- Android szakmai topik
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- MIUI / HyperOS topik
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBalu
csendes tag
válasz Thomas16 #7399 üzenetére
Torrent megy a nason? Médialejátszó esetleg? Én utolsóként gondolnék a routerre, előtte kipróbálnám másik két utp kábellel. Nem tudom mekkora neted van, de ha nagyobb mint 20 mbit akkor a gép felé probálj egy speedtestet, ha ott engedi a 2,5 MB-ot akkor én kizárnám a routert, vagy ha a nas gyorsabban tölt le, egyáltalán ha használod torrentre.
-
Thomas16
tag
Sziasztok!
Az a gondom akadt, hogy nagyon lassú a másolás a NAS-ra hálózaton keresztül.
1,5-2 Mbyte/s!A routerem a UPC-s Technicolor TC7200.
Valaki tud valami részletes leírást adni, hogy miket kellene a routeren beállítani?
Előre is köszi!
Üdv: Thomas -
hosszug
tag
Puttyban telnet belépésnél Network error: connection refused hibaüzenetet kapok valami megoldás erre?
-
tigrici
tag
válasz kmarci25 #7384 üzenetére
az tény hogy a plexet sima DLNA szerverként nem érdemes felrakni,csakis amikor van "fanart,boritó,leirás"azaz ha van a lejátszóban is plex .Macerás amig mindent megtalál,viszont van felirat,és bármikor képes akár több filmet is folytatni akár hetek multán is.meg persze jól is mutat,.és ha minden Ok ,adatbázis rendben,akkor már jól boldogul az NSA310.
LG-lv5590 ,Lg-La667S , NSA310 :twonky,plex,serviió,transmission.
-
zambozoli
aktív tag
válasz Rascally81 #7382 üzenetére
Nálam a Twonky estén a TV nem játsza le a komolyabb felbontású filmeket. Sokáig indexel (20000 kép kb. 2 óra). A miniDLNA az indexeléssel végez 15-20 perc alatt. Nem eszi a processzort és a TV olyat is lejátszik ami bennt sincs a kezelési utasításban.
[ Szerkesztve ]
Üdv:ZZ
-
sipitamas
csendes tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne. USB-n nasra kötött külső HDD-nek mi az elérési útvonala? Transmission-nél szeretném megadni, hogy a külső winyóra töltsön, de eddig sehogysem sikerült.
Előre is köszönöm a segítséget!(U.i.: NSA325-öm van)
-
kmarci25
veterán
válasz Rascally81 #7382 üzenetére
Mire vagy kíváncsi? Én próbáltam a miniDLNA-t is és a plex-et is, de egyik sem nyújtott semmi többet, mint a twonky. Egy LG LM620S tv-vel "párosítottam". Az igaz, hogy itt a plex nem is adhatott többet, mert sajnos a tv nem képes megjeleníteni a plusz adatokat. Őszintén én egyik DLNA kiszolgáló között sem láttam különbséget. Az objektivitás kedvéért: az esetek 95%-ában mediplayer-t használok filmnézésre, ez pedig nem DLNA-n kapcsolódik a NAS-hoz.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
Rascally81
aktív tag
Valaki tudna írni véleményt az új Twonky-ról?
Arra gondoltam, ha kijön az új FW 310-re is, akkor lehet nem erőltetném az FFP-t, a miniDLNA és a Transmission miatt.Engem nem érdekel, hogy romlik a pénz. Nincs annyi, hogy rám rohadjon....
-
junkpod
veterán
válasz junkpod #7362 üzenetére
hát én nem értek a hálózatokhoz...
hazaértem és próbálgattam:
- mobilneten keresztül nem működött a WOL
- wifin keresztül mobilról nem működött a WOL
- laptopról egy Wake On Lan progival, wifin keresztül azonnal működöttezután mobilnetről:
- ftp 21-es porton ES File Explorerből működött
- transmission GUI android app működött
- ZCloud app működött (kis lökdöséssel )Asszem a routert még kell piszkálgatni...
Box's don't touch!
-
kozicsd
tag
válasz tigrici #7374 üzenetére
Igen, újraindítás után egyből jó, 2-3 napig működik is(nyílván nem egész nap megy a filmnézés ), viszont utána a tv kiírja, hogy jelenleg nem támogatott formátum, ezután a Twonky újraindításáig nem is tudok filmet nézni... Igazából nincs sok beállítási lehetőség, csak annyi, hogy mely eszközök érhetik el, a tv be van állítva, valamint ki lehet választani a TV típusát is, az is megvan.
Lehet érdemesebb lenne egy másik médiaszerver progit feltelepíteni? -
kozicsd
tag
Sziasztok!
Miért van az, hogy filmet szeretnék nézni dlna-n keresztül, viszont 2-3 naponként a tv kiírja hogy jelenleg nem támogatott formátum. Ha a Twonky-t újraindítom, akkor utána működik rendesen. Valaki tapasztalt már ilyet? -
törölt tag
válasz Anonymus23 #7370 üzenetére
Ha 310 -ed van, akkor nem is fogod. Neki 325 van, így nem is tudja, hogy a 310 -ből ezt kifelejtették. Ami érdekes, hogy a 210 -ben is van ilyen opció. Igaz, abból meg a Wol maradt ki.
[ Szerkesztve ]
-
zambozoli
aktív tag
válasz #79335424 #7368 üzenetére
Erős érv!
Viszont ez az egyik ok ami miatt nem használok asztali PC-t csak laptopot, ott meg van akku! (másik a mérete)
Kábelmodem, router, NAS, riasztó egy külön stabilizált 230VAC/12VDC 60W tápon, megfutásmentes rövidzár és túlterhelés védett kimenettel (nem a készülékek saját tápegységei. (itt ha 1kV a bemenet akkor se jön ki több csak 12V, vagy lekapcsol.)
A digis meg nem tudta mit mondott. A hálózaton túlfeszültség lehetett, túláram nem, mert azt max. a fogyasztók okozhatják, de azt meg megfogják a belső kismegszakítók. Az áramszolgáltatónál meg nem csodálom, hogy nem ismertek el semmit. Eszemet nagy marhaságot kell csinálni valakinek a hálózaton, szolgáltatói oldalon, hogy a feszültség 230-ról a már-már veszélyes 245-250V fölé menjen. Ennyit minden elektromos eszköz kibír és nem csak impulzusszerűen. Nálam pl. folyamatosan 241-243V van (közel vagyok a szolgáltatói trafóhoz)! Semmi sem fogy gyorsabban!
Ami inkább lehetett, hogy valaki, valamilyen készülékkel dolgozott vissza a hálózatra tudatosan vagy anélkül (nem ismert működésű inverter, transzformátor, generátor, egyéb nagyobb villamos eszköz meghibásodása) esetleg villám másodlagos hatása, ha vihar volt.
De a legjobb megoldás a hármszintű túlfeszvédelem kiépítése (szolgáltató B, házi kis elosztóba D, és készülék elé C kategóriával + egy jó, minőségi szünetmentes tápegység Antenna, LAN, Tel vonal túlfesz védelemmel!Üdv:ZZ
-
törölt tag
válasz zambozoli #7365 üzenetére
Valószínűleg még nem veszett el minimum pár órás melód eredménye áramszünet miatt. Nekem már igen és az első ilyen után vettem egy szünetmentest. Ez ugyanis hardveres károsodást is okozhat. Főleg a monitor és a billentyűzet veszélyeztetett. Nálam csak kevés hiányzott ahhoz, hogy maradandó károsodást okozzanak egymásban. De írok még egy story -t. Hazaérek és nem működnek a kütyük. A Powernet adaptere, a router és a DigiTV box. Szerencsére az utóbbi bérelt volt. Kijött a Digis ember, nem is nyúlt hozzá, csak megszagolta és már cserélte is. Kérdezem, hogy mi a szitu? Azt mondja, hogy túláram a hálózaton, mert aznap az enyém volt a harmadik cserés a környéken. A másik két kütyü miatt pedig kasszába nyúltam egy ötvenes erejéig. Persze sejted, hogy mire mentem az áramszolgáltatónál. Avicc az volt, hogy még a Digi sem volt partner, pedig biztos nem kevés cuccuk lett már oda ilyen módon. Ennyit a megbízható áramszolgáltatásról. Ja, mindez Budapesten, a 3. kerületben, frekventált környéken.
[ Szerkesztve ]
-
Syl
nagyúr
válasz zambozoli #7366 üzenetére
Szerinted egy sarokülő alatt milyen állapotok vannak, ha kb 8 centi a "rés"?
Évente egyszer-kétszer elég felemelgetni és felmosni alatta.
Mellesleg ott van a NAS mellett a router (openwrt) meg a kábelmodem is.[ Szerkesztve ]
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
törölt tag
válasz junkpod #7361 üzenetére
Itt is okosodhatsz. Intruder2k5 eléggé otthon van a szeren és nagyon segítőkész. Sokat tanultam tőle.
-
Syl
nagyúr
válasz junkpod #7362 üzenetére
A venti kérdést én szakbarbár módon oldottam meg
Leszedtem a NAS elő- és hátlapját, kitéptem a ventit és az egész hóbelevancot egy szivacsra fektetve berúgtam az ágy alá. Tökéletesen hangtalan és nem is melegszik túl. Lassan egy éve így üzemel.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
junkpod
veterán
válasz #79335424 #7351 üzenetére
ok, ez lesz a megoldás, mert ha este ment akkor még érvényes volt az IP, de ma reggelre lejárhatott. Megnézem mekkora időre lehet ezt kitolni a routerben. ARP Bindinget viszont nem találtam sehol (Tenda W309R vagy valami ilyesmi a routerem)
(#7354) Somatom
na igen a vinyó leáll, de a ventillátor nem... feleslegesen kopik éjszaka meg zajog nekem (bár nem hallom, de a tudat...)(#7355) Anonymus23
van benne opció, hogy áramszünet után mit csináljon, újraindul vagy sem, de én a nem indulást választottam, mert az áramszünetek ritkán járnak egyedül, inkább pár rövid idejű sorozat szokott lenni, az meg, hogy percenként újraindul, esetleg boot közben esik ki a fesz, nem igazán lehet hasznos[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
törölt tag
válasz Anonymus23 #7355 üzenetére
Nem ismerem a TP -Link menüjét. A Tomatoban az administration - remote acces -nél tudom megadni
-az eléréshez a portot
-hogy http, vagy https legyen
-hogy milyen készüléktől fogadjon el bejelentkezést
Egyébként azt is be lehet állítani, hogy áramszünet után, ha újraindul a router, akkor automatikuan ébressze a NAS -t. De a legjobb a szünetmentes táp. Ha jól emlékszem, akkor a NAS energiakezelésében van olyan opció, hogy ha a táp kapacitása X százalék alá csökken, akkor álljon le a NAS. Ez sztem a legegészségesebb, mert ebben az esetben egy szabályos leállítás történik. A tárolt adatainkról van szó, nem praktikus mostohán bánni az őrzésükre hivatott eszközzel. -
Syl
nagyúr
válasz #79335424 #7354 üzenetére
Én pont ezért tartom az FFP-t pendrive-on. Így ha éppen nincs seed, és filmet se nézek róla, akkor a vinyó "lepihen".
(#7355) Anonymus23
Na igen. Az áramszünet kemény dió.
Szerencsére felénk 2-3 évente van ilyenNever let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Anonymus23
veterán
Én sem szoktam kikapcsolni, de az áramszünetet nem érdekli, hogy én mit akarok.
Asszem beállítom én is a WOL-t, mivel áramszünet esetén minden más újraindul, de a NAS nem hajlandó.Somatom:
1043-as TP Link. Nas FIX Ip-n van, MAC cím alapján is le van neki foglalva az IP.
Mit kell még nekem beállítani a routerben?
A routerbe neten keresztül hogyan tudok belépni? Milyen porton keresztül?;) - The Power of the Light Side
-
törölt tag
No igen. Én sem szoktam. Mivel nincs FFP, ezért a NAS leállítja a merevlemezt, vagyis nem üzemel benne mozgó alkatrész. Működjön csak, azé van. Szükség esetén pár másodperccel hosszabb az első elérés. Ez azért nem ugyanannyi, mint egy boot. Egyszer össze kéne kapcsolnom a szünetmentes táppal, hogy tényleg kezeli -e.
[ Szerkesztve ]
-
zambozoli
aktív tag
válasz junkpod #7349 üzenetére
Ha volt áram szünet a NAS-on akkor csak erre a címre küldött WOL-al tudod felkelteni: 00:00:00:00:00:30
Ha nem volt áramszünet, akkor a NAS saját MAC címét kell használni WOL célpontnak!
Nálam úgy van beállítva, hogy mindkét címre kimegy a WOL csomag minden interfészen úgyis csak a NAS ébred rá!
Így felkel egy hét múlva is!Üdv:ZZ
-
törölt tag
válasz junkpod #7349 üzenetére
Arp binding be van állítva? A WOL a mac -címet használja. A fix IP azt jelenti, hogy a router nem osztja ki más mac -címnek. Ha a NAS feljelentkezik, akkor megkapja. Ha kikapcsolod, attól még a routerben a kapcsolat él. Ez az állapot addig tart, amíg a routerben a kapcsolat fenntartására beállított idő le nem telik. Ha letelt, de van élő kapcsolat az eszközzel, akkor megújítja. Ha nincs, akkor viszont eldobja, így bár az IP -je be van foglalva, de maga az eszköz nincs a hálón, ezért nincs érvényes mac -cím, amire a WOL csomagot lehetne küldeni. Tehát az ébresztés csak addig működik, amíg le nem jár a routerben az idő. Ezért össze kell kapcsolni az IP -t az eszköz mac -címével, hogy a router akkor is tudja a megfelelő helyre irányítani a csomagot, ha az eszköznek nincs élő kapcsolata a routerrel.
[ Szerkesztve ]
-
dmc
aktív tag
Lehet téli álmot alszik a NAS
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz junkpod #7345 üzenetére
Ennek a topiknak az eredete abból származik, hogy hogyan lehet felokosítani a NAS -t, hogy ne csak a menüben lévő programcsomagokat lehessen telepíteni. Az egyik ilyen a miniDLNA nevű médiaszerver, ami jobb, mint a gyári lehetőség (állítólag, mert én nem használtam). Ehhez egy FFP nevű futtatási környezetre van szükség.
Egyes routerek tudnak custom firmware -eket is futtatni, amikkel a NAS -hoz hasonlóan kibővülnek a lehetőségek. Ilyen az OpenWRT, DDWRT, Vargalex, vagy a Tomato. Ez utóbbinak az egyik legnébszerűbb változata a Shibby Tomato. Ha a router benne van a kompatibilitási listában, akkor pár perc alatt okosítható. Én ez alapján választottam routert otthonra és az irodába is. Különböző változatok vannak a plusz funkciók mennyiségének függvényében. Az említett AIO az, ami mindent tartalmaz. A routerek firmware tárhelykapacitása nem egyforma. Van 8, 16, 32, stb MB -os. Az AIO 9,2MB, az én Linksys E3000 -em tárja viszont csak 8MB -os.
Így az AIO nem telepíthető az enyémre. A CIFS egy csatolási mód, aminél egy hálózati meghajtót egy másik eszköz fájlrendszerébe csatolunk. Ezáltal a másik eszköz úgy látja, mintha az is az ő tárhelye lenne. Vagyis nem kell merevlemez az USB -be, mert a NAS -t a Gigabites porton is lehetne csatolni, így a routeren futó médiaszerver látná a NAS videó megosztását. Ezzel a módszerrel FFP nélkül is lehetne használni miniDLNA -t. A firmware telepítés a router esetében pár kattintás. A frissítés szintén és ha a belépünk a router médiaszerverébe, akkor egyből a miniDLNA fogad. Remélem, sikerült érthetően leírnom.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz junkpod #7343 üzenetére
Mármint a WOL -ra gondolsz? Én a routert érem el kívűlről és így tudom indítani a NAS -t. Nincs WOL opció? Esetleg custom firmware? Egyébként tegnap jött ki az új Shibby Tomato (116) firmware. 1.1.1 -es miniDLNA és 2.82 -es Transmission a routeren. Sajnos, csak az AIO (All In One) verzióban van CIFS kliens a NAS -hoz, ami nem fér fel az én 8MB -os routeremre. De a másik hálón egy Asus RT-N16 van, azon remélem, hogy hétvégén ki tudom próbálni.
Update: Látom, összejött.
[ Szerkesztve ]
-
junkpod
veterán
válasz #79335424 #7342 üzenetére
basszus... visszaraktam a NAS ftp-jét 21-re, ugyanúgy forwardolom a 21-et mint az előz teszt portot és így simán megy kívülről... Ez valami router dolog lehet vagy szolgáltatói dolog... Úgy látszik nem lehet akármit akármilyen porton tolni!
Érdekes mert http az megy. Na már csak a külsős WAN-ra kellene megoldás.szerkesztve
na meg van a WOL megoldása is, az előbbiből okulva átraktam 7-esre és csodák csodája azonnal reagál és ébred... Az app-ban 9 volt a default és LAN felől működik az is. Na ezt sem értem, de hálózat témában kezdek rájönni, hogy nem kell érteni, csak működjöngamial smtp-re valami?
[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
törölt tag
válasz junkpod #7341 üzenetére
Szerintem vagy a szolgáltatóddal van a gond, vagy a portforward -dal. Nekem 310 -em van és a WOL nekem sem működik. Valószínűleg a routeremben van vmi gebasz, mert belső hálóról sem megy. Ez egyedi hiba, mert a routerben van WOL opció és abból pöccre indul. Az FTP -nek viszont működnie kell. Nekem két NSA -m van (210 és 310), két, különböző hálózaton. Azt tapasztaltam, hogy ha a NAS -ban elállítom az FTP portot 21 -ről, akkor kívűlről nem működik, hiába forwardolom az új portot. A másik hálózat egy mikrohullámos katasztrófa. Ezen csak akkor működik kívűlről az FTP, ha a telón lévő klienst aktív módra állítom. Kb. ezek a tapasztalataim.
[ Szerkesztve ]
-
junkpod
veterán
hello mindenki, NSA325beállítással volna pár kérdésem:
1. WOL: LAN-on keresztül kiválóan működik, de WAN-on keresztül már nem, Routeren be van állítva 0 7-9 port továbbítása UDP módban a NAS-ra. Egy mobil-os appot használok "Wake On Lan" a neve. Van ennek valami trükkje?
2. FTP-t próbálgatom, Androidos ES explorer beépített FTP-jével tesztelgettem, LAN felől ok, WAN felől ez sem jó (vagy is a naplóban azt látom, hogy sikeres bejelentkezés FTP-be, de a program azt mondja, hogy a host nem válaszol.(kintről eléréshez ni-ip-t használok, amit a routeren állítottam be.
3. email küldés: gmailos smtp-n keresztül szeretném de nem megy... ha valaki ilyet használ leírhatná a beállításokat (esetleg routeren erre is nyitni kell csatornát?)
köszi,
Box's don't touch!
-
Joshi
titán
válasz Rascally81 #7338 üzenetére
S.M.A.R.T. attribútumok listája (ATA)
Google a barátod. -
tigrici
tag
simán a linkre klikkelve letölthető mindegyik.
Mc:
mc-4.8.1-arm-0.txz
glib2-2.30.2-arm-0.txz
transmission
curl-7.21.4-arm-1.txz
libevent-2.0.16-arm-0.txz
Transmission-2.61-arm-1.txz
a rar az ha jól emlékszem nem szükséges hozzá.LG-lv5590 ,Lg-La667S , NSA310 :twonky,plex,serviió,transmission.
-
zzola
titán
NSA310-et egyelőre nem tudom beszerezni, ezért úgy döntöttem, hogy a 320-ast befogom torrentezésre 2x500GB-os HDD-vel.
FFP-t telepítettem a leírtak szerint a HDD-re, de az alkalmazások telepítésénél elakadtam. A cikk írója ugye felállította a sorrendet a telepítésre:curl-7.21.4-arm-1.txz
libevent-2.0.16-arm-0.txz
Transmission-2.61-arm-1.txz
mc-4.8.1-arm-0.txz
glib2-2.30.2-arm-0.txzés adott egy tárhelyet, ahonnan a programok letölthetőek.
A leírás és a tárhely tartalma (programok) nem ugyanaz, egyikben van urar, másikban nincs, viszont egyikben van curl, másikban nincs.
Én nem értek hozzá, gondolom a curl az alap, hogy kell.Mindegy, nem foglalkoztam tovább vele, mert az FFP nekem nem létkérdés, viszont a zyxel FTP szerverén már van 4.70-es FW mappa az NSA320-nál, amiben megtalálható a 2.82-es transmission. FW még nincsen.
A ZYPKGS filet letöltöttem a szerverről, lecseréltem a NAS-on levőt az újra, így elérhetővé vált a transmission 2.82 a manüben, illetve letölthetővé vált a google drive is, mint program/menüpont.
HA esetleg valaki írt volna már erről, akkor sorry... -
Thomas16
tag
Sziasztok!
Az a gondom akadt, hogy nagyon lassú a másolás a NAS-ra hálózaton keresztül.
1,5-2 Mbyte/s!A routerem a UPC-s Technicolor TC7200.
Valaki tud valami részletes leírást adni, hogy miket kellene a routeren beállítani?
Előre is köszi!
Üdv: Thomas -
MPet
csendes tag
válasz #79335424 #7328 üzenetére
A jelenlegi firmverziom: V4.62(AFK.0)
Sajnos az admin menüben nincs olyan h programcsomagok, de a playzone-n belül van olyan hogy alkalmazás zóna, mellékelek egy képet is róla, de itt szerintem azok vannak amik telepítve vannak, de még mindig nem találom, hogy tudnék telepítgetni külsős progit például a Pyload-ot.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Régen csináltam a Dropbox összehangolást, de úgy emlékszem, hogy a böngészőben a Dropboxba is be kellett jelentkezni. Ja és még valami. Régi Firmware -rel nem megy a Dropbox, mert variáltak valamit és a NAS -nak csak későbbi firmware -e tudta kezelni a Dropbox új verzióját. Remélem, érthetően írtam le!
Firmverziótól függő, hogy hol van a NAS admin menüjében (most frissítettem és máshova került), de a programcsomagok alatt találod. Először frissítsd a listát. Ez tulképp egy tárhellyel kommunikál. Van olyan csomag, ami az alapból beállított tárhelyen nem található. Ilyenkor át kell írni egy fájlt (erről többet akkor, ha szükséged lesz vmi olyanra, amit most nem találsz).
Pyload viszont az alapból beállított tárhelyen is van a programcsomagok között. Csak, hogy biztos legyen, ami tuti, ez nem torrent kliens, hanem egy letöltő. Ezt csak azért írom, mert itt szinte mindenki torrentezik, talán én vagyok az egyetlen, aki Pyloadot használ. Ha elakadnál, akkor írj, megpróbálok segíteni (ha tudok )![ Szerkesztve ]
-
MPet
csendes tag
válasz #79335424 #7305 üzenetére
Segítség kellene, mégpedig a nsa310 em nem csatizik a dropbox fiókhoz, ezt írja ki:
Nem lehet hozzáférést szerezni, a Dropbox-től. Kérem próbálja újra.
Van másik felhő szolgáltatás, amit szinkonba tudnék tartani a nassal?Van a ZyXEL-nek egy oldala ahol össze vannak válogatva h miket lehet hozzá feltelepíteni?
És a kérdésem hogy lehetne pyload-ot telepíteni, és egyáltalán hol találom?
Még nem telepítettem a nasra külső programot, nem tudom h hogyan kell. -
Josearc
csendes tag
válasz tigrici #7322 üzenetére
ezt találtam ami szerint telepítettem:
* Libjpeg
* Libexif
* Libsqlite3
* Zlib
* Libiconv
* Gettext
* Libid3tagminden megvan, kivéve Libsqlite3 -t ezt a belinkelt oldalakon se találom, próbáltam máshol is de nincs.
csináltam egy mappát amibe bemásolgatam, esetleg a zy-pkgs/ffp -be kellett volna?
/ffp/etc/minidlna.conf beállítását sehogyse értem tisztán, akkor most ennyit kell beírni:
media_dir=V,/i-data/md0/video
és a video helyére azt a mappa nevet ahonnan szeretém lejátszani? és utána a futtathatóvá teszem majd elinditom? -
hosszug
tag
Sziasztok. Transmission telepítés menetét merevlemezre leirná nekem valaki. Előre is megköszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Rascally81
aktív tag
válasz Josearc #7320 üzenetére
Szerintem is a függőségek hiánya miatt írja, nekem is másodjára jött össze...Mindent jelölj ki!
slacker -Uui br2:ffmpeg2 s:libjpeg uli:flac s:libexif uli:libid3tag uli:libogg uli:libvorbis mz:sqlite br2:gettext br2:libiconv
Engem nem érdekel, hogy romlik a pénz. Nincs annyi, hogy rám rohadjon....
-
BBalu
csendes tag
válasz Josearc #7320 üzenetére
Sajnos én passzolok, tudok olyat aki tudná, csak számomra kicsit vicces hogy egyetlen egy ember személye miatt nem segít továbbra is másoknak...
Nekem is szinte mindenben ő segített szóval nem jövök rá mire fel ez a "durcázás".u.i.: Az elérési utakat jól állítottad be a configban?
[ Szerkesztve ]
-
Josearc
csendes tag
végig nyomkodtam, de a
Beállítani az /ffp/etc/minidlna.conf -ot
után nekem csak annyit ír, h :
Starting minidlna.../ffp/bin/minidlna: can't load library 'libavformat.so.55'
ERROR WARNING: minidlna can not start!!!már próbáltam utána olvasni, de nem jövök rá, hiányol valamit?
root -ként léptem be minden simán megy eddig...
nagyon köszönöm! -
tigrici
tag
Az FFP lehetővé teszi ,hogy puttyal hozzá férj a Nashoz azaz mihelyt telepitetted onnantol a rendszer inditásért az FFP felel ,.ezáltal kiegészitő programokat telepithetsz fel." plex, minidlna, serviio ,transmission, mc, stb"Persze enélkül még kiválóan használható a nas ,de az extrák mindig jól jönnek.
LG-lv5590 ,Lg-La667S , NSA310 :twonky,plex,serviió,transmission.
-
BBalu
csendes tag
Nagyon meg nagyon sokszor ki lett tárgyalva, vita is volt már belőle hogy kell-e nem kell. Ez nekem olyan dolog mint a routeremen az openwrt számomra ad pluszt pl, de másnak lehet hogy nem.
Előtted 4 hsz-al olvashatod hogy "maximális kihasználhatóságot nyújt"
A mindenbe beletartozik pl. egy minidlna is?
-
dmc
aktív tag
Csak egy kérdés.
Mi is az az FFP és miért is kell?
Nélküle is megy nekem minden.
Köszi a választ -
SteveL
aktív tag
A 310-esbe csak 40×40-es fér be, és nem szabványos a csatlakozója a 310-es tulajok szerint.
-
SzJoco_
csendes tag
A 12V-os feszültség az tuti, és szerintem 0,06~0,08A körüli fogyasztása van.
Szerintem ami igazán be fogja határolni, az a mérete, ill. hogy mekkora fér el. ehhez ugye szét kell szedned, és ekkor már látod az eredeti típusát is. Az alapján rá tudsz keresni, Vagy vki, aki cserélte már, megmondja. Itt a fórumon is volt, h SteveL 60x60x20-ra cserélte [link][ Szerkesztve ]
-
Gelmi
tag
Sziasztok !
ZyXEL NSA-310 masinához szeretnék vásárolni egy új ventillátort mert a gyári benne levő kezdi nem betőlteni a feladatát
CPU hőmérséklet 50 °C környékén állanóan a 2 TB HDD 50 °C ugyan olyan meleg
Ventillátor sebesség : 1526 RPMMindez egy 22 °C fokos szobában jól szelőző helyen .
A ventilátor technikai paramétereit nem igazán sikerűlt ki nyomoznom
Az az mekkora a
Feszültség: ??? V
Áram: ??? AA készülék tápegysége maximum mekkora ventilátort tud megindítani , működtetni ?
A segítségeket előre is köszönöm !
A jövő azoké, akik hisznek álmaik szépségében!
-
törölt tag
válasz Rascally81 #7309 üzenetére
Az a vélemény szerintem is erős volt. De azért Tonyk sem volt mentes a túlzásoktól. Én úgy gondolom, hogy tiszteletben kell tartani más véleményét akkor is, ha az nem egyezik az enyémmel, vagy az általam követett módszerrel. Én is Tomatot használok, mint Tonyk. Ez nincs TP-Linkre. De ha vki azt használ, hát tegye. Én biztos nem írnék olyat, hogy szar, vagy vegyen másikat. Max. olyat, hogy, bocs, ebben nem tudok segíteni, mert nekem más routerem van. Olyat sem írnék, hogy úgyis kell az FFP, ha teljesen ki akarjuk használni a NAS -t. Ennek nincs értelme, mert a teljes kihasználás nem a NAS képességeinek határát jelenti, hanem azt, hogy a felhasználó mindent meg tud tenni a NAS -sal, amit szeretne. Ehhez pedig nem feltétlenül kell FFP.
Ezt az egész mókolás dolgot is másképp látom. A gyári csomagok működjenek, ahogy kell. Ha viszont vki ettől többet szeretne, az rendelkezzen legalább vmi alapszíntű tudással hozzá. Nem nagy dolog ez. Pár óra, pár nap. Nem azt mondom, hogy fejből rakjon össze linux parancsokat kapcsolókkal, de legalább halványan tudja, hogy az a parancs mit is csinál. Akkor azt is fogja tudni, hogy kb. hol keresse a hibát, ha nem működik. Na, innen már jöhet a segítségkérés. Akinek meg fáj a tanulás, az maradjon az alap lehetőségeknél! -
hosszug
tag
Kiadom ezt a parancsot: funpkg -i /i-data/md0/admin/nsa/
És ez fogad: Skipping /i-data/md0/admin/nsa/: Invalid package filename
Valami ötlet? -
mrrr74
aktív tag
Azt gondolom nem volt egy jó gondolat elüldözni Tonyk kollégát...
https://weddmegonline.hu, https://nekedveszem.hu
-
Josearc
csendes tag
Köszi!
Sajnos szerintem sikerült elnyomkodnom... a teljes kétségbeesés szélén vagyok!
az FFP-t (merevlemezre) se sikerült feltennem a leirtak szerint csináltam mindent, de eddig jutottammkdir /ffp/tm
mkdir /i-data/md0/video/downloadinnen már nem megy semmi, de gondoltam ez a minidlna-hoz talán nem is kell, ezért elkezdtem feltenni
a minidlna-t, dependenciák közül nem találom a * libsqlite3-t, a megadott linkeken kerestem, de nincs.
ennek ellenére nekifogtam hátha csoda lesz, de természetesen nem sikerült.
adminba külön konyvtárba másoltam a fájlokat, nem tudom ez így jó e
most megpróbáljam az előbbi szerint?
áá sajnos már kezdem bánni, h megvettem, pc dolgozok értek is már sok mindenhez kivéve a linuxot és a hálózati dolgokat, de ez feladta rendesen!előre is köszönöm a segítséget!
-
dmc
aktív tag
Sziasztok!
Én egy olyat nem értek miért kell az FFP t telepíteni?( vagy mihez kell egyáltalán )
Transmission alapból benn van a programcsomagba.
Nekem nincs fent és mégis fút 600 db torrent és elérem hálózatról is meg kívülről is.
Néz meg azt hogy egy hálózaton és egy munkacsoportba van e az eszköz mert ha nem egy munkacsoportba van akkor nem fogod elérni de attól még a Zyxel programja látja . -
törölt tag
válasz hosszug #7300 üzenetére
Nem értelek. A Putty egy Windows program. Nekem nincs telepítve az FFP, de kíváncsiságból beütöttem a Gugliba. Nem kellett az első oldal aljáig lapoznom. Úgy gondolod, hogy mondjuk EZ alapján nem boldogulnál vele? Segítünk szívesen, de lehetnél kicsit önállóbb, ha már ilyen mókolásba fogsz! Mi lesz majd a Linux parancsoknál? Sok mindenben nem értek egyet Tonyk -kal, de a "nem értek az ilyen linuxparancsos dolgokhoz" -szerű hozzászólásokra azt válaszolnám, hogy akkor meg kell velük ismerkedni, vagy meg kell maradni a használati utasításnál és a NAS gyári lehetőségeinél.
Új hozzászólás Aktív témák
- Android szakmai topik
- Mazda topik
- Gitáros topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AI a játékokban és azon túl
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- EA Sports WRC '23
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A Keychron K2 HE rapid trigger billentyűzet tesztje
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- További aktív témák...