- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Motorola RAZR i XT890 - GYIK, hasznos információk
Kérlek olvasd el alaposan ezt a hozzászólást, mielőtt kérdeznél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabi 8906
senior tag
válasz
Jaffa75 #1585 üzenetére
Lehet bután fog hangzani, de Desire HD-nál van olyan gond hogy nem minden évjáratú-vastagságú sim-el megy rendesen a telo.(Néha elveszti a hálózatot hogy, "nincs sim kártya behelyezve".)
Egyes sim-eknek nagyon minimálisan eltér a vastagsága. Ezt egy kis papírlap a sim kártyára rakással, vagy talán celluxal lehet orvosolni. Hátha itt is ez a baj. Tudom, ez már micro sim, de lehet itt is van egy hangyányi eltérés sim, és sim között. Egy próbát talán megérhet...
(Desire HD-nál valahol van is neten egy ilyen írás, ott egy Telenoros kártya volt túl vékony.) -
zsirfecske
addikt
válasz
Jaffa75 #1587 üzenetére
az hogy 4.0.4 vagy csak ezt erősíti, pont az a nagy gebasz hogy nem ment fel az ota. ott aztán bármi történhetett, milyen már hogy a teló nem tudja magáról hogy mit futtat? amúgy meg orange-ra elvileg már kijött a jb, vagy nem volt xda-n ilyen hozzászólás rosszul rémlik?
-
zsirfecske
addikt
válasz
Jaffa75 #1585 üzenetére
az a szörnyű gyanúm támadt hogy egy orange sim kártyával menne minden hibátlanul. van ilyen hogy utólag simlockolja magát a telefon? vagy alapból hülyeség amit mondok mert bármi van független és kész? nem lehet hogy mókoltak vele valami durvát mielőtt hozzád került és az ota check kapcsán ez most bekavart? nagyon fura nekem hogy gb retail frissítést akart lehúzni neked és utána hülyült be.
-
Kront
tag
válasz
Jaffa75 #1571 üzenetére
nekem sem tűnik hw hibának. azért ha van a kézközelben valami száraz (nem olajos) contact spray (pl. K-60 vagy K-WL jó, wd40 inkább ne) azzal be lehetne fújni a sim résbe. esetleg egy alkoholos vattával áttörölni a sim-et, bár azt írtad, hogy több kártyával is próbáltad...
ezen túlmenően besétálnék egy moto szervízbe. ha a foglalat lába van elgörbülve, akkor ott 1-2 ezerért biztos visszahajlítják és legalább szakember szedi szét.
ha szoftveres a bibi azt itt a fórumon (szerintem) most még senki nem fogja tudni megoldani. nagyon új hozzá a készülék. -
Kront
tag
válasz
Jaffa75 #1534 üzenetére
sok ötletem nincs. hard resetet próbáltad? safe módot?
nekem software frissítés után nem ismerte fel. kérte a pin-t, de nem fogadta el a jó számot. kiírta, hogy elfogyott a pröbálkozásaim száma. már azt hittem tégla lett belőle, de aztán újraindítottam, és akkor már ment.
-
kelly416
veterán
válasz
Jaffa75 #1408 üzenetére
Pont ez a bajom, hogy ha hívnak benne van a zsebemben, kivakarom és még egy tokot is le kell fejtsek róla. Tudom, nyűgös vagyok, de sokszor vezetek. Olyan járművet is, ahol meg van engedve a telefonálás menet közben, mielőtt valaki rosszra gondol. Amúgy meg motort, ahol 800cc fölött igen nehéz menet közben kézből telefonálni.
A fóliával meg az a bajom, hogy soha nem találtam olyant, ami nem ragad jobban mint a kijelző, nem jön fel a széle, nem megy alá a mocsok stb.
A Defy 2év alatt meg sem karcolódott ilyen körülmények között sem. Ez a minimum az utódtól is. Ezért nem is keresek mondjuk samut, csak olyant, ahol jó anyagok vannak a burkolatban. Pl.: MOTOROLA -
zsirfecske
addikt
válasz
Jaffa75 #1337 üzenetére
91.2.26001.en.GB-t írt de ezen ne vesszünk össze
Keep amúgy igaz lehet hogy ebben a "JB is Out!!" topciban vannak hajmeresztő hülyeségek, de rajtad és Jaffán kívül a többieknek mégis olvasható, mert a mókolós posztokon túl vsz ide fogják beírni ha kijött a GB/EU/CE stb OTA.
-
zsirfecske
addikt
válasz
Jaffa75 #1334 üzenetére
bocs, én csak azt írtam le amit ő, még build numbert is adott szóval kapjabe.
Keep, azért érdemes komolyan venni az akksi töltöttséget frissítés előtt, nekem a sima 4.0.4 első OTA húzott majd 30%-ot az akkuból mikor rányomtam. azért volt necc, mert 50% alatt volt out of the box, épphogy kibírta. ja és az xda-t azért nem kell leírni mert néhányan félreinformálnak. nagyon jó kis gyűjtőhely, főleg fejlesztőknek. nem beszélve arról hogy sok info legelőször itt bukkan fel (legalábbis számunkra is értelmezhető formában), lásd francia JB OTA tegnapelőtt.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Jaffa75 #1334 üzenetére
Már megint egy hülyeség az ikszdéáról. Szerintem ne járjatok arra, vagy ne vegyétek komolyan az ilyen agyament dolgokat.
90%-os akku? Nehogy lemerüljön közben mi? Az USB-ről tudod csak feltenni a fájlokat és csak egyesével, mert nincs kész a telepítő (Amúgy is be lehetne dugni közben...). Minden be van még csomagolva. Na most ebből az is kiderül, hogy a bootloader fájlt képtelen vagy felírni, még maga a BL nincs kinyitva, mert ahhoz át kell tenni a fájlokat zip-es telepítőbe, amihez kell digitális aláírás.... vagy custom reco.
Maga a BL felírás pár mp, de ki is lehet hagyni, nem kell frissíteni a folyamatban, ahogy a radio FW-t sem. Elég lett volna a system.img, meg a boot.img, de van olyan
hülye, vakmerő, aki nem tudja hol a határ >>Az NEM az akku miatt lett tégla!
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Jaffa75 #1323 üzenetére
Persze hogy nem, hisz leírtam miért:
Két fájl van:
default.prop (recovery ramdisk alatt)
build.prop (system gyökér)Ebből olvas össze a recovery kulcsokat. Ha ütközés van, akkor nem megy fel az új rom. Ilyen ütközés pl. a nyelv. Mivel a rom zip-jébe nem nyúlhatsz, mert akkor sérül a digitális aláírás integritása, így nem fog települni.
-
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Jaffa75 #1317 üzenetére
Szerintem a kérdés ott veszti értelmét, hogy nem tudod feltenni. Ha viszont felmegy, halálbiztos szinte, hogy nem tudod többet leszedni róla a gyári reco-val, ami azt jelenti jelen esetben, hogy ha tényleg zárt a BL és nem ez is olyan ügyes mendemonda, mint hogy nyitás nélkül nem lehet rootolni, akkor még ki nem nyitod, visszafelé nem tudsz lépni. Ha tetszik, ha nem, az úgy marad.
-
zsirfecske
addikt
válasz
Jaffa75 #1309 üzenetére
köszi a választ. ja Orange.GB-t azt én is megmókolnám, bocs elfelejtettem hogy neked az van.
1. hsz-t tegnap javítottam (rengeteg helyesírási hiba is volt amire eddig nem volt időm ellenőrzőt futtatni), a legelejébe már belinkeltem hogy elindult a frissítés. vsz később is említjük, azt őszintén szólva nem néztem még, majd ha kint lesz EU/GB is.
-
zsirfecske
addikt
válasz
Jaffa75 #1307 üzenetére
köszi az összefoglalást, aki nem olvassa a topicot annak nagyon hasznos. még azt lenne jó tudni, hogy a chrome marad csak frissítés után és stock browser eltűnik? csak mert akkor elkezdek átszokni.
amúgy részemről a mókolás íránti vágyad érthetetlen, nem lehet messze a GB verzió, azt csak ki tudjuk várni. mondjuk én hónapokig toporogtam defy-nál a froyo miatt, lehet ott edződtem meg ennyire
mindenesetre örülök hogy igazam lett, és úgy tűnik hogy a google/intel szárnyai alatt nagyon jó tempóban jönnek majd a további frissítések is.
-
zsirfecske
addikt
válasz
Jaffa75 #1143 üzenetére
megnézzük. a lényeg hogy ha otthon éjjel wifin 10%-ot merül 10 óra alatt, akkor 5 és fél órás automata repcsiben mennyivel jobb a helyzet. ha 5-6%-kal lemegy a fogyasztás, akkor talán megéri beállítani.
amúgy láttátok expansys-en a helyzetet? razr i fekete nincs raktáron, sony xperia z pedig előrendelhető febr 28-i megjelenéssel potom 189 924 ft-os előzetes áron. szééép
-
zsirfecske
addikt
válasz
Jaffa75 #1099 üzenetére
3. amíg egyedi eset nincs gond, lehet simán az oka az amit Jaffa75 mond.
2. a smooth calendar nem naptár app, csak egy widget (megjegyzem én is ezt használom, gemini calendarral. a stock calendar sosem jött be nekem). de a kérdésre válaszolva: day, week, month, diary mód, mind a 4 tökéletesen kapcsol nálam en.GB romon.
1. reméljük nem jön elő itt is a defy féle hangszóróhiba -
zsirfecske
addikt
-
Schanyee
senior tag
válasz
Jaffa75 #1038 üzenetére
Megnéztem, de nem jöttem rá hogyan lehetett volna leszűkíteni este 10-től kezdődő időszakra, szóval az nem tudom pontosan mikor kezdődik. Amúgy 550kb körül volt (asszem valami 56x) a legszűkebb időszak, amire be tudtam állítani, de lehet ebben benne van a vonaton hazaút is, amikor egyszer bekapcsoltam a gps-t és töltött le egy kis térképet is valszeg, mert ott még nem voltam, ahol bekapcsoltam. Amúgy ha megmondjátok hogy tudom megnézni, mert azóta csak wifi-n voltam még.
Szerk.: most fekvő módban a legrövidebb időszak az 392kb(úgy kisebb intervallumot enged kijelölni
), és ebben még benne van jan 11 meg 12 is. Reggel meg egyből beváltottam wifi-be és adatforgalom ki.
-
-
GGMPC
őstag
válasz
Jaffa75 #1009 üzenetére
Valahogy ezek az amerikai telefonok nem erzik az ittletet - megha oda is van irva, hogy de!
A gari meg csak egy tortura lenne vele...
(mondjuk nekem a sima Razr-on kivul egy telcsim sem latott szervizt se gari idon belul, se tul - persze ez nem mervado)Sebaj - nem letkerdes...
-
kelly416
veterán
válasz
Jaffa75 #1000 üzenetére
Szívesen besegítenék, de az eredményeimre még várni kell.
Ellenben kérdeznék egy jót: én is jegeltem a mapps alkalmazást Defy-n és egészen jó lett az üzemidőm. Viszont ha áttérek RAZR i-re, nem biztos, hogy szeretnék rootolni egy ideig. De van lehetőség letiltani az alkalmazást ugye ICS-en és utána. Nem elegendő simán letiltani? Vagy ugyanaz a kettő, de ha már rootoltad, miért is ne jegelhetnéd?
-
zsirfecske
addikt
wifi off, 3g data on, budapest belterületén? én benne lennék, csak el fogom felejteni
szerk.:
plusz nem mindegy hány account/app szinkronizál. részemről 2 google acc/gmail, gtalk és 1 egyéb email 30 percenkénti update-tel. mi van még ami szinkel a háttérben? vagy legegyszerűbb felírni a mobil data számláló értékét az elején meg a végén? jó ötlet, köszönömszerk.2:
aztán megcsinálhatnánk ugynezt wifi on, automatic network (3g) és következő este wifi on 2g only beállítással. 2 mintából már tudnánk következtetni talán. -
MFalcon
tag
Köszönöm!!
Én ezt találtam, de ez sem segített.
ha beírom az ajánlott parancssort ezt írja a teló:
Partition (boot) security version downgreded
preflash validation failed for boot
fastboot command failedaz első két sora pedig minden indításnál:
fastboot reason: flash failure
fastboot: max download size: 100 MB -
Keeperv85
nagyúr
Én azt hiszem tudom hogy kell downgradelni (kicseréled a build.prop-ot rootolva), bár ezt nyilván élesben meg kéne nézem. (Teló nélkül nehéz lesz...)
Nálatok nincs OSIP, ami hatalmas mák, mert "egyszerű" a recovery, mint a facsipesz. A szignózott kerneleket is nagyon egyszerű visszatenni, feltéve ha él a klasszikus fastboot method...
-
MFalcon
tag
-
Keeperv85
nagyúr
Ennyi. Egyszerű, mint az egyszeregy, csak túl van misztifikálva a dolog. Még hogy bootloader nyitás... bah... (Egyébként az XDA-sok néha hozzánk járnak át.
)
szerk:
Zárt BL mellett nem tudod letéglázni, ezt meg tudom erősíteni. Max elszáll a rendszer, de a recovery alól a gyári csomag simán helyrevágja.
-
zsirfecske
addikt
defynál a noti led színét szabadon választhattad különböző appokban cm7-től kezdve, a töltésnél pedig szintén állítható volt a led működése/színe. alap froyo-ban nem rémlik hogy lett volna ilyen, szóval ez cyanogen/főzött rom sajátosság.
én személy szerint nem akarok romolgatni soha többet, de azért a jelly bean-be már most tudom mit tetetnék bele. pl. smart actions funkcióbővítés: tud olyat hogy trigger legyen adott wifi hálózathoz való fel/le csatlakozás (ez sokkal jobb mint location-nel bénázni!), de mellé az action nem lehet pl. talk üzenet küldés csak sms, nem lehet pl. 3g>2g váltás vagy mobil data kilövés (ez tiltott vmiért ilyenkor). pedig ezekkel lehetne üzenni haza mikor elindul az ember munkából vagy kilőni az akksi zabáló 3g-t ha egész nap wifiben ül az ember stb.
amúgy előzőhöz elég lenne valami app ami annyit tud hogy előre beállított üzenetet küld valahogy indításkor minden kérdés nélkül. tud ilyet valaki esetleg?
-
kelly416
veterán
Az asszonynak Xperia U van. Tudja állítani az alsó sáv világításának/villogásának intenzitását, színét, gyakoriságát attól függően, hogy mit jelez. Esemény, töltés, merülés stb. Ahhoz is később töltött programot, szerintem ehhez is lesz valamilyen app.
Ha mégsem, csak azt tudom mondani, amit az asszony is, az U csicsatelefon (csilli-villi színes stb.), de nem teljesítményorientált. Az i pedig inkább diszkréten elegáns és teljesít.Amúgy engem pont nem zavar, hogy csak ezeket jelzi, nekem másra nem is kell(ene). Egyre jobban úgy érzem, nekem találták ki ezt a készüléket. Már csak az ára...
-
zsirfecske
addikt
hopp, de mit gyorsít? ui-t vagy egyebet? utánanézek majd mert nem mindegy. azért a 2ghz atom mellé lehet nem kell mindenben az sgx540-et erőltetni (esetleges bug árán), mondom ezt azért mert fura hogy developer funkció. biztos hogy stabil stb? vagy ez a sima HWA-ra utal, ami ugye alap android cucc csak tudatlan vagyok?
szerk.:
amúgy elsőre full töltés után 37 órát bírt a teló majd 5 óra screen on mellett. ha ez még javul pár ciklus múlva, akkor elég betyáros lesz! -
zsirfecske
addikt
hehe csak a "nem maximalista" fólia jelzőre reagáltam, vicces voltál. de jogos, aki 2500-ért vesz fóliát az már kicsit zizi
alapból van a telón hátsó fólia, ezek szerint neked előző tulaj rögtön levette. szilikon tokkal valóban megölnénk a csudás külsőt, hagyjuk is.
max-11:
én a voicemail-t vettem ki és visszatette, gondolom akkor minddel így van. amúgy csatlakozom, a GB rom egyelőre betonstabil és még mindig ámulok az amoled színein.Drenadar:
szerintem szerezz újat, nem jó ha ilyesmi miatt szarozik a térerő vagy valami (enyém micro de adapterben meggörbült kicsit az évek alatt, már az is zavart kicsit). meg persze nem árt pár évente cserélni, bár lehet jövőre már nano sim-mel megy majd minden -
zsirfecske
addikt
ZTE más proci, Intel Atom Z2460 ami turbósítva 1,6 GHz-en pörög, a miénk meg Atom Z2480 (a tesztelő benézte), ami 2 GHz-et présel ki magából. persze attól még vsz ugyanaz a 2 chip, csak a Z2460-ak gondolom a kevésbé sikerültebb példányok.
további expansys-os razr i infók
a cucc télleg UK konnektorhoz való töltőfejjel jön, de díjmentesen csomagolnak mellé egy Expansys brandelt töltőt, ami nem mellesleg sokkal kisebb méret és a gyári UK 850 mAh-jával szemben 1A-es.szoftver jellemzők out of the box:
System version
81.5.31002.XT890.Retail.en.GBBaseband version
SUNRISE_SMB_REV30_V2_R3_1233.C7Kernel version
3.0.8-g229e199Build number
8.7.1I-110_IFW-31bekapcsolás és csekkolás után rögtön van rá OTA, amivel így alakulnak a dolgok:
System version
81.5.39001.XT890.Retail.en.GBBaseband version
SUNRISE_SMB_REV30_V2_R3_1233.C9Kernel version
3.0.8-gf11b48cBuild number
8.7.1I-110_IFW-39ja és sept 22 > oct 24 a build date változása, illetve 45% akksiról kezdtem a frissítést és mire végzett 15% maradt! valamit nagyon tekerhetett mert közben fel is melegedett az amúgy hűvös hátlapja.
a bootloader zártságát pedig nem néztem, őszintén szólva nem is tudom hogy kéne.
ennyi és bocs a hosszúért, de engem érdekelne ha még vásárlás előtt lennék
-
Keeperv85
nagyúr
Szerintem nem kuka az. Ha gondolod kipróbálhatjuk, hogy mennyire "veszélyes" A boot-ot nem bántjuk, de egy recovery telepítést szerintem be lehetne próbálni, mivel -elvben-, amíg fut a droidboot mindig vissza lehet állítani a gyárit. Persze félre ne értsd: véletlen sem kérlek arra, hogy téglázd le miattam a dréga vasat, csak lehet próbálni pár dolgot, ami ennyire nem veszélyes.
-
Keeperv85
nagyúr
Khm... azt nem ko9 írta, az egy Bin4ry nevű srác munkája, amit ko9 ki is emelt. Ő csak finomított rajta, illetve tesztelte. Eredetileg pont Moto-ra készült.
(A srácok közül engedelmeddel én lennék az egyik...
)
Szét tudom bontani a kernelt ramdisk és bzImage szintig, de állítólag van benne egyedi szignó, amit a ZTE nem kér, bezzeg a Moto annál jobban...
Sajnos nem sírtuk ki a kernel forrást. Moto-ra van, az meg nem jó ideát... Nálatok van CWM is, nálunk nem, mert nem jó... nagyjából ennyi.
-
-
zsirfecske
addikt
elég off lettünk, de csatlakozom.
nfc jó kis technológia, pár ezer ft-os fizetéseknél még nincs gond, bár nem értem miért nem tesznek minden telefonra egy hardver reteszt (mikor fizetsz elhúzod mint egy lencsevédő borítást pl, így nem kell félni hogy leolvassák a zsebedből stb). aki meg lakásajtóra ilyet tesz, az megérdemli. tudom hogy minden mechanikus zár feltörhető csak idő kérdése (nekem 2db 40k-s zár feszít a biztonsági rácson), de nem kéne direkt megkönnyíteni a betörők dolgát. tuti hogy hamar rááll erre is a szakma, és onnantól gyorsabban mennek be mint egy zárfúrással.
szóval jelen esetben inkább a veszélytelenebb kényelmi funkcióit használnám, mint írtam egy endomondo indítást/lekapcsolást mondjuk meló és otthon között egyszerű érintéssel. asszem be is szerzek egy pár ilyen smarttaget addigra, nem is olyan vészes árban vannak ebay-en.
-
kelly416
veterán
Nincs kétségem a felhasználási lehetőségeit illetően, nekem is megfordult pár dolog a fejemben, hogy mire is lehetne jó, csak a biztonságát tekintve félek egy kicsit. Ember alkotta jel, tehát ember másolhatja is. Lehet ez akármennyire egyedi, ha mindig a zsebedben van, ezzel fizetsz a közértben paradicsomot, tömegközlekedési jegyet (amúgy nekem is megfordult a fejemben, csak MÁV - VOLÁN méretben, hogy elegendő odanyomni a telefonodat, mint Londonban a helyi járaton egy kártyát és fizetve is van a jegyed), újságot és miegymást, óhatatlan, hogy valakik kitalálják a jel-másoló cuccost, megalkotják és ameddig nem vagy otthon úgy kirumlizzák a kéródat, hogy csak úgy csengenek a falak amikor hazaérsz. Nyom meg semmi, mert minden gond nélkül a Te "kulcsoddal" mentek be, amiről sms-t sem küld a zár, hiszen minek küldjön arra a telefonra, amelyik ott van a közelben elméletileg (akár NFC akár kékfog). Na ez az én félelmem. Bár, a mostani zárak is gyerekjátékok egy olyannak, aki kicsit is foglalkozik a témával. 40000-50000-ezret meg nem sokan adnak egyetlen zárért, ami garantálja, hogy legalább 5percet elszöszmötölnek vele.
-
zsirfecske
addikt
köszi szépen ez megnyugtató. gondolom ez is max csak ilyen "de gáz a pentile" probléma akkor.
amúgy defy-nál nekem alapzaj van durván, bár csak üresjáratban hallható és poweramp alatt számottevő. oké, hozzátartozik hogy akg k370 fülessel, nem a gyári sercegővel hallgatvaSchanyee:
nincs mit, a szállítási költség legalább szinte ingyen lesz így. ezek szerint 3-an minimum vagyunk akik tényleg komoly vásárlási szándékkal várják az új évet. eu-s adószámra, 10 eurós promóban ez bizony 100k alatt lenne. jól hangzik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Router gondok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest