- Netfone
- MIUI / HyperOS topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tonyk
veterán
válasz 8nemesis8 #5999 üzenetére
"A mostani ffp-t kihúzom frissítés és visszadugás után vajon menni fog?"
Menni fog.
"Ehhez mi a módszer?"
Programcsomagok között, Tiltás/ Eltávolítás. (Eltávolítás előtt persze ha akarod a saját csomagok eltávolítása slacker-rel)
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Tonyk
veterán
válasz 8nemesis8 #5994 üzenetére
"Most ugye az ffp nekem egy pendriveon van, de praktikus lenne átrakni a hdd-ra akár, mondjuk akkor bukom azt, hogy lehúzom és minden gyári, nem?"
Mindenképpen érdemes áttenni. FFP-t meg letiltod vagy eltávolítod.
"Más: 4.4es a firmware ami fent van nekem, érdemes frissíteni?"
Igen.
-
8nemesis8
veterán
válasz maxsoft #5993 üzenetére
Köszi, én abszolút nem vagyok ellene, mert szeretem, csak érdeklődtem, hátha van ffp nélkül esetleg ssh.
Bár az tény, hogy sokkal több mindent támogat az ffp, tehát marad.
Meglepődtem tegnap mc-t nyomtam véletlen mv helyett, mert pakoltam át régi 500GBos HDDről az új 2 TBosra, aztán néztem, hogy ez meg mi.
Azt hittem külön kell telepíteni, rég volt már amikor felraktam! -
8nemesis8
veterán
Alap.
Nekem is ez van, nem azért kérdezem.
Most ugye az ffp nekem egy pendriveon van, de praktikus lenne átrakni a hdd-ra akár, mondjuk akkor bukom azt, hogy lehúzom és minden gyári, nem?SSH is kell nekem.
Munkahelyen minden port tiltva van.
Úgy tudok torrentet irányítani, hogy nyitok egy ssh-t tunnel-el megoldottam, hogy itt localhost:9091es porton már el tudom érni a klienst...Tehát ffp-vel nincs bajom.
Más: 4.4es a firmware ami fent van nekem, érdemes frissíteni?
-
maxsoft
csendes tag
válasz 8nemesis8 #5991 üzenetére
Csatlakozom a FFP párthoz.
Nagyon is hasznos pl. ha a NAS-on belül akarsz nagy mennyiségű adatot másolni.
Ekkor aranyat ér az MC és nem kell órákig bekapcsolva lennie a gépnek.
DE ez csak egy példa. Sok más miatt is jó....beállítások szerkesztése....prioritások állítása....stb
De abban is biztos vagyok, hogy van itt még pár ember aki még fel tudna sorolni pár dolgot, ami miatt jó az FFP. -
Tonyk
veterán
válasz 8nemesis8 #5991 üzenetére
"Ha nincs ffp, akkor is tudnám ezeket valahogyan átírni?
Kérdés hogyan lenne akkor ssh-m?"Volt annó egy backdoor, amin be lehetett menni telneten keresztül, nem tudom nyitva van-e még. FFP-től bajod nem lesz
(bárki bármit is mond), csak pozitívum amit kapsz tőle (mert nélküle ezt sem lehetne megcsinálni), lényeges/érdemleges hátrány nincs belőle.Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
8nemesis8
veterán
-
MajaG
senior tag
Rendeltem egy gigabites routert.
Mekkora ugrással számolhatok átvitelben vezetéknél?
Ugye most max. 11 mega. Kinek mennyi gigabiten? Gondolom a vinyó lesz a szűk kereszt metszett. -
8nemesis8
veterán
Köszi!
Nem gondoltam végig, hogy a samba aminek köszönhetően látszik...
Browsable az működik és gyorsan eltűntek a mappái, már csaka neve NSA310 látszódik.
Látszólag lm announce=false semmit nem csinált.
Azért is vártam eddig a válasszal hátha ennyire lassú lenne.
Köszi a segítséget.
Remélem sikerül még az eszköz nevét is eltüntetni!szuszinho: Nekem eddig sima 2,5"os hdd-el ment, energiatakarékosság és hang miatt, de most, hogy green árban van szinte vagyis kicsi a diff a redekkel, így beszereztem pár napja egy WD20EFRX-et.
Azaz 2TBos red.
Eddig szuper, halk és nagyon hűvösnek tűnik.[ Szerkesztve ]
-
kmarci25
veterán
válasz Synaptic #5984 üzenetére
Sejtettem, hogy tisztában vagy a ragasztó mibenlétével... Így már viszont érthető, az már viszont nem, hogy egy 64GB-os eszközön ennyit spórolnak...
szuszinho: jól tudod. Bár nekem sem red-em van, de nem is wd.
[ Szerkesztve ]
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
szuszinho
őstag
Na be fog halni a WD green-em (állapot 13%). A Red ajánlott a NAS-ba, ha jól tudom?
-
Synaptic
senior tag
válasz kmarci25 #5983 üzenetére
Tudom mi a ragasztó . Ez azonban olyan helyen tört el amit nem igen lehet ragasztani Pontosan azon a részen ahol az usb aljzatba kell beledugni. ( full műanyag kingston volt , még a csatlakozó része is) . A maradék része tegnap maradt benne anyámék tv-jében alig bírtam kipiszkálni
Ryzen-7-5800x3D/Asus TUF B550M Pro/Asrock-PhantomGaming-6800Xt
-
Tonyk
veterán
válasz Synaptic #5979 üzenetére
(#5946)
"Hátulra betettem egy 64Gb-os pendrive-ot , létrehoztam rajta a kötetet , majd a transmission guiban beállítottam a megfelelő könyvtárakat."
Lehet éppen hw de sw hiba is.
De az viszont kétségtelen, hogy meglehetősen rossz ötlet NAND alapú tárolóra torrentet engedni. Irtozatos gyorsasággal ki tudja végezni. Pár GB-osért nem kár, de egy 64GB-os kár lenne pár hét alatt hazavágni.
Nálam egyébként olyan még nem fordult elő, hogy elhagyta volna a usb driveot.
HDD-t pedig egy folyamatos üzemmel még akár jobban kímélheted, mint a spindown/spinup akciókkal.Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Tonyk
veterán
válasz Synaptic #5979 üzenetére
Öntsünk!
"Aki táv-menedzselni szeretné a transmissionját a wan oldal felől az ssh-zzon és"
Uhhh! Halkan mondom, de az SSH nem erre való! Egyébként a TM távoli adminisztrációjához még véletlenül sem kell SSH ('fééényéééév táááávolsáááág")
"aki csak a lan oldalról bizergálja és nincs "kiforwardolva" a port az ne használja."
Miért is ne?
[ Szerkesztve ]
-
Synaptic
senior tag
Öntsünk tiszta vizet a pohárba .
Aki táv-menedzselni szeretné a transmissionját a wan oldal felől az ssh-zzon és aki csak a lan oldalról bizergálja és nincs "kiforwardolva" a port az ne használja.
A veszekedés helyett inkább (#5946) erre válaszoljon valaki .
-
Tonyk
veterán
válasz Synaptic #5975 üzenetére
Te is tudod(?) pontosan milyen előnyei lehetnek, mert ffp/ssh nem csak az "internet" miatt használható. Egyébként abból a bizonyos hozzászólásból idézd már azt, ahol leírtad, hogy ez egy átjáró nélküli belső háló. Mert én csak annyit látok, hogy nem látod értelmét az shh-nak. Ez pedig egy kezdőt/frissen ideérkezőt tévútra vihet.
[ Szerkesztve ]
-
Synaptic
senior tag
Auuuuu v2. Az még rendben is van hogy Te nem látod értelmét, csak legalább ne terjesztd!
Légyszi meséld el nekünk mert biza innánk a szavaidat , hogy egy internet kijárat nélküli belső hálótaton (Amit anya + apa használ otthon) mi értelme van az ssh nak. ?
-
Tonyk
veterán
válasz Synaptic #5955 üzenetére
"(Hagyd már az ffp-s baromságot , ott van a telepíthető csomagok között)"
Auuuuu
"Nincs ssh-m mert belső hálózaton nem sok értelmét látom."
Auuuuu v2. Az még rendben is van hogy Te nem látod értelmét, csak legalább ne terjesztd!
-
8nemesis8
veterán
Először is néz meg, hogy hol akarod elérni.
Hálózat - UPnP Port MappingWeb konfigurátor, utolsónál látod melyik porton éred el.
Ha van egy fix ip-d, akkor belső hálózaton ip:port el tudod érni.
Kifelé pedig a routerban be kel lőni a port forwardingot, hogy a belső IP-d mely portját milyen módon udp, tcp engedje ki.
Ilyenkor kívülről elérhető ip-címed:port!Ha statikus az ip-d, akkor könnyű dolgod lesz, ha dinamikus akkor kell mellé még egy dyndns szolgáltatás ami a dinamikus címedhez rendel egy domaint, így azt elég megjegyezned.
Remélem érthető voltam valamennyire
-
SteveL
aktív tag
válasz #79335424 #5962 üzenetére
Direkt linkkel iPad-en is elérhető az admin felület, én azt használom. Tehát megadod a sima felületen a felhasználónevet és jelszót, belépsz, majd direkt linkkel elérheted az adminisztrációt. A direkt link megnézhető a számítógép címsorában belépés után, valami ilyesmi:
http://ip-cím/rverziószám,/adv,/admin/
-
törölt tag
FTP -vel sztem nem lehet a NAS -on belül másolni. Könyvtárakat alapból csak az admin felületen lehet. A portforwarding működik, elérhető távolról is az admin felület. Droidra tudom a megoldást, de azt nem tudom, hogy Szifonon mivel lehet átverni a NAS -t, hogy a böngészőben ne a mobil nézet jelenjen meg, amivel ugyebár nincs admin felület (mekkora baromság, még 800x480 -on is tudom kezelni).
[ Szerkesztve ]
-
skoos
őstag
Van az nsa310nek valami apple alkalmazása, hogy a szerveren belül fájlokat tudjak mozgatni? Vagy valamilyen TÈNYLEG müködö FTP manager ehhez? A zMedia nem alkalmas erre, es csak ilyen zyxel alkalmazást találtam. A free FTP appok meg nem tudnak áthelyezni fájlokat a szerveren. Ha van olyan ami tényleg jò, meg is venném...
Portforwardinggal nem lehet az nsa310 konfig webfelületét távolròl elérni?
Ez még megoldás lenne...
-
Synaptic
senior tag
válasz Synaptic #5958 üzenetére
bocs lejárt az idő
Nincs ssh-m mert belső hálózaton nem sok értelmét látom.
# cd /usr/local/zy-pkgs/config/Transmission
/usr/local/zy-pkgs/config/Transmission # ls
Transmission resume stats.json
blocklists settings.json torrents
/usr/local/zy-pkgs/config/Transmission # head^C
/usr/local/zy-pkgs/config/Transmission # head settings.json
{
"alt-speed-down": 50,
"alt-speed-enabled": false,
"alt-speed-time-begin": 540,
"alt-speed-time-day": 127,
"alt-speed-time-enabled": false,
"alt-speed-time-end": 1020,
"alt-speed-up": 50,
"bind-address-ipv4": "0.0.0.0",
"bind-address-ipv6": "::",
/usr/local/zy-pkgs/config/Transmission #[ Szerkesztve ]
-
Trabanti1
csendes tag
Szerintem az elérési úttal lehet valami gebasz.
Csak nem igazán értem, hogy azt hogyan kell beállítani.
Commanderrel ez az elérési útvonalam.Az 500 gb mappába vannak a letöltések, különböző mappákban.
http://kepfeltoltes.hu/131124/commander_nas_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
[ Szerkesztve ]
-
Trabanti1
csendes tag
Sziasztok!
Végre úgy néz ki, hogy sikerült rendbe vágni a rendszert. Most azonban szeretném feltenni a remote gui-t. Letöltöttem a win-es verziót, elkezdtem a feltelepítést a „setup-pal”. Felment a program. Kezdeném a program beállítását, beírtam a nas ip címét, ssl kipipálva, autentikácio pipa, anasva való belépési adatok beírva. Entert.
É asz alábbi hibaüzenet fogad:
http://kepfeltoltes.hu/131124/gui_hiba_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Az elérési utakhoz nem írtam semmit mert fogalmam sincs mit kell oda írni.
A kapcsolatok gombon kívül minden gomb inaktív.
Tudom, hogy a neten van egy csomó leírás, hogyan kell telepíteni és beállítani de sajn io nekem nem működik. Leírná valaki egy kicsit szájbarágósan nekem, vagy esetleg azt, hogy mi okozza a hibát?Köszönöm!!
ui:
van itt egy leírás de nem értem.
: http://logout.hu/cikk/transmission-daemon_telepitese/teljes.html -
8nemesis8
veterán
Sziasztok!
Hálózaton ne legyen felderíthető azt meg tudom vajon oldani?
-
Hunsaman
tag
Sziasztok!
NSA310-en megoldható, hogy rádugok egy usb hangkártyát, és internetes rádióként működik?
-
BBalu
csendes tag
-
Synaptic
senior tag
Ma nagyon unatkoztam és azt eszeltem ki , hogy a vinyó kímélést szem előtt , tartva beiktatok egy pendrive ot a rendszerbe ,és az éppen letöltődő vagy seed alatt álló torrentek azon fognak tárolódni . Hátulra betettem egy 64Gb-os pendrive-ot , létrehoztam rajta a kötetet , majd a transmission guiban beállítottam a megfelelő könyvtárakat. Az elgondolás az maga jó lett volna de vagy hardver hiba vagy szoftver hiba miatt valami nem kóser. A NSA percenként 2-3x elveszti az usb eszközt , amit az előlapi led ki-be kapcsolása jól jelez.
Valaki aki szintén unatkozik kipróbálná , hogy nála mit produkál a rendszer ? (Más pendrive is ki lett próbálva hasonló eredménnyel )
[ Szerkesztve ]
-
kmarci25
veterán
Sikerült feltennem a Plex-et a NAS-ra. (Köszönet MajaG topiktársnak! ) Tegnap este elindítottam, kb. 500 GB-nyi média van rajta (filmek, sorozatok, fényképek). Tegnap este 6 óra, az indítás óta 100%-on megy a CPU. Kb. mennyi ideig indexel a Plex?
-
Tonyk
veterán
válasz Anonymus23 #5941 üzenetére
2.82-es TM-et használok és nincs ilyen gondom.
(A betett mappa pedig örökli a szülő mappa jogait.)[ Szerkesztve ]
-
Anonymus23
veterán
Az stim, de számomra az tűnik ki, ahogy a TM betesz egy új mappát, annak a jogosultságai megint a régiek, és igazából ezzel van a bajom, hogy mindig állítgatni kell a jogosultságokat, holott ugyanezen a gépen, egy korábban telepített TM-el nem voltak ilyen gondjaim.
Erre a kérdésre nem találtam még megoldást.;) - The Power of the Light Side
-
Tonyk
veterán
"Az EPC 3925 típusú routerem kiírja hogy:
Eth-Switch Lan(4) fc:f5:28:76:b6:23 192.168.0.10 nsa310
Eth-Switch Lan(4) fc:f5:28:76:b6:23 192.168.1.5 STATIC IP ADDRESS"A nas-ban mi van beállítva ip-nek?
(#5936) Anonymus23
Egy könyvtár jogai "felülírják" a benne lévő fájlok jogait.
A már többször említett Unix iskolából idézve "Fontos itt megjegyezni, hogy az egyes fájlelérési jogok függnek annak a könyvtárnak az elérési jogától is, amelyben megtalálhatóak. Például, még ha egy fájl elérési joga "-rwxrwxrwx" (tehát mindenki mindent csinálhat vele), mások nem férhetnek hozzá, ha a könyvtár amiben van, tiltja az olvasási és futtatási jogokat. Tehát a legegyszerûbb módja annak, hogy fájljainkat mások számára hozzáférhetetlenné tegyük az, hogy a munkakönyvtárunk hozzáférési jogait "-rwx------"-ra állítjuk: így senkinek sem lesz hozzáférése se a munkakönyvtárunkhoz, se pedig ahhoz ami benne van. "
[ Szerkesztve ]
-
Anonymus23
veterán
Ugyan már, nehogy már megfogja a NAS a netet 20/1-es netnél.
Nekem nagyon sokáig 1/0,1 majd 2/0,5-es netem volt, na ott megfogta a netezést ha bármi letöltés ment a NAS-on.
Szerintem a lényeg, hogy a feltöltési sebességet állítsd be korrekten.
Most 25/4-es net van, a letöltés mehet 100%-on, de feltöltésnél én beállítottam egy 75%-os határt (3 Mbit). Így még ha fullon tölt lefelé, akkor sem fordul elő, hogy ne lehessen mellette netezni.;) - The Power of the Light Side
-
BBalu
csendes tag
válasz Trabanti1 #5934 üzenetére
Nálam is csak a narancs villog. Pingeld meg: adminisztráció/tcp ip.
Mennyivel jobb ha a merevlemezre van telepítve az ffp?
Nagyon megfogja a tm (szerintem) még mindig, nincs nagy netem 20/1 de azért az oldalakat eddig utorrent mellett be tudta hozni. Lehet 50esre vagy 120asra előfizetek, bár hogy megvettem a nast azzal ráérek letöltésben -
Zsadi
őstag
E-satan keresztül használ valaki raid-et a 310-nél?
-
Anonymus23
veterán
Szia,
Most jutottam NAS közelbe, hogy meg tudjam nézni, többnyire ez látszik:
drwxr-xr-x 2 root root
drwxrwxrwx 2 root rootDe vannak ilyenek is:
-rw-r--r-- 1 root root
drwxrwxrwx 4 root rootDe akad 2 ilyen is:
drwxrwxrwx 14 admin everyoneSzóval vegyes mint a franciasaláta...
Az látszik, hogy nálad a végén everyone van, szóval valamit elállíthattam, vagy nem jól állítottam be.
Többször futtattam már chmod 777-t a mappán belül.Az segít vajon ha MC-vel chown paranccsal beállítom:
User pl admin
Group pl everyone
Kösz a segítséget!@Trabanti1:
Az SSH még mindig működik, SSH-n be tudsz lépni, ugyanúgy, ahogy a leírásban benne van, ugyanúgy kell most is belépni.[ Szerkesztve ]
;) - The Power of the Light Side
-
Trabanti1
csendes tag
válasz Trabanti1 #5934 üzenetére
Más!Akartam frissíteni a Tm-t.A leírásban van egy olyan rész, hogy kapcsoljuk ki a telnetet,mert már nincs rá szükség, így most nem tudok belépni. Ekkor mi a teendő, hogyan tudom frissíteni? A legjobb, hogy fogalmam sincsen mi az az ssh meg telnet, csak droid módjára telepítettem.
-
noxika72
tag
Nincs valami olyan program a mi automatikusan gyárt bélyeg képeket a filmekhez?
Ha manuálisan odarakom a képet ahogy Tonky javasolta [link]
Akkor a gyári Twonky és a MiniDLNA is kirakja a képet.
A PC-s serviionál úgy megszoktam hogy ott vannak, most meg csak "üres kockák" vannak a képek helyén
Felkínlódtam a nasira is a serviiot, de csak a könyvtárakat jeleníti meg a benne lévő file-okat nem
A MiniDLNA pedig amit TM-el szedek le azokat (null)-ként jeleníti meg és kapok egy üres könyvtáratEsetleg valakinek ezekre ötlet?
-
BBalu
csendes tag
válasz noxika72 #5931 üzenetére
A TM megy a sávszélesség 90%-át kapja meg, de akkor se tudok netezni ha a fel/le 0/0.
Ja és 8db torrent van bent, az még soknak se mondható.De lehet akkor beállítom úgy hogy abban az időintervallumban amikor kb itthon vagyok a le/fel csak felel legyen a netemnek.
De ezért bolondulna meg a router is?
[ Szerkesztve ]
-
BBalu
csendes tag
Sziasztok!
Sajnos megint problémába ütköztem, ha megy a nas nem nyílnak meg weboldalak a gépen, csak nagyon nehézkesen sokadik újrapróbálásra.
Az EPC 3925 típusú routerem kiírja hogy:
Eth-Switch Lan(4) fc:f5:28:76:b6:23 192.168.0.10 nsa310
Eth-Switch Lan(4) fc:f5:28:76:b6:23 192.168.1.5 STATIC IP ADDRESSEgyszerre látom ezeket de az 1.5 az lehetetlen, nem is esik a címzési tartományba. A nas dhcp-re van állítva, ha statikusra állítom akkor hiába van beállítva a dns maga a nas nem csatlakozik akkor az internetre.
Off topic: annyira megbolondul, hogy néha megáll az iptv-m. Mi lehet rosszul beállítva?
Kiakaszt, ránésztem a dhcp kliensek listájára erre mindent statikusnak ír és eltűnt az 1.50-es.
Amint kikapcsolom a nast a gépen a netem helyreáll rögtön.
[ Szerkesztve ]
-
BBalu
csendes tag
-
forgacsp
csendes tag
Sziasztok,
Valaki rakott NAS-ra (NSA325) MPD-t (Music PLayer Daemon) ? Tapasztalatok esetleg ?
Köszi
/P
-
kmarci25
veterán
-
kmarci25
veterán
válasz szuszinho #5920 üzenetére
Maradjon benne a HDD, úgy reseteld. Nekem is így volt, csak előtte én wipe-oltam a HDD kisebb, system partícióját.
Itt a support levél ide vonatkozó része:
Gyári resettel próbálkozott-e már? Ez nem érinti a merevlemezen tárolt adatokat, csak a felhasználói beállításokat (pl. az NSA admin jelszava, egyedi megosztások, torrent, dropbox beállítások stb.)
A gyári resethez hagyni kell az NSA-t, hogy teljesen bebootoljon, majd ezután be kell nyomni a készüléken található reset gombot és nyomva tartani nagyjából 15 másodpercig. Ezután a NAS gyári alapbeállításokkal fog újraindulni (admin / 1234 a jelszó ismét, DHCP kliens az NSA).
Ha ez sem segítene, akkor tudok küldeni még firmware recovery csomagot is, amit szintén érdemes hasonló esetekben megpróbálni.
Üdvözlettel:
Göncz Mihály
Műszaki támogatás"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
szuszinho
őstag
-
törölt tag
válasz szuszinho #5917 üzenetére
Én még nem jutottam el a tápcseréig, de mindenképpen fogom, mert terhelés alatt lehet, hogy nem birja a strapát. Bár kiprobáltam úgy is hogy laptop vinyot raktam bele, annak sokkal kisebb az áramfelvétele, és azzal sem volt jobb a helyzet. Igazából azt nem értem hogy egy két nap kihúzva a táp és utána egy hétig megy minden gond nélkül.
Ha mégegyszer előjön a hiba visszaviszem gariba... Így nem vihetem sajna, hogy éppen működik. -
Tonyk
veterán
válasz Anonymus23 #5912 üzenetére
ls -l -re mit mutatnak a jogok?
Nálam pl. a tm által letöltött mappák, de a fájlok is: drwxrwsrwx 5 root everyone
kmarci25
"Úgyis csak telón érném el innen." Nagyon kafa ssh kliensek vannak android alá is.
[ Szerkesztve ]
-
kmarci25
veterán
Úgyis csak telón érném el innen. Ezért nem is rakom ki ezeket netre. Továbbra sem értem, mert ezzel a paranccsal megcsináltam a minidlna.conf-ot:
cat > /ffp/etc/minidlna.conf
beleírtam amit kell.
Akkor valamiért nem találja a megadott mappákat, amit nem értek, mert ott vannak, ezzel a névvel, ezzel az elérési útvonallal."There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
Tonyk
veterán
válasz kmarci25 #5910 üzenetére
Nem. Nem fogod látni win alól.
Illetve putty-al ssh-n igen.
"Ilyenkor idegesít, hogy nem vagyok otthon, legszívesebben most nekiállnék."
Miért kell ehhez otthon lenni? Vagy vpn-en keresztül, vagy ssh-t kirakod a netre és bárhonnét elérheted. De akár a gyári anytherm pluginnel is elérhető kívülről. Én mondjuk ebben a sorrendben javasolnám őket használni.
-
Anonymus23
veterán
Mindenféle userrel:
Létrehoztam a NAS-on egy felhasználót a wines alap admin Anonymus23 névvel, és azzal osztottam meg a letöltési könyvtárat, beléptem Anonymus23-ként, nem működött.
Majd átállítottam adminos felhasználóra a beállításokat a NASban, és adminos felhasználóval léptem be, de akkor is semmi.
Ha a mappában létrehozok valamit az éppen aktuális felhasználóval, azt tudom törölni, áthelyezni, bármit, de amit a TM hoz létre mappákat és fájlokat, azokat csak és kizárólag SSH-n tudom rootként törölni/áthelyezni, meg persze a TM torrent törlése adattal együtt paranccsal.Mondjuk azt még nem próbáltam, hogy létrehozzak a NAS-ban egy root felhasználót, és azzal osszam meg a könyvtárat, hátha "be tudnám csapni" a NAS-.t, hogy ez a root az a root.
[ Szerkesztve ]
;) - The Power of the Light Side
-
mike784
tag
Valaki tud segíteni, hogy a Plex miért akadozik a Nas-on?
Valamikor a böngészőbe is csak percek alatt töltődik be és a tv is azt írja, hogy nem elérhető.
Az elején arra gondoltam, hogy scanneli a mappákat és ezért nehézkes az elérés de már végzett és a Nas sincs leterhelve mert mert a proci 5% körül dolgozik. -
Tonyk
veterán
válasz kmarci25 #5908 üzenetére
"Szóval a HDD gyökér könyvtárába kerüljön az /ffp/etc? Ha igen, akkor nagyon elnéztem a dolgokat..."
Az /ffp/etc -nek már nem kell sehova kerülni, mert az ott van. A minidlna.conf -nak kell az /ffp/etc-be kerülni.
Nem is értem honnét vetted azt az elérési utat?!Természetesen bárminemű változtatás előtt: /ffp/start/minidlna.sh stop
Változtatás.
/ffp/start/minidlna.sh start[ Szerkesztve ]
-
kmarci25
veterán
Ez nem az az útvonal ahol lenni kell a minidlna.conf -nak. Annak az az /ffp/etc-ben a helye. De ezt a hibaüzenet is pontosan mutatja.
Szóval a HDD gyökér könyvtárába kerüljön az /ffp/etc? Ha igen, akkor nagyon elnéztem a dolgokat...
Ezek a mappák egyáltalán léteznek? Pontosan itt.
Léteznek, pontosan itt. Ezért nem is értettem, de akkor javítom a minidlna.conf fájl "helyét". Köszi!
-
Tonyk
veterán
"Ennek miért van jelentősége?"
Mert ha simán indítottad és kilépsz az ssh-ból az elindított folyamat is megáll. nohup (no hangup) és disown -nal kilépés után is fut majd. Addig amíg ki nem kapcsolod a nas-t.
(#5906) Anonymus23
win alól milyen userrel támadod a nas-t?
[ Szerkesztve ]
-
Anonymus23
veterán
válasz Anonymus23 #5872 üzenetére
Erre esetleg tud valaki valamilyen ötletet adni, hogy mit kellene csinálni, hogy win alól is tudjak törölni/áthelyezni a letöltési mappában?
Előre is kösz, ha valaki segít.;) - The Power of the Light Side
-
Tonyk
veterán
válasz kmarci25 #5891 üzenetére
"Megőrülök. MiniDLNA-t telepíteném, mindenen végigmentem, a \\NSA310\admin\zy-pkgs\ffp\etc "
Ez nem az az útvonal ahol lenni kell a minidlna.conf -nak. Annak az az /ffp/etc-ben a helye. De ezt a hibaüzenet is pontosan mutatja.
"Így a hibaüzenet:
Running /ffp/sbin/minidlnad -v -f /ffp/etc/minidlna.conf
Media directory not accessible! [/i-data/md0/video]
Media directory not accessible! [/i-data/md0/music]
Media directory not accessible! [/i-data/md0/photo]Elakadtam teljesen..."
Ezek a mappák egyáltalán léteznek? Pontosan itt. Ha nem, nyilván a saját elérési útjukat kéne megadni, ott ahol valóban vannak. Ha léteznek a jogok hogy állnak rajtuk?
"Most mintha futna, de a http://<nas ip>:8200 alatt ezt találom:"
Nyilván nem tud semmit tenni az adatbázisba, ha rossz helyre van beállítva a video,photo,music.
minidlna.conf:
port=8200
media_dir=V,/i-data/md0/video
media_dir=A,/i-data/md0/music
media_dir=P,/i-data/md0/photo
#vagy media_dir=/i-data/md0/video
friendly_name= miniDLNA
album_art_names=Cover.jpg/cover.jpg/AlbumArtSmall.jpg/albumartsmall.jpg/AlbumArt
inotify=yes
enable_tivo=no
strict_dlna=no
notify_interval=900
serial=12345678
model_number=1
db_dir=/ffp/tmp/minidlna
log_dir=/ffp/tmp/minidlna[ Szerkesztve ]
-
-
Zsadi
őstag
Beírom ide is, hátha összefutott valaki ilyen Lcd tv hálózati lejátszási problémával:
42LD750 TV-n hálózati meghajtóról ment a lejátszás eddig gond nélkül (NSA310). Most csak olyan mappát mutat, amiben egy file található. Régebben ha töröltem, vagy áthelyeztem, akkor újra bejött az adott könyvtár összes tartalma, és visszaállt a rend.
Ha a kép, vagy zenelejátszást választom, akkor látszódik az összes könyvtár, de ha visszamegyek a filmlejátszáshoz egyből üres könyvtár, nem tudok kilépni sem onnan ....
Router, TV, Nas áramtalanítva, újraindítva, de semmi. Ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla