Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Egy rövid ideig még féláron tudsz hirdetni, előfizetni!
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
romboyco
csendes tag
válasz
stomi76 #3022 üzenetére
Igen Én kipróbáltam és nekem jól működik.
Ha megnyitod a scriptet akkor ott látni fogod a PLEX_URL= kezdetű sorokat.
Ami előtt # van az ki van commemtelve ami előt nincs az érvényes. a jelenlegit commenteld ki és illesz be egy új sort a már megadott tartalommal.
Mielőtt ezt megteszed uninstalláld a plexet /ffp/start/plexmediaserver.sh uninstall parancsal.
Utána csináld meg a forrás cserét és végül /ffp/start/plexmediaserver.sh install parancsal feltelepedik.Fontos!
Az adatbázis elveszik tehát a telepítés után ismét be kell állítani mindent. -
akiss78
csendes tag
válasz
stomi76 #3016 üzenetére
A windows nem fogja látni, mert nem fat, ntfs, hanem ext fájlrendszer van rajta, hiszen valami linux vagy unix alapú rendszer működteti a NAS-t.
Én is Puppy-t használok már régóta.
Amúgy nekem a Lucid Puppy jött be nagyon, ajánlom figyelmetekbe!Gyakorlatilag mindent be tudtam rajta üzemelni (xfce, skype, webkamera, nas csatolás, btsync, dropbox, magyar nyelv, flash player, eclipse, jdk, java, pidgin, keepass, heidi sql, xampp, teamdrive, stb, stb).
Sok linuxot kipróbáltam már, de a Lucid verhetetlen.
-
törölt tag
válasz
stomi76 #3010 üzenetére
Hidd el, a Puppy linux, XP puppy 528 -al jársz a legjobban. Régebben linkeltem. Nem kell telepíteni, Magyar és az asztalon alapból ott a DoubleCommander. CD -ről kb. 6 kattintással áll az oprendszer. Most vendégségben vagyok, de holnap tudok segíteni. Ha véletlenül Óbuda neked nem a világvége, akkor hozd át, mert könnyebb megcsinálni, mint leírni.
-
tigrici
tag
válasz
stomi76 #3007 üzenetére
én 1 250G+160G ás vinyot hivtam segitségül,elöször lementettem amit tudtam és utána cseréltem,majd vissza,igy még az eredeti érintetlen.Szerencsémre rá fért.De a fórum szerint ha megcsinálod az ujat akkor mindkettővel müködik a nas.igy ha macerás is cserélgetni ,de 1 usb és vinyoval megoldható,még ha kisebb is.
-
törölt tag
válasz
stomi76 #2995 üzenetére
Azt nem tudom, hogy az a copy -megoldás jó -e. Sztem nem, mert 2 partíció van a vinyón. Ha van lehetőséged PC -be tenni / PC -hez csatlakoztatni mindkét vinyót (akár úgy is, hogy kiveszed az oprendszert tartalmazó vinyót a PC -ből), akkor klónozni lehet a vinyót. Szerintem ez a legtutibb megoldás. Ehhez persze előbb kell Írni egy Puppy CD -t, vagy pendrive -ot. Esetleg egy megfelelő adatmentő CD -ről is be lehet bootolni (pl. System Rescue).
Egy másik lehetőség, hogy berakod az új vinyót és csinálsz egy első beüzemelést. Aztán létrehozod a másik vinyón lévő, utólag létrehozott megosztásokat, aztán vagy hálón, vagy USB -n, vagy ismét kiszerelve, PC -n átmásolod az adatokat. Esetleg a régi vinyóval csinálj egy rendszermentést is és állítsd vissza az újon. Az FFP/Transmission átmentéséről viszont semmit sem tudok, de a klónozásos megoldás esetén ennek nincs jelentősége. SZERINTEM! -
FefeeX
veterán
válasz
stomi76 #2995 üzenetére
Hát, én vinyót cseréltem a 320-ban, de a NAS semmit nem csinált meg magától, nekem kellett kézzel másolgatnom
Lehet van rá módszer, de én fél órán belül nem találtam meg, aztán inkább elkezdtem próbálkozni
(csináltam belőle raid kötetet is, majd szét próbáltam szedni az újon, de nem akarta az igazságot)
-
tigrici
tag
válasz
stomi76 #2652 üzenetére
innen is lehet ,ha jol tudom akkor benn is van a plexben, http://www.themoviedb.org
De nézd meg hogy ahol hiányosak ott rendben van -e a fájl neve.mert sokszor ugy jönnek le hogy pont van köztük és külömböző tagok vannak hozzá füzve.azaz igy helytelen: " mwt-6.bullets.avi " Ezekre nem is fog találni nörmálisan. -
stomi76
tag
válasz
stomi76 #2629 üzenetére
1 napi próbaüzem alapján azt kell mondjam kedvezőek a tapasztalatok az nsa310+plex+LG669-el
Esetleg azt tudja valaki, hogy honnét szedi le a fanart képeket a plex? Egyedül azok nem az igaziak...,azt tudom, hogy egyesével le lehet cserélni őket, de jó lenne automatizálni ezt a folyamatot.
-
tigrici
tag
válasz
stomi76 #2567 üzenetére
itt 1 egyszerü plex telepités:
slacker -i
kijelöl : plexmediaserver-0.9.7-arm-1.txz
itt várjuk még végez. inditsuk el:
chmod a+x /ffp/start/plexmediaserver.sh
/ffp/start/plexmediaserver.sh install
/ffp/start/plexmediaserver.sh start
leállitás:
/ffp/start/plexmediaserver stop
várjunk 5-10 percet még elindul.
ha minden jólment akkor elérjük a web-ui t a:
http://IP:32400/manage -
tigrici
tag
válasz
stomi76 #1518 üzenetére
sajnos a keresés nem a legtutibb,de emlékeim szerint bár 1 éve volt a gépen se volt az.azaz manuálisan kell javitani.én anno az ember média managert használtam,az jól keresett..amit kézzel be állitasz az müködik,a tv lejátsza.a többit érvénytelennek mondja.azaz szerintem egyenként kell minden egyes filmet megcsinálni,igaz elvileg csak egyszer..jelenleg pendriven fut.igy fogalmam sincs róla mekkora adatbázist hozna létre és hogy hova..
-
ubid
senior tag
válasz
stomi76 #1214 üzenetére
Ez a leírás tökéletesen megfelel.
Igen pen-re kell telepíteni.Annyi az egész, hogy putty-al be SSH-zol root felhasználó névvel és a jelszavaddal (amivel bemész adminfelületre)
Majd ezeket a parancsokat sorba kiadod.Hogyha TM-et már telepítettél akkor nem lesz nehéz dolgot, bár amúgy sem.
De ha még nem telepítettél TM-et akkor fórum indítócikkében megtalálod, hogy hogyan kell pl azt is.
Ugyan úgy kell beSSH-znod ahogy ott le van írva.Annál jobban senki se fogja leírni sose, ezt garantálom neked.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Acer Aspire Vero - AV15 - 15.6"FHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB - Win11 - 2+ év garancia
- Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 512GB 13.3" FHD magyarbill 1 év garancia
- Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD magyarbill 1 év garancia
- Samsung Galaxy Watch 6 SM-R940 44mm Bluetooth Graphite okosóra eladó!
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó szinte karcmentes Samsung S21FE 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest