- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Magisk
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Abu, az Star Citizen-ről tudsz valami szaftos információt? Dx12/Vulkan/Mantle állapot, leképezőrendszer érdekességei, sebessége, vr támogatás állapota, stb? Azt hallottam hogy játszadoznak SFR-rel, ezen kívül
A magyar star citizen közösség nagyon hálás lenne ha lenne valami kis infó-csontocska -
mindenképp illett volna rárakni, pláne ebben a kategóriában. Az hogy nem került rá viszont számomra valami egyéb akadályt sugall. Felteszem nem véletlenül felejtették le róla. Hogy most valami technikai/jogi akadálya volt, vagy csak stratégiából nem került rá (bár mi lenne ennek a stratégiai értéke), nem derül ki.
-
válasz
jedimesterek #263 üzenetére
nincs/nem lesz átalakító dp-ből hdmi2-re? legutóbb még mintha azt írták volna a tévégyártók hogy dolgoznak rajta/akarják
-
az hogy a star citizen min fog normális teljesítménnyel futni, egy teljesen külön kérdés
A 7950 támogatja a dx12-őt, de ettől függetlenül limitált az ereje. Az SC pedig marha gépigényes lesz. A mantle helyett pedig szerintem már vulkan támogatást kap, bár mintha nyilatkozták volna hogy liquidvr-ral is játszanak, az meg ugye mantle.
De egyetlen 7950-nel nem gondolnám hogy olyan hű de jól megy majd a játék mire megjelenik (és addigra még újabb generáció jön ki a vga-kból)
-
http://prohardver.hu/hir/microsoft_formalisan_veglegesitette_directx_12.html
A 7950-es GCN 1.0 magokat tartalmaz, tehát bekötési modell Tier 3, titled resources támogatás csak tier 1, nincs felezett pontosság támogatás, és csak 1 grafikai és 2 compute parancslistát támogat. Szóval a megnevezés DX12, feature level 11_1 (hasonlóan mint az nvidia oldalon a keplerek, 11_0 feature level szinten vannak).
Tehát annyira dx12-es támogatású a 7950 mint mondjuk a 780Ti. Támogatja.
-
-
engem meg érdekel a vr. és? különbözőek vagyunk. én vr-ra keresek kártyát, ami nem őrült felbontás most még, ugyanakkor kell a tempó. Szóval nem annyira a vram mennyiség a lényeges számomra, hanem a nyers erő és a nyújtott szolgáltatások.
másnak meg másra kell kártya. az más szempontok alapján válogat.
-
-
-
hát ha a 290X-hez hasonlóan 2816 gcn 1.2 maggal jön a nano (ami egy fury alá vágott fiji, tehát a selejtes fury-kat is be lehet tenni), de a gcn 1.2 előnyeivel (delta compression, fejlesztett tesszelálás) és hbm-mel, akkor nem merész ígérgetés az a 290X teljesítmény fele akkora fogyasztáson. Persze az ár kérdéses, de ez lehet gyakorlatilag a selejt selejtje (gyártanak Fury X procit, kicsit hibás megy Fury-nek, nagyon hibás megy Nano-nak). Szóval akár árban is bőven jó lehet.
-
"Kérdezem én, ha nekem van egy erős CPU-m akkor miért nem tudja hatékonyabban kihasználni a Mantle a GPU-mat? "
A mantle lényege és instant hatása első körben a cpu limit kitolása/eltörlése volt. Mint ahogy tucatnyi írásban szerte az internet során el lett magyarázva, a low level apik egyik előnye, hogy azt a nagy cpu overhead-et törlik, amivel a dx11 jár. Ez a cpu erőforrásának tekintélyes részét elvitte, hogy meghajtsa a kártyát, különösen radeonok esetén, konkrétan egyetlen cpu szál tudott azzal foglalkozni, hogy adatokat adjon a vga-nak. 4790K esetén képzeld el, bármilyen meglepő, mivel a proci sokkal erősebb mint az én FX-em, a 100 ezer forintos procid gond nélkül tudta már így is elég adattal járatni a 290-est, hisz ereje volt hozzá még ezzel az overhead-del is, ezért volt nálad sokkal kisebb hatás. Nálam, ahol 8 darab de gyengébb mag volt, az egyetlen mag kevésbé bírta a 290X-et hatékonyan etetni, ezért volt vagy 20%-os fps emelkedés. Az olyan rendszerekben, ahol pl 290X crossfire-t hajtott meg egy az enyémnél még gyengébb proci pedig hozhatott akár 40-50%-ot is.
Tehát összefoglalva: a mantle a cpu limites helyzetekben segített a legtöbbet a jelen formájában, ez hozott a legtöbb extra fps-t. 4790K-val nem volt cpu limited, bármilyen hihetetlen. Nekem 8320-al már volt egy kicsi.
Később ahogy egyre inkább low level apira terveznek játékokat, ennél több trükköt is bevetnek majd, hatékonyabb, látványosabb algoritmusokat lehet átemelni egyből, de pl bf4 alatt első körben csak a cpu limitre volt hatása.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- iPhone topik
- Napelem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen légkondit a lakásba?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Háztartási gépek
- E-roller topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest