- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Yettel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Motorola G86 - majdnem Edge
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
Dr. Akula #304 üzenetére
Abu azt mondta, hogy majd amikor beindul ez az 1 grafikus, 2 compute futószalagos történet, akkor lesz majd kritikus a memóriasávszélesség. Elvileg tehát jelenleg még annyira nem gáz.
Én néztem a 290X-ről egy összehasonlító videó tesztet, ahol a memória frekvenciát emelték és csak azzal alig ért el növekedést. -
Dr. Akula
félisten
válasz
Menthirist #303 üzenetére
Én még nem hallottam, de elvileg mindegyik VGA-nál a sávszélesség a legnagyobb gáz, a HBM meg pont ezen javít.
-
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Menthirist #300 üzenetére
Ja, de már az is valami ha nem eleve úgy indul az egész hogy gyerekek ez katasztrófa lesz. Legalább van értelme tovább tesztelni.
-
-
erer1000
őstag
kezicsókolom
a 2GPU-s furyra vagyok kíváncsi ezek után
-
Goro_
újonc
Mármint hogy miért durva? ez pont így a jó, mert tudsz választani, hogy ugyanazt a teljesítményt melyik oldalról kívánod elérni, szóval NV-t vagy AMD-t akarsz venni. Mondjuk az AMD kártyákon 8GB memória van, az egy kicsit feléjük billenti a mérleg nyelvét. De egyébként ennek így kellene lennie alapból...kb mintha BMW-Audi-Meci között kellene döntened...ugyanazt tudják, ugyanannyiért kb és a vásárlón múlik melyiket választja...
-
janos666
nagyúr
válasz
djculture #213 üzenetére
Én minőségvágy tekintetében nem vagyok casual gamer, ennek ellenére bőven beérem a FullHD-val és nagyon óvatosan bánok az élsimítással, elsők közt erről mondok le (főleg ha eleve problémásan dolgozik, mert pl. nem egészen MSAA kompatibilis az engine, és nagyon maszatol mindent az egyedi szoftveres megoldás, amit belepakoltak). Azon túl próbálom megkeresni azt a beállítást-kombinációt, amivel a lehető legszebb és csak nagyon ritkán esik le 60 alá az fps Vsync mellett. (Az is alap dolog nálam, hogy a film grain és motion blur szerű dolgokat kilövöm, ha lehet. Néha a lens flare-t is, ha túlzó.)
Egyrészt be is vagyok szorítva 2k-ra, mert számomra nem alternatíva egyik ma megfizethető 4k-s kijelző sem a meglévő 2k-s Panasonic plazmám helyett kontraszt és mozgáskezelés tekintetében (a 4k-s LCD nem nagyon jön szóba, 4k-s OLED-ről lehetne csak szó PDP után, de milliókat nem akarok és nem is tudnék fizetni érte).
Másrészt jelen körülmények közt nem tartom még optimálisnak a 4k-s renderelést minőség/ár szempontból VGA oldalról sem (majd ha már olcsóbb lesz a gyors VRAM, magasabb a nyers számítási teljesítmény, még okosabb a GPU és még ügyesebbek az algoritmusok, ami szerintem még 1-2 generációval odébb van).Hasonló volt ez annak idején FullHD-nál. Legtöbbeknek csak egyéb tekintetben gyenge minőségű kijelzőből futotta 2k-s felbontásúra, így egyik oldalon legalább annyit romolhatott a kép, amennyit felbontás tekintetében javult egy kisebb felbontásúhoz képest (ha valaki csak és csak azért cserél kijelzőt, mert neki már 2k kell, akkor is ha amúgy még nagyon drága a minőségi). Ez annyiból más volt, hogy akkor a CRT halt ki, bár az már a 2k váltá előtt elkezdett haldoklani, nem vele párhuzamosan kopott ki, most pedig a PDP tánt el a váltáskor (bár CRT-ből még volt is 2k-s felbontásra képes, de előfordult, hogy valaki egész jó kis CRT-t, játékra ideális, lag és motionblur mentes kijelzőt adott el a 2k-s TN paneles LCD-ért, "nulla" kontrasztaránnyal és "csóvázó" mozgással, mert a CRT-je csak kisebb felontáson tudott elég magas frissítési frekit, ami nem bántotta a szemet - bár azon a felbontáson legalább a VGA-ja is tudott elég sok fps-t...). Utána vehetett mellé az ember SLI/CF rendszereket vagy több GPU-s kártyákat, hogy ne legyen diavetítés 2k-s felbontáson játszani (aztán remélte, hogy adott játékban majd nem -10, hanem +40%-ot hoz a második GPU
). És itt már magamról is beszélek, mert én is viszonylag korán vettem egy 2k-s PVA paneles monitort. Tűrhető volt a képe egy TN-hez képest, de akkoriban még aránytalanul drága volt a TN-től jobb panel, és egy pöpec CRT sokkal jobb lett volna játékra a jobb mozgáskezelés és lag miatt, illetve a 4870X2 szörny után már azt mondta, hogy nekem SLI/CF többet "soha, és még akkor se" (pedig azt még le is vizeztem, úgyhogy nem is volt porszívó hangja).
Most is 2k-ban is meg kell válogatni a beállításokat a 290X-nek is. Nem olyan egyszerű, hogy minden Very High és szoftver AA. A fene akar 2-3 darabot egy ilyen kártyából (főleg mindet végigvizezni), csak hogy 4k-s felbontás révén "optikai-SSAA" legyen (a mai textúra és geometriai részletesség mellett más nem nagyon történik 2k-ról 4k-ra lépve játékokban, mint hogy optikai módon valósul meg az anti-alising).
-
dergander
addikt
Elég röhejes hogy még mindig csak átneveznek kártyákat 2012 óta...értem én hogy még jók,nah de kérem.
Másrészt nézzük azt hogy felvan húzva,ezt az órajelet ugyanúgy tudja a 290x is,most lesz egy OC 290x amit 390xként árulnak.
Az AMD beszélhetne az R9 neonról is ami Fijihez hasonló HBMel dukál és a 970 szintjét hozza 175watton... Erről essen már pár szó.
-
arn
félisten
válasz
Malibutomi #288 üzenetére
A ref 390ek tdpje 25w wattal tobb. De mitol is lenne kevesebb? Minden magasabb orajelen jar es tobb ram van rajta.
-
Abu, az Star Citizen-ről tudsz valami szaftos információt? Dx12/Vulkan/Mantle állapot, leképezőrendszer érdekességei, sebessége, vr támogatás állapota, stb? Azt hallottam hogy játszadoznak SFR-rel, ezen kívül
A magyar star citizen közösség nagyon hálás lenne ha lenne valami kis infó-csontocska -
Tanisz
senior tag
Nem a céllal van a bajom, sőt legyen, kell.
Hanem azzal, hogy a kezdetek-kezdetén miért várja mindenki, hogy elvigyék a kártyák a 4k-t?! Egy-két csúcson kívül, vagy azok SLI-be vagy CF-be kötve megbírkózik vele, később lesz ez jobb is.
Ha olyan kártyákat dobnanak ki egyik napról a másikra még középkategóriában is, amik megbírkóznának a 4k-val, kevesen tudnák megfizetni, hisz a fejlesztésnek/tervezésnek ktge van. Azt ki kell termelni.
Magamból indulok ki, most sem veszek 50-60e HUFnál drágább kártyát, mert afelett már nem érni meg a többlet.
Persze, ha nonstop gamer lennék, akkor valszeg virítana az SLI-CF config a gépembe, de erre nem lehet piacot építeni -
Raysen623
addikt
Erősen kétlem, hogy a ma az ország viszonyait tekintve "elég sokan" vennének 4K tévéket. Sok mindenre telik, de biztosan nem ez a legfontosabb teendőjük egyike, hogy aztán nekiálljanak játszani rajta. Ráadásul biztosan nem vesznek egy 100-150k-s VGA-t a gépükbe, amit aztán csak úgy cserélnek egy 970-re.
Maradjunk annyiban, hogy csak a magad nevében beszélj, mert te megteheted az effajta kiadásokat. Persze mi örülünk a problémáidnak -
Valdez
őstag
válasz
jedimesterek #263 üzenetére
Az a baj, hogy erre nemcsak hdmi2 kellett volna hanem dp1.3 is. Valahogy lemaradtak kicsit ezekben a szabványokban.
-
TTomax
félisten
válasz
Menthirist #278 üzenetére
Szerintem pánikkeltés,én azt nagyon nehezen tudom elhinni hogy lehagyták róla.Szerintem ez olyan hír mint az ezer dolcsis ára volt.
-
mindenképp illett volna rárakni, pláne ebben a kategóriában. Az hogy nem került rá viszont számomra valami egyéb akadályt sugall. Felteszem nem véletlenül felejtették le róla. Hogy most valami technikai/jogi akadálya volt, vagy csak stratégiából nem került rá (bár mi lenne ennek a stratégiai értéke), nem derül ki.
-
CsonkaImo
addikt
Itt voltam az elmúlt fél évben, csak nem olvastam az nV topicok. Ha lenne 4K TV-m, nem játékra használnám vagy munkára de írtam is, hogy ez nekem nem probléma. Biztos lesz aki ezért inkább 980Ti-t vagy Titan X-et vesz. Szerintem is hátrány a HDMI 2.0 hiánya, csak nem a marha gáz kategória.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nézd. Válaszolni nem válaszolhatok, de mivel elérhető a CodeXL 1.7, így képet lehet róla berakni, és abból látszik, hogy milyen architektúra.
(#241) dhstyle: A CIG azt azért mondta, mert számos olyan leképzési technológiát használnak, amelyek felzabálják a sebességet DX11 alatt, mivel ott nincs Execute Indirect, Async Compute, Async DMA és multi-thread. De elvben meg tudná jeleníteni a képet a DX11 is csak semmivel sem kapnál többet 10 fps-nél, ezért sok eljárást letiltanak DX11-ben. DX12-ben a szoftveres alap miatt aktiválhatók ezek, a hardver nem olyan lényeges.
-
TTomax
félisten
válasz
CsonkaImo #267 üzenetére
Én nem tudom te hol voltál az elmúlt fél évben,de elég sokan választottak 970et a 290ellen mert a TV-n is szerették volna élvezni a 4K 60Hz-et.Még csak játszani sem kell hozzá,már desktopon érzed hogy 30 vagy 60Hz.Továbbá nem én hirdetem az igét a 4K gamingröl,és a 4K TV-k sokkal jobban terjednek mint a 4K monitorok.Adott a szituáció ha NEKED lenne egy 4K tévéd akkor is így gondolkodnál?
-
CsonkaImo
addikt
Videókártyához szerintem többen vesznek monitort mint TV-t, de lehet tévedek. Meg ott az input lag is. Ahhoz, hogy játszható legyen, komolyan zsebbe kell nyúlni, akár a Fury 2-3 szorosát rá kell költeni. Ilyen TV nem hiszem, hogy minden nappaliban megtalálható, de ez csak az én véleményem. Nekem nem hátrány, de lehet sokan hiányolják majd.
-
válasz
nincs/nem lesz átalakító dp-ből hdmi2-re? legutóbb még mintha azt írták volna a tévégyártók hogy dolgoznak rajta/akarják
-
CsonkaImo
addikt
válasz
DP-n támogatja a 4K/60Hz(fps)-t. Monitorokon úgy is ez a csatlakzás az elterjetebb.
-
jedimesterek
csendes tag
Azért ez óriási gáz! Nincs HDMI 2-es támogatás???[link]
-
sb
veterán
3-400W (szumma cpu+gpu) nem vicc az biztos.
Szvsz darabonként 100-150W a kényelmes léggel. Én ezt lőttem be elég régen.
Korábbi (kb. 4 éves) konfig tuningolt Phenom II X4 + GTX 460 volt. Ez vegyes (nem max) load alatt volt 320-340W körül, kb. 160+180W. Ezt is lehetett hűteni, de nagy borda kellett a halk működéshez plussz extra jó házszellőzés.Ehelyett jött a downclockolt+tuningolt i5-2500 + 7850 alapfeszes tuning. Ez így kb. +0W ill. +10-15W a tuninggal. Vegyes terhelés 160-180W körül. Ez bármilyen léggel halkan hűthető, a házhűtésre se kell a gatyád ráfizetni. (Értsd: nem 10-12k-s hűtő kell a procira +8-10k házventire és extra egy jól szellőző házra.)
Ez az igazán kényelmes megoldás.
Viszont ha nem jön extrém módon nagyobb teljesítmény ugyanebben a fogyasztási keretben - amit mostmár elég jól látni, hiszen se gpu, se cpu nem jön évek óta a (vélhetően) kompromisszumos Maxwellen kívül.Szóval ezen felül viszont már kevés vagy úgyis drága a lég. Egy hw komponensre szűkítve, 300W-os vga-val meg kifejezetten lehetetlen küldetés. Nem írom le még egyszer az érveket, de szerintem ez a koncentráltan hűthető, kis felületű, kis nyákos vizes megoldás nagyon kedvező. 300W-nál más nagyon szóba se jöhetne.
150-re talán felesleges, de az meg a fenti megkötésekkel/feltételekkel használható.Ártól eltekintve ha a Nano hozza a 290 szintjét nekem az bőven elég lenne. Ha viszont több kellene és mozdulni sem lehetne egy 290 szintű vga-val akkor a vizes 300W-os Fury-ra se néznék úgy, hogy ez a közelembe se kerüljön. Mint ahogy a téglákra néztem eddig...
(Szerencsére remélhetőleg az sw oldali előrelépések miatt egy 290 szint, de még talán egy 270 is jó lehet majd valamire, ha jobban ki lesz használva. Persze attól is függ mennyire nő meg a kihasználtsággal a játék komplexitás.) -
Azokban az esetekben többet fog gyorsulni az AMD, ahol most CPU-limit van. A tesztoldalak méréseiben ez azért ritka.
Másrészt valóban jó dolog, hogy ettől az irdatlan nagy mesterséges szűk keresztmetszettől megszabadulunk. Ennek annyi a következménye, hogy a nagyobb számú objektum (és várhatóan nagyobb számú háromszög) majd a GPU-n belül fog újabb szűk keresztmetszetet kreálni - egyes kártyák esetében akár már az ütemezőben is, az újabbaknál valószínűleg az ALU-k átbocsátási sebességében. Sőt, az sem kizárt, hogy az eddig bőven elegendő textúrázókapacitás is kevés lesz itt-ott
Miután ezek a faktorok architektúráról architektúrára változnak, a javulás mértéke sokban fog függeni attól, hogy a fejlesztő melyik erőforrást igyekszik majd jobban kímélni.
A GCN kártyáknak valóban van esélye a nagyobb gyorsulásra (legalábbis 1.1-től felfelé), de teljesen más okokból. -
arn
félisten
válasz
Petykemano #253 üzenetére
Ez logikus a csucsra jaratott kartyaknal, de alatta nem szokas szenne "tuningolni". Foleg hogy 1.5-2x hatekonysagnovekedesrol beszelnek. Ennyit a ram se szamithat.
Mindenesetre en orulnek, mert max ez erdekel a felhozatalbol.
-
dhstyle
tag
válasz
Menthirist #245 üzenetére
lessz mantle alapból 3 apival érkezik a játék.. nem izgat engem különösebben a star citizens csak ott tűnt fel ez a dx12 ügy.. mert ott leírták , hogy dx11ben kevesebb fpsre képes a játék és csúnyább is.. dx12 szebb és gyorsabb.. és a mantle is ilyen kéne legyen csak oda nagy meló implementálni mindent amit tudni fog a dx12es verzsön.. dehát kickstarter annyi zsé van mint az állat.. meg hát amennyi ideig készül..
-
Valdez
őstag
Mi benne a nem logikus? A nv drivere jobban kihasználja a cpu-t dx11 alatt, meg lehet nézni a draw call teszteket, kb több mint 2x olyan jól. Ha ez eltűnik, akkor melyik fog többet gyorsulni?
Nyilván meg lesz az oldva, hogy vedd az erősebbet, hiszen folyamatosan teremtik az igényeket erre, ez dx12 alatt sem lesz másképp. Többmonitor, 4k, 5k, 8k, VR, 3D... van bőven lehetőség.
-
Peat;)
veterán
Ebben a mondatban sok logikát én nem látok
mindig lehet valamire jobban optimalizálni és ezentúl is biztos vagyok benne hogy meglesz az AMD és nvidia szerepe ebben, ez a directx12 meg vulkan nagyon túl van misztifikálva. Én azt látom hogy a hardware adott az új konzolokban és előrevetíti azt ami elérhető lenne a legoptimálisabb esetben pc-n. Nem azt mondom hogy nem szépek a játékok, de forradalmat sem látok ott.
Igazából az igénnyel sem vagyok tisztában már, ki mit vár. A mai topjátékok, pláne ha optimalizáltak akkor bitang szépek. Ezek a rajzolási parancs dolgok...hát nem tudom, máig a dying light vagy mi jut róla eszembe, ahol megkapta a pc a magáét hogy az elavult api miatt rossz. Aztán kiderült hogy konzolon minimumon van a látótávolság
.
A directx 12 pont olyan lépés lesz mint a korábbi directx-ek, szerintem.
Tovább szépülnek a játékok, de nem ingyen. Aki azt hiszi hogy egy mostani középkategóriás, vagy régebbi erős vga hirtelen meglódul és nem kell lecserélni az picit gondolkodjon már a vga gyártó szemével hogy az miért is lenne jó. Megoldják hogy új vga-t vegyen mindenki, e miatt felesleges aggódni.
-
HSM
félisten
válasz
Petykemano #253 üzenetére
Én voltam. 947Mhz-ről 900Mhz-re csökkentve a GPU órajelet, és -20mv feszültséget beállítva 350W-ról 300W-ra csökkent a komplett gépem konnektornál mért fogyasztása (4,4Ghz-es i5 4690k+16GB 2133Mhz ram volt még benne 80+ Platinum táppal) BF4 Mantle alatt. Sima 290-es volt amúgy. A gép többi része olyan 100W magassága lehetett ilyenkor.
Minden csipnél így van amúgy, a magasabb órajelhez magasabb feszültség kell, és a magasabb feszültség nem lineárisan emeli a fogyasztást.
-
Petykemano
veterán
Ha a nanora gondolsz, akkor lehet, hogy csak egy kis teljesítményt.
Valaki valamelyik fórumban említette, hogy ő a 290X-es kártyáján 5%-kal visszavette az órajelet és 25%-kal csökkent a fogyasztás. Ebben végülis nincs varázslás, lehet, hogy ezeknél a gyártástechnológia-design párosoknál is úgy van, mint a kaverinél, hogy az utolsó 2-300Mhz tolja meg 50%-kal a fogyasztást.(#244) Valdez:
Szerintem azzal az okkal maradtak ki az X-es verziók, hogy oda még fognak érkezni később. Nehéz elképzelni, hogy a 400-as széria teljes egészében 14nm-es és gcn 1.3/2 lenne. Az elmúlt két szériaváltáskor nem ezt csinálták. De attól még persze lehet. -
jozsef8
aktív tag
Ahogy elnéztem a képeket, a jelenlegi GPU méretek szerint, és a HBM2 specifikációi szerint, akár 20 GB-ot is pakolhatnának majd több év múlva a GPU-ra a HBM2-ből. A gpu-n elvileg annyi hely lenne pont.
-
pkornel
aktív tag
Mint ha régebben lett volna valami demo amiben a 290x és 780ti hasonlították volna össze dx12-ben. És ott a 290x min fps száma növekedte a legjobban ha jól emlékszem de a 780ti-nél is volt gyorsulás de ott tényleg nem volt akkora, viszont 780ti-n alapból több volt az fps.
-
SylverR
senior tag
Szerintem erre az AMD a Titan miatt lett rákényszerítve. Meg amiatt, hogy a 20 nano nem vált be. Hiszen lássuk be, nem dúskálnak a pénzben. Majd meglátjuk, de szerintem is teljes szett fog érkezni, vadiúj dolgokkal. Szerintem az se kizárt, hogy HBM-et kap mind. (1 réteg a 460-on) Persze tévedhetek, de remélem nem.
-
az hogy a star citizen min fog normális teljesítménnyel futni, egy teljesen külön kérdés
A 7950 támogatja a dx12-őt, de ettől függetlenül limitált az ereje. Az SC pedig marha gépigényes lesz. A mantle helyett pedig szerintem már vulkan támogatást kap, bár mintha nyilatkozták volna hogy liquidvr-ral is játszanak, az meg ugye mantle.
De egyetlen 7950-nel nem gondolnám hogy olyan hű de jól megy majd a játék mire megjelenik (és addigra még újabb generáció jön ki a vga-kból)
-
Valdez
őstag
válasz
Petykemano #239 üzenetére
14nm-en mindenből új jön, gcn 1.3-al vagy 2.0-val. (persze csak tippelek)
-
pkornel
aktív tag
Most nézem az aszinkron compute az lesz az én kis 970 kártyámon is
Na így már kíváncsi leszek az első DX12 játéktesztekre.
-
arn
félisten
válasz
Petykemano #239 üzenetére
en meg arra leszek kivancsi, hogy mit aldoztak be a jobb fogyasztas miatt a fijinel
-
dhstyle
tag
válasz
Menthirist #240 üzenetére
tehát mondjuk a star citizen játéknál ahol eléggé kihangsúlyozták , hogy dx 11ben a játék nemcsak csunyább lessz de gyengébben fog futni mert ugye sz*r az api , ott én a 7950el tudom gond nélkül futtatni majd dx12ben , normális teljesítménnyel? mondjuk ott adott a mantle is dehát a dxre csak nagyobb figyelmet fordítanak a játék készítői.
-
http://prohardver.hu/hir/microsoft_formalisan_veglegesitette_directx_12.html
A 7950-es GCN 1.0 magokat tartalmaz, tehát bekötési modell Tier 3, titled resources támogatás csak tier 1, nincs felezett pontosság támogatás, és csak 1 grafikai és 2 compute parancslistát támogat. Szóval a megnevezés DX12, feature level 11_1 (hasonlóan mint az nvidia oldalon a keplerek, 11_0 feature level szinten vannak).
Tehát annyira dx12-es támogatású a 7950 mint mondjuk a 780Ti. Támogatja.
-
Petykemano
veterán
Még a megjelenés előtt volt erről szó, hogy mi minek az átnevezése lehet.
Ez alapján a
360 gcn 1.1
370 gcn 1.0
380 gcn 1.2
390, 390x gcn 1.1
Fury gcn 1.2Az AMD a 2xx -as szériánál is két kategóriát újított az új gcn-re.
Időrendben
370x-re várok egy butított tongát hbm-mel, jó fogyasztással, meg mert ez a leggyengébb láncszem.
360x helyre várok majd egy 14nm gcn 1.2-t, ez majd késő b hasznosul valami apuban is
380x helyre várok majd 14nm tongát hbm-mel -
dhstyle
tag
valami okos tud válaszolni egy kérdésre ami motoszkál a buksimba van egy HD 7950em , ami ugye dx 11.1et tud alapból.. GCNes ugyebár , létezik , hogy támogatja a Dx12őt is? a mantle oké , hogy adott.. de ez érdekelne.. külföldi fórumokon találtam erről 1-2 dolgot és azt vettem ki , hogy igen.
-
-
kissz84
tag
Meglátjuk mi lesz itt ezzel a Fury-val .
Le megy a teszt időszak kb fél év kiderül van -e valami hibája vagy hogy elég erős lesz ,hogy felvegye a harcot NV-vel, talán még az ára is apad picit aztán leválthatja a hd 7990-et ha minden ok -
kisza25
félisten
amióta ez az új hírrendszer van a címlapon, egy csomó dologról lemaradok itt és előbb olvasom a híreket más oldalakon...
-
kenwood
veterán
Egyebkent en picit szkeptikus vagyok ezzel a minivel kapcsolatban.
Kivanom,hogy minden ugy legyen, ahogy irjak, de jart nalam ref 290 ill. 290x es nehezen tudom elkepzelni, hogy azt a teljesitmenyt esszeru hofokok mellett kepes az amd egy ekkora kartyabol kihozni.
A piacnak nagyon jot tenne, ha tevednek. -
hunspirit
csendes tag
-
Ren Hoek
veterán
Most vettem, úgyhogy csak ne esegessen
Ha a Nano kijön akkor biztosan esni fog. 290X és 390X amúgy jó alternatíva, de nem teljesen ellenfél. Üzleti szempontból nem az. A Nano viszont tényleg 970/980 ellenfél lehet, hasonló fogyasztással. Csak már rég ki kellett volna jöjjön... és roskadozhatnának vele a polcok, de nincs annyi selejt Fury még.
Itt a 980 ami igazán drága a teljesítményéhez képest. Ott lesz majd esés ez tuti.
A 370 Pitcairn viszont óriási szégyen. Tripla átnevezés, GCN maradt a régi, ráadásul 270X-nél kevesebb SP van benne.(270-nyi) Beigazolódott a sejtésem, hogy nem lesz Free Sync/True Audio. ~54K-ért...és ezt még kiadják 4 GB-al.. Bravó... But it's none of my business
-
-
arn
félisten
nincs baj a vizhutessel - csak nem ekkora dimenzioban. ez sehogy sem lesz se halk, se hatekony, epp mint a masik. ekkora tdpnek a huteset csak rendszerszinten lehet megoldani normalisan (bar ott is szkeptikus vagyok, hogy mekkora huto kellene a hatekony huteshez).
regen kb 80w volt a cpu+gpu, amit tuningoltam (igaz, ott 70% volt a tuning, nem a mai jelkepes orajelek), aztan ahhoz sem kismiska radiator kellett a halk mukodeshez.
-
Ezt vártam nem ért váratlanul a dolog,de azért egy mindnre kiterjedö tesztre kíváncsi lennék.
-
Ren Hoek
veterán
970 ara most fog esni. 85 korul lesz. 960 pedig 55. Szerintem jo lesz igy...
Álmodozz csak
Mégis miért is kéne most csökkentenie árat az nV-nek? 970 "igazi" ellenfél nélkül van jelenleg. 290X persze teljesítményben pariban van. A Nano még 3 hónap legalább. Ha jönne jó áron 390X 4 GB-al... (de egyelőre nyoma sincs, nem láttunk 4GB-os modellt) mondjuk 100K körül. Akkor talán csökkentene az nv is
Használtpiaci ára 80-85-re beáll, ezt még elhiszem.
-
Sinesol
veterán
Szépen kitolnak azokkal akik amd vga-t vesznek, de gondolom ugy gondolják hogy ha veszel zöld vga-t akkor megy amugyis, a cpuhoz meg nem értenek, nem is érdekli őket hogy megy rajta, mivel ők elsősorban vga-ra fejlesztenek.
Az üzlet szempontjából profi hozzáállás szó se róla, mi meg szívunk. Már ahol még egyáltalán használja bármelyik game. -
Zeratul
addikt
RECSKA: Nem tudom milyen supportra gondoltál, ugyanis az AMDnek se a GameWorks-höz, se PhySUXXhoz nincs kódszintű hozzáférése. Ezzel szemben az AMD GCN cuccok nyilvánosak és hozzáférhetőek kódszintet.
Ez van amikor nVnek lefekszik vki.
"The software render person says that AMD drivers create too much of a load on the CPU. The PhysX runs on the CPU in this game for AMD users. The PhysX makes 600 calculations per second on the CPU. Basically the AMD drivers + PhysX running at 600 calculations per second is killing performance in the game."
A röhely az hogy ez a Havoknak meg se kottyanna, szándékosan van ilyen szarra írva a physuxx GPU része.
-
sb
veterán
De azt tudod, hogy leginkább a hőszállítással van gond PC-knél?
Hova fújsz ki/el halkan akár 150W-nyi hőt is? Vagy 200-at? Benga hűtő mivel lenne jobb?
Itt a 300W hővel mit kezdenél a házon belül 10 perc után?Ma viszonylag kényelmesen megoldható léggel egy kellően erős gép. 80-100W cpu, 120-150W gpu. De erre építeni kell azért a háznál, szellőzésnél.
150+2-300W-nál már ha e köré építed a komplett konfigot akkor sem lesz halk és hűvös gép. Kb sehogy.
Előrelépni meg máshogy nem tudnak. Legalábbis a csillió tflops felé. Az irány meg mégis az a régi idők reflexei alapján.A másik irány meg az, hogy sw-ből kihoznak a mostani 2-3tflops kártyából is 1-nél többet, gpu/cpu limit helyett. Ezért kell külön optimalizálgatni de az se tetszetős irány egyeseknek mer' szegény programozó majd mennyit szenved.
Be kell látni végre, hogy nem nagyon van harmadik irány ami eddig volt: csíkszélességet felezünk meg 1-2 apróság aztán 2x teljesítmény jön ki ugyanabból a TDP keretből. Lehet kívánni ezt is persze, meg világbékét. És nem csak AMD oldalon van átnevezgetés. NV-nél is megy. Maxwell nem rossz, de annak is vannak árnyoldalai. CPU fronton meg már 5 éve helyben toporgunk.Szerintem az sw (low level, hsa) lesz a jó irány. Ha emellett még tudnak csíkszélességben lefelé menni, architektúrát finomítani az se rossz, de láthatóan erre már nem nagyon lehet alapozni. Várjuk, de nem jönnek.
A harmadik megoldás (amit most látunk), hogy 150W helyett legyen 300W vga és az majd gyorsabb lesz... ez nem szimpatikus nekem. Nem is lehet mainstrem. Régebben se jött be a 2 gpus- szörnyekkel és Prescottokkal ma meg a nappalis usernél főleg nem fog bejönni.A fizika határait viszont el kell ismerni. 10W-ból nyilván nem lesz renderfarmunk soha. De ettől még 3-500W-os szörnyek se lehetnek mindennaposak. Minden irányt és lehetőséget ki kell használni és most a hw oldali tűnik nehezebbnek.
De akinek ez kell...300W kártyát (téglát) szvsz még nem oldottak meg ilyen jól mint most. -
arn
félisten
a viz nem hut semmit, csak elszallitja a hot. ez a huto meg nem tunik nagyobbnak, mint a korabbi teglak. akkor inkabb legyen egy benga nagy heatpipeos huto rajta.
150-200w kozotti kartyakat celzom en is, ez az, ami jatek kozben is halk tud maradni, idle meg (kozel) hangtalan. gondoltam megvarom a felhozatalt, de csikszelessegvaltasig itt mar nem lesz sok elorelepes ezen a teren. 970et majdnem vettem, de a cicergo kartyak miatt elbizonytalanodtam.
mindenkepp szeretnek majd egy riftet, addig kivarok, hogy mi lesz - ha mas nem, lesz egy joarasitott gtx970/80. vicc, hogy mar az r9 270xet is kinomban vettem, de mert csak nem akartak jonni ujabb kartyak, a korabbi meg harom eves volt mar. almomban sem gondoltam, hogy harom-negy eves gpukat fognak a "friss" generaciora pakolni megint.
-
Raysen623
addikt
Ebben a szegmensben nem értem mi vele a bajod? [link] Az új kiadás többet nyújt ugyanazon az áron, de semmivel sem többet mint amivel kellene. Az őt követő pedig már sokkal erősebb nála. A 4Gb meg ugye a folyamatos felbontásnövelés miatt kijárhat. Ma már én sem vennék ennél kisebb memóriával szerelt VGA-t, inkább nagyobbat. Néhanapján ugyanis rákötöm a gépet az FHD TV-re és úgy játszom egy kicsit. Olyankor pedig mindig csak ámulok, pedig csak egy 2Gb-os karim van.
Ha te is gyártó lennél, te is nagyon meggondolnád mibe mennyi pénzt ölj, függetlenül a piaci helyzettől.
A többiekkel azért nem kötekszem, mert ők már a reménytelen kategóriát súrolják... -
Sinesol
veterán
válasz
Raysen623 #204 üzenetére
Mindössze annyit mondtam, hogy a 7850 kicsit régóta tengeti már napjait és kicsit sokadjára akarják eladni, most épp 4 giga memóriával, ez nagyon távol áll azért a hatalmas rinyától. Na mind1.
Más egyébbel nem volt semmi problémám, de nem értem miért nem a többiekbe kötsz bele, amikor tele van szórva egészen elvakult hozzászólásokkal a topic. -
Tigerclaw
nagyúr
Sajna nem 750ti van, hanem GTX-460 (768MB-os), de azt nem akartam a 750ti-re cserélni, csak valami ahhoz hasonló "utódkártyára", akár NV, akár AMD. Szóval kellene valami friss DX12-es kártya ami jóval erősebb mint a jelenlegi 460-as, keveset fogyaszt és persze olcsó is. Nem sürgős, csak idén mintha mindkét cég megfeledkezett volna a casual gamerekről. (igaz lassan az IGP-k veszik át a belépőszegmenset, de CPU-t nem akarok cserélni)
-
westlake
félisten
-
sb
veterán
Most melyikre gondolsz? A Furyn én fordítva látom.
Ha csúcskártya kell eddig tégla méretben tudták csak prezentálni. Hűtés is nyilván akkora kellett rá. És még azzal se volt halk kártyád. (Nem véletlen, hogy te is ahogy néztem soha nem a csúcsot célzod, hanem egy halk és kezelhető 150W körüli kategóriát. Vagy nem?)Most viszont:
1. Egy 19 cm-es nyákra ráfért minden oda-vissza.
2. Erre értelmes méretű léghűtő már nem fér csúcsfogyihoz. (csúcsfogyit értsd: 200W, de inkább 150W felett)
3. Amúgy is jól hűthető vízzel mert nem kell rá egy tégla méretű full cover blokk sem, lévén, hogy van egy chiped meg egy vrm-ed és kakukk.
4. Ha meg a lég nem jó, a víz könnyebben kezelhető mint általában szokott akkor fér még rá kraft. A víznek kis túlzással tök mindegy, hogy 200, 250 vagy 300W. Megküldték még pár shaderrel.És a végén kijött egy - remélhetőleg hangban, deltaT-ben, méretben kellemesen hűthető csúcsvga.
Nem kell hozzá tripla torony. Ami eddig kellett. Léggel, de vízzel is ugyanúgy. Plussz minden 90-100C üzemi hőmérsékleten volt emellett is.Persze a teszteket meg kell várni de ez az én ok-okozati összefüggésem hűtés ügyben.
Attól függően, hogy én középkategóriára gyúrok. Kb. a Nanora, de arra is jó áron. Ott mondjuk 150W-ra ez a törpe lég aggasztó kicsit. Most meg kicsit ez lett a senkiföldje. 3x akkora léghűtőt hogy teszel rá vagy minek növelnéd meg akkorára? Víz meg hülyeség 150W-hoz.
Vagyis inkább drága... ha olcsó lenne akkor nem ellenkeznék egy 30-40 fok közötti tartományban mozgó hangtalan vizes 150W-os kártyával szemben sem. -
Raysen623
addikt
A kifogás messze eltér attól a rinyálástól amit te rendeztél itt, csak már fel sem tűnt....türelmetlenek vagytok jó magyar szokás szerint. Én is várom már az új jövevényeket mert valamit kezdenem kell a 6950-es kártyával. Kettőnk közt a különbség annyi, hogy én nem verdesem magam a földhöz akármilyen prezentáció után, függetlenül attól mennyire volt megfelelő számomra a bemutatott termék. Gúnyt meg pláne nem űzök semmiből...Bólogatni meg semmire nem szoktam, viszont ennyi erővel te is csendben maradhattál volna és akkor nem kellene magyarázkodnod.
-
sb
veterán
válasz
#16939776 #51 üzenetére
A nagytesó talán még így sem tudja ki magát.
A Nano ha ezt hozza akkor idevele.50k-ért persze.
Előzetesen felemás érzéseim voltak. Csúcskártyában ez a méret+víz+hűthetőség tetszett... de olyat soha nem vennék, nekem egy 270 feletti teljesítmény kellene 150W alatt. Ha a 290 is kijön belőle az csak pozitív csalódás. Persze ahhoz képest, hogy nullasemmi előrelépést vártam. Amúgy normális körülmények között nyilván a folyamatos fejlődés lenne az alap.
-
kenwood
veterán
-
válasz
Tigerclaw #197 üzenetére
A kicsi karikról nemigazán volt még szó, a nagyok közül már van jó jelölt - a nano - a GTX 970-nel szemben, aminek a teljesítmény/fogyasztás mutatója kb megegyezik a 750-ével. Igazából az egész iparágra nagyon ráférne már a csíkszélcsökkentés.
#198: azért még a Fury X-el meg az új titánnal se járunk ott, hogy szénné húzzuk a beállításokat 4k-n
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Synology NAS
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Asustor NAS
- Kuponkunyeráló
- Napelem
- Házimozi belépő szinten
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- One mobilszolgáltatások
- Kerékpársportok
- További aktív témák...
- Asus Rog Strix RTX 4090 Evangelion 2.0
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 szép, hibátlan nélkül
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5 / 1TB M.2 SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest