- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raysen623
addikt
Erősen kétlem, hogy a ma az ország viszonyait tekintve "elég sokan" vennének 4K tévéket. Sok mindenre telik, de biztosan nem ez a legfontosabb teendőjük egyike, hogy aztán nekiálljanak játszani rajta. Ráadásul biztosan nem vesznek egy 100-150k-s VGA-t a gépükbe, amit aztán csak úgy cserélnek egy 970-re.
Maradjunk annyiban, hogy csak a magad nevében beszélj, mert te megteheted az effajta kiadásokat. Persze mi örülünk a problémáidnak -
mindenképp illett volna rárakni, pláne ebben a kategóriában. Az hogy nem került rá viszont számomra valami egyéb akadályt sugall. Felteszem nem véletlenül felejtették le róla. Hogy most valami technikai/jogi akadálya volt, vagy csak stratégiából nem került rá (bár mi lenne ennek a stratégiai értéke), nem derül ki.
-
CsonkaImo
addikt
Itt voltam az elmúlt fél évben, csak nem olvastam az nV topicok. Ha lenne 4K TV-m, nem játékra használnám vagy munkára de írtam is, hogy ez nekem nem probléma. Biztos lesz aki ezért inkább 980Ti-t vagy Titan X-et vesz. Szerintem is hátrány a HDMI 2.0 hiánya, csak nem a marha gáz kategória.
-
CsonkaImo
addikt
Videókártyához szerintem többen vesznek monitort mint TV-t, de lehet tévedek. Meg ott az input lag is. Ahhoz, hogy játszható legyen, komolyan zsebbe kell nyúlni, akár a Fury 2-3 szorosát rá kell költeni. Ilyen TV nem hiszem, hogy minden nappaliban megtalálható, de ez csak az én véleményem. Nekem nem hátrány, de lehet sokan hiányolják majd.
-
MPowerPH
félisten
Nem mukodik! Es en meg csak nem is ekkor probaltam, hanem 2015 februarjaban-aprilisaban. Addig nem sikerult megoldani, el is adtam a 2. GTX-et. Tehat onnantol kezdve nalam nem mukodik. De mint mondtam, ird be , google kidobja azt a milliard panaszt. Eleg szomoru, hogy 2014 kozepe ota fennal, es azota nem javitottak.
Nincs CPU limitem rF2 alatt. A 4.9GHz-n jaratott 4790K-val sem volt, es a mostanival sincs.mod: Februarban irtam ide is egy postot e miatt, es az Assetto fejlesztoinek is kuldtem uzit. Mindket helyrol az jott vissza, hogy meg nincs megoldva az SLI tamogatas, es kulonbozo anomaliak lehetnek ket kartyaval. Ment a ket VGA, csak mind a ketto 40%-on dolgozott. Az megeshet, hogy pont a monitor kavart be, mert FC3 alatt is megtette. De konyorgom, szimulator, amit normal esetben 3 monitorra kellene irni. Szoval nalam nem mukodott, es mint irtam nekem a maximum 50%-os skalazodas az semmi.
-
MPowerPH
félisten
Nem megy az SLI. Annyira nem, hogy kozben az FPS beesik, es mikrolag tengerre valtozik a game. Ird be google-be, egy rakas thread csak errol szol. Vagy nezd meg a jatek itteni topikjat, ott is ki lett targyalva. Sot, en anno irtam facebookon is az Assetto oldalara, es 2 het utan kaptam valaszt azzal, hogy nincs SLI profil a game-hez.
rF2 -nel az a tweak kb. 20%-ot ha hozott, es szinten lagtenger fogadott. Nincs ra szukseg? Akkor nem jatszottal meg online, 20 autoval, moddolt palyaval es kulonbozo modokkal.Az 50%-os atlag pedig siralmas, tekintve, hogy a CF-el 90% mindig megvolt.
-
MPowerPH
félisten
Assetto Corsa, rF2.
Eagl3: Nem sikerult annyi HBM -et stackelni. Szoval kenyszermegoldas, mert nem igy terveztek. Bovebben:
"Back to the AMD Fiji approach with 2.5 stacking and interposer. Our sources claim that you cannot put more than four memory chips on the interposer, meaning that Fiji is limited to 4GB of memory. Eight chips next to a massive GPU would result in massively big chip (remember the GPU and memory chips are on the same board - interposer) and then put on the package. This is why we don’t think 8GB HBM Fiji will happen with this generation, but with time Hynix will come with more dense HBM memory chips making 8GB 2.5 D cards possible." -
Z10N
veterán
Detto.
"AMD also launched the Radeon R9 NANO graphics card which is Fiji based with half the size of R9 290X and has half the power of the Radeon R9 290X. It is an impressive feat and shows the scalibility of the Fiji GPU architecture. The card is based on a significant cut down version of the Fiji GPU but is only 15 centimeters long and is powered by a single fan which shows that it is an extremely power efficient graphics card. The surprising thing about this little card is that it has a 6 inches in length yet is faster than Hawaii which is fused on the R9 390 series and 290 series cards. It comes with a 175W thermal solution and is powered by a single 8-Pin power connector."
Fury X $650
Fury $550
Nano tippre $450, 3072SPU
"390X" $430
"390" $400, ennek valahogy nem stimmel az ara -
Joshi
titán
Így van, az tényleg ígéretes. Már csak az a kérdés hogy kinek és mennyiért.
(#88) Menthirist igen, csak a Mantle Fanok felejtenek el egy nagyon fontos részletet, miszerint a Mantle lényege a GPU közvetlenebb hozzáférése a GPU-hoz, és így annak hatékonyabb kihasználása. Na most ez a gyakorlatban csak a gyenge CPU-s rendszerekben jött ki. Kérdezem én, ha nekem van egy erős CPU-m akkor miért nem tudja hatékonyabban kihasználni a Mantle a GPU-mat? Gondolom erre is van magyarázat Abutól, de sajnos ettől még nem lesz több Mantle játék és több FPS-em.
ui.: egyébként a Mantle a legjobb példa az ígérgetésre, én azt mondom hogy a puding próbája az evés.
-
MPowerPH
félisten
Nem nagykepusegbol, de nekem az 1 monitor mar eleg gaz....(bar a 3 monitorom aran eppen csak kijonne egy IPS-s 4k-s beleposzintu monitor, avagy egy VSync-es, tehat meg csak nem is nagyzolas) Neha kiprobalom egy kijelzovel, csak az FPS miatt, de hatalmas fail. El nem tudom kepzelni, hogy valaha is visszaallok ra. Teljesen elmenyrombolo. Es itt nincs hova lepni, mert 7680x1440 -en mostanaban meg nem lehet jatekokat futtatni, pedig arra fajt a fogam.
Nekem rendben van, 980 szepen viszi.(3-4%-al erosebb, mint a 290X volt, nehol meg annyival lassabb) Persze nincs minden maxon, de inkabb az MSAA es tarsai azok, amiket alapon hagyok. Texturak, egyeb reszletessegek majdnem mind maxon vannak. Arnyekokbol szoktam meg visszavenni.mod: Metro az egy elegge eltolt valami lett. Es meg csak nem is szep. Bar magat a jatekot sem szeretem.... SLI egy katasztrofa(CF is). Soha tobbet mgpu, penzkidobas. Idegesito, hogy ott van ket meregdraga kartya a gepedben, de az egyik csak 50%-ot hoz. Ha mukodik.... Mert eleg sok helyen meg csak nem is mukodott az SLI. CF-el megint mas gondok voltak, viszont ott a skalazodas 90%.
-
MPowerPH
félisten
Igen, a tesztoldalakon, a grafikonon, a 2014-es tesztekben. Itt van baratnom gepeben egy GTX970, amit kivancsisagbol radugtam a 3 monitorra. Nem hozza, nagyon csunyan le van maradva, es mint irtam, mikrolag mindenhol, ahol pl. az MSAA-t akar 2x-esre allitom. Hol van a 970? Es ezek a grafikonok. A mikrolagot nem mutatjak, pedig azt is kellene. Nekem ne gyere az FHD felbontassal, mert oda mindegyik mostani vga boven sok is, es egyebkent is mar lassan olyannak szamit, mint regen az 1280x1024.
A kulonbseg, hogy en ugy vedem az AMD-t, hogy kozben GTX van a gepben. Ismerem mind a 3 kartyat, azonos korulmenyek kozott voltak jaratva. Lattam amit lattam, tudom a 980 is valojaban mennyit er, csak nagy volt a hype-ja. En ennek doltem be, a helyett, hogy vettem volna egy 8Gb-s Vapor X-et £100-al olcsobban.
-
Levwi
aktív tag
majd amikor megjelennek az első low level api-ra írt játékok és az amd kártyái gyorsulni fognak a maxwell architektúra meg lehet még lassúlni akkor majd meglátjuk mi lesz konkurencia minek. Jó tudom jön majd a pascal, csak annyi lesz a különbség , hogy amd-nek addigra rengeteg kártyája lesz ami támogatja (az összes gcn) az nv-nek meg majd lesz egy pár ami lehet nem lesz olyan szinten kiforrott mint az amd gcn kártyái, mert ugye amd már jó pár éve a jövőre tervez és nincs leragadva a jelennél mint az nvidia. A pascal véleményem szerint egy elmaradott architektúra lesz a gcn-hez képest. A 970-et meg hagyjuk már átléped a 3,5 giga vramot és mintha egy alsó kategóriás kártya lenne a gépedben. és azért kérnek el 100k-t nevetséges.
-
MPowerPH
félisten
Van. A 970 sehol nincs(selejtes vacak, felejtsuk mar el, osszesz@rta magat 5760x1200-on, olyan mikrolagokat csinalt mikor betettem, hogy orom volt nezni, elotte meg a 290X-en vigan ment, tobb FPS-el, es tisztan), a 980 pedig 5%-al ha erosebb, mint a 290X, cserebe nezd meg az arat. En voltam az, aki hatalmasat hibazott akkor, mikor megvettem a 980-at majd dupla annyi penzert, mint a 290X-et. (290X-et £210-ert vettem, de egy H80i -vel), a GTX meg anno £380 volt. Alig nyertem valami pluszt, mert kozvetlen utana jottek a friss driverek AMD oldalrol, es hirtelen felgyorsult a kartya. Melegedes mar a vizhutes miatt egyebkent sem lenne problema, hasitana a 290X. Szoval az a konkurencia mar akkor fel volt allitva, amikor meg a Maxvell 2 csak a 'tervrajzon letezett'. Azert nem ertem, miert ostorozza mindenki az AMD-t.... Meg lehet nezni, hogy a GTX780, 780Ti hol maradtak. Persze jo lett volna ezt a kraftot mar a megjeleneskor megkapni, nem 1,5 evvel kesobb. Ha az AMD kicsit tobb penzt koltene a programozokra, nem lenne semmi problema.
-
MongolZ
addikt
És az téged hol a rántott f*szban zavar, hogy miért engedték le az árakat?
Ha már ph-n vagyunk, a ph-s teszt alapján a 290X lemaradása a 980-tól FHD/QHD-ban 6%, miközben árban majdnem 40%-kal olcsóbb, alacsonyabb fogyasztás ide, vagy oda. Ez azért úgy gondolom, hogy nem csak nálam egy kategória.Kb. mintha féláron adnák a kenyeret a madarasban, de te inkább megveszed a nagymagyarban, mert hát veszteségesen adja a másik...
(#71) Joshi: 8% nem elég? Mennyit szeretnél? Itt egyeseknél 5% már másik kategória, akkor 8%-ra mit mondjak? Szoftverből kaptál 2 kategóriával jobb VGA-t?
Nézz már utána, hogy mire is találta ki az AMD a Mantlét!
-
westlake
félisten
Már hogy lenne X99? A socketen jól lászik, hogy csak az egyik oldalán van "kar". A 2011-nél ugyebár mindkét oldalon van. Másrészről a socket is máshogy néz ki. Ez valamilyen S1150-es foglalat.
#62: Végre. Köszi.
#65: Az Intel Ethernet nyilvánvalóbb volt, mint a socket, viszont az AMD vonalat egyáltalán nem ismerem, így azt sem tudom, szoktak-e Intel vezérlőt alkalmazni.
#37: Tehát?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Bluetooth hangszórók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen autót vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- Eredeti játékok OFF topik
- Goddess of Victory: Nikke
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest