- Netfone
- MIUI / HyperOS topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
spiky03
veterán
Köszi megnézem majd.
És így akkor biztonságosan tudom majd megosztani a NAS-t a haverokkal?
Vagy mit kell még beállítani még?Még egy kérdés.
MC-re nincs valami olyan feature, mint a TC-ben a kicsomagolás? Hogy csak belelépek pl a zip-be és kimásolom a másik ablakba a benne található file-t?
Mert kezd kicsit idegesíteni, hogy mindig lemezolvasási hibára fut a TC ha ki akarok valamit csomagolni a NAS-on.Vagy szerintetek megdöglött benne azon a részen a winyó? Még nincs is 1 éves.
[ Szerkesztve ]
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Tonyk
veterán
válasz spiky03 #4580 üzenetére
http://www.hideipvpn.com/2010/03/howto-windows-7-ipsecl2tp-vpn-setup-tutorial/ -on találsz jó kis step-by-step beállítást ip-sec-hez. Ezt tudja az android és a win is alapból.
Router ip-sec beállításait a manual 51.oldalán találod.Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
mobilizmo
addikt
Használja valaki ezt: [Western Digital Red 2TB (WD20EFRX)] ?
Nincs a kompatibilitási listában. Mintha lett volna már róla szó, de a keresés nem dobott semmit.[ Szerkesztve ]
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
polberto
tag
Sziasztok!
NSA-310-m van, a gyári torrent kliens van rajta fw verzió 4.51 és mitől van az szerintetek hogy nem vagy csak nagyon kis sebességgel tudok seedelni? Tudom kicsi (512kb-es) a netem feltöltési sebesége, de akkor is pár kb-el kellene menjen szerintem. Friss, sokak által letöltőtt torrentek esetében is. A beállításoknál a feltőltési idő -1-re van állítva. -
mobilizmo
addikt
válasz kenyerr #4586 üzenetére
Engem is érdekel az rtorrent (még routerrel használtam anno), de pár telepítési próbálkozás után felhagytam vele. Utoljára a Synology változatot próbáltam. Ezek szerint neked a DND-323-as változat működött. Hova telepítetted fel, mert nálunk ugye olyan könyvtár nincs.
Most nézem, hogy a /ffp/funpkg/installed mappában van egy rtorrent-0.9.3-arm-1 fájl.
[ Szerkesztve ]
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
spiky03
veterán
Az mitől lehet, hogy TC-ben csomagolok ki egy filmet (egyik ablakból a másikba másolom), majd egy idő után kiírja, hogy lemezolvasási hiba?
Így kb 5 v 6x-i nekifutásra tudok csak kicsomagolni egy nagyobb mkv-t, ami be van tömörítve.Eddig nem csinált ilyet, kb 1-2 hete jelentkezik ez a jelenség.
Mitől lehet szerintetek?
-
noxika72
tag
Sziasztok!
Hétvégére szereztem kölcsönbe (még vásárlás előtt) egy ilyen szerkezetet.
Egy darabig egész jól haladtam vele, de aztán jött a lényeg ami miatt is gondolkoztam a NAS beszerzésén.
Az mkv lejátszás, azt az mkv-t amit a jelenlegi asztali gépről serviio-n vagy simán usb-n a tévére kötve gondolkodás nélkül viszi, a NAS-on lévő gyári ugyan megossza , de lejátszani már nem tudja a TV Samsung LE40C650.
Telepíteni nem akartam rá semmit , mert kölcsön gép, meg nem is értek hozzá.
Mi lehet a gond?köszi
-
spiky03
veterán
Esetleg abban tudnál segíteni még, hogy azt hogyan állítom be?
Elvileg amúgy a routeremben is van VPN lehetőség.
TP-LINK TL-WR842NDDe van a NAS-ban is valami webes elérés vagy micsoda, ahol kilehet tenni egy bizonyos mappát, nem? Vagy az mi lenne?
-
stomi76
tag
Sziasztok!
A legújabb 0.9.8.6.175 verziójú PLEX-et fel tudom tenni valahogy NSA-310-re?
-
Tonyk
veterán
válasz spiky03 #4576 üzenetére
"Nekem a videos mappában van a Download és Filmek mappa, így gondolom akkor elég neki megadni ezt:
media_dir=V,/i-data/md0/video ?"Azt írod videos mappában vannak a filmek, akkor a media_dir -nél is videos -t kell megadni , de gondolom csak elírás az s hiánya.
"A telepítés részt akkor úgy kell csak bemásolni ahogy leírtad? Külön sorokba? txz a vége mindig?"
Úgy ahogy ott van. Mondtam, hogy copy-paste módszerrel... , de igen, egy sor egy parancs (wget és funpkg egy-egy sor)
"Jah meg előtte a minidlna-t le kell töltenem, hogy tudjam telepíteni"
wget-es sor letölt, funpkg -s sor pedig telepít ...
"Azt, hogy is tudom megcsinálni, hogy pl a public mappát elérhetővé tegyem havernak?"
FTP a legegyszerűbb, így van.
VPN ha biztonságot akarsz. Kell hozzá egy VPN szerver futtatására képes router.
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
spiky03
veterán
Köszi.
Ha otthon leszek majd megpróbálom.
Piros pontot írtam be, mert van fent MC.
Nekem a videos mappában van a Download és Filmek mappa, így gondolom akkor elég neki megadni ezt:
media_dir=V,/i-data/md0/video ?Így látja majd a frissen letöltött vagy a FIlmek mappába bemásolt új mappákat a minidlna majd?
A telepítés részt akkor úgy kell csak bemásolni ahogy leírtad? Külön sorokba? txz a vége mindig?
Jah meg előtte a minidlna-t le kell töltenem, hogy tudjam telepíteni.
Másik kérdés
Azt, hogy is tudom megcsinálni, hogy pl a public mappát elérhetővé tegyem havernak?
Mert szeretne eljuttatni nekem 28 giga cuccot. Azt írtátok, hogy az FTP az nem a legjobb meg könnyen feltörhető, de ez a legegyszerűbb elvileg.
Vagy van valami más megoldás? A beépített programcsomagban van esetleg valami olyan funkció ami erre használható? Hogy pl ha elmegyek haverhoz akkor onnan elérjem a NAS-ban a winyót, hogy tudjak rá vagy róla másolni?Thx ezt is.
-
Tonyk
veterán
itt nem kellenek nyilván a [ B ] és [ / B ] -k:
media_dir=V,[B]/i-data/md0/video[/B]
media_dir=A,[B]/i-data/md0/music[/B]
media_dir=P,[B]/i-data/md0/photo[/B]helyesen:
media_dir=V,/i-data/md0/video
media_dir=A,/i-data/md0/music
media_dir=P,/i-data/md0/photo[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz spiky03 #4569 üzenetére
SSH-n belépsz, az alábbiakat copy-paste-elve beszúrod :
Telepítés:
wget http://kylek.is-a-geek.org:31337/files/ffp/0.7-arm/minidlna-1.1.0-cvs-arm-1.txz
funpkg -i minidlna-1.1.0-cvs-arm-1.txz
wget http://ffp.inreto.de/ffp/0.7/arm/packages/libjpeg-8c-arm-1.txz
funpkg -i libjpeg-8c-arm-1.txz
wget http://kylek.is-a-geek.org:31337/files/ffp/0.7-arm/libid3tag-0.15.1b-arm-1.txz
funpkg -i libid3tag-0.15.1b-arm-1.txz
wget http://inreto.de/ffp/0.7/arm/packages/sqlite-3.7.9-arm-1.txz
funpkg -i sqlite-3.7.9-arm-1.txz
wget http://ffp.inreto.de/ffp/0.7/arm/packages/libexif-0.6.20-arm-1.txz
funpkg -i libexif-0.6.20-arm-1.txzEnnyi a telepítés!
Konfiguráció:
/ffp/etc/minidlna.conf -ot létrehozni és beleírni feltételezve, hogy az MD0-án a VIDEO, MUSIC, PHOTO megosztást akarod használni. (Ha mást, akkor módosítod a neked tetszőre):
A létrehozás MC-vel a legegyszerűbb, remélem fenn van, ha nincs egy bazi nagy fekete pontot beírni, és feltenni! Létrehozás vele mint TC-ben: Shift + F4 .Ha nincs MC (és nem is akarod feltenni, beírsz még egy feketepontot), ezt a parancsot add ki:
cat > /ffp/etc/minidlna.conf , majd szépen beírogatod mit itt látsz (vagy kijelölöd és beilleszted terminálba, attól függően mit használsz.). Amikor végeztél CRTL+D -vel elmented:port=8200
media_dir=V,[B]/i-data/md0/video[/B]
media_dir=A,[B]/i-data/md0/music[/B]
media_dir=P,[B]/i-data/md0/photo[/B]
friendly_name= miniDLNA
album_art_names=Cover.jpg/cover.jpg/AlbumArtSmall.jpg/albumartsmall.jpg/AlbumArt.jpg/albumart.jpg/Album.jpg/al
bum.jpg/Folder.jpg/folder.jpg/Thumb.jpg/thumb.jpg
inotify=yes
enable_tivo=no
strict_dlna=no
notify_interval=900
serial=12345678
model_number=1
db_dir=/ffp/tmp/minidlna
log_dir=/ffp/tmp/minidlnaElindítás | Leállítás | Újraindítás:
/ffp/start/minidlna.sh start | stop | restart
Elindítás után http://<ip-cím>:8200 -on elérhető a stat. oldala. pl: http://nsa320:8200 vagy http://192.168.1.10:8200
Média rescan: (ha szükésges)
/ffp/sbin/minidlnad -R
Uninstall:
/ffp/start/minidlna.sh stop
funpkg -r minidlna-1.1.0-cvs-arm-1.txz
funpkg -r libjpeg-8c-arm-1.txz
funpkg -r libid3tag-0.15.1b-arm-1.txz
funpkg -r sqlite-3.7.9-arm-1.txz
funpkg -r libexif-0.6.20-arm-1.txz
rm /ffp/etc/minidlna.conf
rm /ffp/start/minidlna.sh
rm -rf /ffp/tmp/minidlna/Egy két jó tanács:
Minidlna, nem nagyon szereti, ha beraksz egy mappát, fájlt az általa felügyelt helyekre, majd elkezded átnevezgetni. Különösen nem kedveli, a win alól megfigyelt mappába való létrehozást, átnevezgetést. explorerel. TC-vel ok. Ezeket tessék mc-vel megoldani, vagy win alól TC-vel úgy, hogy már kész mappaszerkezetet másolsz oda ahová kell. Ellenkező esetben lesznek null nevű mappák a tv-n. Ilyenkor a megoldás az hogy leállítod a minidlna-t , törlöd a /ffp/tmp/minidlna/files.db -t, elindítod a minidlna-t. Ilyenkor újrascanneli a mappákat. Ez nyilván a fájlok mennyiségétől eltarthat egy kis ideig. (Status oldalon nyomon követhető a scannelés menete frissítés (F5) nyomkodásával)
[ Szerkesztve ]
-
kenyerr
tag
válasz kenyerr #4571 üzenetére
Közben rájöttem, hogy lehet hogy a parancsok sorrendje okozza a gondot. Nulla hozzáértéssel tákoltam össze a következőt:
system.method.set_key=event.download.finished,move_complete,"branch=d.get_custom1=,\"execute=mv,-u,$d.get_base_path=,$d.get_custom1=;d.set_directory=$d.get_custom1=;execute=chmod,777,-R,$d.get_base_path=,$d.get_custom1=\""
Így már elvileg jó lesz?
[ Szerkesztve ]
-
kenyerr
tag
Hello, tudom nem ez a legjobb hely linux kérdésre, de kapcsolódik végülis nashoz rtorrent miatt, meg itt vannak azért linuxos emberek
Szóval van nekem egy ilyen beállításom rtorrentben, hogy:system.method.set_key=event.download.finished,move_complete,"branch=d.get_custom1=,\"d.set_directory=$d.get_custom1=;execute=chmod,777,-R,$d.get_base_path= ;execute=mv,-u,$d.get_base_path=,$d.get_custom1=\""
Ami arra van, hogyha befejezte a letöltést, akkor átpakolja a megadott helyre a letöltött anyagot, és adjon is hozzá megfelelő jogosultságot (hogy TC-ből tudjam kezelgetni hálózaton).
Ezzel az a baj, hogy mappát létrehoz az adott helyen, de nem pakolja át a tartalmát. Mit rontotam el?
[ Szerkesztve ]
-
-
dudzsi
tag
Sziasztok!
Nagyon gondolkodok egy ilyen nason. Viszont az a kérdés hogy megfelel e nekem.
Azt szeretném hogy a barátaim rátudjanak kapcsolodni neten keresztül és filmeket tudjanak közvetlen lejátszani. Bele lehessen tekerni stb. Persze biztonságos kapcsolat kellene. A másik kérdés tud e VPN szerver lenni a nas? Mivel a netes ip-m dinamikus és sajna a routerem csak dydns tud "fizetös", tud e pl. no-ip vagy valami hasonlo nem fizetös dns szolgáltatást. PC-vel és androiddal is lehet használni a netes elérést? A PC-n ha felcsatlakoztatom mint meghajtó és megosztom ugyanugy megtudok mindent nézni pl. média lejátszon? Elöre is köszönök minden segitséget -
törölt tag
Puppy -ban ott van hozzá a Gparted. Én még csak pendrive -okat dugtam rá automásolásra. De akkor nekem is foglalkoznom kell a dologgal, mert a külső táram első partícióján a grub4dos van, hogy a tárról is tudjak bármilyen rendszert indítani. Majd hátra rakom, csak akkor bele kell nyúlni az MBR -be is.
[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
Nem, nem tettem fel semmit sem a NAS-ra, csak az FFP, meg a TM van fent.
Még a 4.40-es FW van fent, pedig már régóta felkínálja, hogy van 4.50-ös is. De nem mertem frissíteni, mert haver csinálta a beállítást, és nem tudom ha elszáll minden akkor újra tudnám-e hangolni. Sajna nem vagyok nagy Lunix guru.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
spiky03
veterán
válasz polberto #4558 üzenetére
Bele kell tenni a feliratokat az aviba.
Nálam sem látja a külső feliratokat a tv, sem a BD lejátszó, ha a NAS-ról nézném. Ellenben a tv látja ha a laptopról indítóm Serviio segítségével.
Így én a feliratokat az mkvmegie-vel belepakolom az mkv-ba és akkor van. Igaz akkor meg néha-néha le-le marad 1-2 szó a mondatok végéről.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
polberto
tag
Sziasztok
Nekem is van egy Zyxel NSA-310-em, és a felíratokat nem tudom megjeleníteni az LG 47LA660S tv-n, de még a WD Live steaming-on sem pedig annak biztos kellene tudni. Az a próbléma szerintem hogy nem teszi egy könyvtárba a letöltött és átmásolt fájlokat. Átmásoltam a számítogépről egy mappát amibe benne volt az avi és az ugyanolyan nevü srt, a total commanderrel látom hogy ott is van, de a wd-n és a tv-n már csak az avi-t látja.Szerintetek hogy lehet ezt megoldani? USB-ről simán tudja a tv is a felíratot.
Köszönettel:polberto -
rsf
senior tag
válasz kmarci25 #4555 üzenetére
Sikerült!
Kiirtam CD-re a PuppyLinux 2.58-at. Bebootoltam vele, de elötte rádugtam mindkét winyót az asztali gépem 1-1 sata portjára.Most másolom át a régi winyóról az újra a cuccokat a double commanderrel. A másolási sebesség 80MB/sec.
Jól megszívatott a NAS. USB-ről nem ismeri fel az EXT4-et csak EXT2-ig lát.
A külső eSata-s rackemet meg 2hete adtam el, mert már 2éve nem használtam.
Gondolom esatáról látta volna az EXT4-et?
Üdv.Persze elötte az új winyó már volt a NAS-ban igy az létrehozta ugyanazokat a szokásos alap mappákat.
[ Szerkesztve ]
“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“
-
kmarci25
veterán
-
rsf
senior tag
Beraktam az új winyót és leformáztattam vele.
A régi winyót pedig rádugtam a NAS USB-jére.
De sajnos nem látja a tartalmát!!!!
500MB-osnak látja amin van egy swap és egy sysdisk img file.
Most mi tévő legyek???
Üdv.“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“
-
zambozoli
aktív tag
Sziasztok!
Feltettem a 2.82-es tm-et de indításkor a libevent-2.0.so.5 csomagit keresi. Ez miez?
Visszatettem a 2.81-et azzal ok!Üdv:ZZ
-
spiky03
veterán
Nálam még a 4.40-es van fent az 310-en.
Nem mertem még frissíteni, hogy nehogy elszálljon minden beállítás.Igaz csináltam mentást a NAS-ról. Gondolom ha elszállna akkor azt csak visszatöltöm és újra jó lesz, ugye jól gondolom?
-
SteveL
aktív tag
Nálam most jelent meg a V4.61(AFO.0) firmware a NSA320-amra. De mivel az FFP a merevlemezen van, nem kockáztatom a frissítést 4.60-ról, de ha valaki megcsinálta, szóljon, mi lett. Mondjuk sok új dolog nincs benne.
A Transmission 2.82 szépen felment.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Pedig szerintem jobban jársz, ha újrakezded. Egyébként nem teljesen világos a terv. Ha belerakod az új vinyót, akkor a NAS leformázza. Ezáltal az 500MB -os rendszerpartíció is új lesz. Talán lehetne klónozni a teljes lemezt, de ahogy utánaolvastam, ez sem nyerő. Amikor én költöztem, akkor beraktam a vinyót, megcsináltam a szükséges megosztásokat, majd kivettem a vinyót és Puppy -val, satán átmásoltam az adatokat a már létrehozott megosztásokba. Szerintem bármit próbálsz visszaügyeskedni a régi vinyón levő rendszerpartícióról, az később okozhat galibát. Akkor majd bőszen nyomozhatsz, hogy hol állt keresztbe egy elektron.
-
rsf
senior tag
válasz spiky03 #4545 üzenetére
Mondjuk nekem minden gyári, csak 2db programcsomag van feltelepítve a smart meg a tm.
Engem igazán a nas beállításai érdekelnek, hogy azokkal mi lesz?
Ha vki egy csomó dolgot rámókolt annak tényleg elég gázos lehet egy winyó csere.
Üdv.“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“
-
weinmaker
őstag
válasz Anonymus23 #4543 üzenetére
A vicc az, hogy alig volt használva. Ez egy samsung story station usb3-as házban volt. Kis fordulatú 5400-es green vinyó. Ha nem akartam volna a nasba tenni észre sem veszem, hogy szar.
Most elvittem egy haverhoz, aki leteszteli, megnézi, hogy mi lehet vele. Ettől függetlenül a nasba már nem merem beletenni, még akkor sem ha jó lesz.
Valaki formázta már a haldokló vinyót low level formattal, és utána tökéletes ment neki, de én nem mertem, csak ha végképp kukának lenne ítélve.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
spiky03
veterán
Ilyet én is kérdeztem már korábban, hogy ha veszek egy új winyót és arra átmásolom a teljes mostani winyó tartalmát, és azt teszem úgy be a NAS-ba akkor minden úgy fog működni mint a régi winyóval?
Erre azt a választ kaptam, hogy nem. Újra kell telepíteni mindent az új winyóra és utána a torrenteket (ha van) visszamásolni és újra behesheltetni.De a hozzáértők majd megmondják pontosan. Én amatőr vagyok ehhez.
-
rsf
senior tag
Vettem egy WD RED winyót a NAS-ba.
Az átköltöztetést úgy fogom csinálni, hogy belerakom az újat és a régit pedig rádugom USB-n keresztül.
Ezután a saját file explorerével átmásolom a szükséges adatokat.
Ezt nemrég próbáltam ki egy külső winyóval. szóval jól működik, de az lenne a kérdésem,
hogyha berakom az új HDD-t akkor mi lesz a jogosultságokkal és a NAS mostani beállításaival?
Nem szeretném újból kezdeni a beállítási procedúrát. Vagy csináljak egy mentést a rendszerről majd vissza?
Van vkinek ezirányú tapasztalata?
Köszi.“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“
-
Anonymus23
veterán
válasz weinmaker #4538 üzenetére
Nekem van otthon egy 750 GB-os vinyó (Samu ez is), aminek 4 éve 10%-os a kondíciója (legalábbis, akkor vettem észre), és még mindig megy.
Nem mondom, hogy neked is fog még menni 4 év múlva is, de ki tudja.
Egy transfer vinyónak használom, gép és a médialejátszó SATA-s külső rackjei között, tehát nem állandó használatban van, de szinte minden nap be van kapcsolva 1-2 órára.Nem tudom ti hogy vagytok vele, de 7200-es fordulatút nem szabad a NAS-ba tenni, mert nekem rezonált.
Pl votl korábban egy 210-esem, abban egy Samu 500 GB-os 5400-as volt, az olyan halk volt, hogy fenn volt az íróasztalon, de semmi hangja sem volt.
Van most ez a 310-es, na ebben olyan hangos a vinyó, hogy el kellett dugnom az íróasztal alá, de még így hallatszik, hogy mennyire teker...
Szerk:
Tudom, hogy ez is 5400-as fordulatú, de mintha egy traktor lenne benne úgy morog a Samuhoz képest.[ Szerkesztve ]
;) - The Power of the Light Side
-
Tonyk
veterán
válasz R3plica70 #4540 üzenetére
Felmegy az. Csak nevezd át transmission-2.82-arm-1.txz -ről Transmission-2.82-arm-1.txz -re, majd:
/ffp/start/transmission.sh stop
punpkg -u /eléréis_út/Transmission-2.82-arm-1.txz
/ffp/start/transmission.sh startNincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
kmarci25
veterán
-
weinmaker
őstag
válasz kmarci25 #4537 üzenetére
Ilyen van?
A lemez felületén található 1928 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
A szektorok javításának számából ítélve a lemez állapota több lépcsőben romlott.
A lemez felpörgése során előfordultak problémák 4 alkalommal. Ezt okozhatja merevlemez probléma vagy nagy terhelés (gyenge tápegység).
A lemez felületén található 583 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
2855 hiba fordult elő adatátvitel során. Ezt okozhatja az eszköz hibája vagy nem megfelelő adat/tápkábel. Javasolt a kábelek ellenőrzése és cseréje ha lehetséges.
Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken.
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.Ezt a vinyót a samsung story station usb-s külső házból vettem, ki ahol teljesen jól működött.
Aztán a nas-ba betéve elkezdődött a zűrzavar. Lehet, hogy az rontotta el? Mit lehet ilyenkor csinálni?A teljesítmény 100%, a kondíció meg 8% kritikus. Nem akarom elhinni.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
snapscan
csendes tag
válasz R3plica70 #4533 üzenetére
Itt megtalálod:
transmission 2.82 arm
Még nem próbáltam, de ma felpakolom. -
weinmaker
őstag
Sziasztok!
Vettem egy ilyen nas-t, de nem tudom beüzemelni. Egy samsung dtory stationból tettem át egy 1.5 terrás vinyót, amit nem kezel le. Először zölden világít, aztán amikor létre akarom hozni a kötetet, olyan 21%-nál lehal, majd pirosra vált a hdd led.
Ilyenkor mi van?Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
R3plica70
aktív tag
Hi
Valaki tud elérhetőséget TM 2.82-höz ami jó FFP-hez?
Elvileg javították a seedelési problémát benne...https://trac.transmissionbt.com/wiki/Changes#version-2.82Itt még nincs: http://forum.dsmg600.info/t2719-%5BREL%5D-Transmission.html
És itt se: http://kylek.is-a-geek.org:31337/files/ffp/0.7-arm/
Vagy túl türelmetlen vagyok?
-
noxika72
tag
Sziasztok!
most készülök egy ilyen mókát venni.
Találtam is egy szimpatikus példányt
http://www.majorsoft.eu/zyxel_nas_storage_1_fiokos_156460 19.300Ft
http://www.majorsoft.eu/zyxel_nas_storage_1_fiokos_160136 16.746FtMi lehet a különbség?
Holnap felhívom őket, de itt hozzáértöbbek vannak gondolomköszi
-
Tonyk
veterán
válasz Balinov #4528 üzenetére
A VPN és a céges domain miatt a dns névfeloldás csak a céges hálózatra érvényes (hacsak nem vetted ki a pipát az "Az alapértelmezett átjáró használata a távoli hálózaton" elől a vpn kapcsolat ip tulajdonságainál.). Így a dns szerver nem fogja tudni mi az a \\nsa325 .
Ergó IP alapján hivatkozz rá. pl: \\192.168.1.10\megosztás
Szerk: tovább olvastam... ezek szerint netbios alapján megtalálta.
[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
Sracok, hianyos halozati alapismereteim miatt kernem a segitseget. Adott otthoni halozat, N-es wifivel, ceges laptop (ami ceges active directory-ba lep be, ceges domaint hasznalva) nem birom a NAS-t felcsatolni, mint halozati meghajtot.
Mikor win7el fel szeretnem csatolni, azon a kepernyon, mikor kivalasztom a meghajto betujelet bejon a tallozas. Viszont a tallozo csak a ceges lapos id-jet ill. az otthoni wifin logo masik lapost latja, amit perpill az asszonyka hasznal. Sajna Zyxel-es util telepites nem jatszik, nincs rendszergazdai jogosultsagom a win7enterprise-ban, nem engedi feltelepiteni, portable valtozatot meg nem talaltam meg.
szerk: gyoker vagyok ismet. \\nsa325\public cimet kezzel megadva mar muxik, csak ez epp nem az a mappa, amit TM-el hasznalok. alakul
[ Szerkesztve ]
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
-
spiky03
veterán
Szerintetek az mitől lehet, hogy egy idő után belassul a gépen a TM?
Ha rákattintok valamire, akkor jó ideig csak homokórázik. Megnéztem a NAS-t, ott CPU használat 18 %, a CPU hőmérséklete meg 46 fok, memória használat meg 44%-os.Meg olyat csinál mostanában, hogy a NAS-ról elkezdek másolni egy filmet a pendrive-ra, amit a laptopba dugok, akkor egy idő után kiírja, hogy írásvédett és nem másolja át. HA közvetlenül a NAS-ba dugtam a pendrive-ot, és MC-vel másoltam akkor nem volt gond.
Tudom, így kellene mindig csinálni ne másolgassak feleslegesen a hálózaton.Talán a géppel lenne valami gond?
-
pippo76
tag
Van lehetőség webes megosztásra, de akkor már sokkal jobb ha ftp elérést adsz a nashoz és leszedik a haverok meg a rokonok amit akarnak.(anyám is ftp-zik a 60 évével, örület!) természetesen a nas távoli elérésehéz fix ip vagy ennek hiányában pl. dyndns-re van szükséged ami mindig oda mutat az aktuális ip-re.
-
dudzsi
tag
válasz pippo76 #4522 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a válaszoka, akkor vannak variációk. A WD Red az nem is rossz ugy is nasba valo. De még alakuloba van hogy mi lessz. Még egy kérdés. Szeretném még hogy ismerösök is tudjanak a nasrol képeket,zenéket stb megnézni. Jól látom a doksiba hogy a web publish az egyik megoldás, fel lehet másik gépen csatolni a nason lévö meghajtot "mappát". Kell ehez dydns vagy valami a router miatt? Persze a biztoság is lényeges lenne. Használ valaki ilyesmit ezzel a szerkezettel?
[ Szerkesztve ]
-
t.zolka
aktív tag
Nekem egy Hitachi CinemaStar 500GB C5K750 (2,5") hangtalan, hűvös és 24/7-es, kell ennél több?
-
dudzsi
tag
Sziasztok!
Egy ilyen 310-s nas vásárlásán gondolkodok. Az lenne a kérdésem hogy milyen HDD-t lehet belerakni? Support listát láttam, de az eléggé szerény. Csak azokat lehet bele rakni vagy más tipusokat is?
Pl.:
WD BLUE 500GB 16MB SATA3 (WD5000AAKX)
WD AV-GP 500GB 32MB SATA2 (WD5000AVDS)
WD AV-GP 500GB 8MB SATA2 (WD5000AVVS)
TOSHIBA 1TB 7200RPM 32MB SATA3 (DT01ACA100)
SEAGATE 1TB 7200RPM 64MB SATA3 (ST1000DM003)
WD GREEN 1TB 64MB SATA2 (WD10EARS)
WD BLUE 1TB 64MB 7200RPM SATA3 (WD10EZEX)
WD GREEN 2TB 64MB SATA3 (WD20EZRX)
Tudtok alyánlani valamilyen tipust. Köszönöm -
sp1564
újonc
Sziasztok!
Vásároltam ma NSA-320 NAS-t. Egy olyan hibába futottam bele amit mellékelten csatolt képen lehet a legjobban értelmezni. A Nashoz adott program egyszerűen nem látja a NAS-t, amint bármit is állítanák rajta. Míg ha a böngészőn keresztül lépek be akkor minden működik. A Lynksys router menüjében turkálva is hibátlanul látszik. Mégis mi lehet a hiba?
Válaszaitokat előre is köszönöm
-
nagyúr
válasz #79335424 #4514 üzenetére
Huhh, ez már nekem mély víz
Még azt megpróbálom, hogy ugyanabban a böngészőmenetben belépek a google fiókba, a youtube fiókba és megpróbálom a NAS beállítást.
Routerben nem tudom mit kellene belőni. Pl. az UPNP-vel a Transmission szépen működik, nyitja a portot, amit kell. Nem értem, hogy a youtube-nak milyen extra jogosultság kellene még -
törölt tag
Nem hiszem. Nekem nincs ilyenem és müxik. Tegnap áttúrtam a Youtube -ot és találtam pár dolgot az almenü almenüjének az almenüjében. Ha belemész a súgóba, akkor ott vannak segédletek különböző eszközökhöz, meg leírások, hogy mi a különbség, ha a G fiókodat csatolod, vagy a G+ profilodat (vagy valami ilyesmi, a fene se érti). Esetleg lehet olyan is, mint a Dropbox párosításnál, hogy miközben a NAS -nak megadod az adatokat, be kell jelentkezzél a fiókodba weben. Amikor én tegnapelőtt töröltem és újraírtam a fiókot, közben legalább 3 eszközről be voltam jelentkezve. Persze routeren keresztül, vagyis a G felől nézve ugyanarról az IP -ről.
Esetleg nem lehet valami elfelejtett korlátozás, vagy portösszeakadás? Nem lehet valahol a NAS -ban, vagy a routerben nézni egy logot, amiben szerepelnek a ki-be jövő infók? -
Tonyk
veterán
Mondjuk a mappafigyelés okos dolog ám: a torrent fájlt elég beledobni ebbe a mappába és a TM elkezdi letölteni automatikusan.
Én még mindig arra tudok gondolni,tippelni hogy youtube-on nincs engedélyezve az eszköz.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Ezer köszönet és hála!!!!
Nem nagyon akarok korlátozni semmit, mert csak itthon használjuk a NAS-t és kintről egyelőre nem szándékozom elérni.
Egy napra ez is elegendő feladat volt nekem
De, hogy a Youtube beállítás miért nem sikerül az úgy tűnik rejtély marad
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
Eszközök - transmission beálítások - letöltési könyvtár . Itt kel megadni, teljes elérési útvonallal. Gondolom NSA310-ről van szó a topic alapján tehát egy lemez van a cucban.
A lemezt a rendszer fájlrendszerben ide csatolja fel: /i-data/md0/ . Ehhez jön még a létrehozott mappa vagy megosztás neve. pl. Torrent. Akkor a letöltési mappa teljes élérése útvonala : /i-data/md0/torrent . Amennyiben neked van pl. egy kutykurutty megosztásod abban meg egy "letoltes" mappa , úgy /-idata/md0/kutykurutty/letoltes.Ha netalántán két lemezes egységgel rendelkezel (nsa320,325), úgy a /i-data/md0 és /i-data/md1 az első és a második lemez (már ha nem tükörben vannak). A többi értelemszerűen a fentiek alapján.)
Szerk.: még egy kérdés. Az normális, hogy a Transmission remote GUI hitelesítés nélkül beengedett? Nem kért se jelszót, se felhasználóneve
Nem nagyon foglalkoztam a "gyári" TM-el, mert szeretem ha FFP-van a nasomon, de ha jól emléxem a gyári így enged be alapból. FFP-vel már tudnád szerkeszteni a settings.json-t és be tudnál állítani benne sok okos dolgot (mappafigyelés, elérés korlátozás, stb). De FFP-nélkül nem nagyon fog menni.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Köszi, kicsit bénáskodtam, de végül sikerült
Abban esetleg tudnál még segíteni, hogy a letöltési mappát hogyan tudom beállítani, hogy más legyen, mint a gyári beállítás
De kellőképpen szájbarágósan, ha lehet, mert nem vagyok ma topponHálás köszönet
Szerk.: még egy kérdés. Az normális, hogy a Transmission remote GUI hitelesítés nélkül beengedett? Nem kért se jelszót, se felhasználónevet.
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz avena71 #4506 üzenetére
VPN-ből nem kliens mód kell, és nem is a VPN pass trough, hanem vpn szerver! : PPTP vagy OpenVPN. A Win és az android alapból nem tud Openvpn-t viszont tud pptp-t. Viszont az openvpn izmosabb.
szerk: ja látom... dd-wrt. Nem megy rajta tomato? (szerintem jobb)
PPTP szervert annyira egyszerű belőni, hogy oda különösebb help nem kell (kliens win alatt: kapcsolódás magánhálózathoz VPN segítségével)
Ha openvpn és nem boldogulsz vele, szólj és segítek.[ Szerkesztve ]
-
-
Tonyk
veterán
válasz avena71 #4500 üzenetére
Ezek szerint usb-s nyomtató megy a nasról, akkor viszont a gépnek semmi köze hozzá, tehát ez értelmét veszti: "a gép bekapcsolása nélkül," Ha távolról szeretnél nyomtatni, ajánlom hogy erősen nézz utána a VPN-nek, és ha még nincs szerezz be egy VPN szervert futtatni képes routert vagy egy olyat, amin fut tomato fw. (pl: Linksys wrt54gl, Asus RT-N16, stb, stb.)
Ki lehet kötni direktbe is persze a netre, kérdés mennyire jó ötlet ez.
-
nagyúr
Frissítési eredmények:
- kénytelen voltam resetelni, mert webes felületen nem engedett be semmilyen jelszóval (unexpected error)
- resetelés után mindent újra be kellett állítanom, ami nem gyári megosztás, stb...
- youtub-re továbbra is ugyanazt a hibát írja ki...
- transmissio-t sehol nem találom. Hogyan kellene beizzítani?
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla