- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Netfone
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kenyerr
tag
Pár percenként felugrott a cpu terheltség 100% ra, habár nem okozott seed kiesést, video laggolást dlna-n keresztül illetve semmi komolyabb látható jele nem volt azért persze megvoltak a háttérben a hátrányai ami ugye processzor terhelésnél jön elő például magasabb hőmérséklet, nagyobb venti fordulatszám illetve azért mondanom sem kell, hogy bármi nemű művelet jobban/kényelmesebben/reszponzívabban végrehajtható egy idle állapotú processzoron stb. Úgy gondoltam, hogy hosszútávon ez abszolút kerülendő és mivel a minidlna nekem teljesen megfelel (nem kell média infó a videókról) ezért megszabadultam a plex-től.
-
Mankó
veterán
Ma befut a 3 tb-s wd red-em. Ezzel kapcsolatban felmerült néhány kérdés. Illetve az FFP telepítéssel kapcsolatban majd lehet jövök zaklatni, ha a gyári beépített Transmission nem felelne meg. Különben valaki tudja, hogy melyik verzió érhető el a legújabb firmwarrel?
A kérdések:
Előtte érdemes a nas-ra felrakni a firmware update-t, vagy ráér a beépítés után is?
Melyik menüpontban kell a hdd-t megformáztatni a nas-sal, vagy automatikusan szól majd? Illetve érdemes-e szétszedni partíciókra, vagy úgy is jó, ahogyan megcsinálja automatikusan a nas?
Én különösebben nem akarom szabdalni, ha jól kezeli egyben, nekem úgyis tökéletesen megfelel.Esetleg akinek 3 tb-s wd red van benne, írhatna, hogy mire figyeljek a bekonfigurálásnál!
Válaszokat előre is köszi szépen!
-
kmarci25
veterán
válasz Anonymus23 #5490 üzenetére
Köszi, ezt szerintem még holnap kipróbálom... Veszteni valóm nincs. Nem a tűzfallal van gond, sehonnan nem érem el, telóról sem, webes felületről sem.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
Mad_Wolf
aktív tag
én múlt szombaton vettem a cuccot, de az NSU nekem sem működik.
Látja a nas-t, de amint bármire nyomok, feljön a felhasználónév-jelszó kérése, és utána jön az, hogy a nas unreachable.
próbáltam régi és újabb NSU-val is, tűzfalat is lelőttem, mégsem megy.
webes felületen minden működik egyébként.[ Szerkesztve ]
-
tigrici
tag
-
Anonymus23
veterán
válasz kmarci25 #5489 üzenetére
Ha kellenek az adatok róla, akkor tehetsz egy próbát, ha pl CD-ről elindítasz egy linuxot, és arról megpróbálod elérni, és ha sikerül, akkor lemásolod róla a cuccost, utána akár winben simán csak letörlöd a partíciót, formázni sem kell, mivel az NSU magának fogja rendezni ezt a részét a dolgoknak.
;) - The Power of the Light Side
-
kmarci25
veterán
válasz tigrici #5488 üzenetére
Aha, de ahogy írtam az NSU nem észleli a NAS-t, ha benne van a HDD. Így a setup sem megy. Ha semmi sem segít, akkor törlöm a partíciókat, formázom a lemezt, és úgy teszem vissza, mintha egy teljesen újat tennék bele. De ha lenne más megoldás, az nagyon jó lenne.
-
kmarci25
veterán
válasz Anonymus23 #5484 üzenetére
NSU? Ráketestem, de csak az autómárkát találtam.
-
ubid
senior tag
Sziasztok!
A délután folyamán egy érdekes probléma jelentkezett a NAS-nál, mégpedig az, hogy hiába mutatja a nas starter utility is, hogy melyik ip címen érhető el a nas, egyszerűen nem tudom elérni azon mégse.
A tm fut továbbra is, dns címén el tudom érni, de belső hálóba egyszerűen nem nyitja meg az admin felületét se, sem ftp-t semmit sem.
Újraindítással próbálkoztam már de semmi.
ötlet ?Fiddler nevű programmal néztem, hogy mit kommunikál.
Hogyha simán IP címel írom be, akkor 404-et dob,
hogyha portszámot is mögé írom, amivel el akarom érni az admin felületet, akkor pedig 502-es hibát.Pedig a NAShoz adigg utility is látja az eszközt. meg mondom DNS-en keresztül elérhető...
[ Szerkesztve ]
-.-
-
kmarci25
veterán
válasz tigrici #5482 üzenetére
Köszi! Kipróbáltam. Sikertelenül, mindent reseteltem. HDD nélkül továbbra is oké, ha benne van a HDD, akkor a Starter Utility szerint "Unreachable...". Írtam a hivatalos supportnak is, még várom a válaszukat, egyelőre nem akarom formázni a HDD-t. Ha formáznom kellene egyébként mit ajánlotok, HDD sentinel teszttel, vagy mivel, hogy minden eltűnjön róla (adatok, partíciók, stb.)?
Ha van ötletetek még, szívesen fogadom!"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
tigrici
tag
válasz kmarci25 #5481 üzenetére
üdv.
ha valami bibi van a nassal akkor vinyó ki ,teljes reset ,böngésző cash törlése,tűzfal,virus irtó kikapcs a teszt erejéig..Próba vinyó nélkül,ha minden vissza ált alapra ,elérhető a web felület. akkor lehet próbálkozni a vinyóval is.LG-lv5590 ,Lg-La667S , NSA310 :twonky,plex,serviió,transmission.
-
kmarci25
veterán
válasz krealon #5473 üzenetére
Sajnos nem nyert... Eléggé idegesítő. Most linux alatt lementem a hdd tartalmát, és törlöm a partíciókat, aztán visszteszem a NAS-ba. Hátha így megjavul. (Mielőtt visszteszem lehet hogy csinálok egy írás-olvasás tesztet a hdd sentinellel.)
-
Mazsika
őstag
Olvastam korabban hogy kell, leirtad mar valakinek, de konkretan nem tudom. Ez a legkevesebb...
En ezt ugy kepzelem hogy telorol/tabletrol hozzaadom a torrentet, letolti, minidlna beolvassa majd nezem a dlna kepes hazimozin. Feleslegesen miert iktassakba be megegy lepest? Csak ennyi "hatranya" van a dolognak...Dáccsika
-
Tonyk
veterán
válasz Mazsika #5476 üzenetére
Én nem azt mondtam, hogy te nevezgeted át, arra utaltam, hogy a TM letöltés befejezésekor átnevezi. (ha jól emléxem leveszi róla a .added -et)
Egyébként meg ott a log, nézz bele, hogy mi a baja az adott állománnyal."Nem szivesen iranyitgatnam jobbra-balra ennyit csak meg tud oldani?!"
A nem szívesen mit takar? Nem tudod, hogy kell vagy milyen egyéb hátránya van számodra?
[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Mazsika
őstag
Az a baj hogy csak annyi szokoz van a nevbe amennyit a torrent keszitoje belerak. Atnevezni meg nem szoktam, szoval kb egyszer belekerul es kesz, utana legkozelebb csak torlom. Nem szivesen iranyitgatnam jobbra-balra ennyit csak meg tud oldani?! De ezek szerint nagyok az igenyeim vele szembe.
Plex ezt vajon tudja?Dáccsika
-
-
krealon
veterán
válasz kmarci25 #5470 üzenetére
Lehetseges, hogy aramingadozas miatt elmaradt 1-2 szektor kiirasa a lemezre es ezt a logikai hibat serelmezi az operacios rendszer a NAS-on, ezert teljes ellenorzest vegez, ami az adatparticio exluziv hasznalatat igenyli. Ha vegzett, akkor valoszinuleg ujra lathatova valnak az adatok.
Sajnos az ellenorzes meglehetosen eroforrasigenyes muvelet, linux-on, ext3 filerendszer ellenorzesekor kb 1MB RAM / 1GB disk-terulet szukseglettet szokas ajanlani az optimalis sebesseghez. Mivel az NSA-310-ben csak 256MB RAM van, igy az ellenorzes sebessege az 1TB-os HDD-nel nem lesz tul acelos szerintem.
En is javasolnam ejszakara bekapcsolva tartani, ha egyebkent a HDD S.M.A.R.T. ertekei rendben vannak. -
Tonyk
veterán
válasz Mazsika #5467 üzenetére
A minidlna tapasztalatom nem szereti a spacet és különleges karaktereket a fájlnevekben. Pláne ha után még át is nevezik a fájlt. Én nem irányítanám a torrent letöltési könyvtárába a minidlna-t. Ha másolni nem akarod, akkor letöltés után linkeld be az adott videot egy különálló könyvtárba és azt figyeltesd a minidlnaval. Így nem lesz duplikált fájl és dupla helyfoglalás.
-
kmarci25
veterán
válasz krealon #5469 üzenetére
Apró zöld "villanások" vannak a leden, plusz hallható, hogy a HDD dolgozik is. Magyarul hagyjam úgy, aztán némi idő elteltével - mondjuk este összerakom, bekapcsolom és reggel - próbáljam újra? Az a furcsa, hogy ilyenkor az egész NAS nem elérhető, nem csak a HDD. Olyan mintha ki lenne kapcsolva. A Starrter utility is azzal jön, hogy ellenőrizem, hogy be van-e kapcsolva...
Most a HDD sentinellel ellenőriztetem (olvasás teszt) a lemezt, egyelőre semmi...[ Szerkesztve ]
-
kmarci25
veterán
Sziasztok!
Kifogytam az ötletekből... Ma reggel óta valami nem működik a NAS-sal. Nem tudtam elérni semmilyen eszközzel. Próbáltam kikapcsolni, de az sem ment, csak ha kihúztam a tápkábelt. Visszakapcsoltam, így a PC-n már láttam a Strater utilityben, de amint beléptem volna az admin felületbe, elveszett a kapcsolat. És megint nem tudtam kikapcsolni, csak a kábel kihúzásával. Egy 1 TB-s Toshiba (DT01ACA100) merevlemez van benne, áttettem PC-be, a HDD sentinel nem jelez hibát, plusz egy egreat lejátszóra rákötve működik, indulnak filmek, lehet böngészni. HDD nélkül látja a PC a NAS-t, ki is lehet kapcsolni a gombbal. Ha visszateszem a HDD-t mindig előjön a hiba, pár másodpercig minden oké, aztán megint eltűnik a kapcsolat. (A ledek a NAS-on "normálisan" világítanak - sy, hdd, mindkettő zöld, nem villog.)
Ja, és a legfrissebb gyári fw van rajta, semmi extra.Van valami ötletetek? Kezd megütni a guta...
[ Szerkesztve ]
-
Mazsika
őstag
Sziasztok.
En minidlnat hasznalok, es a downloads van neki beadva ahova a torrent is tolt le. De neha nem sikerul neki beolvasni minden filet. Nem lehet ezt megoldani valahogy?Dáccsika
-
yuhui
csendes tag
válasz kenyerr #5465 üzenetére
Az az igazság, hogy ez nekem nem tűnt fel az előző verziónál sem. Nálad miben jelentkezett? (csak a terheltség mutatója ugrott/ugrált vagy nem volt elérhető az admin felület vagy ...?) Kb folyamatosan megy a torrent nálam, seed vagy leech van mindig, problémát, fennakadást nem tapasztaltam a plex miatt.
-
yuhui
csendes tag
Szeptember 5-n kijött a plex újabb verziója (0.9.8.6). Az előbb raktam fel, mert az enyém összeomlott és sehogyan sem tudtam újra életre kelteni. :S
Én ez alapján telepítettem újra: update / install.
Ha kész, mindent újra kell indexáltatni/beállítani, de nekem sokkal gyorsabbnak - és ha lehet ilyet mondani, sokkal "pontosabbnak" - tűnik. (Hamarabb és pontosabban ismeri fel a filmeket. Én használom a magyar plugineket is hozzá, szépen együttműködnek ezzel a verzióval is.)
[ Szerkesztve ]
-
Anonymus23
veterán
Megnéztem már a 2 hete vásárolt WD red vinyót, hogy vajon mennyi fejparkolást tett bele, hát össz-vissz 1 db Mondjuk nem is nagyon volt ideje pihengetni. Ettől lehetett volna a vinyóra is telepíteni az FFP-t
Csak egy kis infó vinyó cserés akcióról:
Az volt a cél, hogy kiveszem a régi vinyót, be az újat, a nassal szépen partícionálom, majd ugyanolyan mappa névvel belemásolom az adatokat, és hátha a TM észre sem veszi és megy minden tovább.
Néhány buktatója volt a dolognak, de ezek szerintem user fail jellegű dolgok voltak.
* Egyrészt mivel akkor még nem volt Linux a gépen elindítva, a TC ext4 pluginjével próbálkoztam, de nem volt hajlandó működi azzal együtt, hogy nem fogadott el adminnak.
Végül is a NAS-ban benne volt a 2 TB-os, mígnem a NAS eSATA portjára volt kötve egy dokkolóban a régi 500-as vinyó. MC-vel másoltam át a dolgokat.
Ami működött:
* Elindítva a TM-et, ha átírtam a torrenteknél az elérési utat, akkor szépen dolgozott (nem emlékszem, hogy újrahashelte-e, de úgy rémlik nem). Ezt csinálgattam 1-2, majd később több torrentnél, ami működött is egyesével, de torkos lettem és kijelöltem sokat, na itt halt be az egész, lefagyott, vagy legalábbis nem lehetett elérni a NAS-t egy jó ideig, bár lehet, hogy közben dolgozott mint a güzü. Na itt adtam fel, és lett egy FFP+TM újratelepítés. Lehet csak türelmesebbnek kellett volna lennem, de most már mindegy.
Nálam alapvetően szerintem ott lehetett a gond, hogy a NAS egyszerre látta mindkét vinyót, és ugyebár elnevezte őket MD0 és MD1 vinyónak. Most is az MC-ben még mindig látszik a régi vinyó száma.
A megosztásoknál is gond volt, mivel az új letöltési mappába nem tudtam se törölni, se létrehozni, többszöri SSH-s beavatkozás után volt csak hajlandó engedni törölni, illetve még magának a TM-nek sem engedte törölni a dolgokat. Asszem 2x vagy 3x kellett chmod 777***.Ahogy kellett volna, így utólag (legalábbis szerintem):
Linux alatt átmásolni a letöltési főkönyvtárat az újra.
Mivel a TM-ben MD0-ként van benne a könyvtár, elvileg mennie kellett volna tovább, mintha mi sem történt volna. Mindenesetre én ezt már nem tudom meg;) - The Power of the Light Side
-
Mankó
veterán
Rendeltem egy 3 tb-s wd red-et a nasba. Az lenne a kérdésem, hogy érdemes-e több partícióra felosztani (én különösebben nem szeretném, ha jól kezeli a nas), vagy a nas a formázáskor minden ilyen műveletet megcsinál automatikusan?
Az FFP telepítés ügyében pedig majd jövök kérdezgetni, ha elakadnék valahol. -
Tonyk
veterán
válasz #48613632 #5455 üzenetére
Nincs itt bug, tökéletesen működik az.
Elő blikkre : ami linux alatt / az win alatt \ . Megeszi a win, de ragaszkodjunk a hivatalos formához.
Másodszor az egyenlőség jel jobb oldalára a hálózati erőforrás (win oldalról nézve) és megosztás kell. Azaz ahogy a win éri el a hálózaton a nas-t. Azaz így:
Ha már van egy felmappelt meghajtó pl Z: a \\192.168.1.10\torrent mappára a NAS-on, akkor lehet megadni a .....=z:\ (Mivel ugye a Z az már maga a torrent megosztás a NAS-on)
[ Szerkesztve ]
-
Anonymus23
veterán
Látom küzdetek a beállításokkal és a mappákkal mint malac a jégen:
Csak egy javaslat a mappák nevével és azok helyével kapcsolatban.
Szerintem érdemes minél rövidebb nevet (ékezet nélkül, jobb a békesség), és minél közelebb a gyökérhez megadni, mivel itt is él a 256 karakter szabály, én már futottam bele kicsomagoláskor, igaz nem sokszor, azóta van egy 2 betűs mappa név a gyökér könyvtárban, sokkal egyszerűbb kezelni, nincs gond a jogosultságok esetleges keveredésével stb.stb.Nekem ennyi az elérés:
idata/md0/dl/;) - The Power of the Light Side
-
törölt tag
Na arra a következtetésre jutottam, hogy betűjellel nem lehet megadni, akármit is konfigolgattam, valami hiba mindig volt.
De a többi stimmel, illetve a tartalmazó mappát sem nyitja meg. Ezek bugok lehetnek szvsz, de őszintén? Engem nem zavar.Szerk: Hoppsza ... működik a tartalmazó mappa megnyitása is
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Aztán! Találtam ezt az ablakot, ahol alul megadtam az elérési utat "alias"-ként a példában említett szintaktikával.
Hibaüzenet még mindig van, de most azt mondja, nem tudja futtatni. Ez előrelépés, hiszen már megtalálja.
Azt hiszem a beállításokat azért illik átnézni rendesen, ez végülis nem windows hogy kitalálja az ember gondolatait Na én most ezt teszem, majd jelentkezem a fejleményekkel.
szerk:
Fenti módon megadva az alternatív elérést, már nyugodtan használhatjuk a betűjeles módszert, és oda is tölti, ahová kell.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Most belefutottam ugyanabba a problémába, amibe Te, mégpedig onnan, hogy a hálózati elérési utat átjavítottam meghajtó betűjelre.
Elkezdte tölteni, zörgött is a vinyó, de a mappa nem volt jelen, majd connection timeout hibaüzenettel elszállt a NAS, és csak a reset segített.Tehát elérési útat a felmountolt drive betűjelén keresztül nem adhatunk meg.
Mivel mind a PC, mind a NAS lefagyizott, ezért restart, majd reinstall GUI, és minden megint megy faszán
szerk: Látom írtál privátot is, de akkor válaszolok itt:
elérési utak:
/i-data/md0/admin/download/Transmission/
ami felmountolva így néz ki:
M:/admin/download/Transmission/
[ Szerkesztve ]
-
Zsadi
őstag
válasz krealon #5447 üzenetére
Nekem ide töltötte: /i-data/md0/net/ - de ilyen nincs
"Net" könyvtár van, de az üres.
Elírtam a megadáskor, de akkor ilyenkor hol van? Mert nem találom.
pitepeti71:
Tárolómappa megnyitásához:
Erre nekem azt írja ki: "Nem találom az elérési út térképét!"
Ha megpróbálom megadni neki, utána jön az a bizonyos fagyás, nas újraindítás.[ Szerkesztve ]
-
krealon
veterán
"ezt tettem és most letölt, de nem tudom hova. Nem látom sehol. Semmi letöltött anyagot nem talál most"
Remelem nem feledkeztel meg arrol, hogy a konyvtarnevekben a kis es a nagy betuk kulonbozoek!
A transzmission webes feluleten az "i" gombbal meg tuod nezni, hogy melyik konyvtarba tolt ai a torrentet a TM.Javitanom kell magam, mert az /mnt tag felesleges az utvonalbna.
Azaz az utvonal helyesen igy kezdodik, hogy
/i-data/md0 -
krealon
veterán
A transzmission egy nativ alkalmazaskent fut a NAS-on, igy neki a belso eleresi utakat kel megadni, ha letoltesi mappat akarsz valtoztatni.
A \\NASNEVE\megosztas\konyvtar az ugynevezett Windows halozati URL, ami a NAS tartalmanak kulso elereset biztositja.
Az admin feluleten van egy osszerendeles, ami megadja, hogy a /mnt/i-data/md0/akarmi konyvtar milyen megosztasi nev alatt legyen kivulrol elerheto.Tehat a peldadnal, ha a /mnt/idata/md0/nasi konyvtar van megosztva \\Nasi-3tb\nasi neven, akkor a "\\Nasi-3tb\nasi\NASI\Torrent" mappat "/mnt/i-data/md0/nasi/NASI/Torrent" utvonalon tudod elerni (ezt kell beirni a TM letoltesi mappahoz).
-
skoos
őstag
Hogy tudom a letöltött fileok mappáját megváltoztati a TM-ben? Csak simán létrehozom a könytárat és az remote GUI-ban megadom az elérhetőségét?
csak mert "mkdir /i-data/md0/video/download" -t kellett beírni a telepítéskor és nekem "\\Nasi-3tb\nasi\NASI\Torrent" lenne a célmappám. Ez jelentősen különbözik
A sztori annyi, hogy el szeretném NFS-en keresztül érni, illetve szeretném, ha az összes média egy gyökérkönyvtárban lenne. Jelenleg teljesen máshol, itt ("\\NASI-3TB\admin\download\Transmission") van.
-
Mad_Wolf
aktív tag
bazzeg fél napig szoptam mire külső usb-ről puttyval (ami nem akarta a kapcsolódást engedni) felkínlódtam a transmissiont, erre alapból benne van már az új firmware-ben a tm automatikus telepítésének lehetősége... ÁÁÁÁÁÁááááÁÁÁÁááááÁÁÁÁÁ
-
Zsadi
őstag
Nem boldogulok a Transmission Remote GUI-val.
Indításkor elindul szépen a letöltés. A feltöltés ameddig ment, addig 0 volt, de meg sem moccant.
A TR GUI pár perc múlva nem válaszol, csatlakozási hibát ír. (Connection timed out)
Újracsatlakozna, de ilyenkor már a Nas hdd ledje villog egyfolytában, nem kapcsolódik, és azt is újra kell indítani.
Ilyenkor a TR GUI-ból eltűnik minden, de a web interfacen nézve a letöltés megy.Hol lehet a hiba?
-
tigrici
tag
válasz #48613632 #5431 üzenetére
Akkor a PLEX: "a verzió szám változhat"
Feltétel: FFP megléte.
Lépjünk be SSH n a putyba.
töltsük le a skriptet egy nekünk tetsző könyvtárba:
wget http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/FFP-Stick/packages/0.7/arm/plexmediaserver-0.9.7-arm-1.txz
majd ki kell bontani:
funpkg -i path/to/plexmediaserver-0.9.7-arm-1.txz
ha ezekkel megvagyunk telepitsük:
/ffp/start/plexmediaserver installvagy slcker -i
kijelöl : plexmediaserver-0.9.7-arm-1.txzitt várjuk még végez.
inditsuk el:
chmod a+x /ffp/start/plexmediaserver.sh
/ffp/start/plexmediaserver.sh install
/ffp/start/plexmediaserver.sh startleállitás:
/ffp/start/plexmediaserver stopvárjunk 5-10 percet még elindul.
ha minden jólment akkor elérjük a web-ui t a:
http://IP:32400/manage[ Szerkesztve ]
LG-lv5590 ,Lg-La667S , NSA310 :twonky,plex,serviió,transmission.
-
skoos
őstag
Nem tiltottam le, azt sem tudtam, hogy futna ilyen. Mellesleg nem látom, hogy futna...
ffp 0.7zypkg007, Transmission 2.77zypkg001 ls NFS (Built in) van a telepített alkalmazások közt.
Torrent filet látom, hogyan tudok hozzáadni webböngészőből a TMhez működik is, de a torrent linket, mint URL-t azt nem tudok hozzáadni (ami a torrent file-ra mutat).
-
Zsadi
őstag
Köszönöm a kiegészítéseket venti ügyben.
Legalább nem kell szétszednem megint. -
-
lofagi
addikt
válasz krealon #5425 üzenetére
Elnézést kérek, oda tettem a kezem és nem éreztem,hogy bármiféle levegőt fújna kifelé, pedig megy a ventilátorja... hmm akkor lehet, hogy megfordítottam mikor szétszedtem? ^^ Az lehet. Szétszedtem,hogy berakjak pár gumigyűrűt, hogy még kevésbé rezegjen.
Eat sleep game REPEAT | Origin/Uplay : L0Fgi | BN: Lofagi#2966 | YT: https://youtube.com/user/lofagi
-
törölt tag
válasz #48613632 #5426 üzenetére
Mi az akadálya? Webes közzététel a mappára, és forwardolod a 80 -as portot a routerben. Ha már nem használod, akkor meg becsukod az ajtót. Lehet, hogy nem biztonságos, viszont kényelmes. Igazán kényes dolgokat úgysem olyan helyen tárol az ember, aminek bármilyen kapcsolata van a külvilággal.
-
törölt tag
válasz krealon #5425 üzenetére
Igaz lehet, mert a befelé szállító levegő ugyan túlnyomást csinál, viszont port is szállít egyben.
Zsadi
Összejött a dolog? Nekem már gyönyörűen működik.Most a polkast és twonky servereket próbálgatom de elég ratyi, vagy én nem tudok dolgokat.
Polkast valamiért nem konnektál, a status online, de a teló nem látja, azt mondja offline, pedig kiválasztottam a nas-t.
Twonky megy de 720p tartalom nagyon szaggat, plusz kliensen nem tudok audio tracket és feliratot váltani. Divx-el nincs gond viszont, csak épp az nem kell.
Jó lenne, ha ezek a tartalmak elérhetőek lennének webről is.[ Szerkesztve ]
-
krealon
veterán
"Hideget viszi be."
Legyszives ne tajekoztassd felre a tobbieket!
A gyari ventilator az NSA 310-esen kifele fujja a levegot.(#5413) pitepeti71
"Kívülről, ha ránézek, tehát összeszerelt állapotban, akkor a ventin lévő ezüst matrica van kifelé."Korrekt. A matrica a ventikator alloreszen van, amerre a levegot szallitja, azaz kifele.
"De mondjuk az a normális, ha túlnyomást csinál, akkor jobb a hűtés, tehát befelé fúj"
A mondat eleje stimmel, de a vegkovetkeztetes semmilyen kapcsolatban sincs vele, es nem is igaz a gyari vetilatorra.
-
törölt tag
Üdv ismét, vajon hardveres reset után az NSU miért nem hajlandó elindulni? Most megy a TM is, minden klappol, de kellene az NSU a drivemappoknak. (vagy máshol is lehet? esetleg admin felületen?)
Zsadi
Nincs mit, szívesenszerk : persze hogy lehet, de hülye vagyok ...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
egyelőre sikerült elindítanom, csak a korábbi IP valamiért nem akaródzott, fogalmam sincs mi lehetett az oka.
Ha felraktad a transmissiont, akkor kell egy Transmission Remote GUI amivel a NAS IP-re csatlakozol. (Már ha ez a kérdés)
Ez meg már úgy működik mint egy torrent kliens, szerintem ha meglátod, érteni fogod
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Tonyk:
Ma bedugtam egy pen -t a 210 -be, hogy majd másolok rá. De Win alatt csak külön csatolós lehetőséget találtam. Az meg egy kicsit lassú, pláne, hogy ezen a PC -n csak 10/100 -as port van. Elhatároztam, hogy felrakom az FFP -t az MC miatt (penre szeretném, a vinyóleállítás miatt). De semeddig sem jutottam, mert belemerültem az FFP rejtelmeibe és órák óta csak olvasgatok. Jól értem azt, hogy ha feltelepítem a 210 -re és a 310 -re az FFP -t, akkor ezek közül is csemegézhetek és felrakhatom az FFP alá? Nem semmi lista és nem ez az egyetlen. A linket itt találtam.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
"Invalid Server Response"
Gyakorlatilag ugyanazt a hibát produkálja, amit a linuxos verzió feltelepítésekor ... még próbálkozok, de minden ötletet szivesen fogadok.
-
Zsadi
őstag
Köszönöm a válaszokat!
Akkor holnap szedhetem szét megint. Sebaj, megnézem legalább hogy változik így a hőmérséklet.... -
lofagi
addikt
válasz #48613632 #5411 üzenetére
Amennyiben már fent van a firmware akkor: System Setting - Firmware/Package ott Retrieve List From Internet FFP install, majd Transmission install és már meg is jelenik a kis elérhetőség mellette
http://nas.ip.cimed:9091 , ezt pedig a GUIval simán tudod vezérelni.
Két napja van nekem is nasom, ha nekem sikerült, bárkinek fog.
Eat sleep game REPEAT | Origin/Uplay : L0Fgi | BN: Lofagi#2966 | YT: https://youtube.com/user/lofagi
-
Zsadi
őstag
Sziasztok!
NSA310 ventijét cseréletem nagy lendülettel, de most elbizonytalanodtam, jól raktam-e vissza.
Kérdés: a ventilátor szívja ki a házból a meleg levegőt (most így áll), vagy a hideget viszi be?
Köszi! -
törölt tag
Sziasztok, állítólag a 4.61 gyármi firmmel érkezett kezelőfelületről telepíthetú transmission a 310-hez. Ha ez igaz, adnátok némi telepítési tanácsot? Hol találom meg?
Köszi
-
Tonyk
veterán
"Illetve milyen jelentős javításokra gondoltál?"
Az oldalukat próbáltad már?
(#5406) lofagi
Az unregistered torrent a trackeren nem létező torrentet jelent. Azaz törölték.
A kapcsolati hibára TM frissítés megoldás lehet, ha gyárit használsz az cumi. Esetleg megnézni, hogy nem érted-e el a futtatott torrentek korlátját. Nc*re?(#5397) skoos
Mivel nézed telefonról? Remote Transmission klienssel vagy böngészőből? Egyébként ha a settings.json fájlban a hozzáférés lan-ra van korlátozva, public ip-ről nem fognak hozzáférni elvileg. Esetleg telefonon cache-t, cookie-t üríteni.
A gyári TM-et letiltottad ugye?[ Szerkesztve ]
-
L4ller
tag
ÜdVW!
A kérdésem a következő:
Meguntam, hogy ahányszor belépek a webes admin felületre, zaklat a frissítésért a 310-esem.
Ma frissítettem a firmwaret, és a csomagoknál látom, hogy elérhető a Transmission kliens.
A kérdésem, hogy ez a kliens megegyezik-e azzal, amit FFP alól futtatok jelenleg is?
Úgy értem, ha leszedem az ffp csomagot, és telepítem a friss firmware által elérhető Transmissiont, akkor azt elérem-e ugyanúgy a Transmission GUI-val, illetve mennyi torrentet kezel, és jó-e sebességben?Köfi előre is!
"Csak a Puffin ad nekem erőt és mindent lebíró akaratot."
-
lofagi
addikt
Ugyan nem vág élesen a témába, de kicsit mégis. Transmissionról lenne szó. Bepakoltam jó pár torrentet, amiket már korábban leszedtem, viszont vannak közülük amiket nem teszi elérhetővé. A tracker állapotánál kétféle hibát ír: 1 ) Could not connect to tracker 2 ) unregistered torrent
Tudtok erre esetleg valami megoldást? vagy ez így még kevés amit leírtam?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Diablo IV
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Path of Exile 2
- Milyen autót vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla