- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Motorola RAZR i XT890 - GYIK, hasznos információk
Kérlek olvasd el alaposan ezt a hozzászólást, mielőtt kérdeznél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blokkolnam0
aktív tag
én tavaly nyáron a német amazonról vettem, mivel itt élek, és még mindig kapható, árát is tartja...de ha tényleg lassan kiszórják, akkor gyakran sasolni fogom az árakat, hátha leesnek és akkor veszek egy cseredarabot...
Ez egy igen jó telefon, félek egy ideig nem lesznek ilyen jól összerakott optimális paraméterű masszív telók ilyen áron...
[link] -
GGMPC
őstag
-
J.K.F.
csendes tag
Ööööö, a Gorilla Glass nem egy hatásvadász nevű plexi (korábban én is műanyagra tippeltem), hanem valódi üveg (ha nem is mesterséges zafírkristály, abból egy ekkora felület valószínűleg nem két fillér):
[http://en.wikipedia.org/wiki/Gorilla_Glass]
vagy:
[http://www.origo.hu/techbazis/hightech/20120118-a-jovo-kutyuit-vedi-az-uj-gorilla-uveg.html]
Az üvegtáblákat négyszáz fokos káliumsó oldatba merítik. A fürdőben a kisebb nátriumionok elhagyják az üveget, és a helyüket káliumionok veszik át, amelyek miatt az üveg lehűlve ellenállóbb lesz.
-
DVlad
őstag
Én mindent elhiszek, de leginkább szerencse kérdése. Teszteltünk már olyan órát (neves gyártótól), amely az első próba-behatás alkalmával (ablaküvegen végighúzás) karcos lett, nem kis anyagi kárral. És sok egyéb karcos zafírkristállyal is összehozott már a sors. Én is szerencsés vagyok, 12 éve hordom az órám és karcmentes az "üvege".
-
sxxorp
őstag
Nagyon köszönöm a válaszokat, értékelem a a segítőkészséget!
1. Kelly416: köszi, ez biztató! Harait: XDA-n nézegettem és az ICS rootolása egyszerűnek tűnt, a JB-nél csak bootloader-nyitós megoldást találtam... Esetleg megosztanád, Te hogy legalább úgy hogy csináltad (akár privátban, de látod, hogy nem túl sokak csinálták meg, tehát itt is)?
2. OK - Rengeteget olvastam már a Sony Ericsson k750-en is (akkor még nem is igazán volt e-book olvasó)Vallom az egy kütyü mindenre elvet, nem bírnám, ha sok minden van nálam. Ezért nézegetem ezt a telefont: a lehető legkisebb készülékben a lehető legnagyobb, még értelmes méretű képernyő és a legtöbb funkció a lehető legkedvezőbb áron. Tesztben azt olvastam, hogy a pentile miatt pixelesebbek a betűk olvasásnál, de ez akkor nem vészes
3. OK - Köszönöm, az előbb leírtak miatt nem tökéletességet várok el, csak kielégítő teljesítményt olyan pillanatokban, amikor épp nem terveztem fotózást - erre ezek szerint jó lesz
4. Kront: úgy tudom nincs a gépen magyar nyelv - akkor mégis tud magyarul? Vagy hogy oldottad meg a swype-ot?
5. OK - akkor ez nem probléma
6. OK - akkor a GSMarena túlhisztizte
7. OK - Kront: én is csak bőrtokkal, köszi! Kelly416:ez a legjobb ajánlás!
8. OK - Kront: ez a halkítás nem kardinális, inkább bosszantó, belefér - köszi!
Kelly416: 150 fontnál (kb. 51,000Ft) is lejjebb várod? Én csak megnézném milyen, ha nagy, és nincs kicsi jó specifikációjú telefon, akkor felejtős. Jelenleg egy alternatíva van, az új Samsung S4 Mini - de mennyiért (és Samsung...) + valami Xiaomi mi2S - de akkor inkább Anglia, és Motorola Razr i, nem? -
tildy
nagyúr
Nem vagyunk moddolosok,nem szandekozzuk sem rootolni, sem egyeb. egyelore ideiglenes telonak lenne, jovore jar le egy elofizetesunk, de addig mar nem tudunk varni, elegunk van a Lumiabol.
Ennyiert meg ( £159, kb 54755 forint) nagyon jo aron van.
Viszont erdekes, hogy keves progit enged kulso memoriara tenni. -
kelly416
veterán
Szerintem, mint írtam is, nagyban a napsütés az oka. Sokkal intenzívebben és hosszabb ideig süt, így az automata fényerő többet pumpol a kijelzőbe a kis elektronjainkból, mint té(t)len. De erre csak majd nov.-dec. kapunk választ szerintem.
-
kelly416
veterán
[SUPEROFF]Mondjuk aki megengedheti magának, annak ez jó megoldás.[/SUPEROFFOFF] Aki nem teheti ezt meg, annak vagy gyomor kell ahhoz, hogy ezt végigjárja, vagy bizonyos márkákat/boltokat kerülni fog. Pedig a Te esetedben is kiderülhetett volna pár pillanat alatt a dolog, ha éppen valaki hozzáértő megnézi és maradhattál volna egy eszközzel, csak ebből a boltnak kevesebb a haszna.
-
kelly416
veterán
Értem, ez tényleg eléggé elhanyagolható a normális kapcsolódáshoz képest.
Én már rég cserét kértem volna a garanciát álló cégtől. Ha egy hiba folyton előjön és nem képesek elhárítani, bizony cserélniük kell. Igaz, utána kell olvasni, összeszedni az anyagokat, határozott fellépés pirulát beszedni és nem idegesen, nem asztalt borogatva, hanem illedelmesen de határozottan kiállni a jogokért. Sajnos ez ilyen.
-
kelly416
veterán
Engem ez eléggé zavarna, de sosem volt még hasonlóm sem. Igaz, ha egyik hívásból megyek a másikba, még mindig képes vagyok bénázni, de a hangátvitelre nincs panaszom.
A másik meg, hogy a füles lecsatlakoztatásakor újra kell indítani, tényleg hasznos, de nekem zavaró is lenne. (Amúgy újraindítom 2-3 naponta, hetente. Amikor éppen olyanom van.) A haverod HTC-jét én meg elvinném szervizbe a helyébe.
Ezekkel együtt lehet élni, de szerintem nem kell. Nem vagyok "hardcore user", kevés játék, kevés net, nagyon kevés sms, de hívásom van rendesen. Erre van átirányítva a céges is, legalább nem kell kettőt zsebben tartsak, így naponta 20-30 hívásom van munkaidőben (zajosabb napokon akár a duplája is simán) nem egyszer egymáson. Én azt mondom, bele lehet törődni, tud ez jobban is működni.
-
Schanyee
senior tag
Szerintem ez kényelmi megoldás, meg nálam még most sem kötelező a regisztráció, anélkül is megy, sőt gyorsabb, mert most nem kell beírni kódot, csak a telefonon el kell fogadni a csatlakozást. Meg már van fizetős változata, mert már nem csak wifi-n keresztül megy, hanem mobilneten is, meg külön hálózaton is, és ha így távolra x MB-nál többet szeretnél küldeni, akkor az pénzbe kerül.
-
hsrasus
aktív tag
Először is köszönöm! De komolyan! Valójában csak titokban reménykedtem, h "összefutok" valakivel aki mindkét készüléket látta a maga teljes valójában és objektíven is tud róla nyilatkozni. az előző kommented számomra az eddigi leghasznosabb volt és most ezúton kérnék elnézést a többi kollégától, ezzel véletlenül sem megbántani akarom őket, mert ők is nagyon sokat segítettek, csak egyszerűen nem volt valós tapasztaltuk mind2 készülékkel. te vagy az első akinek az írásából nekem végkövetkeztetésként az jött le h ha inkább még a telefonos dolgokat helyezem előtérbe akkor BB, azonban bármilyen egyéb "okos" dolog, ami miatt igazán okostelefon az okostelefon esetén inkább Moto.
azt hiszem tartozok annyival, h kiegészítsem a történetet:
szóval a Z10 valóban tetszik, azonban a céges előfizetésem miatt, olcsóbban szert tudok rá tenni, mint a lista ára. olcsóbban mint amibe a moto kerül és ez már némileg megváltoztatja a leányzó fekvését.
ettől függetlenül szeretném megnézni mind2 készüléket élőben és azt hiszem akkor fogom tudni eldönteni, hisz amelyikbe beleszeretek az fog kelleni (remélem nem mind2be
)
-
Schanyee
senior tag
Én meg rendszer szinten nem ismerem az androidot, szóval nem akarok ebben okoskodni,mire megvettem a telefont addigra kiadták úgy néz ki azokat a frissítéseket amikkel eredetileg kellett volna jönnie a telefonnak. sajnos ez is nagy divat lett félkészen kiadni a dolgokat aztán utólag javítani.
-
Schanyee
senior tag
Nem szeretnék kötekedni, csak két meglátásom lenne:
a razr i belakásához is kellett nekem vagy 2 hét. ez alatt azt kell érteni, hogy ennyi idő alatt sikerült úgy bekonfigolni, hogy bátran zsebre merjem tenni, tudván, hogy csörögni fog, ha kell, néma lesz, ha kell, nem csatlakozik fel idegen hálóra, 3g-n nem frissít feleslegesen és a leveleimet is rendesen szinkronizálja.
Én első perctől kezdve zsebre mertem tenni, nekem tényleg ez volt az első andoridos telefonom, előtte 4 évig egy nokia okostelefonom volt, és nem okozott semmi meglepetést a rendszer (illetve de, de azok mind pozitívak voltak) Az hogy tovább tartott belakni azért volt, mert 1. andoridos telefon és még 2 hét után is találtam olyan újdonságokat amikről nem is hallottam és megtetszett. Ha nem mint okostelefon szeretnéd használni, hanem csak hogy menjen, lehessen vele jól telefonálni, akkor meg a belakási idő is sokkal rövidebb. Egyébként akit zavar, hogy mindent a google fiókon keresztül lehet megtenni azt nem igazán tudom megérteni, mert az összes többi ugyanúgy gyűjti az adatokat, csak max nem olyan nagy cég mint a google. (nem azt nem értem meg, hogy ez valakit zavar, hanem csak azt nem, hogy valakit pont a google zavar). A másik, hogy nekem a nokia után a híváskezeléses dolgokkal voltak pozitív meglepetéseim.
A másik pedig ehhez:
igaz ugyan, hogy a razr i volt életem első okos telefonja, (leszámítva egy szűk hónapos nexus 4 használatot), de több éves androidos fejlesztői tapasztalatom ellenére (tabletekre fejlesztünk a cégemnél) a mobil készülék beállításában itt ezen fórum tagjainak a segítsége és több alkalommal külföldi fórumoknak a tapasztalata is kellett.
Remélem nem sértődsz meg, de ez így kívülről elég viccesen hangzik, hogy bár sok éve fejlesztesz androidra de ahhoz nem értesz, hogyan lakd be a készüléket 1 hét alatt. Úgy hangzik mintha olyan rendszerre fejlesztenél, amit nem is ismersz. Szerintem ezt a dolgot ne nagyon hangoztasd.Amúgy nem kötekedni szeretnék, sőt igazából megvédeni sem akarom az android rendszert, pláne nem a blackberry ellen, amit nem is ismerek, csak leírom én is a többiekhez hasonlóan a véleményem. Meg remélem nem hal ki a symbianhoz hasonlóan a bb, mert legalább van kiről példát venni ha jót csinál, mivel ők kb csak a minőséggel tudnak kitűnni.
Meg úgy vettem észre sokan azért szídják a rendszert, mert vesznek olcsón (vagy drágán) egy hulladék telefont, és persze, hogy nem működik jól. Az már más kérdés, hogy jogos elvárás lenne egy átlag felhasználónak, ha kiad valamire egy adag pénzt, akkor működjön jól, de sokszor sajnos a gyártók hibája, nem nagyon van olyan cég, amelyikben meg lehetne bízni.
-
Kront
tag
talán a külsőről még egy mondatot, mert itt van előttem éppen mindkét készülék: szerintem összeszerelésben mindkettő egyformán igényes, "jól esik kézbe venni" kategória. anyaghasználatban valamivel jobbnak tűnik a blackberry, de ez a minimum, amit el is várok tőle, ha már közel 50%-al drágább.
-
kelly416
veterán
He? Mi az a sim?
Az van azért. E-mailom is, kettő is. Sőt, iwiw-em is, bár az is csak osztálytalálkozót szervezni és g+-om is, kíváncsiságból. Már van is 6 vagy 7 ismerősöm alig egy év alatt. De annál több barátommal tartom a kapcsolatot élőben. Én valahogy ebben jobban hiszek. (Ipari informatikus mérnökként végeztem és napi 8-10 órát ülök gép előtt.)
-
kelly416
veterán
Nem tudom, mi van a telefonokkal mostanában. Anno az Omniámat simán töltötte az autós töltő navi közben, pedig ugyanaz a navigációs program, csak ez jóval frissebb verzió. Mondjuk lehet, hogy pont ez a baj, a sok csicsa meg miegymás. Vagy kitaláltak valamit, hogy navigációra vegyen az ember céleszközt, ne a telefonját használja. Bár ez eléggé buta politika lenne. Minden esetre a navi jobban zabálja, mint a 3d-s játék az én észrevételeim szerint. (Ettől még előferdülhet, hogy tévedek, mert 3d-s játékot nem sokat játszom, vagy mondhatni semennyit. Csak kipróbáltam vagy kettőt és kész.)
Nem, hogy nem nézem, hanem ki is kapcsoltam eddig rendszeresen. De mióta megvan a RAZR, azóta nem nagyon volt motoros idő.Legalábbis túrázni nem voltunk, a környéket meg ismerem. Na az lesz még egy teszt töltőről meg töltő nélkül, és akkor végre megírom a tapasztalataimat. Pl.: tegnap reggel levettem töltőről, elvonatoztam BP-re és vissza, megnéztem majd 2,5 filmet, több mint négy óra aktív kijelzővel és folyamatos adótorony keresgéléssel 50%-ra esett összesen 8,5 óra alatt. Szerintem ez baráti. Majd az összefoglalóhoz lesz kép is.
-
kelly416
veterán
Köszönöm szépen az elgondolkoztató magyarázatot. A design nem érdekel, úgyis a motorom oldaldobozában csücsülne. Csak azért vennék egy erősebbet, amit írtam is, hogy navi közben legalább szinten tartson. De nem akarom kicsinálni a RAZR-t, majd keresek más megoldást.
Legfeljebb megjegyzem az utat, és majd nagyobb városokban, vagy az elbizonytalanodás határán kapcsolom csak be.
Szerk.:
Bár azt még nem is próbáltam, hogy kikapcsolt képernyővel mit produkál. Motoron úgyis belső zsebben van, csak a fülesen keresztül navigál. Hátha úgy jobbat produkál a kijelző miatt. -
Halo
senior tag
tudom, másik készülékről, s nem hivatalos rom alól osztom az észt (lettet, litvánt...)
szóval én nagyon csíptem a Now-t!csak... igazából nem nagyon lehet itthon mire használni.
amit tud, az picit(?) a mezőgazdasági szakember szemevilágának elveszejtéséről szól...
itthon mi is van:
- időjárás
- utazás (forgalom merre, milyen)
- ööö... és igazából szinte ennyi. jah, igen a parasztvakításos része a hangkeresés - ami nagyon jóóó, tényleg... csak, de...a lényeg: sokáig használtam - kíváncsiságból is, meg azért, hogy ez ugye mégiscsak Google cucc
de Defy alatt sebességet, szabad ramot, akksit zabál.
Vonattal utazok melóba, a forgalom rész ugye sztornó ilyen szempontból, a havi összesítő volt max. érdekes és ennyi.
Autóban a Maps-ot használtam direkt, s nem közvetlenül a Now-on keresztül.mit hagytam ki, amire itthon jó?
szóval, nagyjából ezért van kikapcsolva a Now szinte mindenkinél....... -
sifarr
senior tag
1. telenor
2. automatikus ( tudtommal 3g opció nincs)
Igazad van. Régen néztem a beállításokat, valóban csak automata vagy fix 2g van.Nálam a telefon fix 2g-n van. A hiba nagyon ritkán, de csak a Belvárosban jelentkezett. Beszélgetés megszakadása, sikertelen hívásindítás.
Zsirfecske azt írta, hogy T-Mobilos és nála hálózati probléma alatt jelentkezett a hiba.
Én is T-Mobilos vagyok.A tippem a saját esetem magyarázatára. De ez csak feltételezés!
A 2g 900 és 1800 MHz-en üzemel. A 900-nak ugye nagyobb a hatótávolsága, de kisebb a kapacitása. Az 1800-nak pont fordítva, ezért főleg a városokban nagy a szerepe.
A T-Mobile a 4g-t szintén az 1800 MHz-en adja. Feltehetőleg az 1800-as frekik egy részét vagy egészét átcsoportosították a 4g-hez.
Ez viszont a 900-as frekinek a kihasználtságát növeli. Automata beállítás esetében nincs gond, mert szükség esetén a telefont a hálózat átváltja 3g-re (2100 MHz), ami nagy kapacitású és ahol van hangalapú szolgáltatás is. Fix 2g esetében viszont ezt a váltást nem tudja megtenni.
Abban a ritka esetben, ha a 900-as freki az elérhető cellákban "megtelt", akkor előjöhet a hálózatvesztés, a beszélgetés megszakadása.
Az újraindítás azért segíthet, mert eltelik fél-1 perc, s közben a hálózat terheltsége változhat.
Nálam előfordult az is, hogy újraindítás után a telefon feljelentkezett, de hívást mégsem lehetett indítani. 10 perc múlva pedig semmi gond nem volt.
Te Telenoros vagy. De a telenoros topicban panaszkodnak többen, hogy egyes területeken szakadozik a hálózat, hogy a hálózat nincs jól optimalizálva, stb. Tehát a helyzet esetleg helyenként hasonló lehet az előbb leírtakhoz.Szóval szerintem nem a telefon a rossz. Azt kellene figyelni, hogy mikor, hol (terület) jön elő a hiba és milyen beállításoknál.
Jó lenne tudni, hogy Vodás előfizetéssel tapasztalt-e valaki hasonló hibát. Ugyanis a Voda a 3g-re országosan beüzemelte a tavaly vásárolt 900-as frekiket, azaz nőtt a kapacitása a hangalap tekintetében is. -
sifarr
senior tag
előjött immáron harmad ízben az elmúlt hónap alatt, hogy a telefon normál készenlétben, az asztalon fekve, egyszer csak eldobja a hálót (emergency only) és vissza sem veszi, csak ha újra indítom. nálatok nincs ilyen? ( a sim vadonat új)
Hadd kérdezzek 2 dolgot.
1) Te is T-Mobilos vagy, mint zsirfecske?
2) Mi a hálózatválasztási beállításod? fix 2g, fix 3g vagy automatikus.Hasonló hiba nálam is jelentkezett, ritkán, teljesen kiszámíthatatlanul. Van egy teóriám a magyarázatra, ehhez kellenének tőled az infók.
-
J.K.F.
csendes tag
Egy nap alatt 3-4 másodperc késést szed össze a telefon szinkronizálás nélkül.
A szolgáltatás biztosan működik, mert ha elállítom az órát pl. 5 perccel, majd engedélyezem hogy a hálózatról vegye az időt, AZONNAL korrigálja azt. Legalábbis arra az egyre rosszabb értékre, ami mára már 72 másodperccel van a valós idő mögött (14:02:12-kor ugrott az óra 14:01-re).
A clocksync - ha jól értettem a leírását - csak rootolt telefonon tud időt korrigálni, egyébként csak megnézni lehet az eltérést (a Google alapból nem engedi, hogy egy alkalmazás belepiszkáljon a rendszerórába).
Szóval mennie kéne ennek szerintem, eléggé alap szolgáltatásnak tűnik a hálózati idő korrekt kezelése. A korábbi butafonomnak sem jelentett problémát. Amit még majd kipróbálok jövő héten, hogy más helyszínen (Bp-en, ami innen 110km) is fennáll ez a hiba, vagy ez valami lokális furcsaság.
-
zsirfecske
addikt
max 3 hét és jövünk mi is
mexi:
mi a szoftververziód? ha EU, akkor vsz tényleg a JB-t ajánlotta fel, ezesetben érdekes a dolog. esetleg próbáld meg a frissítés kierőszakolását valahogy. erre én fejből egy dolgot tudok (ami lehet hogy semmit sem ér):*#*#CHECKIN#*#* bepötyögése a diallerbe és utána próbálkozz a system update csekkolással.
-
zsirfecske
addikt
-
Baranya24
tag
Az egy dolog, hogy abszolút kinai nekem ez az egész wifi eszmecsere amit folytattok, viszont probáltam utána olvasni, és egyértelmű választ nem találtam: GYAKORLATBAN MIÉRT IS JOBB AZ 5GHz? Ha jól értelmezem a dolgokat sebességben nincs eltérés. Vagy igen?
Ha túl láma a kérdés, kérlek ne is válaszoljatok
-
Kront
tag
ráadásul ezekre a a "hekkelésekre" (fix cím beállítása) a kliensek biztosan nincsenek felkészítve, azokban szabványos protokol fut. ezért lehet, hogy az egyik ap firmware egy bizonyos fajta kliens csoportot tud átverni, másik firmware meg másikat. sajnos nincs nálam másik 5 ghz-s kliens, ezért azt nem tudom megnézni, hogy a gyári asus vajon azzal megy-e fix csatornán.
akkor lenne elvárható az ap-től, hogy hibátlanul működjön a fix csatorna, ha pl. lenne valami szabványos debug üzemmód nála is és a végberendezésen is, aminek eleme lenne egy rögzíthető freki. de ilyet én nem találtam a leírásokban. (debug mód van, csak abban fix freki nincs) -
RiddleR
aktív tag
Na gyorsan kivégeztem az Wifi-s tesztet itt a melóhelyen. Eszköz: Linksys 320N gyári 1.0.0.4 firmware-rel.
Szitu:
Telefon wifi bekapcs vadiúj network SSID felvesz, WPA2 beállít, majd Wifi off. Routeren Wifi bekapcs, 5G, auto channel, auto wide, WPA2 PSK és mehet. Telefonon wifi bekapcs és vár.... rohadjon meg simán megtalálta. Kicsit tovább tart úgy vettem észre, mint 2.4G-n, de felismerte. Érdekes viszont, hogy a gyári router szoftverben lehet állítani a channel számot, ugyan csak az only Indoors csatornákat (36,40,44,48). Ezeket is kipróbáltam és akár menet közben akár ki/bekapcsolva is szépen átáll és mutatja is a Wifi Analyzer.
Szóval működnie kéne ennek mégiscsak.Megírom a motonak, hogy bocs gyári routeren tök jó, csak a moddolt linksys nem tökéletes. Biztos örülnek majd.
-
RiddleR
aktív tag
Kérdezték a router típusát és gondolom ezzel együtt érdekelné a firmware is őket, de ha leírom, hogy dd-wrt akkor azonnal kiröhögnek. Meg, hogy tudom-e másik routeren tesztelni, na ez lesz mindjárt.
Azt meg nem akartam leírni nekik, hogy a legújabb, hogy hol megy hol nem.
De pl most reggel kipróbáltam és miután 5G-n megláttattam vele az SSID-t, utána vette a lapot hidden esetén is. Majd kíváncsi leszek, hogy estére "elfelejti-e", a napközbeni tesztelés miatt, ha nem akkor végülis workaround. -
RiddleR
aktív tag
A Wifi 5G-s témához szólnék egy kicsit hozzá.
Gondoltam most este nekiesek és letesztelem rendesen, felraktam egy wifi analyzer progit, hogy lássam egyáltalán látja-e a teló az adott wlan-t. AP-t átrakom 5G-re és láss csodát megy a teló. Wifi off->on megint látja és csatlakozik szépen. Wifi ki/be, router tilt/enged és egyfolytában visszacsatlakozik, hát mondom hurrá.Na aztán addig buzeráltam a cuccokat, hogy most nem megy, viszont egy érdekességet észre vettem.
Amikor működött, akkor a router a status fülön Wireless alatt (linksys dd-wrt) csak 54Mbps-t (nem tudom miért) írt és 52-es csatornát. Az app a telón ezt igazolta is (mármint a csatornát).
Most, hogy oda-vissza szarakodtam a routerrel, sehogy sem akar visszaállni erre, hanem 300Mbps-t ír és 54-es csatornát. Na azóta a teló nem látja.
A csatorna állító meg olyan, mintha bugos lenne, mert nem lehet átállítani, hiába választok ki másikat.Napközben írtam a moto supportnak is, amire ők kérdeztek kettőt amire válaszolnom kéne, de így most nem tudom mit írjak, hogy ne nézzenek hülyének.
Még holnap kipróbálom melóhelyen egy gyári szoftveres linksys-el is, aztán meglátjuk. -
RiddleR
aktív tag
Na hát tényleg igaz, csak 2,4G-n veszi észre a hidden ssid-t. Ma is tanultam valamit.
Lehet, hogy a TV is hasonló okból nem látja....
Amúgy AP-ban használom a routert.Egy kis plusz infó a JB akku időről, bár nem hiszem, hogy bárki más is használja ilyen körülmények között, de a plusz infó általában hasznos.
Szóval tegnap estétől számítva 24 órás merülés 100% -> 89%.
2G only, nincs szinkron, csak az időkép appja szinkronol néha. Wifi,GPS off. Kevés telefonálással (10-15 perc szumma kb.). -
Schanyee
senior tag
Otthon családi ház, pesten új építésű (~8 éves körüli) lépcsőház és nem rázott még egyiknél sem semmi. Annyi, ami így ránézésre gyanús, az laptopom touchpad-ja, néha jó néha nem, és egy isten háta mögötti eldugott fórumon találtam egy régebbi laptopnál (ami ugyanúgy acer) a hálózati feszültség okozta a hibát.
Mondjuk az más kérdés, múltkor kaptam egy rossz vízforralót (mindig levágta a biztosítékot) hátha meg tudom javítani. Na az itt pesten nem vágott le semmilyen biztosítékot, pedig a készülék házába szépen bele volt vezetve a 220, mondjuk kimértem azért volt pár 10 kOhm ellenállás (már nem emlékszem pontosan, a fűtőszál égett ki egy ponton és azt meg nem tudtam megcsinálni, így kidobtam), de egyértelműen meg volt a kapcsolat. Szóval lehet itt is csak dísz a földvédelem a konnektorban vagy legalábbis nem túl jó. Otthon ez irányú tapasztalatom nincs, még sose hallottam hogy rázna valami és az elosztó amibe bedugtam, az véletlenül pont egy minőségibb darab, az az egyetlen ami nem a legolcsóbb kínai
Max úgy szoktak megrázni állandóan a dolgok, hogy ha leveszem a pulóverem akkor utána elég sokminden megráz egy pillanatra, pl a csapból kifolyó víz (a csap nem). De önmagában nem ráz a mikró háza sem.
-
zsirfecske
addikt
-
zsirfecske
addikt
google search + google now szerencsére kikapcsolható, utóbbi akksit is nagyon eszi.
-
Keeperv85
nagyúr
Miután valószínű kicserélte az egész A-BOOT modult (droidboot), lehet "reménykedni", hogy esetleg visszazárja véletlen a nyitott BL-t, bár mivel csak hivatalosan nyitható, ennek gyakorlati haszna kisebb lehet, mint a szívás, mire valaki újra kinyitja. Főleg, ha a korábbi kód nem jó, újat meg nem küldenek esetleg.
Vsz. nyitott BL mellett simán lehet downgradelni, de nélküle esélytelen...
-
zsirfecske
addikt
köszi a visszajelzéseket, lesz ebből is 1. hsz. milyen romot tettél fel amúgy?
ja és az EU JB OTA tulajok leírhatnák az új szoftver (meg akár a régi) részletes verziószámait, ahogy pl. a GB van bent az 1. hszben 4.0.4-re. ugyanez orange GB-re is jöhetne, meg FR-re de az nincs senkinek.
-
Keeperv85
nagyúr
Kapott egy "egyedi" kernelt. Szerintem nem a Moto írta, erősen sok benne az Inteles rész. A 3.0.34-es főverziót követi, de nem a MID kernelből. Elég hajmeresztő megoldásai vannak. Első körben a sikítófrász közeli élmény volt meglátni, hogy a panic partíciót is emmc-ként kezeli ezentúl. Nekem sajnos, a Moto-soknak jó hír, hogy a komplett gpu kód felül lett írva. "Remélem" így "véletlen" újra kell fordítani az összes létező Power VR modult, hogy teljes legyen az élvezet >> Én biztos nem tudom megcsinálni. Szóval még pár kísérlet és valakit kell keresnem, aki nagyon vágja a C-t...
-
GGMPC
őstag
Van egy Motorola dokkolo amit vettem az Atrix2 keszulekemhez ami:
Nem magneses, tobb keszulekhez is jo, mivel az usb/hdmi resz eltolhato szelre illetve kozepre + a tetejen levo gomb lazitasakor allithatod a dölesszoget is!
(Termeket lasd az Atrix 2 forumon)
A Razr HD csaladhoz is jo! Azt hiszem ehhez is amit ti hasznaltok!?. -
Keeperv85
nagyúr
Dehogy áll... Már az interrupt tree-ben hanyatt vágja magát. Gyakorlatilag ez az jelenti, hogy a splash screen még látszik, aztán szétesik az egész kernel. Ehhez már csak a hab a tortán, ahogy hogy a ZTE volt olyan kedves frameuffert átírni... és véletlen sem adják ki a forrást... nesze neked GPL...
-
Keeperv85
nagyúr
-
zsirfecske
addikt
ettől féltem én is egy kicsit, de mivel még nincs napi használatban a cucc nincs tapasztalat. köszi az infót, majd kiderül nálam is.
amúgy én jelenleg egy sima idő alapú airplane módot használok 00:30 és 06:00 között. kíváncsi lennék hogy jobban jövök-e ki vele mint sima wifi + 3g módban ahogy a telefon lenni szokott otthon. meg kéne mérni pontosan de attól félek rossz eredmény születne (csináltam egy 24:00 - 07:00 mérést már hozzá de nem mentettem le, bár úgy rémlik hogy az események környékén eléggé felment a fogyasztás de aztán lenyugodott. kéne egy 10 órás mérés és akkor a meglévő eredményekhez tudnám hasonlítani)
Baranya24:
lassan 2,5 éve csak anysoftot használok, és mindenkinek ajánlom is folyamatosan. a 3 soros magyar quertz kiosztás majd minden telefonon jobb mint a gyári megoldások. a gyakori ékezetes karakterek külön gombként verhetetlenek, az ö és ü hosszú változatainál meg kibírom a nyomva tartást. de persze van 4 soros full kiosztás is szóval penge, na.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest