- Fotók, videók mobillal
- eSIM, a kártyamentes szabadság
- Android szakmai topik
- Yettel topik
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- MIUI / HyperOS topik
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hosszug
tag
ffp telepítve de mi az a Putty honnan hozom elő. Béna vagyok
-
aut119
csendes tag
hali,
na úgy tűnik, sikerült feltámasztanom a gépet:-) műxik az nsa310, de lettek megoldandó problémák is. egyik gond, hogy a samsung tv a reset előtti állapotnak megfelelően mutatja a nast, mint eszközt. a pc-n (windows) ugyanez van, mutatja, hogy nsa 310, de nem lehet hozzáférni, mivel a reset után új helyen található már az eszköz, amihez egyelőre csak a zyxel starter utility-n keresztül férek hozzá. szóval hálózatban a gépen a régi látszik, az új nem. gondolom, vmit resetelni kell máshol is, csak nem tudom, mit. ötlet? -
hosszug
tag
"3.: A routerben a portforwarding menüpontnál, a NAS -on elérni kívánt funkcióhoz tartozó portszámot át kell irányítani a router külső portjára. Pl. ha a NAS FTP -je a 21 -es porton van, akkor ezt, mondjuk egy 23456 -os portra irányítani."
Ebben tud valaki segíteni?Bent vagyok forwarding menüpontban
- virtual servers
- port triggering
Ezek a lehetőségek vannak nekem melyik kell?[ Szerkesztve ]
-
zambozoli
aktív tag
Igen, ezért írtam 12-14MB/s-ot.
Tegnap nézetem a szerverről szedtem le adatot wifin keresztül és a hálókártya 276Mbps-t mutatott, ekkor a 15,2MBs-al jött a cucc, de egyébként ingadozott 12-14MBs között.
Ha a NAS-ról vagy NAS-ra valaki rendesen akar másolni akkor kell a Gbit LAN.Üdv:ZZ
-
BBalu
csendes tag
válasz Josearc #7258 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz hosszug #7281 üzenetére
1.: Fix IP címet beállítani a NAS -nak a routerben
2.: Az ARP binding résznél összekapcsolni a NAS IP -t a mac -címével (ez csak akkor kell, ha ki is lesz kapcsolva a NAS és távolról szeretnéd ébreszteni).
3.: A routerben a portforwarding menüpontnál, a NAS -on elérni kívánt funkcióhoz tartozó portszámot át kell irányítani a router külső portjára. Pl. ha a NAS FTP -je a 21 -es porton van, akkor ezt, mondjuk egy 23456 -os portra irányítani.
4.: Ha fix külső IP -címed van a szolgáltatótól, akkor nincs több teendőd. Az FTP://külsőIP:23456 címet megadva a router a NAS 21 -es portjához irányít. Ha viszont dinamikus (változó) a külső IP, akkor a routert regisztrálni kell egy DYNDNS szolgáltatónál. A router menüjében ezek előre be vannak programozva. Nem mindegyik ingyenes. A NO-IP -t sokan használjuk. Szóval ha beregelsz, akkor választhatsz egy nevet a routernek. Ebben az esetben az elérés így néz ki:
FTP://választottnév.no-ip.org:23456
Ha más szolgáltatást akarsz elérni, akkor értelemszerűen nem FTP -vel, hanem HTTP -vel, vagy HTTPS -el kell kezdődjön az elérés. Vagy, amit az adott szolgáltatás igényel.
UFF![ Szerkesztve ]
-
hosszug
tag
Sziasztok! Nsa-320 at szeretném elérni távolról. Mit kell beállítnom hozzá? ADSL netem van, hozzá tp-link router. Előre is köszi
-
avena71
tag
Kedves zambozoli és betyarr !
Köszönöm a válaszokat,megnyugodtam ! :
Üdv:arcz71
[ Szerkesztve ]
-
BBalu
csendes tag
válasz Doky1988 #7269 üzenetére
Hello!
Wikipedián is megtalálod cat 5- 100mbites sebességre képes.
Cat 5e gigabites cat 6 szintén gigabites.szuszinho
Nincs a wd-nek supportja? Az lenne a legegyszerűbb ha felvennéd velük a kapcsolatot, nagyon sok szerintem a hibás szektorok száma, és csak növekedni fog, nem tárolnék rajta én már adatot.
[ Szerkesztve ]
-
Doky1988
senior tag
Üdv!
Lenne 1 kérdésem
Ugye van 1 NASom 310, vettem egy TP-Link TL-WR1043ND gigabites routert, és ugyanúgy 11mb/seccel másolok róla.Milyen kábelt kell vennem hogy jobb legyen a sebesség?
Gyári kábel amit kaptam a routerhez az van összekötve a Laptoppal az Cat5-ös, a NASsal összekötött router UTP kábel meg CAT-5e.DokY | www.zsolti.hu
-
zambozoli
aktív tag
-
Josearc
csendes tag
Üdv!
Kis segítséget szeretnék kérni, dnla használatához. Tehát a twonky nem viszi a feliratokat és nekem a mappa rendszerezése se tetszik, tudnátok ajánlani valami media server progit? Serviio? media tomb?
és a telepítéséhez is kérnék segitséget tudom, hogy már voltak ilyen leirások de nem teljesen értem.
köszi! -
avena71
tag
Sziaszok!
Nagy megelégedéssel használok kb. 2 éve egy NSA310-et 24/7-ben egy WD Caviar Green 750GB winyóval.
Az utóbbi időben egyre hangosabb lett a NAS,a ventilátornak nem sok van hátra,már vettem egyet tartalékba.
Attól tartok,hogy a winyó is megadja magát(kb. 4 éves).Berakom ide a SMART információt,nektek mi a véleményetek az állapotról?Köszönet:
arcz71
[ Szerkesztve ]
-
dcenter
csendes tag
Sziasztok!
Felraktam a gyári Transmission klienst az NSA-ra. Nekem tökéletesen megfelel, nem is vagyok nagy torrent guru, viszont nagyon szeretném beállítani, hogy a dropbox mappába dobós dolgot. Van ugye ez a hozzászólás: #1976.
Belépek SSH-n, lenyomtam admin felületen a tr-t. Viszont (eléggé sík vagyok ssh-hoz), hol találom innen a settings-json fájlt, amit szerkesztenem kéne? (Néztem ilyen dirlistet, az ugye az ls lenne, arra nem csinál semmit, sztem nem jól használom.) Be tudná valaki írni, hogy milyen parancs kell vagy milyen elérési út itt?
A másik dolog: nekem picit csalódás volt ez a dropbox támogatás a cuccnál. (Arra gondoltam, hogy a teljes mappámat szinkronizálja a nasban levő hdd-re valami nasos klienssel.) Igaziból nekem pont arra kellett volna, hogy a dropbox mappa ne foglaljon felesleges helyet a többi eszközömön, csak a NAS-on. Ilyen esetben szerintetek megéri úgy feltelepíteni az asztali klienst a legtöbbet bekapcsolva levő eszközre úgy, hogy beállítom, hogy a mappa a hálózati meghajtón, nason legyen? A hátránya ugye, hogy ilyenkor viszont a többi eszközön nem szinkronizálódik, csak ha a gép először szinkronizálja a nasra. Lehet még ennek hátránya?
Köszi a válaszokat előreis!
-
hzcs
senior tag
igaz, hogy tp link nem egy nagy eresztés, de azért ez már nem az alja, 4-5 ezres kategória.
Én csak 1 vinyót látok, akkor a 320 minek? Vagy később lesz bele még 1?
Amúgy a red vs nem red vitához hozzászólva: nem tudom megerősíteni, sem cáfolni a megbízhatóságát, annyit tudok, hogy a szidott green szériából (WD20EARS) van az enyémben 1 példány, és nem ette még meg a nas -
hosszug
tag
Sziasztok!
Végre beszereztem a NAS-t. NSA 320-t választottam. Remélem jó választás volt. Lehet majd kell egy kis segítség.[ Szerkesztve ]
-
Rascally81
aktív tag
Ne vedd magadra! Szerintem a fórumtársak nagyrésze eggyetértenek abban, hogy sokunknak sokat segítesz. Sokszor hülye kérdéssel fárasztunk, de ÉN soha nem éreztem fölényesnek, cinikusnak a válaszod. Remélem az utolsó hozzászólásodat nem gondoltad komolyan, és csak némi sértődötség miatt írtad számomra TRAGIKUS posztot.
Jaa, és még mielőtt azt olvasnám itt a fórumon, hogy seggnyalás amit írtam, jelzem NEM az!!!
Egyszerűen hálás vagyok a sok segítségért, mert azért valljuk be, tudunk hülyeséget kérdezni![ Szerkesztve ]
Engem nem érdekel, hogy romlik a pénz. Nincs annyi, hogy rám rohadjon....
-
Tonyk
veterán
válasz Synaptic #7245 üzenetére
"ellenkező irányú ne adj isten többpéldányos tapasztalatod a red ek istenítése mellett"
Csak egy, csak egy postot ahol istenítettem! Please!
És tényleg komolyan érdekelt volna a tapasztalatod (ezért is húztam alá). De bebizonyosodott a megérzésem a misztifikálással kapcsolatban."erősen kétségbevonható "szakmai tudásod"
Kérlek ne haragudj meg, de ameddig Te vonod kétségbe nem aggódom!
És még én nem tudtam épkézláb érveket felhozni...
Na, mindegy, sértettség és minden egyéb nélkül megfogadom a tanácsát, visszaveszek mától. Átadtam a stafétát Synaptic kollégának. Keressétek őt, biztosan segít!
Sziasztok![ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Synaptic
senior tag
Ha jól emlékszem Te nem tudtál 1 épkézláb érvet felhozni az otthoni ssh erőltetése mellett . Csak a sejtelmes "ugye tudod - nem tudod ?" kombót .
Tényleg csak kérdezem, hogy van ellenkező irányú ne adj isten többpéldányos tapasztalatod a red ek istenítése mellett . ?(A kalgont is ajánlja minden nagyobb mosógépgyártó ,mégsem ér egy kalap szart sem)
Ha egy dologhoz nem tudsz ,nem akarsz érdemben hozzászólni , akkor minek fárasztod egyáltalán magad vele ?
Azt még megértem hogy az idejáró célközönséget el tudod kábítani egy chmod parancssal és istenként tekintenek rád , de azon az arcméreten amit az erősen kétségbevonható "szakmai tudásod" nimbusza leng körül kicsit vissza kellene állítanod.
-Peace-
Ryzen-7-5800x3D/Asus TUF B550M Pro/Asrock-PhantomGaming-6800Xt
-
Tonyk
veterán
válasz szuszinho #7240 üzenetére
Persze. Miért ne?! Csapágyazás, leszakadt fej, stb. Smart majd esetleg többet mond.
(#7241) Synaptic
"A red et egy kicsit túl misztifikálták ezen a fórumon."
Tényleg csak kérdezem, hogy van ellenkező irányú ne adj isten többpéldányos tapasztalatod? Már csak hogy megállapítottad, hogy túl van misztifikálva?
Vagy ez is ilyen ssh - tm managment megállapítás volt?[ Szerkesztve ]
-
Synaptic
senior tag
Tud valaki működő altenatívát a google drive hoz ?
A red et egy kicsit túl misztifikálták ezen a fórumon.
[ Szerkesztve ]
Ryzen-7-5800x3D/Asus TUF B550M Pro/Asrock-PhantomGaming-6800Xt
-
szuszinho
őstag
Üdv!
Reggel látom, hogy a NAS (310) elején piros a led. 1 hónapja kapott egy új red-et. Kikapcsoltam. Most távolról bekapcsoltam, belépek, és nincs benne kötet
Egy éjjel alatt, minden előjel nélkül, tönkre mehet a red? -
Balinov
titán
Sracok, hatha nem volt. NSA325-re friss 4.70-es FW
FW zip-jeben van pdf a changelog-rol. Diohejban
GoogleDrive support
OwnCloud support
Twonky frissult 7.2.5-re10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
zzola
titán
Elég nehéz hozzájutni a készülékhez, PCLand-nál találtam csak, megrendeltem. Remélem még elérhető a nagykerben...
-
törölt tag
Bocs, lehet, hogy rosszul értelmeztem a fórum használatát! Én eddig úgy gondoltam, hogy ha csak egyvalakinek szóló mondandóm van és/vagy csak tőle várok választ, arra hivatott a privát üzenet. A nyilvános fórumon pedig bárki válaszolhat és az ügyvédi meghatalmazás sem feltétel.
-
kmarci25
veterán
Futtass le rajta egy HD Sentinel tesztet azért. (Bár ha talál pár hibás szektort, vagy a lemez kondíciója csökkent, akkor sem kellene ezt a hibajelenséget produkálnia.) Amúgy két partíciót látsz majd a HDD-n, mindkettő ext3 rendszerű, így windows alól nem fogod látni. (Van rá megoldás: ext2fsd, vagy hiren's boot cd-vel bootolsz, elindítod a mini xp-t és felcsatolod az ext fájlrendszert.) A két partíció közül az első, a kisebbik (kb. 500 MB) a system, én azt a partíciót töröltem (wipe) MiniTool Partition Wizarddal. Ezek után visszatettem a lemezt a NAS-ba, bekapcsoltam, vártam amíg bebootol (abbahagyja a villogást mindkét led), utána egy full reset (egy pitty, 3 pitts, 3 pitty + ~5 másodperc), megint bebootolt, és utána működött rendesen, egy alkalommal kb. 1,5-2 hónapig. Aztán újrakezdte és nem sikerült sehogy sem visszahozni. A vége az lett, hogy eladtam azt a HDD-t, és vettem egy red-et.
Majd írd meg, hogy mit sikerült. Remélem szerencsével jársz!"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
aut119
csendes tag
válasz kmarci25 #7212 üzenetére
nekem egy alap WD blue van benne, ezzel vettem. holnap megnézzük, mi van a vinyóval. arra már nem emlékszem, milyen színnel világított a hdd lámpa, amúgy is szintévesztő vagyok:-( viszont folyamatosan világított. az klassz lenne, ha nem kellene kukába dobni. lehet, hogy én vissza teszem a 4.5-öt. kérdeztem a zyxelt is, egyelőre ők is csak kérdeznek (legalább válaszoltak), megoldási javaslat még nincs.
-
Tonyk
veterán
"Ha darabolt (rar) állományt töltöttem le, mivel tudnom kicsomagolni a fileokat a NAS-on?"
unrar
"Illetve NAS-on belül mivel lehet mozgatni a fileokat?"
MC , de ezt már írták. Viszont mindkettőhöz FFP-kell (amit úgy sem fogsz tudni megúszni, ha ki is akarod használni a nast.)
-
törölt tag
Szerintem csak a tudás hiányzik. A pyLoad tökéletesen és nagyon jól beállíthatóan végzi a feladatot. Python nyelven íródott a program. A kicsomagoló külön modulként szerepel. Nyilvánvaló, hogy letöltés után meghívja a plugin -t. Biztos, hogy erre manuálisan is rá lehet venni. Csak nem tudom, hogyan.
-
törölt tag
-
zzola
titán
Üdv!
Egy NSA-320-am van. Ha darabolt (rar) állományt töltöttem le, mivel tudnom kicsomagolni a fileokat a NAS-on?
Illetve NAS-on belül mivel lehet mozgatni a fileokat?
Köszi! -
Syl
nagyúr
NSA310-re próbált valaki Firefox Sync Servert telepíteni, beállítani?
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
kmarci25
veterán
Nekem ugyanez volt. Milyen HDD van benne? Az enyém egy 1TB-s Toshiba volt. Először az segített, hogy PC-be téve töröltem a system partíciót, ezután hosszú reset, és megint működött. (Ilyenkor a rajta lévő adatok megmaradnak.) Aztán karácsony előtt megint elkezdte, akkor már ez a módszer sem segített. Akkor vettem bele egy WD Red-et és visszatettem a 4.5-ös fw-t (ezzel ment még anno minden rendben - valószínűleg csak babona, de a frissítések nem hoztak semmi olyat, ami izgatna) és azóta működik simán, remélem így is marad. Zyxel support megoldása az volt, hogy nincs a kompatibilitási listán a Toshiba HDD, így szerintük ez a gond. (Tonyk-nak a 2 TB-s Toshibája simán működik ennek ellenére...)
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
kozicsd
tag
Portforward nem volt jól beállítva
Viszont a web interface-n nem kér felhasználónevet és jelszót :S Remote guiban kér
Ezzel lehet kezdeni valamit? -
-
kozicsd
tag
Sziasztok!
Újabb problémába ütköztem:
Transmission remote gui-val szeretnék bejelentkezni, viszont connection refused hibaüzenetet kapok. A webes felületet sem érem el :S Otthon működött minden probléma nélkül, viszont most egy másik hálózatról szeretnék belépni. Valakinek ötlet -
Tonyk
veterán
Nálam nincs bepipálva, hogy a "jegyezze meg 2 hétre" funkció. Ha a zyhsclient-et lelövöm, akkor meg tök elérhetetlen marad újraindításig.
Az a gond, hogy nem is kilépés után válik elérhetetlenné, hanem pl, ha menüjében egyik menüpontról a másikra kattintok, vagy nyomok pl. a status oldalon egy hőmérséklet refresh-t. De ez is hektikus, hogy mikor. Van, hogy azonnal, van hogy huszadjára. Mindegy viszonylag keveset túrom a felületét.Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
ISI-McM
csendes tag
Bocsánat! A ZMedia -ás probléma megoldódott.
Viszont az USB hibára ha tud valaki magyarázatot az jól jönne. -
ISI-McM
csendes tag
Sziasztok!
A napokban frissült a nasom (NSA325) 4.7-es firmware-re.
2 negatív vonzata lett. Első, hogy az USB portok azóta használhatatlanok, Pendriveokat nem ismer fel, 500gb külső vinyót ugyan lát, de másolni róla és rá nem képes..
Második hiba, hogy az androidos Zmedia-t indítva a böngésző csak pörög, nem hozza be a kezelő felületet.
Rákereshetek helyi hálózatról ip alapján, vagy kívülről dyndns-sel ugyanaz a probléma. Számítógépes böngésző felületen működik minden az új dizájnnal is.Találkozott valaki hasonló problémával?
Új hozzászólás Aktív témák
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Logitech G305 2év garancia.
- ASUS Zenbook 14X UM5401QA-L7208W használt garanciás notebook
- X box one s all digital