- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
válasz
djculture #213 üzenetére
Én minőségvágy tekintetében nem vagyok casual gamer, ennek ellenére bőven beérem a FullHD-val és nagyon óvatosan bánok az élsimítással, elsők közt erről mondok le (főleg ha eleve problémásan dolgozik, mert pl. nem egészen MSAA kompatibilis az engine, és nagyon maszatol mindent az egyedi szoftveres megoldás, amit belepakoltak). Azon túl próbálom megkeresni azt a beállítást-kombinációt, amivel a lehető legszebb és csak nagyon ritkán esik le 60 alá az fps Vsync mellett. (Az is alap dolog nálam, hogy a film grain és motion blur szerű dolgokat kilövöm, ha lehet. Néha a lens flare-t is, ha túlzó.)
Egyrészt be is vagyok szorítva 2k-ra, mert számomra nem alternatíva egyik ma megfizethető 4k-s kijelző sem a meglévő 2k-s Panasonic plazmám helyett kontraszt és mozgáskezelés tekintetében (a 4k-s LCD nem nagyon jön szóba, 4k-s OLED-ről lehetne csak szó PDP után, de milliókat nem akarok és nem is tudnék fizetni érte).
Másrészt jelen körülmények közt nem tartom még optimálisnak a 4k-s renderelést minőség/ár szempontból VGA oldalról sem (majd ha már olcsóbb lesz a gyors VRAM, magasabb a nyers számítási teljesítmény, még okosabb a GPU és még ügyesebbek az algoritmusok, ami szerintem még 1-2 generációval odébb van).Hasonló volt ez annak idején FullHD-nál. Legtöbbeknek csak egyéb tekintetben gyenge minőségű kijelzőből futotta 2k-s felbontásúra, így egyik oldalon legalább annyit romolhatott a kép, amennyit felbontás tekintetében javult egy kisebb felbontásúhoz képest (ha valaki csak és csak azért cserél kijelzőt, mert neki már 2k kell, akkor is ha amúgy még nagyon drága a minőségi). Ez annyiból más volt, hogy akkor a CRT halt ki, bár az már a 2k váltá előtt elkezdett haldoklani, nem vele párhuzamosan kopott ki, most pedig a PDP tánt el a váltáskor (bár CRT-ből még volt is 2k-s felbontásra képes, de előfordult, hogy valaki egész jó kis CRT-t, játékra ideális, lag és motionblur mentes kijelzőt adott el a 2k-s TN paneles LCD-ért, "nulla" kontrasztaránnyal és "csóvázó" mozgással, mert a CRT-je csak kisebb felontáson tudott elég magas frissítési frekit, ami nem bántotta a szemet - bár azon a felbontáson legalább a VGA-ja is tudott elég sok fps-t...). Utána vehetett mellé az ember SLI/CF rendszereket vagy több GPU-s kártyákat, hogy ne legyen diavetítés 2k-s felbontáson játszani (aztán remélte, hogy adott játékban majd nem -10, hanem +40%-ot hoz a második GPU
). És itt már magamról is beszélek, mert én is viszonylag korán vettem egy 2k-s PVA paneles monitort. Tűrhető volt a képe egy TN-hez képest, de akkoriban még aránytalanul drága volt a TN-től jobb panel, és egy pöpec CRT sokkal jobb lett volna játékra a jobb mozgáskezelés és lag miatt, illetve a 4870X2 szörny után már azt mondta, hogy nekem SLI/CF többet "soha, és még akkor se" (pedig azt még le is vizeztem, úgyhogy nem is volt porszívó hangja).
Most is 2k-ban is meg kell válogatni a beállításokat a 290X-nek is. Nem olyan egyszerű, hogy minden Very High és szoftver AA. A fene akar 2-3 darabot egy ilyen kártyából (főleg mindet végigvizezni), csak hogy 4k-s felbontás révén "optikai-SSAA" legyen (a mai textúra és geometriai részletesség mellett más nem nagyon történik 2k-ról 4k-ra lépve játékokban, mint hogy optikai módon valósul meg az anti-alising).
Új hozzászólás Aktív témák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nintendo 3DS és DS topic
- Windows 10
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- iPad topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- További aktív témák...
- ASUS GeForce GTX 1660 SUPER OC 6GB ELADÓ
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 3090 Trinity OC 24GB GDDR6X (6 Hónap Garancia)
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Lèpj be a jövőbe! Kamatmentes rèszletre is!
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest