mindegy, mert amit akartam, az működik. Csak szeretném érteni is, amit csináltam.
-
TwentySix
aktív tag
válasz
Esetleg a webgui-ban letiltod? Kb ugyanaz mint parancssorral buveszkedni gondolom.....
-
tigrici
tag
válasz
a kapcsolok telnetd.sh
start | stop | restart | status
azaz ha csk simán ..××.sh ra általában ki dobja a kapcsolokat -
tigrici
tag
válasz
Anonymus23 #7791 üzenetére
admin-ként vagy root-ként próbálod?
-
Anonymus23
veterán
válasz
Anonymus23 #7791 üzenetére
"Vagy előtte tiltsam a programlistában"
Közben rájöttem ez hülyeség, mert ha nem megy, nem tudok belépni
Viszont továbbra is permission deniedVagy csak feledékeny vagyok és már lezártam korábban a telnetet, mivel mondom megpróbálok már telneten belépni, és nem lehet...
-
Thomas16
tag
válasz
Anonymus23 #7715 üzenetére
Hogyan működik ez a dyndns?
Hol és hogyan tudok ilyet címet szerezni? -
törölt tag
válasz
Anonymus23 #7709 üzenetére
Köszönöm! Igen, jól emlékszel. Amikor olvastam ezt a 310S -en tesztelt megoldást, akkor már sejtettem, hogy ez jó lehet a 210 -re is. Csak ugye a lustaság... Az az igazság, hogy nem vagyok túl motivált a torrentezésben. Eddig tök jól elvoltam a pyLoad - data.hu párosítással. Több olyan fórum van, ahol csak a data.hu -n levő linux disztrók vannak linkelve. A legtöbbhöz van egyklikkes letöltés, prémium accounthoz. Évi három rugót meg sztem símán ér egy korlátlan tárhely. Főleg, hogy van FTP feltöltési lehetőség, amit meg lehet automatizálni a NAS -ban. Meg aztán a bőség zavara is volt, mert a Tomato -ban van 1.1.1 -es miniDLNA, 2.82 -es TM és CIFS kliens a csatoláshoz. Sajnos, ezek elmúltak az új helyre költöztetéssel.
Doky1988 (#7658):
Ez sztem igényel némi pontosítást. Csak akkor nem tud leállni a vinyó az FFP miatt, ha arról fut. A pendrive -os FFP telepítés esetén a NAS le tudja állítani a vinyót. Ezt a kiegészítést azért tartom fontosnak, mert bár a 2.82 -es TM -nek már nem feltétele az FFP, de pl. az MC miatt megéri felrakni, ha nem kell érte beáldozni a vinyóleállítást.Rengete:
"Van valami megoldás már rá, hogy az NSA310 meghajtó jelénél ne az legyen, hogy 20mega, és ebből szabad hely 0?"Ez csak akkor van, ha az auto-sata megosztást, vagyis a Volume1 -et csatolod. Ha az alatta levő megosztásokat csatolod, akkor nincs ez a hiba. Ettől függetlenül jogos a felvetés, engem is érdekelne a megoldás. Valaki írta korábban, hogy vmi fájlszerkesztgetéssel megoldotta. Kértem, hogy írja le, de nem jött válasz, úgyhogy ez a kérdés még nyitott.
-
kmarci25
veterán
válasz
Anonymus23 #7694 üzenetére
Én sem adnám mellé a HDD-t.
Egyrészt: annak csomag "íze" lenne, azaz olcsóbban kellene adni, olcsóbban szeretnék megvenni. Másrészt NAS-ba szerintem 500 GB karcsú. Persze lehet akkorával is használni, de akkor már figyelni kell, hogy töröljön az ember. Nyilván ez szubjektív, de nekem kicsi lenne. Harmadrészt: jó az otthon, vehetsz hozzá 4 ezerért egy házat, és máris van egy hordozható 500 GB-os HDD-d.
-
törölt tag
válasz
Anonymus23 #7689 üzenetére
Van rá esély, hogy lesz rá kapás, mert 310 -et már nem nagyon lehet szerezni, az S -ben meg nincs eSATA.
-
törölt tag
válasz
Anonymus23 #7682 üzenetére
Én nem nyúltam az alap konfighoz. Kihozta a tré, beüzemelték és ennyi. A VOIP részt láttam a menüjében, de nem bonyolódtam bele. Egyébként ez egy 3 az 1 -ben csomag, neten jön a TV és a telefon is. Egyébként a menüben van 3G lehetőség is. Kérdeztem a Trét, hogy van benne SIM foglalat, vagy USB -n kell csatlakoztatni egy sticket. Mondták, hogy elvileg az utóbbi és majd azt is meg fogják mondani, hogy milyen stickekkel kompatibilis, mihelyst lesz egy olyan firmware -jük, amiben működik is a funkció.
Ezek után a VOIP -ot már meg sem kérdeztem.
A NAS már eddig is üzemelt táveléréssel, csak másik routerrel. A routerben csak beállítottam hozzá a fix IP -t és a portforwardokat. Pont úgy, mint eddig a Tomato -ban. NO-IP -s regem is volt. 3 hoszt lehet az ingyenes verzióban. Egyet beállítottam a routernek, egyet a NAS -nak. Azért kettőt, hogy ha valaki akar nekem küldeni egy anyagot FTP -n, akkor ne az legyen a elérés, hogy "nagynénémroutere.no-ip.org". Meglepne, ha bármit elbénáztam volna, mert a routert elérem kívűlről NO-IP -vel, tudom konfigolni. Csak mögötte nem érek el semmit. Sem portforward -dal, sem közvetlenül, a NAS -ban beállított NO-IP -s dyndns -sel.#7683: Szerintem háromezernél többet nem ér, annyiért viszont tudok segíteni az eladásban.
-
kmarci25
veterán
válasz
Anonymus23 #7683 üzenetére
Magában a 310-est első körben megpróbálnám 16-ért, hdd-vel (ha hibátlan kondíciójú, nincs bad sector, stb.) mondjuk 26-ért. Én ezt tartanám reálisnak, persze többért tenném fel, hátha, meg abból lehet alkudni.
Én eddig minden cuccomat gyári állapotban adtam el, és úgy is vettem (a használtat is), úgyhogy FFP-t én nem hagynék rajta. -
törölt tag
válasz
Anonymus23 #7675 üzenetére
Ez most egy másik hely, másik háló. Pompás, Speedport W 724V Type CI nevű, T-Home router. Úgy néz ki, hogy nem hajlandó átereszteni semmit. A routert elérem no-ip -s reggel, de onnan semmi. Nem működik a portforward és úgy sem érem el a NAS -t, hogy külön no-ip hostot regeltem neki. Ahogy körülnéztem a neten, nem én vagyok egyedül ezzel a problémával. T-Home meg közölte, hogy nem áll módjában segíteni, 7rugóért kiküldhet egy "szakembert". Ha Ő sem jutna vele dűlőre, akkor nem kell kifizetnem. Ez ám a korrekt hozzáállás! Köszi, T-Home az elk..rt délutánt!
-
t.zolka
aktív tag
válasz
Anonymus23 #7668 üzenetére
Sikerült, köszönöm!
-
Doky1988
senior tag
válasz
Anonymus23 #7659 üzenetére
Értem köszönöm akkor átadom neki, FFP-t igazából azért hagytuk ki mert nem használná, torrentezésileg meg elég volt feltolni a Transmissiont csomaglistából, 2.82 -őt. De ahogy látom már van FFP-re is egyszerűbb megoldás, ha ftp://ftp.zyxel-tech.de/ innen leszedem a web_prefixet meg a ZYPKGS -t és bemásolom, csomaglista frissítése után előjön az FFP is és már telepíthetem is
Zseniális ez a kis kütyü mióta itt tétlenkedtem, hogy mit vegyek, nem bántam meg hogy rátok hallgattam, fenomenálisan fantasztikus kis kütyü ez a 310
Torrentezésre nekem is elég bőven, fölösleg lett volna a 325, oké hogy erősebb de csak torrentre kell semmi másra
-
zambozoli
aktív tag
válasz
Anonymus23 #7646 üzenetére
Nálam a következőképp megy a port kérdés jelenleg:
A TM-en a hálózat beállításnál csak a port forwarding from my router van bepipálva a több nincs. A listening portnál megadtam egy 60000 felettit és a routerben ugyanezt a portot kinyitottam.Teljesen jól megy.Apropó... van már a NAS-nak net hozzáférése? Nem web-prefix bemásolt csomagot telepítettél akkor ki kellett kapcsolni a net hozzáférést elvileg.
Akkor meg van. Ezért sikerült a csomagot is feltenni, mert nem volt net!
-
Anonymus23
veterán
válasz
Anonymus23 #7646 üzenetére
Na úgy tűnik helyreállt a rend.
Nem akart kifelé kommunkálni a NAS, nem tudom miért, de az IP cím volt a hibás.
Ugyanarra az IP-re tettem mint a korábbi 310-est (azt persze átraktam másik IP-re most a tesztelgetés alatt), és belül működött, de kifelé nem ment ki semmi.
Pingeltettem volna valamit, de semmi nem volt, ahogy átraktam új IP-re azóta viszont megy.Most másolgatom visszafelé a cuccost, 68 MB körül van neki a maximum. Kisebb nagyobb fájlokat, átlagosan 63-68 MB között ír.
Nemsoká jön új router, meglátjuk az dob-e még rajta, vagy ennek ennyi a maximum.Szerk:
Annyi még, hogy közben beléptem az admin felületre, és bár 100%-al pörög a proci, de közben minden funkciója elérhető, elég gyorsan. Ugyanilyen terhelésnél nálam a 310-es már eléggé morcos volt, ha még admin felületen akartam buherálni. -
zambozoli
aktív tag
válasz
Anonymus23 #7636 üzenetére
Próbáld így, csak megfelelő csomagokat keress hozzá:
-
Anonymus23
veterán
válasz
Anonymus23 #7635 üzenetére
Beleraktam a régi vinyót, inicializálás, de ezzel még az alap csomagok sem jönnek be, nem hogy az újak.
Nem tom mi van vele -
válasz
Anonymus23 #7633 üzenetére
Ha amúgy is TM 2.82 van a program listában és egyéb miatt nem kell az ffp, akkor jó lehet az is.
-
enginev3.0
félisten
válasz
Anonymus23 #7624 üzenetére
tp link wr841n
Router kábellel kötve
Gépem pedig wifi stick (150mbps)
A fájlok nem kicsik, 4mb másodpercenként a másolási sebesség
FTP-n (hálózaton belül) pedig csak 500kb/sSajnos nincs még egy kábelem hogy a gépet is kábellel kössem rá
-
válasz
Anonymus23 #7619 üzenetére
Milyen op. rendszer, nálam W7x64, de a TC 32 bites kell, hogy legyen.
-
válasz
Anonymus23 #7608 üzenetére
Azért ajánlottam, én ezeket (van még más is), használom.
-
kmarci25
veterán
válasz
Anonymus23 #7608 üzenetére
Nálam nem működött.
Az ext2fsd felmountolta ugyan, de a user partíció, ahol a hálózatban is elérhető mappák (admin, public, video, music, photo) vannak read only volt.
Szerk.: enginev3.0: igen, minden esetben ellenőrzi az első indulásnál. Én úgy emlékszem utorrent is csinálja, (különben honnan tudná, hogy egyeznek az állományok?
) bár régen használtam már utorrentet.
80-100 GB adattal is már jobban jársz, ha kábellel másolod és nem hálón. -
válasz
Anonymus23 #7590 üzenetére
Mire gondolsz konkrétan?
325v2-vel nem volt még dolgom, de a 320 és a 310s között, telepítésben nincs különbség. Az ffp-t kicsit nehezebb rá felvarázsolni, de lehet, ahogy zambozoli már meg is írta:
[310s ffp telepítés] -
törölt tag
válasz
Anonymus23 #7538 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a segítséget! Közben el kellett jönnöm onnan, de legközelebb innen folytatom.
-
törölt tag
válasz
Anonymus23 #7533 üzenetére
Tudom. Sztem az a noip.org. Én is azt használom. De itt csak noip.com van. A minap olvastam egy topikban, hogy a .com fizetős. Ez nálad ingyenes, vagy Te is .org -ot használsz?
-
Bélaaaa
őstag
válasz
Anonymus23 #7505 üzenetére
Csak kíváncsiságból érdeklődtem, van-e igazán elorelépés hardver szinten.
-
törölt tag
válasz
Anonymus23 #7370 üzenetére
Ha 310 -ed van, akkor nem is fogod. Neki 325 van, így nem is tudja, hogy a 310 -ből ezt kifelejtették. Ami érdekes, hogy a 210 -ben is van ilyen opció. Igaz, abból meg a Wol maradt ki.
-
törölt tag
válasz
Anonymus23 #7355 üzenetére
Nem ismerem a TP -Link menüjét. A Tomatoban az administration - remote acces -nél tudom megadni
-az eléréshez a portot
-hogy http, vagy https legyen
-hogy milyen készüléktől fogadjon el bejelentkezést
Egyébként azt is be lehet állítani, hogy áramszünet után, ha újraindul a router, akkor automatikuan ébressze a NAS -t. De a legjobb a szünetmentes táp. Ha jól emlékszem, akkor a NAS energiakezelésében van olyan opció, hogy ha a táp kapacitása X százalék alá csökken, akkor álljon le a NAS. Ez sztem a legegészségesebb, mert ebben az esetben egy szabályos leállítás történik. A tárolt adatainkról van szó, nem praktikus mostohán bánni az őrzésükre hivatott eszközzel. -
kozicsd
tag
válasz
Anonymus23 #7185 üzenetére
Sikerült, most már megy minden
-
kozicsd
tag
válasz
Anonymus23 #7181 üzenetére
Fentvan az ffp, viszont nem megy az ssh a putty-al, fatal error van: Server unexpectedly closed network connection hibával. Esetleg ez tudod hogy mi?
A transmission-t szeretném beállítani, hogy kérjen jelszót valamint felhasználónevet, ehhez gondolom kellene az ssh -
kozicsd
tag
válasz
Anonymus23 #7181 üzenetére
Köszönöm a segítséget, viszont itt is elakadtam
"Azonnal lesz a telepíthető csomagok között FFP is"
Ezek a telepíthető csomagok merre vannak?szerk:
sikerült, köszönöm -
Tonyk
veterán
válasz
Anonymus23 #7042 üzenetére
Na, hát akkor ez is megvan: S130Y29027855 sorozatszámú NSA325-öt senki se vegyen!!!!
Bedobom a topicjába is....
-
Gallup
csendes tag
válasz
Anonymus23 #6997 üzenetére
Közben megvilágosodtam! Kérek egy részletes híváslistát a szolgáltatómtól, ki fogom tudni keresni a számát ebből. Ennyi befektetést még talán megér a dolog, mert ő ajánlotta ha bármi gond van nyugodtan keressem van rá gari. Az Aprod-on találtam és két készüléke volt, egy 320 és ez a 325.
Nagyon köszönöm, hogy ennyien segítőkészek voltatok/vagytok!
-
Gallup
csendes tag
válasz
Anonymus23 #6994 üzenetére
Igyekszem nem szét offolni a topicok. Köszönöm mindenki türelmét!!!
Igen hülye vagyok. Dec. elején vettem, a fa alá szántam, ezért el sem indítottam. A disket 31-én sikerült megvennem és azóta indult a szívás. Gyakorlatilag a mai napig nem is gondoltam volna, hogy garanciális gondja lehet, hanem hogy én nem állítottam be valamit jól.
A fickó egy drága autóból kiszállva, öltönyben adta át a Nas-t. Gyakorlatilag szinte mindent én csomagoltam ki, annyira szépen meg volt mindene. Igazából nem szoktam ilyet csinálni, de most fel sem merült bennem, hogy gáz lesz és nem mentettem el a számát...
A feltételezésed amúgy jogos, de ez a nagy igazság. Ha ezt nem sikerül megbuherálnom, akkor rendesen megszívtam... :/Serial: S130Y29027855
A segítséged nagyon köszönöm, persze csak ha nem nagy macera és előrébb viszi a dolgot!
-
Gallup
csendes tag
válasz
Anonymus23 #6989 üzenetére
Indítok egy resetet. A Disket én vettem még semmi sincs rajta. Pendrive-ra az ffp-t egyenlőre még rá sem tudtam tenni (elkezdtem), az újraindulások miatt...
Köszönöm!
-
noxika72
tag
válasz
Anonymus23 #6878 üzenetére
Ha itt találsz újabbat akkor természetesen mehet ez a változat
http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/FFP-Stick/packages/0.7/arm/én a Serviio és a MiniDLNA miatt elég sok mindent felpakoltam.
most már minden működik rendesen -
Tonyk
veterán
válasz
Anonymus23 #6878 üzenetére
igen mehet a frissebb
-
noxika72
tag
válasz
Anonymus23 #6875 üzenetére
a gépek sose tévednek
-
noxika72
tag
válasz
Anonymus23 #6872 üzenetére
FFP telepítés step by step
Navigáljunk FTP segítségével az Admin/zy-pkgs könyvtárba.
Itt hozzunk létre egy fájlt web_prefix névvel (kiterjesztés nélkül) a következő tartalommal:
ftp://ftp.zyxel-tech.de/2.new_mirror/
Ekkor lépjünk be nasunk webes felületére és navigáljunk el a Firmware/csomagok menüpontba.
Kattintsunk a „Lista lekérdezése az Internetről” gombra.
A listában megjelenik egy új telepíthető csomag ---> ffp ( Fronz Fun Plug )
Lépjünk az ffp sorra, majd telepítsük a „Telepítés/Frissítés” gombra kattintva.
Várjuk meg míg az állapot sornál engedélyezett-re vált ffp sorunk.ennél egyszerűbben nem lehet megcsinálni
-
Tonyk
veterán
válasz
Anonymus23 #6872 üzenetére
Ez nem gyári csomag, hogy alapból benne legyen a listában. Témaindító cikket kezd el a 8. oldalon, majd folytasd a harmadikon, ott ahol kikapcsolod a telnetet.
-
mrrr74
aktív tag
válasz
Anonymus23 #6646 üzenetére
Néztem, de sajnos még nincs hivatalos
-
Tonyk
veterán
válasz
Anonymus23 #6542 üzenetére
Igen, volt itt már aki cáfolta a maláj - táfjöld közötti eltérést. Amihez csak annyi fűznék, hogy az eddigi összes thaiban bekapcsolt volt, a malájokban meg eddig egy volt olyan amiben bekapcsolt volt.
(#6543) MajaG
Nem a nohup a lényegi parancs (az csak a no hangup), hanem ami az .sh-ban van. Csak a pontosság kedvéért
-
Tonyk
veterán
válasz
Anonymus23 #6540 üzenetére
-
FeRkE
őstag
válasz
Anonymus23 #6474 üzenetére
Én is 500 Gigás winyóval vettem, de ebben Seagate van, Seagate ST3500413AS JC45, Szerencsére inkább halknak mondható, mint hangosnak, igaz 7200-as
-
Doky1988
senior tag
válasz
Anonymus23 #6474 üzenetére
Úgyvan!
WD RED 1TB van benne, hangja nincs, remekül müxik a kütyü -
zzola
titán
válasz
Anonymus23 #6256 üzenetére
Éppenséggel a letölthető fileok nem stimmelnek a 320-hoz, legalább is 1-2 file biztosan nem!
A nsa310_check_file_C0.libzy.so és nsa310_check_file_C0 fileokban a 310-et át kell nevezni 320-ra, de ezután még így sem indul el Putty-al: Network error:connection refused-et dob... -
zzola
titán
válasz
Anonymus23 #6256 üzenetére
Ennyi ! Köszi! -
Joshi
titán
válasz
Anonymus23 #6231 üzenetére
Nekem TP-Link+NSA320 kombóm van és nas-ról pc-re 70-80MB/s megvan visszafele kicsit lassabb olyan 40-50. Az a lényeg hogy minimum CAT5e de inkább CAT6 kábel kell.
-
FeRkE
őstag
válasz
Ha jó formában van a NAS (kevés a terhelés rajta), akkor a max kb. 40MB/s egy Asus RT-N16-al.
-
Tonyk
veterán
válasz
Anonymus23 #6235 üzenetére
A próba != vásárlás ...
-
Tonyk
veterán
válasz
Ki kell próbálni.
-
MajaG
senior tag
válasz
Szinte bármelyik router hozza ezt, amin van gigabites port. Hacsak nem valami nagyon szutyok 5e forintos ipari hulladék.
Nálam pont TP-link van. Kábelen ftp-n 80-90 megával tolom. -
Tonyk
veterán
válasz
Anonymus23 #6229 üzenetére
NSA325 v2 van legújabbként.
Azt azért ne felejtsd el, hogy nálam azért >70MB/sec nem egy TP-LINK routeren keresztül megy (Jó nem is egy 50E-es routeren...). Biztos nagyon jó TP-LINK, de én be nem engedem a lakásba, melóhelyre, stb.
-
Tonyk
veterán
válasz
Anonymus23 #6222 üzenetére
Én meg inkább 320-at vennék a bővíthetőség miatt.
Szerk.: a válasz eggyel feljebb akaródzott.
-
Doky1988
senior tag
válasz
Anonymus23 #6212 üzenetére
Na ezert szeretek ide jarni
)) Minden kerdesemre valaszt kapok
koszontem mindenkinek
Szoba egyik sarkaba van az iroasztal masikba az agy.. nekem is iroasztalra megy.. szal akkor siman lehet aludni mellette... -
Joshi
titán
válasz
Anonymus23 #6187 üzenetére
Akkor valószínűleg nem WD Green-ed van.
-
válasz
Anonymus23 #5996 üzenetére
Illetve az sem mindegy, hogy milyen az a gigabites router. Nem mindegy, hogy 1043ND, RT-N16 vagy RT-N66U.
-
Doky1988
senior tag
válasz
Anonymus23 #6003 üzenetére
Köszi
-
Tonyk
veterán
válasz
Anonymus23 #5941 üzenetére
2.82-es TM-et használok és nincs ilyen gondom.
(A betett mappa pedig örökli a szülő mappa jogait.) -
Tonyk
veterán
válasz
Anonymus23 #5912 üzenetére
ls -l -re mit mutatnak a jogok?
Nálam pl. a tm által letöltött mappák, de a fájlok is: drwxrwsrwx 5 root everyone
kmarci25
"Úgyis csak telón érném el innen." Nagyon kafa ssh kliensek vannak android alá is.
-
Anonymus23
veterán
válasz
Anonymus23 #5872 üzenetére
Erre esetleg tud valaki valamilyen ötletet adni, hogy mit kellene csinálni, hogy win alól is tudjak törölni/áthelyezni a letöltési mappában?
Előre is kösz, ha valaki segít. -
taylor67
csendes tag
válasz
Anonymus23 #5764 üzenetére
Milyen leírásra gondolsz?
-
Tonyk
veterán
válasz
Anonymus23 #5630 üzenetére
Átsiklottam felette. Valami más észrevétel, esetleg építő jellegű javaslat a kolléga részére? Winchester megfog, szomszédba átvisz. Fél perc, hazajön.
-
Joshi
titán
válasz
Anonymus23 #5595 üzenetére
Köszi így legalább helyre tettük a dolgokat.
-
Joshi
titán
válasz
Anonymus23 #5587 üzenetére
Letöltöttem a Transmission-2.82-arm-1.txz fájlt, hogy és mivel tudom bemásolni az admin nsa könyvtárba ezt a fájlt?
-
madoxx
aktív tag
válasz
Anonymus23 #5572 üzenetére
Határozottan. Nem is értem miért ragadt le a 2.72nél
-
Rascally81
aktív tag
válasz
Anonymus23 #5523 üzenetére
Mindent csináltam már!!
Külön a TM-et is leállítottam akkor lement 2%-ra, ha elindítom felmegy 95-100%-ra.
Még várok vele,,hátha valaki tud használható információval szolgálni.. -
törölt tag
válasz
Anonymus23 #5516 üzenetére
Nem vettem rossznéven, szóval semmi gond
Nálam folyamatos seedre van seedserver, természetesen nem itthon. Erre a célre szerintem egy 1bay-os masina csak korlátozottan alkalmas. Pillanatnyilag 2 MP-t is "etetek" ha erre még rádobom a torrentet, akkor azt már a vinyó nem bírná, de ezt is csak sejtem.
Rascally81
Igen, a 4.61-ben van TM, igaz egy régebbi verzió, de tökéletes arra, amire kell. Rendesen elérhető a TM RemoteGUI segítségével
Mankó
Van beépített FTP kliens is, de sosem használtam, nincs rá szükségem.
Most inkább a Dropboxot akarom rávarázsolni valahogy, még nem néztem utána, de mintah ez is menne FW-ből. Délután lesz időm, utánajárok, de ha valaki tudja fejből, akkor jöhet az info
-
Rascally81
aktív tag
válasz
Anonymus23 #5516 üzenetére
Nem másolnád ki nekem a settings.json-t?Mert másra nem tudok gondolni, csak hogy abban valami gubanc.
-
törölt tag
válasz
Anonymus23 #5511 üzenetére
Hát, nem tudom, ez logikus következtetés volt részemről. Kiindulva abból, hogy nekem 60/3Mbit a sávszélem, és ezzel még nem volt soha gond, viszont a gyári felület ugye csak 10 torrentet kezel párhuzamosan, így számomra kézenfekvő volt ennek mibenléte.
De persze aláírom azt is, hogy tévedtem. -
kmarci25
veterán
válasz
Anonymus23 #5490 üzenetére
Köszi, ezt szerintem még holnap kipróbálom... Veszteni valóm nincs. Nem a tűzfallal van gond, sehonnan nem érem el, telóról sem, webes felületről sem.
-
kmarci25
veterán
válasz
Anonymus23 #5484 üzenetére
NSU? Ráketestem, de csak az autómárkát találtam.
-
kenyerr
tag
válasz
Anonymus23 #5363 üzenetére
Én vinyó nélkül vettem, igaz 320as, és vinyó nélkül is produkálja a rezést. Egyébként 2t-s wd red van benne,annak elenyésző a hangja a rezgéshez képest. De ugye 320 már 6 centis ventivel megy, szerintem más különbség is lehet venti téren mint a mérete.
-
madoxx
aktív tag
válasz
Anonymus23 #5317 üzenetére
Ha nem a gyári kliens-t használtad, akkor az ffp végig futott, vagyis helyesebben mondva transmission futott, amit az ffp biztosított.
-
madoxx
aktív tag
válasz
Anonymus23 #5310 üzenetére
Mennyire használjuk? Állandóan, mint te?
Nem kapcsolgatom én ki-be. Viszont megőrjít ha szakadozik a transmission-nel a kapcsolat, illetve épp szedném az esti filmet és a sávszél 5-10%-át ha kihasználja.Ezen kívül ffp: miniDLNA, ssh ha kell (pl mc-vel jóval könnyebb és gyorsabb rendet rakni a nas-on) és még ezer más dolog mehet ffp alatt
-
Tonyk
veterán
válasz
Anonymus23 #5285 üzenetére
"Nálunk a rendszergazda simán feljelentene a vezérigazgatónál, ha ilyen dolgokat streamelnék otthonról"
Elég szar cégnél dolgozhatsz, hogy ilyen f@szkalap a rendszergazdátok. Mi első körben letiltunk mindent amit nem lehet. Ha kifelejtettünk valamit, és olyan megy, amit nem lenne szabad, az a mi sarunk, nemhogy még fel is hívjuk magunkra a figyelmet. Megbeszéljük/nénk az érintettel, az esetleges lyuk pedig bezárva. Nem árulkodunk, mint az óvodában. Ennek ellenére mindenki végzi a dolgát nincs köpdösés, fúrkálódás.
"De lehet te vagy a rendszergazda"
Ráhibáztál.
-
Tonyk
veterán
válasz
Anonymus23 #5283 üzenetére
Szerencsére, hogy csak szerinted.
Én is pl most filmet nézek otthonról egy 4Mbit letöltési sebességű kapcsolaton. -
festina10
tag
válasz
Anonymus23 #5280 üzenetére
otthon 5Mbit/s a feltöltési és a telken meg 3 vagy 5Mbit/s a letöltési sebességem.
nem full HD-t szeretnék, csak a leírásban van ez...nekem megteszi az 1 gigás avi vagy mkv formátumú is.
persze lehet külső vinyóról nyomni, csak gondoltam ha van már egy NASom, akkor megkérdezem itt, hátha valaki tudja, hogy tudd-e ilyet az NSA-310... -
Anonymus23
veterán
válasz
Anonymus23 #5273 üzenetére
Kifutottam a szerkesztésből, de érdemes esetleg felrakni (ha realtek chipes a LAN) a Realtek Ethernet Diagnostc Utility-t, azt is megmondja, hogy hány méteres kábel van rajta, igaz, hogy nem jól, de megmondja, viszont tudja tesztelni a kábelt pl szakadásra ha jól vettem ki a riportból.
-
törölt tag
válasz
Anonymus23 #5269 üzenetére
Áh, nem volt időm foglalkozni vele, csak halogatom. Nem vesz rá a lélek, hogy belepiszkáljak. Olyan kényelmes, hogy most minden össze van lőve rajta. A torrent meg néha jól jönne, de annyi nincs benne, hogy motiváljon.
-
Mankó
veterán
válasz
Anonymus23 #5268 üzenetére
Szerintem is kábel csere lesz. A win 7 hol írja ki, mert ugye azt használok, nem 8-at, vagy 8.1-et.
-
Mankó
veterán
válasz
Anonymus23 #5265 üzenetére
Megbízható PH-s tagtól vettem, a Zyxel NSU is 310-esnek (kiszolgáló neve, model név) írja, memória használat 60/242 is arra utal. Itt valami más lesz a bibi.
Néztem a háló kártya adatait, a neve Gigabites de hogy úgy is megy-e azt nem tudom. Sebesség és duplaxitásnál csak 10/100 mbitek vannak és automatikus egyeztetés van, nem tudom ez számít-e egyáltalán valamit.
Nem tudom mivel lehetne mással, másként tesztelni. 0%-os cpu-nál is 11 mb a sebesség. Lehet, hogy valamelyik kábel lenne rossz? De azt hogy csinálja, hogy gigabiten nem, csak 100 mbiten működik, vagy működik vagy nem, nem így kellene lennie? -
törölt tag
válasz
Anonymus23 #5265 üzenetére
Azért nem olyan egyszerű "összekeverni". Ha belépsz a menübe, akkor azonnal írja a típust. A RAM mérete is árulkodik ( 128MB vs. 256MB ) . A gyári CD -ről telepített program is megkülönbözteti az eszközöket (lógott már egyszerre a hálón a 210 és a 310). Ha ez nem lenne elég, akkor meg lehet nézni a vinyót. A 210 XFS fájlrendszert használ, a 310 pedig EXT4 -et (tudod, Puppy, Gparted
).
-
Mankó
veterán
válasz
Anonymus23 #5263 üzenetére
Ha hazaérek utána nézek a problémának.. Lehet a hálókari van automatikusan belőve és csak 10/100-on megy. Tegnap annyiféle beállítással szembesültem, hogy nem mindenre tudtam egyből reagálni.
Doboza szerint 310-es, de a médialejátszó is NSA 310-esnek látja, akkor gondolom az is. -
Mankó
veterán
válasz
Anonymus23 #5255 üzenetére
4gb-s volt a film amit felmasoltam, s mellette 800 kb-tal seedelt felfele. A belso 500 ss winyo tobb mint 90%-a ures.
Anet kapcsolatnal, illetve torrent beallitasoknal mit allitsak 40/20as a netem? -
Mankó
veterán
válasz
Anonymus23 #5250 üzenetére
Meg csak most ismerkedem a rendszerrel azert ertetlenkedek annyit.
95%-a ures a winyonak, a twonkynak mindenkeppen kell mennie? Nem ment mar a letoltes, max 800 kb-al seedelt felfele.
Meg csak tesztelgetem, hogy milyen a rendszer, majd en is halozati meghajtokent akarom hasznalni. -
skoos
őstag
válasz
Anonymus23 #5257 üzenetére
Igen, az új starter utilityvel simán beléptem. Tyhűűű. Leizzadtam.
Megcsináltam az NFS sharinget. Már csak az a kérdés, hogy tudom beletenni a "public" mappámat. Ctrl-X / Ctrl-V? 1,6 TBnál kicsit sok lesz....
-
törölt tag
válasz
Anonymus23 #5216 üzenetére
Esetleg ha beírnád itt a gyorskeresőbe, hogy Puppy, akkor sztem hamar odatalálnál. Nézd meg a képét! Hát aki azon nem boldogul el, az egy XP -n sem. Pen -re íráshoz ajánlom a Linux Live USB Creator -t, vagy az Unetbootin -t. Mindkettő le is tudná tölteni a kiválasztott linux disztrót, de akkor nem az XP -puppy lenne. De természetesen az egyénileg letöltött disztrót is felrakja ISO -ból. Nem szükséges a persistent módot választani, mert ha elég nagy a pen, akkor azt a Puppy -ból is megteheted. Bootnál válaszd a RAM -módot, majd add meg a monitor felbontását. Ha esetleg hibaüzenettel nem bootol be, akkor írj, és megírom, hogy hol, melyik 3 betűt kell átírni. Programindítás az asztalról csak 1klikk, nem 2. Alul látod a meghajtókat, de csak úgy tudod írni-olvasni őket, ha rájuk kattintással mountolod. Partícionálni a Gparteddel tudsz, ezt viszont mountolatlan meghajtón lehet. Ha RAM módban felállt, onnatól nem kell neki a pen, vagy a CD.
-
szegabapuci
tag
válasz
Anonymus23 #5215 üzenetére
Én most nem is külső eszközre gondoltam, hanem arra, hogy a NAS-ban lévő SATA vinyón belül, mondjuk fájlokat/könyvtárakat átpakoljak egyik partícióról vagy könyvtárból a másikba. Ezt szerinted milyen sebességen kellene, hogy menjen??? Amikor a hálózatban lévő gépekről csináltam másolást, akkor elég lassú volt a folyamat.
Sajna gigás belső hálom nincs még.
-
törölt tag
válasz
Anonymus23 #5193 üzenetére
Én még mindíg azt mondom, hogy Puppy. Ennyi idő alatt, ennyi tornával már meglennél. Nekem még nem volt vele gondom, de korábban itt felmerült tapasztalat alapján Puppy -nál arra figyelj, hogy ne mountold (csatold fel) az első partíciót, csak az ext4 -et. Tudja futtatni a portable TotalCommander.exe -t is (igen, a wines programot), de alapból kinnt van az asztalon a DoubleCommander, ami pont ugyanúgy működik.
-
spiky03
veterán
válasz
Anonymus23 #5189 üzenetére
Ja valóban.
Én meg a beállításoknál kerestem. De béna vagyok. -
Anonymus23
veterán
válasz
Anonymus23 #5186 üzenetére
Csak egy kérdés:
A NAS-ból kivett vinyót beleraktam egy SATA rackbe, és a TC ext4 pluginjével próbálok belépni a winyóra, de azt mondja nekem, hogy "you are not an admin"
Hogyan tudom neki bebizonyítani, hogy mégis az vagyok?
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 24 GB-os RTX 4090 - HP OEM - garanciával
- Új Gigabyte 16 Aero 4K+ OLED i7-13700H 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4070 8GB Studio Win11 Garancia
- Apple iPhone 14 Pro Max (USA Model) / 256GB / Gyári függeteln / (CSAK E-SIM) / 12 Hó garancia
- HP Rack és Tower szerver bazár
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest